Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Για αλλη μια φορα η πολυπαθες Ηλεια και Αχαϊα χτυπηθηκαν απο τη φυση. Ηταν ο Εγκελλαδος αυτη τη φορα που σκορπισε την απελπισια. Θρηνησαμε και παλι θυματα...και παλι ανθρωποι χωρις σπιτι...ακομα δεν συνηλθαν καλα καλα απο την καλοκαιρινη συμφορα και τις χειμερινες πλημμυρες και αντε παλι απο την αρχη!
Τις στιγμες αυτες δειχνουμε την αλληλεγγυη μας. Τις στιγμες αυτες δειχνουμε την ανθρωπια μας. Ο Ελληνας εχει μαθει χρονια τωρα να λειτουργει με μια κοινωνικη μεριμνα απουσα και να παιρνει στα δυσκολα την κατασταση στα χερια του. Ετσι πορευτηκε ως τωρα και ετσι συνεχιζει να πορευεται.
Με αυτο λοιπον το συναισθημα ευθυνης, καποιοι συνανθρωποι μας ξεκινησαν μια κινηση αγαπης και συγκεντρωσης βοηθειας για τους σεισμοπληκτους της Πελοπονησσου. Βασικα ειδη, οπως κουβερτες, ραντζα, ομπρελες, τροφιμα, συγκεντρωνονται απο τον Σταθη και τη Μαρινα και απο τον Κωστα, σε δυο διαφορετικες πρωτοβουλιες, αλλα συναμα και τοσο ιδιες.
Ας βοηθησει οποιος μπορει! Αξιζει τον κοπο!

13 σχόλια:

  1. Τώρα είναι βλακεία που το γράφω αυτό εδώ, αλλά σε έχω προσκαλέσει σε ένα παιχνιδάκι. Αν θες πέρνα να δεις. Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχως σ αυτο τον τοπο δειχνουμε την ανθρωπια μας ολοι η οι οσοι...Θα γεμισει με αγιους αυτος ο τοπος.Και δεν το λεω ειρωνικα ...το εννοω.
    Μου φαινεται οτι καλο μας κανει που αδιαφορει η πολιτεια τελικα!
    Γιατι αν ενδιαφεροταν η πολιτεια σε υψιστο βαθμο και τα ειχε ολα εξασφαλισμενα ...θα μπαιναμε ποτε σε διαδικασιες να ενδιαφερθουμε για κατι?
    Ε?Λεω εγω τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @faraona
    Ναι, αλλα απο την αλλη, ενα ευνομουμενο κρατος θα απεφευεγε κατα το δυνατον τις τραγωδιες και θα εκανε ολων τη ζωη μας ευκολοτερη. Αλλωστε, το αξιζουμε, εμεις χρηματοδοτουμε την πολιτεια! Αν ειχαμε ολες τις παροχες που θα επρεπε, δεν θα μειωνοταν κατα πολυ η διαφθορα, η φοροδιαφυγη και η γενικη αρνηση προς ο,τιδηποτε προτεινει η κυβερνηση;
    Γενικα, ουδεν κακον αμιγες καλου!
    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα.Οποιος-οποια θελει μπορει να φερει πραγματα(αυτα που αναφερονται στο μπλογκ του Σταθη.Οχι τροφιμα-ρουχα.Τα ρουχα-τροφιμα για την Κινηση Αγαπης θα σας πω που και ποτε θα τα συγκεντρωσουμε με νεοτερο UPDATE,προσεχως στο kinwniawramiden2.blogspot.com)μεχρι τις 9 το βραδυ στον Σταθμο Μετρο Αγ.Αντωνιος.Αυριο θα τα μεταφερουμε στην Ηλεια.ΕΠΕΙΓΟΝ:ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ,ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΛΕΙ ΣΜΣ ΣΤΟ 697 55 44 314 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπέρα! ωραίες πρωτοβουλίες , μπράβο σε όλους.
    (όταν ήμουν στο μπλογκ σου εσύ ήσουν στο δικό μου πριν λίγα λεπτα!! συγχρονισμός! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω βάλει και γω κάτι ανάλογο στο δικό μου blog. Για άλλο πέρασα όμως.
    Λίγο πριν την κάνουμε προς παραλία μεριά προσφέρουμε ένα βιβλίο να σας συνοδέψει αυτό το καλοκαίρι. Αν έχεις λίγο συγγραφικό ταλέντο πέρνα μια βόλτα και πες μας. Καλό καλοκαίρι, καλό 3μερο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημέρα πεταλουδίτσα μου :)

    Να είσαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή προσπάθεια.Ευτυχώς που γίνεται μόνο με τρόφιμα και πράγματα και όχι με λεφτά γιατί ο ελληνας όταν βλέπει το μαρούλι μπροστά του αφράτο αφράτο χάνει και αξίες και τα πάντα..Δεν υπονοω τίποτα για τα παιδιά που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια αλλά για κάτι άλλους που κονόμησαν άγρια πέρυσι μετά τις πυρκαγιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @griz
    Ειδες παιδι μου; Τα μεγαλα πνευματα συναντιωνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @theogr
    Το ειδα Τεο μου, αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να συγκριθω με καποια αλλα ταλεντα που εχω δει να παρελαυνουν στο μπλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @νικος
    Ειδες οι αχρειοι, που στους γιατρους να τα φανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.