Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ. ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΑ!

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Την Παρασκευη, 27/3/09, κατεβηκαμε στην Αθηνα, κρατωντας ενα κερι, σταθηκαμε διπλα στο Θοδωρο Τενεζο και καναμε ενα μεγαλο παρτυ! Μιλησε ο Θοδωρης, μιλησε πολυς κοσμος, χορεψαμε, στησαμε ενα πανηγυρι για να γιορτασουμε μια κοινωνια που αργα αλλα σταθερα ξυπναει!

Επρεπε να ακουσετε το Θοδωρη να μιλαει! Ενας ανθρωπος που τον εχουν καταστρεψει, που κινδυνευει η ζωη του, να μιλαει για αγαπη, για αλληλεγγυη, να αναζητα τροπους, ωστε να μη χρειαστε να ερθουμε σε συγκρουση, αλλα να μαθουμε να συνυπαρχουμε με ανθρωπια και σεβασμο! Ηταν απιστευτα συγκινητικο ολο το σκηνικο. Πολλοι μιλησαν, οι περισσοτεροι με σπασμενη φωνη, απο εναν λυγμο που προσπαθουσαν να πνιξουν.

Ειχα και βιντεο τραβηξει, αλλα για καποιο λογο δεν τα παιζει ο Η/Υ...αν τα καταφερω να τα φτιαξω θα τα ανεβασω!

Η επομενη μερα, μας βρισκει ακομα πιο συσπειρωμενους, πιο δυνατους, πιο αποφασισμενους απο ποτε!
Η επομενη μερα, βρισκει τα ΜΜΕ και τους ιθυνοντες ακομα πιο χωμενους στις σπηλιες τους, ακομα πιο τρομοκρατημενους, σε υστατες προσπαθειες να σπιλωσουν το δικαιο αγωνα του Θεοδωρου και να αμαυρωσουν το ονομα του. Μια απο τις απόπειρες αυτές εκανε το newsmme, αν θελετε δειτε το λινκ και αναδημοσιευσε το τρωκτικο. Ο Θοδωρης, αντιδρωντας άμεσα στις αναληθεις κατηγοριες, εστειλε την παρακατω απαντητικη επιστολη, την οποια αντιγραφω απο το http://exoapotinvouli.blogspot.com/:



Προς ΤΡΩΚΤΙΚΟ (http://troktiko.blogspot.com),

Κύριοι,

Σήμερα 29-3-2009 έχετε αναρτήσει κείμενο με τίτλο «Τί γίνεται με τον απεργό πείνας; Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι;»

Επί 45 ημέρες (με την ζωή μου απλωμένη στο πεζοδρόμιο) αλλά και από την στιγμή κατάθεσης της πρώτης καταγγελίας της εταιρείας μου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ΕΠΩΝΥΜΑ κατά των μελών του Ελληνικού καρτέλ χάλυβα, επιχειρείται μια απεγνωσμένη προσπάθεια - με τη βοήθεια της ίδιας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του Προέδρου της και των φερεφώνων τους - να συσκοτίσουν την αλήθεια και να σπιλώσουν τις επίσημες καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος όλων τους, προκειμένου να διασωθούν.
Στό κείμενο το οποίο σάς έστειλαν προφανώς ΑΝΩΝΥΜΑ, λησμόνησαν να γράψουν ότι ακάλυπτες επιταγές (όχι βέβαια προς πελάτες μας όπως αναφέρουν) προέκυψαν μετά την παράνομη και ΑΝΑΙΤΙΑ διακοπή προμήθειας σιδήρου στην καταγγέλουσα εταιρεία μου .(Aπό 30-5-2006 εκ μέρους των προμηθευτών της - μελών του καρτέλ – μάλιστα όταν πλέον είχαν ολοκληρώσει τη βίαια καταστροφή της 14-7-2006), σαν άμεση συνέπεια αυτής της καταστροφής που οι ίδιοι προξένησαν (Βλέπε δελτίο τύπου της καταγγέλουσας της 28-2-2009
www.stopcartel.org για όλα τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία). Αυτή ακριβώς η παράνομη καταστροφή μας από αυτούς έχει καταγγελθεί!
Το ανεπαρκές έως αστείο των στοιχείων των καταγγελιών μας, το έχει επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ στις 13-6-2008.
Αναπαράγεται το μόνιμο σλόγκαν της Επιτροπής Ανταγωνισμού περί αυτεπάγγελτης έρευνάς της στον τομέα του χάλυβα. Λησμόνησαν να γράψουν ότι αυτή έγινε αφού υπεβλήθη από εμάς μήνυση κατά του Σπύρου Ζησιμόπουλου στις 1-7-2008 και αφού επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία της καταγγελίας μας από το ΤΕΕ.
Λησμόνησαν επίσης να γράψουν ότι επί 7 ολόκληρους μήνες δεν τόλμησαν να αγγίξουν τους σκληρούς δίσκους των χαλυβουργιών ,κατόπιν εξώδικων απειλών του μεγιστάνα του χάλυβα Κων/νου Αγγελόπουλου, όπως και για την τύχη αυτής της «αυτεπάγγελτης». Επίσης γιατί δεν θέλουν να είναι διάδικος στην υπόθεση χάλυβα η καταγγέλουσα εταιρεία μας.
Οι δημοσιογράφοι που το έψαξαν, έχουν τον φάκελο της υπόθεσης που επί 45 μέρες καλούνται να έρθουν να παραλάβουν, ώστε να μην αναμεταδίδουν φαιδρότητες και ψέυδη περί απλύτων; Καλούνται έστω και τώρα να το πράξουν. Αλλιώς ας σιωπήσουν.


ΥΓ.: ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ» ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ «ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ».

Παράκληση για δημοσίευση της παρούσας επιστολής μας.
Θεόδωρος Τενέζος,
Απεργός Πείνας,
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
IRON TENCO AE


Και μετα απο αυτο, αλλαξε το υφος και τον τονο του ο γραφων το αρθρο, λεγοντας πως φιλικα και μονο συμβουλευει το Θοδωρη να σταματησει την απεργια πεινας, γιατι μας ειναι απαραιτητοι τετοιοι αγωνιστες!!! Η απολυτη υποκρισια; Ειλικρινης μεταμελεια; Ποιος ξερει...παντως οι αποπειρες φιμωσης καλα κροατουν...
Καταλαβαινετε το μεγεθος των συμφεροντων που θιγονται και το τι παιζεται πισω απο την πλατη μας, η μαλλον για να ακριβολογουμε, πανω στις πλατες μας; Η λιστα των καρτελ ειναι ατελειωτη...γαλα, βενζινη, χαλυβας και δεν συμμαζευεται!...Αν θεωρειτε οτι δεν μας αφορα ολους, τοτε απλα προσπεραστε το! Αν πιστευετε οτι ο Θοδωρης εχει επωμιστει εναν αγωνα που θα επρεπε να τον κανουμε ολοι μαζι, τοτε στηριξτε τον με οποιον τροπο μπορειτε! Με ενα μηνυμα, μια καλη κουβεντα εδω, με ενα ποστ στο μπλογκ σας, αποστολη των επιστολων που ειχαμε αναρτησει τις προηγουμενες ημερες... με οποιον τροπο ο καθενας μπορει.

Αποψε στις 8:30 μμ ανανεωνουμε το ραντεβου μας εξω απο την Επιτροπη Ανταγωνισμου, Πατησιων 70 στο κεντρο, με κερια, ωστε να συνεχισουμε να ριχνουμε φως στην υποθεση! Οσοι μπορειτε, να ειστε εκει!!!

12 σχόλια:

  1. είναι γλυκό το συναίσθημα να ξέρει ο καθένας ότι στον αγώνα του δεν είναι μόνος. ας ελπίσουμε να πάνε όλα μα όλα καλά. καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @basnia
    Καλημερα και καλη εβδομαδα!
    Ναι, ειαι σημαντικο να τον στηριξουμε ολοι. Αν θες, κανε κι εσυ μια αναφορα στο μπλογκ σου, καθε αναφορα βοηθα α μαθευτει το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως σου είχα πει,φίλος μου με διασυνδέσεις στα ΜΜΕ, μου υποσχέθηκε οτι θα έκανε μια προσπάθεια να βγεί σε έμα κανάλι το θέμα του Θοδωρή. Δυστυχώς επικοινώμησαν μαζί του και με διάφορες δικαιολογίες και ενδιασμούς, δε θα κάνουν τίποτα,προς το παρόν, είπαν.
    Βλέπεις το θέμα αυτό προφανώς θεωρούν οτι δεν θα έχει ακροαματικότητα, ενώ οι τόσες άλλες μαλακίες που βάζουν φαίνεται οτι έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @leondokardos
    Καλημερα! Καταρχην, εισαι τελειος που ενδιαφερθηκες και μπηκες στον κοπο!!!
    Μακαρι το θεμα να ηταν οι θεαματικοτητες...δυστυχως, απο ο,το φαινεται, εχει πεσει συρμα να θαφτει το θεμα και ο Θοδωρης μαζι!
    Αν θες να βοηθησεις, απλα κανε μια αναφορα στο μπλογκ σου. Οσο περισσοτεροι το μαθουν, τοσο το καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το διάβασα και στο blog της Μαριάνας.
    Συγκλονιστικό. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κουκλίτσα.
    Ας ελπίσουμε οτι θα αφυπνιστούν αυτοί που πρέπει με τη συνδρομή όλων εμάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @cinderella
    Που εισαι βρε ψυχη? Ηρθες;
    Αν θες κανε κι εσυ μια σχετικη αναφορα. Να διαδοθει εστω μεσω μπλογκς, να το μαθουν ΟΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή σε τούτη τη ζωή πολλά έχουν δει τα μάτια μας κι ακόμα περισσότερα άκουσαν τ' αυτιά μας, είμαι, γενικώς, επιφυλακτικός απέναντι σε περιπτώσεις όπως αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι κούκλα να μπορούσα να έρθω!
    Η κοιλιά όμως δεν με αφήνει!
    Ανάψτε ένα κερί και για μένα και θα επανέλθω με σχετικό post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό του κουράγιο ...
    είμαστε στο πλάϊ του !!!
    Ανάρτησα σχετικό banner με
    τη Live κάμερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @askardamykti
    Δεν θα διαφωνησω μαζι σου. Για το λογο αυτο ο Θοδωρης εχει θεσει στη διαθεση μας ολα τα στοιχεια και εχει δωσει ονοματεπωνυμο, κινητο, ειναι σε live συνδεση διαρκως. Αλλα ακομα κι ετσι ακριβως να μην ειναι τα πραγματα, τα καρτελ ειναι υπαρκτο προβλημα και μας κατατρωνε, καποιος το ανεδειξε επιτελους και τρωει θαψιμι, δεν γινεται να το αφησουμε ετσι αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @γιωτα
    Εννοειται πως δεν μπορεις με την κοιλια στο στομα να ερθεις. Απλα, αν θες κανε μια ανρτηση να το μαθουν κι οι δικοι σου αναγνωστες το τι ακριβως συμβαινει!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @side21
    Να εισαι καλα! Χρειαζεται και την παραμικρη στηριξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.