Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Καλησπερα.
Η σημερινη αναρτηση ειναι αφιερωμενη στη Λυγερη. Και σε ολους οσους απαιτουν ενα μελλον για τα παιδια με ειδικες αναγκες.



Χθες βραδυ παρακολουθουσα στην τηλεοραση την εκπομπη Extreme Makeover Home Edition. Ειναι απο τις λιγες εκπομπες που αγαπω, γιατι μεσα απο αυτην βοηθιουνται οικογενειες που εχουν πραγματικα αναγκη ενα σπιτι. Η χθεσινη εκπομπη με συγκλονισε...

Ειναι η ιστορια της Ντον και του Εμμανουελ. Η ιστορια του Εβαν και του Αλεκ. Η ιστορια της Ελ και των παππουδων της. Η ιστορια του Σαμ...Μα ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...

Η Ντον και ο Εμμανουελ ηταν ζευγαρι απο το σχολειο. Το ονειρο της Ντον απο μικρη ηταν να γινει νοσοκομα και να κανει μια ομορφη μεγαλη οικογενεια. Πραγματι, ετσι κι εγινε. Αφιερωσε τη ζωη της στη φροντιδα παιδιων που ειχαν καρκινο, κυριως σε οσα ηταν στο τελικο σταδιο της νοσου. Εκανε με τον Εμμανουελ τρια παιδια, ενα κοριτσακι και δυο διδυμα αγορακια. Το κοριτσακι, η Ελ, γεννηθηκε υγιεστατο και μεγαλωνει φυσιολογικα. Δυστυχως, δεν ισχυει το ιδιο για τα διδυμα. Ο Εβαν γεννηθηκε με ενα πολυ σπανιο συνδρομο (το συνδρομο Κραουνυ η καπως ετσι), το οποιο προκαλει παραμορφωσεις στο προσωπο, κωφωση, δυσλειτουργια του εγκεφαλου, παραλυση και αλλα πολλα. Ο Αλεκ, ο διδυμος αδερφος, δεν διευκρινισαν τι ακριβως εχει, περπαταει κανονικα και παιζει, αλλα εχει προβλημα στην ομιλια και νομιζω στην οραση. Σε ποια γλωσσα δεν ξερω, ειπαν ομως οτι Εβαν σημαινει "πολεμιστης" και Αλεκ "προστατης". Διαλεξαν αυτα τα ονοματα για τα παιδια τους, επειδη ο Εβαν καλειται να παλεψει για ολη του τη ζωη και ο Αλεκ απο διπλα οσο μπορει να τον προστατευει. Ο Εβαν υποβληθηκε σε πολλες εγχειρισεις, κυριως πλαστικες, αλλα και μια για να τοποθετηθει ενα ακουστικο στο κεφαλι του, ωστε να μη χρειαζεται να φοραει ακουστικα στα αυτια του για παντα. Τα χρηματα φυσικα ηταν πολλα για ολα αυτα, παρα πολλα...

Το σπιτι της οικογενειας ηταν πολυ μικρο και απολυτα ακαταλληλο για δυο παιδια με ειδικες αναγκες. Η εισοδος ηταν πολυ στενη και με σκαλες, οποτε η ειδικη στρατα που ειχε ο Εβαν για να περπαταει δεν χωρουσε. Μπαινοντας στο σπιτι, το πρωτο πραγμα που αντικριζες ηταν μια μεγαλη σκαλα. Τα δωματια και το μπανιο ηταν πολυ μικρα, με αποτελεσμα ο Εβαν να σκαλωνει παντου. Επιπλεον, οι δυο παππουδες της οικογενειας εμειναν παραλυτοι, ο ενας εξαιτιας πολλαπλων εγκεφαλικων και ο αλλος απο ρηξη της σπονδυλικης στηλης λογω σακχαρου. Ηταν λοιπον αδυνατον να μπουν στο σπιτι και να επισκεφτουν τα εγγονια τους.

Η Ντον και ο Εμμανουελ ζητησαν βοηθεια απο την εκπομπη. Πιστευουν οτι ο Εβαν ειναι ενα παιδι, ενα πλασμα, οπως και ο Αλεκ, που μπορει να πετυχει πολλα στη ζωη του, αρκει να του δοθει η ευκαιρια. Ηθελαν ενα χωρο οπου να μπορουν να τον αφησουν να αναπτυξει τις δεξιοτητες του, να εκφρασει την παιδικη του περιεργεια, τη διψα του για μαθηση, να μαθει να κινειται και να αυτοεξυπηρετειται. Θελαν να του δωσουν προοπτικη, ενα μελλον...

Ολη η κοινοτητα κινητοποιηθηκε για να τους βοηθησει...αναμεσα τους ενας οδηγος μπουλντοζας με κομμενα και τα δυο ποδια!!!

Αναμεσα τους και ο Σαμ.

Ο Σαμ λοιπον, ειναι ενας ανθρωπος γεννημενος με παραλυση του εγκεφαλου. Οι προβλεψεις ηταν πολυ δυσοιωνες για αυτον. Δεν θα περπατουσε ποτε, δεν θα παντρευοταν ποτε, δεν θα εκανε ποτε παιδια. Σημερα ο Σαμ, οχι μονο περπαταει με πατεριτσες, οχι μονο εχει γυναικα και παιδια, αλλα ειναι ιδιοκτητης μιας καφετεριας, στην οποια προσλαμβανει ΜΟΝΟ ατομα με αναπηριες, ωστε να τους βοηθησει να μαθουν μια δουλεια, να εχουν μια ευκαρια στην εργασια και στην αξιοπρεπεια. Ομως, δεν μπορει να κανει και πολλα, γιατι οι λιγοστες του οικονομιες του επετρεψαν να φτιαξει ενα πολυ μικρο μαγαζακι, στο οποιο και ο ιδιος δυσκολευοταν να κινηθει, ποσω μαλλον ανθρωποι με αναπηρικα καροτσακια!

Ευτυχως οι ανθρωποι της εκπομπης συγκινηθηκαν απο τη διαθεση του να προσφερει, να αγαπησει, να βοηθησει και αποφασισαν να τον βοηθησουν κι αυτοι!

Ετσι λοιπον, εφτιαξαν ενα υπεροχο σπιτι για την οικογενεια του Εβαν και μια εκπληκτικη καφετερια για τον Σαμ, ωστε να μπορει να προσφερει ακομα περισσοτερα!!

Ηταν τοσο συγκινητικη η συμμετοχη των απλων ανθρωπων σε ολο αυτο, η αγαπη και η συνοχη τους! Καποιες φρασεις που ακουστηκαν στη διαρκεια της εκπομπης, ηταν πραγματικα μαγικες! Ενας λογος για να συνεχισει κανεις να πιστευει στον ανθρωπο! Ξεχωριζω καποιες που δυστυχως δεν μπορεσα να βρω σε βιντεακια.

- Οταν ο Εμμανουελ βλεπει τον ανθρωπο χωρις ποδια να κατεδαφιζει το σπιτι τους, λεει:
"Αυτος ο ανθρωπος ξερει πολυ καλα τι κανει. Ξερει πως ειναι να γκρεμιζεις τους περιορισμους"

-Οταν η Ντον βλεπει τη ζεστασια και την ευγνωμοσυνη που της προσφερει η κοινοτητα, μελη της οποιας και ασθενεις η γονεις ασθενων που φροντιζε, λεει σχεδον κλαιγοντας:
"Τοσα χρονια επαιρνα τοσα πολλα απο αυτους τους ανθρωπους μεσα απο την εργασια μου, ενιωθα τοσα πολλα. Το οτι ΕΚΕΙΝΟΙ θα ευχαριστουσαν ΕΜΕΝΑ δεν το φανταζομουν ποτε!"

Οταν ο Σαμ γνωριζεται με την οικογενεια του Εμμανουελ ο δευτερος λεει:
"Εισαι η ζωντανη αποδειξη πως ο γιος μου μπορει να εχει ενα λαμπρο μελλον. Ειναι τιμη μου να σε γνωριζω και απο σημερα η οικογενεια σου ειναι κομματι της δικης μου."

Λυπαμαι που δεν βρηκα αποσπασματα συμβατα με το μπλογκ μου να τα δειτε. Αξιζει ομως τον κοπο να μπειτε και να τα δειτε εδω. Για να δουμε τους ανθρωπους με ειδικες αναγκες ως ανθρωπους με ειδικες δεξιοτητες! Για να σκεφτουμε ποσο ομορφο ειναι να δινεις, να εχεις βρει ενα σκοπο στη ζωη! Για να μην κοιταμε αυτους τους ανθρωπους με λυπηση, για να αναρρωτηθουμε μηπως εχουν ερθει στον κοσμο για να μας διδαξουν και να μας βοηθησουν να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι εμεις, οι "αρτιμελεις"...Διερωταται κανεις βλεποντας τη δυναμη των ανθρωπων με αναπηρια, ποσο τελικα αρτιμελεις ειμαστε στ' αληθεια...
Για να θυμομαστε πως με τη δυναμη της θελησης ολα ειναι δυνατα! Και με τη δυναμη της αγαπης, ακομα περισσοτερα!!!


Σας αφηνω με ενα τραγουδακι εντελως ασχετο, αλλα που μου αρεσει πολυ πραγματικα!
Πεταλουδισια φιλια!

32 σχόλια:

  1. Δεν το συζητώ, κάνουν εξαιρετική δουλειά αυτοί οι άνθρωποι, προσωπικά δεν μου αρέσει σαν εκπομπή, λίγες φορές που την έχω δει, πρόσεξα ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιμένοι με αυτά τα θέματα..
    Απλά αξίζουν συγχαρητήρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την βλέπω και εγώ αυτή την σειρά όποτε την πετυχαίνω.. Εξαιρετική δουλειά.. Με συγκινεί πολύ πάντα.

    Η Λυγερή είναι μια φωτεινή μορφή στην μπλογκόσφαιρα.. και εννοείται κατ'επέκταση στην ζωή.

    Την ευχαριστούμε πολύ για το φως που σκορπά.. Μπράβο σου Και Πολλά Μπράβο στην Λυγερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ πεταλούδα μου !

    Μπήκες σ’ ένα κόσμο που δεν μετριέται με τα μέτρα και δεν υπολογίζεται με τα σταθμά των υπολοίπων «υγειών». Από προσωπική μου εμπειρία σου λέω ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους- εγώ γνωρίζω ΕΝΑΝ -, κατατάσσονται στο χώρο της υπέρβασης. Αποτέλεσμα αυτής της στενής επικοινωνίας μαζί του είναι να καταλαμβάνομαι συχνά από κρίσεις ενοχής, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Ας μην το αναλύσουμε τώρα γιατί είμαι πολύ επηρεασμένη και από την εγγραφή σου ,ίσως μια άλλη ώρα.
    Ένα θα σου πω μόνο . Όταν βλέπεις βαριά ανάπηρους ανθρώπους και ιδιαίτερα παιδιά,
    ε ,δεν μπορείς να πίνεις το κρασί σου άσπρο πάτο , στη χαρά σου, στην υγεια σου, στον έρωτά σου, στην ζωή σου που είναι τόσο σκληρή για κάποιους άλλους.
    Συγχώρα με φίλη μου. Έχω πολλές φορές χταποδο-χτυπηθεί πάνω σ’ αυτό το ακρωτήρι της αναπηρίας , βωμό του ανθρώπινου πόνου και δεν σου κρύβω ότι δεν υπάρχουνε στιγμές γαλήνης κι απανεμιάς.
    Την αγάπη μου και την απεριόριστη εκτίμησή μου έχεις.
    http://ligery.pblogs.gr
    http://pygemos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μου αρέσει και πολύ η συγκεκριμένη εκπομπή, με την έννοια ότι τη θεωρώ αρκετά αμερικανιά και ότι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και το βασικό τους κίνητρο είναι η τηλεθέαση, όπως όλα τα κανάλια.
    αλλά από την άλλη έστω και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να δίνεται επλίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι επειδή θέλουν να αλλάξουν το σπίτι τους από καπρίτσιο είναι αρκετά σημαντικό.
    ωραία μηνύματα πέρασε πάντως!έστω κι έτσι!
    φιλιά πολλά!
    και εξακολουθώ να μη βλέπω το μέιλ σου!
    για την ιστορία πάντως τους ανακάλυψα τους νάθινγκ μπατ στρινγκς στο αμερική έχεις ταλέντο!
    λολ!
    http://www.youtube.com/watch?v=E1MlE_Mo0Jw&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ηφαιστιωνας
    Ακομα και αναισθητος να εισαι, δεν γινεται να μην ευαισθητοποιηθεις οταν βλεπεις αυτα τα πραγματα! Και λενε διαφορα για την Αμερικη, ομως η αληθεια ειναι οτι και εκει, η γειτονια, η κοινοτητα εχει πολυ ισχυρους δεσμους και αυτο ειναι υπεροχο! Βεβαια, οχι στις μεγαλουπολεις, αλλα αυτο ισχυει παντου...
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @roadartist
    Η Λυγερη ειναι εμπνευση!
    Καλα εισαι κοριτσι μου;Πως πηγαν οι εξετασεις;
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @λυγερη
    Δεν μου φαινεται περιεργο Λυγερη μου. Κι εγω το εχω νιωσει...καθε φορα που κανω κατι εστω μικρο για καποιον αλλο, ναι μεν νιωθω καλα, αλλα νιωθω και τυψεις για τη δικη μου αρτια ζωη. Καμια φορα βλεπω στο δρομο πως οι ανθρωποι προσπερνανε ζητιανους, μικροπωλητες, αναπηρους, ναρκομανεις, με τοση βιασυνη, απφευγοντας ακομα και να τους κοιταξουν. Εχω αρχισει να πιστευω πως δεν αντεχουν να κανουν αλλιως, δεν αντεχουν να αντικρισουν καταματα την αλλη οψη, ειναι προτιμοτερο να τους αγνοουν η ακομα να αμφισβητουν την αναγκη τους, γιατι αλλιως θα τους κατακλυσουν οι τυψεις και θα αναγκαστουν να παραδεχτουν οτι ο δικος μας τροπος ζωης πρεπει να αλλαξει πολυ, αν θελουμε πραγματικα να βοηθησουμε!
    Ζηλευω ομως τον Σαμ Μαλεκ, γιατι αυτος βρηκε στη ζωη του ενα σκοπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @JK
    Πραγματι! Δυναμη για να αντεχεις! Δυναμη για να λεει ενας πατερας "ο Θεος μας εστειλε τον Εβαν, γιατι ηθελε να ειναι σιγουρος πως καποιος θα τον φροντισει σωστα και δεν υπαρχει καταλληλοτερος ανθρωπος απο τη γυναικα μου για αυτο"! Ποσο μεγαλειο ψυχης χρειαζεται για να το πεις αυτο, για να ευχαριστησεις ουσιαστικα το Θεο για τις δυσκολιες σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tovene
    Τοβενιτο μου, εννοειται οτι για καποιο λογο το κανουν και βεβαια ολες αυτες οι εταιρειες που σπονσοραρουν κερδη επιζητουν απο τη διαφημιση...αλλα το θεμα ειναι ο,τι κανουμε να εχει τελικα εναν καλο αντικτυπο. Θα μπορουσαν απλα να πληρωνουν εκατομμυρια σε κανονικες διαφημισεις η σε προσφορες, μα αυτοι επελεξαν το τερπνον μετα του ωφελιμου. Και να διαφημιστουν και να βοηθησουν. Εγω το βρισκω τελειο! Το μεηλ μου θα ερθω να στο δωσω, δεν το εχω φανερο, νομιζα πως το ειχες.
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι το ενδιαφέρον για όσους βρίσκονται γύρω μας... δύσκολο στις μέρες μας... αλλά ουσιαστικό όσο μικρό και να είναι...

    Αυτοί που παλεύουν κάτω από αυτές τις καταστάσεις είναι ήρωες... και πρότυπα... μπράβο τους...

    Υπέροχη ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Οδοιπορος
    Τελικα ειναι δυσκολο; Η μηπως μοιαζει πιο δυσκολο απο οσο ειναι;
    Σε ευχαριστω! Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είναι απλά μεγαλείο και Ανθρώπινο να μοιράζεσαι. ακόμα και αυτήν την δύναμη που πολλές φορές αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε. σε ανθρώπους που την έχουν τόσο ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @basnia
    Ακριβως ετσι! Δυναμη ο ενας στον αλλο και ελπιδα!
    Καλο Σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν το διάβασα όλο το ποστ σου για να πω την αλήθεια γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι βλέπεις αυτή την εκπομπή. Έ όχι !
    Θα περιμένε κανείς να κατακρίνεις το γεγονός ότι προβάλλουν φτωχούς ή ανήμπορους ανθρώπους μόνο και μόνο για να βγάλουν κέρδη. Πιστεύεις ότι τους νοιάζει, ας είναι καλά οι διαφημιστικές !
    Αυτό είναι απάνθρωπο και ανήθικο, να προβάλλονται αναπηροί για να συγκινήσουν τον κόσμο και να πουλήσει η εκπομπή. Αυτό το λέω κατάντια. Δεν τον πουλάς τον πόνο ή τη φτώχεια του άλλου μόνο και μόνο για να πέσουν οι διαφημίσεις μετά. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την είδα κι εγώ την εκπομπή!
    Πραγματικά είναι μοναδικό και υπέροχο αυτό που κάνουν και κάθε φορά δακρύζω και συγκινούμαι.
    Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν.
    Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με θέληση να ζήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεγαλείο ψυχής πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εκπομπής.
    Προσωπικά πεταλουδίτσα δεν μπορώ να παρακολουθήσω την εκπομπή,με πονάει το γεγονός ότι υπάρχει τόσος πόνος και τόσο ανάγκη σε κάποιους ανθρώπους και εμείς απ΄έξω έχουμε τα πάντα και δεν ήματσε ευχαριστημένοι με τίποτα.Μια φορά την είχα δει σε παλιότερο επεισόδιο και έκλαιγα μέχρι να τελειώσει.
    Είμαι ευαισθητούλι τι να κάνω.
    Μπράβο πάντως που το αναφέρεις,αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έτυχε να δω τη συγκεκριμένη εκπομπή αν και την παρακολουθώ όποτε έχω χρόνο. Είναι στ'αλήθεια συγκλονιστικό το μεγαλείο της ψυχής κάποιων ανθρώπων. Το θέμα είναι να είμαστε "αρτιμελείς" στην ψυχή τότε είμαστε ολοκληρωμένοι σαν άνθρωποι. Πρόσφατα είχα την τιμή να γνωρίσω κάποιον που εδώ και6 χρόνια έχει σοβαρά προβλήματα όρασης. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος βλέπει καλύτερα από πολλούς άλλους και προσφέρει όπου μπορεί τη βοήθειά του. Τα μάτια της ψυχής βλέπουν καλύτερα...
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εννοείται ότι η πρόθεση των παραγωγών της εκπομπής είναι η τηλεθέαση και κατ' επέκταση το κέρδος. Αν όμως το αποτέλεσμα βοηθάει κάποιους ανθρώπους, ας μη στεκόμαστε στις προθέσεις...!

    Kαλημέρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. με εκπλήσσει σε αυτή την εκπομπή η συμμετοχή της κοινότητας προς βοήθεια της κάθε οικογένειας. Εδώ δεν ξέρουμε κάν ποιος μένει δίπλα μας πόσο μάλλον να βοηθήσουμε και από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @happy hour
    Καλημερα καταρχην και καλη εβδομαδα.
    Ειμαι εκ φυσεως καλοπροαιρετος ανθρωπος και δεν συνηθιζω να ψαχνω το κακο πισω απο τις καλες πραξεις. Το γιατι αυτη την εκπομπη την επικροτω το γραφω και στον Τοβενιτο. Το πιο απλο θα ηταν αυτα τα εκατομμυρια που ξοδευουν στην εκπομπη οι εταιρειες επιπλων, κατασκευαστικες κτλ να τα ξοδεψουν σε διαφημιστικες εκστρατειες, σε διαγωνισμους, σε δωρα που θα προϋποθεταν πρωτα την αγορα του προϊοντος. Ομως επελεξαν με αυτα τα χρηματα να κανουν κατι καλο! Και βεβαια για το κερδος, επιχειρησεις ειναι οχι φιλανθρωπικα ιδρυματα..ομως επελεξαν να εχουν "εταιρικη κοινωνικη ευθυνη", ν συνδυασουν το τερπνον μετα του ωφελιμου και ειλικρινα δεν μπορω να βρω τιποτα μεμπτο σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @γιωτα
    Μακαρι να εκαναν κι εδω μια τετοια εκπομπη! Υπαρχει πολυς κοσμος σε αναγκη!
    Οι ανθρωποι με διαφορα προβληματα ειναι συνηθως εκεινοι με τη μεγαλυτερη δυναμη και θεληση για ζωη...ισως γιατι εχουν συνειδητοποιησει ποσο μικρη και ευθραυστη ειναι...
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @αγαπη
    Κι εμενα μου συμβαινει...να κλαιω , να θελω να αλλαξω καναλ, γι' αυτο και δεν τη βλεπω παντα..
    Ομως μου δινει και ενα εναυσμα να προσπαθω να ειμαι καλυτερη, οσο γινεται...ξερω οτι ειναι αδικο και εχω κι εγω το μεριδιο της ευθυνης μου, το να ζουν καποιοι μεσα στη φτωχεια την ωρα που εγω εχω τα παντα...δεν το παιζω καλη, δεν λεω οτι ειμαι ετοιμη να απαρνηθω τον τροπο της ζωης μου και να χαρισω ολα μου τα υπαρχοντα στους φτωχοτερους...αλλα νομιζω πως καπως με βοηθανε τετοιου ειδους κινησεις να γινω πιο ανθρωπινη, να απλωσω το χερι μου, αντι να γυρισω την πλατη μου...
    Καλημερα κουκλιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @μετα
    Καλημερα καταρχην και καλωσορισες!
    Τα ματια της ψυχης μη σου πω οτι ειναι και τα μονα που πραγματικα βλεπουν, τα αλλα απλως κοιταζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @αμαλθεια
    Τερατακι μου, ακριβως!!! Το αποτελεσμα μετραει...ασε που δεν νομιζω οτι και οι προθεσεις ειναι κακες, το αναλυω πιο πανω αυτο.
    Σε φιλω, καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @mahler
    Μαλερακο μου κι εμενα μου κανει εντυπωση αυτο!
    Παρολο που κι εγω κι εσυ ζουμε σε γειτονιες που ακομα καπως εχουν διατηρησει το χρωμα, την καλημερα, το χαμογελο, εχει αλλοιωθει πολυ η συμβιωση των ανθρωπων στις μεγαλες πολεις. Βεβαια, απο οσο εχω δει, δεν προκειται ουτε εκει για μεγαλες πολεις, αλλα μικροτερες κωμοπολεις, δεν θα γινοταν κατι τετοιο στη Νεα Υορκη για παραδειγμα! Απλα εκει ειναι οργανωμενες οι κοινοτητες, με προεδρους, με την ενορεια σε πολυ ενεργο ρολο κτλ.
    Καλη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το κακό είναι ότι η γειτονιά βοηθαέι γιατί της το ζητάει η τηλεόραση. Γιατί η γειτονιά δεν βοήθησε πριν ώστε να μην φτάσει η κάθε οικογένεια στην κατάσταση να βγάλει την ζωή της στο γυαλί ; Η εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου και δυστυχίας με πειράζει. Δεν είναι όλα θέαμα ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι. Και μην μου λέτε τώρα για τη γειτονια στην Αμερική γιατί αφρίζω... οι καλοί αμερικάνοι που αγάπανε τον γείτονα αλλά βομβαρδίζουν όλους τους άλλους...
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @happy hour
    Ας μην μπερδευουμε τις κυβερνησεις με το λαο! Πολλοι Αμερικανοι αντιτιθενται στην πολιτικη της χωρας τους και ας μην ξεχναμε οτι η παιδεια τους ειναι τετοια που φανατιζονται απο παιδια με τη χωρα τους.Δεν υπαρχει εργο για εργο που να μην ακουσεις κατι καλο για τις ΗΠΑ, να μη δεις τη σημαια κτλ. μιλαμε για τρελλη προπαγανδα!
    Οσο για τη βοηθεια, οι ανθρωποι αυτοι προσφερουν εργατικα χερια. Πως να βοηθησουν πριν; Αφου τα χρηματα και τα υλικα τα προσφερει η εκπομπη! Το αν βοηθουσαν η οχι στην καθημερινοτητα στα απλα, αυτο δεν μπορουμε να το ξερουμε. Και ναι δεν ειναι σωστη η εμπορευματοποιηση του πονου, αλλα εγω εδω δεν βλεπω κατι τετοιο. Βλεπω μια ξεκαθαρη επιλογη. Χρησιμοποιουμε τα χρηματα για να βοηθησουμε και να διαφημιστουμε παραλληλα η μονο για να διαφημιστουμε; Εγω παντως το πρωτο θα διαλεγα στη θεση τους.
    Σεβομαι βεβαια οτι εχεις αλλη αποψη, απλα εγω δεν μπορω να το δω ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν την είδα, αλλά στο εξωτερικό υπάρχει πολύ περισσότερη ευαισθησία για τα παιδάκια με ειδικές ανάγκες.
    Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά και το ξέρω και από τη δουλειά και από περιπτώσεις φίλων.
    Το πιο απλό:
    Οσοι είχαν την "τύχη" το παιδάκι με ειδικές ανάγκες να ήταν το πρωτότοκό τους, αυτόματα έδιωξαν τη σκέψη του δεύτερου παιδιού.
    Επειδή ήξεραν πως τον ελάχιστο χρόνο (και δυστυχώς χρήμα, αλλο μεγάλο κεφαλαιο αυτό)που τους περισσεύει, πρέπει να το διαθέσουν σε αυτό το παιδί.
    Γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να τους βοηθήσει...
    Και καλά όσο ζουν αυτοί...

    ΥΓ: Εγώ στην τηλεόραση το Σάββατο αργά ξαναείδα το "Λορέντζο".
    Και έκλαψα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ειναι ηρωες και μαλιστα αφανεις να σε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @patsiouri
    Χαιρομαι που το θιγεις, γιατι χασαμε λιγο το δασος. Εχουμε σταθει στην εκπομπη, ενω το νοημα του ποστ ηταν η δυναμη των ανθρωπων με προβληματα, η θεληση τους για ζωη και η αποδειξη οτι αν τους δοθει η ευκαιρια μπορουν να κανουν πολλα και να ειναι και χρησιμοι και ευτυχισμενοι!
    Κατι που στην ελληνικη κοινωνια δεν γινεται σχεδον ποτε!
    Ακομα και στα σχολια εδω θα δεις πως μιλαμε για λυπηση προς τους ανθρωπους αυτους, για ανθρωπινο πονο, ενω στην ουσια αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν πρεπει να τους λυπομαστε, αλλα να ενωσουμε μαζι τους τη φωνη μας, ωστε να εχουν ισες ευκαιριες με εμας, να μην αναγκαζονται οι ιδιοι και οι οικογενειες τους να φυτοζωουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ανεμος
    Ακριβως! Κι εγω κακως δεν το ξεκαθαρισα νωριτερα και μπηκα στη διαδικασια να μιλαω για την εκπομπη αυτη καθαυτη! Ναι, κανουν σπουδαια δουλεια οι ανθρωποι της εκπομπης και μπραβο τους, αλλα οι αληθινοι ηρωες ειναι αυτα τα παιδια, οι γονεις τους, ο Σαμ, ο τυπος χωρις ποδια που οδηγαει το κατεδαφιστικο, ολοι οσοι δεν το βαζουν κατω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.