Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ...

Διαβασα μια παρα πολυ δυσαρεστη ανατριχιαστικη ειδηση. Εκει που σταματα το μυαλο του ανθρωπου.
Πραγματι το μυαλο μου σταματησε. Η καρδια μου αρχισε να χτυπαει με φρενηρεις ρυθμους, το χτυπημα εφτασε στα μηλιγγια μου. Η ανασα μου επιταχυνθηκε και τα ματια μου γουρλωσαν. Επαψα να σκεφτομαι. Αρχισα να αισθανομαι. Οργη, ντροπη και μισος, ναι ΜΙΣΟΣ!
Ποσο διεστραμμενος μπορει να ειναι καποιος να τη βρισκει κακοποιωντας σεξουαλικα μεχρι θανατου παιδια απο 5 χρονων; Ποσο αληθινα ΚΑΚΟΣ πρεπει να εισαι για να πληρωνεις ωστε να δεις κατι τετοιο και τον παιξεις; Ποσο αναισθητος για να το διακινησεις αυτο το υλικο; Κι αυτα τα παιδια ποια μανα τα αναζηταει, ποια οικογενεια τα κλαιει και αγωνια, ποιος ακαρδος τα πουλησε σκλαβους;
Σταματα ο νους του ανθρωπου.. και ξυπναει μεσα μου το θεριο! Αυτο που ζηταει την παραδειγματικη και επωδυνη τιμωρια ΟΛΩΝ των εμπλεκομενων. Τους φανταζομαι στημενους σε μια κεντρικη πλατεια, γυμνους, δεμενους πισθαγκωνα. Ο κοσμος να περναει και να τους φτυνει. Να τους χωνει σε καθε τρυπα του σωματος τους τεραστια αντικειμενα για να νιωσουν ακριβως αυτο που προκαλεσαν στις αθωες ψυχουλες. Να τους βγαζει με τα χερια τα ματια. Να τους ξεριζωνει με τα νυχια το δερμα απο ακρη σε ακρη. Και στο τελος, αφου εχουν περασει ολα αυτα τα βασανιστηρια να αναβει φωτια και να τους καιει ζωντανους! Ναι, αυτα φανταζομαι! Αυτα τους αξιζουν! Και χειροτερα! Και να ειναι τετοια η τιμωρια τους, τοσο αγρια και παραδειγματικη που να μην τολμησει πια κανεις οχι να πραξει, αλλα ουτε να σκεφτει κατι τοσο ανωμαλο!
Ξερω πως ερχεται σε αντιθεση με την προηγουμενη μου αναρτηση ολο αυτο. Σε αντιθεση με μενα. Αλλα ειμαι ετοιμη να κατασπαραξω οποιον τολμησει να μου μιλησει για ανθρωπινα δικαιωματα! Εχουν μωρε δικαιωματα τα κτηνη; Κι αυτα τα πλασματα που περασαν του Ιησου τα Παθη στα χερια τους, αυτα δεν ειχαν δικαιωματα;

Κι επειτα, λες κι ο Θεος μου την εχει στημενη να με μαζεψει σε καθε παρεκτροπη, πεφτω πανω σε αυτην την αναρτηση του Παολο Κοελιο.
Ουτε λιγο ουτε πολυ, αναρτηση και σχολια εστιαζουν στο ποσο λαθος ειναι να θεωρουμε την εκδικηση και την τιμωρια απονομη δικαιοσυνης, ενω δικαιοσυνη σημαινει σοφρωνισμος και επανενταξη, στην ουσια ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ...
Και ντρεπομαι για τις σκεψεις μου. Και προβληματιζομαι...
Που αρχιζει και που τελειωνει η δικαιοσυνη; Ποτε απαιτειται τιμωρια και ποτε σοφρωνισμος; Που βρισκονται αυτες οι πολυ λεπτες διαχωριστικες γραμμες, πως ισορροπεις αναμεσα στην επιεικια και την ασυδοσια; Επιδεχονται ολες οι περιπτωσεις βελτιωση; Για παραδειγμα, στο εγκλημα που ανεφερα πιο πανω, ειναι δυνατη μια επανενταξη; Ειναι εφικτος ο σωφρονισμος; Και ειναι δικαιοσυνη αυτο απεναντι στα παιδια που βασανιστηκαν βαναυσα; Σε αυτα που χαθηκαν για παντα λογω μιας διαστροφης; Ποτε γινεται τελικα ο θυτης θυμα; Ποσο βαθια πρεπει να ψαξουμε στο παρελθον και στο ψυχικο υποβαθρο καθε παραβατη; Πως εξασφαλιζεται η λυτρωση για το θυμα;
Θα ηθελα να διαβασετε προσεκτικα τις δυο αναρτησεις και την δικη μου και να μου πειτε κι εσεις την ειλικρινη σας αποψη επι του θεματος. Χωρις αναστολες και καθωσπρεπισμους. Εδω δεν κρινουμε, κανουμε εναν διαλογο, μια αληθινη ανταλλαγη που αν το θελουμε πραγματικα, μπορει να μας παει ενα βημα παραπερα σαν ατομα, σαν κοινωνια.

Πεταλουδισια φιλια σε ολους.

34 σχόλια:

  1. ο τιτλος ΄΄εκει που σταματαει το μυαλο'' τα λεει ολα...Προσωπικα δεν το χωραει το μυαλο μου..δεν το χωραει!!!δεν γινεται να κρατας ενα μωρακι,ενα παιδακι στα χερια σου και να σου ερχονται τετοιες διεστραμμενες ιδεες και να τις κανεις πραξη κιολας!!!Ναι ,στην ουσια συμφωνω οτι η τιμωρια εχει να κανει με τον σοφρωνισμο και την επανενταξη αλλα οχι για αυτους τους ανθρωπους...πραγματικα δεν τους λυπαμαι ΚΑΘΟΛΟΥ!!!η τιμωρια τους πρεπει να ειναι παραδειγματικη!!!και λιγα εγραψες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χριστινάκι μου..το θέμα της σημερινής ανάρτησης πονάει πολύ..σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δείχνω έλεος!!η λύτωση στην παιδική αθώα ψυχούλα μετά την κακοποίηση σπάνια έρχεται..το παιδί χάνει ακόμα και την αυτοεκτίμησή του..παρουσιάζει στην ενηλικίωσή του περίεργες συμπεριφορές..σημαδεύεται για όλη του τη ζωή..δεν εμπιστεύεται..κρύβεται..φοβάται..ακόμα και τον δικό του γονέα..η πολύ σκληρή κοινωνία που ζούμε έχει πολλά περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων..δεν κλείνουμε τα μάτια όμως..δίνουμε γροθιά στο μαχαίρι και αντιδρούμε..για αυστηρότερη νομοθεσία..για κοινωνική κατακραυγή..χωρίς έλεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, το διάβασα, αλλά με το ζόρι, γιατί ένιωθα ναυτία. Προσυπογράφω τα βασανιστήρια με χέρια και πόδια και δεν πα' να πει ότι θέλει κάποιος. Αρκεί να γινόντουσαν. Τίποτα λιγότερο. Περισσότερο μόνο... Περισσότερα βασανιστήρια και πιο αργά! Άκου "σωφρονισμός"! Αυτά είναι για τους ανήλικους θύτες, όχι για τους ενήλικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω ακούσει πως μέσα στις φυλακές υπάρχουν άγραφοι νόμοι, σύμφωνα με τους οποίους όσοι είχαν κτηνώδη συμπεριφορά και διέπραξαν τέτοιου είδους εγκλήματα τιμωρούνται όπως τους αξίζει απ' τους υπόλοιπους φυλακισμένους.
    Βλέπεις αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και τον προσαρμόζουν όπως αξίζει σε κάθε κτήνος.
    Και να σου πω κάτι.... με ικανοποιεί αυτό μερικώς, αν και θα ήθελα, όπως πολύ καλά λες, η παραδειγματική τιμωρία να γίνεται μπροστά σε κόσμο για να συνετιστούν οι υπόλοιποι, έστω κι από φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @craftland
    Αλεξανδρα μου νομιζω οτι κατα βαση ολοι θεωρουμε το σοφρωνισμο το καλυτερο σε σχεση με αυτο το απαραδεκτο συστημα που εχουμε σημερα. Ο προβληματισμος μου ειναι στα ορια που τιθενται. Που αρχιζει και που τελειωνει ο σοφρωνισμος; Ποτε δεν επαρκει και πρεπει η τιμωρια να ειναι πολυ σκληρη; Οχι για αυτους γραφεις. Κι εγω ετσι αισθανομαι! Αλλα τα ορια ποια ειναι; Το "οχι αυτους" το δικο σου για καποιον αλλο μπορει να ισχυει και σε περιπτωσεις πχ βιασμου μιας γυναικας, ενοπλης ληστειας κλπ. Ποιο οριο πρεπει να υιοθετηθει και με τι κριτηρια; Οι ανθρωποι αυτοι ειναι απλα κτηνη η ασθενεις; Εγω τους θεωρω κτηνη προσωπικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @kate's cakebox
    Και παλι εγειρονται ερωτηματα. Ποσο βαθια πρεπει να ψαξουμε; Μηπως κι οι ιδιοι ειχαν κακοποιηθει; Μηπως δεν εμαθαν ποτε να εχουν συνειδηση; Μαθαινεται αυτο; Μαθαινεται σε οποιαδηποτε ηλικια; Και στην τελικη, μας αφορα; Η απλα πρεπει να χτυπαμε το κακο στη ριζα τους με την εξοντωση του; Κι απο την αλλη, ειναι η τιμωρια η εξοντωση του; Πολλοι προβληματισμοι, ομως παλι η καρδια μου δεν μπορει να εκλογικευσει. Προσπαθω να δω τις αιτιες που ενας ανθρωπος γινεται θηριο, ομως μπροστα μου βλεπω μονο το θηριο και την απειλη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @joan
    Οπως εγραψα πιο πανω, οι ενηλικες καποτε ηταν ανηλικοι. Η ποιοτητα στην παιδικη ηλικια μεχρι ποιο βαθμο μπορει τελικα να αποτελει αλλοθι; Χεσε μεσα δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @φλωρα
    Κι εγω αυτο εχω ακουσει και δεν σου κρυβω οτι το χαιρομαι...
    Ωστοσο, βλεπεις οτι αυτος ο φοβος δεν εχει αποτελεσμα. Ειδικα τα τελευταια χρονια ολο και αυξανονται τα κρουσματα! Η η γνωση μας πανω στα κρουσματα...
    Κι εγω παντως προτιμω να μη γινονται αυτες οι κτηνωδιες εστω και μονο απο φοβο. Μπορει να μην ειναι το τελειο αλλα ειναι κατι! Κατι πολυ σημαντικο! Ας σωθουν καποιες αθωες ψυχες κι ας ειναι κι απο υποκρισια...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Χριστινάκι μου ! Η ευαισθησία κι η αγάπη μου στα παιδιά νομίζω ότι είναι γνωστή! Πονώ και θλίβομαι με κάθε τι που συμβαίνει και τα αφορά!

    Στο θέμα της συγχώρεσης έχω κατασταλαγμένες απόψεις που τις έχω εκφράσει πολλές φορές στο μπλογκ μου.
    Είμαι υπέρ της συγχώρεσης. Στην περίπτωση των αθώων ψυχών δεν τίθεται όμως θέμα συγχώρεσης. Είναι καθαρά θέμα δικαιοσύνης.
    Δεν γίνεται σε μια κοινωνία πολιτισμού (επειδή κάποιοι είναι διεστραμμένοι ή είχαν άσχημα βιώματα οι ίδιοι) να παίρνουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας!

    Νομίζω πως καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

    Σου αφήνω εδώ ένα κομμάτι από μια δημοσίευση μου στο θέμα της συγχώρεσης

    Κάποτε κάλεσαν μια γυναίκα στη Φλόριντα να μιλήσει για την προσωπική της ιστορία. Τη γυναίκα αυτή τη βίασαν , την πυροβόλησαν στο κεφάλι, την ακρωτηρίασαν βάναυσα και την άφησαν να πεθάνει. Κατά περίεργο τρόπο η γυναίκα αυτή άντεξε το μαρτύριο και επιβίωσε. Η πληγή στο κεφάλι της προκάλεσε μόνιμη τύφλωση! Η δημοσιογράφος που ανέλαβε να την παρουσιάσει περιέγραψε την πίκρα που έπρεπε να νιώθει αυτή η γυναίκα όπως και τις ανεπούλωτες πληγές που θα τη συνόδευαν στην υπόλοιπη ζωή της.

    -Όχι ,όχι !διαμαρτυρήθηκε η γυναίκα μέσα σε γενική κατάπληξη. Αυτός ο άνθρωπος αφαίρεσε μια νύχτα από τη ζωή μου. Αρνούμαι να του δώσω ολόκληρη τη ζωή μου!



    Έχω και εγώ πληγωθεί στη ζωή μου και ποιος δεν έχει άλλωστε. Με έχουν προδώσει, με έχουν ποδοπατήσει, με έχουν πονέσει ! Επέλεξα να συγχωρώ ….
    Όλοι είμαστε άνθρωποι, ικανοί να κάνουμε λάθη και να αδικήσουμε εμείς πρώτοι τους ανθρώπους δίπλα μας! Καταλαβαίνω πως οι πληγές κάποιες φορές είναι πραγματικά ανεπούλωτες, κι οι αναμνήσεις ακόμα ακόμα μπορεί να πονούν . Όταν δεν συγχωρείς όμως το ζεις ξανά και ξανά! Δεν ξεχνάς !!! Δεν προχωράς παρακάτω! Δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαρεί και να ζήσει!
    Η συγχώρεση είναι μια πράξη θέλησης.....
    Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.
    Απαιτεί μεγάλο ψυχικό υπόβαθρο , κουράγιο και τσαγανό!
    Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο που μας προκάλεσαν κάποιοι στη ζωή μας . Μπορούμε όμως να τον αντιμετωπίσουμε!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πρώτη σκέψη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η θανατική ποινή, μετά το ξανασκέφτομαι και λέω καλύτερα τα ισόβια..
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @airis
    Καλημερα Αριστεα μου!
    Κι εγω συμφωνω σε προσωπικο επιπεδο στο θεμα της συγχωρεσης. Οπως ειπες, ολοι εχουμε πληγωθει, προδοθει, ποδοπατηθει κλπ. Εδω ομως μιλαμε για δικαιοσυνη. Και δεν ξερω τι ειναι λαθος και τι σωστο.
    Η γυναικα αυτη εδειξε μεγαλη δυναμη ψυχης! Δεν ξερω αν θα την ειχα. Δεν πιστευω οτι συγχωρεσε το θυτη, αλλιως δεν θα αποζητουσε δικαιοσυνη. Απλα απεβαλε αυτη τη νοοτροπια once a victim always a victim, που εχει καταστρεψει πολλες ζωες.
    Τι θα εκανε ομως αν αντι για την ιδια ηταν το παιδι της στη θεση της; Οταν ποναμε οι ιδιοι δεν ειναι παντα πιο ευκολο να αποστασιοποιηθουμε απο οταν πληγωθει καποιος που αγαπαμε; Οταν γινει εγκλημα σε βαρος του; Οταν ειναι απροστατευτος;
    Απο την αλλη πρεπει να σκεφτουμε και το μηνυμα που δινουμε στο ιδιο το παιδι. Αλλο δικαιοσυνη και αλλο εκδικηση...
    Ομως τελικα, ειδικα σε τοσο απεχθη εγκληματα, αισθανομαι οτι ο στοχος πρεπει να ειναι ενας. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ!
    Το ιδιανικο βεβαια ειναι να μην θελει κανεις να κανει κατι τετοιο, αλλα πρεπει με καποιο τροπο να διασφαλισουμε οτι ακομα κι αν το θελει, δεν θα το κανει, δεν θα τολμησει! Με ισοβια; Με θανατο; Δεν ξερω... Ειμαι πολυ κατα της θανατικης ποινης, ομως σε κατι τετοιες περιπτωσεις αναθεωρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @hfaistiwnas
    Καλημερα Ηφαιστιωνα. Κι εγω αμφιταλαντευομαι... Παντως δεν ξερω γιατι, παρολο που εχω κατα καιρους λυπηθει πολλους εγκληματιες, δεν μπορω με τιποτα για αυτα τα ανθρωπομορφα τερατα να νιωσω κατι περα απο οργη και μισος κι ας ξερω οτι ειναι πιθανο καποιοι εστω απο αυτους να ειναι αρρωστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενδιαφέρουσα δημοσίευση με πολλούς προβληματισμούς!
    Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος κριτής για όλους μας και πέραν του εαυτού μας είναι ο Θεός.Πάνω στον σταυρό ο Χριστός συγχώρεσε τον ληστή, που σε μερικές ληστείες του, θα έκανε και κάθε λογιών βιασμούς, αλλά επικράτησε να τον λέμε ληστή!Αυτή η είναι η μία πλευρά.
    Η άλλη είναι πως θα αντιδρούσα, χωρίς να τον σκοτώσω..!
    Χαρούμενη και ήρεμη καλημέρα αφήνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν το χωράει το μυαλό μου... Πόσο διεστραμμένοι είναι κάποιοι άνθρωποι, πόσο εγκληματικές φυσιογνωμίες. Για εμένα δικαιοσύνη θα ήταν να τους έκαναν το ίδιο ακριβώς, ή τέλος πάντων η τιμωρία μπροστά σε κοινό προς παραδειγματισμό όλων και ΚΥΡΙΩΣ για να αισθανθούν πως ξεφτιλίζονται δημοσίως για τις πράξεις τους....
    Ουφφφφφ :((
    Φιλάκια πολλά Χριστινάκι μου!!! Καλό απογευματάκι!!! :* :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τελικα ο ανθρωπος μπορει να γινει ο χειροτερο απ'ολα τα πλασματα αυτου του κοσμου..

    παρο,τι πιστευω πολυ βαθεια στην ιδεα του (πραγματικου)σωφρονισμου, κ οχι της τιμωριας, σ'αυτες τις περιπτωσεις δεν ξερω τι να πω..

    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τα σωστά λόγια να σχολιάσω αυτή την ανάρτηση. Νομίζω ότι ότι και να πω θα είναι λίγο ή λάθος.......

    Πραγματικά......δεν χωράνε στο μυαλό μου κάποια πράγματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το έγκλημα ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα, επειδή είναι διαρκές.
    Ακόμα κι αν το παιδί επιζήσει, δεν θα κοιμηθεί ποτέ, δεν θα χαρεί ποτέ, δεν θα χαμογελάσει ποτέ.
    Είναι έγκλημα εναντίον της αθωότητας, εναντίον της ίδιας της ύπαρξης.
    Και επειδή αυτά τα καθάρματα δεν πρόκειται ποτέ ούτε να σωφρονιστούν ούτε να θεραπευτούν -ακόμα κι αν τα φυλακίσεις για δεκαετίες- πρέπει να εκτελούνται.

    Αν δε, εκτός από βιαστής μωρών, διακινεί και υλικό τέτοιου είδους, μυώντας και άλλους σε αυτό το φοβερό έγκλημα, τότε η εκτέλεση πρέπει να γίνεται χωρίς καθυστέρηση.
    Ποτέ, όμως, δε δημόσια θέα. Τέτοια "αθλήματα" εθίζουν τους ανθρώπους στο σαδιστικό φόνο.
    Λυπάμαι, αλλά δεν πιστεύω στον χριστιανισμό, για να στρέψω και το άλλο μάγουλο των παιδιών.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Λωτοφάγος
    Ο Χριστός είπε: «Και όποιος βλάψει ένα από αυτά τα παιδιά, τον συμφέρει να κρεμαστεί στο λαιμό του μια μυλόπετρα και να πέσει να πνιγεί στο βάθος της θάλασσας» ΜΑΤΘ. 18,6.

    @Airis
    Τους ανθρώπους τους συγχωρούμε, τις πράξεις, αυτές τις πράξεις ποτέ, γιατί όπως λέει και ο Λωτοφάγος «Αυτό το έγκλημα ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα, επειδή είναι διαρκές».

    Τα διλήμματα, για το μέγεθος της τιμωρίας τους, θα μας βασανίζουν πάντα, ο θυμός, η οργή, η απέχθεια μας προκαλούν την εκδίκηση. Μακάρι τουλάχιστον να έμπαιναν όλοι στη φυλακή, να μη ξεφεύγει κανείς και ακόμη καλύτερα να προσέχουμε τόσο τα παιδιά μας να μπορεί να κανένα από αυτά τα τέρατα να βρει χώρο ανάμεσα μας.

    Και προσοχή, ο παιδόφιλος που περιφέρεται σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, στηρίζει μια βιομηχανία με τζίρο μεγαλύτερο από των ναρκωτικών. Είναι συνεργός στο έγκλημα.

    Ευχαριστούμε BUTTERFLY για την ανάδειξη του ζητήματος. Όλοι, μα όλοι, οφείλουμε μια αναφορά στην ιστοσελίδα μας. Αγώνας είναι, το Καλό με το κακό και ο ευαίσθητος κρίκος του είναι το Παιδί. Γιατί, άμα γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://princess-airis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html#comment-form
    βραβειάκια μοιράζω :))
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @νικος
    Καλε μου φιλε κι εγω δεν ξερω πως θα κρατιομουν να μην σκοτωσω με τα ιδια μου τα χερια εναν τετοιο ανθρωπο-κτηνος, παρολο που κατα βαθος φοβαμαι πως τα αγρια ενστικτα που μου ξυπνανε εστω και σαν αντιδραση σε μια φρικιαστικη δραση θα με εκαναν εστω και για λιγο να γινω κι εγω κτηνος σαν αυτο που θα σκοτωνα...
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @pink angel
    Ουτε κι εμενα το χωραει. Δεν θα μπορουσα νομιζω να δειξω ελεος, κι ας μην ειμαι αξια εγω να κρινω, Θεος δεν ειμαι εξαλλου, μονο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @φανη
    Ο ανθρωπος μεγαλωνει - βγαινω εκτος θεματος τωρα- με τη νοοτροπια οτι ολος ο κοσμος του ανηκει, οτι ειναι ο αρχοντας και καθε πλασμα μπορει να το κανει ο,τι γουσταρει! Για αυτο πολυ συχνα σκεφτομαι ποσο ομορφοτερο θα ηταν το συμπαν αν δεν υπηρχε η ανθρωποτητα να το μολυνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @βαλινα
    Δεν υπαρχει δυστυχως σωστο και λαθος. Μακαρι να ηταν τοσο απλο, δεν θα μας προβληματιζε τοσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @λωτοφαγος
    Τεινω να συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Γιατι κι εμενα με τρομαζουν τα αγρια ενστικτα οργης και σαδιστικης ικανοποιησης που μου προκαλει η ιδεα και μονο βασανισμου αυτων των καθαρματων. Μου δειχνουν μια πλευρα μου σκοτεινη που δεν αγαπω. Και φυσικα, ολοι εχουμε μια σκοτεινη πλευρα, αλλα τετοιου ειδους θεαματα και ποινες, οσο δικαιες κι αν μοιαζουν, ειναι οντως πολυ επικινδυνες. Καλλιεργουν την κτηνωδια. Εκτελεση λοιπον, με συνοπτικες διαδικασιες...
    Εγω πιστευω στο Χριστο, αλλα δεν ειμαι τοσο αγνη, ουτε αγια, για να συγχωρησω κατι τετοιο... Θα μου πεις και ποιος ζητησε τη γνωμη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @χαμομηλακι
    "στηριζει μια βιομηχανια με τζιρο μεγαλυτερο απο αυτον των ναρκωτικων"...
    Ποσο σοκαριστικο! Ποσο αρρωστημενο! Ποσοι διεφθαρμενοι ανθρωποι τελικα υπαρχουν και ζουν αναμεσα μας! Ποσα κτηνη! Αν ειναι δυνατον! Δεν εχω λογια....Εδω μου κοπηκαν και τα ποδια και τα υπατα και τα λογια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @αριστεα
    Περασα!Ευχαριστω παρα πολυ! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν άντεξα και διάβασα μοναχά λίγες γραμμές από το λινκ.
    Θα τα πω όπως τα σκέφτομαι χωρίς φιοριτούρες και ψευτοπολιτισμούς.
    Σε καθάρματα αυτού του είδους, αλλά και στους φυσικούς αυτουργούς δεν χωράνε σωφρονισμοί, επανεντάξεις και συγχωρέσεις. Η μοναδική δικαιοσύνη που τους αξίζει είναι ο θάνατος.
    Αυτού του είδους ο «νομικός πολιτισμός» έχει διευκολύνει τα μέγιστα τον κάθε ψυχανώμαλο να συνεχίζει για όσα χρόνια ζήσει τις διαστροφές του ταραγμένου του μυαλού.
    Σωφρονισμό, επανένταξη και συγχώρεση σε αυτού του είδους τους δολοφόνους να ζητήσουν οι συνήγοροί τους, οι θρησκόληπτοι, οι ηλίθιοι και οι υπόλοιποι της ίδιας μ’ αυτούς ράτσας.
    Θα ήθελα μόνο να ήξερα αν είχαν την ίδια άποψη στην περίπτωση που το θύμα ήταν το δικό τους παιδί.
    Πάρτε για παράδειγμα τον Μπρέιβικ. Έχει κανένας «πολιτισμένος» το σθένος να πάει να μιλήσει με τους γονείς των δεκάδων θυμάτων του;
    Δεν καταλαβαίνω γιατί η πολιτεία και μια ολόκληρη κοινωνία πρέπει να στέκονται αλληλέγγυες απέναντι σε τόσο διεστραμμένα αποβράσματα. Φανταστείτε να ίσχυε ακόμη η θανατική καταδίκη και με το φόβο της να σωζόταν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ αθώα ψυχή. Δεν είναι τεράστιο το κέρδος;;;
    Συμπτωματικά την ώρα που άνοιξα το μπλογκ σου να διαβάσω την ανάρτηση έβλεπα το «Law Abiting Citizen - Ένας νομοταγής πολίτης». Ας το δουν όλοι και μετά να έρθουν να μου πουν αν διαφωνούν μ’ αυτό που έγινε.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάλλον η μάνα-λέαινα ξυπνάει μέσα σου όταν διαβάζεις για τέτοια εγκλήματα.
    Προσωπικά πιστεύω πως κάθε έγκλημα είναι αποτέλεσμα ψυχοσωματικών διαταραχών.
    Δεν πιστεύω στην ύπαρξη "κακίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @πετρος κ.
    Δεν το εχω δει, αλλα θα το εχω στα υποψιν. Ειμαι γενικα πολυ κατα της θανατικης ποινης, αλλα δεν νομιζω οτι σε θεματα παιδεραστιας χωραει κατι αλλο. Ασε που οπως λες, εστω και απο φοβο να σωθει ενα παιδι, ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ το κερδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @πτωχος
    Πιστεψε με, το ιδιο με ανατριχιαζαν και πολυ πριν γινω μανα! Ποσω μαλλον τωρα!
    Οσο για την κακια, μαλλον τελικα υπαρχει! Δεν γινεται τοσοι ανθρωποι να ειναι ψυχικα αρρωστοι! Αλλωστε αν δεν υπαρχει κακια (σατανας), τοτε πως υπαρχει το ΚΑΛΟ (Θεος);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια πρόταση προς τους παιδόφιλους - παιδεραστές
    A proposal for pedophiles
    A propuesta de los pedófilos


    http://hamomilaki.blogspot.gr/2013/10/proposal-for-pedophiles-propuesta-de.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @χαμομηλακι
    Το ειδα, ευχαριστω! Ομως δεν συμφωνω. Αυτοι οι διεστραμμενοι ανθρωποι αν απλα το κοψουν, θα παραμεινουν οι ορμες τους, οποτε θα βρουν αλλους αρρωστημενους τροπους να ξεσπασουν κι ενδεχομενως πιο βιαια απο το θυμο τους πλεον. Αλλα μια ενεση που θα λειτουργουσε ευνουχιστικα, θα παρελυε τις ορμες, σε συνδυασμο με φυλακιση για παντα, θα ηταν μια καλη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πεταλουδίτσα μου,
    ενδιαφέρον και πικρό το θέμα συζήτησης που θέτεις σε αυτή την ανάρτηση.. Πικρό από την άποψη για το τι κόσμος κυκλοφορεί.. Λυπάμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν, λυπάμαι που κάποιοι άνθρωποι περνάνε τόσο βασανιστική παιδική ηλικία.. η παιδική αθωότητά τους είναι ανύπαρκτη! :(
    Μα να μην ξεχνάμε πως κάποτε όλοι ήμασταν μικροί σε ηλικία.. και το πως τη ζει ο καθένας την παιδική του ηλικία του αφήνει υπολείμματα..
    Δεν ξέρω ποια θα ήταν η καλύτερη και δικαιότερη αντιμετώπιση των ενόχων σε μια τέτοια περίπτωση.. αυτό που ξέρω είναι πως κανείς δε μπορεί να κρίνει κανέναν ούτε και να αποφασίσει τον τρόπο που θα πληρώσει κάποιος ένα τέτοιο κακούργημα..
    Αυτό που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι ψυχική υποστήριξη και να βγάλει κάποιος από μέσα τους την συνείδησή τους στην επιφάνεια, μα ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @paloma
    Τι να σου πω βρε Παλομιτα... Δεν ξερω αν υπαρχει γιατρεια για αυτους τους ανθρωπους. Ακομα και αν τα αιτια ειναι οντως βαθια ψυχολογικα, δεν πιστευω πως ειναι μια ανατρεψιμη κατασταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.