Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ???


Αν δεν τον εχεις βρει ακομα, σου ευχομαι το 2016 να σου φερει ενα μεγαλο θυελλωδη ερωτα σαν αυτον που βλεπεις στις ταινιες και διαβαζεις στα μυθιστορηματα. Να σε απογειωσει, να σε παρει μακρυα απο την πραγματικοτητα να σε ξαναγεννησει! Προσεχε! Σιγουρα θα σε γεμισει με απιστευτη χαρα αλλα και πολυ πονο! Ετσι ειναι οι μεγαλοι ερωτες... αν ομως δεν το νιωσεις εστω μια φορα, τοτε δεν εζησες πραγματικα...

Αν τον ερωτα τον εχεις, σου ευχομαι να μετουσιωθει σε μια αγαπη βαθια, αληθινη, μεγαλη... να τη σκεφτεσαι και να ανεβαινουν δακρυα συγκινησης στα ματια σου... και να κρατηθεις γερα απο αυτην μεχρι να κλεισεις τα ματια σου, να την εχεις στηριγμα, οδηγο και στολιδι! Για παντα...

Αν χρειαζεσαι μια δουλεια σου ευχομαι να βρεις αυτη τη δουλεια που θα αγαπησεις, που θα την κανεις με μερακι,που δε θα γεμισει μονο το ψυγειο σου αλλα και την ψυχη σου!

Αν παλι φοβασαι να τολμησεις και θες μια ωθηση να κυνηγησεις τα ονειρα σου, σου ευχομαι αυτη να ειναι η χρονια που θα ανοιξεις τα φτερα σου και θα πεταξεις! Θυμησου! Δεν ερχεται παντα η ωθηση ανωδυνα κι ισως υποστεις αρκετες πτωσεις ωσπου να μαθεις να πετας. Αν ομως αυτο χρειαζεται για να φτασεις στην πληροτητα, εγω σου ευχομαι να πεσεις και να ξανασηκωθεις τοσες φορες οσες θα σε κανουν να εκτιμησεις την απιστευτη θεα απο την κορυφη του κοσμου σου!

Αν αυτο που σου λειπει ειναι η εσωτερικη γαληνη και ψαχνεις ακομα να βρεις τον εαυτο σου, σου ευχομαι φετος να ανεβεις τα σκαλοπατια της αυτογνωσιας, να παρεις ολα εκεινα τα δυσκολα μα απαραιτητα μαθηματα ωστε να αγαπησεις την ψυχη σου, να μαθεις να συγχωρεις τα λαθη τα δικα σου αλλα και των αλλων.

Αν αυτο που εχεις αναγκη ειναι μια δικη σου οικογενεια, σου ευχομαι το 2016 να την αποκτησεις, να φερεις στον κοσμο ενα παιδι και μεσα απο αυτο να ανακαλυψεις ολα τα εκπληκτικα πραγματα που εχουν τα παιδια να μας διδαξουν, να γνωρισεις τον κοσμο απο την αρχη και να γινεις καλυτερος ανθρωπος!

Αν η ζωη σου πηρε καποιους ανθρωπους που αγαπησες και σου λειπουν, ευχομαι να στους φερει πισω ξανα! Αν παλι δεν ειναι πια αναμεσα μας, ευχομαι να εχεις την παρουσια και την αγαπη τους παντα μεσα σου να σε ζεσταινει!

Αν, τελος, σου εχει λειψει κι εσενα το παιδι που ησουν καποτε, αν νιωθεις την πιστη σου στους ανθρωπους να εξασθενει, αν νιωθεις την πιστη σου γενικα να δοκιμαζεται, αν η ξεγνοιασια μοιαζει με αγνωστη λεξη και μαγεια κατι που συναντας μονο στα παραμυθια... τοτε ας ενωθουμε, γιατι ειμαστε πολλοι που νιωθουμε ετσι. Ας δωσουμε ο ενας στον αλλο κατι εστω απο αυτα που μας λειπουν... ας μη μεινει φετος κανενας φυλακισμενος στη μοναξια και στην απελπισια...ας ανοιξουμε την καρδια μας κι ας μοιραστουμε οση αγαπη εχουμε... και τοτε θα δουμε πραγματικα τι σημαινει μαγεια! Γιατι η αγαπη ειναι μαγικη! Οσο δινεις, αντι να μειωνεται πολλαπλασιαζεται!! Ετσι, οχι μονο δε στερευει ποτε, αλλα εχεις ολο και περισσοτερη να δωσεις! Και σου επιστρεφεται κιολας διπλασια!!!

Ο,τι κι αν σημαινει 'ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ' για σενα, για τον καθενα μας, ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να το ζησουμε το 2016 και τελειωνοντας κι αυτη η χρονια να μας βρει κατα τι πιο σοφους και πιο ικανοποιημενους!



Θελω πριν κλεισω να μοιραστω μαζι σας ενα μικρο στιγμιοτυπο των γιορτων με το μικρο μου Δημητρη. Μια φιλη μου του εστειλε ενα στολιδακι για το δεντρο του, μια μικρη λευκη καρδια. Οταν την ειδε τρελλαθηκε απο τη χαρα του και σκαρφαλωσε στα καγκελα του κρεβατιου του και κατι παλευε να βγαλει απο το δεντρο του. Εγω φυσικα τρομαξα μην πεσει και μετα το καθιερωμενο τσιριχτο 'ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙΙΙΙ? ΠΡΟΣΕΧΕΕΕΕ! ΚΑΤΕΒΑ ΑΜΕΣΩΣ!!'... τον ρωτησα τι θελει κι αν μπορω να βοηθησω. Μου ειπε οτι ηθελε να βγαλει το στολιδι που ηταν κατω απο το αστερακι της κορυφης και να βαλει την καρδουλα. Και μου εξηγησε με την υπεροχη αφελεια των 5 χρονων του "μαμα η καρδια σημαινει αγαπη και η αγαπη πρεπει να μπαινει πανω απο ολα τα αλλα!"

Κλεινω λοιπον την ευχετηρια αναρτηση μου με ενα αγαπημενο αποφθεγμα, το δημιουργο του οποιου δε δυναμαι να θυμηθω...

"Το σκοταδι δεν διαλυεται με το σκοταδι. Το σκοταδι διαλυεται μονο με φως. Το μισος δεν μπορει να σκοτωσει το μισος. Μονο η αγαπη μπορει να σκοτωσει το μισος"

Πεταλουδισια φιλια σε ολους!



26 σχόλια:

  1. Τα παιδιά ξέρουν πως η αγάπη πρέπει να μπαίνει πάνω απ' όλα!
    Καλή χρονιά σας εύχομαι με αγάπη, υγεία και χαρά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι υπέροχες ευχές για το νέο έτος!
    ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ευλογημένη, χαρούμενη, με Υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι θυελλώδεις έρωτες, συνήθως τελειώνουν με θύελλες, οπότε λέω να ψάξω το παιδί μέσα μου και με αυτό να πορευτώ... Φιλιά πολλά σε σένα, μα και στον μικρό σοφό Δημητράκη σου και να έχετε μια καλή χρονιά, έτσι όπως σας αξίζει! Καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ευχές σου βάλσαμο στις ψυχές
    και συ εύχομαι πάνω απ' όλα
    να χαίρεσαι το παιδάκι σου
    κι έπειτα ότι άλλο επιθυμείς
    να το πετύχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα
    από εμάς...
    Καλή Χρονιά μάτια μου

    Σε φιλώ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασα και ξαναδιαβασα την ανάρτηση σου.
    Τι ωραίες ευχές φιλη μου!.
    Να είσαι καλά.
    Να χαιρεσαι το Δημητρακη σου και να του πεις οτι τον ευχαριστουμε που μας θυμισε ότι η αγάπη είναι πανω από ολα. Φιλακια πολλά και να εχουμε μια καλύτερη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προτείνω να μου δανείζεις τον Δημητράκη σου
    τις γιορτινές περιόδους!

    Καλή χρονιά κι αγαπησιάρα εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παιδια γνωρίζουν καλύτερα απο εμας που πρέπει να μπαίνει η αγαπη..πανω από όλα λοιπόν εκει που της αξιζει να βρίσκεται ..Χριστίνα μου υπεροχες οι ευχες σου συμφωνώ και επ αξανω φιλη μου ... Καλή χρονιά να έχεις γεματη υγεια και πολύ αγαπη παντου..!!!!! να είναι η καλυτερη σου.. αυτην η χρονια...!!!! φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ευχηθώ πάντα καλές στιγμές... ότι σημαίνει για τον καθένα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τόσο γλυκές ευχές τι να πρωτοπάρω !!! Το παιδί , το παιδί , όχι το Δημητράκη σου , πάω να βγάλω το παιδί που κρύβω μέσα μου ,
    !! Καλή χρονιά κορίτσι , να έχεις την αγάπη , την χαρά τη γαλήνη ....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αγάπη είναι πάνω απ όλα!
    Αυτό!
    καλημέρα ψυχή μου!
    καλή χρονιά κι από δω , με πολλή αγάπη . Πολλή!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγκινήθηκα... Πόσο αληθινό και επί της ουσίας κείμενο με ευχές!
    Μακάρι ο καθένας να βρει ό,τι γυρεύει στον νέο χρόνο! Μακάρι να είμαστε όλοι καλά...

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχες ευχές, μα πάνω απ όλα υπέροχος ο μικρός Δημήτρης!
    Πραγματικά τα παιδιά είναι που μας διδάσκουν και όχι εμείς αυτά...
    Σου εύχομαι Καλή Χρονιά με ότι επιθυμείς!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σοφός ο μικρός σου!
    Καλή χρονιά με υγεία και πολλή αγάπη!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα πεταλουδίσιο πέρασμα για χρόνια πολλά!
    Βασικά το αγαπημένο σου ρητό εμπεριέχει ένα λάθος (το οποίο ίσως να οφείλεται σε κακή μετάφραση).
    Το σκοτάδι δεν διαλύεται ποτέ. Απλά απομακρύνεται από τον «ζωτικό σου χώρο» για όσο διάστημα συνεχίζεις να κρατάς αναμμένο το κερί σου.
    Κατά τα άλλα ελπίζω να πραγματοποιηθούν οι ευχές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακάρι ο καθένας να βρει αυτό που αναζητά. Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Ο δε μικρός σκέτη γλύκα, τι καλούλης μωρέ! Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια δεν λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. υγεια παν απ ολα..για να ξερεις να αγαπας οπως εσυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλη χρονια! χρονια πολλα! με υγεια και καθε καλο
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα...
    Το πώς και το γιατί τα ξεχνάμε μεγαλώνοντας είναι άλλο θέμα.
    (δώσε στο Δημητράκη ένα γλυκό φιλί εκ μέρους όλων μας)

    Καλή χρονιά γλυκιά μου, για σένα και για την υπέροχη οικογένειά σου!
    2016 ευχές για υγεία, αγάπη και κάθε ευτυχία!
    Φιλιά

    Υ.Γ. Δε θυμάμαι αν σου ευχήθηκα για την ονομαστική σου εορτή τα Χριστούγεννα, αν όμως μέσα στα τρεχάματά μου το ξέχασα, χρόνια σου πολλά και να χαίρεσαι το ονοματάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστίνα μου όλα τα όμορφα τα συμπεριέλαβες στις ευχές σου, μακάρι η νέα χρονιά να φέρει στον καθένα αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη και σε όλους μας υγεία, χαρές, αντοχές, γαλήνη....και οπωσδήποτε αγάπη γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο μικρούλης σου, " η καρδια σημαινει αγαπη και η αγαπη πρεπει να μπαινει πανω απο ολα τα αλλα!"
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι θα ήθελα για φέτος. Χμμ...

    Θέλω κι εγώ να γνωρίσω τον θυελλώδη έρωτα.
    Αρκεί να μη το μάθει η γυναίκα μου και έχουμε άλλα!
    (δεν αντέχω το ξύλο, σας το είπα;)

    Επίσης θα ήθελα να ήμουν στην ηλικία του γιού σου και να έχω τη σκέψη του. Κουράστηκα να τα υπολογίζω όλα και να μιζεριάζω με όλα.

    Επίσης θα ήθελα 1 εκατ. ευρώ.

    Ζητάω πολλά;
    Αν ναι, μου αρκεί και το εκατομμύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια Πολλά με Υγεία, φίλη μου!
    Κάθε σου επιθυμία, όνειρο και στόχος εύχομαι να πραγματώνεται μ' επιτυχία και να νιώθεις ευτυχισμένη και χαρούμενη!
    Υπέροχο το κείμενο σου, στον καθ' ένας μας αγγίζει προσδοκίες!
    Φιλιά πολλά με μια αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να συμπληρώσω πεταλουδίτσα μου, πως το απόφθεγμα σου, είναι υπέροχο γιατί πραγματικά ενισχύει το αγαθό της αγάπης κι επειδή μου αρέσει κι εμένα πολύ, ανέτρεξα στις σημειώσεις μου και είδα πως το έχει πει, ο Martin Luther King. Μακάρι να το καταλαβαίναμε αυτό περισσότεροι! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτές είναι ευχές!! περικλείουν τα πάντα και δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο!! Ευχαριστούμε Χριστίνα μου και ανταποδίδουμε!! Τι υπέροχα τα λόγια του παιδιού σου, συγκινήθηκα με την σκέψη του!! Πολλά φιλιά και ό,τι καλύτερο για την νέα χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.