Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ, ΝΤΡΑΠΗΚΑ, ΑΗΔΙΑΣΑ, ΣΙΧΑΘΗΚΑ...

Ποσος καιρος παει απο την τελευταια φορα που ασχοληθηκα με τα κοινωνικα, πολιτικα, ηθικα μεσα απο αυτο εδω το μπλογκοσπιτο; Καμποσος αληθεια... Ειναι καιρος που σωπαινω, στεκομαι απλα σαν παρατηρητης, προσπαθω να βλεπω τα πραγματα σαν να μην με αφορουν αμεσα, αντικειμενικα, να υποθετω πως ειμαι εξω απο τις καταστασεις κι απλα τις παρακολουθω. Κι ειναι αληθεια πως ετσι, κοιτωντας απλα τις ανθρπωπινες συμπεριφορες μαθαινεις πολλα... ισως λιγο περισσοτερα απο οσα πραγματικα θελεις να ξερεις...
Αυτο το διαστημα της σιωπης πολλα συναισθηματα με αγκαλιασαν, φουντωσαν μεσα μου, κοπασαν και παλι απο την αρχη. Αναμεσα τους, αυτα που αληθεια ξεχωρισα ειναι η συγκινηση, η ντροπη, η αηδια, η σιχασια...
Συγκινηθηκα με τα επεισοδια στην Τουρκια, με την αληθινη λαϊκη εξεγερση, που δεν ξεχωρισε αναμεσα σε διασημους και ασημους. Συγκινθηκα με την αλληλεγγυη. Συγκινηθηκα με μερικες φρασεις που ακουσα απο μια Τουρκαλα Μανα στην τηλεοραση: "Ειμαι σχεδον 50 χρονων και ποτε πριν δεν συμμετειχα σε διαδηλωσεις. Μεγαλωσα και σπουδασα δυο παιδια. Πατριωτισμος ειναι να απομακρυνεις τα παιδια απο το δρομο, να τους δινεις μια ευκαιρια, αυτο ειναι πατριωτισμος!"
Ντραπηκα για την αλληλεγγυη που μας λειπει. Ντραπηκα οταν την ωρα που οι οπαδοι δυο ορκισμενων εχθρων του Τουρκικου ποδοσφαιρου κατεβαιναν αγκαλια στις διαδηλωσεις λεγοντας "εδω δεν εχει να κανει με ομαδες, εδω ειναι η πατριδα μας και ειναι κοινη", οι δικοι μας αλληλομαχαιρωνονταν. Ντραπηκα οταν 6 αστυνομικοι αυτοκτονησαν επειδη τους κατηγορουσαν για υπερβολικη χρηση βιας, ενω εδω δεν εχει οχι αυτοκτονησει, ουτε καν παραιτηθει κανεις απο τους ιθυνοντες και τους υπευθυνους που καθε μερα 2 τουλαχιστον Ελληνες πολιτες αυτοκτονουν.
Αηδιασα ακουγοντας τους εγκριτους δημοσιοκαφρους μας να μιλανε για επεισοδια και χρηση εκτεταμενης αστυνομικης βιας στην Κωνσταντινουπολη, επειδη εγινε χρηση δακρυγονων και νερου. Οταν γινεται στην Τουρκια ειναι αστυνομικη βια, οταν γινεται στην Ελλαδα ειναι ταραξιες, αναρχικοι κλπ που τους αξιζει και συνηθως απλα αποκρυπτουν τα γεγονοτα χρησης βιας, οταν δηλαδη δεν τα επικροτουν κιολας!
Ξερω οτι πολλοι θα με βρισουν με αυτο το σχολιο, θα τολμησω ομως να πω οτι μας ποναει και μας ενοχλει που η Κωνσταντινουπολη ειναι τωρα κομματι της Τουρκιας, ονειρευομαστε τη μερα που "παλι δικα μας θα 'ναι" και την ιδια στιγμη δεν ειμαστε αξιοι ουτε την δικη μας πρωτευουσα, τη δικη μας Πλατεια Συνταγματος να ανακτησουμε!!!
Σιχαθηκα την υποκρισια και την αλητεια που ειδα και διαβασα οσον αφορα το κλεισιμο της ΕΡΤ. Το ιστορικοτερο τηλεοπτικο και ραδιοφωνικο καναλι, το μοναδικο ισως που ειχε να επιδειξει καποια ποιοτητα στις εκπομπες του και παραδοξως το μοναδικο που ακομα ειχε καποιες στιγμες αντικειμενικης ενημερωσης, εκλεισε με τον πιο φασιστικο τροπο, σαν να ειναι τσιφλικι του κου Σαμαρα και οχι περιουσια του Ελληνικου λαου! Ως εδω καλα, ολοι συμφωνουμε οτι αυτες οι φασιστικου τυπου κινησεις προμηνυουν για ολους ενα μελλον μαυρο κι αραχνο και σαφως ανελευθερο! Μενει ανεγγιχτη η ανευ αδειων λειτουργιας ιδιωτικη τηλεοραση, φερεφωνο της εκαστοτε εξουσιας, ποιος θα τολμουσε να την πειραξει; Και ξαφνικα, η υποκρισια περισσευει. Και ξαφνικα, τοσοι και τοσοι που εδω και μηνες; χρονια; ωρυονταν οτι η ΕΡΤ ειναι αχρηστη, οτι δεν υπαρχει λογος να υφισταται, οτι κακως την πληρωνουμε αφου δεν την βλεπουμε κι εσπευδαν να μας πουν οτι ειναι παρανομο και καταχρηστικο να πληρωνουμε τελη ΕΡΤ στη ΔΕΗ μας κλπ κλπ επαναστατικα, ερχονται τωρα να διαμαρτυρηθουν, να εξανιστανται μαλιστα αδιαντροπα για το μεγαλο κακο που μας βρηκε! Ουστ απο εδω, γραμματεις και φαρισσαιοι! Και ξαφνικα, η αλητεια περισσευει κι ακους ανθρωπους ανεργους αλλα και εργαζομενους να μιλουν με αδιαφορια, αλαζονεια ακομα και να λενε πως δεν τους νοιαζει η ΕΡΤ, ουτε φυσικα η σταση των κυβερνοντων η ακομα χειροτερα πως καλα να παθουν οι εργαζομενοι της ΕΡΤ και αλλα χαριτωμενα! Οταν η φωτια δεν καιει τον κωλο μας, ειναι ευκολο να το παιζουμε ανετοι και χαλαροι. Οταν ομως πεσει και το τελευταιο οχυρο κι ο κωλος μας αρχισει να καπνιζει, θα ειναι μαλλον αργα για δακρυα Στελλα και κανεις δεν θα εχει μεινει ορθιος να σβησει τη φωτια... Τι να γινει, c' est la vie, μαχαιρα εδωσες μαχαιρα θα λαβεις.
Κι επειδη ολη η κουβεντα για αλληλεγγυη κα συμπαρασταση στα λογια εχει γινει πολυ κουραστικη...
Κι επειδη η αλληλεγγυη στις διαδιηλωσεις και τις διαμαρτυριες ειναι ευκολη στη θεωρια, αλλα οταν φοβασαι μη χασεις τη δουλεια σου και το ψωμι της οικογενειας σου, δυσκολοτατη στην πραξη...
Κι επειδη ηδη εχει γινει προβοκατσια οτι εκει στην ΕΡΤ γινεται πλιατσικο τωρα απο τους διαδηλωτες και θα κληθει η εισαγγελια να επεμβει...
Κι επειδη δεν γινεται να πολεμας με πετρες κι ο αλλος να εχει πολυβολο, εισαι χαμενος απο χερι εξαρχης αν δεν βρεις το αδυνατο σημειο και τροπο να το χτυπησεις...
οποιος πραγματικα θελει να λειτουργησει ξανα η ΕΡΤ εχει κι αλλους τροπους αντιστασης πιο αποτελεσματικους και πιασαρικους, αλλα θελουν υπομονη και επιμονη.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!! Πονεστε τους στην καρδια! Στο κερδος! Μηδεν θεαματικοτα στα καναλια του Μπομπολα και του Λατση κλπ! Κατακορυφη πτωση απο τα εσοδα των διαφημισεων! 1-0!
ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΟΝΙΜΑ! Κι ας ειναι μια μαυρη οθονη, ας μην εκπεμπει τιποτα, βαλτε τους και επιμεινετε να μην βλεπετε τιποτα αλλο, ωσπου να επαναλειτουργησει. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ομως, ωστε ουτε η προβοκατσια ουτε η δηθεν ενημερωση των λοιπν ΜΜΕξαπατησης να βρισκει αποδεκτες! 2-0!
ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και δειτε ΕΡΤ απο εκει! Ενημερωστε ολον τον κοσμο απο εκει! ΞΕΓΥΜΝΩΣΤΕ το φασισμο, ξεγυμνωστε τους φασιστες! 3-0!

Αυτα αγαπητε μου συμπολιτη και με συγχωρεις αν σε πικρανα, αλλα ειμαι κι εγω πολυ πικραμενη με την ποιοτητα των πολιτων που βλεπω, ποια ποιοτητα δηλαδη, καθενας για παρτη του και ολοι εναντιον ενος!  Καληνυχτα Ελλαδα διαβαζω, ποια Ελλαδα, καληνυχτα ΑΝΘΡΩΠΕ!

18 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή άποψη, τρομερά τα επιχειρήματά σου.
    Μένει μόνο να σοβαρευτούμε και να δούμε το πρόβλημα της ΕΡΤ σαν ένα συνολικό πρόβλημα που καίει όλους μας.
    Ας μην αφήσουμε και αυτό το συμβάν
    να μείνει ανεκμετάλευτο.
    Ας γίνει εφαλτήριο αγώνων η ΕΡΤ από όλους μας για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι για βρίσιμο όσα λες, είναι σωστά, ολόσωστα.. με αγώνες πάμε μπροστά.. θα δούμε τα αποτελέσματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειπες πολλες αληθειες...δεν ξερω που θα καταληξει ολο αυτο μετα τα τελευταια γεγονοτα αλλα πρεπει κατι να γινει!!πρεπει κατι ολοι να κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλες αλήθειες! Χάρηκα πολύ την ορμητικότητα και το πάθος σου!
    Καλή σου μέρα χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις σου... και λίγα είπες μπορώ να πω...
    Καλό ΣΚ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @flora gia
    Καλησπερα Φλορανς!
    Δεν ειναι μονο η ΕΡΤ, ειναι ολα. Ειναι η ανικανοτητα μας να βγουμε απο το καβουκι μας, να μπουμε στη θεση του αλλου, να επιδειξουμε αληθινη αλληλεγγυη, ανθρωπια και αξιοπρεπεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ηφαιστιωνας
    Μα και οι αγωνες πια οπως γινονται εχουν χασει το νοημα τους. Ποσοι μπορουν και ποσοι θελουν πλεον να βγουν στο δρομο; Και ποιος ωφελειται τελικα; Πιο δραστικες μεθοδοι πρεπει να υιοθετηθουν, αλλα ειναι και πιο χρονοβορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @craftland
    Εγω εχω απογοητευτει πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ερμιονη
    Γεια σου Ερμιονη μου, καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιοι "έξυπνοι" ακόμα και τώρα αναρωτιούνται γιατί ο χαζός λαός (εμείς δηλαδή) εξοργιστήκαμε τώρα με την ΕΡΤ..τώρα και με την ΕΡΤ θα έλεγα εγώ..και που εξοργιζόμαστε τι γίνεται?..τα όπλα μας μπροστά στα δικά τους ούτε νεροπίστολα δεν είναι..
    Όλοι ΕΡΤ λοιπόν....με κάθε τρόπο!!
    Να είσαι καλά..καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @maria
    Δεν ειναι η ΕΡΤ βρε Μαρακι, ειναι η νοοτροπια μας που με εξοργιζει!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σύντομα η τρόικα σχεδιάζει να μας κατασχέσει τα σπίτια και του καναπέδες
    τότε θα αντιδράσουμε:΅:
    οι επαναστάσεις δεν γίνονται με συναυλίες,κιθάρες δεκαετίας 70 στην παραλία,και μπλουζάκια με τον ΤΣΕ
    θέλει ενότητα,αλληλεγγύη,σύμπνοια,συμπόνια
    όπως στην ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
    Η ΕΡΤ Θα μπορούσε να γίνει ΤΟ μέσο ενημέρωσης του ξευτελισμένου έλληνα. Εις μάτην, γιατί ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Εις μάτην, γιατί έξω από το κτήριο της ΕΡΤ κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Αντιεξουσιαστών κα. Εις μάτην, γιατί με αφορμή τη μικρή προσβολή της ΕΡΤ, ακούγονται συνθήματα «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» καλώντας τον κόσμο σε νέο εμφύλιο τη στιγμή που η ενότητα του λαού είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τόση ώρα έγραφα και τσουπ... με το έσβησε και δεν το δημοσίευσε...

    Και έγραψα τόσο καλά... δεν έχω αλλο χρόνο..
    Θα πω μόνο μαζί σας παιδιά...

    Και μια προσευχή όλοι οι φίλοι να με πάρουν σε μια δουλειά που έδωσα συνέντευξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ποντικι
    Αντε βρε κοριτσι με το καλο! Στειλε μεηλ για να μου πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.