Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ 2

Καλησπερα!

Για αλλη μια φορα σκεφτομαι μερες να γραψω πολλα πραγματακια και δεν το κανω ειτε απο ελλειψη χρνου ειτε απο βαρεμαρα, ειτε απο αλλα προβληματα οικογενειακα και υγειας που ειναι απροβλεπτα... Θα τα γραψω λοιπον ολα μαζι μαζεμενα σε ενα ποστ σεντονι και ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν σας κουρασω...



1) ΘΟΔΩΡΗΣ

Επειδη πολλα ακουγονται τελευταια για το Θοδωρη Τενεζο, οτι δηλαδη η απεργια πεινας δεν ειναι αληθινη, οτι τρωει κρυφα και οτι αν δεν ηταν ετσι, θα ειχε πεθανει και επειδη δεν μου αρεσει να καταπινω αμασητο ο,τι ακουω, εκατσα και εψαξα και βρηκα αυτο το εξαιρετικο αρθρο της Ελευθεροτυπιας για την απεργια πεινας. Αξιζει να το διαβασετε ολο, αναφερεται στην απεργια πεινας γενικοτερα ως μεσο αντιστασης και δινει καποια ιστορικα στοιχεια. Εγω ομως, θελω να σταθω στο παρακατω αποσπασμα:



"Ποιες είναι οι συνέπειες λοιπόν στον οργανισμό ενός ανθρώπου, όταν αυτός για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λαμβάνει τροφή; Πόσο μπορεί ν' αντέξει ένας ανθρώπινος οργανισμός χωρίς σίτιση; Μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση έπειτα από μια μακροχρόνια απεργία πείνας;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μας δίνει ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ:



«Οι συνέπειες εξαρτώνται πρώτα από την προηγούμενη κατάσταση που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος σήμερα κάνει απεργία πείνας, π.χ. εάν είχε προηγηθεί ταλαιπωρία, αν είχαν προηγηθεί δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, γιατί όλα αυτά επιδεινώνουν την κατάσταση. Αντιθέτως άνθρωποι που είναι σε πολύ καλή κατάσταση πριν, αντέχουν περισσότερο. Επίσης οι συνέπειες εμφανίζονται πολύ γρηγορότερα σε ευπαθείς ομάδες. Δηλαδή σε γυναίκες, ιδιαίτερα εάν αυτές βρίσκονται σε περίοδο λοχείας ή σε εγκυμοσύνη, το λέμε αυτό για τις κοπέλες που έκαναν απεργία πείνας στα «λευκά κελιά» της Τουρκίας και σε ηλικιωμένους ή αν υπάρχουν άλλα μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης, ενδοκρινοπάθειες κ.ά.).



Σήμερα δεν μετράνε σ' έναν απεργό πείνας το βάρος σώματος όπως γινόταν παλιά. Πλέον, το βάρος σώματος δεν είναι αξιόπιστος δείκτης της κατάστασης του απεργού. Είναι δυνατόν κάποιος να έχει στερηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τροφή, να τον ζυγίζετε, να σας φαίνεται ικανοποιητικό το βάρος του και στην πραγματικότητα αυτό να αντιπροσωπεύει νερό. Είναι οίδημα, πρήξιμο και κυρίως οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζουν υπολευκωματιναιμία, δηλαδή χαμηλά λευκώματα στο αίμα. Κάνουν οιδήματα, είναι πρησμένοι στην πραγματικότητα,αλλά δεν είναι αυτό βάρος σωματικό, είναι βάρος νερού. Γι' αυτό σήμερα χρησιμοποιούν άλλες παραμέτρους, άλλες μετρήσεις για να δουν αν κάποιος έχει επιβαρυνθεί από τη μακροχρόνια στέρηση τροφής.

Με βάση αυτές τις μετρήσεις λοιπόν, έχουν υπολογίσει ότι ύστερα από ένα μήνα στέρηση τροφής και μόλις κανείς χάσει το 10% της προηγούμενης θρεπτικής του κατάστασης, το λέμε δείκτη κρεατινίνης (ένα από τα πιο αξιόπιστα μέσα μέτρησης βάρους), αρχίζει ήδη καθυστέρηση ανάπτυξης, εάν χάσει το 20% εγκαθίσταται αναιμία, το 22% υπολευκωματιναιμία ή υπολευκωματαιμία και μόλις χάσει κανείς το 23% με 25% εγκαθίστανται βαριές λοιμώξεις (βροχοπνευμονίες).

Ηδη όμως έχει εγκατασταθεί στον οργανισμό του ασθενούς κυτταρική ανοσία, ο άρρωστος δεν έχει άμυνα στις λοιμώξεις, δηλαδή σε επιθέσεις εξωτερικών μικροβίων και είναι πάρα πολύ ευπαθής.



Επειτα από τρεις περίπου μήνες, μιλάμε πάντα για πλήρη στέρηση τροφής, εγκαθίσταται αδυναμία βάδισης. Αρκεί να χάσει κάποιος το 70% της συνολικής κυτταρικής του μάζας για να μην μπορεί πια να βαδίσει."



ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ!!! Δηλαδη αλλες 10 ημερες τουλαχιστον για το Θοδωρη, ωσπου, οχι να πεθανει, αλλα να δυσκολευεται να σταθει ορθιος!! Και αυτο χωρις καμια υποστηριξη του οργανισμου... ο Θοδωρης ομως εχει ενημερωσει οτι λαμβανει βιταμινουχα διαλυμματα καθημερινα!



Δεν ειμαι διπλα του 24 ωρες και ουτε ξερω τι κανει ο ανθρωπος...Εχω να πω μονο πως οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει! Και πως μολις ειδαμε εναν ανθρωπο να εχει τα κοτσια να κανει αυτα που δεν τολμαμε εμεις βαλαμε μπροστα τη δυσπιστια μας και την καχυποψια μας για να κατευναζουμε τις τυψεις μας και την απαθεια μας! Και θα το πω για χιλιοστη φορα! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ!!! Δεν αξιζει τον κοπο να πεθανει για ολο αυτο, αλλα η επιλογη ειναι δικη του!



Στον Ανεμο μπορειτε να βρειτε την επιστολη του Θοδωρη προς ολους μας και τη συνεντευξη του στον Alpha.


2) ΑΣΩΠΟΣ
Μετα απο μηνες, χρονια καλυτερα, απραξιας της Ελληνικης Πολιτειας για το ζητημα της μολυνσης του Ασωπου ποταμου με βιομηχανικα λυμματα, με πρωτοβουλια των Οικολογων Πρασινων, το θεμα εφτασε στην Ευρωπη. Στο βιντεο που ακολουθει, μπορειτε να δειτε αποσπασματα απο την πολυ ενδιαφερουσα ημεριδα για το θεμα στις Βρυξελλες. Μπορειτε να μαθετε για τον ιερο αγωνα των κατοικων των γυρω περιοχων, ανθρωπων απλων, που προσπαθουν να τα βαλουν με γιγαντες. Θα ακουσετε επισης για αλλη μια φορα τις προσπαθειες κουκουλωματος και τις ηλιθιες αποπειρες να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα απο καποιους πολιτικους παραγοντες της χωρας μας, που, ως συνηθως πλεον, πεσαν στο κενο και το μονο που καταφεραν ηταν αλλο ενα ρεζιλικι!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

Και μετα απο αυτη την ημεριδα, επιτελους!, τα πρωτα ουσιαστικα αποτελεσματα. Ηδη σε 2 απο τις επιχειρησεις που ρυπαινουν τον ποταμο εχουν ανακληθει οι αδειες λειτουργιας! Μεσα σε ελαχιστες μερες απο τη στιγμη που εφτασε το θεμα στην Ε.Ε! Και οι δικοι μας αχρηστοι "αρμοδιοι" αδυνατουσαν 3 χρονια τωρα, απο το 2006 που εγινε το θεμα ευρεως γνωστο, να κανουν κατι αντιστοιχο! Να πραξουν δηλαδη το αυτονοητο!!!!
Λεπτομερειες για το θεμα θα βρειτε εδω και εδω.

3) ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Εχω χασει τη μπαλα! δεν θυμαμαι σε ποσα παιχνιδακια χρωσταω απαντηση! Συγχωρεστε με φιλοι μου, αλλα ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι κι αυτο αμφιβολου... τι να σου κανει;
Θυμαμαι ομως την τελευταια μου προσκληση απο τον JK τον Σκρουτζακο! Να ανεβασω λεει 6 πολυ αγαπημενα μου τραγουδια, που κατι σημαινουν για μενα. Μονο 6 ομως βρε Σκρουτζακο; Ουτε 106 δε με φτανουν!!! Τεσπα...δεδομενου οτι κατα καιρους εχω ηδη ανεβασει πολλα τραγουδια που μου αρεσεουν και σημαινουν κατι για μενα, θα αποφυγω τις επεναληψεις και θα προσπαθησω να θυμηθω μερικα αλλα. Ιδου:

LOUIS ARMSTRONG: WHAT A WONDERFUL WORLD



Γιατι μου υπενθυμιζει τις ομορφιες ενος κοσμου που καλυψαμε με ασχημια και καταχνια! Ομως, πισω απο ολα αυτα υπαρχει χρωμα, επομενως ονειρο, επομενως ελπιδα!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ: ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ



Γιατι με κανει παντα να συγκινουμαι και να δακρυζω, απο αγαπη για τη χωρα μου και περηφανια για την ιστορια μου!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ: ΕΡΩΤΙΚΟ



Γιατι ειναι ο απολυτος υμνος στον ερωτα! Γιατι συγκαταλεγεται στα τραγουδια που θα ηθελα να με αξιωσει ο Θεος και η ζωη να τραγουδησω καποτε! Και επειδη ειναι απιστευτη ζεϊμπεκια!!!

ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ: ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ



Για τους ιδιους ακριβως λογους με το απο πανω τραγουδι!

ΖΙΓΚ-ΖΑΓΚ: ΓΙ' ΑΥΤΟ Σ'ΑΓΑΠΩ



Αλλος ενας υμνος στον ερωτα, με ιδιαιτερη σημασια για μενα και πολλες εντονες αναμνησεις!!!

SCORPIONS: I'M STILL LOVING YOU



Ενα απιστευτα δυνατο κομματι, πολυ ερωτικο και πολυ αγαπημενο!

ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ: ΛΙΩΜΕΝΟ ΠΑΓΩΤΟ



Το τραγουδι της πενταημερης! Μου θυμιζει μερικες απο τις ωραιοτερες στιγμες μου και σηματοδοτει φιλιες πολλων πολλων ετων!

4) ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Η Πρωτομαγια εχει εναν συμβολισμο εντελως διαφορετικο απο αυτον που της δινουμε σημερα, δηλαδη της ευκαιριας να εκδραμουμε στη φυση. Συμβολιζει αγωνες που δοθηκαν και αιμα που χυθηκε, ωστε να κατοχυρωθουν καποια βασικα εργασιακα δικαιωματα, οπως το 8ωρο, ο βασικος μισθος, η αδεια μετ' αποδοχων και η ασφαλιση.
Σημερα, τοσα χρονια μετα, εμεις οι ιδιοι απαξιωνουμε τον αγωνα που δοθηκε τοτε. Και δεν εννοω με την αποχη μας απο την πορεια (που κατα την αποψη μου, αν δουμε ποιοι συμμετεχουν, προκειται για παρωδια), αλλα με το να καταστρατηγουμε οι ιδιοι αυτα τα δικαιωματα. Ποσοι απο εμας δεχομαστε να δουλευουμε ανασφαλιστοι; Ποσοι δουλευουμε πραγματικα 8ωρο; Ποσοι πληρωνομαστε τις υπερωριες μας; Ποσοι παιρνουμε ολη την αδεια που δικαιουμαστε; Εμεις, απο μονοι μας, με ολη αυτη την υπερκαταναλωτικη διαθεση που μας εχει ζωσει τελευταια, δουλευουμε πολυ περισσοτερο, με λιγοτερα οφελη, διεκδικωντας μια ποιοτητα ζωης μονο σε επιπεδο υλικων αγαθων. "Εχω, αρα υπαρχω"...
Κανονικα, την 1η του Μαη δεν θα επρεπε να λειτουργει τιποτα, εκτος απο νοσοκομεια και φαρμακεια! Κανονικα, δεν θα επρεπε να πηγαινουμε εκδρομες, ουτε να βγαινουμε για καφε, φαγητο κτλ. Ετσι, τροφοδοτουμε το κλιμα της απαξιωσης, αφου για να "διασκεδασουμε" εμεις, καποιοι αλλοι υποχρεουνται να εργαζονται.
Η Πρωτομαγια και ο συμβολισμος της δεν θα επρεπε να περιοριζονται σε μια ημερα. Εγω προσωπικα, δεν θα ειχα κανενα προβλημα να μη γινεται καμια εκδηλωση η πορεια εκεινη τη μερα, αλλα να διεκδικουσαμε συλλογικα και καθημερινα τα κεκτημενα, που τοσο αβιαστα θυσιαζουμε για μερικα αμφιβολα κιολας εξτρα ΕΥΡΩ.
Ας συλλογιστουμε λιγο ολι μας που οδηγουμε με τις πραξεις μας τον εαυτο μας, την οικογενεια μας (που αναμφισβητητα δεν της αφιερωνουμε το χρονο που της αναλογει) και την κοινωνια ολη!

Αλλα, το παραβαρυνα, οποτε θα σας αφησω με ομορφες ανοιξιατικες εικονες, αφου, σε πεισμα του καιρου που δε λεει να φτιαξει, η ανοιξη ειναι εδω και προετοιμαζει το εδαφος για το καλοκαιρακι!




ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

24 σχόλια:

  1. καλο μηνα!τελειες μουσικες επιλογες!
    το διαβασα το αρθρο της ελευθεροτυπιας!φοβερο!
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα!
    Το διάβασα κι εγώ το άρθρο, σ' ευχαριστούμε!
    Τα τραγούδια που διάλεξες εξαιρετικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @laplace
    Ρομποτακο, χαιρομαι που σου αρεσαν τα τραγουδακια! Το αρθρο κι εμενα μου εκανε τρελλη εντυπωση! Ειναι πολλα αυτα που δε γνωριζουμε, αλλα, αφου δεν ειμαστε σιγουροι, καλυτερα να μην κατηγορουμε και να κραταμε το στομα μας κλειστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @pink floyd
    Καλημερα και καλο μηνα!
    Ολα, ενα προς ενα μου μιλανε! Αλλα δε κρατηθηκα κι εβαλα 7 αντι για 6...κι αλλα ηθελα να βαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα τι υπέροχο κομμάτι! και το αυτή η νύχτα μένει και κυρίως η ίδια η τάνια τσανακλίδου! μαγεία!
    καλό σου μήνα! είναι και ο μήνας σου. γεμάτος πεταλούδες! φιλιά σου πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @basnia
    Ειναι ο μηνας μου και λογω των πολλων πεταλουδων και επειδη εχω γενεθλια συντομα! (τωρα αυτο καλο ειναι;;)
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕΣ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΝΑ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @JK
    Να εισαι καλα Σκρουτζακο μου!
    Καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φυσικά και είναι καλό! ;)
    συνδίδυμος και δη μάιο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίο το τουρλομπούκι σου!
    Και οι μουσικές σου προτιμήσεις ενδιαφέρουσες...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @basnia
    Αααα ωστε ετσι! Γι' αυτο σε παω εγω εσενα!!!!
    Εγω 22 εσυ ποτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ιφιγενεια
    Καλο μηνα κουκλα! Απαιχτη οντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ασκαρδαμυκτι
    Οι μουσικες μου προτιμησεις κι αν ειναι τουρλουμπουκι, αφου ακουω τα παντα, οποιαδηποτε ωρα και με οποια σειρα!!!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τρεις μέρες αργότερα. στις 25. και κάτι χρόνια νωρίτερα. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @basnia
    Α! Την ιδια μερα εχουν γενεθλια οι διδυμες (και διδυμοι) κουμπαρουλες και κολλητες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό μήνα κι από μένα μικρούλα! Σε χάσαμε! Σε διαβάζω από το αεροδρόμειο της Ζυρίχης ενώ περιμένω την επόμενη πτήση μου για Βαρκελώνη. χε χε Πολύ καλό το άρθρο της ελευθεροτυπίας. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @τασος
    Καλως τον! Ναι, χαθηκαμε λιγο...τρεξιματα...
    Παλι ταξιδευεις τυχερουλη;;; Αυτα ειναι!
    Καλο μηνα και απο μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτός ο Μάης πάντα
    μας τά 'χει μαζεμένα ...
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά
    και να γιορτάσουμε οι Μαγιογεννημένοι
    με λιγότερα προβλήματα και
    περισσότερη αισιοδοξία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλό μήνα!
    με τους ζιγκ ζαγκ και τον μητσιά χτύπησες τρελλή χορδή!

    και δίδυμος και 22.
    εσύ είσαι η αποθέωση του δύο!

    αν τα ξεχάσω να μου τα θυμίσεις ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @side21
    Μαγιατικος κι εσυ;;; Πολλα παιδια των λουλουδιων εδω!
    Απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @tovene
    Διδυμος, γεννημενη 22 Μαϊου, με 2 κολλητες και κουμπαρες που ειναι διδυμες μεταξυ τους και διδυμοι στο ζωδιο! Αστα...του διδυμου το καγκελο!!!
    Που εισαι εσυ; Σε εχει φαει ο ερωτας ε;;; Μπραβο! Παντα τετοια!
    Θα στο θυμησω...εκτος αν θελησω να το ξεχασω κι εγω!
    Καλημερουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χα,χα του έδωσες και κατάλαβε!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @radio marconi
    Ε, Μαρκονακο, αμα κανουμε μια δουλεια να την κανουμε σωστα!! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.