Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Καλησπερα και καλη εβδομαδα!
Με αφορμη τα σχολια και τις συζητησεις σχετικα με την προηγουμενη αναρτηση μου, θελω να παρατηρησω καποια πραγματα.
Η αναρτηση αφορουσε πολλα πραγματα κι ομως αυτο που τελικα κυριαρχησε ειναι το θεμα της ΕΡΤ, λογικο εν μερει αφου ειναι το πιο επικαιρο και αυτο που μας καιει. Ομως, στην ουσια, αυτο που ηθελα να θιξω ειναι η λαθος νοοτροπιας μας, η ελλειψη αλληλεγγυης, συντονισμου, αξιοπρεπειας και κοινης λογικης. Αυτη τη στιγμη βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος, την ωρα που στον κοσμο συμβαινουν κοσμογονικα γεγονοτα, που ισως εμεις οχι απλα να μην τα κανουμε ποτε, αλλα ισως και ουτε καν να τα σκεφτουμε.
Σε αυτον τον κοσμο, οχι σε καποιον αλλο, υπαρχουν ανθρωποι που αυτοκτονουν απο ευθιξια! (6 αστυνομικοι αυτοκτονησαν επειδη τους κατηγορουσαν για υπερβολικη χρηση βιας). Στη χωρα μας, η λεξη ευθιξια εχει μαλλον διαγραφει απο το λεξιλογιο τοσο των πολιτικων οσο και γενικοτερα των ιθυνοντων προσωπων που κατεχουν την οποιαδηποτε θεση ισχυος.
Σε αυτον τον κοσμο, οχι σε καποιον αλλο, οχι σε μια αλλη διασταση, οπαδοι ορκισμενων εχθρων, κατι αντιστοιχο δηλαδη με ΠΑΟ και Ολυμπιακο, κατεβαινουν αδερφωμενοι στις διαδηλωσεις(οι οπαδοι δυο ορκισμενων εχθρων του Τουρκικου ποδοσφαιρου κατεβαιναν αγκαλια στις διαδηλωσεις λεγοντας "εδω δεν εχει να κανει με ομαδες, εδω ειναι η πατριδα μας και ειναι κοινη"). Υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα στο εκατομμυριο οι Ελληνες φανατικοι οπαδοι, αυτοι ναι που μαχαιρωνονται και πετροβολουνται για μια ομαδα -πιο καμμενος πεθαινεις!- να κατεβουν αδελφωμενοι; Εδω δεν μπορουμε ουτε μια κοινη διαδηλωση να κανουμε σαν πολιτες, αλλη διαδηλωση κανει το ΠΑΜΕ και αλλη οι υπολοιποι διαδηλωτες, κοιτανε μαλιστα να μην συναντηθουν καν! Τοσο στοκοι! Ακρυλικοι...
Στον ιδιο κοσμο, σε αυτον που πολλες μαμαδες προτρεπουν τα παιδακια τους να μην κανουν παρεα με τα παιδια των μεταναστων, παιρνουμε μαθηματα πατριωτισμου απο μια αλλη μανα. (Πατριωτισμος ειναι να απομακρυνεις τα παιδια απο το δρομο, να τους δινεις μια ευκαιρια, αυτο ειναι πατριωτισμος!")
Ταυτοχρονα, στον ιδιο κοσμο, οχι στο μικροκοσμο μας, στον αλλο τον πραγματικο, οι Ελληνες δημοσιογραφοι εκπλησσονται και αηδιαζουν με την αστυνομικη βια! Οχι στην Ελλαδα ομως, στην Τουρκια. Οι ιδιοι δημοσιοκαφροι που αποσιωπουν την αστυνομικη βια στη χωρα μας, συγκαλυπτουν η και επικροτουν συχνα αυτα τα φαινομενα, οι ιδιοι που περιεφεραν απο καναλι σε καναλι τις φωτογραφιες των πρησμενων απο το ξυλο ληστων της τραπεζας, χωρις καμια λογοκρισια η καμια ντροπη! Κι εμεις ακομα δεν τους εχουμε παρει με τις πετρες, ακομα βλεπουμε -αρκετοι εστω- τις ειδησεις τους, διαβαζουμε τις φυλλαδες τους!
Κι ετσι φτανουμε και στην ΕΡΤ. Ενας οργανισμος τιγκα στην σπαταλη, τους διορισμους, τη διαφθορα ενδεχομενως. Ομως και το μονο καναλι που προσφερει εστω λιγη ποιοτητα, που κανει τη διαφορα, που οσο παραδοξο κι αν ακουγεται παρεχει καποια αντικειμενικοτητα στην ενημερωση. Δεν ειναι το λιγοτερο οξυμωρο να κλεινει η κρατικη τηλεοραση και να παραμενουν ανοιχτα τα καναλια που δεν εχουν αδεια λειτουργιας, που εκπεμπουν παρανομα, αλλα. - ω ποια τυχη;- ακολουθουν τη γραμμη της κυβερνησης, υποστηριζουν με σθενος τις μεταρρυθμισεις, που ουτως η αλλως δεν τα αγγιζουν;
Ενδεχομενως η ΕΡΤ να επρεπε να κλεισει. Ενδεχομενως να εχει φτασει σε τετοιο σημειο που να μην υπαρχει αλλος δρομος. Ομως, εξυγιανση δεν μπορει να κανει καποιος πχ στα χερια του και να αφησει τη γαγγραινα να φαει τα ποδια του. Η θα τα εξυγιανεις ολα η τιποτα! Η θα κλεισεις ολους τους παρανομους σταθμους, θα βαλεις στη φυλακη ολους φοροφυγαδες και μετα θα προχωρησεις και στο να τα βαλεις με τα μεγαλα συμφεροντα των γνωστων οικογενειων, η αν δεν εχεις τα αρχιδια να τα κανεις ολα, αστο μην κανεις τιποτα! Ο τροπος που εκλεισε η ΕΡΤ παραπεμπει σε δικτατορια. Και αυτο συνεβη γιατι ΕΜΕΙΣ επιτρεψαμε εδω και πολλα χρονια και κυριως τα τελευταια χρονια να μας αντιμετωπιζουν σαν ηλιθια και πειθηνια ρομποτακια. Απωλεσαμε καθε κοινη λογικη και τωρα ζηταμε τι; Ουτε καν ειμαστε ετοιμοι να επανεξετασουμε τις μεθοδους μας! Νομιζουμε ακομα οτι με μια απεργια η μια διαδηλωση μερικων ημερων κατι θα πετυχουμε! Τα 3 σημεια που προτεινα για να αντισταθουμε, εκτος απο το οτι οντως εχουν δυσκολια και θελουν χρονο και συντονισμο,  εμπεριειχαν και μια δοση ειρωνιας, σαρκασμου. Γιατι απλα ξερω οτι κανεις, μα κανεις δεν θα μπει στον κοπο να τα εφαρμοσει. Και δεν εννοω οτι ειναι ολοσωστα η οτι εχω βρει εγω το κλειδι για να αντισταθουμε στο κατεστημενο, καθε αλλο, ψαχνομαι και ψαχνω. Εννοω οτι θελουμε αλλαγη, χωρις αλλαγες. Θελουμε αντισταση χωρις κοπο και αποτελεσματα χωρις προσπαθεια, χωρις υπομονη. Η ΕΡΤ ειναι απλα το κερασακι στην τουρτα. Οι αυτοκτονιες αυξανονται, οι ανεργοι πληθαινουν και ολα αυτα αντι να μας ενωσουν μας διχαζουν σε παραταξεις... Πραγματικα, αρχιζω να πιστευω πως δεν υπαρχει σωτηρια, πως ολα οσα παθαινουμε μας αξιζουν, πως δεν ειμαστε ικανοι -α πληθυντικο επιτηδες, δεν βγαζω την ουρα μου απο εξω!- να ανατρεψουμε ολη αυτη την πλυση εγκεφαλου που δεχομαστε χρονια τωρα, εχω αρχισει και πιστευω πως μας βλεπουν σαν ηλιθια και πειθηνια ρομποτακια... επειδη ειμαστε!
Over and out...σχεδον με δακρυα στα ματια...

10 σχόλια:

  1. Ευθιξία; Αν υπήρχε.. οι 300 θα έπρεπε να είναι τέχα όλοι..
    Καλά τα λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χειροκροτώ κοπέλα μου!
    Έχεις απόλυτο δίκιο!
    Έπρεπε να έχουμε φωνάξει- αντιδράσει-ξεσηκωθεί προ πολλού, από την πρώτη αυτοκτονία, από την πρώτη μείωση μισθών κι όχι τώρα με την ΕΡΤ!
    Αλλά αν δεν αντιδρούσαμε και τώρα τι να πω;
    Καλή εβδομάδα!
    Keep walking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σύντομα η τρόικα σχεδιάζει να μας κατασχέσει τα σπίτια και του καναπέδες
    τότε θα αντιδράσουμε:΅:
    οι επαναστάσεις δεν γίνονται με συναυλίες,κιθάρες δεκαετίας 70 στην παραλία,και μπλουζάκια με τον ΤΣΕ
    θέλει ενότητα,αλληλεγγύη,σύμπνοια,συμπόνια
    όπως στην ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
    Η ΕΡΤ Θα μπορούσε να γίνει ΤΟ μέσο ενημέρωσης του ξευτελισμένου έλληνα. Εις μάτην, γιατί ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Εις μάτην, γιατί έξω από το κτήριο της ΕΡΤ κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Αντιεξουσιαστών κα. Εις μάτην, γιατί με αφορμή τη μικρή προσβολή της ΕΡΤ, ακούγονται συνθήματα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» καλώντας τον κόσμο σε νέο εμφύλιο τη στιγμή που η ενότητα του λαού είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήκω κάτσε , κάτσε σήκω μας έχουν.. και αν δεν το καταλάβουμε... δεν θα κουνηθούμε...

    Να κλείσει η ΕΡΤ... να
    Ανοίξει η ΕΡΤ ...

    Ποιος και γιατί μας κάνουν ότι θέλουν... ξύπνησε άνθρωπε μου... ξύπνα γιατί θα είναι αργά... αγώνα... χωρίς αγώνα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @hfaistiwnas
    Μωρε και οι 300 αλλα και καμποσοι παρατρεχαμενοι τους!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ιρις
    Και τωρα Αριστεα μου οι αντιρδασεις αρχιζουν να εχουν χαρακτηρα πιο "ατομιστικο" δυστυχως. Η αλληλεγγυη δεν σταματαει μολις ικανοποιηθουν τα δικα μας αιτηματα, αλλα πρεπει να συνεχιζεται μεχρι ολη η κοινωνια να δικαιωθει η να ανατραπει. Οι δημοσιογραφοι της ΕΡΤ που τοσο καιρο δεν ελεγαν πολλα και τωρα βρηκαν επιτελους την τολμη να τα πουν, οταν ανοιξει η ΕΡΤ η η ΝΕΡΙΤ και ξαναδουλεψουν θα εχουν την ιδια τολμη; Η θα επιστρεψουν στις νορμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ανεμος
    Ακριβως Αλκη! Ακριβως! Κολλησαμε σε συνθηματα και τσιτατα του ταξικου αγωνα αλλων εποχων και την ουσια παλι δεν την βλεπουμε, ειναι λες κι εχουμε επιλεκτικη τυφλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ποντικι
    Καλως τη Σοφουλα! Ετσι ειναι, αλλα δεν ξερω αν θελει κανεις να αγωνιστει και κυριως αν θελει κανεις να αγωνιστει για τον διπλανο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην με ξαναπείς Σοφούλα, χαχαχα Σοφία με λένε και πιο καλά Ποντίκι μη με το χαλάς πεταλουδίτσα μου... Πλάκα κάνω έτσι.... Αχ ζωή δεν ζούμε τα χάλια μας... γαμ#@$%^@&^το μας..

    ΚΑλό Βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Xαχαχα! ΟΚ Ποντικακι λοιπον!Και σου αφησα σχολιο πριν το δω αυτο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.