Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!!

Πριν απο λιγες μερες ηταν η παγκοσμια ημερα ρατσισμου. Τι ευκολο που ειναι να μιλας για ισοτητα και ανθρωπινα δικαιωματα, οταν εσυ ο ιδιος δεν ανηκεις σε καμια ομαδα που αντιμετωπιζεται ρατσιστικα, οταν ζεις τη φυσιολογικη σου τη ζωουλα και εισαι και πολυ υπερανω! Οταν ερθει η ωρα ομως να αποδειξεις εμπρακτα αυτο που διατεινεσαι οτι πιστευεις, τι θα κανεις;


Ενα απο τα χειροτερα ειδη ρατσισμου, ειναι ο κοινωνικος ρατσισμος. Ολοι συμπονουν τους ναρκομανεις, αρκει το κεντρο αποτοξινωσης να μην ειναι στη γειτονια τους. Ολοι ξερουν πως το AIDS μεταδιδεται μονο με σωματικα υγρα, αλλα κανεις δεν θελει στο εργασιακο του περιβαλλον η στην πολυκατοικια του ενα φορεα. Ολοι καταλαβαινουν πως η ατιμη η κοινωνια μπορει να σπρωξει ενα κοριτσακι στα πεζοδρομια, ομως, αν παρελπιδα καταφερει να βγει και να ξεμπλεξει το κοριτσακι, καμια μανα δεν το θελει για νυφη της και κανενας αντρας για συντροφο του. Ολοι εχουν καταλαβει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι καποια τροπικη μεταδοτικη ασθενεια, αλλα δεν αναγνωριζουν στους ομοφυλοφιλους το ιδιο δικαιωμα στον ερωτα, στην εκφραση, στη συμβιωση, οπως στους ετεροφυλοφιλους.


Καλα, οσο για τον φυλετικο, σεξιστικο, θρησκευτικο κτλ ρατσισμο, ας μην το πιασουμε καλυτερα...


Αφορμη για την παραπανω εκρηξη σκεψεων και συναισθηματων, η ειδηση που εφτασε στα αυτια μου οτι το "Συμφωνο Ελευθερης Συμβιωσης", η καπως ετσι τελος παντων, θα ισχυει μονο για straight (ακρως ρατσιστικος ορος, οι αλλοι δηλαδη τι ειναι crooked;) ζευγαρια! Και με ποια κριτηρια παρακαλω, σε ενα κρατος που απο το Συνταγμα απαγορευεται ο ρατσισμος παντος ειδους, επιλεγουμε σε ποιους θα εφαρμοστει ο νομος και με ποιο δικαιωμα στην τελικη χωριζονται οι ανθρωποι σε κατηγοριες με βαση το σεξουαλικο τους προσανατολισμο; Αν αληθευει, ειναι τουλαχιστον ελεεινο! Μηπως θα το ζητανε και στο βιογραφικο στο εξης; Καπου αναμεσα στην προϋπηρεσια και τις ξενες γλωσσες;
Αν συμφωνειτε με τα παρακατω, παρακαλω διαδοστε το!

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ /

A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field. But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals.

What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION

26 σχόλια:

  1. Ειμαι φανατικη αντιρατσιστρια και συχαινομαι ολους οσους ειναι ρατσιστες,συντηρητικοι και μισανθρωποι.

    Συμφωνω απολυτα με ολα οσα διαβασα...



    καλο απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως την! Χαιρομαι πολυ που περασες απο δω! Την καλησπερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τι ευκολο που ειναι να μιλας για ισοτητα και ανθρωπινα δικαιωματα, οταν εσυ ο ιδιος δεν ανηκεις σε καμια ομαδα που αντιμετωπιζεται ρατσιστικα, οταν ζεις τη φυσιολογικη σου τη ζωουλα και εισαι και πολυ υπερανω!"

    Αυτό ξαναπές το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως οσες φορες και να το πω, παντα θα πεφτουμε σε αυτα τα σφαλματα της κριτικης και του "υπερανω" ολοι μας, μηδενος εξαιρουμενου. Το θεμα ειναι οτι αν το κανεις καποια στιγμη κατα λαθος, εκ παραδρομης, απο αφελεια βρε αδερφε, ΟΚ. Ανθρωποι ειμαστε. Οταν νιωθεις ανωτερος απο τους αλλους εκει ειναι το προβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά σου :-)Καλό σου βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι βοηθεια, ειναι αυτο που πιστευω. Για να ειμαι ειλικρινης κι εγω η ιδια πολλες φορες δυσκολευομαι να αντιμετωπισω την οποιαδηποτε διαφορετικοτητα ισοτιμα, αλλα το παλευω!Ολοι αξιζουμε τις ιδιες ευκαιριες, εφοσον οι επιλογες μας δεν βλαπτουν κανεναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν είμαι σιγουρη...αναγνωρίζονται πλεον οι γαμοι των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα; αν ναι,θα πρεπει να ισχύει και γιάυτούς το Συμφωνο ελευθερης συμβίωσης....αλλά κι αν ακομη ισχύσει...απέχουμε πολύ ως λαός απο το να αποδεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες....αντίθετα θα έλεγα οτι είμαστε ΠΟΛΥ ρατσιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ που είμαι ρατσιστής στους μαλάκες πιάνεται..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε μπορούσες να κάνεις καλύτερη δουλειά με αυτό! μας έβαλες τα γυαλιά μικρή μου! :)

    Εύγε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σωστή φιλενάδα!! :))
    Εύγε!!
    Φιλιά και καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @cook
    Ακριβως επειδη δεν ισχυει ο γαμος θα πρεπει για ενα παραπανω λογο να ισχυει το συμφωνο, ωστε επιτελους και αυτοι οι ανθρωποι να εξασφαλιζονται!

    @νικος κ.
    Τη μαλακια πολλοι αγαπησαν...το μαλακα ουδεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @equilibrium
    Οπως ειπα και στο φιλο μας πιο πανω, αυτο που πιστευω αυτο λεω. Και ολο το εισαγωγικο κειμενο ειναι κυριως αυτοκριτικη, γιατι κι εγω πεφτω πολλες φορες στη λουμπα και μπορει να κρινω με λαθος κριτηρια τους ανθρωπους. Αλλα σιγα σιγα μαθαινω...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @cinderella
    Αν το βρισκεις σωστο, διαδωσε το! Φιλια πολλα την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά τα λες. Πολλές φορές είμαστε ρατσιστές κι ας μην το ξέρουμε επειδή δεν μας έτυχε τίποτα που να δοκιμάζει τα ρατσιστικά μας αισθήματα...

    Καλό βράδυ

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πεταλουδίτσααα!
    Να σου πω την αλήθεια ρατσίστρια δεν είμαι αλλά δεν έχω κατασταλλάξει σε συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος, προβληματίζομαι ακόμα..
    Καλησπέραα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @αλεξανδρα
    Καλη σου μερα καλη μου!

    @griz
    Τι σε προβληματιζει κοριτσακι; Περνα μια βολτα να το συζητησουμε.
    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπέρα λοιπόν!!
    Παρόλο που δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, καθώς ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή, το να νομιμοποιηθεί όλο αυτό το σκηνικό μου φαίνεται σαν να συμμερίζεται ολόκληρη η κοινωνία το ότι θεωρείται φυσιολογικό. Αλλιώς είναι να αποδεχτεί η κοινωνία ότι υπάρχουν και οι ομοφυλόφιλοι και διαφορετικό το να τους νομιμοποιήσει . Δε μπορώ να το εξηγήσω γμτ πιο καλά :/ :p ελπίζω να κατάλαβες έστω και λίγο τον προβληματισμό μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατα την αποψη μου, Ειναι φυσιολογικο, ανεξαρτητα με το αν συμφωνει η οχι η κοινωνια. Ειναι μια ορμονικη διαταραχη απλως. Ειναι σαν να λες οτι οι γυναικες που εχουν ορμονικα προβληματα και δεν μπορουν να κανουν παιδια ειναι κατι το μη αποδεχτο η περιπου κατι τετοιο. Οταν ειναι τοσο μεγαλος ο αριθμος των ανθρωπων που εχουν αυτον τον σεξουαλικο προορισμο, δεν ειναι δυνατον να μην τους αναγνωριζονται δικαιωματα, οπως και υποχρεωσεις. Ειναι σαν να περιθωριοποιεις το 15-20% του πληθυσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλησπέρα και πάλι,

    'Οπως θα έχεις ακούσει σε λίγες μέρες το υπουργείο πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τις διακρίσεις στην ελευθερη συμβίωση.

    Επειδή ο χρόνος πιέζει, παίρνω το θάρρος να σου ζητήσω να ξεκλέψεις πέντε λεπτά από το χρόνο σου και να στείλεις τη διαμαρτυρία σου απευθείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι grammatia@justice.gov.gr. Mπορείς να στείλεις ένα σύντομο μήνυμα όπως αυτό εδώ:


    "Πληροφορήθηκα από τον τύπο την πρόθεση του Υπουργείου σας να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα προβλέπει ένα συμβόλαιο συμβίωσης αποκλειστικά για τα ανύπαντρα ετερόφυλα ζευγάρια. Θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου καθώς θεωρώ ότι ο αποκλεισμός των ζευγαριών ίδιου φύλου από το νομοσχέδιο αντιβαίνει προς το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο."

    Καλό θα είναι να υπογράψεις τη διαμαρτυρία με ονοματεπώνυμο και όχι με κάποιο ψευδώνυμο! Αν νομίζεις ότι μπορείς να το προωθήσεις και σε άλλους που να ενδιαφέρονται να κάνουν το ίδιο, ακόμα καλύτερα.

    Σε ευχαριστώ και πάλι και να με συγχωρείς αν σε κουράζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απόλυτα με το post σου.
    Υπάρχει και ένα υποτιμημένο-και ίσως το χειρότερο κατα την γνώμη μου για έναν άνθρωπο-(απο τους πόλλούς)είδος ρατσισμού που έχει να κάνει με τους χοντρούς ανθρώπους.
    Συναντώ καθημερινά χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους με παραπάνω κιλά που βιώνουν καθημερινά την απόρριψη σε ερωτικό,φιλικό η εργασιακό επίπεδο.
    Βέβαια αν ο εκάστοτε χοντρός/η έχει μερικά φράγκα παραπάνω τότε αυτός ο ρατσισμός εξαφανίζεται.
    Καλό Σ-Κ butterfly.
    Y.Γ.:Να σου κάνω μια επισήμανση και αν θές την αποδέχεσαι.Η λεκτική επαλήθευση που υπάρχει κάτω απο τα σχόλια που αφήνουμε κάποιες φορές είναι πολύ κουραστική και νομίζω ότι δεν χρησιμεύει σε κάτι.Αν θές την βγάζεις.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. butterfly μου απλά λέω ότι να τους αποδεχτεί η κοινωνία στην καθημερινότητα και να μην τους φέρεται λες και είναι άρρωστοι. Απλά μέχρι εκεί βάζω το όριο.
    Σου φαίνεται λογικό το ότι όλο και αυξάνεται αυτή η μερίδα των ομοφυλόφιλων? Δηλαδή και παλιά ήταν τόσοι πολλοί απλά τώρα μπορούν να το δείξουν? Νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται και λίγο μόδα. Εκτός αυτού αν τα πρότυπα είναι τέτοια [που ήδη είναι αν σκεφτείς ποια πρόσωπα προβάλλονται στην τηλεόραση, από σχεδιαστές τούχων, στυλίστες κλπ] τα παιδιά μας μεθαύριο θα συγχίζονται από μικρή ηλικία, δεν είναι μόνο ορμονικό και κληρονομικό το θέμα. Είναι και θέμα περιβάλλοντος.

    Όσο για τους εύσωμους ανθρώπους όπως λέει και ο νίκος δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα θέμα ρατσισμού η ερωτική απόρριψη αλλα αισθητισμού. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος μπορεί να φάει ερωτική απόρριψη γιατί έχει μεγάλη μύτη για παράδειγμα. Από κάποιους. Γιατί κάποιοι άλλοι δε δίνουν σημασία σε αυτά.
    Αλλά όντως εξαφανίζονται οι απορρίψεις όταν υπάρχουν λεφτά.. με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίζονται όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας έχει χρήματα και πάει μια γυναίκα μαζί του. Μη νομίζεις δηλαδή νίκο ότι είναι μόνο για τους εύσωμους το θέμα.

    [σορυ για το μεγάλο κομεντ πεταλουδίτσαααα!!!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πωπωπω! Καλημερα σε ολους! Χαιρομαι πολυ που αυτο το ποστ εγινε αφορμη για προβληματισμο!

    @gay super hero
    Με την πρωτη ευκαιρια θα το στειλω. Και δεν με κουραζεις!

    @δηιανειρα
    που εισαι εσυ κοπελια; τι κωδικους μου ζηταει για να μπω στο μπλογκ σου;

    @griz
    Κοιτα να δεις. Δεν το παιζω υπερανω. Κι εγω δεν θα ηθελα το παιδι μου να ειναι ομοφυλοφιλος και αν ηταν, δεν θα γνωριζα το συντροφο του σε ολους με το ιδιο καμαρι, οπως αν ηταν αντιθετου φυλου. Βεβαια, ακομα δεν εχω ξεκαθαρισει μεσα μου αν αυτο θα γινοταν επειδη εμενα θα με ενοχλουσε η με τη λογικη "τι θα πουν οι αλλοι", αλλα το ψαχνω.
    Και ναι σιγουρα και τα προτυπα επιδρουν στη συμπεριφορα του συνολου. Ομως, κατα τη γνωμη μου, δεν θα επρεπε να υπαρχουν σεξουαλικα προτυπα, θεωρω οτι υποσυνειδητα εξαναγκαζουμε το αοτομο που δεχεται την επιρροη ενος προτυπου σεξουαλικου, να το ακολουθησει, καταργωντας ετσι την ελευθερη επιλογη. Βεβαια, αυτο ειναι μια πολυ μεγαλη συζητηση.
    Παντως, συμφωναμε ιστοριες απο παππουδες, γιαγιαδες κτλ, ναι ηταν παντα πολλοι οι ομοφυλοφιλοι, απλα δεν γινοταν να το δειξουν, γιατι ηταν κατακριτεο.
    Κλεινοντας, υπενθυμιζω οτι ο ερωτας- οχι το σεξ μονο- αναμεσα σε ατομα του ιδιου φιλου σε παλαιοτερους πολιτισμους ηταν απολυτως φυσιολογικος.
    Στην Αρχαια Ελλαδα, οι στρατιωτες εδιναν τη ζωη τους για το συντροφο τους, απειχαν απο τη γυναικεια συντροφια για πολυ καιρο. Ηταν δε η φιλια, η αγαπη και ο θαυμασμος αναμεσα τους τοσο εντονα, που συχνα μετατρεπονταν σε ερωτα.
    Στη Ρωμη, ο Αδριανος οχι μονο ηταν ερωτευμενος με αντρα, αλλα μαλιστα εφηβο οχι ενηλικα, ο οποιος και αυτοκτονησε για χαρη του και ο Αδριανος μετα αρχισε να ιδρυει πολεις με το ονομα του νεαρου, το οποιο αδυνατω να θυμηθω τωρα. Επομενως, ισως τελικα να μην ειναι τα πραγματα ακριβως οπως τα νομιζουμε.
    Υ.Γ. Και 2 σελιδες να γραψεις με χαρα θα τις διαβασω!

    @ Νικος
    Εχεις δικιο, οι πολυ χοντροι ανθρωποι αντιμετωπιζονται περιεργα, οπως βεβαια και οι τυφλοι, αναπηροι, διανοητικα στερημενοι...Στη δε αγορα εργασιας, οι μητερες, οι γυναικες ανω των 40, οι παντρεμενες...δε συμμαζευεται!
    Και βεβαια, οπου υπαρχει χρημα, ολα ως δια μαγειας λυνονται! Κουκλο τον βλεπεις τον αλλο κι ας εχει καμπουρα, γυαλινο ματι και ξυλινο ποδι!
    Δεν εχω ιδεα πως να το βγαλω αυτο που λες!

    Καλημερα σε ολους και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πως γίνεται; Αντιγράφω το ποστ και τη φωτογραφία; Εξήγησε καλέ που το θεωρείς και αυτονόητο!! :)))
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλό μήνα πεταλουδίτσα μου!

    Χωρίς διακρίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα και καλο μηνα σε ολους!

    Σταχτομπουτα μου, επειδης κι εγω πολυ σχετικη δεν ειμαι, θα σου πω τι εκανα εγω και αν σου δουλεψει κι εσενα καλως. Ανοιξα καινουργια αναρτηση. Εσωσα την εικονα στον υπολογιστη μου, στις εικονες μου. Ανεβασα την εικονα στην αναρτηση με το εικονιδιακι "εισαγωγη εικονας" και browse, εκανα απο κατω copy paste το κειμενο, δημοσιευση αναρτησης και voila!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.