Χτες ηθελα σαν τρελη να φαω ψαρι! Γυρνωντας απο τη δουλεια, πηγα στο σουπερ μαρκετ. Δεν συνηθιζω να παιρνω κατεψυγμενο ψαρι, αλλα Δευτερα απογευμα τα ψαραδικα ειναι κλειστα κι εγω θα εσκαγα! Χεχε!
Πηρα κατι φιλετακια μπακαλιαρου στρογγυλα. Παω σπιτι και τα ξεπαγωνω, αλλα δεν ηξερα πως να τα φτιαξω, τηγανητα δεν ηθελα να τα κανω, ειναι βαρια και κυριως για βραδυ. Λεω να τα βαλω στην ψησταρια και να τα φαμε με βραστα λαχανικα, αλλα ηταν μικρα και θα κολλουσαν. Οποτε, ριχνει ο καλος μου την ιδεα να μου τα μαγειρεψει εκεινος στο φουρνο, αυτοσχεδιαζοντας! Αλλο που δεν ηθελα! Εβαλε λοιπον ενα σωρο πραγματα, τα εψησε στο ταψι και πραγματικα το φαγακι βγηκε τοσο μουρλια, που περισσεψε ελαχιστο, το πηρα μαζι μου στη δουλεια και ειπα να το μοιραστω και μαζι σας. Λοιπον:
ΥΛΙΚΑ
7-8 φιλετακια μπακαλιαρου στρογγυλα
2 κρεμμυδακια φρεσκα
2 σκελιδες σκορδο
2 καροτα
1 κρεμμηδι ξερο
3 ντοματες
3-4 πατατες
λιγο ελαιολαδο
λιγο λευκο κρασι
αλατι, πιπερι, ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε λιγο ελαιολαδο στο ταψι. Στρωνουμε τα φιλετακια και αλατοπιπερωνουμε. Ψιλοκοβουμε σε ψιλες ροδελες τα καροτακια, το κρεμμυδι, τα φρεσκα κρεμμυδακια και το σκορδο και τα ριχνουμε μεσα. Κοβουμε τις πατατες στρογγυλες και τις ριχνουμε κι αυτες. Τριβουμε τις ντοματες και τις περιχυνουμε απο πανω. Προσθετουμε ριγανη και λευκο κρασι. Το βαζουμε να ψηθει σε προθερμασμενο φουρνο περιπου στους 170-180 βαθμους. Σε κατι λιγοτερο απο μια ωρα ειναι ετοιμο. Ελαφρυ, υγιεινο και πεντανοστιμο! Θα πηγαινε ισως και πρασσο και μαϊντανος, αλλα δεν ειχα...την επομενη φορα!
Σας φιλω πεταλουδισια και καλη σας ορεξη!
Καλησπέρα! Ωραία συνταγή, την κράτησα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Γιαμ,γιαμ,γιαμ...πολύ ωραία συνταγή πεταλουδίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξουμε προσεχώς!
Να'σαι καλά!!!
:)
Μου κράτησες μερίδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρεις ότι λατρεύω τα ψάρια.
Εχω μπακαλιάρο στην κατάψυξη θα σου πω πως είναι.
σλουρπ
Πεταλούδα όπως καταλαβαίνεις για μένα η συνταγή σου δεν οφελεί, αποκλείεται να μαγειρέψω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως πιστός και στο έθιμο και στη κεφαλονίτικη καταγωγή μου (αλιάδα τη λέμε τη σκορδαλιά) έκλεισα τραπέζι σε ταβερνάκι να μου φέρουν έτοιμο το μπακαλιάρο με 2-3 μερίδες σκιρδαλιά !! Καλό γλέντι.
Να σου πω την αλήθεια μου τώρα!Τρελαίνομαι για ψάρι,με αγαπημένο φαγητό τη ψαρόσουπα,αλλά όχι για μπακαλιάρο!!Ας διαφωνήσουμε κι εμείς σε κάτι,ε;Χαχαχαχχα!Βεβαία τα χεράκια του καλού μας δίνουν άλλη νοστιμιά!Φιλιά πολλά!Και τα συγχαρητήριά μου στο μάγειρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ επίκαιρη η συνταγή σου για την 25η Μαρτίου! Εγώ ψαράκια δεν τρώω, αλλά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά τον τιμώ ιδιαίτερα! Φιλιά πεταλουδίτσα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ leondokardos,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚεφαλονιά...είδα!
Είχα πάει πέρσι...είχαμε φάει αλιάδα...άλλο πράγμα!
Ενα ολόκληρο πιάτο...κ δεν κατάλαβα τίποτα!!!
Φοβερή!!!
Νομίζω Αστρολάβος...κάπως έτσι λεγόταν το μαγαζί,δε θυμάμαι ακριβώς.
Βρε ήταν τέλειο. Το έφτιαξα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που έφαγα πολύ! γκρρρρρ
@ηφαιστιωνας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα! Πες εντυπωσεις!
@eirini katsa
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε, καλοφαγωτη!
Καλημερααα!
@bear
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκουδακο δεν εμεινε ουτε καροτακι! Χαχα!
Καλημερα!
@λεοντοκαρδος
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχερε! Θα εισαι στο νησι ε; Αντε να περασεις τελεια! Καλημερα!
@you may say i'm a dreamer
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ ναι, ψαροσουπα! Καιρο εχω να φαω!
Αν θες, αντικατεστησε τον μπακαλιαρομε καποιο αλλο φιλετο ψαριου (π.χ. σολωμο, ξιφια, τονο) και πες μου αν ειναι ωραιο να το φτιαξω κι εγω!
Ε, ναι! Και τελειο να μην ειναι, φτανει η καλη διαθεση! Αλλα, ο καλος μου, ενω πριν μερικους μηνες δεν ηξερε τιποτα περα απο ομελετα και μακαρονια, τωρα βλεπω οτι το'χει!
@μαρια τζιριτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα! Μαρακι μου ειδες; Κι εγω δεν το σκεφτηκα, απλα το δοκιμασα μου αρεσε, αλλα να που πεφτει στην ημερομηνια! Ο,τι πρεπει για οσους δεν τρωνε σκορδαλια!
Εγω παλι...ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει!
Καλημερα!
@ειρηνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρηνακι, ξανα-γεια σου! Κεφαλλονια ειχα παει οταν ημουν μολις 5 ετων κι ομως ακομα θυμαμαι οσα μου εκαναν εντυπωση! Βαθιες σκουρες θαλασσες, πολυ πρασινο και μια συναυλια της Μαργαριτας Ζορμπαλα, που τρελαινομουν μικρη!
@bear
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτε προλαβες βρε θηριο;;;!!!
Καλη χωνεψη!
Aυτά είναι!Τι άλλο θέλεις;Κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν ούτε καν ομελέτα!Ίσως ο μπαμπάς μου να φτερνίζεται τώρα!Θα το δοκιμάσω και θα σου πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ:Σου άφησα σχόλιο στα μέρη μου,πέρνα να το δεις όταν μπορέσεις!Φιλιά και καλημέρες!
@you may say i'm a dreamer
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμα εχεις ταλεντο, φαινεται ΚΑΙ απο την ομελετα!
Ερχομαι! Φιλια!
άντε ρε πεταλούδα και πεινάω τώρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχ.
θα το δοκιμάσω!
φιλιά!
@φοιβη
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα! Κι εγω πειναω τωρα!
Καλησπερααα!!!
Εδώ και 1 μήνα μαθαίνω κι εγώ μαγειρική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πηρα απόφαση που θα τη βγάλω μια ζωή εργένικα ... και λαμβάνω τα μέτρα μου!
Οπότε, εκτυπώνω κι αυτό το ποστάκι!
σου είπα αγάπη μου η κατάψυξη είναι γεμάτη ψάρια. χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΟΣ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη μαγειρική ...
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως και στη ζωή ...
πρέπει να αυτοσχεδιάζεις !!!
Μπράβο στο μάγειρα ...
και καλή σας όρεξη !!!
@ασκαρδαμυκτι
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θελω ηττοπαθειες! Να μαθεις να μαγειρευεις, οχι για την εργενικη ζωη, αλλα για να περιποιεισαι την καλη σου!
Καλημερα!
@bear
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, τι αρκουδος θα ησουν! Μελι και ψαρια!
@θοδωρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι καλε; Δεν τρως ψαρια; Νησιωτης και δεν τρωει ψαρια; Μπα, δεν νομιζω...
@side 21
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι! Να αυτοσχεδιαζεις! Ολο και κατι καλο θα βγει, αν υπαρχει μερακι!
Καλημερα!
@theogr
ΑπάντησηΔιαγραφήΚηπουρε μου, σε ευχαριστω για το ομορφο Πασχαλινο σου δωρο!
Καλημερα!
γειά σου πεταλούδα μου! άψογη η περιγραφή! αν και δεν είμαι φίλος του μπακαλιάρου, πολύ αδιάφορο ψάρι, σε εμπιστεύομαι και λέω να κάνω μια δοκιμή με την πρώτη ευκαιρία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή μας εβδομάδα!! μουτς!
@US
ΑπάντησηΔιαγραφήΘειο, λατρευω μπακαλιαρο! Κακως βεβαια, γιατι εχει λιγοστεψει επικινδυνα ο πληθυσμος του, αλλα δοκιμασε με σολωμο, νομιζω το ιδιο νοστιμο θα ειναι...
Καλημερα!