Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

POST JOY Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ

Μια υπεροχη ιδεα που ανηκει στο Αγριμακι!

Το Αγριμακι ζει στη Μελβουρνη και εργαζεται- αν αυτο το λειτουργημα μπορει να θεωρηθει δουλεια- με εφηβους που εχουν υποστει κακοποιηση, σεξουαλικη η σωματικη, που κανουν χρηση ναρκωτικων, που εχουν κανει φυλακη. Καμια σχεση με την ιδανικη ζωη για ενα παιδι... για οποιονδηποτε.
Μεσα απο το κεντρο αυτο που τους φιλοξενει, τους δινεται μια ευκαιρια, μια νεα αρχη. Με πολλες δυσκολιες, με ελαχιστο budget, με τεραστια αποθεματα αγαπης, υπομονης και δυναμης. Τα "σπιτια τους" λιτα, κενα, αχρωμα και απροσωπα, πως να τα αισθανθουν σπιτικο;
Κι εδω ερχομαστε εσυ κι εγω να κανουμε τη διαφορα. Μια μικρη καρτουλα, μια καρτ-ποσταλ, φτιαγμενη με αγαπη κι ενα μηνυμα στα Αγγλικα, απο εμας για αυτα τα παιδια. Ενα μηνυμα για να ξερουν οτι εστω και στην αλλη ακρη της γης καποιος τα νοιαζεται. Για να παιρνουν θαρρος και να ξαναβρισκουν το δρομο τους μεσα απο τα σκοταδια.

Αντιγραφω απο το ιστολογιο Τα βοτσαλα στη λιμνη

Σκοπός είναι να φτιάξουμε μια καρτ-ποστάλ στην αγγλική με ένα θετικό μήνυμα και να τις συγκεντρώσουμε για το γραφείο μου και το σαλόνι των παιδιών στον χώρο μας. Οι έφηβοι είναι παιδιά με ή χωρίς γονείς, με διάφορους εθισμούς και ψυχολογικά προβλήματα. Αρκετά από αυτά κακοποιημένα ή/και παραμελημένα. Άλλα με ιστορικό διατροφικών διαταραχών κι άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Πολλά από αυτά έχουν περάσει από φυλακές ανηλίκων και τα περισσότερα δεν πάνε σχολείο…
Συνήθως οι χώροι αυτοί είναι αποστειρωμένοι. Πόρτες ασφαλείας και τζάμια διπλά που κλειδώνουν όλη μέρα…
Λευκοί τοίχοι, ασπρισμένοι από την χλωρίνη και την παγερή αδιαφορία των φορέων. Πολλές φορές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, έπιπλα, θεραπευτές και ειδικούς.
Αρκετά από τα παιδιά δουλεύουν από μικρή ηλικία για να καλύψουν τις ανάγκες του χώρου μας. Πολλά από αυτά είναι απομονωμένα κι αντικοινωνικά με προβλήματα συμπεριφοράς και παραβατική συμπεριφορά. Στο σπίτι μας νομίζω ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι όχι να μην γυρίσει κάποιο παιδί το βράδυ στο σπίτι, αλλά να ξυπνήσω το πρωί και να βρω κάποιο παιδί στο πάτωμα από υπερβολική δόση, ηλεκτροπληξία, κρέμασμα, χάπια…
Πράγματα καθημερινά και συνηθισμένα για εμάς εδώ και που συνάδελφοι έχουν βιώσει πολλές φορές. Εγώ στάθηκα τυχερή με τα ποτά, τα ναρκωτικά, τα όπλα , τους βανδαλισμούς και τις φωτιές μέσα στο σπίτι.
Το σπίτι μας αναπνέει, πονάει, ματώνει και επιβιώνει όπως κάθε σπίτι.
Όμως ήρθε ο καιρός για μια δραστική αλλαγή.
Για μια ανανέωση!
 
Για αυτό σκέφτηκα να καλέσω όλους εσάς να με βοηθήσετε να γεμίσω τους τοίχους μας με ιστορίες – ιστορίες καθημερινής τρέλας, αισιοδοξίας, χαράς και γέλιου. Μα πάνω απ’όλα ιστορίες φιλίας, επιβίωσης και γενναιότητας. Τα μηνύματα από την χώρα του Ήλιου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ζεστά!
Για να λάβετε μέρος στο project πρέπει:
(α) να μην διαθέτετε απαραίτητα καλλιτεχνική φλέβα αλλά να θέλετε να χαρίσετε ένα χαμόγελο στα παιδιά αυτά (και σε εμένα που μένω μαζί τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και τραγικές ελλείψεις… τώρα όποιος θέλει να κάνει κάτι για εμένα αποκλειστικά στην ελληνική όχι απλά δεν θα παρεξηγήσω, αλλά μάλλον θα με πάρουν και τα ζουμιά, ε; ),
(β) να αναδημοσιεύσετε την ανάρτηση αυτή στο ιστολόγιο σας ώστε να προσκαλέσουμε περισσότερο κόσμο στο εγχείρημα αυτό,
(γ) να φτιάξετε την καρτούλα σας (μέγεθος Α5-Α6), να την φωτογραφίσετε, να την αναρτήσετε στο ιστολόγιο σας και κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου να μας την στείλετε εδώ.

Η δικη μου συμμετοχη με ολη μου την αγαπη!


Πεταλουδισια Φιλια σε ολους!

14 σχόλια:

  1. Χριστίνα μου, γλυκιά μου πεταλούδα, είναι πάρα πολύ όμορφη η κάρτα σου!! :) Καταπληκτική η ιδέα από το Αγριμάκι!
    Φιλιά πολλά! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ μια χαρά πρόλογο έκανες! Εγώ νιώθω ότι έκανα κουλαμάρα με τη δική μου παρουσίαση, αν και τώρα είναι αργά πια... Σε φιλώ γλυκά και καλό ξημέρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα! Ωραία ιδέα παιδιά και εύχομαι καλή επιτυχία! Δεν ξέρω αν ασχοληθώ, αλλά θα το μάθετε αν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχα!!!!!!
    Μου άρεσε η απλότητα!

    Never alone!!!!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @paloma
    Ευτυχως υπαρχουν και τετοιες ιδεες και ανθρωποι που συμμετεχουν! Ειναι η κλωστη απ' την οποια κρεμεται η πιστη μου στην ανθρωποτητα, στο οτι ειμαστε καλοι εμεις οι ανθρωποι. Αν επαυαν ολα αυτα, δεν θα ειχα που να πιστεψω, που να κρατηθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @joan
    Γιατι καλε; Μια χαρα το παρουσιασες! Και η καρτα υπερπαραγωγη!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ηφαιστιωνας
    Στο προηγουμενο ποστ, καθοτι συγχισμενη, ξεχασα να πω καλως επεστρεψες!
    Αν βρεις λιγο χρονο- εμενα μου πηρε μιση ωρα περιπου- καντο, αξιζει!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @αριστεα
    Ευτυχως! Γιατι και να ηθελα νομιζεις οτι μπορουσα να κανω κατι πιο συνθετο; Χαχαχαχα! Μεχρι εκει φτανω και παιδευτηκα κιολας!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα φίλη μου..μόλις είδα το μήνυμά σου..για το κοριτσάκι τηλεφωνούμε πηγαίνουν εθελοντές για αίμα αλλά για την εξέλιξη της υγείας του δεν μας λένε γιατί επικαλούνται το ιατρικό απόρρητο..φυσικά και να είμαστε συνοδοιπόροι..έχουμε γίνει μιά ομάδα απο αρκετά ιστολόγια που αποφασίσαμε απο κοινού να κάνουμε αναδημοσιεύσεις όταν χρειάζεται κάποιος συνάνθρωπός μας κάτι ουσιαστικό και απαραίτητο όπως εδω με το αίμα..αφού το θέλεις να μπεις στην ομάδα μας που έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγο καιρό..θα κάνω σχετική ανάρτηση απο βδομάδα για να μαζευτούμε και άλλοι..διάβασα την ανάρτησή σου δίνεις κι εσύ αγώνα απο το ιστολόγιό σου..μπράβο για την καρτούλα..πολύ συγκινητικό το είδα και σε άλλο ένα ιστολόγιο..διάβασα και την προηγούμενη ανάρτησή σου..πραγματικά μεγάλο αγώνα δίνεις απο εδώ..μη χαθούμε..το απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που βιώνουμε και θα χρειαστεί να είμαστε ενωμένοι για τις μέρες που έρχονται..στείλε μου mail για ότι χρειαστεί να βοηθήσω κιεγώ στο οτιδήποτε..σημασία έχει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και όλα τα υπόλοιπα έπονται..σ'ευχαριστώ για την ανταπόκριση καλή μου φίλη..τα λέμε σύντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @kate's cakebox
    Ωρες ωρες νιωθω οτι δινω αγωνα να κρατησω ορθια την ψυχη μου και την ανθρωπια μου. Καταθεση ψυχης ειναι αυτο το κουκουλι, τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο. Για ο,τι θελεις, το μεηλ μου ειναι butterflysworld@hotmail.com
    Χαιρομαι που πανε για το κοριτσακι! Φοβομουν οτι η αναδημοσιευση μπορουσε να οδηγησει σε λαθος μονοπατια, δηλαδη αν ολοι το αναδημοσιευσουν αλλα δεν πανε εννοω. Αλλα αφου λειτουργει, χαιρομαι παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να είσαι καλά φίλη μου..σ'ευχαριστώ και θα σου στείλω ότι χρειαστεί..για το κοριτσάκι δεν ξέρουμε αν πήγε κάποιος που το έμαθε απο ιστολόγιο ή απο το facebook-που το έβαλαν αρκετοί φίλοι-το μόνο που μάθαμε απο το τηλ΄του κέντρου αιμοδοσίας είναι οτι ζητάνε πληροφορίες για τις ώρες που γίνεται η αιμοδοσία.δεν νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά..όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο..ενημέρωση κάνουμε και κάποιος μπορεί να ευαισθητοποιηθεί..και σ'αυτό είναι που ελπίζουμε.σ'ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκες και ότι θες κι εσύ στείλε μου mail που θα το βρείς στο προφίλ μου.καλό σου απογευματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @kate's cakebox
    Καθε τι που κανουμε καλο ειναι! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καήσπέρα!!Mπράβο σου για τον σκοπό που το έκανες και το αποτέλσμα της προσπάθειάς σου είναι συγκινητικό.Τι ακριβώς απεικονίζει;;(αστείο)
    Καλό βράδυ να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @αντ' αυτου
    Να εισαι καλα! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.