Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2ο

 

Όταν έφτασα στο προκαθορισμένο σημείο, την είδα να στέκει εκεί, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Ήταν κατάχλωμη, άυπνη, φοβισμένη, τα μάτια της πρησμένα από το κλάμα, μα ακόμα τόσο, τόσο όμορφη! Της είπα τη μισή αλήθεια. Ότι οι γονείς της είχαν πεθάνει δεν μπορούσα και δεν ήθελα να της το κρύψω. Όταν όμως με ρώτησε για τον αδερφό της, της είπα ότι δεν πρόλαβα, ότι οι αντάρτες είχαν ήδη φύγει και τον είχαν πάρει μαζί τους. Την καθησύχασα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να του κάνουν κακό, ότι τα παιδιά δεν τα πείραζαν, αντίθετα τα κρατούσαν κοντά τους και τα γαλουχούσαν ώστε να γίνουν το νέο αίμα του κινήματος. Φυσικά η ιδέα και μόνο αυτή της έφερε αηδία, αλλά τουλάχιστον παρηγορήθηκε με τη σκέψη ότι ο αδερφός της ζούσε και δεν διέτρεχε άμεσο κίνδυνο. «Κατίνα μου, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο, ήρθε η ώρα να φύγουμε». «Στέλλιο, το ξέρω, αλλά κατάλαβέ με. Έχασα τα πάντα… Θέλω να μου ορκιστείς κάτι. Δεν με νοιάζει πού θα πάμε, πόσο καιρό θα μας πάρει, αλλά θέλω να μου ορκιστείς ότι μια μέρα θα ψάξουμε και θα βρούμε τον αδερφό μου. Ορκίσου το!» «Εντάξει, κορίτσι μου. Στο ορκίζομαι», της είπα. Έναν όρκο που άργησα πολύ να εκπληρώσω…»

8 σχόλια:

  1. Η πολύ καλογραμμένη ιστορία σου σκόρπισε συγκίνηση, αγωνία και ανακούφιση που είχε στο τέλος ευχάριστη τροπή. Ευτυχώς που σήμερα διάβασα και τα δύο μέρη μαζί, αλλιώς δεν θα άντεχα την αναμονή για το τέλος της.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ελενη φλογερα
    Καλε ποιο τελος; Στην αρχη ειμαστε ακομα! Εχει αρκετες συνεχειες, ελπιζω να σε εχω κοντα μου στην πορεια της ιστοριας! Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως και η Ελένη και εγώ θέλω να τα διαβάζω ολόκληρα!

    Σ' ένα ολόκληρο μυθιστόρημα θα μπορούσες να το αποδώσεις!Να μη "χορταίνεται"!!!

    Φιλιά!
    Να είσαι καλά να μας ταξιδεύεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πεταλουδιτσα μου ειναι τελειο! εν αναμονη λοιπον! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @γιαγια Αντιγονη
    Σε ευχαριστω για τα ζεστα υπεροχα λογια σου! Ελπιζω να σε εχω συνοδοιπορο στο ταξιδι! Αυτο που προτεινες ειναι μια σκεψη που κανω κι εγω! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @εκφρασου
    Να εισαι καλα Κικη μου! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.