Τρίτη 1 Απριλίου 2008

THEY HAVE A NAME!!!

Λοιπον, αυτο το κειμενο μου ηρθε σημερα με μεηλ και το βρισκω εξαιρετικα ενδιαφερον!

Περιμενω και τη δικη σας αποψη...




SPREAD THIS MESSAGE ALL OVER THE WORLD.




THEY HAVE A NAME!!!!!!!!!!

FOR THOSE THAT SEEK A NAME FOR ' MACEDONIA '.

THE NAME OF THE AREA BEFORE WORLD WAR II WAS VARDARSKA.

THE NAME MACEDONIA WAS GIVEN TO THEM BY THEIR CRYPTO JEWISH LEADER JOSEF BROSTEIN (OR THE LEADER KNOWN AS TITO).



ABOVE YOU CAN SEE THEIR MAP BEFORE 1940.



A FEW NOTES FOR THOSE WHO DO NOT KNOW.

1. ALEXANDER THE GREAT AND HIS TEACHER ARISTOTLE SPOKE HELLENIC. NOT ANY SLAVIC LANGUAGE.

2. THE MACEDONIAN CAPITAL WAS PELLA. NOT SKOPJE.

3. ALEXANDER'S SISTER WAS CALLED THESSALONIKI. NOT SOLUN LIKE THE SLAV(E)S CALL IT.

4. VOUKEFALAS WAS ALEXANDER'S HORSE. NOT A ZASTAVA.



SO, VARDARSKA IT IS AND STOP PLAYING WITH THE REAL MACEDONIANS.

WE'VE HAD ENOUGH WITH THIS JOKE!

35 σχόλια:

  1. ό,τι και να πεις πονάει...κι έλα που δεν υπαρχει κανείς με τσαγανό εδώ,που να ενδιαφέρεται πραγματικά για τη χώρα του....
    και γι αυτό ψηφίζουμε τους αναξιους πολιτικούς που σήμερα κατηγορούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστίνα πράγματι ενδιαφέρων κείμενο… Συμφωνώ σε όλα
    Ναι το όνομα τους πρέπει να είναι αυτό (VARDARSKA)
    Αλλά στην ιστορία ποτέ και τίποτα δεν μπόρεσε να κρατήσει που να είναι βασισμένο πάνω σε ψέματα. Πόσο μάλλον ένα κρατίδιο.
    Για αυτό να μη φοβόμαστε απλά να ανησυχούμε.
    Η Μακεδονία μας είναι μία και είναι Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική ακόμα πολλά-πολλά χρόνια…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Μακεδονια πατριδα μου τι τραβας!


    Καλον Απριλη ναχεις πεταλουδι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @COOK
    Τι να πεις...εγω κατα καιρους εχω βρεθει υπολογη για τη σταση μου αυτη! Και καλα υπερβολικα εθνικιστικη! Αφου οι ιδιοι δεν ξερουμε την ιστορια μας και πολλα παιδια μιλανε για το "ανυπαρκτο Μακεδονικο"! Δε λεω, σιγουρα η ιστορια μας εχει δεχθει πολλες αλλαγες και σιγουρα ολες υπερ μας, δεν ειναι δυνατον εμεις παντα να ειμαστε οι τελειοι και ολοι οι αλλοι οι κακοι και χαζοι κτλ. Αλλα, η Μακεδονια ΕΙΝΑΙ Ελληνικη!Κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @outopios
    Δυστυχως, καλε μου, πολλα πραγματα στην ιστορια ολων των λαων, αλλων περισσοτερο αλλων λιγοτερο, εχουν βασιστει σε ψεμματα αισχρα, τα οποια ομως εχουν επικρατησει για χρονια και χρονια, αιωνες μη σου πω... Δυστυχως, επικρατει το δικιο οχι αυτου που εχει δικιο, αλλα του ισχυρου. Και στην προκειμενη περιπτωση, ο ισχυρος ειναι τα Σκοπια, που τα στηριζουν οι ΗΠΑ. Θελουν να βαλουν τις βασεις τους εκει και να το κανου προτεκτορατο τους. Πιστευεις οτι τα Σκοπια θα τολμουσαν να κουνηθουν αν δεν ειχαν πλατες πισω τους; Και ας μη κοιταμε την εκταση του κρατιδιου, αλλα την εν δυναμει ισχυ του. Προβλεπω να εχουμε αλλη μια περιπτωση στο μελλον σαν του Ισραηλ, που ειναι μια σταλια κρατος και ελεγχει ολο τον κοσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ faraona
    Καλημερα! Εσυ ειδικα που ασχολεισαι με τα εργοχειρα και την παραδοση, θα νιωθεις οτι περα απο τα εδαφη και την ιστορια, ειναι κριμα να απειλειται μια παραδοση αιωνων να παραδοθει σε ενα λαο που ουτε τη γνωριζει σε βαθος ουτε και την ποναει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι ενα τελευταιο σχολιο. Πιστευω πως στην Ελλαδα ειμαστε πολυ πισω. Τα δικαιωματα των μειονοτητων ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα και καλα κανουν οι Σκοπιανοι και το θιγουν. Οπως εμεις, σαν προσφυγες στη Γερμανια και στη Αμερικη και στην Αυστραλια και αλλου εχουμε τα σχολεια μας τα ελληνικα, τις εκκλησιες μας, δικαιωματα σε ολους τους τομεις, ασφαλιση, εργασια, πρεπει να δινουμε τα ιδια ακριβως δικαιωματα σε ολες τις μειονοτητες. Περηφανευομαστε οταν ενας Ελληνας πολιτευεται και εκλεγεται στη Γαλλια η στις ΗΠΑ, αλλα αν βαλει υποψηφιοτητα εδω κανενας μουσουλμανος πεφτουμε να τον φαμε. Δεν πρεπει να εχουμε ομως δυο μετρα και δυο σταθμα, αν θελουμε να εννοουμστε δημοκρατικη χωρα. Και να μη δινουμε δικαιωματα σε κανεναν να μας προσβαλει. Ας λειτουργουμε εμεις σωστα, δημοκρατικα και ανθρωπινα και τοτε βλεπουμε αν θα μπορει κανεις να μας κουνηθει η να μας διαβαλλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και αναρωτιόμουνα πραγματικά αν είχαν κάποιο άλλο όνομα ανά τους καιρούς γιατί δε μπορεί θα είχαν! Τώρα μένει απλά να το διασταυρώσω γιατί δεν πρέπει να τα αφήνω ανεπιβεβαίωτα τόσο σοβαρά θέματα! (Και γιατί δεν το έχει αναφέρει κανείς αυτό, στην τηλεόραση ή στις πολιτικές συζητήσεις στην Tv , παντού? Μόνο αυτό με προβληματίζει! )
    Καλό μήνα πεταλουδίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο που καλή μου Χριστίνα όταν ένας Έλληνας πολιτεύεται στις χώρες που ανέφερες δεν κάνει προπαγάνδα για το χοιροστάσιο στο οποιο κατοικούμε εμείς είτε γιατί δεν τον αφήνουν είτε γιατί δεν τον νοιάζει...

    Σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς Τούρκοι άρα μπορούν ελεύθερα να πάνε εκεί να ζούνε με ένα ευρώ τη μέρα να πέφτει λογοκρισία με το κιλό και τότε θα καταλάβουν σε τι δημοκρατική χώρα ζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @griz
    Ναι, γι' αυτο κι εγω λεω πως το βρηκα ενδιαφερον και δε λεω τιποτα παραπανω...αν το διασταυρωσεις πες μου κι εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ανωνυμος
    Δεν μιλαω για οσους ζουν στην Τουρκια και κατηγορουν την Ελλαδα, αλλα για οσους ζουν και μεγαλωνουν εδω τα παιδια τους και αντιμετωπιζονται σαν κατωτεροι.
    Και καποια στιγμη, πρεπει να μαθουμε να αγνοουμε τη συμπεριφορα των αλλων και να υιοθετησουμε μια ορθη εθνικη συμπεριφορα. Αν οι Αρχαιοι Ελληνες κοιτουσαν τι εκαναν πχ οι Περσες, δεν θα ειχε γεννηθει ποτε η Δημοκρατια. Και αν θελουμε να ειμαστε περηφανοι για το παρελθον μας, θα πρεπει και να ειμαστε συνεχιστες του, να φανουμε ανταξιοι του. Οχι μονο λογια, οχι μονο τα καλα και συμφεροντα!Επιμενω οτι αν ειχαμε το 1/10 απο τη στοφα των προγονων μας, πολλα θα ηταν διαφορετικα...και καποια βεβαια ιδια κι απαραλλαχτα ανα τους αιωνες, αλλα κανεις δεν ειναι τελειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλό μήνα...
    και υπομονή έρχονται και χειρότερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ελληνες ενεργοι πολιτες
    Σταθη και Μαρινα, ειστε για να δινετε κουραγιο!!!
    Ξερετε κατι που δεν ξερω; Αποκαλυψη τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μου έιχε έρθει και σε μένα.να η ιστορία λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το ελαβα κ εγω..
    Ποσο θα υποφερει αυτη η χωρα?
    Και εμεις σαν αδυναμοι να παρακαλαμε για "λυση"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @νικος
    Δεν το εχουμε διασταυρωσει ακομα, οποτε δεν ειναι ακριβως ιστορια, ειναι ομως μια πολυ πιθανη εκδοχη

    @roadartist
    Η χωρα αυτη θα ταλαιπωρειται οσο εχει αδιαφορους πολιτες που θελουν να εχουν μονο δικαιωματα και οχι υποχρεωσεις, που εχουν μια σταση αρνησης σε ολα και που εκλεγουν ακομα πιο αδιαφορους πολιτικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. www.e-grammes.gr/article.php?id=2893

    Αληθινό πρέπει να ναι τελικά για να το αναφέρει εγκυκλοπαίδεια!!... :**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @griz
    Σ' ευχαριστω πολυ κοριτσι μου! Εισαι θησαυρος! Που το βρηκες τοσο γρηγορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγώ πάλι να τους προτείνω με πολλή πολλή αγάπη:

    Σκόπγια-Σκόπγια-Μη Σκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Δυσυχώς,...πολλά πράγματα στην ιστορία όλων των λαών, άλλων περισσΌτερο άλλων λιγότερο, έχουν βασιστεί σε ψέματα αισχρά, τα οποία όμως έχουν επικρατήσει για χρόνια και χρόνια..."

    Πολύ καλό το ποστ σου πεταλουδίτσα μου!

    Νια καλή ημέρα σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα πεταλούδα μου, πολύ ωραίο ποστ!
    Αναρωτιέται γιατί δεν έχει ακουστεί αυτό μέχρι τώρα από κανέναν.
    Όσο για τις διακρίσεις πολύ καλά τα λες. Πρέπει να φερόμαστε ακριβώς όπως απαιτούμε κι εμείς να μας φέρονται!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν θα σχολιάσω το post σου αγαπητή butterfly άλλά κάποια σχόλια που διάβασα.
    Καταρχήν οι ΗΠΑ δεν έχουν αυτή την στιγμή την δυναμική που έχουν να επηρεάζουν τους πάντες και να προκαλούν τον τρόμο που προκαλούσαν.Έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και ζούν σε μία εσωστρεφή φάση.
    Γι'αυτό βρήκε την ευκαιρία ο μπούλης ο κωστάκης να πάει στην Ρουμανία και να ασκήσει βέτο παρόλο που οι αμερικάνοι είχαν άλλη άποψη.Τα προηγούμενα χρόνια ούτε που θα τολμούσε.
    Για μένα δεν υπάρχει κατι σοβαρό-δηλαδη δεν υπάρχει καμία απειλή απο πουθενά για να το συζητάμε σοβαρά-και νομίζω οτι το θέμα το συντηρούν εδώ για να στραφούν τα βλέμματα μακριά απο τα σημαντικά ζητήματα που μας καίνε όλους.Στα σκόπια το συντηρούν για άλλους λόγους..
    Η ιστορία μας έχει διδάξει πώς όταν ένα κράτος παρέπαιε οικονομικά οι κυβερνήσεις του"γεννούσαν"ξαφνικά έναν αντίπαλο με πρόσχημα δήθεν επεκτατικές τάσεις και τραβούσαν τα βλέμματα του λαού απο τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
    Μεγάλη παγίδα το μακεδονικό..
    Υ.Γ.:Αλήθεια όλους αυτούς τους εθνικιστές που φωνάζουν για το μακεδονικό τόσο καιρό δεν τους άκουσα να λένε τίποτα για το άνοιγμα της οδού Λήδρας στην κύπρο..αλλά έτσι είναι..ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πεταλουδίτσα, έτσι, είμαι γρήγορη εγώ!! χεχεχε! Φιλάκιαα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερα στις δυο ομορφες κυριες μας, Αμαλθεια και Νεραϊδοσκονη!

    @equilibrium
    Αυτη η αγαπη που λες ειναι το ζητουμενο! Ποσα τελικα ειναι αυτα που στ' αληθεια μας χωριζουν σε σχεση με αυτα που μας ενωνουν;

    @νικος
    Ναι εχεις δικιο εν μερει.
    Μην ξεχνας ομως οτι οι ΗΠΑ βρισκονται σε δυσκολη θεση και αναζητουν οσο το δυνατον περισσοτερους συμμαχους σε οσο το δυνατον πιο στρατηγικες θεσεις. Αν τους κατσει το θεμα με τα Σκοπια, θα ελεγχουν μεγαλο μερος των Βαλκανιων και θα αρχισουν ισως να ανκτουν τη δυναμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εβλεπα εχτες τους "Πρωταγωνιστες" στο Mega. Ηταν πολυ ενδιαφερουσα εκπομπη, ενα οδοιπορικο στα συνορα μας με τα Σκοπια, στα τελευταια συνοριακα ελληνικα χωρια και στα πρωτα σκοπιανα. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι εδω και 60-70 χρονια- επι εποχης Τιτο- οι κατοικοι στα Ακριτικα χωρια μας μαθαιναν να μιλουν και στα σκοπιανα. Μαλιστα τη διαλεκτο αυτη την ελεγαν "μακεδονιτικα" και τους γειτονες μας "μακεδονες" οι ιδιοι οι Ελληνες! Δυσκολο ζητημα λοιπον, οταν ηδη εδω και χρονια εχει επικρατησει μια κατασταση και κανεις δεν εχει κανει κατι να την αλλαξει...Παντως ειναι τοσο κοντινοι οι δυο λαοι μας στην οψη και στη νοοτροπια. Μιλουσαν 3 νεαρα παιδια απο τα Σκοπια για τα ονειρα τους για ενα κοσμο ελευθερο απο συνορα, βια και περιορισμους...Κατι τετοιο δεν ονειρευομαστε κι εμεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν ονειρευόμαστε λοιπόν έναν κόσμο ελεύθερο απο σύνορα(όπως σωστά λες και συμφωνώ μαζί σου)τι μας ενοχλεί αν μερικοί άνθρωποι λίγο πιο βόρεια αυτοαποκαλούνται μακεδόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @νικος
    Αλλο πραγμα τα συνορα και αλλο η ιστορια, Νικο μου. Το να ζητουσαν μονο ενα ονομα, εμενα προσωπικα δεν θα με ενοχλουσε ιδιαιτερα, οπως δεν μ' ενοχλει η Νικαια της Γαλλιας η η Αθηνα της Αμερικης. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι πανε να καπηλευτουν την ιστορια μας και οτι διεκδικουν μεταξυ αλλων και εδαφη απο το σπιτι μας. Αν δεν υπηρχαν συνορα, ολα θα ηταν διαφορετικα, ομως υπαρχουν και οφειλουμε ΟΛΟΙ να τα σεβομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα σύνορα είναι κάτι πολύ υποκειμενικό κατ εμε.
    Απο την Ελλάδα έχουν περάσει δεκάδες πολιτισμοί και με την ίδια λογική θα μπορούσαν και αυτοί να διεκδικήσουν πάλι κάποια εδάφη που τους άνηκαν.Αμα πας στην Τουρκία θα σου πούν οτι μέχρι την Λάρισα τους ανήκει η περιοχή γιατί εκεί ηταν εγκατεστημένη για πολλά χρόνια η οθωμανική αυτοκρατορία και τους την βούτηξαν οι Ελληνες μαζί με τους Αγγλους και τους Γάλλους.Κάθε χώρα έχει άλλη ιστορία.Αν ήσουν στα Σκόπια θα σου έβρισκαν ανάλογους χάρτες για να σου αποδείξουν οτι δεν είναι ελέφαντες.
    Δεν μπορούμε να μιλάμε για εθνικές ταυτότητες την σήμερον ημέρα..Κανένας δεν μπορεί να μιλάει..Και μην ξεχνάμε οτι η Μακεδονία είναι επίσημα ελληνική τα τελευταία 90 χρόνια.Τέσπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αμα το παμε ετσι Νικολακη σωθηκαμε...Τοτε μπορουμε κι εμεις να γυρισουμε σε χαρτες της αρχαιοτητας και της εποχης του Μεγαλου Αλεξανδρου, η του Βυζαντιου η πριν την Τουρκοκρατια και να ζηταμε εδαφη απο τη Σμυρνη μεχρι και την Αιγυπτο! Η ουσια ειναι οτι εχουμε υπογραψει συνθηκες και υπαρχουν συνορα σημερα που πρεπει να τηρουνται. Αν αρχισουμε τις ανακαταταξεις, κλαφτα Χαραλμπε, ο καθενας θα ζηταει ο,τι θελει και πρωτοι απο ολους εμεις! Τωρα, αν καταργηθουν εντελως τα συνορα και οι ανθρωποι αποφασισουν να ζησουν ελευθεροι και μονιασμενοι...ναι καλα και μετα ξυπνησα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.bulgarmak.org/makedonia.htm

    Δες αυτό Χριστίνα μου..Μου το έστειλαν πρίν λίγο και είπα να το μοιραστώ μαζί σου μιας και τις προάλλες συζητάγαμε πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημερα!Εριξα μια ματια...καποα απο αυτα τα εχω ξανακουσει και υπαρχει βεβαια η αντικρουση απο Ελληνικης πλευρας...θελω χρονο να τα κοιταξω πιο καλα. Ξερω οτι σιγουρα δεν ειμαστε οι μονοι που εχουμε ιστορικα στοιχεια, αλλα θελει ψαξιμο η υποθεση. Παντως, για πολλα απο αυτα που ειδα υπαρχουν πηγες και ενδειξεις οτι ειναι ψευδη και πολλα εχουν να κανουν με το γεγονος οτι στην αρχαιοτητα καθε πολη- κρατος ηταν σαν μια ανεξαρτητη χωρα, που ναι μεν ανηκε στην Ελλαδα, αλλα ειχε περιεργο καθεστως, κατι σαν την ΕΕ αλλα σε πιο προχωρημενη μορφη.

    Ευχαριστω για το λινκ, θα το διαβασω πιο προσεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βασικά απ'οτι ξέρω δεν είχαν καμία σχέση τα κρατίδια τότε με τα σημερινά καθεστώτα της Ε.Ε.Για παράδειγμα η Μακεδονία μπορεί να ήταν υποταγμένη στην Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά είχε την μορφή του σημερινού Κόσοβου..
    Πάντως όντως υπάρχουν ψευδή στοιχεία σε αυτά τα κείμενα αλλά υπάρχουν και μεγάλες αλήθειες τις οποίες έχουν μετατρέψει σε παραμύθια οι Έλληνες.Γι'αυτο νομίζω ότι το να φανατίζομαι με τέτοια θέματα όταν δεν είμαι σίγουρος για την πλήρη αλήθεια δεν με βοηθάει.
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(Π.Χ.ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.