Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

ΠΑΓΩΤΟ!!!!

Καλησπερα!

Σε καποια προηγουμενη αναρτηση σας ειχα κανει να σας τρεχουν τα σαλια και εταξα συνταγη για σπιτικο παγωτο...εγω δεν ξεχναω!
Και να λοιπον η περιφημη πανευκολη και αμαρτωλα υπεροχη συνταγη για παγωτο!!!
Λοιπον, η βασικη συνταγη αποτελειται απο 3 συστατικα. Το τεταρτο ειναι αυτο που καθοριζει τη γευση και το αλλαζουμε αναλογα με τη διαθεση μας, το τι μας αρεσει κτλ. Η ολη διαδικασια κραταει το πολυ ενα τεταρτο, τα βαζετε σε οποιαδηποτε φορμα, ταπερακι, μπωλ κτλ, κατα προτιμηση σκεπαστο και παγωνει στην καταψυξη 4 ωρες τουλαχιστον. Ειναι πεντανοστιμο, χωρις συντηρητικα (για αυτο και ειναι καλυτερο να κανετε μικρες ποσοτητες συχνα και να καταναλωνεται μεσα σε λιγες ημερες) και σιγουρα λιγοτερο παχυντικο απο τα παγωτα που πουλανε εξω, με βουτυρα και αβγα!

Ξεκιναμε!
Παιρνουμε ενα κουτι ζαχαρουχο γαλα, ενα κουτι γαλα κανονικο και μια αγλυκη σαντιγι (ermol η morfat). Τα χτυπαμε για λιγο μαζι στο μιξερ, ωσπου να φουσκωσει λιγο η σαντιγι.

Τωρα, παμε στις γευσεις.

Για σοκολατα, προσθετουμε στο μειγμα 5-6 κουταλιες της σουπας κακαο η σοκολατα Cadburry, αναλογα με το ποσο πικρη η γλυκια τη θελουμε. Εγω προτιμω το δευτερο. Χτυπαμε για λιγο ακομα μεχρι να γινει παχυρευστο. Για πιο σπεσιαλ καταστασεις, προσθετουμε κομματακια σοκολατας.

Για μπισκοτο, παιρνουμε ενα πακετο πτι-μπερ και το τριβουμε στο μουλτι, ωσπου να γινει τοσο ψιλο σαν τριμμενη φρυγανια. Το προσθετουμε στο μειγμα και το χτυπαμε ωσπου να γινει παχυρευστο.

Για καραμελα, προσθετουμε στο μειγμα ενα βαζακι μαρμελαδα καραμελα γαλακτος Bonne Maman. Αν θελουμε βεβαια, βαζουμε και σταγονες καραμελας.

Για βανιλια, προσθετουμε 4-5 βανιλιες ζαχαροπλαστικης η ακομα καλυτερα φρεσκια βανιλια. Προαιρετικα κομματια λευκης σοκολατας.

Γενικα, δεν υπαρχει περιορισμος. Μπορειτε να βαλετε φραουλα τριμμενη στο Μουλτι για παγωτο φραουλα, αλλα θα γινει σαν γρανιτα περισσοτερο η σαν σορμπε. Μπορειτε ακομα να βαλετε 1-2 κεσεδακια γιαουρτι και πριν παγωσει καλα καλα, να προσθεσετε μελι. Μπορειτε αντι για φραουλα να τριψετε μηλα και να βαλετε και κανελλα. Μπορειτε στη σοκολατα, λιγο πριν παγωσει καλα να βαλετε και σιροπι σοκολατα. Μπορειτε στη βανιλια να προσθεσετε μεσα κερασια και σιροπι βυσσινο. Με εναδυο σφηνακια Baileys μεσα στο μειγμα φανταζομαι πως θα βγει φανταστικο!
Αφηστε τη φαντασια σας αχαλινωτη, γιατι το παγωτο ειναι απολαυση και η δημιουργια το ιδιο!

Και επειδη ειναι και ΣΚ και εχετε χρονο για δοκιμες, περιμενω τη Δευτερα να ακουσω τα αποτελεσματα των πειραματισμων σας!



Καλο Σαββατοκυριακο! Σας φιλω γλυκα στα μουτρακια!

42 σχόλια:

  1. Τόσο εύκολο !!!
    Μ' έβαλες σε πειρασμό ...
    Θα το δοκιμάσω κι ας πάει η δίαιτα !!!
    Καλό Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα
    εμενα μου τα φτιαχνουν βασικα αλλα θα κρατησω την συνταγη
    καλο ΠΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οοο... Αυτό ήταν καλό πεταλουδίτσα μου!!
    Θα το δοκιμάσω τώρα που είμαι μόνη μου! Μην μπερδεύεσαι, η Spider είμαι, απλά έβαλα το όνομα μου, μ'αρέσει περισσότερο τελικά!
    Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τόσο εύκολο και δεν το ήξερα;;;;
    Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!

    1)Το γάλα όχι το ζαχαρούχο, να είναι εβαπορέ ή φρέσκο;
    2)"τα χτυπάμε για λίγο μαζί" δηλ τα βάζουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί και θα φουσκώσει μόνο η σαντιγί;
    3)Το ζαχαρούχο πόσα γραμμάρια να είναι; Το άλλο γάλα πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @laplace
    Ρομποτακο, ποιος σου τα φτιαχνει τυχερουλη;;;
    Καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @κορινα
    Αραχνουλα, δοκιμασε το στο συστηνω ανεπιφυλακτα! Καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ηφαιστιωνας
    Ηφαιστιωνακο, εχεις δικιο το ξεχασα, εβαπορε ειναι. Το ζαχαρουχο και η σαντιγι ειναι ενα μεγεθος, το γαλα το εβαπορε το κανονικο οχι το μικρο. Ολα μαζι και η σαντιγι θα φουσκωσει, θα το καταλαβεις...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χεχεχε οκ!!! :)
    Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ λέω να δοκιμάσω τα αποτελέσματα όσων δοκιμάσουν να φτιάξουν. :))
    φιλιάαααααααα! καλό σουκού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το προτιμάμε απ΄τα χεράκια σας μικρή μας

    Έχετε αντίρρηση;

    Έεεερχομαιιιιιιιιι,λέμε

    Έφτασα...

    Καλό σ-κ μικρή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάπως έτσι είναι και το παγωτό που κάνει η μαμά μου (εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ). Πάντως βάζει μέσα και λίγο νες-καφέ και γίνεται τέλειο κι ακόμα καλύτερο με βύσσινο μετά!

    Να 'χα λίγο!

    Φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζέστη...ζέστη....ζέστη και τρώμε μόνο παγωτά

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ είναι που φτιάχνουν σπιτικό παγωτό;Εδώ είναι..περιμένω λοιπόν τη σειρά μου για να δοκιμάσω!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΩ ΠΩ!!ΠΑΓΩΤΑΚΙ.ΘΕΛΩ ΑΠ ΟΛΑ.
    ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ τι μας κάνεις!
    Και τα έχω ταράξει από το Πάσχα και μετά και πρέπει να τα κόψω ρε γαμώτο... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φτου και δεν πρόλαβα να σε διαβάσω Παρασκευή!!!!
    Εγώ έφτιαξα κάτι άλλο αλλά ψιλοαποτυχία ...θα το αναρτήσω όμως!!! Λες να το δοκιμάσω το επόμενο ΣΚ???

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα και τη δροσιά του να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ηφαιστιωνας
    Καλε τιποτα! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @basnia
    Χμμμ...Καλα λοιπον, δοκιμασε και πες εντυπωσεις!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανιμα
    Καμια αντιρρηση! Φιλια! Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @sweet and bitter
    Ω ναι! Με βυσσινο σιροπι και με τρουφα απο πανω!!! Γιαμ γιαμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @κιτσος-μητσος
    Καλημερα Κιτσο μ' και καλη βδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @φυρδην μιγδην
    Εσυ Γλαρενια μου, επειδη σε εχω κοψει για χρυσοχερα, φανταζομαι πως φτιαχνεις παπαδες απο γλυκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @στρατος
    Εσυ ειδικα καλε μου, που εισαι και μαγειρας, δεν εχεις καμια απολυτως δικαιολογια, οποτε αναμενω αποτελεσματα!!!
    Καλωσορισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @JK
    Σκρουτζακο μου, φαε φαε να μεγαλωσεις κι αλλο! Καλο καλοκαιρι και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @αμαλθεια
    Για πες για πες Τερατακι, τι εγινε, πετυχε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @γιωτα
    Τωρα θηλαζεις! Τη διαιτα αστην για το χειμωνα! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @radio marconi
    Αναρτησε το Μαρκονακο! Τη δευτερη θα το πετυχεις!
    Καλη εβδομαδα και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όχι άλλο παγωτόοοοο!!!!
    Θα γίνω σημαδούρα στη θάλασσα!!!!
    Αμάν τι κόλαση είναι αυτή!!!!
    Γειά σου πεταλουδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. α θα βάλω την μαμά μου να το φτιάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @kikop
    Χαχαχα!!! Σημαδουρα!!!χαχα!
    Κικοπακο, μη νοιαζεσαι! Δεν παχαινει πολυ αυτο το παγωτο!Καλημερουδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @mahler
    Μαλερακο, γιατι δεν της το φτιαχνεις εσυ να της κανεις εκπληξη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. La catastrofe ! Αχ, αχ είπα να φτιάξω κι εγώ το παγωτό χτες ... αχ... με κατεστρεψες... και τους έταξα στο σπίτι "θα φάτε σουπερ παγωτο" και "τετοιο παγωτο δεν εχετε ξαναφαει" κ.ο.κ. Τα παίρνω απο την αρχη, παίρνω τον ερμολ-αο την σαντιγυ, παιρνω τα γαλατα, μεχρι εδω οκ, τα βαζω στο μιξερ και αρχιζω να χτυπαω. Χτυπαω, χτυπαω, χτυπαω ... δεν φουσκωνει, δεν φουσκωνει, χτυπαω, χτυπαω, χτυπαω, δεν φουσκωνει, καταλαβαινεις πως ημουν "χαλια θα γινει" και τετοια. Το ριξα κι εγω στο κουτι το σκεπασα και το εβαλα στο ψυγειο. Δεν ξερω ακομα πως εχει γινει γιατι το εκανα το βραδυ, μολις γυρισω απο τη δουλεια θα δοκιμασω. Και να πω οτι δεν σκαμπαζω απο μαγειρικη. Αχ, αχ, μικρη πεταλουδιτσα, σαν μολοτοφ χωρις βενζινη θα χει γινει, κριμα τα μπισκοτα και την βανιλια που εβαλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @happy hour
    Χαχα! Βρε συ, οταν λεμε να φουσκωσει, εννοουμε λιγακι, οχι και σαν κεικ! Θα δεις οταν γυρισεις που θα εχει παγωσει και θα ειναι τελειο!!! Περιμενω να μου πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λοιπόν, το παγώτο έγινε πολύ νόστιμο (έβαλα 3 βανίλιες, τριμμένο πτι μπερ και κουβερτούρα σε σταγόνες) αλλά ..., ναι υπάρχει αλλά, ήταν πάρα μα πάρα (μα πάρα σου λέω) πολύ σκληρό. Το κόψαμε με το μαχαίρι ! Καμιά ιδέα για βελτίωση ;
    Πολύ εύκολη πάντως η συνταγή, καλά έκανες και την μοιράστηκες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @happy hour
    Ναι γινεται λιγο σκληρο το μπισκοτο, η σοκολατα οχι. Εγω απλα το βγαζω εξω κανενα 10λεπτο πριν το φαω και μαλακωνει!
    Χαιρομαι που σου αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτη ειναι μια συνταγη που θα την κανω καποια στιγμη, μου φαινεται καλη...

    Η κοπελια που ειμαι τις τελευταιες μερες, εφτιαξε μια αλλη..με ζαχαρουχο γαλα, ξηρους καρπους και διαφορα αλλα μεσα που δεν καταλαβα(παρφε το ονομασε).

    Αν σας ενδιαφερει,την ρωταω και σας λεω

    Fotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ανωνυμος
    Γιατι οχι? Καλο ακουγεται...
    Καλωσορισες Φωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.