Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...

...να προωθουνται τετοιες ιστοριες! Εστω και διαδικτυακα, ας στηριξουμε οσο μπορουμε αυτους τους ανθρωπους, που αποτελουν τα ευκολα θυματα παντα και ας το κανουμε γνωστο οσο πιο γρηγορα γινεται, οι ωρες που απομενουν ειναι ελαχιστες! Το ιντερνετ εχει ακομα δυναμη, ισως πολυ μεγαλη κιολας, δεν πρεπει να χανουμε καμια ευκαρια να τη δειξουμε!

Αντιγραφω απο: http://pentaedron-kafes.blogspot.gr/2012/10/5_23.html


Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ο Αγώνας για τους 5 της ΔΕΥΑΝ πρέπει να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ
Συγκινητική η συμπαράσταση από κάθε σημείο της Ελλάδας

στη σελίδα συμπαράστασης του Facebook

http://www.facebook.com/events/498555830168969

Είναι γεγονός ότι όταν έμαθα το γεγονός ότι τα πέντε ΑΜΕΑ παιδιά της ΔΕΥΑΝ πρόκειται να απολυθούν, ένοιωσα μέσα μου μια έκρηξη οργής. Ευτυχώς τότε το δικαστήριο ανεβλήθη και τα παιδιά πήραν μια ανακούφηση μερικών μηνών. Ήταν άνοιξη του 2012.

Λίγο αργότερα προσπαθώντας να μάθω για την υπόθεση αυτή, έμαθα ότι είχε προηγηθεί, στις 19 Φεβρουαρίου 2012 δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο είχε κερδηθεί από τα παιδιά. Έμαθα και άλλα παρασκηνιακά, ότι κάποια στιγμή με δόλο τους είχαν υφαρπάσει την υπογραφή περί οικιοθελούς αποχώρησης. 

Ότι το πρόγραμμα ήταν πρόγραμμα 3 χρόνια πληρώνει ο ΟΑΕΔ και στη συνέχεια ο εργοδότης. 

Ότι υπήρξε ομόφωνη απόδαση του Διοικητικού Συμβουλίου που παραδεχόταν ότι τα παιδιά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης. 

Ότι τα παιδιά δουλεύουν σε κανονικές εργασιακές θέσεις όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι. 

Ότι κάποιοι από αυτούς έχουν επανηλειμένα κληθεί από την επιχείρηση να διακόψουν άδειες ή ρεπό Σαββατοκύριακου για να πάνε να καλύψουν ανάγκες της επιχείρησης. 

Ότι κάποιοι είναι κοινό μυστικό στον δήμο, την επιχείρηση και την πόλη ότι δουλεύουν με πολύ μεγάλο ζήλο.

Ότι συνάδελφοι τους με το ίδιο πρόγραμμα σε άλλους δήμους έχουν πλέον γίνει αορίστου, όπως στο δήμο Κηφισιάς και αλλού...

Ότι τέλος όπως μας έχει γνωστοποιηθεί από άτομα που χειρίζονταν το πρόγραμμα, ο δήμος όχι μόνο λάμβανε το προϊόν της εργασίας των πέντε χωρίς να πληρώνει επί έξι στα οκτώ χρόνια, που πλήρωνε ο ΟΑΕΔ, δηλαδή τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, αλλά επιπλέον κέρδιζε και άλλα χρήματα από την συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Γνώριζα μερικούς τότε, τώρα τελευταία γνώρισα και κάποιους άλλους. Ένα ξέρω να πω. Κανένας τους δεν δουλεύει λιγότερο από κάποιο άλλο κανονικό υπάλληλο. Θα μπορούσα να το πω και διαφορετικά. Για κανένα υπάλληλο της ΔΕΥΑΝ δεν έχει γίνει κριτική. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμμία έκθεση ή μελέτη που να υποστηρίζει ότι οι πέντε ΑΜΕΑ υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ εργάζονται λιγότερο αποδοτικά από τους υπόλοιπους.

Άρα τι συνέβει..;;; Απλά χωρίς καμία περίσκεψη τώρα που η επιχείρηση πνέει τα λοίσθια, ένεκα της οικονομικής κρίσης αλλά και της κακοδιοίκησης, η εύκολη λύση για να εξοικονομηθούν χρήματα ήταν από την μισθοδοσία των πέντε ΑΜΕΑ. Έτσι είχαν μάθει οι κύριοι Αρματάς και Κωστούρος, πρόεδρος ΔΕΥΑΝ και υπηρεσιακός δήμαρχος. Έτσι και έπραξαν την άνοιξη. 

ΤΩΡΑ έφτασε η ώρα να επαναληφθεί το δικαστήριο που είχε αναβληθεί. Στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη. Για άλλη μια φορά υφίσταται την βάσανο της ανεργίας τα πέντε παιδιά να παραμονεύει δίπλα τους.

Δεν χωρά αμφιβολία, ότι όταν έγραψα το τελευταίο άρθρο για τα παιδιά, με τίτλο "ΝΑΥΠΛΙΟ: Η ΔΕΥΑΝ δείχνει το "ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ" πρόσωπο της", δεν περίμενα τι θα επακολουθήσει. 

Αποφάσισα να ξεκινήσω μια εκστρατεία συμπαράστασης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο. Είμαι άνθρωπος του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχω πολλούς φίλους και ήξερα ότι μπορώ να βρω μερικές δεκάδες συμπαραστάτες. Ξεκίνησα και γνωστοποιούσα την κραυγαλέα αδικία σε βάρος των παιδιών. Από τις πρώτες ώρες τα μηνύματα ήταν θετικά. Ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που με παρότρυναν να προχωρήσω και δήλωναν την συμπαράσταση τους. Πολλοί περισσότεροι ήσαν όμως αυτοί που ενημερώνονταν. Οι πρώτες δύο ημέρες πέρασαν με 2.500 ανθρώπους ενημερωμένους.

Στον αγώνα μου αυτό, υπάρχουν και μερικοί ακόμη Άνθρωποι που βοηθούν με ιδιαίτερο ζήλο. Πρώτος από όλους ο Αναστάσιος, αλλά και ο Δημήτρης, ο George, η Αλίκη, ο άλλος Αναστάσιος, ο Κώστας. 

Όλοι μαζί καταφέραμε σήμερα 36 ώρες πριν το δικαστήριο να έχουμε ενημερώσει περισσότερους από 12.000 ανθρώπους. 

Καταφέραμε να έχουμε επώνυμη διαδικτυακή συμπαράσταση από περισσότερους από 500 ανθρώπους. Πάνω από 1000 πολίτες μας δηλώνουν καλή επιτυχία στην προσπάθεια χωρίς να συμμετέχουν στην ομάδα, νομίζοντας ότι δεν τους αφορά, αφού μένουν εκτός Αργολίδας και δεν μπορούν να παρευρίσκονται στο Δικαστήριο.

Καταφέραμε το αίτημα μας για σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των παιδιών να το έχουμε κάνει απαίτηση φίλων μας από ολόκληρη την Ελλάδα. Ακόμη και Έλληνες του εξωτερικού στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. 

Καταφέραμε δεκάδες πλέον ιστοσελίδες και μπλοκ με έδρα σε περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας να έχουν σπεύσει σε διαδικτυακή βοήθεια των πέντε ΑΜΕΑ παιδιών της ΔΕΥΑΝ.

Με την πράξη τους οι κ. Αρματάς και Κωστούρος κατάφεραν να γίνουν περίγελος σε μεγάλο μέρος της πατρίδας μας. Καταδικασμένοι στις συνειδήσεις χιλιάδων Ελλήνων. Όπως άλλωστε έχουν γίνει και άλλοι αιρετοί που σκέφτηκαν με τον ίδιο τρόπο στη Γλυφάδα, την Κέρκυρα, τον Βόλο και αλλού...

Ο αγώνας 36 ώρες πριν το Δικαστήριο συνεχίζεται. Η κινητοποίηση προχωρά. Δεκάδες Αργολιδείς, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα μας ζητούν να οργανώσουμε συγκέντρωση έξω από το Δικαστήριο. Την ύπαρξη μας και την αποφασιστικότητα μας την γνωρίζουν καλά οι δικηγόροι των πέντε παιδιών. Θα γνωστοποιηθεί και στους δικαστές την Τετάρτη. Προς το παρόν δεν έχουμε αποφασίσει για κάτι άλλο. 

4 σχόλια:

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.