Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1) ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ε ναι λοιπον! Για αλλη μια φορα υπεκυψα στον πειρασμο να λαβω μερος σε μπλογκοπαιχνιδο. Και πως να αρνηθω αλλωστε, οταν η πασα εγινε απο την υπεροχη Kate με το κουτι της με τα γλυκα;
Η οποια με βραβευσε με αγαπη και την ευχαριστω πολυ!


Βραβειακι λοιπον και οι κανονες του παιχνιδου, απλοι. Το πρωτο ειναι να αναφερεις απο που ελαβες το βραβειο. Αυτο το εχω ηδη κανει. Τωρα πρεπει να απαντησω σε μερικες ερωτησεις:

-Το αγαπημενο μου φαγητο ειναι
Μμμμ... Να πω καλυτερα ποιο ΔΕΝ ειναι; Γιατι μου αρεσουν πολλα και πολυ! Κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο, καρμποναρα, ψαρια, θαλασσινα, κεφτεδακια με πατατες, μπιφτεκακια, γεμιστα με κουκουναρι και σταφιδες, κανελονια, φασολακια πρασινα, ρεβυθια... Κι αυτη ειναι μονο η αρχη της λιστας...

-Τι δεν μου αρεσει στους ανθρωπους
Αναμεσα σε πολλα αλλα, οπως υποκρισια, αλλαζονεια, αχαριστια, απληστια, αναισθησια, δηθενια κλπ θα προσθεσω οτι δεν αντεχω την υπεροβολικη αυστηροτητα. Δηλαδη κατσε ρε φιλε, εσυ εισαι ο τελειος και μολις ο αλλος κανει ενα σφαλμα, εστω και χοντρο, τον διαγραφεις; Τον κατακρινεις, τον πετας απο τη ζωη σου ετσι; Κατσε να δεις πρωτα γιατι εκανε ο,τι εκανε (καλα δεν μιλαμε για φονο τωρα για διαπροσωπικα "εγκληματακια" μιλαμε), δωσε μια ευκαιρια! Ροδα ειναι και γυριζει... Επισης, μισω  την ελλειψη χιουμορ!

-Μου αρεσει οι ανθρωποι που κανω παρεα να ειναι
Αληθινοι, ανοιχτομυαλοι, ελευθερα πνευματα, υποστηρικτικοι, αστειοι...

-Με ηρεμει
Να εχω ενα λιμανι. Να ξερω πως οσο και να φουρτουνιαζει εγω καποια στιγμη θα βρω το απαγγιο μου. Ειτε αυτο ειναι μια ζεστη αγκαλια, ειτε μια κουπα καφες με μια καλη φιλη, ειτε ενας γλυκος λογος του γιου μου, ειτε η μυρωδια της μαμας, ειτε ενα ομορφο τραγουδι...

-Αγαπω
Την οικογενεια μου. Τη μυρωδια απο τα ανθη νεραντζιας και απο το βρεγμενο χωμα. Τον ηχο που κανει το κυμα καθως φιλαει την αμμουδια. Το πορτοκαλι του ηλιου οταν παει για υπνο. Τη μουσικη.  Το διαβασμα. Τους ανθρωπους. Τα παιδια κυριως. Τα ζωα. Ολα οσα με κανουν να χαμογελαω. Την αγαπη. Την πιστη. Την ελπιδα.

-Με νευριαζει
Η αηττητη πραγματικα ανθρωπινη βλακεια. Η νοοτροπια οτι ο κοσμος μας ανηκει και ανηκει μονο σε εμας...

-Τι δεν αποχωριζομαι ποτε
Τις αναμνησεις μου. Ακομα και αυτες που πονανε...

-Οταν ημουν μικρη χαζευα συστηματικα αφισες
Των Duran Duran, Europe, Scorpions, Αννα Βισση, Αλεξια, Πωλινα κλπ ποπ σταρ του '90. Ειχα γεμισει τους τοιχους στο δωματιο μου...

Τωρα πρεπει να το χαρισω κι εγω με τη σειρα μου. Ωστοσο, σχεδον ολοι το εχουν ηδη λαβει. Οποτε το χαριζω με αγαπη σε οποιον δεν το εχει λαβει και αφησει σχολιο σε αυτη την αναρτηση.

2) Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Φανταζομαι ολοι γνωριζετε την Blog Action Day. Αν οχι, να σας πω οτι ειναι μια μερα καθε χρονο, συνηθως μεσα Οκτωβρη, που τα μπλογκς ανα τον κοσμο που δηλωνουν συμμετοχη αναρτουν ενα αρθρο για καποιο συγκεκριμενο θεμα. 

Φετος, 16 Οκτωβριου, η μερα ειναι αφιερωμενη στα Ανθρωπινα Δικαιωματα.

Τωρα θα μου πειτε, σιγα τα ωα! Γραφουμε εκει πεντε βλακειες και κατι καναμε. Αμ δε! Γιατι η ουσια αυτης της ημερας ειναι η δυναμη της μαζικοτητας. Το να δειξουμε οτι ενδιαφερομαστε πραγματικα για τα θεματα που γραφουμε και οτι ειμαστε πολλοι, χιλιαδες, απειροι. Μονο με αυτην την προϋποθεση εχει επιτυχια ενα τετοιο εγχειρημα και με την προϋποθεση φυσικα οτι δεν σταματαμε εκει, αλλα συνεχιζουμε τη δραση μας ο καθενας οπως και οσο του αναλογει.

Ειπα μαλιστα αυτη τη χρονια να το παω ενα βημα παραπερα και να δηλωσω εθελοντρια στον τομεα της  μεταφρασης. Εδω θα δειτε την ομαδα των εθελοντων- μαζι και την αφεντομουτσουναρα μου!

Σας προσκαλω λοιπον να λαβετε μερος σε αυτην την υπεροχη -κατα τη γνωμη μου- προσπαθεια.

Σας αφηνω με αγωνιστικους χαιρετισμους και πεταλουδισια φιλια!

20 σχόλια:

  1. καλημερα! να χαρεις το βραβειακι σου! συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστίνα μου χάρηκα που σε γνώρισα απ΄ τη φωτογραφία σου!Είσαι πολύ γλυκιά κι όμορφη!
    Διάβασα όλες τις απαντήσεις σου κι εύχομαι να βρεθεί το λιμανάκι σου, αυτό που οι περισσότεροι ψάχνουμε να προσεγγίσουμε, αλλά οι δυνατοί άνεμοι δε μας αφήνουν!Να χαρείς φυσικά το βραβείο αναγνώρισης φιλίας απ΄ την πολύ καλή μας φίλη Καίτη κι όσο για τις προσκλήσεις σου έλαβα μία αν κι ομολογώ πως δεν την ήξερα(αυτή της Blog Action Day).Στην άλλη με τα ξένα δεν τα πάω καλά!αχαχα!
    Να ΄σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @εκφρασου
    Καλωσορισες στο κουκουλι μου! Θα ανταποδωσω παραυτα! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @νικος
    Να εισαι καλα! Ολοι το ψαχνουμε ναι...
    Αυτο με τα ξενα ειναι ο τροπος να καταχωρισεις το μπλογκ σου, ωστε στις 16 Οκτωβριου η αναρτηση σου να περασει αυτοματα και στη σελιδα του Blog Action Day. Τι λες, εισαι;
    Υγεια και αγαπη χρειαζομαστε και λιγη τυχη. Αυτα ειναι η ευτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, από ανθρώπινη βλακεία γεμίσαμε.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλαδή δεν σε ηρεμεί ο ήχος του μπουζουκιού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Πεταλουδίτσα μου,
    όμορφες οι απαντήσεις σου, συγχαρητήρια για το βραβείο!
    Ωραίο το θέμα για τα blog και η πρόσκλησή σου.. ακόμα το σκέφτομαι αν θα πάρω μέρος ή όχι.. Όπως και να έχει, δεν γνώρισα για την ύπαρξη της Blog Action Day και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση! Καλό βραδάκι! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -Τι δεν αποχωριζομαι ποτε
    Τις αναμνησεις μου. Ακομα και αυτες που πονανε...

    Υπέροχο Χριστινάκι μου....με άγγιξες! :)
    Για το Blog Action Day πρέπει να ξαναπεράσω με ξεκάθαρο μυαλό....
    Απόψε είμαι ....δεν περιγραφεται
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την έκανα την εγγραφή Χριστίνα μου.Τώρα βοήθησέ με λίγο σε παρακαλώ(γιατί εσύ θα ξέρεις περισσότερα)... (κι αν κατάλαβα καλά), θα πρέπει να φτιάξω ένα κείμενο για τ΄ ανθρώπινα δικαιώματα που θα δημοσιεύσω στο ιστολόγιό μου στις 16 Οκτωβρίου κι αυτόματα θα δημοσιοποιηθεί στο Blog Action Day;Κι αυτό το κείμενο θα το γράψω στα ελληνικά που δήλωσα προφανώς.
    Είχα κάμποσες απορίες νομίζω, αλλά όλες του πρωτάρη!αχαχα!Πέρασε κι η ώρα, οπότε καλό ξημέρωμα να ΄χεις!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως δεν το είχα σκεφτεί... Πάει πουθενά ο άνθρωπος χωρίς τις αναμνήσεις του;... Γλυκά φιλάκια πεταλουδένιο μου! Καλό ξημέρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ηφαιστιωνας
    Καλημερα Ηφαιστιωνακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @πτωχος
    Ενιοτε... Αλλες παλι με εκνευριζει... Γυναικες παιδι μου τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @παλομα
    Ευχαριστω Παλομιτα μου!
    Παρε βρε μην το σκεφτεσαι! Ουτως η αλλως ειναι ενα θεμα που ολους μας απασχολει και κατα καιρους γραφουμε.
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @αριστεα
    Τι ειμαστε χωρις αναμνησεις; Αυτα που ζησαμε μας διαμορφωσαν ως το σημερα και αυτα που ζουμε θα μας πανε στο αυριο.
    Οποτε θες διαβασε και για Ο,ΤΙ θελεις πες μου! Ξερεις εσυ μην τα λεμε...
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @νικος
    Εισαι απιστευτος φιλε μου! Ευχαριστω! Ακριβως οπως το λες ειναι. Γραφεις εσυ στα Ελληνικα κι αναλαμβανουμε οι εθελοντες της μεταφραση, τωρα ολου του αρθρου η του ρεζουμε δεν ξερω κι εγω να σου πω, γιατι πρωτη φορα δηλωσα εθελοντης, οποτε κι εγω ψαχνοντας παω...
    Καλημερααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @joan
    Καλημερα Τζοαν! Αμ και να θες να ξεφυγεις αυτες σε κυνηγανε!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ήρθα στο κουκούλι σου πεταλουδίτσα μου και χάρηκα με όσα απάντησες γιατί με αντιπροσωπεύουν απόλυτα..ακόμα καιστα ...γεμιστά με το κουκουνάρι και τις σταφίδες,..έχω τη συνταγή γραμμένη απο τα χεράκια της γιαγιάς Ροζίνας-Κέρκυρα-καθώς και άλλες συνταγές της και καταλαβαίνεις ότι τις φυλάω σαν τα μάτια μου..αυτά που απεχθάνεσαι είναι τα ίδια με τα δικά μου..πολλά δεν αντέχω στους ανθρωπους..γιαυτό και προβληματίζομαι..γιαυτό και προσπαθώ να περνάω στα παιδιά μου το μήνυμα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι..να το χαρείς το βραβειάκι Χριστινάκι μου..και δεν το λεω με την έννοια ότι στο έδωσα στην τύχη..τίποτα δεν γίνεται στην τύχη..σε επέλεξα για όλα αυτά που έχεις μέσα σου..και που τα βγάζεις και προς τα έξω..και δεν διστάζεις να τα βγάλεις..γιατί είσαι δύναμη..σε κούρασα..παω και στην καινούρια ανάρτησή σου που είναι γροθιά στο μαχαίρι!!φιλάκια γλυκιά μου φίλη..και τα λέμε πολύ σύντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @kate's cake box
    Με ΣΥΓΚΙΝΕΙΣ αληθεια με ολα οσα λες! Μακαρι να γινουμε ενα χιλιοστο καλυτεροι ανθρωποι μεσα απο εδω! Μακαρι να αλλαξουμε εστω μια ζωη!
    Ποτε δεν με κουραζεις, μην ανησυχεις για αυτο, χαρα μου!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. συγχαρητηρια για το βραβειο σου!!πολυ ωραιες οι απαντησεις σου!!!πολυ ωραια η ιδεα το blog action day!!Ειδα και την φωτο σου,ησουν και εγκυουλα εκει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @craftland
    Χαχαχα! Οχι δεν ημουν! Πρωτον το φορεμα αυτο παντα με δειχνει ετσι. Δευτερον εχω ακομα την κοιλια της εγκυμοσυνης, ειμαι μονιμα 4 μηνων!
    Αντε να συμμετασχεις, αυριο ειναι!
    Ευχαριστω!
    Α! Ανεβασα και τη συνεχεια της ιστοριας! Στο σκοταδι season 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.