Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ!

"Να το θηλασεις οπωσδηποτε, το σκονογαλα ειναι δηλητηριο!"
"Σωπα μωρε που θα το θηλασεις, να του δωσεις γαλα σκονη ειναι καλυτερο."
"Καλα εισαι σοβαρη; Μονο 40 μερες προσπαθησες για θηλασμο; Εγω το γιο μου το θηλαζα 1,5 χρονο!"
"Μη βαψεις τα μαλλια σου στην εγκυμοσυνη"
"Μη χρησιμοποιεις καλλυντικα, ειναι χημικα"
"Προσεχε μην αρρωστησεις και προς Θεου! Μη χρειαστει να παρεις φαρμακα, εγκλημα εγκλημα!"
"Το μωρο πρεπει να κοιμαται με τους γονεις του τον πρωτο χρονο!"
"4 μηνων και ακομα δεν το εβαλες στην κουνια του στο δωματιο του; Δε θα φευγει με τιποτα μετα!"
"Ειναι 5 χρονων το παιδι! Ακομα του επιτρεπεις να τρυπωνει τα βραδια στο κρεβατι σου; Δεν ειναι σωστο αυτο..."
"Μην το αγκαλιαζεις τοσο θα κακομαθει."
"Μην το μαλωνεις πολυ, θα παθει ψυχολογικα."
"Μα καλα δεν το μαλωνετε αυτο το παιδι; Τι κακομαθημενο!"
"Ιιιιι! Σοκολατα στο παιδι! Εισαι με τα καλα σου;"
"Ακομα και μια ξυλια στον πισινο ειναι κακοποιηση! Τι σοϊ μανα εισαι!"
"Καλα δεν του ριχνεις καμια ξαναστροφη να στρωσει!"
"Αμα φωναζεις το παιδι θα παθει ψυχολογικα"
"Αμα το βαζεις τιμωρια το παιδι θα παθει ψυχολογικα"
"Καλα δεν ντρεπεσαι να το αφηνεις τοση ωρα να βλεπει παιδικα η να παιζει με το κινητο;"
"Θα αφησεις το παιδι να βγεις με τις φιλες σου;"
"Θα πας διακοπες με τον αντρα σου χωρις το παιδι;"
"Θα γυρισεις στη δουλεια; Το μωρο εχει αναγκη τη μητερα του!"

Σας θυμιζουν κατι; Η λιστα ειναι ατελειωτη. Ολοι γιναμε ειδημονες στο πως πρεπει η δεν πρεπει να μεγαλωνει ενα παιδι. Και πιο ειδημονες οσοι δεν εχουν παιδια. Οσοι ειναι σιγουροι οτι θα τα κανουν καλυτερα οταν γινουν γονεις.
Ναι, υπαρχουν εκει εξω μανες -τερατα που μεγαλωνουν τα παιδια τους μεσα στην αδιαφορια και την κακια.
Ναι, υπαρχουν μανες που απο αγνοια η αμελεια θετουν τα παιδια τους σε κινδυνο, ειτε βαζοντας τα στο μπροστινο καθισμα χωρις ζωνη ειτε αφηνοντας τα μονα τους, ειτε ειτε ειτε...
Ομως, οι περισσοτερες μανες ξυπνουν και κοιμουνται με την εννοια των παιδιων τους! Οι περισσοτερες μανες θα εδιναν και τη ζωη τους για αυτα χωρις δευτερη σκεψη.
Ειναι οι ιδιες αυτες μανες που θα αφησουν το παιδι ωρες μπροστα στην τηλεοραση, ωστε να μπορεσουν να σκουπισουν, να καθαρισουν, να μαγειρεψουν, γιατι οχι δεν μπορεις να αφησεις το σπιτι να βρωμαει για να περασεις ποιοτικο χρονο με το παιδι! Αυτες που, αφου θα εχουν πει 10 φορες "φαε το μπισκοτακι σου μεσα στο πιατο", την 11η θα αρχισουν να ουρλιαζουν! Αυτες που καποια στιγμη θα χασουν τον ελεγχο και θα ριξουν μια ξυλια η θα πουν "σκασε πια!"
Ειναι οι ιδιες μανες που οταν το παιδι τους πεσει και χτυπησει θα κανουν "μα" για να περασει. Που θα το μαθουν οταν πεφτει να σηκωνεται ξανα και ξανα και ξανα. Που θα ξυπνησουν μεσα στη νυχτα απλα για να δουν αν ειναι σκεπασμενο και να του χαϊδεψουν τα μαλλια. Που θα διαβασουν 100 φορες το ιδιο παραμυθι με τον ιδιο ενθουσιασμο κι ας εχουν μαθει τα λογια απ' εξω. Που θα δακρυσουν στην πρωτη σχολικη παρασταση, στο πρωτο διαγωνισμα, την πρωτη φορα που θα παει εκδρομη με το σχολειο. Που θα τρεμουν οταν σκαρφαλωνει σε δεντρα και θα στεκονται απο κατω να το πιασουν αν πεσει, αλλα παρολα αυτα θα το αφησουν γιατι πρεπει να δοκιμασει τα ορια του. Που θα γυρισουν πτωμα απο τη δουλεια, αλλα θα το παρουν αγκαλια να το νανουρισουν. Που θα κανουν χωρο στο κρεβατι τους για να κουρνιαξει στην αγκαλια τους οταν ξυπνησει τρομαγμενο. Που αν εχει πυρετο η βηχα, θα ξαγρυπνησουν διπλα του και θα πανε αϋπνες για δουλεια την επομενη μερα... και την επομενη...και την επομενη...Που καθε μερα ξυπνανε και υποσχονται πως θα ειναι καλυτερες μητερες σημερα και καθε βραδυ κοιμουνται νιωθοντας τυψεις γιατι κατι δεν εκαναν καλα. Που σηκωνουν στους ωμους τους το βαρος να μεγαλωνουν εναν ανθρωπο, χωρις να εχουν εγχειριδιο χρησης, ψαχνοντας στα τυφλα και προσευχομενες να μην τα κανουν ολα λαθος.
Αυτες οι μητερες δεν χρειαζονται κριτικη. Δεν χρειαζονται να τις κανουν να νιωθουν ασχημα που δεν ειναι μονο μητερες, αλλα ειναι και γυναικες! Και φιλες! Κι εργαζομενες! Κι ερωμενες! Και ανθρωποι! Δεν χρειαζονται κριτικη που εδωσαν στο παιδι το κινητο τους για να μπορεσουν να πιουν εναν ρημαδοκαφε με την ησυχια τους. Που δεν αντεξαν αλλο την κουραση και την πιεση και ξεφυγαν, ξεσπασαν, λυγισαν. Δεν χρειαζονται καποιον να τους πει τι κανουν λαθος, αλλα να τους θυμισει τι κανουν σωστα. Χρειαζονται ενα χερι να τους χαϊδεψει στοργικα τα μαλλια, να τους σφιξει τον ωμο. Ενα γλυκο χαμογελο, ενα μπραβο! Οπως τα παιδια κι εκεινες, ειναι ανασφαλεις. Γιατι φοβουνται για καθε αποφαση που παιρνουν, αγχωνονται. Γιατι κι εκεινες μαθαινουν τον κοσμο απο την αρχη μεσα απο το παιδι τους. Ολα και για εκεινες ειναι πρωτογνωρα. Και προσπαθουν! Πολυ! Κι εχουν αναγκη απο μια καλη κουβεντα.
Κανεις εξαλλου, ειτε γονιος ειτε οχι, δεν εχει δικαιωμα να κρινει τον αλλο χωρις να εχει ερθει πρωτα στη δικη του θεση, χωρις να ζει τη δικη του ζωη.
Για αυτο, ολοι εσεις οι ειδημονες, αν δεν εχετε μια καλη παρηγορητικη κουβεντα να πειτε... ε τουλαχιστον μην πειτε τιποτα! Βγαλτε επιτελους το σκασμο!

40 σχόλια:

  1. Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί οι "συμβουλάτορες", πιθανόν να μην έχουν καν παιδιά, ή αν έχουν να μην εφαρμόζουν στο ελάχιστο τις οδηγίες που οι ίδιοι δίνουν με τον αντίχειρα τεντωμένο. Σαν όπλο έτοιμο να πυροβολήσει. Χριστίνα μου μη μασάς κι άστους να λένε. Εσύ ξέρεις καλύτερα το ρόλο σου, τις αντοχές σου και τις υποχρεώσεις σου.
    Γιατί απ' όλους αυτούς, κανείς ίσως δεν θα συμπαρασταθεί σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Συνήθως θριαμβολογούν, λέγοντας "Στα'λεγα εγώ!"...
    Καλή δύναμη κι όλα να πάνε κατ' ευχή.
    Πολλά - πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρακι μου γλυκο ευτυχως η αναρτηση δε με αφορα προσωπιξα. Ακουω με προσοχη συμβουλες δασκαλων οι εμπειρων ατομων και προσπαθω να εφαρμοσω οτι θεωρω καλυτερο. Εχω κλεισει χρονια τα αυτια μου σε κακεντρεχειες. Κι εχω αρχισει να αναρρωτιεμαι κατα ποσο οι στγχρονοι ψυχολογοι εχουν παιδια και εφαρμοζουν οι ιδιοι τις θεωριες τους. Βλεπω ομως στο φβ και στα φορουμ με μαμαδες διαρκως κριτικη αλλα και αποψεις στυλ " εγω τα ξερω ολα"... Και εκνευριζομαι...
    Σε ευχαριστω πολυ για υο σχολιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω εσείς οι Γυναίκες και τυχόν Μητέρες να έχετε υποφέρει τα ...μάλα από αυτή την παρενόχληση. Η Οποία καταντάει πραγματικά ισοπεδωτική και εκνευριστική όσο τίποτα.
    Ο Ξερολισμός είναι αρρώστια στην κοινωνία και τον συναντάς δυστυχώς παντού.
    Κλείνουμε λοιπόν τα αυτιά μας πανηγυρικά.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω γενικα προσπαθω να μην τσαντιζομαι και αν εινα καποια καλη συμβουλη την σκεφτομαι. Το υφακι με χαλαει, αυτο το δασκαλιστικο, το επικριτικο!

      Διαγραφή
  4. Όπως τα λες κι ακόμη χειρότερα... Τολμώ να πω ότι πέφτω κι εγώ στη παγίδα αλλά όταν το συνειδητοποιώ τσιμπιεμαι για να σταματησω!
    Χριστίνα, θαρρώ πως είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τη φύση του όταν δε καταβάλλει τον ελάχιστο κόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πω τη μαυρη αληθεια Δεσποινακι κι εγω εχω πεσει στην παγιδα, κυριως πριν γινω μανα που τα εβλεπα ολα ευκολα εξω απο το χορο, αλλα και μετα. Το παλευω ομως να μην το κανω και κυριως να μην το κανω επικριτικα. Επισης, δουλευοντας με παιδια πριν γινω μανα και μετα, βλεπω τεραστια διαφορα στον τροπο που αντιμετωπιζω τα παιδια και τους γονεις τους πλεον. Περισσοτερη κατανοηση και αγαπη και λιγοτερη κριτικη σιγουρα!

      Διαγραφή
  5. Η διαπαιδαγώγηση είναι "επιστήμη επιστημών" και
    ... χαίρε βάθος αμέτρητο!
    Αυτά που σήμερα θεωρούμε "σωστά" μπορεί σε λίγα
    χρόνια να θεωρούνται "εγκληματικά"!
    Καλύτερα να εμπιστευτούμε τη μητρική διαίσθηση
    και ν’ αφήσουμε όλοι τις συμβουλές και τις
    κριτικές όπως πολύ σωστά λές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ αυτο που το πας! Θεωριες που γινονται μοδα και μετα ανατρεπονται απο αλλες θεωριες! Εχουν γραφτει παρα πολλα για ψυχολογικα πειραματα που κατεστρεψαν γενιες ολοκληρες! Το ενστικτο και η αγαπη οπως λες ειναι τα πιο σημαντικα, αλλα σημερα, που ειναι η εποχη της πληροφοριας και η γνωση ειναι εξισου σημαντικη. Δεν μας παιρνει να πουμε "α δεν ηξερα". Αρκει να μην το παιζουμε ξερολες και να καταλαβαινουμε οτι αφενος αυτο που πιανει σε ενα παιδι σε αλλο δεν πιανει, αφετερου καθε μανα κανει οτι καλυτερο για το παιδι της!

      Διαγραφή
  6. Το λέω χρόνια τώρα...βασικά από τότε που γέννησα το πρώτο μου παιδί και μια "θεία", άτεκνη η ίδια ασκούσε έντονη κριτική, όχι τύπου είναι καλύτερος ο θηλασμός, ή το έχεις συνέχεια αγκαλιά και κακομαθαίνει, αλλά πολύ χειρότερο..μέχρι που μια μέρα την έκανα την καταπιεί τη γλώσσα της..." Μα βέβαια, της είπα, εσείς ξέρετε καλύτερα, είναι γεγονός πως εσείς που δεν έχετε παιδιά, τα μεγαλώνετε πάντα καλύτερα από όσους έχουν"
    Από τότε σταμάτησε να λέει...δε συνηθίζω να ρίχνω μπηχτές, αλλά υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να "στολιστούν" για να μάθουν!
    Και να σκεφτείς πως δεν πάσχω από ξερολίαση, πάντα ρωτούσα το γιατρό μου, τη μάνα μου, άλλες μανάδες, ή ανθρώπους που γνώριζαν περισσότερα να μου δώσουν τα φώτα τους και δεν έπαιρνα για κριτική τα απλά...σαν αυτά που γράφω παραπάνω π.χ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχα! Εισαι Θεα! Την αποστομωσες ακριβως οπως επρεπε και με το γαντι!!!

      Διαγραφή
  7. Μα ποιοι κάθονται και δίνουν σημασία στους ειδήμονες;
    Αφήστε τους χωρίς να ασχολείστε και να τους δίνετε αξία. Υπάρχουν παντού, δεν απευθύνονται μόνο στις μητέρες.. Οι λεγόμενοι ξερόλες! Και βρήκαν βήμα μέσα από το facebook και τις άπειρες ομάδες, τις οποίες προσωπικά τις θεωρώ χαμένο χρόνο- μη ποιοτικές και αστείες πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικα στα social media Κατερινακι μου γινεται σφαγη! Παιρνουν και απομονωνουν μια φραση και γινεται viral Και ολοι πεφτουν να φανε την "αχρηστη μανα" χωρις να ξερουν ουτε τι ειπωθηκε πριν η μετα, ουτε σε ποια κατασταση βρισκεται η...κατηγορουμενη, ουτε καν αν της κανουν κακο! Ενα ειδος cyber bullying εχει καταντησει! Κι ειναι κριμα, γιατι τα φορουμ ειδικα εχουν πολλα να σου δωσουν, εγω εχω γνωρισει πολυ αξιολογους ανθρωπους και εχω κανει ομορφες φιλιες μεσα απο μαμαδο-φορουμ!

      Διαγραφή
  8. Αυτοί που διατείνονται πως τα ξέρουν όλα
    στη ζωή τους νομίζω πως κάνουν τα μεγαλύτερα
    λάθη....και προσπαθούν να απενοχοποιηθούν
    Το μητρικό ένστικτο είναι αλάθητο!!!!

    Φιλάκι γλυκό (να σε βλέπουμε πιο συχνά εεε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλαθητο δεν ειναι σε καμια περιπτωση, αφου αλαθητοι δεν ειναι οι ανθρωποι! Ειναι ομως το μονο που εχουμε για να πορευομαστε, αρκει η κινητηριος δυναμη του να ειναι παντα η αγαπη για τα παιδια μας!
      Σε φιλω! Θα το προσπαθησω!

      Διαγραφή
  9. Εγώ δεν έχω παιδιά ακόμα, έχω ανιψιό που τον κρατάω πολλές φορές. Πάντα σκέφτομαι κάτι που άκουσα παλαιότερα. ''Ήμουν τέλειος γονιός, μέχρι που έκανα παιδιά''. Μια πολύ αληθινή φράση. Κανείς δεν είναι τέλειος.
    Εγώ ξέρω πως υπάρχει μόνο ένα ΄΄πρέπει΄΄. Τα παιδιά πρέπει να είναι ευτυχισμένα. Και έτσι όπως κάνω ευτυχισμένο τον ανιψιό μου, έτσι θέλω να κάνω και τα παιδιά που θα κάνω.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρακι μου στο ευχομαι! Να γινεις πολυ ευτυχισμενη και να κανεις μια πολυ ευτυχισμενη οικογενεια!

      Διαγραφή
  10. Πες τα κοριτσάκι μου!!! Γεια στο στόμα σου! Έχουμε μπερδέψει τη συμβουλή με την κριτική χρόοοονια τώρα και το στόμα στάζει φαρμάκι αντί για μέλι...
    Δεν υπάρχει μάνα που να μην είναι ανασφαλής και να μην αναρωτιέται κάθε στιγμή για το πως μεγαλώνει το παιδί της. Που να μην αγωνίζεται για το καλύτερο και αυτό που έχει ανάγκη είναι ένα χτύπημα φιλικό στον ώμο και ένα καλό λόγο.
    Όλες μας μεγαλώσαμε ή μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με το ένστικτο, αφού καλά το λες εγχειρίδιο δεν υπάρχει και αν υπήρχε θα ήταν άχρηστο αφού ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ψυχοσύνθεση και λειτουργεί με βάση αυτή τις περισσότερες φορές.
    Και να σου πω και κάτι από πείρα?... Έκανα όλα τα "λάθη" που δεν έπρεπε κατά τους ειδήμονες να κάνω μεγαλώνοντας την κόρη μου και δεν τα "βρήκα μπροστά μου" όπως συνηθίζουν να λένε. Έγινε ένα ευτυχισμένο χαρούμενο πλάσμα, που τα έχει καλά με τον εαυτό της και τους γύρω της, σκεπτόμενη και μη χειραγωγούμενη...
    Εξαιρετική ανάρτηση, μπράβο σου!!!
    Σε φιλώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω κανω διαρκως τετοια λαθη! Κι ολο αναρωτιεμαι...
      Και δεν με ενοχλει μια φιλικη συμβουλη, ισα ισα, μπορει να αποδειχτει πολυ χρησιμη! Αλλα η κριτικη τυπου "εγω κανω αυτο" "εγω θα το εκανα ετσι, θα το εκανα καλυτερα" πολυ μου τη δινει! Ευτυχως, την εχω κοψει σε ολους -σχεδον!

      Διαγραφή
  11. Τώρα συνειδητοποιώ γιατί στην περίοδο τής εγκυμοσύνης,
    εκτός από την απέχθεια για μυρωδιές και χρώματα (!), είχα
    απέχθεια και για πρόσωπα και όσα "πρέσβευαν" τρομάρα τους..

    Υ.Γ Φιλάκι γλυκό και "κλείστους", σαν να 'ναι οθόνες! ✿✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα μυρωδιες... αλλα και χρωματα! Ε τελικα, εισαι μοναδικη σε ολα σου!
      Φιλακια!!!!!

      Διαγραφή
  12. Δεν προκειται ναα βρει καανεις ακρη,,Αν ακουει τις κριτικες ολων....
    Φαντασου..Οτι εγω ως νεος πατερας,,Ειχα την ατυχια\τυχη να δουλευω μεσα σε ενα θαλαμο με μητερες πεθερες και γιαγιαδες..Τριαντα ατομα..Που καθημερινα εβγαζαν αχρηστη την Μαρικα,για οτι μαθαιναν οτι εκανε..Η οτι ΔΕΝ εκανε...
    Οποτε...
    Μερικες φορες η ΚΩΦΩΣΗ γινεται προσον....!!!
    Ανευθυνα και ¨¨απ εξω¨΄ δασκαλιζουμε ολοι...
    Ενω η αληθεια ΕΤΥΧΩΣ ειναι..Οτι μονο η μανα ξερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καημενε Μαχαιρη μου! Σε φανταζομαι με 30 γυναικες να τιτιβιζουν σαν κλωσσες γυρω σου κι εσυ να θες να υπερασπιστεις τη γυναικα σου, αλλα να αγχωνεσαι κιολας μηπως τα κανετε λαθος!
      Αλλα εγω απο οσο εχω καταλαβει τα κανατε ολα μια χαρα κι εχετε υπεροχα παιδια!

      Διαγραφή
  13. Κάπου είχα διαβάσει ότι "Έλληνας είναι αυτός που ξέρει τη δουλειά σου καλύτερα από σένα".
    Ζεις λοιπόν στη χώρα του ξερολισμού και πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό.
    Αυτοί που προσπαθούν να φορτώσουν τους άλλους με τύψεις, έχουν πολλά οι ίδιοι να κρύψουν. Γιατί όποιος έχει συναίσθηση τι σημαίνει να είσαι γονιός -και κυρίως μάνα- δεν παίρνει ποτέ θέση σε εκτελεστικό απόσπασμα. Θα μιλήσει μόνο αν οι άλλοι ζητήσουν να ακούσουν την συμβουλή του. Ως εκ τούτου εφόσον ως γονείς ανταποκρινόμαστε σε όσα προστάζει το μυαλό και η καρδιά μας, χωρίς υπερβολές, θετικές ή αρνητικές, κρατάμε ανοιχτό έναν μεγάαααλο σκουπιδοτενεκέ και πετάμε τις "συμβουλές".
    Ενίοτε και όσους μας τις δίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρο μου δεν νομιζω οτι στο συγκεκριμενο θεμα ειναι ελληνικο το προσον, αλλα ισως το εχουμε σε μεγαλυτερο βαθμο!
      Να εισαι καλα, να χαιρεσαι τα ομορφα παιδια σου!

      Διαγραφή
  14. Δυστυχώς πάσχουμε από ξερολίαση, οι πάντες ξέρουν τα πάντα και θέλουν οπωσδήποτε να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ωτασπίδες είναι η λύση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερολιαση γενικα! Ολοι εχουν αποψη για ολα!
      Φιλια και καλωσορισες!

      Διαγραφή
  15. Από τις πιο ωραιες αναρτησεις γι αυτό το θεμα Χριστινα μου νομιζω οτι το ενστικτο της μανας ειναι αυτό που την οδηγεί με τα σωστα..και τα λαθη .. το μονο που δεν μπορείς να αμφισβητησεις ειναι η αγαπη της και αυτή ειναι μοναδική..!! ολες θελουμε να κανουμε σωστούς ανθρωπους..και κανουμε ότι μπορουμε για αυτό..!! αυτό το σκασμός στο τελος τα λει όλα Χριστινα μου ...να περνας ομορφα οτι και ν ακνεις φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο! Σωστους ανθρωπους! Καλους ανθρωπους! Ευτυχισμενους ανθρωπους! Οχι απαραιτητα καλους μαθητες η δημοφιλεις μαθητες. Οχι κομπλεξικους που δεν ανεχονται το διαφορετικο, που κοιταζουν τα εξω κι οχι την ουσια!
      Αχ πολυ ωραια το ειπες Ρουλα μου!

      Διαγραφή
  16. Κλείνουμε τα αυτιά μας γενικότερα στις κακεντρέχειες (όχι στις αξιόλογες συμβουλές, έτσι; Μην τα παίρνει όλα η μπάλα!) και κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα.
    Ο κόσμος λέει και λέει... δικαίωμά του. Και δικαίωμά μας να μη δίνουμε σημασία σε κάθε μακρύ και κοντό.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι ο κοσμος θα βρει να πει οπως και να εχει!
      Φιλια Ελλη μου!

      Διαγραφή
  17. Όταν ξέρεις τι κάνεις καμία κριτική δεν θα σε επηρεάσει.
    Το να ενημερώνεσαι, να διαβάζεις, να ακούς (και να μαθαίνεις) για μένα δεν είναι κακό.
    Κακό είναι που "πετάγονται" οι άσχετοι και σε μπερδεύουν περισσότερο.
    Το χειρότερο είναι να έχουν άποψη χωρίς να είναι μέσα στην οικογένεια, χωρίς να έχουν γνώση, χωρίς να είναι δικό τους θέμα. Πάντα θα υπάρχουν οι ξερόλες και οι κακεντρεχείς!

    Όπως όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή το λειτούργημα του γονιού χρειάζεται ηρεμία, focus στο καλύτερο για το παιδί, διαρκής ανατροφοδότηση, ΄όχι ενοχές μα κυρίως χρειάζεται να ακούς την καρδιά σου. Και να δίνεις ότι καλύτερο έχεις!

    Πολλά φιλιά Χριστινάκι μου και καλή λευτεριά να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα ειναι οτι συνηθως σαν μανα, δεν ξερεις ακριβως τι κανεις! Διαβαζεις διαφορα και συχνα αντικρουομενα. Ακομα και οι παιδιατροι, εχουν τεραστιες αποκλισεις στην αντιμετωπιση ο ενας απο τον αλλον! Κι ετσι, πας με το ενστικτο και επιλεγεις τι απο οσα ακους και διαβαζεις σου ταιριαζει. Αλλα κυριως το θεμα ειναι οταν κανεις λαθος. Γιατι θα κανεις! Και θα το μετανιωσεις και θα νιωσεις χαλια μανα! Και θα το ξανακανεις... Εκει, χρειαζεται στηριξη, οχι κριτικη...

      Διαγραφή
  18. Ax! Εμείς οι μαμάδες που μας μεγαλώνουν τα μικρά μας.
    Πόσες φορές αναρωτήθηκα αν πράττω σωστά ή αν κάνω λάθος στη διαπαιδαγώγησή τους.
    Νομίζω πως δεν υπάρχει μαγική συνταγή.
    Μαθαίνουμε την αγάπη χωρίς όρια και ταξιδεύουμε μαζί τους.

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ομορφο αυτο που ειπες! Μας μεγαλωνουν τα μικρα μας! Γιατι ναι, οταν γινεις γονιος, αρχιζεις πραγματι και να μεγαλωνεις και να ωριμαζεις!
      Καλωσορισες στο κουκουλι μου!

      Διαγραφή
  19. πεταλούδα μου, χάρηκα που σε βρήκα... θα τα λέμε κι εδώ... στα μπλογκ
    καλές επιτυχίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσορισες Λαμπρινη μου! Δεν ηξερα οτι εχεις μπλογκ! Θα τα λεμε ναι!

      Διαγραφή
  20. Όσο και να μη τους δίνει σημασία, είναι ενοχλητικοί.
    Όποιος θέλει πραγματικά να κάνει καλό, στέκεται δίπλα σου και βοηθάει.
    Καλημέρα'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α γεια σου! Βλεπεις τη μανα να κοντευει να παθει νευρικο κλονισμο; Αντι να της πεις να μην τσιριζει και της αρχισεις ολοκληρο κηρυγμα, πες της να παει μια βολτα και κρατα δυο ωρες τα παιδια. Η αν δεν μπορεις, απλα προσπαθησε να την ηρεμησεις και να της δειξεις οτι δεν ηρθε το τελος του κοσμου...

      Διαγραφή
  21. Θα επαναλάβω κάτι που μου είπε η παιδίατρός μας πριν 35 χρόνια....."Κάποτε είχα πολλές θεωρίες , τώρα έχω τρία παιδιά και καμία θεωρία" Να συμβουλεύεσαι τη γιατρό σου και το ένστικτό σου. Όλα θα πάνε καλά , δεν υπάρχει τέλεια μέθοδος να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί ούτε μαγικές συνταγές !!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλη παιδιατρος μου ακουγεται! Φιλια πολλα Κλαυδια μου!

      Διαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.