Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Μια αληθινη ιστορια που βιωσα απο αρκετα κοντα, καθως γνωριζω προσωπικα τοσο την Κωνσταντινα οσο και την οικογενεια της.
Η Κωνσταντινα ηταν ενα παιδι αλλιωτικο απο τα αλλα, αυτο που ονομαζουμε "διαννοια". Μεγαλωσε κρυμμενη στα ντουλαπια, για να αποφυγει τις φιλες της που ηθελαν να παιξουν μαζι της, ενω αυτη ηθελε να διαβαζει, να λυνει δυσκολες εξισωσεις, να μελεταει μαθηματικα. Ηταν η μοναδικη στην εποχη της Ελληνιδα επιστημονας που δουλεψε για τη NASA.
Γυρισε στην πατριδα και ασχοληθηκε με τα οικονομικα. Ανοιξε μια επιχειρηση χρηματοοικονομικη και μετα μια αλλη, οι επιχειρησεις εκτοξευθηκαν, απεκτησε χρηματα, καλο ονομα. Δεν ξεχασε την καταγωγη της και βοηθησε πολυ κοσμο...επισης εμπιστευθηκε πολυ κοσμο, που οπως αποδειχτηκε δεν επρεπε.
Καποια στιγμη οι εταιρειες βρεθηκαν μπλεγμενες σε τεραστια οικονομικα σκανδαλα και η Κωνσταντινα στη φυλακη. Απο τα πολλα και μεγαλα -το τονιζω το μεγαλα- κεφαλια που ενεπλακησαν στην υποθεση, μονο η Κωνσταντινα και ελαχιστα ακομα ατομα φυλακιστηκαν.
Η Κωνσταντινα εδω και 8 χρονια περιπου δεν εχει βγει ουτε μια φορα με αδεια, επειδη μεχρι πριν απο λιγο θεωρειτο προφυλακιστεα, αφου τα δικαστηρια επαιρναν τη μια αναβολη μετα την αλλη, αλλα παρεβλεπαν οτι ειναι παρανομη η προφυλακιση ανω των 18 μηνων! (Με βαση αυτο το νομο ειναι ελευθερος ο Κορκονεας!).
Οπως καθε σχεδον κατηγορουμενος, ετσι και η Κωνσταντινα διατεινεται οτι δεν εχει φαει χρηματα, οτι ειναι αθωα. Το αξιοπεριεργο βεβαια δεν ειναι αυτο...το περιεργο ειναι πως εδω και 8 χρονια ζηταει μετα μανιας να ανοιχτουν οι λογαριασμοι σε Ελλαδα και εξωτερικο ολων των εμπλεκομενων προσωπων και εταιρειων για να δουμε που τελικα πηγαν τα λεφτα και η ελληνικη δικαιοσυνη το αρνειται πεισματικα!
Δεν ειναι ο σκοπος μου να πεισω κανεναν για την αθωοτητα της Κωνσταντινας, ασχετα με το οτι εγω την πιστευω. Ξερω το βιοτικο επιπεδο της οικογενειας της και δεν συναδει με το επιπεδο ανθρωπων που εχουν υπεξαιρεσει τα εκατομμυρια που της προσαπτουν. Αφηστε που, κακα τα ψεμματα, αν τα ειχε φαει μαλλον δεν θα ηταν φυλακη, αλλα στην Κουβα να τα πινει στην υγεια των κοροϊδων.
Αλλα, το θεμα δεν ειναι αυτο...ειναι η κωλυσιεργεια και ο παραξενος εως και υποπτος πλεον τροπος που λειτουργει η δικαιοσυνη, αρνουμενη να πραξει τα δεοντα, αυτα που οριζει ο νομος, σπρωχνοντας εναν ανθρωπο στην απογνωση -και σιγουρα δεν ειναι η μοναδικη περιπτωση- και τελικα στην αυτοκτονια.
Γιατι η Κωνσταντινα εδω και 2 μηνες αρνειται να φαει. Δεν κανει ακριβως απεργια πεινας, δεν εχει αιτηματα, απλα κουραστηκε, απελπιστηκε να ζηταει το αυτονοητο (δηλαδη την εξεταση ολων των στοιχειων), θελει να κρατησει εστω την αξιοπρεπεια της και απλα αρνειται να ζησει αλλο ετσι.

Ενα εξαιρετικο αρθρο εγραψε για την Κωνσταντινα η δημοσιογραφος Λενα Διβανη στους Πρωταγωνιστες, το οποιο παραθετω αυτουσιο. Διαβαστε την ιστορια της και αν κρινετε οτι εχει μεσα αληθεια, αν νιωσετε οτι πρεπει επιτελους η δικαιοσυνη να κανει σωστη και ενδελεχη ερευνα και να πληρωσουν ΟΛΟΙ οι ενοχοι και οχι επιλεκτικα...τοτε προωθηστε το οπως μπορειτε...

Η απόφαση της Κωνσταντίνας
15/06/2010

της Λένας Διβάνη

Πριν κάποιους μήνες πήγα στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα της Θήβας- ναι, καλά θυμόσαστε: αυτές που είχαν «καεί» από τις κρατούμενες όταν βρέθηκε νεκρή μια συγκρατούμενή τους που σήκωσε κεφάλι διαμαρτυρόμενη για τον απάνθρωπο τρόπο που έψαχναν μέσα στα γεννητικά τους όργανα για ναρκωτικά. Στις φυλακές αυτές βρέθηκαν μερικοί αγαπητικοί άνθρωποι όπως ο Κλήμης που ξεκίνησε μια λέσχη ανάγνωσης στο πλαίσιο του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί μέσα στις φυλακές. Με κάλεσαν και πήγα. Ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει στη ζωή μου. Μπήκα σε μια λαγότρυπα που μου άνοιξε ένα διάδρομο προς την σκοτεινή πλευρά της ζωής (που μοιάζει τρομακτικά με τη λεγόμενη φωτεινή, αλλά ανάποδα). Βρέθηκα σε ένα μακρύ τραπέζι περιτριγυρισμένη από πλάσματα ενός παράλληλου σύμπαντος όπου δε ρωτάς ποτέ γιατί και πως κατέληξαν εκεί. Η μοίρα τις σημάδεψε σα μοσχάρια στο κούτελο κι αυτό φτάνει. Άλλες είχαν κρατήσει τα σουσούμια της καθημερινότητας. Άλλες ήταν αιχμηρές σαν εκείνο το μαχαίρι του Καββαδία. Άλλες μωρά, εικοσάχρονα καταδικασμένα ισόβια, ΙΣΟΒΙΑ! Άλλες με δικά τους μωρά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν μέσα στη φυλακή σαν κάτι φυτά σε ανήλιαγα μπαλκονάκια στα Πατήσια.

Άρχισαν κοιτάζοντάς με με μισό μάτι (τι θέλει αυτή τώρα; Να πουλήσει μούρη; Να πουλήσει βιβλία; Να πουλήσει λίγη φτηνή συμπόνια; Έχουν πήξει από φτηνή συμπόνια, δεν θέλουν άλλη). Μετά από δυο ώρες είχαμε πάρει όλες φωτιά. Οι λάμες στόμωσαν, τα μάτια μίλησαν πιο εύγλωττα από τα στόματα και αποφάνθηκαν. Είχαμε συνδεθεί κατά ένα τρόπο, αμετάκλητα. Δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά βρίσκουν τρόπο: Μου στέλνουν γραπτά, μου στέλνουν χαιρετίσματα, μου στέλνουν χαμόγελα. Τους στέλνω λίγο καθαρό αέρα απ' έξω. Τους στέλνω ευχαριστίες που με πήραν απ΄ το χέρι και με πήγαν μια βόλτα στα βαθιά. Τους στέλνω φράσεις. Δεν έχω άλλο όπλο.


Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο γραφείο μου μια κοπέλα. Μου συστήθηκε (ήταν αδερφή κρατούμενης) και μου έδωσε ένα φάκελο. Έγραφε: Δεν ξέρω αν με θυμάσαι αλλά εγώ κρατώ στα χέρια μου το αποτύπωμά σου. Τη θυμόμουν, φυσικά τη θυμόμουν. Η κρατούμενη Γωγώ Παπαργυρίου 39 ετών, έγκλειστη 6 ετών, μια από τις γλυκύτερες φάτσες εκείνης της μάζωξης γύρω απ΄το τραπέζι. Κάντε κάτι, μου είπε η αδερφή της. Διαβάστε και κάντε κάτι, σας παρακαλεί. Όταν έφυγαν οι φοιτητές μου άνοιξα το γράμμα. Ήταν παχύ, πάνω από είκοσι σελίδες. Βροχή από λέξεις. Στη φυλακή έχεις χρόνο, ξέρετε πόσο φονικό είναι αυτό, οι διακοπές έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο, φανταστείτε τα ισόβια. Άρχισα να διαβάζω περιμένοντας κάποιο δικό της αίτημα (ένα βιβλίο, μια εφημερίδα, ποιος ξέρει έλεγα, θα μπορώ να το βρω;) αλλά όχι. Ζητούσε βοήθεια για τη συγκρατούμενη της Κωνσταντίνα Σχίζα. «Έγκλειστη συνεχώς και χωρίς άδεια εξόδου επί 7,5 χρόνια», λέει. «Από τη πρώτη μέρα μου φώτισε τη ζωή», λέει η Γωγώ.


«Ευφυέστατη, πολυσπουδαγμένη, με αδαμάντινο χαρακτήρα (υπογραμμισμένο το αδαμάντινο, για να ξέρετε). Είναι αθώα», λέει. «Είχε δύο εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και 15 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μόνο αυτή καταδικάστηκε! Κανένας οικονομικός διευθυντής δεν είναι μέσα –ούτε ο αρμόδιος διαχείρισης κεφαλαίων. Η Κωνσταντίνα ζητούσε λυσσασμένα να ανοίξουν οι λογαριασμοί των υπαλλήλων της και οι δικοί της, να βρουν τη πορεία του χρήματος. Δεν έγινε καμιά έρευνα. Πήρε 17 καταδίκες σε μια μέρα, δεν πήρε ποτέ άδεια και τώρα που ετοιμάζεται να βγει, 17 νέες διώξεις ετοιμάζονται. Απελπίστηκε», λέει η Γωγώ. Κάποιος τη θέλει μέσα. Κάποιος ισχυρός τη θέλει ακυρωμένη. Η Κωνσταντίνα αγωνίστηκε σκληρά για το δίκιο της αλλά δεν μπορεί άλλο. Τις χαιρέτησε και σταμάτησε να τρώει. Δεν είναι απεργία πείνας, λέει η Γωγώ. Απλώς σταμάτησε να τρώει. Θα πεθάνει αλλά θα στείλει ένα σινιάλο στους ανθρώπους ότι δεν παρέδωσε την αξιοπρέπειά της. «Επιτέλους λευτερώθηκα κορίτσια», είπε. Είναι πάνω από 30 μέρες τώρα που δεν παίρνει τροφή. «Κάνε κάτι», παρακάλεσε η Γωγώ, «θα πεθάνει. Μην το κάνεις για μένα. Κάντο για σένα.»


Για μένα το κάνω Γωγώ. Μόνο που είναι λίγο. Λέξεις, λέξεις, κι άλλες λέξεις. Κι εγώ που τις νόμιζα πανίσχυρες τρώω κάθε τόσο μια χαστούκα απ΄την πραγματικότητα και προσγειώνομαι. Όχι δεν είναι πανίσχυρες. Αυτοί είναι. Και η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή!

ΥΓ Δεν ξέρω αν η Κωνσταντίνα είναι ένοχη για όσα την κατηγορούν. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν δεν διαβάσει ολόκληρη τη δικογραφία της. Είναι αδύνατον όμως να μην ανοίξω το μπουκάλι με το γράμμα άμα φτάσει στην ακτή μου...

40 σχόλια:

  1. Είναι να μην σου τύχει..
    Ξεκίνησε η γυναίκα για μια νέα αρχή και κατέληξε στα σίδερα... είναι τραγικό..
    το κράτος δυστυχώς είναι άθλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματικά μια τραγική Ιστορία από όποια γωνία κι αν την δει κανείς.
    Και δεν νομίζω όι καμιά "λαική " συμπαράσταση μπορεί να δώσει τέλος στο μαρτύριο αυτής της γυναίκας.
    Μόνο ένα "γερός" δικηγόρς που για δική του επαγγελματική επένδυση θα επιχειρούσε να κάνει φύλλο φτερό την υπόθεση από την αρχή και να πιάσει έστω μία από τις πολλές απ' ότι φαίνεται άκρες της....

    Πάντα ανήσυχή ,πάντα ευαίσθητη στων ανθρώπων τα πολλά και διάφορα προβλήματα πεταλουδίτσα μου.

    Να μου είσαι καλά ,γερή και χαρούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν με νοιάζει αν είναι ένοχη ή αθώα! έχει δικαίωμα να απαιτήσει να εφαρμοστεί ο νόμος! τόσο απλά!
    τρομερή ιστορία. εύχομαι τα καλύτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοίτα σε τι σημείο έχουμε φτάσει, να μην μπορούμε να υπολογίζουμε πουθενά για να βρούμε το δίκιο μας. η κωλυσιεργία ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό της ελληνικής κουλτούρας..
    δικαιοσύνη και κράτος δικαίου σου λεει μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιοσύνη σου λέει μετα.. Είναι πραγματικά τραγικό, αλλά έτσι γίνεται πάντα..
    Την πληρώνουν οι αθώοι..
    Μακάρι να γίνει τίποτα και να σωθεί η κοπέλα, αν και δεν το βλέπω...
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαράδεκτα πράγματα! Θα συμφωνήσω με το σχόλιο της λυγερής, μόνο ένας μεγαλοδικηγόρος μπορεί να βοηθήσει. Εύχομαι από καρδιάς να έχει αίσιο τέλος αυτή η τραγική ιστορία και να σωθεί η γυναίκα Χριστινάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τραγικό... μόνο αυτό μπορώ να πω. Δεν έχει να κάνει όπως λες κι εσύ με το αν είναι αθώα ή όχι αλλά, με την άρνηση της δικαιοσύνης να εμβαθύνει σε μια έρευνα που πιθανότατα να αθωώσει έναν άνθρωπο που έχει δώσει πολλά.
    Ελπίζω κι εύχομαι όλα να πάνε καλά και η Κωνσταντίνα να βρει τον δρόμο προς την αλήθεια και την ηθική της δικαίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @hfaistiwnas
    Και το χειροτερο ειναι πως η γυναικα δεν ζηταει να αθωωθει! Να εφαρμοστει ο νομος ζηταει!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @λυγερη
    Απο οσο ξερω την υποθεση Λυγερη μου, κανενας μεγαλοδικηγορος δεν τολμαει να αναλαβει, ειναι μεγαλα τα κεφαλια, ποιος θα τα βαλει μαζι τους;!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tovenito
    Ακριβως! Αυτο ειναι το θεμα! Βλεπεις αλλους εχουν κανει ΤΑ τερατα και σε 2-3 χρονακια ειναι εξω, αλλοι δεν μπαινουν και καθολου! Αλλα, ετσι ειναι στο Ελλαδισταν...οποιος δεν εχει "δοντι" τον τρωει η μαρμαγκα!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @U.S.
    Δεν υπαρχει αυτο Θειουλη! Δεν υπαρχει δικαιοσυνη και η περιπτωση της Κωνσταντινας ειναι απλα μια σταγονα στον ωκεανο...απειρα τα παραδειγματα καθημερινα, απελπισια σκετη!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @κορινα
    Αυτο ειναι Κορινακι! Ουτε κι εγω δυστυχως το βλεπω, γιατι πλεον τα νηματα κινει η απογοητευση και η αποφασιστικοτητα της...δεν θα κανει πισω, απλα θα πεθανει!!!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @μαργαριτα
    Κανεις δεν ευαισθητοποιειται σε τετοιες υποθεσεις, ολοι φοβουνται να μπλεχτουν και οχι αδικα, αν κρινουμε το πως λειτουργει η δικαιοσυνη σε αυτη τη χωρα!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @γιωτα
    Γιωτουλα μου σε ευχαριστω, αν και δεν ελπιζω...Ισως αν βρισκοταν τροπος να ασκηθει πιεση, αλλα πως;;;
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεγονός είναι πως οι μεγαλοκαρχαρίες δεν πιάνονται στα δίχτυα, αλωνίζουν ελεύθερα και εξακολουθούν να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα. Αλλάζει τελικά αυτό το πράγμα? Κρίμα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @radio marconi
    Οι μεγαλοκαρχαριες με τα τεραστια κοφτερα δοντια...αντε να τους ξεφυγεις! Αστα!
    Καλημερα Μαρκονακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα θυμάσαι τον φίλο μου τον Δημήτρη που τελικά αθωώθηκε μα που άφησε στην φυλακή οχτώ από τα χρόνια της ζωής του.

    Και μήπως του ζήτησαν συγνώμη;

    Μακάρι, μακάρι να ακουστεί η φωνή της Κωνσταντίνας και να βγεί.

    Λυπάμαι για τόσα που συμβαίνουν σ΄αυτήν την χώρα μα τόσα χρόνια στη φυλακή ούτε φόνο να είχε κάνει δεν θα έμενε...

    Μακάρι να πάνε καλά όλα από δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @αλεξανδρα
    Πως δεν θυμαμαι! Ηταν τοσο συγκινητικη η ιστορια του!
    Αν ειχε κανει φονο, βιασμο, εμποριο ναρκωτικων, κακοποιηση ανηλικου...σε 2-3 χρονακια το πολυ θα ηταν εξω...
    Αν παλι ειχε φαει τα δισεκατομμυρια που την κατηγορουν (μιλαμε για αμυθητα ποσα) δεν θα ειχε μπει καν φυλακη!
    Ποση απελπισια να ξερεις οτι τα πραγματα ειναι ετσι και να μην μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο!
    Σε ευχαριστω Αλεξανδρα μου!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε!
    Δυστυχώς από τη στιγμή που γεννιόμαστε όλοι μας κρύβουν την αλήθεια.. μας αφήνουν να εξωραΐζουμε την πραγματικότητα αντι να μας την παρουσιάσουν όπως ακριβώς είναι.. Αργότερα πολλοί ανακαλύπτουν τι παίζεται, άλλοι όχι και άλλοι αρνούνται πεισματικά να κοιτάξουν γύρω τους και βολέυονται με τις παρωπίδες τους...

    Καλημέρα πεταλουδάκι!!!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η δικαιοσύνη σε αυτήν την χώρα από όπου και να την πιάσει λερώνεσαι...

    Θεωρώ τους πρωταγωνιστές αρκετά αξιόπιστους και για αυτό πιστεύω ότι κάπου έχει δίκαιο η κοπέλα... αλλά άντε να το βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aρχικά χαιρετάω,φιλάω κτλ!Γύρισα!
    Η ιστορία πραγματικά θλιβερή,σε όλα τα επίπεδά της..Και δεν ξέρω κατά πόσο είναι η μοναδική στο είδος της..θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες..
    Πιστεύω όμως στον άγραφο και αόρατο νόμο του ότι όλα κάποτε πληρώνονται και δικαιώνονται,αντιστοίχως!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @kiko80
    Ποσο αναρωτιεμαι ξερεις σε τι κοσμο φερνουμε τα παιδια μας; Αν αξιζει τον κοπο; Σε τι να ελπισεις οταν δημοκρατια και δικαιοσυνη, οι ακρογωνιαιοι λιθοι καθε κοινωνιας, εχουν απαλλοτριωθει στο βωμο του χρηματος;
    Καλησπερα Κικοπακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @οδοιπορος
    Δεν θα το βρει δυστυχως! Εχει πλησιασει με την ιστορια της ΟΛΟΥΣ τους μεγαλους δημοσιογραφους, εχει δωσει δικογραφια και ονοματα....ΚΑΝΕΙΣ δεν το αναλαμβανει, κανεις δεν τολμα να το δωσει στη δημοσιοτητα! Σκεψου...
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @you may say i'm a dreamer
    Καλωσορισες! Φανταζομαι θα περασες υπεροχα!
    Τι να το κανεις το "ολα εδω πληρωνονται" οταν η Ντινουλα εχει πεθανει και οι γονεις της κλαινε στον ταφο της; Γιατι θα το κανει, ειναι πολυ δυνατη, δεν θα κανει πισω...μακαρι να κανει πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα
    Τώρα το διάβασα, πρώτα τη Διβάνη, μετά εσένα...Λες ότι έχει πλησιάσει όλους και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω, αλλά... κανείς; κανείς; ούτε δημοσιογράφος, ούτε δικηγόρος, ούτε τίποτα; ποιός εμπλέκεται πια που δε μπορούν να τον πλησιάσουν; τόσο δυνατός είναι; Η "Λυγερή" έχει-λογικά μιλώντας- δίκιο...αλλά μήπως υπάρχει κάτι που ίσως μπορούμε να κάνουμε και δεν το βλέπουμε;
    Δε γίνεται να κλέβουν δισεκατομμύρια, να πληρώνει ο κάθε πολίτης και να είναι έξω.. να δολοφονούν παιδιά και να έχουν "δικαιώματα" και αν δεν έχεις δημοσιότητα να υποφέρεις απο κακοδικίες και μη εφαρμογή του νόμου... Και μια ερώτηση για το τέλος, ίσως φανεί ηλίθια, αλλά εγώ την πιστεύω και την κάνω χρόνια στον κόσμο... "Πως κοιμούνται το βράδι?????"
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τώρα τη διάβασα την ανάρτηση αυτή. Τραγικό έτσι; Δυστυχως για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά. Είμαστε άθλιοι πια... Όποτε μαθαίνω παρόμοιες ιστορίες σκέφτομαι πόσες μα πόσες άλλες ίδιες ιστορίες δεν τις μαθαίνουμε...και πόσοι άνθρωποι καταστρέφονται απο την τελείως τυφλή και κουφή και ανίκανη δικαιοσύνη μας... Είμαστε άθλιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχεις δικιο...
    Να που εχουμε φτάσει..Ντρέπομαι και τα παίρνω άσχημα!Τραγικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @coco
    Καλωσορισες καταρχην στο κουκουλι μου και καλη σου μερα!
    Πριν φτασει στο σημειο να απευθυνθει στα καναλια ειχε απο οσο ξερω δικηγορο που ασχολιοταν οσο μπορουσε και ειχε εξαντλησει καθε νομιμη οδο...χωρις αποτελεσμα προφανως...
    Ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο μπορει να γινει, ελπιζουμε ολοι σε ενα θαυμα...
    Δεν ειναι αφελης η ερωτηση σου, την ιδια απορια εχω κι εγω χροοοονια τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @happy hour
    Οσο εχεις φραγκα και δυναμη κανεις δεν σε αγγιζει, ακομα κι αν εισαι ο χειροτερος βασανιστης, παιδεραστης, εγκληματιας!
    Χριστε μου, που εχουμε καταντησει το παλαι ποτε λικνο της δημοκρατιας!
    Καθε τετοια περιπτωση με γεμιζει με απογνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @you may say i'm a dreamer
    Καθε φορα σκεφτομαι τι μπορω να κανω! Η ντροπη ξεχειλιζει, μα κυριως εχω ξεμεινει απο ιδεες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Όμορφος κόσμος, ηθικός... αγγελικά πλασμένος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @αμαλθεια
    ΤΕΡΑΤΑΚΙΙΙ!!!!!Που εισαι καλη μου εσυ χαμενη; Βουτας στα νερα της Κρητης και μας ξεχασες;Μεταξυ μας, δεν σε αδικω...Κι εγω αμα λιγο φυγω φευγει ο νους μου οχι μονο απο το μπλογκινγκ αλλα απο παντου! Χεχε!
    Ναι, ναι! Ηθικος πανω απο ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. tragiko...den exo logia....an einai dinaton...


    kali evdomada kata ta alla...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δυστυχώς κατέπεσε και αυτό το προπύργιο της Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη. Είναι πλέον αδύνατο να έχουμε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, εκεί που πάμε για να βρούμε το δίκαιο μας.Έτσι φαίνεται οτι "δικάζεται" και η Κωσταντίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @leondokardos
    Καλωσορισες! Ελπιζω να περασες σουπερ!
    Ποσοι και ποσοι δεν δικαζονται ετσι...αφου πλεον το συνηθες ειναι να μη δικαζει η δικαιοσυνη, αλλα το χρημα και οι γνωριμιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δείχνει και κάτι παραπάνω... δείχνει την αδυναμία του κόσμου που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας να κινηθεί. Συγνώμη παιδιά αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να με εμποδίσετε από το να εκφραστώ... είναι η ΒΑΡΕΜΑΡΑ και η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ των ανθρώπων που διαλέγουν να πάρουν την εύκολη λύση από το να ξοδέψουν λίγο από τον χρόνο τους για να βρούνε ποιος παίζει την γάτα και είναι τελικά το ποντίκι σε αυτό το κυνηγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @kali
    Καλωσορισες καταρχην στο κουκουλι μου! Δεν εχει αδικο...εχουμε αδρανοποιηθει ως ανθρωποι και κατα συνεπεια ως κοινωνια. Γι' αυτο λεω οτι η οικονομικη κριση δεν υπαρχει επι της ουσιας, ηθικη και μονο ειναι η κριση και ειναι παγκοσμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πραγματικά θλιβερή ιστορία!!!!!
    Απαράδεκτα πράγματα τα οποία πραγματικά σε κάνουν να βγείς από τα ρούχα σου!
    Σε κάνουν πολλές φορές να αναρωτιέσαι για πολλά... και στο νου σου να κυκλοφορεί επί μονίμου βάσεως ένα τεράστιο ?.......
    Ένα τεράστιο "γιατί"
    Θα ευχηθώ ολόψυχα το καλύτερο για την Κωνσταντίνα και όσο γίνεται συντομότερα!
    Να είσαι καλά πεταλουδίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @eva f.
    Ευακι μου γλυκο, ειναι μονο μια σταγονα στον ωκεανο! Βρωμαει το ψαρι μεσα εξω, κεφαλι, ουρα, λεπια! Αστα!
    Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.