Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ANGELS AND DEMONS



Αγαπητε κουκουλοφορε,
Σε ευχαριστουμε παρα πολυ που παρεδωσες στις φλογες περιουσιες απλων ανθρωπων, αλλα και πολιτιστικη περιουσια της χωρας μας. Σε ευχαριστουμε πολυ που βρηκες την ευκαιρια μεσα απο τον αδικο χαμο του Αλεξη και τη δικαιη αντιδραση των μαθητων, να προβαλεις ολη σου τη βιαιοτητα. Σε ευχαριστουμε που εξαντλεις την αντισταση σου στο κεντρο της Αθηνας, του Πειραια και αλλων πολεων, αλλα δεν τολμας να ανεβεις και να λεηλατησεις προς Εκαλη μερια, εκει που ειναι συγκεντρωμενα κεφαλαιο και διαφθορα. Σε ευχαριστουμε πολυ που δινεις το πατημα σε ολους οσους μας εκμεταλλευονται και μας θελουν αβουλα πλασματακια να λενε και να λενε και να λενε. Σε ευχαριστουμε πολυ που για αλλη μια φορα δημιουργησες το φοβο, αναγκασες γονεις να μην επιτρεψουν στα παιδια τους να συμμετασχουν στις κινητοποιησεις, κρατησες κοσμο στα σπιτια του. Εκανες καλα αυτο για το οποιο πουληθηκες! Τουλαχιστον καποιος σε αυτη τη χωρα κανει καλα τη δουλεια του!

Αγαπητε αναρχικε,
Παψε να επιτρεπεις σε καποια κωλοπαιδα να καπηλευονται το ονομα σου, τις ιδεες σου και τους αγωνες που δινεις χρονια τωρα για τα ιδανικα σου. Διαχωρισε τη θεση σου και στηριξε τους συνανθρωπους σου που βρισκονται στις επαλξεις, μακρυα απο σκοπιμοτητες. Βγαλε τις παρωπιδες!

Αγαπητε δολοφονε,
Εσυ που τοση προστασια δεχεσαι απο τα ΜΜΕ, που δεν αποκαλυπτεται ουτε το ονομα ουτε η μορφη σου, ελπιζω να μη βρεθεις ποτε στη θεση που εφερες τον πατερα του Αλεξανδρου. Μονο λυσε μου μερικες αποριες...Ποση προστυχια πρεπει να εχει ενας ανθρωπος για να ξεσυνεριστει ενα 15 χρονο αγορι και να παρκαρει το περιπολικο για να επιστρεψει και να τσαμπουκαλευτει; Ποσο ανδρισμο εδειχνες την ωρα που εξυνες τα γεννητικα σου οργανα για να προκαλεσεις την οργη και τον χλευασμο των εφηβων; Ποση ανανδρεια χρειαστηκες για να παρατησεις αιμοφυρτο τον Αλεξανδρο Γρηγοροπουλο και να την κανεις με ελαφρια; Ακομα και αν η σφαιρα εξοστρακιστηκε (ας γελασω!), απο που κι ως που ανοιξες πυρ με αληθινες σφαιρες, στο κεντρο της Αθηνας, για μια λεκτικη διαμαχη; Τελος, σκεφτηκες εστω για μια στιγμη, οταν απλωνες το χερι σου και αγγιζες τη σκανδαλη οτι εισαι πατερας τριων παιδιων; Λυπαμαι ειλικρινα για τα παιδια και την οικογενεια σου που θα μεινουν μονοι, αλλα κανεις δεν χαριζεται στους παιδοκτονους...ουτε καν οι υπολοιποι εγκληματιες!

Αγαπητε αστυνομικε,
Πως γινεται να τα βαζεις με παιδια και συνταξιουχους και καθε φορα που κανουν διαδηλωση οι ναυτεργατες του Περαματος η οι οικοδομοι, που σκανε μυτη με καδρονια και τουβλα, να μην τολμας να πλησιασεις; Αυτη την τσαμπα μαγκια σε διδαξαν στη σχολη αστυνομιας που εκπαιδευτηκες μαλλον! Γι' αυτο και τοσο θρασυδειλα την πεφτετε μονιμως 3-4 εναντιον ενος, γιατι 1 προς 1 δεν σας βασταει! Ξεχασαν ομως στη σχολη να σου πουν οτι απο το δικο μου μισθο πληρωνεσαι και απο του συνταξιουχου και απο του πατερα του Αλεξανδρου και σε πληρωνουμε για να μας προστατευεις. Κι εσυ εχεις κανει την χωρα μας αντρο ναρκωτικων, οπλων, σωματεμποριας. Ενα βιαιο μερος που φοβομαστε να κυκλοφορησουμε. Θυμισου ομως την επομενη φορα που θα τα βαλεις με καποιον ανισχυρο, οτι πλεον ο κοσμος βλεπει και ενδιαφερεται και θα πληρωσεις!

Αγαπητε δημοσιοκαφρε,
Ναι καλα το διαβασες, δημοσιοκαφρος εισαι, γιατι δημοσιογραφος δεν αξιζεις να λεγεσαι! Γιατι δεν ανεφερες οτι χτες στους δρομους ειχαν κατεβει χιλιαδες οικογενειες με τα παιδια τους και διαδηλωναν ειρηνικα; Γιατι σταθηκες μονο στην παρουσια και τις καταστροφες των κουκουλοφορων; Γιατι εδειξες μονο 2-3 στιγμιοτυπα απο τα ΜΑΤ να κοιτανε απο τη μια τους κουκουλοφορους ανημπορα να αντιδρασουν και απο την αλλη να χτυπουν αλυπητα παιδακια 14-15 χρονων, να τα κυνηγουν, να τα ποδοπατουν, οταν ξερεις πολυ καλα οτι υπηρξαν πολλα τετοια περιστατικα; Σταματα πια να τρομοκρατεις τον κοσμο, σταματα να προβαλεις μονο τη μια πλευρα, τη μαυρη, σταματα να φτανεις το μαχαιρι μονο μεχρι εκει που σου επιτρεπεται, σταματα να εξυπηρετεις συμφεροντα, σταματα να αερολογεις! Υψωσε επιτελους το αναστημα σου και κανε τη δουλεια σου, το λειτουργημα σου σωστα! Παψε να εξευτελιζεσαι και να υποτιμας τη νοημοσυνη μας!

Αγαπητε πρωθυπουργε,
Αραγε οταν κοιτας τα διδυμα σκεφτεσαι οτι μεθαυριο θα μπορουσαν να ειναι τα δικα σου παιδια στη θεση του Αλεξη; Οταν εχτες βγηκες στην τηλεοραση να απευθυνεις τα συλληπητηρια σου στην οικογενεια και να μιλησεις στον Ελληνικο λαο, δεν ντραπηκες να χαμηλωνεις τα ματια και να διαβαζεις το λογο σου απο ενα χαρτι; Δεν εισαι ικανος ουτε μια φορα να μιλησεις μονος σου, απο καρδιας-αν υποθεσουμε οτι σου βρισκεται; Θελεις να λεγεσαι ηγετης της χωρας; Οταν δεν εχεις την ικανοτητα να μας κοιτας στα ματια οταν μας μιλας; Οταν ακομα και σε αυτες τις κρισιμες ωρες, χρησιμοποιεις τους επικοινωνιολογους σου για να σου υποδειξουν τι θα πεις και πως; Οταν δεν μπορεις ποτε να σταθεις στο υψος σου και στο υψος των περιστασεων; Οταν δεν εχεις την τσιπα να παραιτηθεις κι εσυ και ολη η Βουλη; Τολμας και κανεις τον εκπληκτο; Δεν περιμενες αυτες τις εξελιξεις; Δεν ξερεις οτι η δολοφονια του Αλεξανδρου ηταν απλα το κερασακι στην τουρτα; Βατοπεδιο, Siemens, ασφαλιστικο, βια, διαφθορα, υπαιξερεσεις δημοσιου χρηματος, αδεια ταμεια, ανεργεια, ανεχεια, πυρκαγιες, περιβαλλον, αστυνομια προκλητικα ανυπαρκτη και διαφθαρμενη, ενα κρατος υπο διαλυση, απο που να αρχισει και που να τελειωσει κανεις! Οταν εσυ και οι προκατοχοι σου εχετε παρει εναν λαο και τον πηδατε εδω και 20 τουλαχιστον χρονια, οταν του εχετε καταρρακωσει τα ιδανικα και την αξιοπρεπεια και τον πιεζετε συνεχως, ε καποια στιγμη θα ξεσπασει! Και ξεσπασε! Χτες το βραδυ τα ματια σου θα επρεπε να ειναι συνεχως χαμηλωμενα, για εναν και μονο λογο ομως...ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Αγαπητε συμπολιτη,
Τα τελευταια γεγονοτα ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι. Οργη συσωρρευμενη απο δεκαετιες βρηκε διεξοδο...δυστυχως απο καποιους βρηκε λαθος διεξοδο. Μην μπεις στο τριπακι κι εσυ και θεωρησεις οτι ολη αυτη η εξεγερση ειναι ματαιη η κατευθυνομενη, επειδη καποιοι αναγκεφαλοι και πουλημενοι την αμαυρωσαν. Η αμαυρωση της ισως ειναι σκοπιμη και κατευθυνομενη, η ιδια η εξεγερση ομως ποτε! Ειναι το ξεσπασμα μιας νεολαιας που νιωθει πως δεν μπορει πλεον να ονειρευεται, ειναι η αγανακτιση μιας γενιας 35-40 χρονων που βλεπει τους κοπους μιας ζωης να απειλουνται! Μη μεινεις αμετοχος σε αυτο. Μην κατσεις στον καναπε να βλεπεις και να επικρινεις! Μην επιτρεψεις να σπειρουν παλι αναμεσα μας τη διχονοια! Ελα να γινουμε μια γροθια! Αυτη ισως ειναι η ευκαιρια, η μοναδικη ευκαιρια για ανατροπη αυτης της αθλιας καταστασης! Αγαπητε συμπολιτη, αποτυχαμε παταγωδως σαν κοινωνια, βρωμαμε συθεμελα! Αν δεν αλλαξει και αυτη τη φορα τιποτα, τοτε καταδικαζουμε τους εαυτους μας και τα παιδια μας σε ενα μελλον ζοφερο. Μην το επιτρεψεις! Μην το επιτρεψουμε! Μην αφησουμε σε λιγες μερες να ξεχαστει και αυτο, οπως γινεται παντα σε αυτη τη χωρα! Μνημη και αλληλεγγυη, για να αλλαξουμε ζωη και νοοτροπια! Ας προσπαθησουμε ολοι μαζι να μην παει χαμενο το αιμα του Αλεξη! Και να ειναι το τελευταιο που χυθηκε!

Αγαπητε Αλεξη,
Λυπαμαι πολυ που επρεπε εσυ να θυσιαστεις για να υψωσει επιτελους αυτη η κοινωνια το αναστημα της! Λυπαμαι που αργησαμε τοσο πολυ να καταλαβουμε και να αντιδρασουμε σε οσα συμβαινουν στην πλατη μας δεκαετιες τωρα. Συγνωμη που τα ανεχτηκαμε ολα αυτα τοσον καιρο, βολεμενοι στις πολυθρονες μας μπροστα στο χαζοκουτι! Συγνωμη που δεν προλαβαμε! Σε ευχαριστω που μας θυμισες ποια ειναι η υποχρεωση μας απεναντι σε ολα τα παιδια σαν εσενα! Σου υποσχομαι πως οσο περναει απο το χερι μου, θα φροντισω να μην ξεχαστεις ουτε εσυ ουτε ολα οσα πυροδοτησε ο χαμος σου!



I sit and wait
does an angel contemplate my fate
and do they know
the places where we go
when we´re grey and old
´cos I´ve been told
that salvation lets their wings unfold
so when I’m lying in my bed
thoughts running through my head
and I feel that love is dead
I’m loving angels instead

And through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection,
whether I’m right or wrong.
And down the waterfall,
wherever it may take me,
I know that life wont break me
and when I come to call,
she wont forsake me.
I’m loving angels instead

When I’m feeling weak
and my pain walks down
a one way street,
I look above and I know
I' ll always be blessed with love
and as the feeling grows
she breathes flesh to my bones
and when love is dead,
I’m loving angels instead

And through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection,
whether I 'm right or wrong.
And down the waterfall,
wherever it may take me,
I know that life won't break me
and when I come to call,
she won't forsake me.
I 'm loving angels instead!...

39 σχόλια:

  1. θέλω να ονειρευτώ. μα ξαφνικά φοβάμαι. ας σταματήσει όλο αυτό. θέλω να πιστέψω ακόμα στα όνειρά μου. σιωπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @laplace78
    Ποια ολα ρομποτακο μου; Η εξαθλιωση ενος αγωνα που θα μπορουσε να φερει την ανατροπη η η εξαθλιωση μας ως κοινωνια και δημοκρατια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @basnia
    Οχι σιωπη! Αρκετα σιωπησαμε! Αν δεν ειχαμε σιωπησει ολοι τοσα χρονια, δεν θα ειχαμε φτασει εδω! Κι εγω θελω να πιστεψω στα ονειρα μου...αλλα πρεπει να κερδισουμε ξανα αυτο το δικαιωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλα πρεπει να κερδισουμε ξανα αυτο το δικαιωμα!

    Προσπάθησα ξέρεις....
    Καλησπέρα... πέρασα να σου πω ότι το έχω διαβάσει το ζαχιρ εδώ και πολύ καιρό... είναι πολύ καλό.
    Δεν έχω αφησει βιβλίο του που δεν έχω διαβάσει..μόλις κυκλοφορουν.

    Να είσαι καλά...
    Αλλά θέλει παραπάνω προσπάθεια τελικά ή μας κάνει πλάκα ο Θεός όταν εμείς κάνουμε σχέδια...
    ποιον πάμε να ξεγελάσουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορεί να έξυνε τα γεννητικά του όργανα αλλά μάλλον είναι ανύπαρκτα γιατί δεν βγαίνει ούτε ένα συγγνώμη να ζητήσει. και δεν έχει καταλάβει ότι με αυτή τη σφαίρα σκότωσε 6 άτομα. και τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του και τον ίδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ποντικι
    Καλησπερα Ποντικακι!
    Προσπαθουμε ολοι νομιζω...απλα πρεπει να αρχισουμε να προσπαθουμε ολοι μαζι, ενωμενοι...
    Το Ζαχιρ το διαβαζω αυτη την εποχη και μου αρεσει πολυ. Βασικα, ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει να διαβαζω δυο βιβλια ταυτοχρονα...
    σε ευχαριστω που περασες! Καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tovene592
    Εχουμε προ πολλου σκοτωσει την ηθικη μας! Ολα αυτα ηταν αναμενομενα! Μακαρι εστω τωρα να αλλαξει κατι! Ο μπατσος αυτος ηταν ο τελευταιος τροχος της αμαξης...ενας απο το σωρο των ψυχακηδων που ειναι αχρηστοι για ο,τιδηποτε αλλο και προσπαθουν με οποιο τροπο να βολευτουν στο δημοσιο! Η ελλειψη αξιολογησης, εκπαιδευσης, παιδειας, δικαιοσυνης, ουσιαστικης δημοκρατιας και κοινωνικης ηθικης οπλισε το χερι του...και ακριβως τα ιδια οπλιζουν τα χερια των προδοτων που καινε 4 μερες τωρα τα παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι butterfly,η εξαθλιωση ενος ΔΙΚΑΙΟΥ αγωνα..
    να τελειωσουν τα εκτροπα σημερα κιολα..
    ολοι μαζι ΕΝΩΜΕΝΟΙ να βγουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ στους δρομους..
    ακομα κ παρεα με τους μπατσους..

    ειμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ θυματα του σαπιου συστηματος που μας εχουν ΕΠΙΒΑΛΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @laplace
    Συμφωνω μαζι σου ΑΠΟΛΥΤΑ!!! Αλλα να βγουμε ΟΛΟΙ μαζι, οχι να λουφαξουμε παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σιωπή. γιατί ο πόνος είναι βουβός. σοκάρεσαι με τον θάνατο. και πονάς σιωπηλά. ο θυμός και η οργή έρχεται μέρες μετά. όταν θυμώνεις με την ζωή και τον θάνατο. μα πρέπει να θυμώσουμε όλοι. δημιουργικά. πέτρες και δακρυγόνα σε νεκροταφεία είναι αδιανόητα. δεν σέβεσαι. την ζωή και τον θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @basnia
    Ναι, ετσι ειναι! Σεβασμος στην ζωη που χαθηκε, μα και στη δικη μας που πρεπει να αλλαξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι να πεις και τι να περιμένεις από έναν πρωθυπουργό που κάνει την εμφάνισή του 24 ώρες μετά τα περιστατικά. τι να περιμένεις από το δημοσιοκάφρο που μόνο το μαύρο θα σου δείξει, γιατί ακόμα κι εκείνη τη στιγμή το μόνο που κοιτάζει είναι να σπείρει το φόβο. αν πρέπει να δράσουμε κάπως, εγώ θα έλεγα να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους τους ηλίθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μακάρι να συνεχίσουν να καίνε!
    για να καταλάβουμε πόσο κοντά είναι η κόλαση!
    για να ξυπνήσουμε ...

    ή μήπως απλά είμαστε ζωντανοί νεκροί?

    πότε θα αφήσουμε τα blogs και θα βγούμε στους δρόμους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους κάποιος μας ζητάει συγνώμη από τον μικρούλη κι ανυποψίαστο Αλέξη... γιατί όλοι θεωρίες ξέρουμε να αναπτύσσουμε...

    Συγνώμη γιατί τη σκανδάλη την οπλίσαμε όλοι εμείς μαζί, η απουσία μας, η αδιαφορία μας, η βόλεψή μας, ο ωχαδερφισμός μας, η έλλειψη παιδείας μας, η καιροσκοπική κι αβασάνιστη ψήφος μας...

    ΑΛΕΞΗ Σ Υ Γ Ν Ω Μ Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε μπαγάσα,περνάς καλά κει πάνω..

    ΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΗΤΟ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΓΑΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ
    ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πεταλούδα μου, σε παρακαλώ επίτρεψέ μου να συνυπογράψω,απο τη πρώτη λέξη μέχρι τη τελευταία,αυτά που γράφεις.
    Δε χρειάζεται να αναλύσει, να προσθέσει κάτι, να κριτικάρει κανείς το άψογο κείμενό σου.
    Νομίζω οτι εκφράζει όλους μας.
    Προσωπικά σ΄ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο πρωθυπουργός πρέπει να έπαιζε ...playstation και για αυτό μάλλον δεν είχε καταλάβει τίποτα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλοιώς!
    Μου έκανε και μένα εντύπωση που δεν προβλήθηκε η πορεία αλλά τα έκτροπα και ξέρω πολλούς που φοβήθηκαν να πάνε στη πορεία.
    Κάτι έχουμε χάσει και εμείς, δεν μπορεί από τη μια να βρίζουμε τα ΜΑΤ για την απουσία τους και από την άλλη για τη παρουσία τους. Οι ισσοροποίες είναι λεπτές.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @unclescrooge
    Ξερεις ειπες μολις μια μεγαλη αληθεια! Οτι δεν γυριζουμε την πλατη στους ηλιθιους! Πολλοι καταπινουν αμασητο ο,τι τους σερβιρουν. Οταν το βλεπω αυτο απο ανθρωπους 50-60 χρονων, καπου το καταλαβαινω...οταν ομως το βλεπω απο νεους 20-30 χρονων, τρελαινομαι πραγματικα! Γιατι σημερα υπαρχει τροπος να ψαχτεις, να ενημερωθεις πιο σφαιρικα...αλλα το βολεμα του καναπε ειναι για καποιους το ιδιο γλυκο μαλλον οπως το χουζουρεμα κατω απο το παπλωμε ενα χειμωνιατικο πρωινο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @λυγερη
    Ακουσα σημερα το πρωι ενα νεο αστυνομικο να λεει στο ραδιο: "σας παρακαλω μην μας αντιμετωπιζεται σαν δολοφονους! δεν ειμαστε δολοφονοι! οι ανθρωποι που συμπεριφερονται ετσι δεν αξιζει να λεγονται αστυνομικοι, αλλα μπραβοι, τραμπουκοι!" Συγκινηθηκα πραγματικα! Γιατι ειναι αλλος ενας νεος ανθρωπος που καποιοι μαλακες ελεεινοι καταρρακωνουν τα ονειρα του! Που θελει να κανει τη διαφορα και δεν μπορει! Που μπαινει σε ενα σαπιο συστημα και ξαφνικα βρισκεται να πολεμαει τους ιδιους τους συναδελφους του!
    Ναι, εχει χαθει το μετρο! Και εχουν ισοπεδωθει ολα πια! Ισως τελικα, ομως, μονο πιανοντας εντελως πατο, να υπαρξει περιπτωση να αρχισει η ανοδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Γιαννης Ζαμπετακης
    Γιαννη μου, δεν συμφωνω μαζι σου...δεν νομιζω οτι μπορουμε να βγουμε στους δρομους οσο υπαρχουν καποιοι που καινε, οσο φοβομαστε για την ακεραιοτητα μας...
    Και να σου πω και κατι; Χεστην ακεραιοτητα, οταν ο αγωνας ειναι τιμιος...ομως πανω στις δικες σου και τις δικες μου πλατες δεν μπορουν 10-20-1000 κουκουλοφοροι να εξυπηρετουν τα συμφεροντα αυτων ακριβως που θελουμε να πολεμησουμε!
    Οσο για τα σπασιματα και τις φωτιες, θα επρεπε τουλαχιστον να στρεφονται απεναντι σε ολους και οχι μονο στους μικρομεσαιους καταστηματαρχες! Γιατι ολοι αυτοι οι μαγκες δεν κοτανε να ανεβουνε προς Πολιτεια μερια να τα καψουν κι εκει;; Καταλαβαινω την οργη τους ακομα και απεναντι στον απλο κοσμο. Δεν δεχομαι αυτο που λενε συνεχως οι καταστηματαρχες "εμεις τι φταιμε;' Φταινε! Οπως φταιω κι εγω κι εσυ και ολοι μας που επιτρεψαμε να φτασουν εδω τα πραγματα! Αλλα γιατι αυτη η μονοπλευρη οργη; Γιατι απλα- κατα την αποψη μου- ειναι κατευθυνομενη!
    Δεν σου κανει εντυπωση που χτες εκανε καποιες διαμαρτυριες το ΠΑΣΟΚ και δεν υπηρξε ουτε ενα επισοδιο σε αυτες; Τυχαιο ηταν που οι κουκουλοφοροι εκει δεν εκαναν τιποτα;
    Αν βρουμε εναν τροπο να βγουμε στους δρομους και να διεκδικησουμε σωστα και συνειδητα, να εισαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι θα ειμαστε εκει...εγω τουλαχιστον οπωσδηποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @equilibrium
    "Συγνώμη γιατί τη σκανδάλη την οπλίσαμε όλοι εμείς μαζί, η απουσία μας, η αδιαφορία μας, η βόλεψή μας, ο ωχαδερφισμός μας, η έλλειψη παιδείας μας, η καιροσκοπική κι αβασάνιστη ψήφος μας..."

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ! Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΣΕ 6 ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!!!
    Τωρα θυμηθηκα γιατι μου λειπουν τα κειμενα σου!
    Που εισαι εσυ παληκαρι, επεστρεψες; Θα περασω να δω!
    Οπως και να εχει παντως, χαιρομαι παρα παρα πολυ για την επισκεψη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ανεμος
    Ακουσα παντως οτι υπηρχαν κουκουλοφοροι 2 στενα απο το νεκροταφειο και καιγανε! Αν ισχυει αυτο, τοτε τι να πω! Ενα παιδι χαθηκε, υποτιθεται οτι ολο αυτο πυροδοτηθηκε απο τον αδικο θανατο του και ουτε οι "αγωνιστες" ουτε οι "υπευθυνοι" δειχνουν λιγο σεβασμο! Ο,τι και να πεις ειναι λιγο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @λεοντοκαρδος
    Χαιρομαι που σε εκφραζει! Την προσωπικη μου οπτικη καταθετω και χαιρομαι που υπαρχουν κι αλλοι που συμμεριζονται την αποψη μου!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @radiomarconi
    Εχεις δικιο! Σε ολα ομως!
    Ο πρωθυπουργος κατι αλλο παιζει χρονια τωρα και γι' αυτο εχει χαζεψει! Δεν εχεις ακουσει που λενε "το πολυ το τικι-τακα κανει το παιδι μαλακα;"
    Απο τους τρισαθλιους δημοσιογραφους τι περιμενες; Σωστες κουβεντες 4 μερες τωρα εχω ακουσει μονο απο το ΣΚΑΙ τηλεοραση και ραδιοφωνο και απο το Χαρδαβελλα εχτες που ειναι ο μονος που ακουσα εγω να τολμαει να λεει οτι με αυτα τα γεγονοτα αποπροσανατολισαν την κοινη γνωμη και οτι δεν ειναι τυχαιο που ξαφνικα το εργασιακο, το Βατοπεδιο και τα υπολοιπα σκανδαλα μπηκαν στο συρταρι!
    Οσο για εμας...αν αποφασισουμε τι θελουμε θα ειναι καλυτερα! Να επεμβαινει η οχι η αστυνομια; Αν επεμβαινουν ειναι τραμπουκοι, αν οχι ειναι αχρηστοι!
    Αν θες την προσωπικη μου αποψη, θελω την επεμβαση της αστυνομιας, αλλα οχι τη θρασυδειλια! Δεν ανεχομαι να βλεπω 4-5 μαλακες να γρονθοκοπουν εναν! Ας τον βουτηξουν, ας του βαλουν χειροπεδες, ας τον πανε μεσα και να αναλαβει η δικαιοσυνη. Αυτη την παρεμβαση θελω...ολα τα αλλα και περιττα ειναι και μαρτυρουν το αθλιο επιπεδο μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να ξύπναγε ο κόσμος μια φορά μονάχα!
    Και να κατέβόυν όλοι!!!!
    Να κατακλύσουν τους δρόμους!!
    Όχι μόνο μια μέρα!!!
    Κάθε μέρα 100.000 κόσμος!!!
    Μπορεί???
    Αν βλέπει TV όχι!
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @kikop80
    Ρε γαμωτο! Τωρα μολις ακουγα οτι η σημερινη συγκεντρωση και πορεια ηταν απολυτα ειρηνικη!!! Μα για ποσο ζωα μας περνανε γαμωτο;;;!!! Δηλαδη, μεχρι χτες που διαδηλωνε ο κοσμος χωρις ταμπελες, κομματα και παραταξεις να καπελωνουν, οι κουκουλοφοροι τα σπαγανε ολα! Σημερα, που εγινε η επισημη προγραμματισμενη πορεια, ως δια μαγειας ολοι αυτοι αποφασισαν πως εκτονωθηκαν πια και εκατσαν σπιτια τους! Βρωμαει ο τοπος απο την κοροϊδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή μου ήρθαν ορισμένοι στίχοι στο μυαλό. Του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου: Ο επιτάφειος.
    Μια μάνα θρηνεί τον άδικο χαμό του γιού της από τα χέρια αστυνομικού σε διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

    Γιε μου σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου,
    Πουλάκι της φτωχιάς αυλής, ανθέ της ερημιάς μου!

    Πως κλείσαν τα ματάκια σου, και δεν θωρείς που κλαίω!
    Και δεν μαντεύεις, δεν γροικάς τα που πικρά σου λέω.

    Τώρα δεν με παρηγοράς, και δεν μου βγάζεις άχνα
    Και δεν μαντεύεις τις πληγές, που τρώνε μου τα σπλάχνα.

    ΤΩΡΑ Η ΜΑΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ.....

    Στο παραθύρι στέκοσουν, κι οι δυνατές σου οι πλάτες
    Φράζαν ακέρια την μπασιά την θάλασσα τις τράτες.

    Κι ως στέκοσουν και κοίταζες το λιόγερμα ν'ανάβει
    Σαν τιμονιέρης φάνταζες κι η κάμαρα καράβι.

    Και το καράβι βούλιαξε, κι έσπασε το τιμόνι
    Και στου πελάγου τον βυθό πλανιέμαι τώρα μόνη

    Μα ουδέ μπορώ να κρατηθώ, ούτε ν'ανέβω πάνω
    Κάνω απο κάπου να πιαστώ, και φύκι μόνο πιάνω.

    Το φύκι σπάει κι ο ωκεανός με σύρει στα νερά του
    Και δεν γνωρίζω τώρα ποιό το πάνω ποιό το κάτω.

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΑ.......

    Γιε μου αυτοί που σ'έσφαξαν σφαγμένα να τα βρούνε
    Τα τέκνα τους και τους γωνιούς, στο αίμα να πνιγούνε

    Και μες στο αίμα η άμοιρη, την φούστα μου θα βάψω
    Και θα χορέψω αγόρι μου, δεν πάει μου να σε κλάψω.


    ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γλυκιά μου Πεταλούδα. Οι αναφορές και τα ερωτήματά σου καίρια. Μάλλον έχω στερέψει από λόγια πια. Είπα είπα είπα , διάβασα , διαβάζω θα διαβάζω. Όλοι εκφράζουν κι ένα κάτι από μένα. Εκφράζομαι μέσα από τα λόγια πολλών... Σιγή. Εύχομαι να ξημερώσει κάτι καλύτερο μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΛΕΜΕ,ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευχαριστώ για αυτό το κείμενο, βάζει τα πράγματα σε μία σωστή οπτική... κάτι που λείπει αυτές τις ημέρες.

    Αποσυρόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @τασος
    Εκπληκτικο το ποιημα! Και το συναισθημα που βγαζει! Δεν υπαρχει παρηγορια για μια μανα! Για ολους τους υπολοιπους ναι, για μια μανα ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ilive2loveme
    Καλημερα! Οσο καλη μπορει να ειναι! Καπως ετσι αισθανομαι κι εγω. Εχω γυρισει 3 μερες τωρα παρα πολλα μπλογκς, αλλου εχω αφησει σχολια και αλλου οχι...νεοι ανθρωποι οι περισσοτεροι, σε ολους βρηκα κατι να με εκφραζει, κατι που ισως δεν μπορεσα εγω να εκφρασω με λογια! Σε ολους βρηκα οργη, αγανακτιση και ενα μπερδεμα...δεν ξερεις πια ποιανου το μερος να παρεις...κι αυτο απο μονο του ειναι λαθος, γιατι δεν θα επρεπε αυτη τη στιγμη να υπαρχουν πλευρες, δεν θα επρεπε να εχεις να διαλεξεις, δεν θα επρεπε να υπαρχει διχονοια, αλλα μονο συσπειρωση!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @jk in your life
    Ειναι τραγικο ναι! Και ηταν προδιαγεγραμμενο...αν δεν ηταν ο Αλεξης, θα ηταν καποια αλλη στιγμη ενα αλλο παιδι η ισως ενας νεαρος αστυνομικος. Παντως η κατασταση εβραζε καιρο τωρα, σαπιζει χρονια τωρα και εμεις και οι γονεις μας δεν εχουμε κανει κατι για να αλλαξουμε τα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Dpurpler
    Εγω σε ευχαριστω για την επισκεψη.
    Η τελευταια σου λεξη με εκφραζει απολυτα! Στερεψα πια, δεν ξερω τι αλλο να πω η και να σκεφτω ακομα! Αποσυρομαστε, οπως το λες...ισως να ειναι και καλυτερα ετσι, να αφησουμε επιτελους το παληκαρι να ησυχασει, να αναλογιστουμε κι εμεις σιωπηρα τις ευθυνες μας και να δουμε απο εδω και περα τι γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. έκανες μια άψογη "σύνοψη" των όσων έγιναν και φοβάμαι πως θα ξαναγίνουν. Μια συγνώμη αξίζει σε αυτό το παιδί από όλους μας. Δεν θα το φέρει πίσω, αλλά είναι το μόνο ειλικρινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @mahler
    Καλημερα Μαλερακο! Ναι, ειναι το μονο ειλικρινες, αν και εφοσον το νιωθουμε...γιατι αν μετα απο ολα αυτα το πει ο μπατσος, δεν νομιζω να τον πιστεψει και κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολύ σωστά όσα λες πεταλουδίτσα!
    Το θέμα είναι να τ' ακούνε μερικοί-μερικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @γιωτα
    Φωνη βοωντος εν τη ερημω....δυστυχως! Τουλαχιστον τα βγαζω απο μεσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.