Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΙΑ;; ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ;;;

Σημερα θα γκρινιαξω! Πολυ ομως! Γιατι εχω βαρεθει αυτη την ηλιθια νεοελληνικη νοοτροπια, αυτο το "δε γαμιεται", αυτο το "για παρτη μου ολα"!
Ειλικρινα τελευταια ωρες ωρες αισθανομαι οτι εχω γινει παραξενη, ολο φορτωνω! Και μετα βλεπω γιατι φορτωνω και λεω ρε γαμωτο δικιο εχω!
Παραδειγμα 1ο:
Κυκλοφορω με το καροτσι και το μωρο. Δηλαδη προσπαθω να κυκλοφορησω. Δρομος μετ' εμποδιων, οπου εμποδια βαλτε αυτοκινητα πανω στο πεζοδρομιο, αυτοκινητα που κλεινουν τις ραμπας για τα καροτσακια, μηχανακια παρκαρισμενα πανω στο πεζοδρομιο το ενα διπλα στο αλλο η καθετα, σκαλοπατια φτιαγμενα για να ανεβαινει ο αλλος καλυτερα στο δικο του πλατυσκαλο, τραπεζακια γιατι δεν υπαρχει μπαλκονι, οποτε βγαινουμε στο πεζοδρομιο να πιουμε τον καφε μας, μπαζα απο οικοδομη και ο καταλογος ειναι ατελειωτος! Και γιατι ρε φιλε πρεπει εγω να βγαζω το καροτσακι με το παιδι μου πανω στο δρομο, να κινδυνευω εγω απο τα αυτοκινητα ανα πασα στιγμη, να περπαταω μεσα στον ηλιο για να βρεις εσυ να παρκαρεις το οχημα, να βγεις να πιεις το καφεδακι σου η για οποιονδηποτε αλλο λογο; Ειναι τοσο δυσκολο γαμω το κερατο μου να σκεφτεις λιγακι και το διπλανο σου; Κι αντε πες εγω ειμαι 32 χρονων, το καροτσακι ευλυγιστο σχετικα, αντε και ανεβοκατεβαινω! Βρε παπαρα νεοελληνα της συμφορας, αν ειμαι αναπηρος; Αν ειμαι γιαγια η παππους με πι; Πρεπει να σκοτωθω;;

Παραδειγμα 2ο:
Ειμαι παλι με το καροτσακι. Διπλης κατευθυνσης ο δρομος. Εχω περασει το ενα κομματι και βρισκομαι στη διαχωριστικη νησιδα, που μολις και μετα βιας χωραει το καροτσακι, περιμενω, περιμενω, περιμενω...μεχρι να βρεθει ΕΝΑΣ ευγενης που θα με δει και θα σκεφτει να σταματησει να μην κινδυνευει το μωρο μεσα στο δρομο...Γαϊδουρια...

Παραδειγμα 3ο (φρεσκο- φρεσκο, σημερινο):
Παω στην εθνικη τραπεζα σημερα με το παιδι. Εχει αυτο το συστημα στην πορτα που πατας κουμπι για να μπεις κι εχει κι αλλη πορτα απο μεσα. Ενας χωρος τοσος δα, εννοειται οτι δε χωραει καροτσι! Προσπαθουμε εκει με τον κοσμο να βρουμε τροπο να μπω, τιποτα. Μπαινει εντω μεταξυ κοσμος και λεει στους υπαλληλους να ερθουν να μου ανοιξουν, η τραπεζα τιγκα στον κοσμο, περιμενω πανω απο 20 λεπτα μεσα στον ηλιο, το μωρο εχει αποκοιμηθει, βγαινει κοσμος και μου λεει " τους το ειπαμε κοπελια, αλλα τιποτα" και καποια στιγμη ερχεται ενας και μου ανοιγει. Εχω φορτωσει εγω, εχω παρει αναποδες και ακολουθει ο εξης διαλογος.
Εγω: Αυτο ειναι απαραδεκτο! Περιμενω 20 λεπτα! Δεν φταιτε εσεις φυσικα, η τραπεζα οφειλε να εχει προβλεψει για τετοιες περιπτωσεις να υπαρχει χωρος!
Αυτος; Τι να ειχε προβλεψει δηλαδη;
Εγω: Δεν ξερω κυριε μου, αυτο ειναι δουλεια της τραπεζας, επρεπε να υπαρχει προβλεψη.
Αυτος: Η προβλεψη ειναι να ερχομαστε να ανοιγουμε εμεις.
Εγω: Ναι, αλλα εγω περιμενω 20 λεπτα!
Αυτος: Ε, τι να κανω κυρια μου, χαμος γινεται, δεν ειμαστε θυρωροι.
Εγω: Φυσικα και δεν ειστε, αλλα εγω τι φταιω;
Αυτος: Και να σας πω και κατι, μια χαρα μεγαλο ειναι το παιδι, ας αφηνατε εξω το καροτσακι να μπειτε μονο με το παιδι!
Εκει φορτωνω κανονικα!
Εγω: Οριστε; Και θα βγειτε εσεις να μου φυλατε το καροτσακι;
Αυτος: Ελατε τωρα...δε σας παιρνει κανεις το καροτσακι...
Εγω: Κι αν το παρει; Θα μου το πληρωσετε εσεις;
Αυτος: Μα σας λεω κυρια μου δεν το παιρνουν!
Εγω: Ανθρωπε μου πας καλα; Θα μου δωσεις εσυ 400 ευρω αν το παρουν; Και θα ξυππνησω εγω το μωρο επειδη βαριεστε να ερθετε να ανοιξετε; Η μηπως καλυτερα να το αφηνα μονο του στο σπιτι να μη σας βαζω σε κοπο;;;
Τουρκος εγινα! Ερχεται μετα ενας κυριος και μου λεει "περνα κοπελια πρωτη με το παιδι".  "Αφηστε κυριε, δεν βλεπετε τι φαρα ειμαστε, αν περασω μπροστα θα πεσουν να με φανε ολοι"!
Τωρα μαλλον με ακουσαν γιατι φωναζα, ντραπηκαν και σηκωθηκαν ολοι και μου ειπαν να περασω. Ευτυχως!Ειχα το 381 και ηταν το 222 στο ταμειο! Ακομα εκει θα ημουν!

Πειτε μου τωρα, εχω αδικο που τα παιρνω; Η τροχαια που σκατα ειναι να γραψει ολα αυτα τα κουλα στα πεζοδρομια; Η τραπεζα απο τη μια θελει λεφτα, απο την αλλη ενω εισαι πελατης κοιταει πως να σε ταλαιπωρησει, ενω θα επρεπε να κοιταει πως θα σε διευκολυνει! Ηλιθια νοοτροπια, παρτακηδες ανθρωποι, θελουμε μετα να παμε μπροστα! Αν αρχισω να φωναζω την τροχαια συνεχεια θα φταιω; Αν επαιρνα το ονομα του υπαλληλου να του κανω αναφορα θα ημουν κακια;;;

Παρολα αυτα, χαμογελαω και ελπιζω πως κατι παει να αλλαξει! Γιατι ηταν αρκετοι αυτοι που εσπευσαν να με βοηθησουν σημερα στην τραπεζα να μπω και να βγω. Ηταν αρκετοι που προσφερθηκαν να με βοηθησουν στα ανεβα κατεβα απο το πεζοδρομιο και καποιοι σταματησαν να περασω το δρομο! Τι να πω, ισως σιγα σιγα να επιστρεφει το φιλοτιμο σπιτι του!!! Αυτα μονο σκεφτομαι και παιρνω δυναμη να παραμενω αισιοδοξη, αυτους τους ανθρωπους που παραμενουν ευγενεις σκεφτομαι και χαμογελαω!
Ευτυχως δεν ειμαστε ολοι μαλακες!!! ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

Ουφ, τα ειπα και ξεθυμανα!
Μουσικουλα για καλο ΣΚ και πεταλουδισια φιλια!

28 σχόλια:

  1. Καλά έκανες και τα είπες!! Δυστυχώς σ' αυτή τη χώρα ο καθένας κοιτάει την ευκολία του και αδιαφορεί για το αν ενοχλεί το συνάνθρωπό του! τι να πω...πως να μην έχεις μετά τα νεύρα σου...Καλό σαββατοκύριακο εύχομαι και πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα πεταλουδίτσα!πολυ καλα κανεις κ τα γραφεις να ξεθυμανεις αλλα δυστυχως η ελλαδα ετσι ηταν κ ετσι θα παραμεινει..δεν θα αλλαξουμε ποτε
    καλο ΣΚ να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πάρεις από κείνα τα αυτοκόλλητα που γράφουν "είμαι γάϊδαρος παρκάρω στο πεζοδρόμιο" και θα τους το κολλάς!!! Όσο για τηντράπεζα και το δρόμο, έχεις απόλυτο δίκιο! :)
    αισιοδοξία!! 32 ε; Δεν σου φαίνεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτείνω να αλλάξεις τράπεζα, Butterfly. Η εθνική, έτσι κι αλλιώς, είναι μαρτύριο, μόνο οι παππούδες την προτιμάνε..κι αυτοί αναγκαστικά για τις συντάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1- καλημέρα.
    2- οχι δεν εισαι ουτε τρελλή ούτε γκρινιάρα, τωρα αν εχεις γίνει παράξενη παίζεται εμένα με συμφέρει γιατί θα εχω συντροφιά καλή στην παραξενιά.

    3- η αστυνομία προστατεύει υπουργους κλπ κλπ και μαλιστα επί πληρωμή εξτρα πλέον δεν εχει χρόνο να δίνει κλήσεις - άλλωστε οι περισσότερες θα σβηστούν οπότε σκεπτόμενοι οικολογικά κάνουν οικονομία στο χαρτί.

    4 - αυτό που χαρακτηρίζεις ηλίθια νοοτροπία και παρτάκηδες κλπ... είναι εκέινο το κοινωνικό υπόβαθρο που δυστυχώς εκπροσωπεί και εικονίζει τη πλειοψηφία, και εκπαιδευει εμμεσα αλλά οπως φαινεται αποτελεσματικά σε κάθε ειδους απολυταρχική νοοτροπία που δεν χρειάζεται κομματα και οργανώσεις να εκφραστεί ούτε ειναι ιδεολογία, ειναι τροπος ζωής και συμπεριφοράς κατά τη παράξενη γνώμη μου... τα ρεστα ειναι απλά η επιβεβαίωση της απολυταρχικής μας φύσης στο σύνολο του πληθυσμού τουλαχιστον... αν δεν το χαμε εν ολίγοις δεν θα το ζουσαμε σε τετοιο ευρος... ε?

    5 - αν φωναζεις συνεχώς την τροχαια και παιρνεις ονόματα υπαλλήλων, καποιοι θα σε πουν καρφί, καποιοι αλλοι θα σου πουν μπράβο την ωρα που παρκάρουν στο χωρο που εχει απομεινει ελευθερος στο πεζοδρόμιο, και κανεις δεν θα αλλάξει νοοτροπία παραδειγματιζόμενος κι εγώ που το κανω τοσα χρονια τι ειδα?

    6 - σε πεθύμησα.... και θελω φωτογραφίες...

    7- παμε να ζήσουμε σε άλλο τόπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δίκαιο, καλά έκανες και τάπες, αλλά δυστυχώς αυτοί είμαστε, κακά τα ψέματα. Φράγκο δε δίνουμε για το διπλανό μας,κάνουμε με τσαμπουκά αυτό που μας βολεύει και οι άλλοι άντε γα....! Τίποτα δε σεβόμαστε και τα παραδείγματα πάρα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @λεβιαθαν
    Δεν ειναι μονο νευρα, ειναι και πικρα και απογοητευση. Πως σκατα περιμενουμε να προοδευσουμε οταν χωλαινουμε στα βασικα;
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @λαπλας
    Ρομποτακι αν δεν αλλαξουμε,αντε και καλα 40! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ηφαιστιωνας
    Να σου πω το εχω σκεφτει πολλες φορες!
    Καλε εχω να βαλω φωτο μου εδω απο την αρχαιοτητα, που με θυμασαι! Ευχαριστω για το κομπλιμαν!
    Κοιτα στην προηγουμενη αναρτηση σου απαντησα!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @πηνελοπη
    Καλε ναι! Κι εγω μονο καταναγκαστικα παω, οταν δεν γινεται αλλιως!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @παραξενο
    1) Καλησπερα και καλη βδομαδα!
    2) Ε χεχε! Αν δεν ταιριαζαμε...
    3) Ελα ντε, τι λεω κι εγω...
    4) Ναι, αλλα αν θελουμε να λεμε οτι μας αξιζει μια καλυτερη ζωη πρεπει να στρωσουμε τον κωλο μας και να δουλεψουμε για αυτο, ξεκινωντας απο εμας τους ιδιους, αλλιως φασκελοκουκουλωστα που ελεγε και ο αειμνηστος Κωνστανταρας!
    5)Το να με πουν καρφι χεστηκα, το οτι δεν θα βγαλω τιποτα και θα γινουν τα νευρα μου συρματοσχοινα ειναι που με προβληματιζει! Εδω καλε μια φορα καλεσα αστυνομια και ασθενοφορο γιατι ηταν τεζα ενα παληκαρι στο δρομο και το εβλεπα απο το μπαλκονι μου. Πηρα εκατο φορες, νομιζα οτι ειχε πεθανει η ειχε παθει κανενα εμφραγμα. Περασε καμια ωρα και οταν τελικα ηρθαν, αυτος ειχε συνελθει και ειχε φυγει μονος του!!!
    6) Και εμενα! Γιατι; Δεν θα ερθεις;
    7) Για που λες;;
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @λεοντοκαρδε
    Ε τοτε καλε μου να μην τσαντιζομαστε οταν μας βριζουν οι ξενοι! Αντε να κοιταχτουμε και λιγο στον καθρεφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πεταλουδίτσα μου, σε ΟΛΑ έχεις δίκιο αλλά δεν ξέρω πού θα το βρεις..όταν γίνω δήμαρχος θα σου φτιάξω ειδικό καροτσόδρομο..μόνο για πάρτη σου..Καληνύχτες ελληνικές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαι λιγα εγραψες.Καλα εκανες παντως.
    Καλο μηνα να εχεις με υγεια-ευτυχια και πολλα χαμογελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστινάκι δεν φαντάζεσαι πως σε νιώθω! Τα ίδια πέρναγα κι εγώ με τον δικό μου μικρό και ευτυχώς τώρα που δεν χρειαζόμαστε το καρότσι παρά για μεγάλες αποστάσεις, δεν συγχύζομαι τόσο συχνά.
    Δεν φτάνει που δεν υπάρχουν δρόμοι της προκοπής, πρέπει να γίνεσαι ακροβάτης σε Ρωσικό τσίρκο για να καταφέρεις να περάσεις. Και αν δεν μπορείς να και πρέπει να βγεις στον δρόμο, θα σε κράξουν κι όλας οι φλόμπες! Λες κι εσύ δεν είχες άλλη φαγούρα παρά να παίξεις με τις πιθανότητες να σκοτωθείς αντί να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια.
    Και με τις τράπεζες το ίδιο... ειδικά στην Εθνική! Έχει τύχει να περιμένω και πάνω από 20' και μετά να σου λένε σε φάση "καλά, δεν μπορούσες να το αφήσεις σπίτι;". Άσε που μερικοί μαλάκες εκεί μέσα νομίζουν ότι παίρνεις το παιδί μαζί για περάσεις πρώτη. Ναι ρε παπάρες, έκανα παιδί για να μην περιμένω στην ουρά.
    Εδώ θυμάμαι είχα πάει με τον μικρό στο ΙΚΑ, μωρό-μωρό, για να φτιάξω κάποια χαρτιά για την άδεια και περίμενα 3 ώρες!!! Δεν με άφησαν να περάσω ενώ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, οι παπάδες έχουν προτεραιότητα και μάλιστα, έγινα μάρτυρας τέτοιου περιστατικού. Ποιος με είδε και δεν με φοβήθηκε!
    Ουφ... συγχύστηκα πάλι! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ασκαρδαμυκτι
    Γεια σου Ασκαρ! Δεν ξαλαφρωνω οσο δεν αλλαζει αυτη η παλιονοοτροπια που ποτε μα ποτε δεν θα μας αφησει να αναπτυχθουμε σωστα και να αναπνευσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @οναρ
    Αντε ντε! Βαλε υποψηφιοτητα! Ειμαι σιγουρη πως θα εισαι καλυτερη απο πολλους δημαρχους! Και μην ξεχασεις, Νικαια ψηφιζω.
    Καλησπερες εκλογικες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @γρηγορης
    Γεια σου Γρηγορη, καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @σκρουτζακος
    Καλο μηνα Σκρουτζακο! Καλα να περνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @γιωτα
    Καλα δεν υπαρχει αυτο! Και βεβαια ο παπας, ως υπηρετης του Θεου, δεν σκεφτηκε να σου παραχωρησει τη θεση να μην ταλαιπωρειται το μωρακι! Αχ, ξυλο θελουμε Γιωτα μου! Σε μια γνωστη μου, 7 μηνων εγκυος ηταν, την ειχε πιασει ζαλαδα και ηταν μια κοπελιτσα μπροστα της και μαλιστα μικρη 18-20 ετων, με μια φιλη της και οταν ζητησε να περασει γιατι δεν αισθανοταν καλα της ειπε "δεν με νοιαζει ουτε αν εισαι εγκυος ουτε αν σωριαστεις εδω μπροστα μου, θα σεβαστεις τη σειρα, κατι τετοιες νοοτροπιες ειναι που χαλασαν την Ελλαδα!" Εμεινε η κοπελα καγκελο! Και δεν βρεθηκε κανενας να βαλει το σκατοπαιδο στη θεση του!
    Φιλια και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωχ και πολύ υπομονή έκανες!!!! στην τράπεζα εγώ θα τον έκραζα...
    Χαχαχαχαχα αλλά και πολύ αισιόδοξη σε βρίσκω.... χαχαχαχα

    Ασε αυτό με το καροτσάκι και με το μωρό μεγάλη τρέλα στις λαικές...
    Εκεί να δεις γέλια όταν μουρμουράει η γριά... ¨¨¨τι τα κατεβάζουν τα μωρά εδώ μέσα στο κόσμο..¨¨¨και τι να το κάνω μωρή το μωρό να το αφήσω στο σπίτι να με περιμένει!!!! χαχαχαχαχα να το βάλω να μαγειρέψει κιόλας να είναι έτοιμα όταν γυρίσω..??? χαχααχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά τους τα είπες..λοιπόν..περπατόπιτα κάνει η νονλά του παιδιού όταν πάει να το λούσει μετά τη βάπτιση..Είναι γλυκιά και μαλακή και την βάζεο τυλιγνμένη να την "πατήσει " το παιδί και μετά τυην "σπάζει " στο κεφάλι του παιδιού στα δύο λέγοντας : Γλυκά τα βήματα σου ,ελαφρά τα χτυπήματα στη κεφαλή σου πάντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάλι τα ίδια και τα ίδια !!!
    Ιστορίες καθημερινής τρέλλας ...
    Σ' ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες του ...
    Ιδιαίτερα αυτούς που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρησης (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, εγκύους, παιδιά ...)
    Πάντως χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε και να διεκδικούμε και μάλιστα έντονα !!!
    Ίσως με τον αγώνα πετύχουμε κάτι ...
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ εύχομαι φίλη μου
    και Καλό Καλοκαίρι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ποντικι
    Ναι, ναι! Να τα καταπιουμε τα μωρα καλυτερα! Αστα βραστα!
    Χαιρομαι που ολα σας πηγαν καλα! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @αχτιδα
    ΑΧΑ!!! Να δω τωρα που εχουμε εμεις 2 νονους και καμια νονα ποιος θα το φτιαξει! Εεε ρε γελια! Κι επειδη τον ελουσα εγω σημερα, θα τους πω να τη φερουν την Κυριακη που θα τον κοινωνησουν!χεχεχε!
    Ευχαριστω Αχτιδουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @side21
    Αγρυπνε μου το κρατος ταλαιπωρει τους πολιτες και οι πολιτες ταλαιπωρουν ο ενας τον αλλον! Αντε να δουμε!!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.