Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Αντιγραφω απο ενα μεηλ που ελαβα. Αν ολα αυτα ειναι αληθεια, αν ετσι εννοουμε τη δημοκρατια και την ελευθερια εκφρασης και λογου...τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, μιας μοιρας επαισχυντης και σκυφτης!


ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΥΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ- ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ - ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΜΙΑ ΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΗΞΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ. ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ.

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα – 12/5/2008


Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές 'Θεματική Βραδιά' και 'Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα'. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»


Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά… «δεν του αρέσει».

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" http://www.rwf.gr/.

O μόνος λόγος που το διαδίδω είναι ότι μέσα από τη συνεργασία μου με τη συγκεκριμένη ομάδα, ένιωσα τι σημαίνει προσπάθεια για την αλήθεια, αγώνας για ενημέρωση και αγάπη για τη δημοσιογραφία. Είναι πασιφανές ότι όσοι προσπαθούν για όλα αυτά, έτσι αμοίβονται. Κι επειδή τα spam οργιάζουν, να ξέρετε ότι αυτό δεν είναι τέτοιο. Είναι κείμενο ενυπόγραφο από εμένα, και σας ζητώ να το διαδώστε. Απλά γιατί δεν μπορεί τέτοιες ενέργειες που θυμίζουν δικτατορικές τακτικές, να παιρνούν απαρατήρητες στην Ελλάδα του 2008.
ΜΠΟΝΤΖΩΡΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Επίσης, αν σας ενδιαφέρει γίνεται συλλογή υπογραφών στο
http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html

Τα σχολια δικα σας...

25 σχόλια:

  1. Μόλις την υπέγραψα επωνύμως..

    Η ΕΡΤ είναι ακόμη δημόσια τηλεόραση? (αν ήταν βέβαια ποτέ της!...) Ποιος αποφασίζει τί βλέπουμε, ποιον διώχνουμε κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, ...τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To διαβασα και υπεγραψα.
    Ειναι ντροπη.

    πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μου φαίνεται παράξενο τίποτα πια....

    Πάω κι εγώ για υπογραφή .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @equilibrium
    Ειδες χαλια;;;

    @αμαλθεια
    Καλα αυτο δεν ισχυει μονο σε αυτην την περιπτωση...γενικα τα εχουμε κανει σκατα!

    @φαραονα
    καλημερα!

    @νικος κ
    Ουτε λιγο ουτε καθολου μπορω να σου πω!

    @ξανθουλα
    Αμ αυτο ειναι το χειροτερο! Οτι μας εχουν φτασει σε ενα τετοι σημειο που να μην μας σοκαρει τιποτα, να τα περιμενουμε πια ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΟΛΟΙ
    Δεν ξερω αν αυτο το συγκεκριμενο ειναι πραγματικοτητα, αν καποιος ξερει κατι αλλο, παρακαλω να ενημερωσει.
    Ειναι δεν ειναι ομως, εχουμε απειρα ιδια παραδειγματα καθημερινα, στη δουλεια μας, στη ζωη μας, στην κοινωνια παντου.
    Το "ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!" αναφερεται περισσοτερο στη γενικοτερη καταντια μας!
    Και για να ελαφρυνω λιγο την ατμοσφαιρα, παμε να τραγουδησουμε:

    "Σφυριξε χαρουμενα αν μπορεις...
    Δες τη φωτεινη πλευρα της ζωης...
    Μην το γρουσουζευεις, σκεψου θετικα, ολα στη ζωη ειναι ΣΚΑΤΑ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα η συλλογή υπογραφών έχει κάποιο αποτέλεσμα; Δεν ξέρω..το έκανα πάντως. Για το θέμα που αναφέρεις διάβασα πρόσφατα σε διάφορα blogs..ο κόσμος ευαισθητοποιείται αλλά αυτό δεν φαίνεται ν' ανησυχεί τους "κλειδοκράτορες"..Καλησπέρες στην πρίζα των συνόρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @οναρ
    Κι ομως πιστεψε με, εχει αρχισει να τους ανησυχει...αρκει να ενταθει και να μην χαλαρωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλημέρα! Είμαι η Δήμητρα και σε βρήκα μέσω του RadioPoint. Δεν άντεξα και θέλω να σχολιάσω το θέμα για τον Κούλογλου.
    Δεν απορώ για αυτά που έκανε η ΕΡΤ. Απορούσα τόσο καιρό που άφηναν τον Κούλογλου να κάνει την καταπληκτική δουλειά που κάνει στις δύο αυτές εκπομπές ανενόχλητος.
    Ακριβώς όπως το λες. Τακτικές χούντας! Η λογοκρισία της κυβέρνησης με αηδιάζει.
    Γιατί; Δεν είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από μας ζούμε με 700 ευρώ το μήνα; Η εκπομπή τους πειράζει;
    Υπέγραψα κι εγώ. Ελπίζω ο Κούλογλου να βρει καινούριο "σπίτι" σύντομα και να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα υπέροχα ρεπορτάζ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αμελι-δημητρα
    Καταρχας καλωσορισες!
    ναι, ηταν πραγματι υπεροχα τα ρεπορταζ του...κριμα, κριμα, κριμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζήτω στην επιστροφή της εποχής της ΥΕΝΕΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλως τον ταχυδρομο! Παραδοσιακο το επαγγελμα, επιστροφη στην παραδοση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε αυτή τη χώρα όσο υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις στα πάντα, θα προσπαθούμε συνεχώς να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε έλεφαντες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Και τουλαχιστον να υπηρχαν οι κρατικες παρεμβασεις εκει που πραγματικα χρειαζονται! (βλ. εγκληματικοτητα, παιδεια, ανεχεια, νοσοκομεια κτλ) Αλλα εκει, κανει την κοτα το Κρατος, μην τυχον και φαει κανενα ευρω λιγοτερο η μη χασει κανενα σπονσορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διάβασα το θέμα πριν 4-5 μέρες.
    Ενιωσα έκπληξη και μετά αηδία.
    Σίγουρα ο κ. Κούλογλου θα ξέρει γιατι τον έκοψαν, εύχομαι να το πεί, να πει τους λόγους δημόσια.
    Χίλιες φορές να κόβονταν απο τα κανάλια οι Δρούζα, Τατιάνες και Μενεγάκηδες και στη θέση τους να έμπαιναν 5 Κούλογλοι.
    Απορούσα πώς κατάφερναν να βγάζουν τόση πολλή δουλειά σε αυτην την ομάδα της εκπομπής. Μπράβο τους.

    Ντροπή για την ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. διάβασα κι εγώ σχετικά για τον άθλιο τρόπο της ΕΡΤ...ο Κούλογλου ΕΙΝΑΙ δημοσιογράφος και όχι σταρ όπως άλλοι,iu που ταχα μου παίζουν τους δημοσιογράφους(βραβεύονται κιόλας!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλή βδομάδα μικρή μου κι έχεις πρόσκληση! Μη με δείρεις, αλλά είσαι σταθερή αξία για μένα ;)

    και κανόνισε να βρεθούμε this time κάτω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @tzonakos
    Εκπληξη δυστυχως δεν ενιωσα, τα βλεπω αναμενομενα κατι τετοια. Αηδια μπολικη και ενα ερωτημα να μου τριβελιζει το μυαλο:"Γιατι δεν τους διωχνουμε ολους τους μαλακες; Γιατι τους ξαναμαναψηφιζουμε;Δεν υπαρχει σωτηρια;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @tzonakos
    Υ.Γ. Αντε σε περιμενουμς να τα λεμε κι απο κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @cook
    Εμ, γι' αυτο τον φαγανε! Δεν νοειται τη σημερον ημερα να κανει ανθρωπος σωστα τη δουλεια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @equilibrium
    Αμοιβαια τα αισθηματα κι εννοειται οτι θα ανταποκριθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @αμελι- δημητρα
    Καλημερα και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.