Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ 3

Καλησπερα!
Λοιπον, θελω να κανω ξεκαθαρο πως δεν μου αρεσει να κρυβομαι. Εχω αποψη και την λεω χωρις περιστροφες. Η BUTTERFLY μπορει να ειναι πολυ σημαντικος συμβολισμος για μενα, αλλα οχι δεν ειναι μια αλλη περσονα, ενας χαρακτηρας κρυμμενος μεσα μου, που δεν τολμω να τον μοιραστω με τους αλλους στην καθημερινοτητα μου. Ακριβως οπως ειμαι στο μπλογκ ειμαι και στη ζωη, υποστηριζω ο,τι πιστευω με το ιδιο παθος, εκνευριζομαι εξισου εκρηκτικα, ειμαι συχνα σαρκαστικη και ειρωνικη και αλλα πολλα. Την υπαρξη αυτου του μπλογκ την ξερουν ολοι σχεδον οι φιλοι μου, οχι μονο δεν το κρυβω, αλλα και τους προτεινω να το διαβασουν. Οσα θεωρω δικαια τα προβαλλω, οσα θεωρω αδικα τα κατακρινω εδω σε αυτο το χωρο, γιατι μου δινεται η δυνατοτητα να το κανω και το κανω επωνυμα. Ολες οι διαμαρτυριες και οι επιστολες που εχω στειλει φερουν την υπογραφη μου. Ολοι γνωριζετε το ονομα μου και οσοι εχετε το μεηλ μου και το επιθετο μου. Ειμαι η Χριστινα Λελη. Δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα να πω το ονοματεπωνυμο μου και με αυτο να συνεχισω να καταγραφω τη ζωη μου, τις σκεψεις και τις ιδεες μου. Αν αυριο θεσμοθετουνταν η αρση του απορρητου στα μπλογκ, παλι εδω θα ημουν και παλι η Πεταλουδα θα ημουν κι ας χρησιμοποιουσα το Χριστινα.
ΑΛΛΑ! Δεν παυω να πιστευω πως ειναι η απολυτη εξαθλιωση της δημοκρατιας να απειλειται το δικαιωμα του καθενος να κραταει την προσωπικη του ζωη και τα προσωπικα του στοιχεια απορρητα στην διαδικτυακη του δραση. Ειναι εξαθλιωση των θεσμων καταρχην το γεγονος οτι πολλοι αισθανονται πως ειναι αναγκαιο να μην αποκαλυψουν την ταυτοτητα τους, γιατι θα προπυλακιστουν η θα "τιμωρηθουν" κατα τινα τροπο για τις φιλελευθερες αποψεις τους. Μακαρι να ζουσαμε σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο και βαθια ανθρωπινο, ωστε να μπορει αφοβα καθε ενας απο εμας να εκφρασει τη γνωμη του ανοιχτα. Ομως, δεν ζουμε σε εναν τετοιο κοσμο. Κι οταν δινεται βημα ακομα και στον τελευταιο κατοικο του πλανητη να ακουστει η φωνη του, με τη σιγουρια και την ασφαλεια που προσφερει η ανωνυμια, ειναι εγκληματικο και ανηθικο να του το στερησουμε. Κι ολα αυτα τα περι εγληματικοτητας, δυσφημισης κτλ, ειναι απλα το αλλοθι για να πνιγει καθε δυνατη και καθαρια φωνη. Δεν ειμαστε ηλιθιοι κυριοι, ουτε και αλητες. Φυσικα και ξερουμε οτι στην τεραστια γειτονια του διαδικτυου κυκλοφορουν συκοφαντες, παιδεραστες, εγκληματιες καθε ειδους...οχι μονο δεν τους καλυπτουμε αλλα τους ξεμπροστιαζουμε κιολας, τους γιουχαρουμε και τους πεταμε εξω. Κανενας δεν αμφισβητει την αναγκαιοτητα της αρσης του απορρητου, οταν υπαρχουν συγκεκριμενα στοιχεια εις βαρος καποιου μπλογκερ. Αλλα, αυτες οι γενικευσεις με συνοπτικες διαδικασιες, στις οποιες εχει συνηθισει η Ελληνικη κοινωνια τα τελευταια χρονια, ειναι τουλαχιστον γελοιες! Σπευδετε ολοι να υπερασπιστειτε τη δικαιοσυνη, ζητωντας να δημοσιοποιηθουν τα ονοματα των μπλογκερ, οταν θιγουν ταχα υποληψεις...στην πυρα ο ανοικτος διαλογος, στην πυρα η σατυρα, στην πυρα και οι ιδιοι οι μπλογκερ, γιατι οχι; Αναρρωτιεμαι, γιατι αραγε δεν σας επιασε ο ιδιος ζηλος για αποκαλυψεις μετα τη δολοφονια του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου και κανατε τα παντα να μην αποκαλυφθει το ονομα και κυριως το προσωπο του δραστη; Μετα το Βατοπεδιο και τη Siemens ισως;
Προσπαθειστε Φαρισσαιοι να το παιξετε υπερμαχοι της νομιμοφροσυνης, αλλα κανεις δεν το τρωει πια. Εμεις οχι μονο δεν το βαζουμε κατω, αλλα συσπειρωνόμαστε, γινομαστε μια φωνη εμπρος στην αδικια.
Για οποιον θελει να μαθει περισσοτερα, ο Ανεμος ξεκινησε μια σπουδαια προσπαθεια και θα ηταν καλο να την στηριξουμε οσο περισσοτερο μπορουμε. Bloggers ενωμενοι ποτε νικημενοι.
Επαναλαμβανω. Αντιθετα με το πνευμα της εποχης, δεν νιωθω κανενα φοβο να εκφραστω ανοικτα, ομως σεβομαι απολυτα οποιον δεν θελει η δεν τολμαει να το κανει.

"Δεν συμφωνω ουτε με μια λεξη απο οσα λες, αλλα θα υπερασπιζομαι και με τη ζωη μου ακομα το δικαιωμα σου ελευθερα να λες οσα πιστευεις", ειπε καποτε ο Βολταιρος.
ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Δεν πτοουμεθα λοιπον, ΤΩΡΑ αρχιζει το παρτυ!



Πριν απο λιγο (αρκετο) καιρο η Ανιμα μου απενειμε το βραβειο Αξιαγαπητου μπλογκ. Την ευχαριστω πολυ, με τιμα ιδιαιτερα αυτο και τωρα ειναι η σειρα μου να περασω το αγαλματιδιακι σε 15 ακομα μπλογκερ. Ελα ομως που δεν ξερω ποιον να πρωτοδιαλεξω! Ολα τα μπλογκ που διαβαζω ειναι αξιαγαπητα! Δυσκολα μου βαζετε, πολυ δυσκολα, θα κανω μια προσπαθεια...Χμμμ...για να δουμε...με τυχαια σειρα...

1) ΛΥΓΕΡΗ
Γιατι ειναι μια αυρα καθαρου αερα, η εικονα της μανας, η προσωποποιηση της αγαπης, γιατι γερνει, αλλα δεν σπαει, μονο γινεται πιο δυνατη. Γιατι ειναι απο τους ανθρωπους που πραγματικα εκτιμω και θαυμαζω!

2)Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ
Τι να πεις για τη Ζωη; Καποιο σκουληκι της κατεστρεψε την αθωοτητα και παρολα αυτα βρηκε τη δυναμη να αγαπαει, να νοιαζεται, να βγει στο φως και να ζησει! Υποκλινομαι!

3) ΑΘΗΝΑ
Επειδη αγωνιζεται, επειδη αυτη η γυναικα ειναι μαγκας. Επειδη αυτη τη συγκεκριμενη περιοδο θα μπορουσε να ειναι πολυ πιο εγωκεντρικη και θα ειχε και απολυτο δικιο, αλλα εκεινη κοιταζει πως θα βοηθησει.

4) ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΚΙ
Γιατι εχει εναν απιστευτα αξιαγαπητο τροπο να γκρινιαζει, αλλα κυριως, γιατι δεν μενει στις γκρινιες, αλλα κανει εργα, αναλαμβανει δραση, διαμαρτυρεται και οταν θεωρει οτι χρειαζεται, δεν δισταζει να βαλει το χερι στην τσεπη κι ας δουλευει οπως ολοι μας για ενα μεροκαματο.

5) ROADARTIST
Γιατι ειναι η πολιτιστικη δαδα του διαδικτυου. Δεν υπαρχει γεγονος για γεγονος που να μην το ξερει, να μη μας ενημερωσει για αυτο. Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες της, εμπεριστατωμενες, ψαγμενες και πολυ ωραιος ο τροπος που γραφει.

6) ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
Τα λεει ο τιτλος. Πολυ ωραιοι στιχοι, αλλα και προβληματισμοι για τη ζωη μας, μουσικες και ποιητικες αναδρομες, γενικα πολυ ομορφο μπλογκ.

7) ΑΡΚΟΥΔΟΣ
Ο αρκουδακος ειχε πεσει για λιγο σε χειμερια ναρκη, ομως μετα ξυπνησε και αποφασισε να μεταμορφωθει σε αετος και να πεταξει πολυ πολυ ψηλα! Το οτι εβαλα κι εγω το χερακι μου σε αυτο το πεταγμα, με κανει ακομα πιο περηφανη για εκεινον!

8) GAZI KAPLLANI
Ενας ανθρωπος που δεν καταγεται απο την Ελλαδα, αλλα ζει και μεγαλωνει εδω, μιλαει και γραφει απταιστα Ελληνικα και καταγραφει τη ζωη μεσα απο τα δικα του ματια, εκεινα του ανθρωπου με τις δυο πατριδες, τις δυο υποστασεις. Γραφει υπεροχα και δημιουργει μια ισορροπια αναμεσα σε αντικρουομενες τασεις και συναισθηματα, μια ισορροπια ομως που σοκαρει και προβληματιζει.

9) ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ
Ο Νικολας με καθε του ποιημα, μα κυριως με καθε του πεζο, με σκορπαει στους πεντε ανεμους και με ταξιδευει στα χρωματα.

10) CINDERELLA
Αυτο το κοριτσι γραφει τοσο απλα και εγκαρδια, που νομιζεις οτι μιλαει στην καλυτερη της φιλη, στη μαμα της, στον ερωτα της ζωης της η ακομα στον ιδιο της τον εαυτο. Μπορει να μετατρεψει σε αριστουργηματικο κειμενο την πιο απλη καθημερινη της εμπειρια!

11) ΡΟΜΠΟΤΑΚΟΣ
Στηλιτευει τα κακως κειμενα με ενα δικο του απολυτως ξεχωριστο τροπο, πολυ καυστικο, ενιοτε για καποιους προσβλητικο, με το πεισμα και την αθωοτητα ενος παιδιου. Απολυτα αυθεντικα και αυθορμητα! Ισως αυτο ακριβως το στοιχειο να κανει αυτο το μπλογκ τοσο σξιαγαπητο!

12) ΜΑΡΚΟΝΗΣ
Πηδαει απο τη βιολογια στη χημεια, απο τη χημεια στη μαγειρικη και απο εκει στη μουσικη και τις ανθρωπινες σχεσεις με τετοια ευκολια, που αναρωτιεμαι ειλικρινα πως τα καταφερνει! Α ρε Κουλα!

13) ΑΝΕΜΟΣ
Αγωνιστης, ασυμβιβαστος, ευαισθητος. Απο εκεινον γνωρισα το Θοδωρη, τον οποιο και στηριξε μεχρι τελικης πτωσης, απο εκεινον εμαθα για τις κακοποιησεις ζωων, οπως του Ληο και εκεινος ξεκινησε και το κοινο μπλογκ για οσους μπλογκερ θελουν να αντισταθουν στη φιμωση. Δεν κολωνει ο ανθρωπος, εχει τσαγανο!

14) ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
"Οι αντρες δεν μιλουν πολυ"...σου πετανε εκει πεντε κουβεντες που τις διαβαζεις και μενεις καγκελο και αυτο ηταν. Με συνοπτικες διαδικασιες και λακωνικα σχολια, τα λεμε ολα.

15) ΓΛΑΡΕΝΙΑ
Η Γλαρενια εχει μοιραστει πολυ σημαντικες στιγμες και αναμνησεις της μαζι μας και οποτε τη διαβαζω μου βγαζει μια απιστευτη τρυφεροτητα και μια μυρωδια μητρικης αγκαλιας! Ε δεν εινα αξιαγαπητη;;;



Σημερα, διαβαζοντας αυτο εδω το ποστ θυμηθηκα μια ιστορια παλια, που συνεβη πριν απο περιπου 15 χρονια...η μαλλον ακριβως πριν 15 χρονια.
Ειχα ενα φιλο, περισσοτερο μαλλον γνωστο. Ειχαμε παει σπιτι του για καφε. Ειχαν ερθει και 2 ξαδερφια του απο την Αμερικη. Δυο κλασικα Αμερικανακια, λιγο βουτυροπαιδα, μιλουσαν Ελληνικα αρκετα καλα. 14 χρονων εγω, 15 ο οικοδεσποτης, 16 τα ξαδερφια. Καλοκαιρι, ζεστη, ειπαμε να κατσουμε στο μπαλκονι για καφε. Καποια στιγμη περναει απο κατω ενας μαυρουλης απο αυτους που πουλανε διαφορα cd, dvd κτλ. Πεταγεται το ενα Αμερικανακι μεχρι το ταβανι.
-Τι δουλεια εχει αυτος εδω; Θα κατεβω κατω να τον γ....ω!!!
Καταλαβαινετε τι επακολουθησε. Να του τη λεω εγω, να τον φωναζω ρατσιστη, να θελει αυτος να κατεβει να τον πλακωσει -ε να μη δειξουμε τον ανδρισμο μας;- και να χρησιμοποιει ενα λεξιλογιο, που εγω προσωπικα ντραπηκα να τον ακουω! Να δειχνει τα οπισθια του και να ωρυεται "αυτο δεν ειναι ανθρωπος, ειναι σκατα, απο τον κωλο εχει βγει" κι εγω να εχω γινει κατακοκκινη, αλλα να προσπαθω να μην τον σκυλοβρισω, απο σεβασμο στον ξαδερφο του που ημασταν σπιτι του! Ο καημενουλης ο πλανοδιος ακουσε και πηρε πρεφα, γυρισε μας κοιταξε με απορια και εφυγε...Το ποσο ντραπηκα δε λεγεται!
Ντραπηκα γιατι ενα 16 χρονο παιδι κουβαλουσε μεσα του τοσο μισος για εναν ανθρωπο αγνωστο, απλα και μονο επειδη ετυχε να εχει αλλο χρωμα στο δερμα του. Γιατι καποιος ανεγκεφαλος ενηλικας του τροφοδοτησε, του εμφυσησε αυτο το μισος. Γιατι ακομα και σημερα ανθρωποι μαχαιρωνονται για μια διαφορα στη θρησκεια, την ιδεολογια, το χρωμα, τη σεξουαλικοτητα, τον τοπο καταγωγης, τη γλωσσα...
Σεβομαι πολυ την ιστορια μου, την Ελληνικη μου καταγωγη. Οσο υπαρχουν συνορα, θελω και απαιτω να τα σεβονται ολοι και για αυτο εχω ξεκαθαρα παρει θεση σε ζητηματα οπως το Μακεδονικο.
Ομως, δεν μπορω να μην ονειρευομαι εναν κοσμο που δεν θα υπαρχουν συνορα, που δεν θα υπαρχουν ιδιοκτησιες, λογοι για να μαλωνουν οι ανθρωποι. Που καθε ανθρωπος θα ειναι ελευθερος να ζει και να κινειται οπου επιθυμει, χωρις περιορισμους και φοβους. Δεν μπορω να μην ονειρευομαι εναν κοσμο αληθινα, βαθια ανθρωπινο. Οχι ανθρωποκεντρικο...απλα ανθρωπινο, καμωμενο με αγαπη και απλοτητα. Ονειρευομαι τη μερα που ενα κομματι γης, οσο μεγαλο και πλουσιο κι αν ειναι, δεν θα ειναι αρκετο για να παγιδευσει τον ανθρωπο, δεν θα ειναι αρκετο για να χαθει εστω και μια ακομα ζωη. Ονειρευομαι τη μερα που καμια θρησκεια, κανενας θεος δεν θα τιθεται πανω απο την αγαπη. Ονειρευομαι...και φοβαμαι να ξυπνησω στην πραγματικοτητα, σε αυτην τη συγκεκριμενη πραγματικοτητα που βιωνουμε. Ξερω πως το ονειρο μου ειναι απατηλο, μα ας ονειρευτουμε για λιγο παρεα...

53 σχόλια:

  1. Χείμαρος ! Ας κάνουν ότι θέλουν εμείς του τελεία κομ δεν πτοούμαστε ! Ο μεγάλος αδερφός του Όργουελ παίρνει σάρκα και οστά... Και δεν χρειάζεται ούτε να πεις το όνομα σου ούτε τίποτα. Ο καθένας κρίνεται απο αυτά που λέει και αυτά που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @happy hour
    Καλως την! Ετσι ακριβως! Κρινομαστε καθημερινα και κανεις δεν μπορει να μας λογοκρινει!
    Πως πανε οι διακοπες σου;
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα Μπουμπουλίνα μου! Κι εγώ μαζί σου καρακουκλάρα μου.

    Παιδιά η Χριστινούλα μου όχι μόνο έβαλε το χεράκι της να σταθώ στα πόδια μου πάλι, αλλά μου έδειξε τον δρόμο.
    Οχι μόνο δεν σκέφτομαι τώρα πια το πρόβλημά μου, αλλά συνεχίζω ακάθεκτος την ζωή μου πάλι.

    Χριστινούλα εάν μας ζητήσουν ονόματα για τα μπλόγκ μας, εγώ προτιμώ να μάθουν όλοι το πρόβλημά μου παρά να κλείσω το πολυαγαπημένο μου μπλόγκ το οποίο με στήριξε, και φυσικά εμπνεύστηκα από σένα.
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα Χριστινακι :)
    Χιλια ευχαριστω για την αναφορα..Με τιμαει ιδιαιτερα..Ναι,ειμαστε ολοι εκει,ενωμενοι κ θα τους κερδισουμε..δεν θα μας φιμωσει κανεανς γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,οχι γιατι δεν θελει..ολοι μαζ..

    Ωραια και διδακτικξη η ιστοριουλα που εγραψες στην συνεχεια..Ολοι εναν τετοιο κοσμο ονειρευομαστε..Ολοι μαζι,αγαπημενοι,ευτυχισμενοι,χωρις προβληματα κ διαχωρισμους..Ποτε δεν θα γινει αλλα εμεις ας το ονειρευομαστε..

    καλη εβδομαδα να εχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξεχασα να βγαλω ευχαριστηριο λογο:
    ευχαριστω τους αναγνωστες,τους γονεις μου,την butterfly :):P
    κ παλι ευχαριστω παρα πολυ Χριστινακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμεεεεεεεε! Μεγάλη μας τιμή κυρία Χριστίνα πεταλουδάτη! Αναφορικά με το πρώτο μισό του blog, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Στο δεύτερο κομμάτι δεν με βρίσκεις απλά σύμφωνο, αλλά αν ήμουν από μια μεριά, τα ξαδερφάκια του φίλου σου θα τρώγανε πολύ ξύλο. Επειδή μεγαλώσανε σε μια χώρα χωρίς πίστη, ιστορία και ομαδικότητα, δεν θα την πληρώνει για πάντα όλος ον κόσμος. Αν πάτε αλλού. Να φύγετε Να πάτε αλλού, που λέει και΄το επίκαιρο σχόλιο! Καλή εβδομάδα και τα πολλά φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφη μου πεταλούδα.
    Ξεχωριστή μου Χριστίνα. Είσαι ένα σημαντικό μου έσοδο από το διαδίκτυο.
    Νοιώθω πολύ γλυκά που μ' εκτιμάς, και περήφανη που είσαι Πειραιωτοπούλα.
    Χριστινάκι μου. Σ' ευχαριστώ για την συγκίνηση που μου έδωσες και την τιμή που μου έκανες να με κατατάξεις μεταξύ των αγαπημένων σου bloggers.
    Σε ευχαριστώ ακόμη γιατί μου γνώρισες boggoγείτονες που δεν είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω, εκτός από τον ΄Αλκη(άνεμο) την roadartist,και τον Νίκο (ανεμοσκορπίσματα.)Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου αλλά και το ένστικτό σου ,γι αυτό θα αποθηκεύσω αυτήν σου την ανάρτηση και θα τους επισκεφτώ έναν -έναν, να τους γνωρίσω και γω από κοντά.
    Σίγουρα υπάρχουν σημαντικές σελίδες στο διαδίκτυο γραμμένες από αξιόλογους ανθρώπους ,που δεν είναι εύκολο να τους ξέρει κανείς όλους. Προσωπικά μάλιστα εκεί πάσχω γιατί ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να ψάχνω και να βρίσκω . ΄Όταν όμως τυχαίνει να συναντηθούμε, τους διακρίνω και τους τιμώ .
    Και για να περάσουμε στο επόμενο σχετικό θέμα της ανωνυμίας.
    Είναι ένα θέμα πολυδιάστατο με πολλές παραμέτρους . Παρέχει την δυνατότητα ελευθερίας λόγου και άποψης. Αλλά τα όρια μεταξύ της Απόλυτης Ελευθερίας και της άμετρης ασυδοσίας είναι δυσδιάκριτα. Υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ μας που υπό την κάλυψη της ανωνυμίας παραβιάζουν τους κανόνες της ηθικής, της ευπρέπειας, της αισθητικής. Άσε που κάποιοι άλλοι- και δεν είναι λίγοι κατακρεουργούν στην κυριολεξία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αγνώστων, έτσι επειδή δεν τους αρέσουν ή έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Τους κρεμούν στο τσιγκέλι σφάγια σε δημόσια θέα.
    Η δική μου άποψη είναι ΝΑΙ στην Ανωνυμία και την ελευθερία λόγου και άποψης. Αλλά μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προβλέπει την άρση του απορρήτου με ότι αυτό συνεπάγεται, όταν ο κάθε ανώνυμος, συκοφαντεί ή διασύρει υπολήψεις ,η αδικοπραγεί, ή βλάπτει ηθικά ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει την προσωπικότητά τους ,άλλωστε κανείς δεν είναι άτρωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια του προηγουμένου ,επειδή δεν μου το πήρε όλο, ήταν μεγάλο λέει...

    -Εμένα που με ακούς κοριτσάκι μου, έχω ένα προσωπικό βίωμα , πριν γνωριστούμε, πρωτοφανούς διασυρμού και συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον μου στο διαδίκτυο με επίκεντρο τον ΠΗΓΑΙΜΟ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ενόχλησε κάποιους η αναγνωσιμότητά του, και με κατηγόρησαν με απερίγραπτο μίσος, ότι χρησιμοποιώ το παιδί μου-του οποίου την ύπαρξη αμφισβήτησαν- και τον ΠΗΓΑΙΜΟ για βήμα απ΄ όπου κάνω προσηλυτισμό…..Τι είδους προσηλυτισμό και γω δεν έχω κατά λάβει. Αν έχεις χρόνο να πάς πίσω στις εγγραφές μου από την αντίδρασή μου σε κάποιες αναρτήσεις μου με τίτλο Διαμάντια Νο1 Νο,2,Νο.3 κ.λ.π. ίσως πάρεις μιαν ιδέα .Όχι γιατί αξίζει τον κόπο, δεν τον αξίζει, αλλά έτσι για εμπειρία. Φυσικά τους ειδοποίησα ότι καταφεύγω στην δικαιοσύνη και δήλωσα δημόσια ότι όποια αποζημίωση προκύψει από αυτόν τον δικαστικό αγώνα θα καταβληθεί σ΄΄ένα αξιοθαύμαστο παιδί εντελώς ανάπηρο από ατύχημα τον Χρήστο. Και κατέφυγα Χριστίνα μου . Ξεκινώντας όμως μπήκα σε ηλεκτρονικά ίχνη που σηματοδοτούσαν ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας …τρελάθηκα . Σταμάτησα κάθε κίνηση. Οι άνθρωποι αυτοί που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ως «δάσκαλοι» με μόρφωση πανεπιστημιακή, και μπορεί και να την είχαν ,αλλά τι σημασία έχει. Ανθρωπιά και αντριλίκι δεν είχαν, κι αυτό είναι που μετράει. Οι άνθρωποι αυτοί ,γλυκιά μου, εξαφανίστηκαν από τότε από το διαδίκτυο, εκτός από μια, ο θεός να την κάνει κυρία ,που ήταν και ο ηθικός αυτουργός της όλης ιστορίας, και ανεβάζει τώρα βιντεάκι α …..΄΄Ολο αυτό μου άφησε μια πολύ τραυματική εμπειρία επί προσωπικού.
    Να μην αφήσω το τρίτο δυνατό θέμα σου ασχολίαστο.
    Είμαι στο Λονδίνο, ΄Εχουμε επιστρατευτεί έναν οδηγό με το ταξί του για να μας κυκλοφορεί στις δουλειές μας. Ένα νέο παιδί από πατέρα Νιγηριανό και μητέρα Ελληνίδα κάπου από την Νιγρήτα. Ό ίδιος εντελώς μελαμψός και πολύ καλό παιδί κύριος. Το μεσημέρι πήγαμε σ’ ένα εστιατόριο «λευκών» . Εκείνος αρνήθηκε να μας ακολουθήσει. « Θα σας περιμένω να τελειώσετε μας είπε» Ο δικός μου τέτοια δεν εσήκωνε,’ Όχι του λέει ,παρέα είμαστε,μαζί θα φάμε και αντίρρηση δεν δέχομαι καμία γιατί εγώ είμαι πιο αυταρχικός από τον πατέρα σου (είχαμε προηγουμένως αυτήν την κουβέντα)
    Ήλθε η γκαρσόνα , αγνώστου εθνικότητας λευκή πάντως, να πάρει παραγγελία. ΄Ελαβα τον λόγο και της είπα αγγλικά, δείχνοντας το παλικάρι. Πρώτα ο φιλοξενούμενός μας και μετά εμείς ! Αυτή κοκάλωσε. ΄Εμεινε με το μολύβι και το μπλοκάκι στο χέρι σαν στήλη άλατος. Καμία αντίδραση. Την ρωτάω . Δεν με ακούσατε ; Τι θα πάρεις …δεν θυμάμαι τώρα το όνομα του παιδιού. Αυτή έκανε έναν μορφασμό αχαρακτήριστο, πέταξε ένα ΝΟ κι έφυγε. Το παλικάρι χαμογέλασε και μου είπε. Καταλάβατε τώρα γιατί δεν ήθελα να κάτσω μαζί σας; Και σηκώθηκε να φύγει. Ο δικός μου ,κρητικός γαρ με την φιλοξενία να ρέει στο αίμα του, έγινε θηρίο. Τον έπιασε από το μπράτσο, τον κάθισε κάτω ,δεν θα πάς πουθενά του είπε, γιατί θα γίνει το σώσε εδώ και τώρα. Εν πάσει περιπτώσει ήλθε ένας άλλος σερβιτόρος ,δεν δόθηκε συνέχεια και εκεί έληξε το θέμα. ΄Ηθελα να σου πω με αυτό το βίωμά μου ότι είναι βαθιές οι ρίζες του ρατσισμού κορίτσι μου. Ακόμη και κει που παντού επικρατεί το μελαμψό στοιχείο , οι λίγοι οι λευκοί στο δέρμα και μαύροι στην ψυχή κληρονομούν από γενιά σε γενιά άσβεστο μίσος για την διαφορετικότητα. Γι αυτό και ο κόσμος πάει όλο και περισσότερο κατά διαόλου.
    Αγαπημένη μου, Αρμένικη βίζιτα σου έκανα, αλλά άξιζες και τον χρόνο μου, και την σκέψη μου και τον σεβασμό μου και την ευχαρίστησή μου.
    Με πολύ-πολύ αγάπη
    λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ .
    http://ligery.pblogs.gr
    http://lygeri.pblogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Χριστίνα μου! Λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους κι υπογράφουμε με τ' όνομά μας! Και τίποτα δεν μας σταματά!
    Τιμή μου το βραβείο, χίλια ευχαριστώ και καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; το κείμενο; τα σχόλια; τα είπατε όλα. το θέμα με την ανωνυμία είναι τεράστιο. το θέμα με την λογοκρισία είναι τεράστιο. το θέμα της ασυδοσίας επίσης είναι τεράστιο. μα καθαροί ουρανοί αστραπές δεν φοβούνται. τόσο απλά.
    όσο για τον ρατσισμό σε κάθε επίπεδο ποτέ μου δεν τον κατάλαβα. και δυσκολεύομαι απίστευτα να τον κατανοήσω. από μικρό παιδί που καταλάβαινα ελάχιστα. πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένα αυτά που έχουν. ξεχνώντας το βασικότερο. ότι τίποτα μα τίποτα δεν είναι δεδομένο. και χαμογελώ σε ρατσιστικές συμπεριφορές. καθώς οι ίδιοι που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τις ικανότητες, την σεξουαλικότητα και χίλια δυο άλλα ξεχνούν ότι κάποτε ή οι ίδιοι ή κάποιοι δικοί τους από τον περιβάλλοντα χώρο τους θα βρεθούν στον απέναντι δρόμο. τόσο απλά επίσης.
    φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πρωτα να γραψω με αυτο και σε ευχαριστω που προωθησες την ομαδικη μας κινηση που ανηκει σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δευτερον σαν ανεμος ευχαριστω προσωπικα ο ενας παιρνει δυναμη απο τον αλλον εδω και ναι παιζουμε ανισα σπαταλωντας απο τον λιγοστο μας χρονο κοντραροντας μεγαλοσυμφεροντα
    σε ευχαριστω ειλικρινα για τα λογια σου και το βραβειο αλλα περα οτι ντρεπομαι δεν θελω βραβεια γιατι δεν τα προωθω και σταματαω την αλυσιδα νοιωθω ασχημα μπραβο σε ολους που πηραν το βραβειο πχ η λυγερη που δεν εχω λογια
    ειδα τελειωνοντας σε ενα blog αυτο και δεν θα το σχολιασω

    Ελπίζω εκ του αποτελέσματος να αποδειχθεί θετική η συμβολή του blogging στη βελτίωση του κόσμου που ζούμε και μετά από χρόνια όπως μιλάμε σήμερα για τη γενιά του εμφυλίου, τη γενιά του πολυτεχνείου και τη γενιά της Γένοβας να λένε για τη γενιά των blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί να πρωτοσχολιάσω... από το xειμαρρώδες κείμενό σου πολυδιάστατη καλή και αγαπημένη μου φίλη butterfly.
    Για ΟΛΑ αλλά και καθένα ξεχωριστά, πολύ ωραία τοποθετήθηκες και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.

    Χαίρομαι που μέσα από τις απονομές σου γνώρισα ν-e-ους φίλους, που απλά μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει να ...διασταυρωθούμε και απήλαυσα το σχόλιο-χείμαρρο της Λυγερής.
    ΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

    Με κατασυγκίνησες με την απονομή, Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!! και ιδιαίτερα με την αναφορά σου στο ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο. Τούτο να ξέρεις μόνο. ΄Οταν ή εάν δεν θα μπορώ να λέω τις αλήθειες μου, θα πάψω να μιλάω...

    Το βιντεάκι μη μου πεις πως ήταν για την αφεντιά μου, γιατί το δάκρυ τρεμοπαίζει...
    Παίρνω δηλαδή και το απίθανο βιντεάκι για το sidebar μου;;;;;
    :-)))

    Καλή σου εβδομάδα,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να σχολιάσω τώρα εγώ για αυτήν την ανάρτηση..?? Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου για την εκτίμηση και τα λόγια σου Χριστίνα.. Θα έχουμε σίγουρα πολλά να πούμε το Χειμώνα και για το θέμα των blogs..Καλό Καλοκαίρι όπως το ποθείς.. Ξανά ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @bear
    ΕΓΩ σου εδειξα το δρομο; Ε, τωρα τι να πω...δεν ξερω, ειναι απο τις ελαχιστες στιγμες της ζωης μου που εχω μεινει ΑΦΩΝΗ! Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Δεν ξερω αν ακουγεται υπερβολη, αλλα νομιζω οτι κατι τετοια λογια οταν ακους απο καποιον ειναι που κανουν τη ζωη με ολες τις αντιξοοτητες της να αξιζει!!
    Οσο για το ονομα, εμενα δεν με νοιαζει, απλα δε γουσταρω να μου επιβαλουν με το ετσι θελω πραγματα οι ιδιοι που εχουν καταλυσει καθε εννοια νομιμοτητας!
    Καλη και ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @laplace
    Μην με ευχαριστεις, ο,τι λεω το εννοω. Και ναι, ολοι μαζι και ας ελπισουμε πως καποια στιγμη καπου καποτε η αλληλεγγυη θα υπαρχει αναμεσα σε ολους τους ανθρωπους!
    Αλλωστε, "τι νοημε εχει το ονειρο, χωρις μικρες νοθειες";
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ταχυδρομοοοος
    Να φυγετε να πατε αλλου! Και αυτο παει για πολλους μα παρα πολλους!
    Η Αμερικη οχι μονο δεν εχει ιστορια, αλλα δεν εχει και παιδεια, πραγμα που πανε να εφαρμοσουν και εδω, καθως ειναι αλανθαστο συστημα χειραγωγησης!
    Παρολα αυτα, υπαρχει ελπιδα, καθως απο τον Αμερικανικο λαο εχουν ξεκινησει πολλες καινοτομιες, επαναστασεις κτλ, καθως ο λαος οσο και να φανατιζεται καποια στιγμη ξυπναει...
    Εγω ευχαριστω!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @λυγερη
    Ετσι ειναι που τα λες...ειναι πολλα τα αξιολογα ατομα και μπλογκς αλλα δεν υπαρχει χρονος να τα ανακαλυψεις ολα.
    Για την αρση απορρητου, θεωρω οτι τα πραγματα ειναι απλα. Οπως η υπηρεσια διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος ξεσκεπασε τους παιδεραστες, ετσι μπορει να ξεσκεπασει καθε εγκληματια. Νομοι υπαρχουν και ειναι ξεκαθαροι, οποτε δεν πιστευω πως πρεπει να δημιουργηθει το οποιοδηποτε ξεχωριστο θεσμικο πλαισιο για τα μπλογκς, σαν να προκειται για κατι διαφορετικο.
    Επιπλεον, υπαρχουν και οι αγραφοι νομοι, αυτοι της ηθικης και της δεοντολογιας, που δυστυχως δεν τους σεβονται ολοι, αλλα η πλειοψηφια τους σεβεται και η επαναφερει στην ταξη τους παραβατες η τους περιθωριοποιει.
    ΔΕΝ το πιστευω οτι στοχοποιησαν ΕΣΕΝΑ! Ποιος θα μπορουσε να "στραβωσει" με ενα μπλογκ τοσο ανθρωπινο και με τις εννοιες και ανησυχιες μιας μανας για το μελλον οχι μονο του παιδιου της, αλλα και ολων των παιδιων του κοσμου;
    Ειναι κακοηθεια! Αλλα, ΟΚ, σε ολες τις κοινωνιες υπαρχουν οι κακοηθεις ανθρωποι. Οσοι σε παρακολουθουν και ξερουν, σε σεβονται, σε εκτιμουν και δεν επηρεαζονται απο τις οποιες συκοφαντιες, οποτε μη χολοσκας!
    Παντως μου κανει εντυπωση αυτο που λες για το ποιοι ηταν απο πισω...
    Ο ρατσισμος ειναι ασθενεια, οπως και ο πολιτισμος, με την δυτικη εννοια του ορου...νομιζω πως της στιγμη που ανακαλυψαμε και αποφασισουμε να διαδοσουμε τον δυτικο "πολιτισμο" (ο Θεος να τον κανει!) χασαμε την ανθρωπια μας!
    Η ιστορια η δικη μου, του Γκαζι, η δικη σου και τοσες αλλες ειναι ντροπιαστικες για ολο το ανθρωπινο ειδος!
    Εγω σε ευχαριστω για την παρουσια σου και τη ζεστασια σου, για οσα μου εχεις βγαλει και οσα μου εχεις μαθει!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @pink floyd
    Παρακαλωωωωω! Και καλη επιτυχια στο διαγωνισμο!
    Σε φιλω, καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @basnia
    Τι να πω...αφου μπορεις και χαμογελας! Και καταλαβαινω ακριβως το λογο, ειναι αστεια συχνα η μικροτητα και η στενομυαλια των ανθρωπων, μα το πρωτο που μου βγαινει ειναι οργη και σαρκασμος!
    Σε ευχαριστω πολυ!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ενωμενοι bloggers
    Τωρα αμα σου πω πως δεν ξερω πως να κανω αναρτηση γιατι πουθενα δεν βλεπω το "νεα αναρτηση" που εχει στο δικο μου, θα με πεις ντιπ χαζη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ανεμος
    Καμια προωθηση δεν χρειαζεται να κανεις. Το βραβειο αν δεις το εδωσα σε πολλους που δεν θα το προωθησουν ουτε ασχολουνται με αυτα, επειδη απλα ετσι ενιωσα.
    Χαιρομαι πολυ για ΟΛΟΥΣ οσους εχω γνωρισει εδω μεσα! Και να μην ντρεπεσαι, γιατι το αξιζεις!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @φυρδην-μιγδην
    Γλαρενια μου, αληθεια ειναι! Εχει τοση ζεστασια και αμεσοτητα το μπλογκ σου, κατα συνεπεια κι εσυ, που ειναι αξιαγαπητο! Αλλωστε, κατα καποιο τροπο εχεις την οικογενεια που θελω να φτιαξω: ενα συζυγο που αγαπιεστε πολυ μια ζωη και παιδια που σε γεμιζουν με χαρες!
    Το τραγουδακι ειναι αφιερωμενο με πολλη αγαπη σε ολους σας, γιατι ειστε ωραιοι!!! Ειναι αφιερωση απο μενα και εννοειται πως το βαζεις στο sidebar σου αν θες!
    Το δωρακι σου οπως παντα υπεροχο σε υπερευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @roadartist
    Καλημερα Αρτιστα μου! Εγω ευχαριστω!
    Καλο καλοκαιρι και σε σενα και καλες διακοπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΄Μία απο τις πιό σημαντικές αναρτήσεις που έχω διαβάσει. Και συμφωνώ με κάθε σου λέξη.
    Ας μη τολμήσουν να βάλουν χέρι στους bloggers.Εδώ μιλάμε ελεύθερα, λέμε τα πράγματα 'οπως τα νιώθει ο καθένας μας και υπερασπιζόματε την ελέυθερη έκφραση γνώμης.
    Χριστίνα πιά και για μένα,είσαι απλά υπέροχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πέρα από τα άλλα που ανέφερες, ο κάθε ένας μεταφέρει εδώ μέσα και τη μιζέρια του. "Υπεράνω κάθε υποψίας" βρίσκονται παντού, το χειρότερο είναι ότι τους επιτρέπουμε να λειτουργούν ως φρένο!

    Συνυπογράφω το σχόλιο της Λυγερής, με άγγιξε τόσο...

    Και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Δεν έχω καμιά γνώση απ΄όλα αυτά που μου καταλογίζεις, απλά προσπαθώντας να νιώσω δημιουργικός και πρωτότυπος αναγκάζομαι να ψάχνω, να διαβάζω και αυτό είναι το ένα κέρδος μου απ΄όλο αυτό που λέγετε blogging, το άλλο είναι οι υπέροχοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει!

    Καλό βράδυ Χριστίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @leondokardos
    ΚΑΙ για σενα;;; Χμμμ...
    Χαχαχα! Την ψωνισα!
    Λοιπον, περα απο την πλακα, προσπαθω στη ζωη μου να μην ειμαι κοντοφθαλμη, να βλεπω τα πραγματα πιο μακροπροθεσμα. Τελευταια, εχω δει τετοια ασυδοσια στην αστυνομια, την πολιτικη και τη δικαιοσυνη, που μονο σε περιοδους δικτατοριας εχω ακουσει για τετοια! Μια αυθαιρεσια χουντικη, καλυμμενη πισω απο ψευτονομιμοφροσυνη κι ενα Συνταγμα που κανεις δεν σεβεται και ολοι το επικαλουνται!
    Το δικαιωμα στην ελευθερη σκεψη και τον ελευθερο λογο ειναι ενα απο τα τελευταια οχυρα-αν οχι το τελευταιο- της δημοκρατιας, εστω κι αν η ιδια η εννοια εχει πολλακις εξευτελιστει. Αν επιτρεψουμε την παραμικρη λογοκρισια η φιμωση, απλα θα κανουμε πιο ευκολο το "θεαρεστο" εργο της κοινοβουλευτικης δικτατοριας που παει να επιβληθει, απλα θα εχει μπει αλλο ενα λιθαρακι στη παραβιαση στοιχειωδων ανθρωπινων ελευθεριων και δικαιωματων και μαλιστα με επισημη βουλα! Κι αυτο θα ειναι μονο η αρχη...η μαλλον περιπου η αρχη, γιατι ηδη η χειραγωγηση των ΜΜΕ ηταν το πρωτο βημα. Θα δημιουργηθει ενα ειδος "δεδικασμενου" και ο καθενας θα φοβαται να εκφραστει μηπως και αθελα του βρεθει μπλεγμενος σε εναν κυκεωνα...πραγμα που ολοι ξερουμε ποσο ευκολο ειναι να συμβει...
    Επι της ουσιας, επειδη "οι πεταλουδες ελευθερες πετουν", δεν το σηκωνει ο οργανισμος μου να μου επιβαλλουν τι θα λεω και τι θα σκεφτομαι!
    ΥΓ... Ω ποια αγενεια! Καλη μερα δεν ειπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @radio marconi
    Μαρκονακο, δεν ξερω τι λες εσυ, εγω παντως θα εβαζα στοιχημα οτι η δουλεια σου εχει να κανει με χημεια, βιολογια η κατι τετοιο...γραφεις πολυ εμπεριστατωμενα!

    Για τους μιζερους του διαδικτυου, δεν εχω να σχολιασω...παντου υπαρχει ενας μιζερος!

    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα !
    Χόυντα, τώρα μιλάς σώστα. Χούντα έχουμε απλά δεν έχει επιβληθει με τα όπλα αλλα με την διαφήμιση, με το λαιφσταιλ, με τον καταναλωτισμό, με την τηλεόραση, με την εξαθλίωση των όρων εργασίας, με την εργασία που έχει γίνει απασχόληση ή ημιαπασχόληση. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτή η ΧΟΥΝΤΑ επιβλήθηκε με την ανοχή/αποχή/απάθεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Ας ελπίσουμε σ' ένα ξεκούραστο καλοκαίρι γιατί προβλέπεται πολυ "βαρυς" χειμώνας !
    Εννοείται ότι συνεχίζεις και επιμένω δεν χρειάζεται να πεις όνομα. Ας πούνε πρώτα όλοι αυτοί οι μεγαλο(κWλο)δημοσιογράφοι τα ονόματα του που κρύβονται πίσω απο μπλογκς και ύστερα θα πούμε και τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @happy hour
    Σαφως και δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να πω ονομα..απλα δεν εχω και κανενα προβλημα να το κανω, εφοσον ΕΓΩ το επιλεγω να γραφω επωνυμα και δεν μου το επιβαλλει κανεις! Και επειδη ειμαι φυσει αντιδραστικο ατομο, αν μου το επιβαλλουν μπορει και ξαφνικα να μην ξαναϋπογραψω τιποτα απο οσα γραφω, παρα μονο με ψευδωνυμο!
    Ναι, σιγουρα φταιμε ολοι που εχουμε βυθιστει σε ηθικο και πολιτισμικο τελμα...η παγιδα ηταν ομως οτι ολο αυτο εγινε πολυ αργα και πολυ ηδονικα -κατα το "ποσο γλυκα με σκοτωνεις"- και τωρα που διαφαινεται η καταστροφικη επιδραση του δηλητηριου στις φλεβες, εχει γινει κατι σαν ναρκωτικο, που η απεξαρτηση απο αυτο θα ειναι μια πολυ επιπονη διαδικασια, αν και εφοσον αποφασισουμε να την κανουμε...
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ότι κι αν πω είναι λίγο. Αρκούμαι σε ένα μεγάλο ευχαριστώ...όχι για το βραβείο αλλά για τα λόγια σου. Με συγκίνησες όσο δεν φαντάζεσαι!
    Χριστινιώ...μακάρι να ήμασταν όλοι σαν εσένα!
    Συμφωνώ με την ανωνυμία και όσα λες. Διαφωνώ που δεν έσπασες στο ξύλο τα Αμερικανάκια. Χαίρομαι που είσαι τόσο αληθινή!
    Αγκαλιά μεγάλη κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αν τους έγλυφαν οι μπλόγκερς όπως οι δημοσιογράφοι τίποτα δεν θα είχαν νομοθετήσει.

    Την Παρασκευή κάνουμε μια συνάντηση για ποτάκι είσαι μέσα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αχ όπως τα λες είναι! Καλύτερα δεν γίνεται, τόσο άχρηστοι είναι πια!
    Εκεί που λέμε για ελευθερίες και δημοκρατίες!!!

    αααα πολύ μου την έδωσε το ξαδερφάκι σου!!! Μάλλον ήθελε να σας δείξει πόσο μαγκάκι είναι στις Αμερικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @γιωτα
    Αχ Γιωτα μου! Δεν θελω να εχω δικιο! Την ηρεμια μου θελω! Κι ενα καλυτερο αυριο να προσμενω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @cinderella
    Σιντυ μου, εγω ευχαριστω! Δεν λεω κατι που δε νοιωθω! Ξερω οτι ειναι πολυ συνηθισμενο να ακουγονται διαφορα μεγαλα λογια και κολακειες, αλλα πιστεψε με, δεν το συνηθιζω!
    Και να αποφασιζα να δειρω τα Αμερικανακια, θα ηταν αδυνατο! Ηταν πολυ ψηλα και αρκετα χοντρα και τα δυο (αν και το ενα μονο μιλαγε, το αλλο ειχε λουφαξει) κι εγω μιση μπουκια, 1,50 και 40 κιλα!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @μαλερακο
    Αχ, βρε Μαλερακο, αν ηταν να τους γλυφουμε κι εμεις, τοτε βραστα και αστα!

    Ευχαριστω για την προσκληση, αλλα λιγο δυσκολο το βλεπω!
    Φιλια και να περασετε υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ηφαιστιωνας
    Καταρχην ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;; ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;;;
    Δευτερον, δυσκολευομαι απο τοτε που εκανες ανακαινιση να αφησω σχολιο, γαμωτο!!!
    Τριτον, ΕΥΤΥΧΩΣ (για εκεινους) τα Αμερικανακια δεν ηταν δικα μου ξαδελφια και δεν τα ξαναειδα, αφου εφυγαν. Και να σκεφτεις οτι ο βλαμμενος ρατσιστης μου ελεγε τοτε οτι θα με κλεψει λεει να παμε μαζι Αμερικη να παντρευτουμε!
    Μπρρρ! Ανατριχιασα! Και τοτε το ιδιο ειχα παθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σχετικά καλά είμαι, θα υπάρξει ποστ αυτές τις μέρες...
    Να σε κλέψει; Μεγάλη ιδέα είχε για τον εαυτό του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ηφαιστιωνας
    Χα! Προφανως και ειχε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο του, αλλιως δεν θα συμπεριφερονταν σαν τραγος! Ελπιζω να μεγαλωσε και να προσγειωθηκε!
    Περιμενω νεα απο σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @stratos
    Στρατο μου τι υπεροχο τραγουδι ειναι αυτο! Πολυ αγαπημενο μου!
    Μην το αναφερεις καν! Απο καρδιας περαστικα και γρηγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χριστικάκι αποθεώνω!
    Ευχαριστώ!
    (Εχασα το Όνειρο και δεν είμαι πολύ στα καλά μου αλλά κάποια στιγμή θα επανέλθω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Πεταλουδίτσα μου :))

    Συνέχισε έτσι όπως αισθάνεσαι!

    Υ.Γ. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο... "big brother" που θα ελέγχει εμάς, θέσει εαυτόν υπό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @patsiouri
    Ευχαριστω κουκλα μου!
    Τι εννοεις τι επαθες;;;; Ανησυχω λιγο! Στειλε μεηλ αν θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @αμαλθεια
    Καλο μηνα Τερατακι!!!
    Ειμαι σιγουρη πως αποκλειεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το Ονειρο ήταν η πολυαγαπημένη μου σκυλίτσα που δε ζει πιά.
    Ολα καλά, μεγάλη πήγε, με ευθανασία, την τραβήξαμε όσο πήγαινε...
    Αλλά όταν έχεις συνηθίσει 15 χρόνια με μιά ουρά μέσα στα πόδια σου, είναι ζόρικα να μάθεις να ζεις χωρίς την ουρά...

    -Ο Λήο πάλι είναι μια χαρά.
    Τον πήγανε και εκδρομή στον Πόρο αλλά δυστυχώς δε γάβγισε κανέναν μπας και βρίσκαμε επιτέλους εκείνο το καθίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χα!
    Εχω κι'εγώ όμως καλή ιστορία.
    Πριν καμιά δεκαπενταριά μέρες είμαι σε ένα ταξί.
    Ο οδηγός μου μοιάζει αρκετά με Αλβανό υπήκοο.
    Κάποια στιγμή, γίνεται παρεξήγηση με έναν άλλο ταρίφα ο οποίος είναι ανεδαίστατος και αρχίζει να ουρλιάζει "Αλβανοί βρωμιάρηδες που έρχεστε και μας παίρνετε τις δουλειές, να πάτε από'κει που'ρθατε" και τα ρέστα.
    Ο δικός μου γίνεται έξαλλος, τον βρίζει κι'εκείνος και τελικά το σκηνικό τελειώνει.
    Συνεχίζει η διαδρομή και εγώ, ούσα μία κυρία, θέλω να προφέρω μερικές κουβέντες συμπαράστασης επειδή ντρέπομαι για τον συμπατριώτη μου.
    "Χίλια συγγνώμη του λέω" . "Αρκετοί Έλληνες είναι πολύ ρατσιστές Ντρέπομαι ειλικρινά. Και ποιό δηλαδή είναι το πρόβλημά του αν εσείς είστε από Αλβανία, δεν κατάλαβα".

    Ο τύπος, ένα ντερέκι, γυρίζει, με καρφώνει και σκάει στα γέλια.

    "Από την Καλαμάτα είμαι κουκλα μου", μου λέει. Δεν είμαι Αλβανός. ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ. Από που κι'ως που ο παλιομαλάκας θα μου την πει εμένα επειδή θα μπορούσα να είμαι Αλβανός????? Και τι τον νοιάζει? Δεν πα να γαμηθεί ο...."

    Ειλικρινά ήταν ότι πιο αστείο και΄΄ομορφο μου έχει συμβεί τελευταία και το αποθέωσα το παληκάρι!
    Θα το στείλω και στον Καπλάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @patsiouri
    Βρε Πατσιουρακι, σε καταλαβαινω απολυτα. Κι εγω ειχα μια σκυλιτσα πανεμορφη που εφυγε στα 13 της...

    Χαιρομαι πολυ για τον Ληο!

    Χαχα! Την ειχα διαβασει και στο μπλογκ σου αυτη την ιστορια, πολυ ωραιος ο ταριφας!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Congratulations my dear



    Ξεχειλισες!!!

    Fotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Και αφου σου αρεσει και ο Lennon,
    αυτο για σενα

    http://www.youtube.com/watch?v=O4_ghOG9JQM

    Fotis (o ιδιος με τον παραπανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πεταλουδιτσα μου
    έλα να πάρεις κι άλλο βραβειάκι.
    Είναι της μόδας, αλλά μου αρέσει.
    Φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @fotis
    Φωτη μου σε ευχαριστω! Και ειναι κι ενα απο τα αγαπημενα μου κομματια αυτο!!!!
    Μα πες μου...ποιος Φωτης εισαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @εβιτα
    Εβιτακι, ερχομαι απο κει και σε ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.