Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ

Καλημερα φιλοι μου!
Επιτηδες επελεξα ολο αυτο το διαστημα να μην γραψω καποιο κειμενο αναλυσης η προτροπης η εστω διαλογου για το τι θα ψηφισουμε μεθαυριο, παροτι ομολογω ειμαι πολυ μπερδεμενη και πολυ αγχωμενη. Περα απο τα μικρα η μεγαλα καθημερινα μας προβληματα πιστευω οτι σε αυτες τις εκλογες δεν πρεπει να σταθουμε τοσο στο οικονομικο ζητημα οσο στο ηθικο, στο κοινο καλο. Η κοινωνια στην Ελλαδα και στον κοσμο εχει σαπισει και αυτο γιατι εχει θεοποιηθει το χρημα. Το συστημα εχει δομηθει τοσο καλα και τοσα χρονια εχει φτιαξει ενα απιστευτο υποβαθρο, σχεδον αδιαρρηκτο. Το σχεδον ειναι η λεξη κλειδι γιατι αφηνει ενα ανοιχτο παραθυρακι ελπιδας πως οσο υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αγωνιστες, θα υπαρχει τροπος για αλλαγη. Εχω ξαναπει πως θεωρω οτι η Ελλαδα αυτη τη στιγμη αποτελει παγκοσμιο πειραμα. Ενας λαος που καποτε εδωσε στον κοσμο τον πολιτισμο, που ηταν ατιθασος και εδωσε τη ζωη του για την ελευθερια, εχει μετατραπει σε ζητιανο, εχει εξευτελιστει και κατα μεγαλο βαθμο με δικη του ευθυνη. Αν το colpo grosso του συστηματος, η πληρης δηλαδη υποδουλωση με δολια μεσα, περασει στην αντιδραστικη Ελλαδιτσα ισως περασει παντου. Ας ξεχασουμε λοιπον τι εχει καταντησει να σημαινει ο ορος Ελληναρας και ας του δωσουμε μια νεα εννοια, η στην ουσια ας του επιστρεψουμε την εννοια που του ανηκει, ας ψηφισουμε σαν Ελληναρες, που αγαπουν την πατριδα τους, σεβονται και εκτιμουν το διπλανο τους, ξερουν τι σημαινει φιλοτιμο, λεβεντια, μοχθος και πολιτισμος, δεν ειναι ρατσιστες και δεν φοβουνται να ξαναχτισουν τη ζωη τους απο την αρχη, εστω και απο τα συντριμια, ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Αυτες οι εκλογες ειναι μια ευκαιρια για αυτκριτικη πρωτα απο ολα. Πριν παμε στην καλπη, ας αναρρωτηθουμε κι ας δωσουμε μια ειλικρινη απαντηση πρωτα απο ολα στον ιδιο μας τον εαυτο.
"Τι ειδους κοινωνια θελουμε να χτισουμε, σε τι ειδους κοσμο θελουμε να ζουμε, μας ενδιαφερει πραγματικα η κοινωνικη δικαιοσυνη, ειμαστε ετοιμοι να παραχωρησουμε προνομια για να την πετυχουμε η μας ενδιαφερει το δικο μας συμφερον;" Νομιζω πως μια ξεκαθαρη απαντηση σε αυτο θα μας δωσει και μια ξεκαθαρη απαντηση προς τα που να προσανατολιστουμε.
Ας ψηφισουμε λοιπον, με καθαρη καρδια και δυναμη ψυχης!
Καλο βολι!

21 σχόλια:

  1. εύχομαι να είναι οι εκλογές αυτές μια νέα αρχή για κάτι καινούριο και όχι το πρώτο βήμα σε νέα πισωγυρίσματα. Καλή σου μέρα Πεταλούδα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα πεταλουδιτσα..
    Τα εγραψες ολα :)
    Τελειωσαν οι δικαιλογιες,οποιος ψηφισει μνημονιακα κομματα,μετα δεν εχει το δικαιωμα να διαμαρτυρεται για τα δεινα που εφεραν κ θα φερουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα κορίτσι μου.

    Θα ήταν βάλσαμο , ηθικό στήριγμα, αφετηρία αγώνα για μια καινούρια Ζωή ,αν μετά από κάθε εκλογική διαδικασία έβγαινε ο λαός κερδισμένος με αίσθημα ανακούφισης και ασφάλειας.
    Αλλά όλα αυτά τα περί μεγάλων αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον ανήκουν στο χώρο της φαντασίας έστω και του επιθυμητού.

    Στην πραγματικότητα δεν αλλάζει η ροή των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών δεδομένων σε καμιά χώρα από την στιγμή που τα ίδια πρόσωπα διαμορφώνουν την πολιτική ζωή του τόπου έστω και σε εναλλασσόμενους ρόλους.
    Πρόσωπα που έχουν ακυρωθεί στην συνείδηση του λαού, ξαναέρχονται στο προσκήνιο, βγαίνουν από την κάλπη σταυρωμένα με την προτίμησή μας. Συνεπώς ;;;
    Μόνο αν εμείς επιβάλλομε στον εαυτό μας έναν διαφορετικό τρόπο Ζωής, μιαν άλλη αντίληψη αγωγής του πολίτη την οποία μέσα από την δική μας συμπεριφορά θα την επιβάλλουμε ως δόγμα, τότε μόνο θα προκύψει η μεγάλη ανατροπή ως ένα φυσιολογικό γεγονός….
    Δεν ευελπιστώ για την ώρα τίποτα από κανέναν .Ό,τι κι αν μου τάζουν ,ευχαριστώ δεν θα πάρω.
    Πρόσεξες κάτι ; Ένα συρφετό κόμματα και πολιτικές ομάδες διεκδικούν την ψήφο μας, για μια καρέκλα στο κοινοβούλιο . Ουδείς όμως έκανε καμία αναφορά στα ΑΜΕΑ ,στο 10% του λαού και τις οικογένειες με τόσα προβλήματα. Ούτε για τα μάτια.
    Λοιπόν τι να περιμένει κανείς;
    Αυτά γιατί δεν αξίζουν και περισσότερο χρόνο όλοι μαζί….
    Εσένα θέλω να ευχηθώ Υγεία και καλή σας Τύχη Χριστίνα μου στους δύσκολους αυτούς καιρούς που δεν εξαιρούν κανέναν…
    Τον μπέμπη σου φίλησέ μου και παίρνε κάθε μέρα δύναμη κι ελπίδα από το χαμόγελο του.
    Φιλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tην κάναμε και την αυτοκριτική μας..Καλημέρες επιστροφής στα ίδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κρίνω από τα αποτελέσματα των εκλογών η απάντηση στην ερώτηση σου είναι: μισαλαδοξία και πάνω από όλα το Ελληνικό Έθνος, δηλαδή αυτό που γράφεις: ας ψηφισουμε σαν Ελληναρες :(

    Μακάρι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν σύντομα να ψηφίσουμε διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @mahler
    Μακαρι Μαλερακο, μια καλη αρχη ισως εγινε, απο την αλλη θεωρω τα κριτηρια του κοσμου που ψηφισε λανθασμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @laplace
    Θεωρω οτι το εκλογικο αποτελεσμα ειναι πολυ ενδιαφερον, για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @λυγερη
    Λυγερη μου εχεις τοσο μα τοσ δικιο! Για αυτο λεω οτι το θεμα ειναι τι κοινωνια θελουμε να φτιαξουμε, οσο η ψηφος εχει οικονομικα και μονο κριτηρια, μαλλον τιποτα δεν διορθωνεται...ελπιζω οτι σε μεγαλο ποσοστο αυτη η ψηφος του λαου που ανετρεψε το κατεστημενο, ειχε σαν βαση την επανακτηση της αξιοπρεπειας μας και τη δικαιοσυνη και οχι τα χρηματα μονο!
    Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ιωαννης κ
    Αν αναφερεσαι στη ΧΑ δεν νομιζω οτι 440.000 ελληνες εγιναν ξαφνικα ναζιστες, θεωρω οτι ψηφισαν ομως με λαθος κριτηρια...γενικα τα κριτηρια της ψηφου ειναι για μενα χαρακτηριστικο μιας κοινωνιας...
    Το να ψηφισουμε σαν Ελληναρες δεν εχει αυτη την εννοια, εγω δηλαδη δεν του δινω αυτη την εννοια και νομιζω το κανω ξεκαθαρο. Το να εισαι πατριωτης δεν ειναι κακο, απορω γιατι εσυ το θεωρεις τοσο λαθος, ο πατριωτισμος ομως ειναι ενα υγιες συναισθημα, ο πατριωτης θελει να βλεπει τη χωρα του να προοδευει σε ολα τα επιπεδα, με δουλεια και δικαιοσυνη. Ο εθνικιστης απο την αλλη ειναι μισαλλοδοξος και θελει να επιβαλει σε ολους το δικο του τροπο σκεψης και αν η χωρα του δεν προοδευει δεν θελει να προοδευει και κανεις αλλος. Δεν πιστευω οτι μπορεις να κρινεις ετσι εναν ολοκληρο λαο επειδη ενα 7% των ψηφοφορων (στην ουσια 3-4% του συνολου) ψηφισε ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και δεν πιστεύω πως οι κοινωνίες χτίζονται με εκλογικά αποτελέσματα, όμως μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ασκαρδαμυκτι
    Σαφως και δεν χτιζονται οι κοινωνιες με εκλογικα αποτελεσματα. Οι κοινωνιες χτιζουν τα εκλογικα αποτελεσματα. Κι η ως τωρα πορεια μας εδειχνε μια κοινωνια οχι υγειη, ελπιζω να αλλαξει αυτο σιγα σιγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Πεταλούδα που πετάς....
    Για μια Ελλάδα νέα...
    Θα δείξει η πορεία... θα επιζήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια αναρτησούλα για τα βότανα που καλλιεργείς;;; Ε φοβερή Χριστίνα;;;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να δούμε τι θα γίνει τον Ιούνιο Χριστινάκι μου... Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρέπει να ζήσουμε, να μην υποκύψουμε, έστω κιαν σήμερα υποφέρουμε, έστω κιαν έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Δυστυχώς όμως μάλλον θα αργήσουμε να συνέλθουμε. ό,τι κιαν γίνει στις 17/6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΩ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η κοινωνία μας Χριστίνα είναι βαριά άρρωστη, εδώ και πάρα πολύ καιρό.
    Και μόνο το γεγονός πως όλη η σκέψη και η ζωή μας στριφογυρίζει γύρω απ' το πορτοφόλι μας, κάτι λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλο μήνα!! Καλο καλοκαίρι με υγεία εύχομαι!!! Πολλα φιλιααααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.