Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

BLOG ACTION DAY 2014: ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ/ INEQUALITY

Καθυστερημενη οπως παντα, μια και η Blog Action Day 2014 ηταν χτες, ερχομαι σημερα να "μιλησω" για την ανισοτητα. Αλλα, δεν χρειαζεται να πω τιποτα, μια εικονα ισον χιλιες λεξεις! Ας "μιλησουμε" για ανισοτητα στον 21ο Αιωνα λοιπον:

Delayed, as always, since Blog Action Day 2014 was yesterday! But, better late than never... So I 'm here today to "speak" of  Inequality. No need for words, pictures are much stronger.So, let's "talk" about Inequqlity in the 21st Century:

Φτωχεια/ Poverty

Ευμαρεια/ Prosperity

Εξαθλιωση/  Impoverishment



 Απολαυση/ Delight


 Δουλεμποριο/ Trafficking


Χαλαρωση/ Relaxation
 

 Μισος/ Hatred


Αγαπη/ Love


Να ξεκαθαρισουμε οτι δεν εχω κανενα απολυτως θεμα με τους ανθρωπους που εχουν και απολαμβανουν αγαθα, που εχουν αγαπη, σεβασμο, χρηματα, μια καλη δουλεια, την ευκαιρια να κανουν διακοπες η να χαλαρωσουν. Εχω ομως μεγαλο θεμα με το γεγονος οτι καποιοι αλλοι δεν εχουν τιποτα απο ολα αυτα, δεν εχουν καν δικαιωματα, δεν εχουν ζωη!...
Καληνυχτα σας....

Just to make things clear, I have nothing against the people who have and enjoy things in life. Those who have love, respect, money, a good job, the chance to go on holiday and relax. What really frustrates me is the fact that others can't! That some people have no rights and no life!...
Goodnight to all...

23 σχόλια:

  1. Έγραψες κάτι που το έχω διαρκώς στο μυαλό μου, με βασανίζει και με εξουθενώνει. Για κάποιους είναι ασήμαντο ή και βολικό. Ο πλούτος μετριέται στη σύγκριση κι όχι στη συνύπαρξη.
    Και για κάποιους άλλους, είναι αδιανόητο και κτηνώδες. Χαίρομαι όταν συνυπάρχω με ανθρώπους που έχουν τέτοια οπτική. Σ' ευχαριστώ γι αυτό που διάβασα!
    Να'σαι καλά Χριστίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Χριστινάκι μου!
    Σε βρισκω σημερα σε ενα θεμα ακρως εαυσθητοποιημενο και ξερω πως αυτα τα θεματα εχουν παντα κατι δικο σου μεσα. Εισαι ανθρωπος με μεγαλη συνειδηση και αυτο μας το εδειξες και μεσω της καλοσυνης στην πραξη.
    Δεν εχω κατι να πω, οι φωτο αλλωστε λενε τοσα πολλα!

    καλο σκ να εχεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημασία έχει επίσης ποια είναι αυτά τα διεθνή λαμόγια που αποφασίζουν για το ποιοι λαοί δικαιούνται να ζουν και ποιοι πρέπει να πεθαίνουν στο δρόμο... Πολλά φιλιά και πάντα έτσι, ευαίσθητη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν εχει σημασια ο χρόνος, αλλα ότι έκανες τη χρησιμη αυτη ανάρτηση. Μας υπενθυμισες τι γινεται γυρω μας, θλιβερό :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή μου φίλη Χριστίνα με λίγες εικόνες και με πολύ όμορφα λόγια αποτύπωσες τη ντροπή, που πρέπει να αισθανόμαστε όλοι μας που αφήνουμε να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός των κόσμων!Μην ανησυχείς και δεν άργησες να κάνεις αυτήν την ευαίσθητη και συγκινητική δημοσίευση, γιατί όποτε και να γινότανε, αν δεν ξεκινήσουμε πρώτα απ' τον εαυτό μας, τα ίδια ευχολόγια θα εξακολουθούμε λέμε!
    Να 'σαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεταλούδα μου όμορφη, δεν αργεί ποτε κανείς όταν αφυπνίζει, όταν λέει αλήθειες, όταν μιλάει δυνατά...
    Την ανισότητα ας μην την βλέπουμε μόνο από αυτές τις εικόνες, ας την βλέπουμε όλοι μας παντού, στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στην εργασία μας, στον περίγυρό μας.
    Άλλοιέχουν να πιουν καφέ και ποτό Σάββατο βράδυ και άλλοι δεν έχουν να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους. ΆΛΛοι έχουν ασφάλεια και πληρώνουν και ιδιωτική και άλλοι δεν έχουν ούτε την ασφάλεια που πλήρωναν τόσα χρόνια γιατίδεν μπόρεσαν να πληρώσουν 1 δόση. Άλλοι έχουν να πληρώσουν φακελάκι στο γιατρό για να γίνουν καλά, άλλοι πεθαίνουν έρημοι και μες τους πόνους γιατί δεν τους περισσεύει ούτε για βενζίνη να φτάσουν στο νοσοκομείο. Κάθε μέρα, κάθε ώρα ανισότητες. Μην κοιτάμε μακριά σε μια άλλη Ήπειρο -προς Θεού- αυτό που θέλω να πω είναι αφού δεν φτάνουμε να βοηθήσουμε όλοι στην ανισότητα που συμβαίνει σε εκείνη την Ήπειρο, ας δώσουμε χέρι βοηθείας στο γείτονα, το φίλο, τον αδερφό...
    καλή εβδομάδα Χριστίνα μου.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανισότητα στις ζωές των ανθρώπων είναι πάντα το ίδιο !!!
    Η ζωή τους εξαρτάται από την διάθεση των κυβερνώντων δυνάμεων , η παιδεία τους δεν υπάρχει και η υγεία τους επαφίεται στο Θεό!!!
    Καλή εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ! Και συμφωνώ επίσης με το σχόλιο της Πέτρας. Με ζορίζει απίστευτα το ότι λίγοι "έχοντες" αποφασίζουν τις τύχες ολόκληρων λαών.
    Μπράβο για την ανάρτησή σου! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Θεός να μας φωτίζει να πάψουν τέτοια φαινόμενα.

    Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μαρια Ελενα
    Ομορφη;; Χμ... Ζορικη θα ελεγα...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @μαρια κανελλακη
    Αχ Μαριω μου ποσο με πονεσαν οι εικονες και οι ιστοριες πισω τους! Και τι δε θα εδινα να μην χρειαζοταν καν!
    Φιλια κι ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @χριστινα ανδρομεδα
    Και τωρα τι Χριστινα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @εκφρασου
    Αν εχουν κατι δικο μου Κικη μου ειναι θυμος, βαθια λυπη, απογοητευση, οργη για οσα δεν αλλαζουν και οσα δεν αλλαζουμε...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @πετρα
    Ναι, ειναι πολυ σημαντικο κι αυτο! Τεραστια παιχνιδια πανω στην πλατη των ανθρωπων, ολα με γνωμωνα το χρημα και την εξουσια! Λυπηρο...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @αριαδνη
    Θλιβερο... Εξοργιστικο...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @νικος μους
    Την ντροπη Νικο πρεπει να τη διαδεχεται η δραση... ομως πως; Πως οταν νιωθεις απο παντου αποκλεισμενος, ανισχυρος, μικρος; Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @λαχεσις
    Μα ναι! Αλλωστε ειναι παντου η ανισοτητα! Γιαγιαδες σαν της φωτογραφιας, κακοποιημενες γυναικες, παιδια που δεν σιτιζονται, που κακοποιουνται, υπαρχουν παντου, δεν ειναι μιας αλλης χωρας εικονες πλεον, ειναι της γειτονιας μας! Ειναι η μια πλευρα της ανισοτητας, η βιαιη... Υπαρχει σε ολες τις εκφανσεις της ζωης μας οπως πολυ σωστα επισημανες, εστω και σε οχι τοσο ακραια μορφη...
    Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @νικολ
    Και ποσα ποια να κανει κι ο Θεος;; Αφου δεν μας εχει καψει ακομα...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @funky monkey
    Αχ εμενα να δεις πως με ζοριζει Ελλη μου και δεν ειναι και το μονο!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Γιωργος
    Την εχουμε στο αιμα μας τη βια και την αδικια! Γιατι ο ανθρωπος αλλο ενα ζωο ειναι, με αγρια ενστικτα. Βαλε στο αγριο ενστικτο τη δυναμη της λογικης κι εχεις την απολυτη διαστροφη!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.