Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ...

Τρεις ολοκληρες μερες διαβουλευονται επι της διαβουλευσης για την διαβουλευση κλπ μηπως και καποιος βρεθει να αναλαβει το τιμονι στο καραβι που λεγεται Ελλαδα και βαδιζει ισια για τα βραχια.
Και κανεις δεν θελει, κανεις δεν τολμα, ολοι αποφευγουν, ολοι χρονοτριβουν. Τα συμπερασματα μου απο αυτη τη διαδικασια ειναι ισως απλοϊκα για καποιους, για μενα ομως, που δεν σπουδασα ουτε πολιτικος ουτε οικονομολογος, που βιωνω καθημερινα τις συνεπειες της ολεθριας πολιτικης τους, που ποναει η καρδια μου για την πατριδα μου ειναι πολυ πολυ σοβαρα.
1) Μας εμπαιζουν ακομα και τωρα. Κανενας δεν θελει να κυβερνησει μια χωρα υπο διαλυση, γιατι απλα κανεις δεν εχει τα κοτσια να επαναδιαπραγματευτει απολυτως τιποτα. Ακομα και τα προσωπα που ακουγονται σαν υποψηφια για την πρωθυπουργια ειναι ξεκαθαρο απολυτα ποια συμφεροντα εξυπηρετουν και ειναι δεδομενο οτι δεν ειναι κοινης αποδοχης απο τον Ελληνικο λαο!Η κατοχη υπο την οποια βρισκομαστε ειναι πραγματικη και ο κλοιος στενευει επικινδυνα, δεν θα επιτραπει καμια απολυτως παρεκκλιση απο τα συμφωνημενα, ας χτυπιεται ο λαος, ας υποφερει, το ΕΥΡΩ ειναι το θεμα, ειναι πολλα τα ΕΥΡΩ Αρη...Γιωργο...Αντωνη...κλπκλπκλπ...
2) Δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πατριωτης μεσα στο κοινοβουλιο. Αν υπηρχε, θα εσπευδε να δηλωσει το ονομα του για την πρωθυπουργια, θα εκανε ο,τι περνουσε απο το χερι του να βοηθησει την πατριδα του, εστω και το ελαχιστο που μπορουσε θα το εκανε! Αλλα, ολοι απλα παραδομενοι στην τρεχουσα κατασταση, χωρις καμια διαθεση να αγωνιστουν για ενα καλυτερο αυριο για τη χωρα, παρα μονο για ενα καλυτερο αυριο για την πολιτικη τους καριερα, ολοι φοβουνται το πολιτικο κοστος και τιποτα παραπανω, αυτο μονο μετραει στα ματια τους.
3) ΑΝ θελανε πραγματικη δημοκρατια οπως διατεινονται και νομιζουν οτι τους πιστευει κανεις, θα εκαναν δημοψηφισμα και μετα εκλογες. Φοβουνται το λαο, αντιλαμβανονται σε τι τραγικη μοιρα τον εχουν φερει και ξερουν οτι αυτη τη στιγμη οι επιπτωσεις αυτης της οργης θα ειναι τετοιες που δεν θα τους αφησουν να ολοκληρωσουν το εργο της καταστροφης που ανελαβαν. Εξ' ου κι ολες οι κωλοτουμπες τους.
4) Το Συνταγμα εχει γινει ενα απλο κουρελοχαρτο στα ματια τους. Η κυβερνηση αυτη ειναι καθ'ολα παρανομη και με το τελευταιο κολπακι ξεπερναει και τα ορια της παρανομιας, ειμαστε πλεον στην Εσχατη Προδοσια!
Ειναι πια στα χερια σου ερημε λαε, κατοικε αυτης της χωρας να καταφερεις να ξανακανεις τον ηλιο να βγει, περνωντας μεσα απο ατελειωτα απυθμενα σκοταδια, υπομενοντας χιλιαδες βασανιστηρια, οπως ο Οδυσσεας που τολμησε να μπει στα τρισβαθα της γης και να τα βαλει με τον Αδη, αλλα βγηκε νικητης, γιατι το πεισμα του και η προσηλωση του στο στοχο, στην επιστροφη στην πολυαγαπημενη του πατριδα, ηταν δυνατοτερα απο οποιοδηποτε εμποδιο.

Δεν θα θυμησω κι εγω το ακροτελευτιο αρθρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, το εχουμε μαθει απ' εξω πια.
Θα θυμησω μονο οτι πλησιαζει η επετειος του Πολυτεχνειου κι ειναι δικαιωμα και καθηκον καθε ΕΛΛΗΝΑ να διωξει αυτη την οικονομικη και μη δικτατορια.

20 σχόλια:

  1. Αναμένεται χαμός την 17 Νοέμβρη! Καλά τα λες, δεν ντρέπονται λιγάκι; Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πόσο μα πόσο γελοίοι! Και ξέρεις τι; Το θέμα δεν είναι αν είναι γελοίοι ή όχι, το θέμα είναι ότι είναι προδότες πραγματικοί. Και όχι της Ελλάδας αλλά του λαού.

    Συμφωνώ απόλυτα ότι έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα και μετά εκλογές αλλά που... Βλέπεις η προπαγάνδα έχει αρχίσει να μην πιάνει πια και σίγουρα δεν θα τους έβγαινε... Να σου πω όμως κάτι και την δανειακή σύμβαση να υπογράψουν όταν θα γίνουν (που δεν μπορεί θα γίνουν) εκλογές θα γελάσουμε πολύ. Θέλω να δω ποιοι θα τολμήσουν να κάνουν συγκεντρώσεις...και θέλω να ελπίζω πως θα πάρουν πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ? ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ! ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑ ΑΜΕΣΩΣ!
    ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς Χριστινάκι ζούμε σε μια χώρα που βρίσκεται στα χέρια άχρηστων που επί χρόνια και χρόνια εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε! Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις, κυρίως από τον λαό και να τους δείξουμε επιτέλους ότι δεν είμαστε όρθια βόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν υπήρχε έστω κι ένας πατριώτης, με την έννοια που το θέτεις, θα είχε ορθώσει το ανάστημά του την εποχή που ετοιμαζόταν το κακό, δηλαδή όταν τα κράτος δανειζόταν τεράστια ποσά για να συντηρεί αφενός το πελατειακό σύστημα και αφετέρου ένα βιοτικό επίπεδο που δεν αντιστοιχούσε στις δυνατότητές μας.
    Αντίθετα, όχι μόνο κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ, αλλά όλοι τότε φωνάζαμε να μας μοιράσουν κι έλλα επιδόματα τεμπελιάς, να διορίσουν ολόκλητο το σόι μας στο δημόσιο, να μας δώσουν μαιμουδένιες συντάξεις κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά τα σκέφτεσαι και σωστά τα γράφεις! Το κακό είναι ότι όλο αυτό το μακελειό θα κληθούμε να το πληρώσουμε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ηφαιστιωνας
    Τι να πω! Οταν ο Θεος εβρεχε τσιπα αυτοι κρατουσαν ομπρελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @happy
    Αν δεν παρουν ποδι κοριτσι μου, τοτε ειμαστε εμεις γελοιοι! κι ειλικρινα θα σκεφτω τη μεταναστευση. Γιατι, λυπαμαι αν καποιοι θα προσβληθουν, αλλα εμενα θα μου φανει εξευτελιστικο να συ-ζω με τετοια ηλιθια ανθρωπακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @γιαννης α.
    Μωρε δεν ειναι αστειο καθολου! Τετοια κυβερνηση οντως τι να την κανεις;
    Παντως εγω στο ΙΚΑ και γενικα στις δημ. υπηρεσιες σχεδον παντα αμεσως εξυπηρετουμαι. Σοβαρα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @γιωτα
    Τους ψηφιζανε πολλοι και αλλοι τοσοι τους στηριζαν χωρις να το θελουν μεσω της αποχης. Για να δουμε στην πορεια, θα αλλαξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ασκαρδαμυκτι
    Νομιζω Ασκαρουλη οτι το αστειακι της συνολικης ευθυνης και του υπευθυνου λαου πρεπει να σταματησει καποια στιγμη.
    Εκτος του οτι αυτοι οι ανθρωποι που αναφερεις δεν ειναι η πλειοψηφια, αλλα ενα ποσοστο μονο, η αληθεια ειναι οτι ετσι οπως ειναι δομημενο το συστημα εδω και δεκαετιες δεν σε αφηνει να επιβιωσεις αν εισαι εντελως καθαρος.
    Απλο παραδειγμα, γνωστος μου ειχε μαγαζι νυχτερινο, εκοβε αποδειξεις, πληρωνε φορους κλπ και δεν ηθελε επουδενι να μπλεξει με παρανομιες νυχτερινες, ουτε με προστασιες κλπ. Αποτελεσμα; ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΨΑΝΕ!!!
    Που ειναι το Κρατος να προστατευσει τον πολιτη απο την παρανομια και τη σαπιλα; Θα φταιει αυτος αν στην επομενη επιχειρηση του μπει στην παρανομια για να επιβιωσει; Που ειναι το Κρατος να εφαρμοσει νομους για ΟΛΟΥΣ ομως και να προστατευσει τοσο τους σοφρωνες οσο και τους ανοημονες πολιτες, που στην τελικη και αυτοι οι τελευταιοι το πληρωνουν ακριβως για να υπερασπιζουν τα συμφεροντα τους;
    Αστο λοιπον! Καναμε κι εμεις τα λαθη μας, αλλα το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι. Το κεφαλι πρεπει να κοπει. Κι αν υπηρχε εστω ενας πατριωτης, εστω κι αν υποθεσουμε οτι ως τωρα δεν συνειδητοποιουσε το μεγεθος του κακου, πλεον δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Αλλα δεν υπαρχει δυστυχως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Ολοι στα λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @pela sofi
    Ετσι ειναι κοριτσια μου. Και δυστυχως ειναι πολυ μεγαλο το βαρος, ακομα και να θελουμε δεν μπορουμε να το σηκωσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και στο φέιςμπουκ υπάρχει μία σελίδα ζητείται πρωθυπουργός, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή! βέβαια τώρα ευρέθη, αλλά λέμε.. καλό σου κου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπήκαμε σε ένα δρόμο που δε ξέρω που θα μας οδηγήσει. Προβλέπω μεγάλες ανακατατάξεις στα κόμμτα με τη δημιουργεία νέων ομαδοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Tovenito
    Ζητειται Ανθρωπος η ζητειται πατριωτης επρεπε να λεμε κανονικα, αλλα εχουμε φτασει να εννοουμε ζητειται ψευτης, κλεφτης κλπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @λεοντοκαρδος
    Μακαρι να οδηγησει σε αλλαγες! Αλλαγες, οχι ανακαταταξεις, γιατι αυτο θα σημαινει ιδιοι ηθοποιοι σε αλλους ρολους! Νεο θιασο θελουμε κι εμεις ως λαος πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μαθουμε σκηνοθεσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.