Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Χτες ηθελα σαν τρελη να φαω ψαρι! Γυρνωντας απο τη δουλεια, πηγα στο σουπερ μαρκετ. Δεν συνηθιζω να παιρνω κατεψυγμενο ψαρι, αλλα Δευτερα απογευμα τα ψαραδικα ειναι κλειστα κι εγω θα εσκαγα! Χεχε!

Πηρα κατι φιλετακια μπακαλιαρου στρογγυλα. Παω σπιτι και τα ξεπαγωνω, αλλα δεν ηξερα πως να τα φτιαξω, τηγανητα δεν ηθελα να τα κανω, ειναι βαρια και κυριως για βραδυ. Λεω να τα βαλω στην ψησταρια και να τα φαμε με βραστα λαχανικα, αλλα ηταν μικρα και θα κολλουσαν. Οποτε, ριχνει ο καλος μου την ιδεα να μου τα μαγειρεψει εκεινος στο φουρνο, αυτοσχεδιαζοντας! Αλλο που δεν ηθελα! Εβαλε λοιπον ενα σωρο πραγματα, τα εψησε στο ταψι και πραγματικα το φαγακι βγηκε τοσο μουρλια, που περισσεψε ελαχιστο, το πηρα μαζι μου στη δουλεια και ειπα να το μοιραστω και μαζι σας. Λοιπον:

ΥΛΙΚΑ
7-8 φιλετακια μπακαλιαρου στρογγυλα
2 κρεμμυδακια φρεσκα
2 σκελιδες σκορδο
2 καροτα
1 κρεμμηδι ξερο
3 ντοματες
3-4 πατατες
λιγο ελαιολαδο
λιγο λευκο κρασι
αλατι, πιπερι, ριγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε λιγο ελαιολαδο στο ταψι. Στρωνουμε τα φιλετακια και αλατοπιπερωνουμε. Ψιλοκοβουμε σε ψιλες ροδελες τα καροτακια, το κρεμμυδι, τα φρεσκα κρεμμυδακια και το σκορδο και τα ριχνουμε μεσα. Κοβουμε τις πατατες στρογγυλες και τις ριχνουμε κι αυτες. Τριβουμε τις ντοματες και τις περιχυνουμε απο πανω. Προσθετουμε ριγανη και λευκο κρασι. Το βαζουμε να ψηθει σε προθερμασμενο φουρνο περιπου στους 170-180 βαθμους. Σε κατι λιγοτερο απο μια ωρα ειναι ετοιμο. Ελαφρυ, υγιεινο και πεντανοστιμο! Θα πηγαινε ισως και πρασσο και μαϊντανος, αλλα δεν ειχα...την επομενη φορα!

Σας φιλω πεταλουδισια και καλη σας ορεξη!

31 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Ωραία συνταγή, την κράτησα!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαμ,γιαμ,γιαμ...πολύ ωραία συνταγή πεταλουδίτσα!!!
    Θα την φτιάξουμε προσεχώς!
    Να'σαι καλά!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου κράτησες μερίδα;
    Ξέρεις ότι λατρεύω τα ψάρια.

    Εχω μπακαλιάρο στην κατάψυξη θα σου πω πως είναι.
    σλουρπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεταλούδα όπως καταλαβαίνεις για μένα η συνταγή σου δεν οφελεί, αποκλείεται να μαγειρέψω!!
    Όμως πιστός και στο έθιμο και στη κεφαλονίτικη καταγωγή μου (αλιάδα τη λέμε τη σκορδαλιά) έκλεισα τραπέζι σε ταβερνάκι να μου φέρουν έτοιμο το μπακαλιάρο με 2-3 μερίδες σκιρδαλιά !! Καλό γλέντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω την αλήθεια μου τώρα!Τρελαίνομαι για ψάρι,με αγαπημένο φαγητό τη ψαρόσουπα,αλλά όχι για μπακαλιάρο!!Ας διαφωνήσουμε κι εμείς σε κάτι,ε;Χαχαχαχχα!Βεβαία τα χεράκια του καλού μας δίνουν άλλη νοστιμιά!Φιλιά πολλά!Και τα συγχαρητήριά μου στο μάγειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ επίκαιρη η συνταγή σου για την 25η Μαρτίου! Εγώ ψαράκια δεν τρώω, αλλά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά τον τιμώ ιδιαίτερα! Φιλιά πεταλουδίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ leondokardos,
    Κεφαλονιά...είδα!
    Είχα πάει πέρσι...είχαμε φάει αλιάδα...άλλο πράγμα!
    Ενα ολόκληρο πιάτο...κ δεν κατάλαβα τίποτα!!!
    Φοβερή!!!
    Νομίζω Αστρολάβος...κάπως έτσι λεγόταν το μαγαζί,δε θυμάμαι ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε ήταν τέλειο. Το έφτιαξα.
    Μόνο που έφαγα πολύ! γκρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ηφαιστιωνας
    Καλημερα! Πες εντυπωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @eirini katsa
    Αντε, καλοφαγωτη!
    Καλημερααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @bear
    Αρκουδακο δεν εμεινε ουτε καροτακι! Χαχα!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @λεοντοκαρδος
    Τυχερε! Θα εισαι στο νησι ε; Αντε να περασεις τελεια! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @you may say i'm a dreamer
    Αχ ναι, ψαροσουπα! Καιρο εχω να φαω!
    Αν θες, αντικατεστησε τον μπακαλιαρομε καποιο αλλο φιλετο ψαριου (π.χ. σολωμο, ξιφια, τονο) και πες μου αν ειναι ωραιο να το φτιαξω κι εγω!
    Ε, ναι! Και τελειο να μην ειναι, φτανει η καλη διαθεση! Αλλα, ο καλος μου, ενω πριν μερικους μηνες δεν ηξερε τιποτα περα απο ομελετα και μακαρονια, τωρα βλεπω οτι το'χει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @μαρια τζιριτα
    Χα! Μαρακι μου ειδες; Κι εγω δεν το σκεφτηκα, απλα το δοκιμασα μου αρεσε, αλλα να που πεφτει στην ημερομηνια! Ο,τι πρεπει για οσους δεν τρωνε σκορδαλια!
    Εγω παλι...ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ειρηνη
    Ειρηνακι, ξανα-γεια σου! Κεφαλλονια ειχα παει οταν ημουν μολις 5 ετων κι ομως ακομα θυμαμαι οσα μου εκαναν εντυπωση! Βαθιες σκουρες θαλασσες, πολυ πρασινο και μια συναυλια της Μαργαριτας Ζορμπαλα, που τρελαινομουν μικρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @bear
    Ποτε προλαβες βρε θηριο;;;!!!
    Καλη χωνεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aυτά είναι!Τι άλλο θέλεις;Κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν ούτε καν ομελέτα!Ίσως ο μπαμπάς μου να φτερνίζεται τώρα!Θα το δοκιμάσω και θα σου πω!
    ΥΓ:Σου άφησα σχόλιο στα μέρη μου,πέρνα να το δεις όταν μπορέσεις!Φιλιά και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @you may say i'm a dreamer
    Αμα εχεις ταλεντο, φαινεται ΚΑΙ απο την ομελετα!
    Ερχομαι! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. άντε ρε πεταλούδα και πεινάω τώρα..

    χαχαχαχ.
    θα το δοκιμάσω!

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @φοιβη
    Χαχαχα! Κι εγω πειναω τωρα!
    Καλησπερααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδώ και 1 μήνα μαθαίνω κι εγώ μαγειρική!
    Το πηρα απόφαση που θα τη βγάλω μια ζωή εργένικα ... και λαμβάνω τα μέτρα μου!
    Οπότε, εκτυπώνω κι αυτό το ποστάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σου είπα αγάπη μου η κατάψυξη είναι γεμάτη ψάρια. χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στη μαγειρική ...
    όπως και στη ζωή ...
    πρέπει να αυτοσχεδιάζεις !!!
    Μπράβο στο μάγειρα ...
    και καλή σας όρεξη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ασκαρδαμυκτι
    Δεν θελω ηττοπαθειες! Να μαθεις να μαγειρευεις, οχι για την εργενικη ζωη, αλλα για να περιποιεισαι την καλη σου!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @bear
    Ε, τι αρκουδος θα ησουν! Μελι και ψαρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @θοδωρης
    Γιατι καλε; Δεν τρως ψαρια; Νησιωτης και δεν τρωει ψαρια; Μπα, δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @side 21
    Ναι! Να αυτοσχεδιαζεις! Ολο και κατι καλο θα βγει, αν υπαρχει μερακι!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @theogr
    Κηπουρε μου, σε ευχαριστω για το ομορφο Πασχαλινο σου δωρο!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. γειά σου πεταλούδα μου! άψογη η περιγραφή! αν και δεν είμαι φίλος του μπακαλιάρου, πολύ αδιάφορο ψάρι, σε εμπιστεύομαι και λέω να κάνω μια δοκιμή με την πρώτη ευκαιρία :)
    καλή μας εβδομάδα!! μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @US
    Θειο, λατρευω μπακαλιαρο! Κακως βεβαια, γιατι εχει λιγοστεψει επικινδυνα ο πληθυσμος του, αλλα δοκιμασε με σολωμο, νομιζω το ιδιο νοστιμο θα ειναι...
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.