Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Δεν ηθελα να γραψω τιποτα... Δεν εχω διαθεση...
Ομως σκεφτομαι πως ειναι κι εμενα χρεος μου να παρω θεση...

Εχω λοιπον να πω πολυ λιγα και απλα πραγματα.

Θεωρω την ψηφο πολυ σημαντικη, οχι μονο αυτη τη φορα, αλλα καθε φορα!

Θεωρω την ψηφο με βαση το φοβο μια πολυ λανθασμενη και επικινδυνη επιλογη... αλλα κατανοητη εν μερει...

Θεωρω την ψηφο με βαση το κολλημα σε καποια συγκεκριμενη παραταξη η καποια συγκεκριμενα ατομα παρανοϊκη και επιεικως απαραδεκτη, εγκληματικη ενεργεια!

Θεωρω την ψηφο με βαση το προσωπικο συμφερον εσχατη προδοσια! Τοσο απλα!

Εγω αυτη την Κυριακη θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ. Οχι γιατι πιστευω οτι ο Αλεξης Τσιπρας και οι συνεργατες τους θα φερουν την ελπιδα. Ουτε γιατι ελπιζω πως με εναν μαγικο τροπο θα αποφυγουμε την οικονομικη καταστροφη... Τα νουμερα ειναι νουμερα και ειναι σαφεστατα!
Επισης, σαφεστατη ειναι η καταντια του νεοελληνα, που θελει να αλλαξουν ολα, χωρις εκεινος να αλλαξει καθολου! Που ψηφιζει με βαση αυτα που του ταζουν για την τσεπη του και δεν δινει καμια αξια σε ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΥΓΕΙΑ κλπ. Θα μου πεις, αν δεν εχεις φαγητο και λεφτα στην τσεπη κι αν η οικονομια δεν ανακαμψει, πως θα φτιαξουν και ολα τα παραπανω;;; Οεο;;; Εγω παλι πιστευω πως για να ανακαμψει η οικονομια θα πρεπει ΠΡΩΤΑ η εστω ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ να φτιαξουν ολα τα παραπανω! Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα!

Θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ λοιπον, γιατι οταν η εξουσια εναλασσεται διαρκως αναμεσα στα ιδια ατομα και η σκυτταλη πασαρεται μονιμως αναμεσα στα ιδια χερια, τοτε τα χερια αυτα αποκτουν επαρση, τα ατομα εχουν την ψευδαισθηση οτι ειναι θεοι και η δυναμη τους εκ γενετης προνομιο...

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρεπει να παραμενει στην εξουσια αν δεν κανει σωστα τη δουλεια για την οποια εμεις ολοι τον ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!

Θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ γιατι πιστευω στις ευκαιριες και πιστευω στους νεους ανθρωπους!

Θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ γιατι κουραστηκα να βλεπω τις ειρωνικες φατσες στην τηλεοραση και γενικα στα ΜΜΕ!

Θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ μονο και μονο για να δω το υφος τους την στιγμη της ανακοινωσης των αποτελεσματων!

ΔΕΝ θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ γιατι περιμενω κοσμογονικες αλλαγες σε πραγματα ηδη προσυμφωνημενα, αλλα γιατι προσμενω μια αλλαγη στη νοοτροπια ολων μας!

Τελος, θα ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ γιατι δεν πρεπει να φοβομαστε την αλλαγη, οταν ουτως η αλλως εχουμε πιασει πατο! Γιατι δεν φοβαμαι τη σκληρη δουλεια! Γιατι φοβαμαι να κοιταξω μεθαυριο το γιο μου στα ματια και να του πως οτι δεν προσπαθησα να αλλαξω τιποτα, απο φοβο!

Η αναρτηση αυτη ειναι αφιερωμενη στον πατερα μου, που ηθελε πολυ να ψηφισει σε αυτες τις εκλογες, να εξιλεωθει ισως για τα λαθη του παρελθοντος, αλλα δεν προλαβε....εφυγε νωρις....

13 σχόλια:

  1. Σεβαστές και κατανοητές οι απόψεις σου Χριστίνα και να ευχηθώ μόνο να μην το μετανιώσουμε ακόμα μια φορά!Ανέκαθεν η αλληλεγγύη στις εκλογές ήταν ανύπαρκτη κι ο καθένας ψήφιζε(και ψηφίζει) ατομικά συμφέροντα!
    Έχω απογοητευθεί απ' την πολιτική κι έχω χάσει φυσικά την εμπιστοσύνη μου στους πολιτικάντηδες(δυστυχώς είναι όλοι ίδιοι), αλλά όχι στους ανθρώπους(ευτυχώς δεν είναι όλοι ίδιοι), γιατί θεωρώ πως οι πολιτικοί-έχει δείξει κι η ιστορία σ' αυτό-, είναι απάνθρωποι κι ειδικά αυτοί εδώ.Αν λειτουργούσε το σύνταγμα έπρεπε να 'ναι όλοι φυλακή... αρκετοί απ' αυτούς με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας!Αλλά όμως έχουμε να κάνουμε με γκάγκστερς του πολιτικού εγκλήματος, όπου ισχύει ο νόμος της μαφίας κι έτσι καταλήγουμε στο "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει", όπως λέει και μια παροιμία!
    Χριστίνα, λυπάμαι για τον χαμό του πατέρα σου... να ζήσεις, να τον θυμάσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Χριστίνα,
    Δεν σχολιάζω την απόφασή σου για το τι θα ψηφίσεις.
    Θέλω να σου εκφράσω την απόλυτη συμφωνία μου με το σκεπτικό σου. Η ανάρτησή σου αποτελεί μια ώριμη πολιτική ανάλυση.
    Ο πρόλογός σου είναι μια διακήρυξη που θα έπρεπε να είναι αναρτημένη στις οθόνες, όταν φιλοξενούν προεκλογικές συζητήσεις ή και στις εισόδους των εκλογικών τμημάτων.
    Ιδιαίτερα η θέση σου «Θεωρω την ψηφο με βαση το προσωπικο συμφερον εσχατη προδοσια! Τοσο απλα!» είναι μια κραυγή υπευθυνότητας!

    Η θέση σου ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, δίνει στο γραπτό σου εξαιρετική αξία. Ουδεμία συζήτηση για την ΠΑΙΔΕΙΑ και σ’ αυτήν την προεκλογική φλυαρία. Η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η προϋπόθεση ν’ ανεβούμε ψηλότερα, ατομικά και συλλογικά. Και ανάχωμα σε κάθε φασιστική ασχημία.

    Δεν ξέρω την ηλικία σου. Αν είσαι κάτω από τα 40, σού αξίζουν συγχαρητήρια για την πολιτική ωριμότητα. Αν είσαι μεγαλύτερη, τα συγχαρητήρια για την αυτογνωσία (το συσχετίζω και με τον επίλογό σου…).
    Χάρηκα πολύ το γραπτό σου. Να είσαι καλά.
    ΥΓ. Θα σε παρακαλούσα να αφιερώσεις ένα δίλεπτο για να διαβάσεις την παλιά μου ανάρτηση «Ω ΠΑΤΡΙΔΑ!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εκφράζεις σε πάρα πολλά Χριστίνα μου !
    Περιμένοντας κι εγώ την αλλαγή στο νοοτροπία και κατανοώντας όλους σου τους συλλογισμούς εύχομαι ...καλή λευτεριά σε πρώτο επίπεδο!
    Καλό ΣΚ μάτια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους θα ψηφίσω κι εγώ ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει ελπίζω από Δευτέρα τα πράγματα να είναι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σταθώ σε αυτό: "Όποιος ψηφίζει με βάση το προσωπικό συμφέρον είναι εσχάτη προδοσία"
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Θεωρω την ψηφο με βαση το κολλημα σε καποια συγκεκριμενη παραταξη η καποια συγκεκριμενα ατομα παρανοϊκη και επιεικως απαραδεκτη, εγκληματικη ενεργεια!

    Θεωρω την ψηφο με βαση το προσωπικο συμφερον εσχατη προδοσια! Τοσο απλα!"

    Τόσο απλά είναι όλα, αλλά κάποιοι ούτε που το καταλαβαίνουν!
    Με κάλυψες σε όλα!!!!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με εκφράζει απόλυτα το κείμενό σου και είναι απ' τους λόγους που επιλέγω κι εγώ αυτό τον πολιτικό χώρο. Όσοι είναι συνειδητοποιημένοι αριστεροί, δεν περιμένουν ν' ανοίξουν οι πύλες του παραδείσου από Δευτέρα, αλλά ν' αρχίσει η δουλειά και το "ξεβρώμισμα" του τόπου. Όσοι περιμένουν κάτι άλλο, μάλλον θα απογοητευτούν.
    Συλλυπητήρια για τον πατέρα σου Χριστίνα μου...
    Καλή δύναμη σ' ότι μας περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημερα φιλη μου!
    καλη εβδομαδα!
    εγω χαρηκα με τα αποτελεσματα αλλα περιμενω να δω πραξεις!

    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκιά μου Χριστίνα, τα θερμά μου συλλυπητήρια. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα μου τα συλλυπητήρια μου... Ηρθα εδώ με σκοπό να σου χαρίσω ενα βραβειο.. αλλά καταλαβαίνω οτι είναι ανόητο αυτή τη στιγμή. Οποτε και αν θελήσεις, εδώ είναι:http://mamadesekrisi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστίνα μου τα λόγια σου στη νεώτερη δημοσίευση ήταν ανθρώπινα και συγκινητικά... ενός παιδιού στον πατέρα του!Τι να πει κανείς... μόνο λύπη μπορεί να αισθανθεί... δεν έχω να προσθέσω τίποτα... και μήπως μπορέσω ν' απαλύνω τον πόνο σου πέρασα να χαρίσω απ' την καρδιά μου ένα δωροβραβειάκι, για να σου δώσω-όσο γίνεται-ένα χαμόγελο!Βλέπω όμως στο παραπάνω σχόλιο, ότι δεν είμαι μόνος και με πρόλαβαν... δεν πειράζει... θα με κάνεις χαρούμενο να το παραλάβεις!
    Η αναπαυμένη του ψυχή γνωρίζει ποιοι τον αγάπησαν..!Η σκέψη σου και μόνο αρκεί να την καθησυχάσει!
    Να 'σαι καλά και να τον θυμάστε με χαμόγελο... πιστεύω ότι θα το 'θελε κι ο ίδιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να είσαι καλα να τον θυμασαι τον πατερα σου... και πραγματι ποσο χρειαζεται να λεμε σ αγαπώ στους αγαπημένους μας..οσο είναι κοντά μας... να έχεις κουραγιο θα σε προσέχει απο εκει πανω!!καλο παράδεισο να έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.