Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΝ LEO (UPDATED)

UPDATE 2:
Το βαζω πανω πανω, γιατι ειναι τελικα το σημαντικοτερο! Ο κυριος Αντωνης Καφετζοπουλος και η κυρια Φαιη Κοκκινοπουλου υιοθετησαν το Ληο!!! Θα βρει επιτελους ενα σπιτικο και πολλη αγαπη! Ας ακολουθησουμε ολοι το παραδειγμα τους! Κι ας χτυπιουνται μερικοι μερικοι οτι δεν πρεπει να υιοθετουμε αδεσποτα! Μπραβο και παλι μπραβο!!!!!!!!!!
Μπραβο και στον Δημαρχο Πορου, ο οποιος τελικα πληρωσε τα εξοδα νοσηλειας του Ληο, συμφωνα με την αρχικη του δεσμευση!
Για οποιον θελει να σχολιασει, συγχαρει, ευχαριστησει κτλ.
mayorpor@otenet.gr
dimporou1@otenet.gr

Την ιστορια του Ληο και τις εξελιξεις εμαθα απο το πατσιουρι, την Αθηνα και τον Ανεμο, που απο την πρωτη στιγμη ετρεξαν και ενδιαφερθηκαν και τους ευχαριστουμε πολυ πολυ!


Καλησπερα! Παραθετω εδω την αλληλογραφια που ανταλλαξα σημερα με το γραφειο Δημαρχου στον Πορο για τη γνωστη περιπτωση του Ληο.
Οφειλω να ομολογησω οτι η ανταποκριση ηταν αμεσοτατη!
Αυτο ειναι το μεηλ που εστειλα εγω σημερα στις 13:05.

Αξιοτιμε κυριε Δημαρχε,

Πριν απο λιγο καιρο ενα εγκλημα διαπραχτηκε απο καποιον ασυνειδητο συμπολιτη μας εναντιον ενος αβοηθητου ζωου, του Ληο.
Με χαρα και εκπληξη τοτε ειχα ακουσει τις δηλωσεις σας οτι ο Δημος Πορου θα αναλαβει τα εξοδα νοσηλειας του ατυχου ζωου και οτι θα κινηθουν ολες οι νομιμες διαδικασιες για την ανευρεση και τιμωρια του ενοχου.

Προς μεγαλη μου απογοητευση, εμαθα μολις προχτες οτι τελικα, τωρα αρνειστε να αναλαβετε τα εξοδα νοσηλειας του Ληο, δεν εχει γινει καμια κινηση για την παραδειγματικη τιμωρια του κτηνους που εκανε αυτην την απανθρωπη πραξη και ουτε καν εχει ενδιαφερθει για την πορεια της υγειας του Ληο κανεις απο το Δημο Πορου.

Λυπαμαι ειλικρινα, αν ισχυουν ολα τα παραπανω...Σπανια βρισκεται ενας ανθρωπος σε θεση εξουσιας που να διατιθεται να αναλαβει τις ευθυνες του...θεωρησα οτι ειστε μια απο τις εξαιρεσεις...δυστυχως ομως ειστε μαλλον αλλος ενας στο μακρυ καταλογο ευθυνοφοβων πολιτικων, που η αξια του λογου τους ξεθυμαινει μολις σβησουν τα φωτα της δημοσιοτητας. Κριμα...αλλη μια απογοητευση απο τους εκλεγμενους αντιπροσωπους μας κι εσεις...

Αν κανω λαθος για ολα τα παραπανω, σας ζητω προκαταβολικα συγνωμη. Ειναι στο χερι σας να αποδειξετε οτι δεν εχετε λαβει αδικα την εμπιστοσυνη των δημοτων σας και οχι μονο. Αναλαβετε τις ευθυνες σας και κυριως, αναζητειστε τον ενοχο...ενα εγκλημα απεναντι σε ενα ζωο δεν ειναι λιγοτερο σημαντικο απο ενα εγκλημα απεναντι σε ανθρωπο. Τα ατομα που εκδηλωνουν βιαιες τασεις και μαλιστα σε πλασματα ανυπερασπιστα, αργα η γρηγορα θα ξεσπασουν και σε ανθρωπους. Μονο η παραδειγματικη τιμωρια του θα αποτρεψει επιδοξους μιμητες. Και θα βελτιωσει και τη δικη σας δημοσια εικονα, που απο την τελευταια σας συνεντευξη και μετα -που εχει κανει το γυρο του κοσμου μεσω διαδικτυου- δεν ειναι και πολυ θετικη. Αλλωστε, σε τελικη αναλυση, σας ζηταμε μονο να εφαρμοσετε το νομο, να κανετε αυτο για το οποιο σας εχουν εκλεξει, να μας προστατευετε.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την προσοχη που ειμαι σιγουρη οτι θα δειξετε στα παραπανω.

Με εκτιμηση,

Στη 13:26 ελαβα την εξης απαντηση:

Αξιότιμη κυρία --------, ευχαριστώ εκ των προτέρων που διατηρήσατε μια επιφύλαξη για το αν είναι αληθή όλα όσα διαδίδονται. Σας κάνω γνωστό ότι ο Δήμαρχος Πόρου, ουδέποτε μέχρι σήμερα υπαναχώρησε από οποιαδήποτε δέσμευσή του, πόσο δε μάλλον για ένα ζήτημα που άπτεται της ευαισθησίας όλων. Ακριβώς επειδή υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία από την πλευρά του Δήμου για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας (δεν υπήρχε ανάλογος κωδικός στον προϋπολογισμό) και για να μην υποβληθεί η κλινική σε καθυστερήσεις, ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέλαβε και τακτοποίησε μόνος του το ζήτημα, αφού ήλθε σε επαφή με τον κτηνίατρο.

Καινούργιο δελτίο τύπου θα εκδώσουμε αμέσως μετά την έξοδο του Λήο από την κλινική για να σας πληροφορήσουμε για την υγεία του και για την τακτοποίηση του λογαριασμού.
Με εκτίμηση


Τελος, στις 15:45 εστειλα την παρακατω απαντηση:

Αξιοτιμη κυρια ----------,

Καταρχας, σας ευχαριστω πολυ για την αμεσοτατη απαντηση. Χαιρομαι ιδιαιτερως που μαθαινω οτι ο Δημαρχος εμεινε πιστος στην αρχικη του δεσμευση!

Θα σας παρακαλουσα μονο με την πρωτη ευκαιρια να με ενημερωσετε και για το θεμα της συλληψης του δραστη, που πιστευω ειναι εξισου σημαντικο, αν οχι σημαντικοτερο.

Ευχαριστω πολυ.

Με εκτιμηση,


UPDATE: Και αυτη ειναι η τελευταια απαντηση που ελαβα σημερα 4/9, 07:45:

Αξιότιμη κυρία -------, για το ζήτημα του δράστη ή των δραστών, παρότι ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε μήνυση και ήλθαμε σε επαφή με τα μέλη του Συλλόγου Αδέσποτων Ζώων Πόρου και τους περίοικους, δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε τίποτα. Ακόμα κι όταν μπήκαν αφίσες και προσφέρθηκε αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες για τον δράστη, δεν είχαμε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ενάμισυ μήνα μετά δεν σας κρύβω ότι έχουμε αρχίσει να απελπιζόμαστε.

Καλή σας μέρα

81 σχόλια:

  1. Μπράβο και σε σενα που κάνεις κινήσεις και δεν επαναπαύεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου απάντησαν κατι, πάλι καλά.
    Τους τιμά αυτο, αλλα απο κει και περα πρέπει να δούμε πράξεις, σωστά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, υποθετω οτι αν βγει ΔΤ Τζονακο μου οτι πλερωσαν την κλινικη, θα ειναι αληθεια...για φαντασου ρεζιλικι αν βγει η κλινικη μετα και τους διαψευσει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο για την πρωτοβουλία σου και μπράβο και στον δήμαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @p.o.v. of a g.
    Ενας...υπεροχος...συμπολιτης μας στον Πορο ειχε ριξει καυστικο και ειχε κατακαψει το ερμο το ζωντανο, σε σημειο που δεν πιστευε κανεις οτι θα τη βγαλει καθαρη!
    Εγινε λοιπον της τρελης, καποιοι μπλογκερς (Αθηνα, Πατσιουρι, Σουελ, αν ξεχναω καποιον σορρυ) το εκαναν θεμα και πηραν το Ληο το σκυλακι, το πηγαν σε μια κλινικη και εγινε καλα. Τοτε, ο Δημαρχος ειχε δεσμευτει οτι θα βρεθει το κτηνος που το εκανε αυτο και οτι εφοσον εγινε απο δημοτη η τουριστα του Πορου, θα αναλαμβανε ο δημος τα εξοδα νοσηλειας του...αν δεν τα αναλαμβανε ο δημος η καποιος ιδιωτης, το σκυλακι θα ειχε πεθανει!
    Μαθαμε λοιπον μετα οτι πηρε πισω το λογο του και δεν θελει να χρεωθει ο δημος τα εξοδα αυτα, οπως επισης και οτι δεν εχει γινει τιποτα να βρεθει ο ενοχος...
    Τωρα, ο Δημαρχος τα διαψευδει ολα αυτα...μενει να δουμε στην πορεια τι ισχυει, ολα εκ του αποτελεσματος κρινονται...
    Αν τον ειχα αυτον τον αλητη στα χερια μου...μπροστα σε ενα ανυπερασπιστο πλασμα ολοι μαγκες ειμαστε! Αει σιχτιρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανωνυμος
    Για μενα ηταν το λιγοτερο που θα μπορουσα να κανω...για το Δημαρχο μενει να δουμε στην πραξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία κίνηση από μέρους σου η εκδήλωση τους ενδιαφέροντος σου για το γνωστό πλέον σε όλους μας Leo. Ελπίζω στο μέλλον να μην αναγκαστεί κανείς να δει τέτοιες εικόνες.
    Να είσαι καλά γλυκιά μου Πεταλούδα. Φιλιά και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ILIVE2LOVEME
    Το θεμα ειναι να δουμε αποτελεσμα! Και οντως να μη χρειαζονται τετοιου ειδους κινησεις, να θεωρουνται καποια πραγματα αυτονοητα!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο θα και στο περίμενε εν ολίγοις.. τουλάχιστόν τα επιχειρήματα στέκουν. ας δώσεις λίγο χρόνο ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω εντυπωσιαστεί με τη ταχύτητα αντίδρασης! Ευχάριστα ή δυσάρεστα δεν ξέρω, θα περιμένω να το μάθω.
    Μπράβο για τη κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΠΑΛΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CHOICE 4, ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΛΟ ΜΑΣ...

    ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΙΝΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eίσαι υπέροχη ψυχούλα..!
    Μακάρι να έκανε ο καθένας μας κάτι τέτοιο και να άλλαζε λίγο το μπουρδέλο που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. bravo pou sou apadisan....bravo omos kirios se sena!kalispera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο και από εμένα.Συνήθως όταν βγαίνει απο την επικαιρότητα ένα θέμα ξεχνιέται και εκεί ποντάρουν κάποιοι,αλλά ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο butterfly μου και για την ευαισθησία σου και για την ενέργειά σου να στείλεις mail στο Δήμαρχο. Μακάρι πολλοί να έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον για τα ζώα. Δεν είναι η πρώτη φορα που κάποιοι κτηνάνθρωποι τα βασανίζουν και μένουν ατιμώριτοι.
    Να δούμε τελικά τι θα κάνει ο Δήμαρχος προκειμένου να βρεθεί ο βασανιστής.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο κοριτσάκι μου! Πολύ καλά έκανες και δραστηριοποιήθηκες κατ' αυτό τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ δεν νομίζω ότι θα είχα ποτέ το θάρρος να στείλω μια χεστήρια επιστολή σε κάποιον εκλεγμένο παράγοντα... Μπράβο που το έκανες! Και για δες που έπιασαν όσα τους έσουρες... Αμεσότατη η απάντηση!! Να δούμε και στην πράξη... Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μακάρι να έδειχναν την ίδια ευαισθησία απέναντι και σε συνανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τελικά το κούνημα των φτερών μιας πεταλούδας (στο net) μπορεί να προκαλέσει μια καταιγίδα (στον Πόρο)!

    ΥΓ: Δε θέλω να μειώσω τον οποιοδήποτε έχει κάνει οτιδήποτε για τον Leo. Απλά έτυχε να σχολιάσω εδώ. Να είστε όλοι καλά και να μας παραδειγματίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχουν κι άλλοι ΛΗΟ
    όσο υπάρχουν ασυνείδητοι
    που μένουν ατιμώρητοι ...
    Η δημοσιότητα είναι εργαλείο
    για πίεση με κατεύθυνση τη λύση
    παρόμοιων προβλημάτων ...
    Χρειάζεται επαγρύπνηση ...
    Καλό το παράδειγμά σου "ψυχή" !!!
    Καλό σου μήνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μπράβο σου ...άλλη μια απόδειξη η υπόθεση του λίο για τη δύναμη του ίνετρνετ άν είμαστε ενωμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαιρομαι που αν μη τι αλλο, υπαρχουν ανθρωποι που ακομα νοιάζονται.. Συμφωνω ομως οτι πρεπει να δουμε και πραξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @tovene592
    Στο περιμενε οπως λες, αλλα τουλαχιστον ας βγει κατι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @radio marconi
    Κι εγω να σου πω την αληθεια δεν περιμενα τοσο αμεση απαντηση! 20 λεπτα μονο! Ειδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @αθηνα
    Το μοναδικο μπραβο κουκλα μου παει σε ολους εσας που ασχοληθηκατε εξ αρχης με το θεμα και βοηθησατε τοσο το Ληο...αν δεν το ειχατε κανει εσεις βουκινο τιποτα δεν θα ειχε γινει! Το σκυλακι θα ειχε μεινει αβοηθητο απλα. Και κυριως, το θεμα για μενα ειναι να γινει πιο ευαισθητη η κοινωνια μας σε θεματα βιας και απανθρωπιας...αν τα αφηνουμε να ξεχαστουν, δεν γινεται τιποτα...
    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @νικος
    Σ' ευχαριστω Νικολα μου!
    Κι ομως, υπαρχουν πολλοι που κανουν πολλα...θα αλλαξει σιγα σιγα το μπουρδελο, αλλα πρωτα πρεπει να αλλαξουμε εμεις!
    Καλη και ομορφη μερα να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @leviathan
    Καλημερα και καλοσωρισες στο κουκουλι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @λιλα
    Καλημερα!
    Εννοειται οτι εκει πονταρουν! Και να σου πω την αληθεια, πιστευω οτι στην πλειοψηφια τους οι πολιτικοι χεστηκαν αν εμεις γκρινιαζουμε η οχι, αλλα τσουζει μολις νιωθουν οτι βαλλεται η προς τα εξω εικονα τους...για το θεαθηναι απλα...ευτυχως, υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις, μην τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @λεοντοκαρδος
    Κι αλλοι εχουν επικοινωνησει και δραστηριοποιηθει, εγω το ανεβασα για να βγει προς τα εξω η επισημη απαντηση του δημαρχου.
    Οσο για το δραστη, μαλλον χλωμα τα βλεπω τα πραγματα, αν κρινω απο τη σημερινη απαντηση τους...δυστυχως!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @unclescrooge
    ΧΑ! Δεν εισαι καλα! Δε με λες...εσυ εκει που εργαζεσαι αν δεν κανεις καλα τη δουλεια σου θα σου στειλουν απλα μια ευγενεστατη επιστολη η θα τα ακουσεις κανονικα;
    Εκλεγμενος ναι, αλλα το μισθο του ποιος τον πληρωνει;
    Δεν προσβαλλω κανεναν, αλλα ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται και ειναι αμοιβαιο, δεν στο δινει κανενα αξιωμα!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @cook
    Ναι, γινονται απιστευτα εγκληματα προς καθε ζωντανο...η μονη διαφορα ειναι οτι ο ανθρωπος συνηθως εχει καποια εστω μικρη δυνατοτητα να αμυνθει...ενα αβοηθητο πλασμα τι να κανει;
    Παντως, σιγα σιγα ολα θα γινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @sdryche
    Πολυ σωστα τα λες! Εγω εκανα το λιγοτερο, το αυτονοητο αν θες! Αλλοι τον τρεχαν στις κλινικες και τον περιποιηθηκαν και τον αγκαλιασαν με στοργη, αλλοι καναν το ζητημα πρωτη ειδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @sidepap21
    Εννοειται! Ο Ληο ηταν ΜΙΑ περιπτωση...μαλιστα μεσα στην ατυχια του σταθηκε τυχερος, γιατι βρεθηκαν καποιοι ανθρωποι να νοιαστουν και να φροντισουν...τα περιστατικα αυτα ειναι τοσο συνηθισμενα και καθημερινα, απλα δεν μαθευονται...ποιος δινει σημασια σε ενα χτυπημενο ζωακι; Εδω βιαζουν παιδια στα διπλανα σπιτια και κανεις δε μιλαει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ανεμος5
    Ειπες τη μαγικη φραση: "αν ειμαστε ενωμενοι!"
    Αν συμβει ποτε αυτο και παψουμε να φαγωνομαστε γενικοτερα, δεν θα εχει μονο το διαδικτυο απιστευτη δυναμη, αλλα η χωρα μας που διαλυεται και η ανθρωποτητα εν γενει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ιφιγενεια
    Καλωσορισες κοριτσι μου!
    Πραξεις περιμενουμε ολοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συγγνώμη αλλά εγώ συνεχίζω να έχω τις επιφυλάξεις μου. Τα όσα είπε on camera ο κτηνίατρος Κουντούρης για τον δήμαρχο Στρατηγό, είναι ενδεικτικά. Ο τελευταίος άλλωστε έχει δείξει ότι γνωρίζει καλά το παιχνίδι της ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗΣ επικοινωνίας.

    Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @swell
    Μα ολοι διατηρουμε τις επιφυλαξεις μας...ειπαμε, περιμενουμε πραξεις...
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο σου γλυκιά μου..
    Αν δεν τους κυνηγάς, δεν κάνουν τίποτα..

    Και πάλι καλά που απάντησαν να λέμε...

    Εύχομαι να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις και να πιάσουν τον δράστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @valina
    Απο ο,τι φαινεται γλυκια μου, δεν προκειται να βρουν το δραστη...θα μου πεις, τι εκπλησσομαι;; Εδω ανθρωπο σφαζουν και δε βρισκουν το φονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλα ε! μ αρεσουν οι απαντησεις των καθ εκαστην δημαρχαιων.Αχαχαχα!
    Σαν τους χρησμους της Πυθιας ειναι.Σιγα μη πληρωσει τα εξοδα του Ληο.Καλα ειπε το πατσιουρακι οτι σε λιγο τον βλεπει βουλευτη.Ειναι γεγονος οτι παιζουν ομορφα στο σκηνικο που εχουν στησει ολοι ους.

    πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλά τα λές...

    Έτσι όπως έχουμε γίνει..σε λίγα, πολύ λίγα χρόνια θα φοβόμαστε να βγούμε απο το ίδιο μας το σπίτι...

    Όχι και ότι μέσα στο σπίτι νιώθουμε 100% ασφάλεια αλλά λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα , αρχικά μπράβο σου σε σένα για την ευαισθησία σου και την δράση σου στο συγκεκριμένο θέμα ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωπου που μάχονται, και απο την άλλη μπράβο και στον Δήμαρχο Πόρου για την αμεσότητα τόσο όσο αφορά την απάντηση προς τον πολίτη αλλά και την γενικότερη ευαισθησία του. Ευγε :)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @faraona
    Καλημερα!
    Ενταξει, ας μην ειμαστε αρνητικοι...θα περιμενουμε να δουμε...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @valina
    Παιδι μου ηδη σε πολλες περιοχες μολις σκοτεινιασει φοβασαι να κυκλοφορησεις!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @lockheart
    Τελικα, αυτη η αναρτηση εχει σκοπο να μας δειξει οτι ολο και κατι μπορουμε να επηρεασουμε αν δουλευουμε ομαδικα...πολλα μεηλ σαν το δικο μου εφτασαν στο Δημαρχο...να εισαι σιγουρος οτι αν ηταν μονο το δικο μου, μαλλον θα ειχα παρει μετα απο μερες καποια αοριστη απαντηση.Ασκηθηκε μεγαλη πιεση απο πολλους και γι' αυτο ισως δουμε αποτελεσματα.
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κατ' αρχήν να σε συγχαρώ για την ευαισθησία σου στο συγκεκριμένο ζήτημα.
    θα ήθελα όμως από όλους μας να είμαστε το ίδιο ευαισθητοποιημένοι και σε περισσότερο σημαντικά ζητήματα. Π.χ., πόσοι από μας στείλαμε παρόμοια μέιλ στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης να διαμαρτυρηθούμε που το ταμείο του Δημοσίου δεν πληρώνει τους φαρμακοποιούς και οι συνταξιούχοι έμειναν μια βδομάδα χωρίς φαρμακευτική κάλυψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τέλειο..! Τελικά ίσως ξαναβρίσκουμε την ανθρωπιά μας εμείς οι Έλληνες σιγά σιγά..Καλησπέρες πολλές, γλυκές και όλες δικές σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οι τρεις νέες τραγικές απώλειες φαντάρων σοκάρουν με τον τρόπο που συντελέστηκαν και απογειώνουν το νούμερο των δολοφονημένων στρατιωτών σε (41) μεταξύ 2005-2008. Ολοένα περισσότεροι φαντάροι επιστρέφουν νεκροί από την υποχρεωτική τους θητεία. Οι θανατηφόρες συνέπειες του εκσυγχρονισμού του ελληνικού στρατού και των αλλαγών στη δομή του είναι ευδιάκριτες και οι αιτίες γνωστές.

    Ο ελληνικός στρατός είναι ο κατεξοχήν μηχανισμός μαζικής βίας και καταστολής ενός κράτους που στοχοποιεί «εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς». Υπηρετεί το ελληνικό κράτος της ολοκληρωτικής επίθεσης σε εργαζομένους και νεολαία. Είναι η συνέχεια σειράς μηχανισμών που απαιτούν την υποταγή του φαντάρου και την ακραία εκμετάλλευσή του, μια πραγματική έρημος βιολογικής εξάντλησης, συναισθηματικής αποψίλωσης, μιλιταριστικής πειθαρχίας και απλήρωτης εργασίας. Ό,τι επιτάσσει το σύγχρονο «λιγότερο κράτος» - συμπίεση κόστους, ακραία παραγωγικότητα, ελαστικά ωράρια – το εφαρμόζει πρώτα και κύρια ο στρατός. Στο ίδιο το στρατιωτικό προσωπικό - κληρωτό και μόνιμο - θα εφαρμοστεί πρώτα και εκεί θα καταλήξει αυτό το ασφυκτικό πλέγμα καταστολής – πειθαρχίας, που προετοιμάζει για τον εργασιακό μεσαίωνα που ακολουθεί.
    Με της συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι πολεμικές δαπάνες των 27 δις €, «θυσία» στο βωμό της διπλωματίας των αγορών όπλων, της αναβάθμισης του ελληνικού γεωστρατηγικού ρόλου και της τεράστιας συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε 14 χώρες, εξοπλίζουν τους 6.000 μισθοφόρους εκτός συνόρων. Την ίδια στιγμή τεθωρακισμένα, πλαστικές σφαίρες και στρατιωτικοποιημένα αστυνομικά τμήματα είναι τα υιοθετούμενα μέσα για την «επιβολή του νόμου και της τάξης της ισχυρής Ελλάδας» εντός συνόρων. Ο διορισμός του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χηνοφώτη στο υπουργείο δημόσιας τάξης σηματοδοτεί την όλο και εντεινόμενη καταστολή. Η αστυνομία στρατιωτικοποιείται και οι ένοπλες δυνάμεις τείνουν να γίνουν αστυνόμος των Βαλκανίων και – εν δυνάμει – του ελληνικού κράτους. Παράλληλα για τους φαντάρους στα στρατόπεδα δεν τηρούνται οι βασικοί όροι υγιεινής και η κυβέρνηση υπόσχεται κοινωνικά δημοσιονομική πειθαρχία και νέα λιτότητα.

    Τα σχέδια για στρατολόγηση χιλιάδων επαγγελματιών και η πρόσφατη επιχείρηση επιβολής υποχρεωτικής στράτευσης στα 19-21 από τη ΝΔ εγγράφονται σε μια νέα αντιφατική πραγματικότητα. Από τη μια τα εργασιακά αδιέξοδα και η κοινωνική ανασφάλεια της νεολαίας εκτινάσσουν τις βάσεις των στρατιωτικών σχολών και στέλνουν μαζικά νέους στην αιματοβαμμένη εργασιακή «εξασφάλιση» του μισθοφόρου. Από την άλλη ολοένα και περισσότεροι νέοι αμφισβητούν την ακραία εντατικοποίηση και την πολεμική προπαρασκευή του σύγχρονου στρατού διαμορφώνοντας το πεδίο μαχητικών, αγωνιστικών σκιρτημάτων που αμφισβητούν το «αξιόμαχο».

    Στο έδαφος της πρωτόλειας άρνησης από την πλειοψηφία της νεολαίας της υποχρεωτικής κατάταξης στο στρατό και της υπεράσπισης των «εθνικών συμφερόντων», ο ΣΥΝ μεταθέτει τη συζήτηση στο δίλημμα: «υποχρεωτική θητεία ή προαιρετική» αποδεχόμενος τη μισθοφορική κατάταξη της άνεργης και εργασιακά περιπλανώμενης νεολαίας. Με αυτόν τον τρόπο κατοχυρώνει τις κοινωνικές ανισότητες και ικανοποιεί τις πιο αντιδραστικές αστικές προτεραιότητες για έναν αποτελεσματικό επαγγελματικό στρατό. Μαζί με την αντίληψη της πατριωτικής αριστεράς για αξιόμαχο, δημοκρατικό, λαϊκό στρατό εφέδρων αποτελούν το δίδυμο της υποταγής και τη δήλωση αδυναμίας αμφισβήτησης συνολικά στις κυρίαρχες επιλογές του σύγχρονου καπιταλιστικού κράτους, του αναβαθμισμένου εθνικισμού του και του στρατού-χωροφύλακα που διαθέτει. Οι δυνάμεις της καθεστωτικής αριστεράς αρνούνται να αναγνωρίσουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, τον ελληνικό περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Οι συνέπειες είναι τραγικά παρούσες. Ο ΣΥΝ θυσιάζει την ανάγκη μαχητικών αγώνων των εργαζόμενων στον κυβερνητισμό, προβάλλει την «φιλειρηνική ΕΕ» ως αντίπαλο δέος στον «πόλεμο των Αμερικάνων», κάνει τα στραβά μάτια για τον ευρωστρατό, υποβαθμίζοντας τον επιθετικό του ρόλο. Πριν λίγα χρόνια ο ΣΥΝ ψήφισε κι αυτός τον νόμο για τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ όπου το εργατικό κίνημα καταγράφεται ως «ασύμμετρη απειλή», ενώ οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χαρακτηρίζονται παράνομες. Η ενσωματωμένη πολιτική του γραμμή αποκαλύπτεται από την τρόπον τινά αποδοχή «του βύσματος» και της ατομικής διεξόδου (όπως στη συνέντευξη του Α. Τσίπρα). Προβάλλει (ακολουθούμενος από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ) ως απάντηση το «συνήγορο του οπλίτη», αδιαφορεί για την ταξικότητα του στρατού, αρνείται να συγκρουστεί με τις αστικές ιεραρχήσεις που διαμορφώνουν την πραγματικότητα του νέου, επιθετικού κι εξοντωτικού Ε.Σ.

    Ο έτερος πυλώνας της καθεστωτικής αριστεράς, πιστός στα δόγματα της εξάρτησης, αρνείται να αναγνωρίσει την ιμπεριαλιστική γεω-πολιτική που ασκούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου. Αναγνωρίζει τον εχθρό μόνο στα πρόσωπα του ΝΑΤΟ και του ευρωστρατού κι όχι στις βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου, οικονομικού γίγαντα στα Βαλκάνια που δεν έλειψε από κανένα πόλεμο και καμιά επέμβαση. Αναδεικνύει τα εθνικά συμφέροντα υποτάσσοντας τις εργατικές ανάγκες σε αστικούς σχεδιασμούς. Μιλά για την υπεράσπιση της θητείας και την εξασφάλιση του αξιόμαχου αρνούμενη να καταλάβει ότι αυτές τις ανάγκες ικανοποιεί – και αυτές έχει ως πρωταρχικό στόχο - ο αντιδραστικός εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων, το νέο δόγμα και η δομή τους και αυτές τις ανάγκες πληρώνει με αίμα η νεολαία.
    Το ΚΚΕ καλούσε σε άσφαιρους αγώνες και «ενίσχυση των γραμμών του κόμματος» όταν για χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διέλυαν κι ερήμωναν (εργασιακά και κοινωνικά) ολόκληρες περιοχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Θράκη. Τώρα, μπροστά στον καιάδα της ανεργίας και της φτώχειας, επιχειρείται η στρατολόγηση νέων ανθρώπων σε στρατούς κατοχής για τα νέα Ελντοράντο του ελληνικού κεφαλαίου στη λεηλατημένη περιφέρεια του καπιταλισμού, εκεί που το ελληνικό κεφάλαιο έχει μεταφέρει τις επιχειρήσεις που έκλεινε εδώ – ξεζουμίζοντας και εξουθενώνοντας ξένους εργαζόμενους με σαφώς χειρότερες εργασιακές συνθήκες. Επιχειρείται η αύξηση των ΕΠ.ΟΠ. κατά 30.000, όταν πέρυσι οι παραιτήσεις ήταν 1200!

    Το μόνο όμως που αλλάζει προς το παρόν στον Ε.Σ. είναι ότι δίπλα στην τάση υποταγής και στο βύσμα, αναπτύσσεται μια ελπιδοφόρα κίνηση αμφισβήτησης του παραλόγου της θητείας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου - πολίτη με στολή. Μια δυναμική που κοινωνικά τροφοδοτήθηκε από αγωνιστές των κινημάτων των τελευταίων ετών με προωθητική δύναμη ανεξάρτητους αγωνιστές και τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ.
    Μετά την εκπαίδευση, το στρατόπεδο αναδεικνύεται ως χώρος που η νεολαία συγκρούεται, πετυχαίνει νίκες, διεκδικεί. Ο πολιτικός στόχος ενός μαζικού κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό βρίσκει δρόμους πραγμάτωσης.
    Η νεολαία ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ προτείνουν το «Συνήγορο του Στρατιώτη», τον «εκδημοκρατισμό του στρατού» και τη βελτίωση του επιπέδου των αξιωματικών. Προτάσσουν δηλαδή όχι τη μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου, αλλά τη θεσμική, αστική προστασία. Με την πρόταση ισόχρονης εναλλακτικής θητείας είτε αξιόπιστης – «ανθρώπινης» στρατιωτικής εκπαίδευσης ρίχνουν νερό στο μύλο της απλήρωτης εργασίας. Αντί να αναδείξουν την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής θητείας, όπου με πρόφαση την άμυνα το κράτος εκμεταλλεύεται τους νέους για ένα χρόνο, νομιμοποιούν αυτό το χρονικό διάστημα στο όνομα του κοινωνικά ωφέλιμου (ή του στρατιωτικά αξιόμαχου).

    Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση των ΕΠ.ΟΠ, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των στρατευμένων, των μισθολογικών αιτημάτων των μονίμων και τη συγκρότηση του στρατού «αποκλειστικά για την άμυνα της χώρας». Δεν προβάλλει όμως το κίνημα μέσα στον στρατό ως δρόμο διεκδίκησης ούτε τον ελεύθερο συνδικαλισμό των φαντάρων. Απέναντι στη δυνατότητα σύγκρουσης των ίδιων των στρατευμένων με τα βαθιά εθνικιστικά και μιλιταριστικά ιδεώδη του εθνικού κράτους και στρατού (ανοίγοντας το δρόμο αλλά και συμπορευόμενοι με ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα), τους υποτάσσει σε ένα άνευρο και ηττοπαθές πλαίσιο αστικοδημοκρατικών διεκδικήσεων. Ένα πλαίσιο, που μπροστά στην «έρημο του πραγματικού» της στρατιωτικής θητείας, δεν επαρκεί ούτε καν για την εξασφάλιση αξιοπρεπών όρων διαβίωσης στο στράτευμα.

    Όσα επικαλείται η κυρίαρχη αριστερά, είναι εξίσου ενσωματώσιμα. Τόσο ο «δημοκρατικός», πατριωτικός στρατός των εφέδρων (που έσπαγε τις απεργίες των εργαζομένων της ΔΕΗ το 1987-’88, των ναυτεργατών, ΕΑΣ-ΟΤΑ) όσο και ο επαγγελματικός στρατός (ενάντια στους διαδηλωτές το 2003, Στη Σύνοδο της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη) έχουν εξίσου στο στόχαστρό τους το φοιτητικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους λαούς που η πολιτική των βίαιων επεμβάσεων οδηγεί στην προσφυγιά και την απόγνωση, με πρωταρχικό στόχο τη διεύρυνση και τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας εντός και εκτός συνόρων.

    Η δυνατότητα ανατροπής της αστικής κυριαρχίας, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι αλληλένδετη με την κατάργηση του ίδιου του στρατού. Μονάχα ο συνολικός αντικαπιταλιστικός αγώνας αποτελεί φραγμό στην υποχρεωτική στράτευση και τους μισθοφόρους. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην επέλαση του αστικού μπλοκ εξουσίας είναι η αντεπίθεση τους εργατικού κινήματος, ο σύγχρονος εργατικός διεθνισμός που θα αμφισβητήσει τις καπιταλιστικές ανάγκες, θα εναντιωθεί στον πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό και ιμπεριαλισμό.

    Είναι απαίτηση των καιρών η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, η ενίσχυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των μαχητικών πρωτοβουλιών των φαντάρων, το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αγορών όπλων, η διάλυση ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Στηρίζουμε τη δημιουργία πλατιάς Κίνησης για την Ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.


    omhroi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πες μου πως το έκανες.
    Στην Σύρο υπάρχει σε μία εκκλησία μία αυθεντική εικόνα του Ελ Γκρέκο. Εκτός του ότι βρίσκεται πίσω από ένα τζάμι άθλια κομμένο, είναι δυνατόν σε κάποιον να την καταστρέψει αφού υπάρχει αρκετό κενό ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ για να ρίξει μπογιά, ή ότι άλλο τούρθει. Έστειλα γράμματα, πήρα τηλέφωνα και μετά από τρία χρόνια δεν πήρα μία τελική απάντηση για το θέμα. Αμφιβάλλω αν έγραψε και κάτι η τοπική εφημερίδα που ειδοποίησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Makari na vrethei to ktinos..

    Sygxaritiria gia tin prwtovoulia!!
    Na eisai kala!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν μπορώ με τέτοια θέματα... με πιάνει πανικός...
    Μπράβο σου πάντως..
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. oraia h figoura sou kopelia-autoprovlithikes teleia.autes oi kiniseis prepei na ginontai stin mouga diaforetika xanoun tin aksia tous
    mallon perissotero se enoiakse h provoli sou kai ta mpravo apo to thema auto kath'auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ok, τα περίμενα χειρότερα! μια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. τα νεότερα ο λέω υιοθετήθηκε και έχει και παρέα δεν θυμάμαι τώρα τη διε'υθυνση του βίντεο το έχω στο μπ΄λόγκ μου ..και αμφιβάλω άλλη μία φορά αν θα πλήρωνε τα νοσήλια ο Δήμαρχος αν δεν υπήρχε απο εδώ κατακραυγή και δεν το βομβαρδίζαμε με εμαιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μπράβο σε σένα αλλά και στο Δήμαρχο, που μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τη γενική κατακραυγή, ανέλαβε τη δαπάνη νοσηλείας του ατυχου-τυχερού Λήο και που φυσικά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ποτέ δεν πίστεψα πως θα υπαναχωρούσε.

    Μην περιμένεις όμως πως θα βρεθεί/θούν ποτέ ο/οι δράστες....
    Στις μικρές και κλειστές κοινωνίες θωρακίζονται καλά, γιατί δεν εξυπηρετεί διαφορετικά....

    Καλή σου εβδομάδα!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ασκαρδαμυκτι
    Καταρχην καλωσορισες!
    Ευχαριστω, αλλα πρεπει να επαναλαβω οτι το δικο μου μεηλ μονο αν πηγαινε, μαλλον θα πηγαινε απατο...ειναι η συνολικη πιεση που εκανε τη διαφορα...εχουμε δυναμη παιδια, αν ξερουμε τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις μας σαν πολιτες και αν δουλευουμε μαζι!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @οναρ
    Δεν νομιζω οτι τη χασαμε ποτε...προσπαθουν ομως να μας κανουν να τη χασουμε...
    Φιλια και καλημερες Δευτεριατικες ξενερωμενες απο το γραφειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @ανωνυμος
    Ενδιαφεροντα ακουγονται ολα αυτα...ειμαι βεβαια εντελως ασχετη με το θεμα, οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη. Ευχαριστω για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @μιχαλης
    Καλησπερα και καλη εβδομαδα!
    Βασει νομοθεσιας πλεον, ειναι υποχρεωμενη καθε δημοσια υπηρεσια να σου απαντησει εντος 10 η 15 εργασιμων ημερων. Πρεπει να βαλεις στο θεμα τιτλο "αιτηση πληροφορησης" η εν πασει περιπτωσει κατι που να δηλωνει οτι αιτεισαι απαντησης επισημης. Για ξαναπροσπαθησε να δεις τι θα γινει και αν παλι δεν σου απαντησουν, παρε ενα τηελφωνακι και τριψε τους στα μουτρα τον κανονισμο αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ερασιτεχνης ανθρωπος
    Δυστυχως δεν το κοβω να τον βρισκουν...
    Η πρωτοβουλια δεν ηταν δικη μου, εγω απλα ακολουθησα..
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ποντικι
    Πανικος; Μα γιατι πανικος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @αμαλθεια
    Την καλησπερα μου κοριτσαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @κωνσταντινα
    Το συγκεκριμενο ποστ ειχε και εχει σαν θεμα να δειξει οτι δεν πρεπει ουτε να φοβομαστε ουτε να κολωνουμε, οταν ξερουμε τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις μας. Επισης, οτι εχουμε δυναμη οταν δρουμε συντονισμενα. Αν διαβασεις τα σχολια, θα το καταλαβεις αυτο, οπως και το οτι πιστευω πως μια μεμονωμενη πρωτοβουλια απο εμενα δεν θα εφερνε αυτο το αποτελεσμα...
    Οσο για το να αυτοπροβληθει καποιος μεσα απο το μπλογκ...τι να σου πω...το βρισκω μαλλον αφελες...Απο τη στιγμη που το μπλογκ ειναι με ψευδωνυμο και οχι με τα πραγματικα μου στοιχεια,δεν καταλαβαινω σε τι θα με βοηθουσε ουσιαστικα κατι τετοιο, ειτε επαγγελματικα ειτε προσωπικα...
    Σ' ευχαριστω παντως που περασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @νικος κ
    Θα υπαρξουν και χειροτερα, αλλα για να δουμε τελικα πως θα τα αντιμετωπισουμε...
    Καλη εβδομαδα να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ανεμος 5
    Αχ, το μουτρακι βρηκε οικογενεια!!! Τελεια!
    Εννοειται πως δεν θα γινοταν τιποτα αν δεν ειχε πεσει τοση δημοσιοτητα! Ξερεις ποσα τετοια προσπερνιουνται καθημερινα, επειδη δεν τα βγαζει κανεις προς τα εξω;;;
    Συγχαρητηρια και παλι λοιπον, μας δωσατε το εναυσμα και για αλλα τετοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @φυρδην-μιγδην
    Ειναι οπλο η δημοσιοτητα και δη η αρντικη δημοσιοτητα...ειναι το μονο που φοβουνται οι πολιτικοι- πολιτικαντηδες μας. Δεν το λεω βεβαια προσωπικα για το Δημαρχο Πορου, αφου ο ανθρωπος μπορει εξαρχης να ειχε σκοπο να πληρωσει, μπορει και οχι. Γενικα παντως, και απο αλλες παρομοιες περιπτωσεις, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι πιεση και μονο πιεση ασκουμενη απο πολλες πλευρες ταυτοχρονα και φοβος για κακη δημοσιοτητα μπορουν να δωσουν καρπους.
    Δυστυχως, για το δραστη μαλλον ετσι το κοβω κι εγω...κριμα, γιατι καλλιεργουμε αυτη τη νοοτροπια και στα παιδια μας...
    Φιλια και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!



    Ο ΛΗΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΚΙ'ΕΓΩ ΚΕΡΝΑΩ!!!!!!!!!!!!



    ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!



    ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΗΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΕΜΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!



    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οι άνθρωποι κάνουν πάντα τη διαφορά. Μπράβο σε σένα για τον μη εφησυχασμό σου, μπράβο και στον δήμαρχο αν πραγματικά επέδειξε αυτή την ευαισθησία και δεν πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδι εντυπώσεων σαν αυτά που έχουμε απηυδήσει να βλέπουμε από πολιτικούς.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @ανεμοσκορπισματα
    Οπως και να ειναι, τελος καλο ολα καλα!
    Αν ειναι παιχνιδι εντυπωσεων, θα φανει απο τις αντιδρασεις σε αλλες τετοιες περιπτωσεις...αν ειναι ειλικρινες ενδιαφερον και πολιτικη βουληση, τοτε αξιος ειναι για τη θεση που του δοθηκε και ο κοσμος θα το εκτιμησει αναλογως!
    Ζητω οι υπεροχοι ανθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @πατσιουρι
    Ηρθα, ειδα, γουσταρω και ανεβαζω!!!!
    Καλα αρχισε η μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. μπραβο σου,,,,ακομη και αν δεν ειχε κανει κατι για τον ΛΗΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μετα απο την επιστολη νομιζω οτι θα το εκανε....τελικα εχουμε μεγαλη δυναμη εμεις οι βλογκερ, φτανει να το καταλαβουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ανταρτης
    Καταρχην, καλωσορισες!
    Ναι, εχουμε δυναμη, οχι μονο οι μπλογκερς, οι πολιτες γενικοτερα!
    Μη γελιεσαι...αν ο Δημαρχος υποθεσουμε οτι δεν ειχε σκοπο να τηρησει τη δεσμευση του και λαμβανε μονο αυτη την επιστολη απο μενα, θα με εγραφε στα παλαιοτερα των υποδηματων του! Θελω βεβαια να πιστευω οτι εξαρχης ειχε την προθεση να το κανει. Αλλα κι αν δεν την ειχε, ηταν τοσοι πολλοι αυτοι που εκαναν κινησεις, ασκησαν πιεση, εκραξαν! Μονο με μαζικη κινητοποιηση γινεται δουλεια, θα το λεω μεχρι να το καταλαβουμε ολοι! Γνωση και δραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. butterfly ξέρεις καμιά φορά τα λόγια δεν φτάνουν για να ακφράσουν θαυμασμό. Τι να πω λοιπόν για σένα και το patsiouri που ενδιαφερθήκατε τόσο έντονα για το Λήο και αναδείξατε το θέμα.Στη κινητοποίηση ανθρώπων σαν και σας μπορεί να διατηρούμε ελπίδες ανθρωπιάς.
    Νάστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @λεοντοκαρδος
    Τιποτα μην πεις...ουτως η αλλως νομιζω οτι το θεωρησαμε αυτονοητο! Για μενα να σου πω την αληθεια ηταν περισσοτερο θεμα ευθιξιας, οταν ακουσα οτι υπαναχωρουσε στο λογο του ο Δημαρχος. Τελος καλο ολα καλα ομως και αρκετα τα παραδειγματα σε αυτη την ιστορια και προς αποφυγη και προς μιμηση!
    Σε ευχαριστω πολυ που περνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Τα εμαθα τα εμαθα και χαρηκα παρα πολυ για τον Ληο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. @φαραωνα
    Ναι, καλο ειναι να εχουμε και χαρμοσυνα νεα που και που! Να λεμε τα στραβα, αλλα να λεμε και τα σωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Γειά σου πεταλουδίτσα!
    Πολύ σωστός ο Δήμαρχος και μπράβο του! Ξέφυγε από τον μπουχό του συναφιού του!
    Αυτά είναι ωραία νέα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.