Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ...

Αλλος ενας χρονος περασε...πεταξε θα ελεγα! Τοσο γρηγορα, τοσο απλα, τοσο ιδια, τοσο διαφορετικα! Καθε χρονος που περναει αφηνει πισω του ιχνη, αλλα πιο βαθια, αλλα επιφανειακα. Σημαδευει τις ζωες μας με πολλους τροπους. Γεμιζουμε με εμπειριες που ο καθενας τις αντιλαμβανεται διαφορετικα. Αλλες ειναι γεγονοτα "κοσμογονικα", οπως οι φωτιες του καλοκαιριου που σημαδεψαν τη χωρα μας, την αντιληψη μας για τον κοσμο και εβαψαν με μαυρο χρωμα τις ψυχες μας! Αλλες παλι ειναι πιο προσωπικες, μυστικιστικες ισως, πραγματα που μοιραζεσαι η οχι με αλλους, που σου χαριζουν πονο, ερωτα, ευτυχια, που σε οδηγουν πιο κοντα η πιο μακρια απο τον ιδιο σου τον εαυτο. Και καθε χρονο τετοια εποχη προσμενουμε ολοι οτι με τη νεα χρονια κατι θα αλλαξει, κατι θα τη διαφοροποιησει απο τις προηγουμενες...κατι, κατι, κατι. Και τα χρονια περνανε κι αυτο το κατι δεν ερχεται κι εμεις σηκωνουμε τα ματια και τα χερια στον ουρανο και περιμενουμε...του χρονου θα ειναι αλλιως. Αυτη θα ειναι η χρονια μας... Και ξεχναμε...
Τιποτα δε θα αλλαξει αν δεν αλλαξουμε εμεις, αυτο το κατι θα το περιμενουμε φετος και του χρονου και για 100 χρονια ακομα, αν δεν το κανουμε εμεις να συμβει.
Καθε Πρωτοχρονια ολοι μας βαζουμε καινουργιους στοχους, παιρνουμε αποφασεις. Η δικη μου αποφαση για το 2008 ειναι να μην ξεχασω ποτε αυτο που συνεβη στην Ελλαδα και στον κοσμο φετος το καλοκαιρι, να μην ξεχασω ποτε ολα οσα εχουν συμβει που με πληγωσαν, γιατι αυτα με κανουν πιο δυνατη, αυτα μου δινουν την ωθηση να παλεψω για κατι καλυτερο, αυτα με κανουν να σφιγγω τα δοντια και να πιστευω οτι μπορω να γινω καλυτερη. Ακομα αποφασισα να μην αφηνω καμια μερα να παει χαμενη , καμια στιγμη ανεκμεταλλευτη! Ακομα και οταν η καθε μερα ειναι ρουτινα, αυτη τη ρουτινα να την απολαμβανω σαν να ηταν γιορτη! Η ζωη μας ειναι στιγμες και συναισθηματα...καθε στιγμη που χανουμε ειναι μια χαμενη αναμνηση και μια εμπειρια απο την οποια δεν μαθαμε τιποτα. Και βασικοτερο ολων, να υπενθυμιζω στον εαυτο μου καθε μερα, καθε φορα που με πιανουν οι γκρινιες και τα ψυχοπλακωτικα μου, ποσο πολυ τυχερη ειμαι που εχω μια ζωη γεματη απο ανθρωπους, αναμηνησεις και συναισθηματα, πραγματα που αλλοι ανθρωποι δεν ειχαν και ισως δεν θα εχουν ποτε και νιωθω ευγνωμοσυνη για αυτα!
Ας ειναι το 2008 η χρονια που ολοι μας θα κοιταξουμε βαθια μεσα στον εαυτο μας, θα τον γνωρισουμε και θα τον αγαπησουμε. Ας ειναι η χρονια που θα δουμε τον εαυτο μας στα ματια του συνανθρωπου μας, που θα ανοιξουμε την καρδια μας για να χωρεσει ολο τον κοσμο και που θα παψουμε να περιμενουμε να αλλαξει η ζωη μας, αλλα θα αρχισουμε να τη ΖΟΥΜΕ!
Ευχομαι οι λεξεις που θα μας συντροφευουν το 2008 και ολα τα χρονια που θα ακολουθησουν να ειναι:
ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΘΑΡΡΟΣ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΓΝΟΤΗΤΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΠΑΘΟΣ, ΧΙΟΥΜΟΡ, ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΜΟΝΗ, ΟΝΕΙΡΑ, ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ....ΑΓΑΠΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!!

8 σχόλια:

  1. Καλησπερα και καλως σε βρηκα! Χαίρομαι για οσα διαβασα! Να εισαι καλα!! Πολύ όμορφες αληθινές σκέψεις! Πολύ συχνά σκέφτομαι κ εγώ έτσι! Σε ευχαριστώ για τη μετάδοση της θετικότητας..αυτή κρατώ κ εγώ, με αυτή αποχαιρετώ το 2007. Καλή χρονιά! Φωτεινή και όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ εύχομαι ο επόμενος να χρόνος να είναι πιο αντισυμβατικός, πρωτότυπος, γεμάτος νέες εμπειρίες και προπαντώς ... ζωή!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη χρονια και οτι ποθεις κουκλα μου!Τις καλυτερες ευχες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Χρονιά κουκλίτσα με υγεία και οτι καλύτερο πραγματικά! Καλώς σε βρήκα κι εγώ!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλως με βρηκατε ολοι και χαιρομαι πολυ που σας βλεπω! Καλη χρονια σε ολους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά!
    Μου άρεσε πολύ το post σου :)
    Εύχομαι το 2008 να είναι όπως το περιγράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.