Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΡΑΞΗ ΑΟΖ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΚΟΤΣΙΑ!

Συνεχεις παραβιασεις της Κυπριακης ΑΟΖ απο Τουρκικα σκαφη παρατηρουνται τον τελευταιο καιρο. Η Κυπριακη κυβερνηση δεν εμεινε απλα απραγος θεατης, καθως καταπατουνται ολοι οι διεθνεις νομοι, αλλα αντιθετα ελαβε αμεσα 8 συγκεκριμενα μετρα εναντι της γειτονος χωρας, με πρωτο και βασικοτερο την ανασχεση της ενταξιακης πορειας της Τουρκιας στην Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμενα, αντιγραφω το αρθρο απο www.msn.com

Το "πάγωμα" της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεταξύ των μέτρων, άμεσης εφαρμογής, που αποφάσισε την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη από την Τουρκία.
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της Τουρκίας που έχει στη διάθεσή της, έτσι ώστε να προκαλέσει πολιτικό και διπλωματικό κόστος στην Άγκυρα. Ο κ. Χριστοδούλίδης τόνισε επίσης ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα ανακοινώνονται.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε δε ότι το Εθνικό Συμβούλιο κατέληξε και σε άλλα μέτρα, τα οποία δεν θα ανακοινωθούν τα οποία θα εφαρμόζονται ανάλογα με τις Τουρκικές προκλήσεις.
Αναλυτικά, τα μέτρα έχουν ως εξής:
1.Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της.
3. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
4. Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
5. Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.
6. Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.
7. Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.
8. Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Εμεις ουτε καν εχουμε χαραξει ακομα ΑΟΖ, το θεωρουμε εξαλλου περιττο! Τι να διαφυλαξεις απο μια χωρα ξεφραγο αμπελι, που ειναι ηδη κατα το ημισυ ξεπουλημενη;;;

Απλα εξοργιζομαι οταν βλεπω πολιτικους με @@ απο τη μια και @@ πολιτικους απο την αλλη! Αλλα τετοιος λαος ειμαστε κι εμεις... αυτα σε αλλη αναρτηση ομως, να παιρνω τα ηρεμιστικα με μετρο!
Μεταξυ μας δε θα μου εκανε καμια εντυπωση αν εστελνε διαβημα ο Βαγγελακης στην Κυπριακη κυβερνηση που να την εγκαλει στην ταξη!!!

Μπραβο στην Κυπρο και περαστικα μας!

Σήμερα στην Επανασταση της Καλοσύνης στην Πραξη, διαβάζουμε χαρμόσυνα νέα από το μέτωπο κατά της παιδικής προνογραφίας!  και  βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά, άναποδα, με τα μάτια του Νίκου.

8 σχόλια:

  1. Η Κύπρος δεκαετίες τώρα εισπράττει την αποξένωση-απομόνωση από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα και της Ελλάδας και διεθνώς. Έχει μάθει στα δύσκολα και δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τον Γολιάθ.
    Αλίμονο που σε μια τόσο πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία βρέθηκε και η Ελλάδα να είναι σε χειρότερα χάλια. Αλίμονο που βρέθηκε να έχει τόσο ξεφτιλισμένη κυβέρνηση, έτοιμη να ξεπουλήσει οτιδήποτε της ζητηθεί. Δυστυχώς οι πολιτικοί ηγέτες που θα στήριζαν την Κύπρο, μας τέλειωσαν. Αν θέλουν, μόνο κάτι κότες λυράτες έχουμε να τους στείλουμε.

    Παράκληση: Μη δίνεις ιδέες στον χοντρό. Δεν το ΄χει σε τίποτα να το κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κύπρος πάντα είχε περισσότερη αξιοπρέπεια ως χώρα και τώρα το αποδεικνύει για άλλη μια φορά. Κι όταν την χρεοκόπησαν πριν λίγο καιρό, πάλι κράτησε χαρακτήρα, αλλά εμάς εδώ τους ιθαγενείς, προσπάθησαν οι δικοί μας οι ξεπουλημένοι να μας πουν ότι η Κύπρος την πάτησε χειρότερα από μας. Από εμάς χειρότερα, δεν υπάρχει κανείς άλλος που να την έχει πατήσει, αλλά...πάω κι εγώ για τα χάπια μου και τα ξαναλέμε! Βοήθεια μας και σίδερο στη μέση μας! Φιλιά πολλά και καλό μας ξημέρωμα, αμήν Παναγία μου! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κύπρος Χριστίνα μου έχει μάθει στά δύσκολα και ξέρει να βάζει τα όρια της μόνη της γιατί το ξεπούλημα μια φορά το έφαγε !!! Εμείς έτοιμοι είμαστε να δώσουμε και να δώσουμε !!!
    Φιλάκια και καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα το κόβω εγώ, είναι εντελώς δωσμένη.. από καιρό..
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβάμαι πως αυτά είναι ημίμετρα. Ένα σοβαρό κράτος θα είχε βυθίσει όσους έμπαιναν στην ΑΟΖ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια ΑΟΖ να ορίσουμε Χριστίνα μου, αφού τη φάγανε στα ζάρια του μνημονίου.Εδώ ξεβρακώνονται σε κάθε επιλογή τους και γίνονται ηθελημένα "ανίκανοι" εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα προς όφελος δικό τους(και δεν εννοώ μόνο των πολιτικών).Εδώ δεν έχουν σθένος να εκδώσουν μια απλή ταξιδιωτική οδηγία για ισλαμική χώρα λόγω των πολεμικών εκτρόπων, θα κάνουν καταγγελία;χαχα... ας γελάσω δις!Απλά μας ταΐζουν φούμαρα, ότι αν ορίσουμε την ΑΟΖ, θα 'ρθουμε σε πολεμική σύγκρουση με τους Τουρκαλάδες.Είναι κι αυτό ένα τέχνασμα μ' εκείνη τη ρήση:"είναι ευλογία το μνημόνιο!" κι αν δε μπαίναμε σ' αυτό θα χρεωκοπούσαμε...Επενδύουν στο φόβο τα παλιοτόμαρα κι έχουν στοιχηθεί πίσω απ' το Βαγγέλα... ψυχούλα ο Βαγγελάκης!Όσα αποκόμματα συγκυβέρνησαν, δε βρήκαν ούτε τη ψήφο τους, αλλά τα δυο μολέματα που ευθύνονται ευθέως για την κατάντια, έχουν άφεση αμαρτιών με βαθιά στηρίγματα κι αντιστάσεις από φοβισμένα ανθρωπάρια.
    Αι σιχτίρ με δαύτους κι είχα καιρό να πάρω ηρεμιστικά!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Κύπρος αντέχει στα δύσκολα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @all
    Οπως ακριβως λετε, η Κυπρος, αν και μια σταλια, εχει μαθει στα δυσκολα κι ευτυχως απο την ελληνικοτητα της εχει κρατησει τα καλυτερα μονο στοιχεια!
    Δυστυχως, οι Κυπριοι δεν μας πολυσυμπαθουν, ειναι κριμα, γιατι για αλλη μια φορα ο λαος πληρωνει την αμετροεπεια της ηγεσιας.
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.