Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ;

Πηγα χτες στην πορεια. Ξεκινησα με πολυ ενθουσιασμο. Κατι διαφορετικο ενιωθα στον αερα, μια μυρωδια απο επανασταση, απο ελευθερια. Ισως να με ειχε προϊδεασει και εκεινο το ονειρο...
Εφτασα στο Συνταγμα. Αρκετος κοσμος μαζεμενος, συνθηματα απο τα μεγαφωνα, επανασταστικα τραγουδια...ηταν η συγκεντρωση του ΠΑΜΕ.
Πιο κατω, στα Προπυλαια, αλλος κοσμος μαζεμενος, ο λεγομενος "αριστερος" χωρος. Ομιλιες και τραγουδια και παλι.
Περπατουσα ηδη ξενερωμενη. Σε μια τοσο δυσκολη στιγμη της κοινωνιας μας, αντι να ειμαστε ενωμενοι ειχαμε δυο ξεχωριστες συγκεντρωσεις...τη "δικη μας" και "των αλλων"! Αντι να μαζευτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εξω απο τη Βουλη, χωριστηκαμε και παλι σε ομαδες...
Λιγο μετα ξεκινησε η πορεια απο τα Προπυλαια να κανει το γυρο της Σταδιου και να καταληξει στο Συνταγμα, οπου τελικα καποια στιγμη θα ενωνομασταν με τους υπολοιπους. (Παρεπιμπτοντως, οταν τελικα φτασαμε Συνταγμα, ειχε μεινει ο μισος κοσμος και δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στο οτι βαρεθηκαν να στεκονται εκει τοση ωρα και διαλυθηκαν η σε καποια αλλη σκοπιμοτητα)...
Τριγυρω εβλεπα παρα πολλα πανο με υπεροχα και δυνατα συνθηματα. Και παλι ξενερωσα. Κατω απο καθε πανο υπηρχε το σημα της παραταξης η της συλλογικοτητας που το εγραψε και απο πισω κοσμος αυτης της συλλογικοτητας με σημαιες δικες τους. Ηταν φαινεται τοσο δυσκολο για μια φορα να μην υπαρξει ταυτοτητα, να μην υπαρξει καπελωμα, να μην υπαρχουν μπλοκ ομαδων...
Τα μπλοκ προχωραγαν, ο κοσμος πισω απο τα πανο και οι ντουντουκες εδιναν για καθε μπλοκ το συνθημα. Στην πορεια ειχα παει μονη, γεγονος που μου εδινε τη δυνατοτητα να ανοιγω το βημα μου και να περναω απο το ενα μπλοκ στο αλλο. Ακουσα διαφορα ομορφα συνθηματα οπως: "εμπρος λαε, μη σκυβεις το κεφαλι, ο μονος δρομος ειναι αντισταση και παλι" η "ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, απεργια μαζικη" και αλλα τετοια ενωτικα. Ειδα πολλες χιλιαδες ανθρωπων, ετεροκλητων επι της ουσιας, να σχηματιζουν μια μεγαλη ουρα, ενα μεγαλο πληθος. Ειδα ανθρωπους καθε ηλικιας, απο φοιτητες μεχρι παππουδες αγκαζε με τις γιαγιαδες να περπατανε, να συμμετεχουν, να αγωνιζονται! Πραγματικα πανεμορφη εικονα!
Ειδα ομως και αρκετους να προσπαθουν να σπειρουν τη διχονοια...η μαλλον ακουσα...Ακουσα να φωναζουν για καποιες απολυσεις στον ιδιωτικο τομεα. Σαν να λεμε οτι αν ενας επιχειρηματιας προσλαβει καποιον, πρεπει να τον εχει για παντα, οπως ηταν στο δημοσιο! Κι ας χτυπιομαστε χρονια τωρα να αρθει η μονιμοτητα! Ακουσα συνθηματα για το ασυλο. Πολυ σημαντικο θεμα, αλλα τι δουλεια ειχε σε μια πορεια για τα εργατικα δικαιωματα και την οικονομικη κριση, ειλικρινα δεν καταλαβα. Ακουσα ανθρωπους να μιλανε και να αναφερονται σε αλλους ανθρωπους με φρασεις του τυπου "δικος μας ειναι αυτος η με τους αλλους;"...Αλλα, μακραν το χειροτερο που ακουσα ηταν ενα συνθημα που ουτε λιγο ουτε πολυ ελεγε ξεκαθαρα πως πρεπει να διαλεξουμε με ποιανου το μερος ειμαστε, με το μερος των εργοδοτων (αφεντικα τα ελεγε) η των υπαλληλων (εργατων εδω)! Δηλαδη, εσπερνε τη διχονοια κανονικοτατα! Τι εγινε ρε παιδια; Απο ποτε τα μετρα αυτα που θα μας γονατισουν εχουν να κανουν με την παλη των ταξεων; Εχετε αναλογιστει στην πραγματικοτητα ποιοι θα φανε τη μεγαλυτερη μπορα; Οι μικροι και οι μεσαιοι επιχειρηματιες θα τη φανε! Γιατι καλως η κακως, οσοι ζουσαν απο το μισθο τους, κουτσα στραβα θα τα βγαλουν περα...πως ομως; Κοβοντας απο αγορες, κοβοντας απο χομπι, κοβοντας απο εξοδους, κοβοντας απο ολα τα "περιττα" εξοδα. Ομως, θα τα βγαλει περα, εστω κι ετσι! Ο επιχειρηματιας ομως, που εχει δανεια και επιταγες να τρεχουν, πως θα τα βγαλει περα οταν μειωθει ο τζιρος του κατα 1/3 η ακομα και στο μισο; Πως θα πληρωσει τις επιταγες; Πως τους υπαλληλους; Θα κοψει μισθους αναγκαστικα, ισως ακομα να προβει και σε απολυσεις, με αποτελεσμα μεγαλυτερη ανεργεια, ακομα μεγαλυτερη ανεχεια, ακομα μικροτερο αγοραστικο κοινο! Και ο ιδιος βεβαια, αν δεν αναταπεξελθει με καποιο τροπο, θα καταστραφει οικονομικα και ισως ακομα βρεθει και φυλακη!
Αλλα, δεν πειραζει, ας βρεθουμε αντιπαλοι για αλλη μια φορα! Ας βγαλουμε ολα μας τα ταξικα απωθημενα! Μα καλα, δεν καταλαβαινει κανεις οτι ακριβως αυτο θελουν καποιοι; Να μην μπορεσουμε για αλλη μια φορα να παραμερισουμε τις διαφορες μας, να παραμεινουμε διχασμενοι! Η ομονοια και η ενοτητα τους φοβιζουν, οχι η διχονοια!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΝΑ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΤΗΤΑ!
Προτεινω στην επομενη κινητοποιηση να υπαρξει απαγορευση...
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΟ! ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ!
Επιπλεον, πρεπει να καταλαβουμε οτι με πορειες 3 ωρων και απεργιες μιας ημερας δεν κανουμε απολυτως τιποτα! (Αλλωστε, μετα απο οσα ειδα κι εγω χθες, παρολη την καλη προσπαθεια και την ειρηνικοτητα της διαδηλωσης, τοσο απογοητευτηκα που δεν θελω να ξαναπαω! Και δεν ειμαι η μονη! Ειναι τοσος ο κοσμος που εχει πια απηυδησει με ολα αυτα! Και αυτο τους βολευει!!!!)
ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!
Και οχι 15-20.000 ανθρωποι οπως χτες, αλλα εκατομμυρια!
ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΑΞΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Ομηρια, εναντια στη δικη τους ληστρικη ομηρια, στην ομηρια των ονειρων μας!
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΧΙ ΔΕΚΟ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ!
Συνεχεια, για μερες, να μην υπαρχει ουτε ψιλικατζιδικο ανοιχτο, ουτε καφετερια ουτε τιποτα!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!
Η κριση αυτη μας εχει σερβιριστει υπουλα! Ποιος ξερει, ισως ο σκοπος ειναι ακριβως να μας τρομοκρατησουν τοσο, που ο,τι και να μας σερβιρουν μετα να το καταπιουμε αμασητι!
ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ! Μπορουμε ρε γαμωτο να το αλλαξουμε, μπορουμε!!!!
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ! ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΟ, ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΤΕ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΓΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ!



30 σχόλια:

  1. Καταπλητκικη αναρτηση, δινει με πολυ μεγαλη ακριβεια τα αισθηματα που ενιωσα και γω χθες στην πορεια.

    Θα προσθεσω μονο ενα. Οταν το συστημα επιτιθεται με πυραυλους, εσυ δεν μπορει να απαντας με σφεντονες γιατι θα σε λειωσει.

    Και σφεντονες ειναι η ιδια συνθηματολογια των αριστεριστικων γκρουπουσκουλων που ακουω εδω και 20 χρονια.
    Γι' αυτο και μας εχουν παρει φαλαγγι.

    Θα διαφωνησω ομως σε κατι.
    Με τον μικρομεσαιο επιτηδευματια μπορει να ειμαι μαζι, μονο οταν ειναι ανθρωπος. Οταν με βλεπω σαν αναλωσιμο ειδος τοτε θα τον εχω απεναντι μου.

    Την καλησπερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @αντωνης
    Δεν εχω κατι να προσθεσω! Χαιρομαι που σου αρεσε!
    Κι εγω δεν αντεχω να με αντιμετωπιζουν σαν αναλωσιμο ειδος, οποιος κι αν ειναι αυτος που το κανει!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα γλυκιά πεταλουδίτσα...
    Αχ...πολύ καλά τα λες...
    Ναι ρε γαμώτο,μπορεί κάτι να γίνει...δεν θα τους αφήσουμε!!!
    ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σκύψω,να κατεβάσω το κεφάλι!!!
    Ποτέ,ποτέ,ποτέ!!!
    Το έχω αρχή...αν και εδώ μας το έχουν σερβίρει έτοιμο,καυτό το φαρμάκι...
    Φιλάκια πολλάαααα
    και
    αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε, μόνοι μας δεν πρόκειται να βγει κάτι..
    συνένωση χρειάζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο για τις ξεχωριστές πορείες, αν θα ήταν κοινή η πορεία θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση. Όμως για χθες δεν έχεις δίκιο. Ήταν πολύ ωραία πορεία και αρκετά μεγάλη δεδομένου ότι οργανώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Το μόνο που φαίνεται τώρα είναι ότι αρκετός κόσμος πλέον δεν μπορεί να αρκεστεί σε μια πορεία και μόνο. Η οργή του κόσμου και η απόγνωση δεν «χορταίνει» με μια απλή πορεία.
    Το σύνθημα είναι «εμπρός λαέ[….] αντίσταση και πάλη» (πάλη από το παλεύω)
    Λες «Αλλα, μακραν το χειροτερο που ακουσα ηταν ενα συνθημα που ουτε λιγο ουτε πολυ ελεγε ξεκαθαρα πως πρεπει να διαλεξουμε με ποιανου το μερος ειμαστε, με το μερος των εργοδοτων (αφεντικα τα ελεγε) η των υπαλληλων (εργατων εδω)! Δηλαδη, εσπερνε τη διχονοια κανονικοτατα. Τι εγινε ρε παιδια; Απο ποτε τα μετρα αυτα που θα μας γονατισουν εχουν να κανουν με την παλη των ταξεων;»
    Ξέρεις γιατί έχουν να κάνουν με την πάλη των τάξεων; Γιατί για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα (κλεμμένα) ο μισθωτός και ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας ενώ κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοπολιτικοί πλούτισαν και η μόνη τους έννοια είναι να μην μειωθούν τα κέρδη τους. Γιατί άλλοι δημιούργησαν την κρίση και άλλοι την πληρώνουν. Η ταξική πάλη που λες δεν στρέφεται εναντίον αυτών που λες με τα δάνεια, αυτοί είναι στην ίδια μοίρα με τους μισθωτούς, η ταξική πάλη είναι κατά των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των μεγαλοδικηγόρων κ.ο.κ. Και μην μου πεις ότι μπορώ να περπατήσω πλάι πλάι με τον Πρετεντέρη ή τον Κούγια ας πούμε. Είδες τι έγινε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τον Παναγόπουλο σήμερα; Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος έχει αγριέψει (όχι άδικα κατά τη γνώμη). Τον λυπάμαι ως άνθρωπο(δεν είναι και ότι καλύτερο να τρως γιαούρτια) αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι καλό είναι να σφιχτούνε λίγο όλοι αυτοί που έχουν ξεπουληθεί, να μαζευτούν και να καταλάβουν ότι τέλειωσαν τα ψέμματα. Είμαι πολύ φορτισμένη το ξέρω αλλά δες τι έγινε σήμερα με τον Μανώλη Γλέζο.
    Την καλησπέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Πεταλούδα...
    δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που διάβασα την ανάρτησή σου...
    γι αυτο δεν κατεβαίνω σε πορείες...
    πρέπει να κατέβουμε στο δρόμο οι πολίτες και ΟΧΙ τα κόμματα.

    θα ρθει η ώρα, δεν είναι μακριά.

    τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς εγώ ανήκω σε εκείνους που δεν μπόρεσαν να πάνε! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα Πεταλουδιτσα
    Εκπληκτικη η αναρτηση σου!με εκφραχεις 100%
    Νιωθω μεγαλη οργη κ στενοχωρια για οσα ζουμε.Μονο ενωμενοι θα νικησουμε..Μονο ενωμενοι κ χωρις να υποτιμαμε τον εχθρο..
    Την αναδημοσιευσω,ειναι απιστευτη!
    καλο ΣΚ να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακόμα και στην πορεία θα διαφέρουμε, άλλος εδώ, άλλος εκεί..όταν τα κομματικά συμφέροντα εμφανίζονται σε κάθε προσπάθεια συνένωσης είναι δύσκολο να επιτευχθούν στόχοι...
    γίνεται να τους δώσουμε μια κλωτσιά;
    φιλιά, πεταλούδα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από πορίες αλλά αν κρίνω από τον αριθμό τους δεν είναι πολύ αποτελεσματικές.

    Σίγουρα δε είναι λύση ο αποκλεισμός των ΒΠ ή γενικότερα των εύπορων περιοχών μόνο και μόνο γιατί στην εποχή μας οι άνθρωποι μπορούμε να δουλέψουμε και μέσω ίντερνετ.

    Εξ' ίσου σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει πορεία χωρίς κομματικά σύμβολα και συνθήματα μιας και κάποιος πρέπει να την οργανώσει και τα κόμματα είναι πολυ καλά σε αυτό τον τομέα.

    Υ.Γ. Εϊμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι το ΠΑΜΕ πάει πάντα μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά τα λες.
    Διχόνοια ακόμα και στην αντίδραση. Πάντα έτσι είμασταν...

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ειρηνη κατσα
    Καλημερα Ειρηνακι μου!
    Ετσι, προσπαθω κι εγω να μη σκυβω το κεφαλι...ζοριζομαι...
    Καλη εβδομαδα να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @hfaistiwnas
    Ακριβως! Κουραστηκα να ειναι ο καθενας για τν παρτη του! Αν ημασταν εδω και χρονια πιο ενωμενοι, πιο συλλογικοι, πολλα θα ειχαμε προλαβει!
    Καλημερα Ηφαιστιωνακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @happy hour
    Α! Εγω νομιζα "παλι", δηλαδη ξανα!
    Εμενα δεν μου εβγαλε ομορφα συναισθηματα η πορεια, δυστυχως...
    Γενικα, ισως επειδη γινονται πορειες καθε λιγο και για ψυλλου πηδημα, εχουν χασει τη δυναμικη και την αξια τους.
    Οσο για την παλη των ταξεων, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν βαζω μεσα τους μεγαλοδημοσιογραφους, μεγαλολαμογια κτλ. Αλλα, αν ειναι πες το ετσι "ουστ παλιολαμογια, πουλημενα ΜΜΕ", μη φωναζεις "η με τον εργατη η με το αφεντικο", μη σπερνεις δηλαδη τη διχονοια αναμεσα σε ομαδες ανθρωπων που θα τη φανε κανονικοτατα!!
    Εγω για τον Παναγοπουλο καθολου δεν λυπηθηκα! Μακαρι να αρχισουμε να πεταμε ντοματες, αβγα και γιαουρτια σε ΟΛΟΥΣ τους αλητες εντος και εκτος κοινοβουλιου! Να τους ρεζιλευουμε! Τι θα μας κανουν; Θα μας κουρεψουν γουλι;
    Για το Γλεζο τι να πω...ΝΤΡΟΠΗ! Ασε που νομιζω εγινε επιτηδες. Η πορεια ηταν ησυχη και αυτο δε συμφερε...ηξεραν οτι αν χτυπουσαν καποιον σαν το Γλεζο θα ξεσπαγε η κολαση! Αλλα, δεν καταλαβαινουν οτι η βια φερνει βια; Τον αστυνομικο που πιασανε απο αυτους τον χτυπησαν εν ψυχρω στο κεφαλι...Αλλα θα μου πεις, σκασιλα τους, αυτοι δινουν μια εντολη, αν πεθανει και κανεις, so what? Παραπλευρες απωλειες...
    Καλημερα Χαπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @φοιβη
    Βασικα Μαγδαληνη μου, πρεπει να απεργησουμε ΟΛΟΙ, εργαζομενοι και επιχειρηματιες, να παραλυσουν τα παντα!
    Καλημερα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @γιωτα
    Δεν πειραζει! Ισως την επομενη φορα, αν ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ οργανωμενα!
    Φιλια, καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @laplace
    Να εισαι καλα βρε Ρομποτακο! Ενωμενοι παντα! Μακαρι!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @U.S.
    Ε, ναι! Σιγα μην παραμερισουμε τις διαφορες μας για το κοινο καλο! Αστα βρε Θειο! Αντε να δουμε τι θα κανουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ιωαννης
    Καλημερα Ιωαννη!
    Ναι, πιστευω κι εγω οτι η υπερβολικη χρηση των πορειων διαμαρτυριας τις εχει καταστησει αναποτελεσματικες.
    Δεν μιλαω για αποκλεισμο των ΒΠ γενικα, αλλα ειδικα εκεινων οπου μενουν οι αρχοντες της χωρας, οι οποιοι μη φανταστεις οτι θα κοπουν για την εργασια τους, αλλα γιατι θα χασουν τη βολη τους!
    Φυσικα και μπορει! Θυμασαι το 2007 στις πυρκαγιες, τη συγκεντρωση με τα μαυρα στο Συνταγμα; Οχι μονο οργανωθηκε αυτονομα απο μπλογκς και μηνυματα κινητου, οχι μονο εγινε μεσα σε ελαχιστο χρονικο διαστημα, αλλα και οσοι προσπαθησαν να την καπελώσουν με κομματικα πανο, συνθηματα κτλ, απομακρυνθηκαν αμεσα...

    Αυτο με το ΠΑΜΕ το γνωριζω...δεν σας φαινεται λοιπον υποπτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @radio marconi
    Παντα ετσι ημασταν και οσους ξεχωρισαν τους φαγαμε!
    Καλη σου μερα Μαρκονακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πεταλούδα μου ορισμένα απο τα ....ελληνικά κακά δε μας αφήνουν ποτέ! Ακόμα και σε εποχές δύκολες για όλους όπως οι σημερινές, χωριζόμαστε σε.... τάξεις, σε συνεχνίες, πια θα υποφέρει περισσότερο. Το σύνολο ποτέ δε μας ενδιέφερε.Έτσι όμως χαλάνε οι αγώνες, έτσι απομακρύνεται ο ένας απο τον άλλο και έτσι μας ξεζουμίζουν μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σου ορκίζομαι πως από την στιγμή που διάβασα το κείμενό σου έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα.
    Δεν το γράφω για να σε προσβάλλω αλλά πως είναι δυνατόν να έρχεσαι σε τέτοια κόντρα με ιστορία,κοινωνιολογία,πολιτική οικονομία και κάθε επιστήμη ταυτόχρονα;
    όσο πιο απλά μπορώ.οι τάξεις δημιουργούνται ακριβώς από τη σχέση κατοχής που έχουμε ως προς τα μέσα παραγωγής.δεν υπάρχουν επειδή ξύπνησε κάποιος ένα πρωινό και είπε: σήμερα θα γράψω πως οι άνθρωποι χωρίζονται σε τάξεις.
    και ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η σχέση κατοχής προκύπτει και η εκμετάλευση.αυτό συνέβαινε με τους δουλοκτήτες και τους δούλους,με τους φεουδάρχες και τους κολλίγους,με τους καπιταλιστές και τους εργάτες.
    και θα καταργηθούν μόνο όταν τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική-συλλογική ιδιοκτησία.
    τα κόματα πάλι υπάρχουν ακριβώς ως οργανωμένη έκφραση υπαρκτών ιδεολογικών αντιλείψεων για την πορεία της κοινωνίας.
    αφού λοιπόν υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα θα υπάρχουν και -αντίστοιχα-συγκρουόμενες αντιλείψεις.
    αν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι έχουμε κοινό συμφέρον γιατί να απεργήσουμε; επειδή δεν μας αρέσει η φάτσα του γιωργάκη; ο οποίος στην τελική για ποιόν δουλευει,για τους εξωγήινους, απέναντι στους οποίους πρέπει να ενωθούμε όοοολοι μαζί;

    τώρα ως προς το ΠΑΜΕ τι να πω; και εγώ αν πίστευα αυτά που γράφεις,όχι μόνο ύποπτο θα έλεγα πως είναι αλλά και ο διάβολος προσωποποιημένος για να σπείρει τη διχόνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @leondokardos
    Καλα τα λες κι εσυ, διαβασα και το ποστ σου, ειλικρινα δεν εχω τι να σχολιασω πια...
    Καλο απογευμα! Και καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια χαρά.
    Θα συμφωνησω εκ πρώτης όψεως με τη happy hour.
    Η πορεία απο πολλά σωματεία και συλλογικότητες οργανώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
    Και ο κόσμος ήταν σχετικά αρκετός.
    Θα διαφωνήσω με τους περισσότερους για τη τοποθετηση που εκαναν για τη χρησιμότητα της πορείας.

    Βλέπεις και κρίνεις μία πορεία μονό από τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα..δεν είναι έτσι όμως..Η πορεία γεννάει συνειδήσεις-γεμίζει συνειδήσεις-ξυπνάει και σε γεμίζει με περισσότερο ευθύνη..μια ευθύνη άλλωστε που την έχουμε όλοι μας-και σκοπίμως με την αποχή μας φροντίζουμε να δείχνουμε ότι δεν αγγίζει το δικό μας πρόσωπο..και όταν εννοώ αποχή σαφώς και δεν εννοώ την εκλογική αποχή..την αποχή που εκφράζεται με κοινωνικούς αγώνες, με άμεσες και πολύμορφες δράσεις στην καθημερινότητα- ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, καταπίεσης και επιβολής.

    Δεν υπάρχει πορεία για ψίλου πήδημα χριστίνα μου..Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    Σαφως και απο μόνη της δεν προυποθετεί το τελικό σκόπο για ανατροπή μίας υπάρχουσας κατάστασης,αλλά με το καταλληλο συνδυασμό πολύμορφων δραστηριοτήτων,όλα μπορούν να γίνουν.

    Και επετρεψε με να σου πω οτι εισαι λάθος λέγωντας οτι εχει χασει η πορεία την αξία και τη δυναμικη της.
    Αν την εχει χασει(..που για μενα δεν την εχει χασει)είναι γιατί δεν εχει συμμετοχή απο το κόσμο...γιατί ειναι λίγοι αυτοί που διαδηλώνουν.
    Οι πορείες που έγιναν για τη Παλεστίνη είχαν πολύ λίγο κοσμο.
    Για μενα δεν χανει την αξια της..και ΜΠΡΑΒΟ σε όσους κατεβαινουν.δείχνουν έστω και σε λίγους(..σε αυτούς που εχουν τα ματια ανοιχτα)οτι η θεση τους θα επρεπε να ηταν κατω..


    Στο καθ αυτου νόημα της αναρτησης θα συμφωνησω μαζι σου οτι χρειαζεται μία γενικότερη όλοτητα να υπάρξει στο δρόμο.
    ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

    Θα συμφώνησω απόλυτα με τη happy γιατι έχουμε να κάνουμε με τη πάλη των τάξεων.Ταξική πάλη ενάντια στους μεγαλοκαρχαρίες που απο εδω και απο κει έφαγαν και κατασπάραξαν τα παντα.

    Γράφεις οτι ακουσες συνθηματα για το ΑΣΥΛΟ και το θεωρησες οτι είναι ασχετο να ακουγονται τετοια σε μία τετοια περίοδο.
    πριν λίγες μερες ματ έκαναν ντου χώρις λόγο στη πανεπιστημιουπολη στο ζωγραφου ΄χωρίς λόγο την ώρα που έκαναν πάρτυ διαφορα τμηματα.αποτελεσμα:..καταπατηση ασύλου επειδή ακουστηκε οτι γινόταν επεισόδια!!!...καταπάτησαν το άσυλο σε μία πρωτοφανλη επίδειξη δύναμης.
    Δεν εχει σημασια που στις μερες μας καταπατούν το άσυλο;
    κατσε ρε χριστίνα..
    ο γιωργακης προχθες στη γερμανια μιλησε οτι θα συνεργαστει με τη γερμανια σε διαφορους τομεις που εμεις είμαστε πίσω οπως(..κατα λέξη το γράφω)..'''στο θεμα της πυροσβεσης και του ΑΣΥΛΟΥ).

    Εχουν καταλαβει οτι ο κοσμος θα τους λιντσαρει κανονικα έτσι οπως παμε και είναι λογικό το άσυλο να το καταπατανε και στη τελική να το περασουν και σε νομοσχεδιο..

    και βεβαια χριστινα μου είναι σημαντικο το ασυλο..
    για το βουλευτικο ασυλο που οδηγησε στη ληστεια του δημοσιου χρηματος δεν μιλανε,αλλα για το ασυλο που κατακτηθηκε δεκαετιες τώρα με μεγάλους αγώνες ξέρουν να μιλάνε.

    εν ολιγοις για να δανειστώ ένα μέρος απο τον ελευθερο κοινωνικό χώρο δυτικών συνοικιών..''Το άσυλο είναι κοινωνικό κεκτημένο και πέρα από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι ένας χώρος όπου γεννιούνται και πραγματοποιούνται κοινωνικοί αγώνες. Αυτή η φύση του άσυλου είναι η βασική απάντηση στο γιατί αποτελεί διαρκή στόχο από πρυτάνεις, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, μπάτσους και γενικότερα από την εξουσία. Απώτερος στόχος βεβαία είναι να διαλύσει κοινωνικές αντιστάσεις-ριζοσπαστικους αγώνες, τρομοκρατώντας μαχητικά κομμάτια του κινήματος. Το κράτος θέλει να υπενθυμίζει διαρκώς ότι είναι πανταχού παρόν και θα επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος όταν δημιουργούνται κινήματα επικίνδυνα για την εξουσία..''...και το οποίο με βρίσκει απολυτα συμφωνο.


    Μπορει να συμφωνω απολυτα μαζι σου για απο κοινού συμμετοχη σε πορείες αλλα μην υποβαθμιζουμε την μεγάλη δουλειά που κάνουν πολλες συλογικότητες..οι οποίες δεν υπαρχουν για να βάζουν άλλη μία ταμπέλα αλλα για να δείξουν το δρόμο οτι οι ταμπελες δεν ανήκουν στο κόσμο..οχι για να διέκδικήσουν κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ανωνυμος
    Βρε ανθρωπε μου, δεν χρειαζεται να εισαι "ανωνυμος" για να μπορουμε κοσμια να διαφωνησουμε...
    Δεν νομιζω οτι παω κοντρα σε κατι...θεωρω πως συμφερει πολλους να ειμαστε διχοτομημενοι σε διαφορες παραταξεις. Η παλη των ταξεων ειναι σχεδον αρχαια, αλλα νομιζω πως εδω δεν εχουμε να κανουμε με αυτο ακριβως. Γιατι δεν ειναι απο τη μια οι κακοι επιχειρηματιες και απο την αλλη οι καλοι εργαζομενοι. Ολοι θυματα ειμαστε σε αυτην την κατασταση και ολοι εχουμε κοινο συμφερον. Αν υπαρχουν 100-1000-2000 μεγαλοεπιχειρηματιες που τα παιρνουν χοντρα και απο παντου και εκμεταλλευονται, αυτο δεν μπορει να στιγματισει ολο τον κλαδο. Αν οι επαγγελματιες -οι τιμιοι λεμε, οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ- κλεισουν τις επιχειρησεις τους, τοτε εσυ κι εγω δεν θα εχουμε δουλεια...
    Κι αν ειναι ποτε να φτασουμε στην (ουτοπικη ισως) κοινωνια που ονειρευομαι, τοτε πρεπει να ξεκινησουμε απο την ενοτητα, απο την ομονοια και τη συμπνοια και απο τη δικαιοσυνη...η διχονοια ειναι κακος συμβουλος...
    Τα γραφω φιλε/η μου οπως τα βιωσα και δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε, ουτε προσβληθηκα απο κατι.
    Καλο σου απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα εγραφα και αλλα και αλλα..

    Η πορεία χρειάζεται..μη κοιτας την ουσία..δες πως μπορεί να δουλεψει στο μυαλό ενος παιδιού ή ενος ανθρωπου που την παρακολουθει.
    Δεν αλλαζει μεσα σε μια μερα η συνειδηση του κόσμου..

    θελει πολύ δουλεια..

    ααα..και δεν υπηρχαν μόνο τα συνθηματα που αναφερες στη πορεια..πίσω πίσω ακουγόταν και κάτι αλλο.

    Η Εθνική ενότητα είναι μία παγίδα,
    οι προλετάριοι δεν έχουν ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Γεια χαρα Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @artistz
    Στα βασικα σημεια συμφωνουμε...
    Εξακολουθω να πιστευω πως η υπερ-χρηση ενος "οπλου" το καθιστα μη αποτελεσματικο και παλι μιλαω με βαση τα δικα μου βιωματα.
    Οσο για την παλη των ταξεων, απαντησα και στη Χαπι και στον ανωνυμο πιο πανω, δεν μιλαω βεβαια για τους μεγαλοκαρχαριες, αλλα αυτοι ειναι πολυ λιγοι για να στιγματιζουν μια ολοκληρη ομαδα ανθρωπων που εντιμα προσπαθουν να βγαλουν το ψωμι τους...εγω, ισως λανθασμενα, αποκομισα την εντυπωση οτι οποιος εχει μια επιχειρηση, δεν δικαιουται να μιλααι, ανηκει στην αντιθετη πλευρα...
    Για το ασυλο, δεν αμφιβαλω οτι ειναι σημαντικο, εξαλου το λεω κιολας στο κειμενο...στην προκειμενη περιπτωση το θεωρησα ασχετο. Γενικα, σαν γυναικα που ειμαι, ειμαι και ρεαλιστρια και πιο ισως ορθολογικη. Τα θεματα αντιμετωπιζονται ενα ενα και οχι ολα μαζι γιατι χανεται ο μπουσουλας.

    Αυτα ολα θα τα ξανασυζητησουμε πιο διεξοδικα...
    Σε ευχαριστω που περασες!
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @artistz
    Ξεχασα χθες να πω πως δεν αμφισβητω την προσφορα και τη δυναμικη των συλλογικοτητων, γνωριζω πως χωρις αυτες ισως να μην ειχαμε σηκωθει ακομα απο τον καναπε και να μην ειχε αφυπνιστει καμια συνειδηση!
    Αλλα, νομιζω πως στον τωρινο αγωνα, δεν χωρανε διαφοροποιησεις. ΜΙΑ μονο συλλογικοτητα εχει θεση εδω κι αυτη ειναι του ενωμενου λαου!
    Φιλια και ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ...
    ΣΑΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΣΜΑ ΨΥΧΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.