Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ...

UPDATE: Αποψε στις 21:00 αναβουμε ενα κερακι για τον Αλεξανδρο, στο μπαλκονι η στο περβαζι του παραθυρου, να φωτισει το δρομο της ψυχουλας του!

Σχεδον μια εβδομαδα απο τη δολοφονια του Αλεξανδρου...
Σχεδον μια εβδομαδα που βραζει ο τοπος και δε λεει να εκτονωθει η ενταση...αν υποθεσουμε οτι πρεπει να εκτονωθει...

Χτες το βραδυ, γυρισα σχετικα αργα απο τη δουλεια. Δεν ειχα ξεφυγει βεβαια απο το κλιμα των ημερων, αφου παντου αυτο συζητειται. Πετυχα τις ειδησεις του ΣΚΑΙ στις 9 και ειπα να κατσω να δω τι εχει γινει, αφου στο γραφειο δεν εχει τηλεοραση. Ενισχυθηκε η αντιληψη μου περι πουλημενων κουκουλοφορων φυσικα. Εχουν καψει τη μιση Αθηνα και αλλες πολεις τις ημερες που ο κοσμος εβγαινε στους δρομους ανεπηρεαστος απο κομματικες αντιληψεις, απο μονος του, αυθορμητα, απο καρδιας...και τον εστειλαν σπιτι του κατατρομαγμενο και αγανακτισμενο. Ως δια μαγειας, την Τριτη το απογευμα που διοργανωσε διαδηλωσεις σε καποιες περιοχες της Αθηνας το Πασοκ, ενω εκαιγαν ακομα το κεντρο και αλλες περιοχες, εκει δεν πατησαν. Ηταν λεει η απαντηση του κυριου Παπανδρεου, για να αποδειξει οτι υπαρχει και ειρηνικος τροπος αντιδρασης. Και πως ακριβως το ηξερε οτι θα παρεμενε ειρηνικος; Πως ηξερε οτι οι "γνωστοι (ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟΙ)- αγνωστοι" δεν θα πηγαιναν να τους τα κανουν λαμπογυαλο; Απο που κι ως που τοσο προκλητικη σιγουρια;
Ερχεται και το μαζικο συλλαλλητηριο χθες το πρωι. Η πρωτη μεγαλη συγκεντρωση, οργανωμενη - η μηπως καπελωμενη;- απο συνδικαλιστικες οργανωσεις, παραταξεις, νεολαιες κομματων κτλ. Μαντεψτε...παλι δεν εγιναν φασαριες! Παλι οι κουκουλοφοροι εκαναν ελαχιστα εως καθολου αισθητη την παρουσια τους! Φυσικα, εντελως τυχαια! Και βεβαια, το απογευμα που το συλλαλλητηριο αυτο ειχε τελειωσει, ξαναμαντεψτε...ω,ναι, παλι ολως τυχαια τα ξανακαναν λιμπα! Συμπερασμα: τα καλα κομματα, οι καλοι συνδικαλιστες μας προστατευουν και πρεπει να μας καθοδηγουν, γιατι μονοι μας δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε ουτε τους κακους κουκουλοφορους ουτε τη βια που εχουμε εμφυτη. Αρα, χρειαζομαστε οργανωση, διαφορετικα τα σκατωνουμε!!! Απλο και κατανοητο;
Αμ, δε!!!! Το εχουμε ξαναδει το εργακι! Και ολα τα παραπανω μονο πιο ρομπα σας κανουνε στα ματια μας, γιατι εξακολουθειτε επιδεικτικα να μας προκαλειτε και να μας λετε στα μουτρα μας οτι μας θεωρειτε ηλιθιους, οτι νομιζετε πως θα πιστεψουμε ο,τι μας σερβιρετε, σαν καλα και υπακουα προβατακια! ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!!!!!!!!!!

Και βλεποντας ειδησεις του ΣΚΑΙ, χαμενη μεσα στις σκεψεις μου, ετρωγα παραλληλα και ενα πιατο φακη. Ξαφνικα, τρωω μια φλασια και μου ερχεται στο νου αυτο το τραγουδακι. Το ακουγα πριν περιπου μια 15 ετια, αλλα ειναι τοσο μα τοσο επικαιρο!



Σας θυμιζει κατι; Οπου Σαραγεβο, βαλτε Ιραν, Ιρακ, Παλαιστινη, Μουμπαϊ...α και μην ξεχασετε την Αθηνα! Και μην ξεχασετε και τον τελευταιο στιχο του ρεφραιν:
"στις ειδησεις τα βλεπεις και τρως"
Κατσε λοιπον μαλακα Ελληνα (ναι για μενα το λεω και για σενα και για σενα και για σενα...) και βλεπε ειδησεις και τρωγε τη φακη σου - η το σουβλακι σου αν θες, δεν θα τα χαλασουμε στο φαγητο- και αφησε να σου πηδανε τη ζωη, το μυαλο ΚΥΡΙΩΣ, την αξιοπρεπεια, βουλιαζε λιγο λιγο, σαπιζε κοινωνια, αλλα ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Μη σηκωθεις απο τον καναπε και μην αφησεις να κρυωσει η φακη- η το σουβλακι ρε αδερφε, μην κολλας εκει τωρα!!!

Αυτα σκεφτομουν και θυμομουν...και μετα θυμηθηκα και αυτη την αναρτηση του Στοχαστη, που εινα μια γερη γροθια στο στομαχι! Η στην καρδια...Αξιζει να τη διαβασετε και να ανοιξετε ολα τα λινκ!

Και μετα θυμηθηκα και ενα περιστατικο που συνεβη στο κεντρο του Πειραια αυτες τις ημερες.
Ειναι που λες μαζεμενα τα μαθητουδια και διαδηλωνουν, εξω απο το αστυνομικο τμημα του Πειραια, εκει απεναντι απο το Δημοτικο θεατρο. Εχουν μπαγλαρωσει εναν καθηγητη και δυο μαθητες και ειναι απ' εξω οι υπολοιποι και φωναζουν "ελευθερωστε τους συμμαθητες μας", χωρις ζημιες και φασαριες. Αναμεσα στο πληθος, δυο νεαρες μαθητριες, 15-16 χρονων, περπαταγαν με τις τσαντες στον ωμο την Ηρωων Πολυτεχνειου. Πισω τους ηταν μια γυναικα, γυρω στα 50. Απο την αντιθετη κατευθυνση, ερχοταν ενας Πακιστανος, νεαρος σχετικα. Καθως περασε απο διπλα τους, γυρναει η κυρια και του λεει επιδεικτικα: "Τι θες εσυ εδω;" Με τετοιο τονο που του μιλησε, θα νομιζε κανεις οτι τον ξερει...αλλα μπα...Σκυβει ο ερμος το κεφαλι και ντροπαλα ντροπαλα απανταει "Τιποτα δεν θελω, τι να θελω;". Σιγα να μην το αφηνε η μανταμ να πεσει κατω! "Να φυγεις!" του λεει, "δεν εχεις καμια δουλεια εδω εσυ, ενας ξενος!'' Και τοτε, γυριζει η μια απο τις μαθητριες να μιλησει στην εν λογω κυρια και ακολουθει ο παρακατω εξαιρετικος διαλογος:
Μαθητρια 1:Γιατι;
Κυρια: Μα γιατι ειναι ξενος, δεν εχει καμια δουλεια εδω στις διαμαρτυριες των μαθητων.
Μαθητρια 1: Και ξαναρωταω...Γιατι;
Κυρια: Καλα δεν ειδατε εσεις που οι ξενοι μπηκαν και κλεβανε τα σπασμενα μαγαζια;
Μαθητρια 1: Σοβαρα το λετε τωρα αυτο; ΜΟΝΟ οι ξενοι το κανανε αυτο; Ετσι πιστευετε εσεις ο,τι ακουτε;
Μαθητρια 2: Μηπως ειστε ρατσιστρια;
Κυρια: Ναι, ειμαι. Και πολυ μαλιστα! Υπαρχει κανενας νομος που το απαγορευει;
Μαθητρια 2: Φυσικα και υπαρχει! Αυτος της ηθικης!

Αυτη ειναι η νεα γενια! Που δεν κολωνει, που εχει επιχειρηματα, που εχει ηθικη, που με κανει περηφανη και να ντρεπομαι συναμα για τον κοσμο που της παραδιδουμε η δικη μου γενια και η προηγουμενη! Αυτη η νεολαια ΔΕΝ καιει κτιρια, ΔΕΝ πεταει μολοτωφ, ΔΕΝ χρειαζεται βια για να αγωνιστει, ΔΕΝ χρειαζεται βρισιες, γιατι εχει φλογα στα ματια, παθος στην καρδια, πυρινο λογο και επιχειρηματα!
Κατσε λοιπον, μαλακα Ελληνα 25-35-45 χρονων στον καναπε σου και αφηνε τα 15 χρονα να δινουν τις μαχες σου για σενα! Ασε τα 15 χρονα να μιλανε και να αγωνιζονται να φτιαξουν τον κοσμο που εσυ καταντησες ετσι! Ασε τα 15 χρονα να αποστομωνουν τους ρατσιστες και τα λαμογια, αφου εσυ δεν τολμας να σηκωσεις αναστημα! Αλλα μην την πιανεις αυτη τη γενια στο στομα σου! Μην τολμας να μιλας για μια νεολαια που "δεν αγωνιζεται, δεν εχει τροπους, δεν εχει ιδανικα, δεν εχει σεβασμο"! Ο σεβασμος κερδιζεται, δεν χαριζεται κι εσυ τον εχεις χασει προ πολλου! Μη μιλας για ονειρα και ιδανικα και ηθος που εσυ ο ιδιος στερεισαι! Μην κατακρινεις μια γενια που βγαζει το δικο σου φιδι απο την τρυπα και σου εχει βαλει τα γυαλια!
Κατσε μαλακα στον καναπε σου και βλεπε ειδησεις, αγκαλια με τη φακη η το σουβλακι σου, γιατι δεν το 'χεις! Δεν το 'χεις ρε φιλε, πως να το κανουμε! Αλλα αφου δεν το 'χεις, τουλαχιστον βγαλε το σκασμο!!!!!

45 σχόλια:

  1. πραγματικα η νεα γενια ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ κ αυτο ειναι καλο ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,στα συγκεκριμενα γεγονοτα..

    ομως ειναι κ λιγο θρασυτατοι ΓΕΝΙΚΑ που αυτο σε αλλα θεματα δεν ειναι κ τοσο καλο..

    παντως για πασοκ(δεν ειμαι πασοκ ουτε καποιο κομμα) εισαι αδικη..

    στο περιστερι στον αγιο αντωνη που εκαναν την διαμαρτυρια δεν εγιναν ποτε επεισοδια κ ουτε θια γινοντουσαν εκει γιατι ειχαν ομαδες περιφρουρισης,οπως κανουν παντα τα μεγαλα κομματα οταν κανουν τετοιες διαμαρτυριες..

    παντως εγω την βρηκα πολιτισμενη κινηση κ μαρεσε αν κ ειναι πολυ Light κινηση για τα πιστευω μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν να λέμε μην πυροβολείται τον πιανίστα (εναλλακτικός τίτλος).
    το χειρότερο είναι ότι έχει καεί η μισή ελλάδα και δεν έχει παραιτηθεί έστω και για λόγους ευθιξίας κανένας. και ούτε ο αστυνομικός ζήτησε στοιχειωδώς ένα συγγνώμη..τι να πεις. ίσως έχουμε τελικά την χώρα που μας αξίζει.
    πάντως όσον αφορά την νεολαία είδα μια συγκλονιστική σκηνή στην τηλεόραση (ενώ έτρωγα σούπα), όπου μια μαθήτρια έδωσε τριαντάφυλλο σε ένα αστυνομικό ενώ πριν αλληλοπετροβολιόντουσαν (όχι μεταξύ τους αυτοί οι ίδιοι, γενικά αστυνομικοί και μαθητές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xexe της άξιζε η απάντηση! Φοβάμαι ότι αυτοί που κάνουν ότι κάνουν δεν έχουν καμία σχέση με τις συγκεντρώσεις, οπότε.. έχουν ένα και μόνο λόγο που βγαίνουν έξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα πεταλουδάκι!
    Πόσο δίκιο έχεις!!
    Ακόμα οργή και αγανάκτηση!
    Τόση αγανάκτηση!!!
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @laplace78
    Ρομποτακο καλημερα!
    Υπαρχουν αναμεσα τους και θρασυτατοι νεοι, αλλα δεν ειναι η πλειοψηφια. Το ιδανικο ειναι να αγωνιζεται κανεις χωρις θρασσος, αλλα με ηθος. Ομως, προτιμω μια νεολαια με θρασσος που δεν κολωνει, παρα μια νεολαια χωρις θρασσος που κολωνει. Παντως, ειναι και χαρακτηριστικο της ηλικιας το θρασσος, το στυλακι "επαναστατης χωρις αιτια"...το θυμαμαι κι εγω απο τα σχολικα μου χρονια και ας ηταν 10-12 χρονια πισω (δεν θελω σχολια!!)...ειναι μαλλον διαχρονικο το φαινομενο.
    Για το Πασοκ, ειμαι πολυ επιφυλακτικη...εκτος αυτου, θεωρω μια τετοια κινηση εν μεσω τετοιας καταστασης ευτελη και κινηση εντυπωσιασμου! Ας πηγαινε μαζι με ολους τους υπολοιπους. Το να διαχωρισει ετσι την "ομαδα" του για μενα δειχνει πολιτικη σκοπιμοτητα και η ωρα ηταν η πλεον ακαταλληλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tovene
    Ευθιξια; Τι ειναι αυτο;
    Συγκλονιστικη η σκηνη οντως..
    Το πιο συγκλονιστικο ειναι οτι ο αστυνομικος τηλεφωνησε στο διοικητη του να ρωτησει αν πρεπει να το παρει! (ετσι ακουσα τουλαχιστον, για να ακριβολογω)
    Και το ακομα συγκλονιστικοτερο ειναι οτι το πηρε και αμεσως το εδωσε σε εναν συναδελφο πισω του κα ειχε ενα υφος ενοχλησης! Επρεπε να δεις τη φατσα του! Μα καλα, δεν συγκινηθηκε; Εγω θα εβαζα τα κλαμματα η εστω θα αγκαλιαζα το κοριτσακι η εστω ενα χαμογελο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ηφαιστιωνας
    Να μην φοβασαι να εισαι σιγουρος!
    Καλωσορισες! Επιτελους! Μια εβδομαδα ειπες ουτε ξερω ποσο λειπεις!Ερχομαι να τα πουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @kikop80
    Και ξερεις, ενω η αγανακτιση των παιδιων καταλαγιαζει σιγα σιγα, η αγανακτιση των ενηλικων, που αρχιζουν και βλεπουν τι παιζεται επιτελους, αυξανεται! Εχουν φαει βρισιδι οι αστυνομικοι που δεν λεγεται...και που δεν ειναι και παντα δικαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακούμε ότι οι μαθητές δεν νοιάζονται, δεν ενδιαφέρονται, κάθονται πίσω από έναν υπολογιστή όλη μέρα... πόσο, μα πόσο, λάθος κάνουμε! τρανή απόδειξη οι δύο μαθήτριες. η κυριούλα αυτή δεν θα έπρεπε καν να γυρίσει να τους μιλήσει. τι να πει, όταν δύο μαθήτριες της έχουν αποδείξει ότι είναι επιεικώς ηλίθια... Το σκηνικό με το τριαντάφυλλο το είδα στις ειδήσεις χθες. ο αστυνομικός κοιτούσε τη μαθήτρια ενοχλημένος και της έλεγε να φύγει. εκείνη καθόταν εκεί, ατάραχη, με το τριαντάφυλλο στο χέρι, έτοιμη να του το προσφέρει και πίσω ακούγονταν χειροκροτήματα. εγώ στη θέση του θα ένιωθα σκουπίδι... τόσο γιατί θα είχα πετάξει μια πέτρα σε μικρά παιδιά, όσο και γιατί θα με έχει κάνει σκόνη μια τόσο αληθινή κίνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @unclescrooge
    Κι εγω Σκρουτζακο θα ειχα γινει σκονη! Απορω τελικα ειναι τοσο ρομποτακια τοσο αβουλα πλασματα οι "τηρητες της ταξης" η απλα τοσο αναισθητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο σεβασμός κερδίζεται. τίποτα δεν χαρίζεται. τα πάντα ονειρεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mia xaroula ta les petalouditsa! An kai aggiksa pleon ta 43 enoiwsa na mas ksevrakwnoun ta 15xrona pou den masane. bravo tous. To kako einai oti diaforoi ekmetaleutikan tin katastasi kai eginan ta ektropa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτές τις μέρες νιώθω πολύ περίεργα. Οργισμένος, χαμένος, απογοητευμένος, αηδιασμένος. Παρακολουθώ ειδήσεις, διαβάζω το ξένο τύπο που μας ξεφτιλίζουν στη κυριολεξία. ΄Ένα πράγμα όμως θαυμάζω, τα παιδιά, τη νεολαία μας. Μιλούν όλα με τέτοια ωριμότητα, τέτοια λογική, τέτοια αποφασιστικότητα. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν. Όσοι δε μπορούν να νιώσουν αυτά τα παιδιά, τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους, να κάνουν στη άκρη. Μη καταστρέφουν το μέλλον της χώρας, αυτά τα σημερινά παιδιά είναι η περιουσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τάσος Λειβαδίτης
    Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
    δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
    Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
    το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω.
    Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
    κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζεις την αδικία.
    Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.
    Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια
    αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις πολιτείες
    μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
    αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στην νύχτα του πολέμου
    έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
    εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω απ΄τις οβίδες.
    Δεν έχεις καιρό
    δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
    αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @tasos
    Ετσι ειναι Τασο μου...μας εχουν βαλει τα γυαλια...αλλα και καποιοι προσπαθουν να τα σπιλωσουν, να καλυψουν ετσι την ανικανοτητα τους...θα τους αφησουμε;
    Το ποιημα το ξερω καλα, ειναι απο τα αγαπημενα μου, σε ευχαριστω πολυ!
    Ελπιζω αυτη τη φορα να μην κανουμε ουτε βημα πισω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @leondokardos
    Το ξερω...ολοι πανω κατω ετσι νιωθουμε...να τα προστατεψουμε τα παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ.ΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://environmentfood.blogspot.com/2008/12/to-professor-kittas-et-al.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ήμουν σίγουρη ότι αυτή η γενιά θα μας ξαφνιάσει θετικά (δε λαμβάνω υπόψη τα επεισόδια που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι - δεν έχουν καμία σχέση). Ήμουν σίγουρη κι ας τους λέγαν τεμπέληδες, κι ας τους χαρακτήριζαν ως "η γενιά του καναπέ". Τους βλέπω κάθε μέρα στο φροντιστήριο. Σαφώς υπάρχουν και αυτοί που αδιαφορούν... πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

    Δεν είμαι τόσο χαζή ώστε να πιστέψω ότι αυτά τα παιδιά κάναν βανδαλισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο ρε στο κοριτσάκι!
    Σκατόγριες ρατσίστριες, δε γίνεται να τις κάψουν όλες???
    Γιατί μ'αυτούς τους σκατόμυαλους πάει η χώρα πίσω και έτσι θα συνεχίσει...και μετά τους φταίνε και οι αλλοδαποί που πήραν μέρος στα πλιάτσικα...
    Αν κάποιος δικαιούται να πάρει μέρος σ'αυτή τη χώρα σε πλιάτσικο μόνο αυτοί είναι, έτσι όπως τους έχουν χεσμένους...
    Κι'εγώ αν ήμουν μετανάστρια και μου φέρονταν όλοι έτσι, από τις κυράτσες μέχρι το κράτος, πρώτη πρώτη θα έτρεχε...
    Σόρι, εστίασα σε άλλο θέμα από αυτό του πόστ αλλά το διάβασα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πόσο επίκαιρο αυτό που είχε γράψει ο Μεγάλος ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ όταν σκότωσαν (και ξανασκότωσαν και ξανασκότωσαν...) το μικρό Καλτεζά το 1985.


    "...Μια μωβ σκιά Μαΐου ξάπλωσε στον τόπο. Όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια και στη Νομική Σχολή. Και στην οδό Σκουφά και Σόλωνος, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους, ενόχλησαν τους Έλληνες πολίτες και αγανάκτησαν τον Τύπο ολόκληρο. Γιατί δεν τους εξολοθρεύουν και δεν τους σπάνε το κεφάλι. Γιατί δεν ρίχνουν δακρυγόνα. Και η Σύγκλητος και οι φοιτητές όλων των παρατάξεων, όλοι αγανακτισμένοι με τα τριάντα - εκατό παιδιά που δεν το βάζουν κάτω, δεν εννοούνε να παραδεχτούν πως η όποια ελευθερία ανήκει μόνο στους αστυνομικούς και τους ηλικιωμένους. Που δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί καταδιώκονται αδιάκοπα, προπηλακίζονται ατελείωτα και συνεχώς υποχρεούνται να δέχονται εξευτελισμούς. Κι ο προπηλακισμός αρχίζει από τον δάσκαλο, τον επιστάτη του σχολείου, από τον οδηγό και τον εισπράκτορα του λεωφορείου, απ' τον καθηγητή και τον δημόσιο λειτουργό ως τον δημόσιο υπάλληλο, από τους αξιωματικούς κι εκπαιδευτές στο κέντρο κατατάξεως ως τον τυχαίο μοτοσικλετιστή της τροχαίας που θα του ζητήσει άδειες, ταυτότητες και πιστοποιητικά. Ως τον γιατρό του νοσοκομείου που θα τον πάνε σηκωτό, ύστερα από τη γροθιά του οργάνου της τάξεως. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά.

    Εξύβριση αρχής - έτσι ονομάζεται η απαίτηση εξηγήσεων. Χειροδικία κατά της αρχής - έτσι είθισται ν' αποκαλείται η ενστικτώδης κίνηση του αμυνόμενου νέου. Και η ιστορία δεν έχει τέλος. Η ανωνυμία και η εισαγγελική αρχή θα του προσφέρει ή μια τραυματική αγανάκτηση ισόβια ή τον επιζητούμενο από την πολιτεία ευνουχισμό του. Αυτή είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και δυστυχώς γνησίως ελληνική τα πρόσφατα και τελευταία σαράντα χρόνια - όσα είχα δηλαδή την ευτυχία να ζήσω σαν επώνυμος πολίτης εις τούτον τον ένδοξον κατά τα άλλα τόπον μας.
    Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν' αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί μ' «επιτυχία», να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου... κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν ...ανακαλύπτονται. Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (...) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ."

    ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
    _________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @jk
    Καλε μου,τα παιδια μας εχουν γυρισει προ πολλου την πλατη και δεν παιρνουν σοβαρα ουτε τις συμβουλες ουτε τις νουθεσιες μας...κι οσο αυτο δεν μας προβληματιζει σαν κοινωνια, ειμαστε χαμενοι απο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @αμελοδημητρα
    Το ξερουμε ολοι οτι αυτη η γενια ειναι καλυτερη και απο τη δικη μας και απο την προηγουμενη...τη δικη μας ανεπαρκεια διασκεδαζουμε με το να την κατηγορουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @πατσιουρι
    Ετσι ακριβως! Αν και δεν συμφωνω οταν εισαι σε μια χωρα φιλοξενουμενος να καταστρεφεις για τον οποιδηποτε λογο(αλλωστε επιλογη σου ειναι να μενεις εκει), δεν μπορουμε να τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι!Οπως υπαρχουν "κακοι" Αλβανοι, υπαρχουν κακοι Ελληνες, Πακιστανοι, Αγγλοι, Αμερικανοι κοκ...υπαρχουν απλα "κακοι" ανθρωποι και ο τοπος καταγωγης, η θρησκεια κτλ δεν μπορουν να ειναι κριτηρια αξιολογησης κανενος! Πολυ καλα της ειπανε και μακαρι να βρισκονται παντα καποιοι να υπερασπιζονται το δικαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @γιαννης ζαμπετακης
    Γιαννη μου, το εχω ηδη διαβασει...τι να πω....εγω παντως θεωρω την αξιολογηση απαραιτητη για ολους τους δημοσιους λειτουργους και μαλιστα οχι απο επιθεωρητες, αλλα απο μαθητες, σπουδαστες, πολιτες...αλλωστε αυτοι ειναι και οι αποδεκτες της οποιας επαρκειας η ανεπαρκειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @τασος
    Ναι, το εχω διαβασει. Κριμα δεν ειναι μετα απο μια 20ετια+ να ειμαστε σε χειροτερα χαλια; Τα λαθη του παρελθοντος δεν μας διδαξαν τιποτα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @butterfly

    όχι!
    τίποτα δεν μας δίδαξαν!

    και σήμερα είμαστε στο σημείο μηδέν!

    ευτυχείς όσοι δεν έχουν παιδιά!
    όσο για μας τους γονείς...να δούμε τι κόσμο θα δώσουμε στα παιδιά μας...

    βρώμικο νερό, βρώμικες ψυχές.
    lifestyle πολιτικοί και σκατά δάσκαλοι...

    δύσκολα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @γιαννης ζαμπετακης
    Καλημερα! Καλη εβδομαδα! Καλη δυναμη!
    Το ξερω...σε ολη μου την πορεια απο τα θρανια 3-4 ανθρωποι ξεχωρισαν μεσα μου...
    Και το χειροτερο ειναι οτι προσπαθουν να μας πεισουν οτι φταινε τα παιδια! Οτι και να θελει ο καθηγητης να δωσει παραπανω, δεν το αποδεχονται! Μπουρδες! Οταν βλεπουν τα παιδια φιλοτιμο και ορεξη απο τον καθηγητη ανταποκρινονται σχεδον παντα! Ουτως η αλλως προτυπα και εμπνευση ζητανε! Αχχχχχ!
    Οσο για αυτο που λες...κι εμενα με προβληματιζει πολυ το πως θα φερω παιδι σε αυτον τον κοσμο και αν πρεπει η οχι να το κανω...απο την αλλη, αν σταματησεις τη ζωη, ειναι σαν να σκοτωνεις την ελπιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς μεγάλη έκπληξη πολλών αυτά τα παιδιά έχουν αξίες, ηθική, φωνή και δύναμη.
    Και με την βοήθεια μας μπορούν να κάνουν πολλά!!
    Αν πάλι δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να τα βοηθήσουμε, τουλάχιστον να τα αφήσουμε να πράξουν μόνα τους, να μην τους κλείσουμε το στόμα, να μην τους στερήσουμε αυτό το δικαίωμα!


    *Καλημέρα butterfly, καλώς σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Λινα
    Καλωσορισες Λινα!
    ναι, προς μεγαλη εκπληξη, για τους περισσοτερους απο εμας ευχαριστη θελω να ελπιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δυσυχώς για κάποιους που περίμεναν να είναι τα παιδιά αυτά μαριονέτες μα είχαν άδικο όχι, δεν είναι ευχάριστη.
    Είναι όμως για τους υπόλοιπους εμάς που θέλουμε να πιστέψουμε σε αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έχουν τσαμπουκά, κ αυτό που θέλουν θα το διεκδηκήσουν. Το έχω δει κ εγω. Τουλάχιστον ελπίζουμε οτι ίσως να έχει ένα καλύτερο μέλλον αυτή η κοινωνία.
    Κατα τα άλλα, μακάρι κάποια στιγμή να σταματήσουν αυτά τα επειδόδια, αλλά και να γίνει κάτι επιτέλους με όλα αυτά τα θέματα που καίνε την Ελλάδα.. Πολλά ζητάω, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @spider
    Δεν γινεται και να σταματησουν και να αλλαξει κατι...
    Αλλωστε, αυτη τη στιγμη η πολιτεια δειχνει τη ... δεουσα αδιαφορια, πιστευοντας πως ετσι καποια στιγμη θα εκτονωθει το θεμα και απο δω παν κι οι αλλοι...και ετσι θα γινει δηλαδη, εκτος αν φροντισουμε εμεις ως ενεργοι πολιτες για το αντιθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα Πεταλουδακι μου!
    Πολυ καλα τους τα λες....
    τα νεα παιδακια βγαζουν το φιδι απ την τρυπα...

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνταξιδιώτη Εσύ λαθρεπιβάτη στ'όνειρο
    Καλά Χριστούγεννα
    Με ζεστή καρδιά
    μια ανοιχτή αγκαλιά
    Αγάπη σε όλου του Κόσμου τα παιδιά
    Ευχές για έναν κόσμο Ειρηνικό
    Σε σένα τον «περαστικό»
    Κάνε μια στάση Εδώ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ
    Μια γουλιά ελπίδα σε κερνώ
    Στην Υγειά σου, στην Χαρά σου
    Σ΄ αγαπώ.

    http://ligery.pblogs.gr/2008/12/lathrepibath-st-oneiro.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το χάλι μας το μαύρο στο χαλί μας απλωμμένο και δε σηκώνεται ούτε για ξεσκόνισμα.
    Καλό σου βράδυ Πεταλούδα μου γλυκιά , τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Κι όταν σου πουν να με πυροβολήσεις/ χτύπα με αλλού/ μη σημαδέψεις την καρδιά μου./ Κάπου βαθιά της ζει το παιδικό σου πρόσωπο./ Δε θάθελα να το λαβώσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Μην κατακρινεις μια γενια που βγαζει το δικο σου φιδι απο την τρυπα και σου εχει βαλει τα γυαλια!"

    Ότι καλύτερο διάβασα τον τελευταίο καιρό!!!

    Kαλό Σ/Κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΕΤΑΛΟΥΔΙ ΜΟΥ
    ηρθα να ευχηθω καθε καλο!!!
    Καλα Χριστουγεννα και να χαμογελάσει λιγο το χειλακι μας!!!
    Υγεια σου ευχομαι και γαλήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ελπίζω η νέα γενιά τελικά, να μην καταλήξει και αυτή να λαδώνει τα γρανάζια του συστήματος.
    Να περάσετε όμορφα τις ημέρες των εορτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χρόνια πολλά και καλά! Με αγάπη, υγεία και ευτυχία! Ότι επιθυμείς!
    Θα γιορτάζω και’ας πονώ. Με τους πολύ κοντινούς μου ανθρώπους. Θα κάτσω πάλι στον καναπέ για μια μέρα. Όχι παραπάνω!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.