Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Το πρώτο μέρος της ιστορίας από τον Πέτρο.
Το δεύτερο από την Αριστέα.

Και συνεχίζω εδώ με το τρίτο μέρος

Ακατανίκητη έλξη

Της άναψε το τσιγάρο κι έτεινε το χέρι του προς το μέρος της.
-Στέλιος, συστήθηκε.
-Βάσια, χάρηκα
Η χειραψία του, δυνατή και ζεστή, της έκανε εντύπωση. Το άγγιγμα των δαχτύλων του, αν και τραχύ, της προκάλεσε ανατριχίλα σε όλο το κορμί κι έβαψε τα μάγουλά της κόκκινα με μια έξαψη πρωτόγνωρη. Τον παρατήρησε για λίγο. Ήταν άνθρωπος του μόχθου και φαινόταν. Τίποτα δεν του είχε χαριστεί. Τα ρούχα του, φτωχικά και απλά. Ένα μπλε τζιν, γκρι καρό πουκάμισο, μαύρα μποτάκια και μαύρο κοτλέ σακάκι. Όλα πολυκαιρισμένα, αλλά πεντακάθαρα και καλοσιδερωμένα φροντισμένα με επιμέλεια. Στα μαλλιά του είχαν ήδη εμφανιστεί, πολύ πρώιμα είναι η αλήθεια, οι πρώτες γκρίζες τρίχες. Όμως αυτό που τη μαγνήτισε περισσότερο ήταν το βλέμμα του, έντονο και βαθύ, την απογύμνωνε με την καθαρότητά του. Κι όμως μέσα του διέκρινε καθαρά κάποιες ρωγμές, σαν αυτές που αφήνουν τα παλιά τραύματα.
-Λοιπόν, εγώ να πηγαίνω τώρα.Να πηγαίνει; Πού; Κιόλας; Ακόμα δεν ήρθε! Πανικοβλήθηκε! Με ένα θάρρος πρωτόγνωρο για το χαρακτήρα της, ακούμπησε το μπράτσο του.
-Έλεγα να τσιμπήσω κάτι. Μήπως θα ήθελες να μου κάνεις παρέα;
Το χαμόγελό του τη ζέστανε σαν τον ανοιξιάτικο ήλιο.
-Θα το ήθελα πολύ... αν με αφήσεις να κεράσω...
Η πρότασή του την ξάφνιασε. Ήξερε από τον κυρ- Μιχάλη πόσο δύσκολα τα έφερνε βόλτα. Στην αρχή πήγε να αρνηθεί, αλλά τελικά αποφάσισε να μην τον προσβάλει.
-Υπό έναν όρο! Μετά κερνάω παγωτό!
-Φύγαμε!
Ξεκίνησαν να περπατούν δίπλα δίπλα, σαν δυο παλιοί γνώριμοι. Αποφάσισαν να μην καθίσουν κάπου, αλλά να περπατήσουν στα στενά της Πλάκας, τρώγοντας κάτι πρόχειρο. Μετά τις αρχικές της αντιρρήσεις, ο Στέλιος την έπεισε τελικά να δοκιμάσει το διάσημο κεμπάπ του Θανάση, το οποίο ομολογουμένως ήταν πεντανόστιμο. Συνέχισαν τη βόλτα τους στην παλιά Αθήνα. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι ο ένας δε χόρταινε την παρέα του άλλου. Ανηφόρισαν προς τα γραφικά Αναφιώτικα. Η Βάσια ένιωθε πως αν την άφηνες εκεί σίγουρα θα χανόταν. Ο Στέλιος όμως έμοιαζε να γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε στενό.Ρωτώντας τον, έμαθε πως εκεί είχε περάσει όλη του τη ζωή, το πατρικό του σπίτι ήταν μόλις λίγα στενά παρακάτω, ένα μικρό κτίσμα με δυο δωμάτια και κήπο. Όσο ζούσε η μάνα του ο κήπος μοσχομύριζε από τις γαρδένιες, τις φρέζες και τα μυρωδικά. Μετά το θάνατό της, όλα ρήμαξαν. Από τότε που αρρώστησε κι ο πατέρας του και μπήκε στην κλινική, μόλις και μετά βίας το συντηρεί ο ίδιος, όχι δηλαδή σπουδαία πράγματα, απλά να είναι όσο δυνατόν καθαρό και τακτοποιημένο. Σε μια στιγμή, καθώς είχαν σταθεί και θαύμαζαν τις ολάνθισες βουκαμβίλιες, την τράβηξε σιγανά, την ακούμπησε με την πλάτη στον τοίχο, έκυψε και τη φίλησε απαλά. Όταν είδε πως δεν προέβαλε καμιά αντίσταση, έβαλε τα μάγουλά της ανάμεσα στα χέρια του και τη φίλησε ξανά, αυτή τη φορά πιο έντονα, πιο βαθιά κι απέμεινε μετά να την κοιτάζει επίμονα, με το πρόσωπό του κολλημένο στο δικό της. Λόγια δεν ειπώθηκαν, παρά μόνο ένας μυστικός διάλογος άρχισε ανάμεσα στα βλέμματα. "Τι θες απο μενα;" "Εσένα" "Φοβάμαι"" Κι εγώ" " Εισαι αλλιώτικος από όσους έχω γνωρίσει" " Κι εσύ τόσο διαφορετική από τις γυναίκες που ε΄χω συναντήσει" " Και τώρα;" " Σε θέλω" " Κι εγώ"...
Την πήρε από το χέρι και συνέχισαν να περπατάνε χωρίς να μιλάνε. Άνοιξε την καγκελόπορτα του κήπου κι εκείνη έτριξε. Ναι, η εγκατάλειψη ήταν εμφανής, όμως μια μυρωδιά καθαριότητας απλωνόταν στο χώρο. Μπηκαν στο σπίτι, την οδήγησε στην κάμαρά του. Άρχισε και πάλι να τη φιλάει, στα μάτια, στα μαλλιά, στο λαιμό, στα χέρια. Βάλθηκε να ξεκουμπώνει ένα ένα τα κουμπιά του λευκού της πουκάμισου και κάθε επαφή με το δέρμα της την έκανε να καίγεται ολόκληρη. Πέρασε τα δάχτυλά της μέσα από τα μαλλιά του, άγγιξε το στέρνο του και μια μεγάλη ουλή στα αριστερά κάτω από το στήθος - θα τον ρωτούσε για αυτό αργότερα- έσκυψε πάνω του και ρούφηξε τη μυρωδιά του. Τα χάδια εναλλάσσονταν με τα φιλιά και αυτά έδιναν τη σειρά τους στα λόγια, τους ψίθυρους και τους αναστεναγμούς. Έκαναν έρωτα σαν να ήταν κι οι δυο λευκά χαρτιά, που για πρώτη φορά κάποιος έγραφε πάνω τους, τόσο απλά αλλά και τόσο βίαια, από τον κατακλυσμό των συναισθημάτων που τους έπνιγε. Αφέθηκαν σώμα και ψυχή στο ταξίδι κι όταν τελικά έγιναν ένα, απολύτως ένα, αποκοιμήθηκαν αποκαμωμένοι.
Όταν ξύπνησε, είχε ήδη νυχτώσει. Άναψε το φωτιστικό στο κομοδίνο, ψηλαφίζοντας. Τον κοίταξε να κοιμάται δίπλα της, τόσο γαλήνιος, τόσο υπέροχα παραδομένος, τόσο όμορφος. Δε θέλησε να τον ξυπνήσει. Πάνω στο κομοδίνο είχε ακουμπήσει τα τσιγάρα του.Έστριψε ένα, αλλά ο αναπτήρας δεν ήταν μέσα στο πακέτο. Άνοιξε το συρτάρι του κομοδίνου να δει μήπως είχε κανέναν εκεί ξεχασμένο. Ψάχνοντας, έπιασε κάτι μεταλλικό και στρογγυλό. Ένα δαχτυλίδι ίσως; Το έβγαλε, μη μπορώντας να αντισταθεί στην περιέργεια. Ήταν όντως ένα δαχτυλίδι χρυσό, για την ακρίβεια μια χρυσή βέρα. Στην εσωτερική πλευρά χαραγμένη η αφιέρωση "Μαρίνα & Στέλιος...Για πάντα μαζί..."
Ξαφνικά, το δωμάτιο γύρω της πάγωσε, οι τοίχοι άρχισαν να την πλησιάζουν επικίνδυνα, ο αέρας λιγόστευε, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μάταια προσπαθούσε να πρυτανεύσει μέσα της η λογική, ότι κάποια εξήγηση θα υπήρχε, δεν μπορεί, αν τον ξυπνούσε, αν τον ρωτούσε... Όχι, όχι! Έπρεπε να φύγει από εκεί μέσα αμέσως! Ντύθηκε βιαστικά μέσα στο σκοτάδι κι έφυγε ακροπατώντας. Έκλεισε πίσω της την πόρτα με δάκρυα στα μάτια κι ούτε που κατάλαβε πως το μπλε μαντήλι της είχε λυθεί κι είχε απομείνει πεσμένο πάνω στα ξερά χόρτα...

56 σχόλια:

  1. Ο Χριστός κι η Μάνα Του κοπελιά! Τι σοκ (και δέος!) ήταν κι αυτό απόψε;;; Αχαχα! Στην αρχή σκέφτηκα πως ονειρεύεται η Βάσια κι αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσει, αλλά τώρα απλά αναμένω εναγωνίως την επόμενη κοπελιά (ποια είναι αλήθεια;;) για να δω τι θα γίνει με τη "βέρα στο δεξί"!!! Αχαχα! Πολλά φιλιά και καλό ξημέρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @πετρα
    την ιδια αγωνια μοιραζομαστε καθως κομματι δυσκολο να εχουν οι επομενοι στο μυαλο τους αυτο που ειχα εγω,οποτε περιμενω να δω ππου θα αρμενισει αυτο το στορυ!γελασα πολυ με τι σχολιο σου και χαιρομαι που σου αρεσε η δικη μου συνεχεια...καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ τι ανατροπή είναι αυτή!
    Πολύ ωραία το εξέλιξες αντε να δούμε τώρα πως θα το συνεχίσει η Κατερίνα!
    Πολλά φιλιά καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα πεταλουδίτσα μου!
    Μιλάμε έχω καταχαρεί και ενθουσιαστεί και με αυτή τη συνέχεια!
    Μου άρεσε πάρα πάρα πολύ!
    Αχ τι τέλεια η παράσταση που έδωσες στο ζευγάρι μας. Κυρίως στο σημείο που μιλούσαν με τα βλέμματα έλιωσα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω πως κάνεις τους ανθρώπους που δεν ειναι ερωτευμενοι να θελουν να ερωτευτουν!
    Και μετα τσουπ, μας οδηγεις στη βερα!!
    Εκπλήξη! Για μενα κατι αναπαντεχο, δεν περιμενα να μας οδηγησεις εκει!!!

    Αναμενουμε τη συνεχεια!! Φιλακια πολλα και συγχαρητηρια απο μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχικά να πω ότι χαραμίζεστε όλες εδώ μέσα... Καλέ εσείς έχετε ταλέντο. Ποια Λένα Μαντά και ποια Δημουλίδου! Κεντάς στα love story... Ειδικά να ξέρεις σε αυτό το κομμάτι
    "Λόγια δεν ειπώθηκαν, παρά μόνο ένας μυστικός διάλογος άρχισε ανάμεσα στα βλέμματα. "Τι θες απο μενα;" "Εσένα" "Φοβάμαι"" Κι εγώ" " Εισαι αλλιώτικος από όσους έχω γνωρίσει" " Κι εσύ τόσο διαφορετική από τις γυναίκες που εχω συναντήσει" " Και τώρα;" " Σε θέλω" " Κι εγώ"...

    Έκανες ακόμα και τον Παπακαλιάτη να ωχριά μπροστά σου!!!

    Δε ξέρω τι θα κανει η επόμενη, εγώ πάντως θα τον άφηνα παντρεμένο τον κυρ- Στέλιο. Θα τον έκανα τον κακό της υπόθεσης και μετά θα έβαζα τη Βάσια να τα φτιάξει με τον κυρ- Μιχάλη. Ανατροπή!!!!!!!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα τρέχω να ειδοποιήσω τους άλλους κι έρχομαι να διαβάσω!!!!!
    Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπω ! Αναστατώθηκα η γυναίκα πρωινιάτικα!!
    Χριστινάκι μου, δεν έχω λόγια!
    Θα έρθω ξανά και ξανά ως το βράδυ..Περιμένω με αγωνία αντίδραση Πέτρου!!!
    Φιλιά!

    ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα καλώς σε βρήκα!
    Είμαι κι εγώ στην ομάδα των 15 συν bloggers.. :)
    Πολύ ωραία συνέχεια έδωσες!
    Να έχεις έναν υπέροχο μήνα με υγεία και δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα πεταλουδένια!! Καλώς σε βρίσκω!! Κι εγώ ανήκω στους 15 συν!!! Μμμ... Μετά τον σούβλακο βουρ στο γλωσσόφιλο και στο ψητό!!! Αυτά είναι!!! Χαχαχα!! Λατρεύω amour με φόντο Πλάκα!! Μπράβο για την συνέχεια που έδωσες!! Εύχομαι να μην τον κυνηγάμε τον Στέλιο για ξύλο στο τέλος!! Χαχαχα!! Μας άφησες και σε καίριο σημείο!! Καλή Σαρακοστή σου εύχομαι κοπέλα μου!! Φιλάκια!!
    Μαριλένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεταλουδίτσα μου,
    ενδιαφέρουσα συνέχεια έγραψες στην ιστορία αγάπης! Σίγουρα θα είναι το δεύτερο αριστούργημα που θα διαβάσουμε στα blog! :)
    Επίσης, αφού δεν γράφει ο ίδιος blogger κάθε φορά, θα διαβάσουμε τεράστιες ανατροπές, διότι η οπτική του καθενός διαφέρει..
    Let's see..

    Υ.Γ. Η χημεία του ζευγαριού είναι όμορφη με τον τρόπο που την παρουσίασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ γίνονται πράγματα και θαύματα....
    Για να δούμε τι θα γίνει....
    Τι σου κάνει μια βέρα τελικά!!!!
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτά να τα βλέπει η Αριστέα που δεν τρωει κεμπάπ !
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη, περαστική ήμουν, είδα "φως" και μπήκα.
    "Για μια ιστορία καφενείου, καλά πάω;... όχι ε;... βασικά είμαι λίγα μπλογκ πιο κάτω... ευτυχώς δηλαδή, γιατί μετά απ'τη δική σου ιστορία, θα έπαιρνε ο Στέλιος την Βάσια αγκαζέ και θα την κάνανε για Αυστραλία..."
    Συγχαρητήρια για το ξάφνιασμα που μου πρόσφερες και την πλήρη ανατροπή σ'αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ξεχυλίζει ερωτισμό και αγωνία το κείμενό σου...
    Εύχομαι μέχρι να έρθει η σειρά μου, να έχουμε φτάσει σε πρακτικά θέματα. Να ξεχορταριάσουμε
    τον κήπο και να ασβεστώσουμε τις γλάστρες...
    Φιλιά πολλά, χάρηκα που γνωριστήκαμε και μπράβο σου για την τόλμη και την ανατροπή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!
    Κι εγώ μέσα στους 15... και δηλώνω εντυπωσιασμένη από την τρυφερή και συνάμα ανατρεπτική εξέλιξη που έδωσες στην ιστορία.
    Να είσαι καλά, καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θαυμάσια η εξέλιξη, διαδραματίζεται μάλιστα σε πολύ γνώριμο και αγαπημένο τόπο, την Πλάκα.... κι εσύ προχώρησες την ιστορία των δύο ηρώων ουσιαστικά και καθοριστικά.....ανυπομονώ για τη συνέχεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα και χαίρομαι που σε γνωρίζω
    Πολύ όμορφα συνέχισες την ιστορία
    κι εδωσες την ευχέρεια με την αναφορά της βέρας να προβληματιστούν
    αυτοί που θα ακολουθήσουν και να προχωρήσουν πιο βαθιά την δραματουργία!!!
    Θα σας παρακολουθώ στενά!!

    φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Πεταλουδίτσα και καλώς σε βρίσκω!
    Δηλαδή εγώ τώρα πρέπει αυτό το πράγμα τα το συνεχίσω; Καταρχήν πολλά συγχαρητήρια για την πολλή όμορφη γραφή, με συνεπήρε στο σημείο που έκαναν έρωτα και μετά πραγματικά γειώθηκα απότομα!
    Ελπίζω να δώσω επάξια συνέχεια!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πως η συνέχεια που έδωσες ήταν εντελώς ανατρεπτική. Καμία σχέση με αυτό που ξεκίνησε η Αριστέα.
    Δηλαδή τι να αναμένουμε παρακάτω; Μερικά κουτσούβελα ή την Μαρίνα να κυνηγάει την Βάσια με κανά μπαλτά;

    Τελικά είχα δίκιο όταν πριν από 3 περίπου μήνες είχα σχολιάσει: "Ο καθένας/καθεμιά μπορεί να δώσει τη συνέχεια που ο ίδιος θα ήθελε. Ο σκοπός μου δεν ήταν ούτε το happy end ούτε η τραγική κατάληξη. […]
    Θα χαρώ να ξεκινούσε ένα γαϊτανάκι με ιστορίες-συνέχεια και από άλλους φίλους. Να δεις πόσες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν! Αυτός είναι και ο σκοπός. Να ταξιδέψει ο νους!"


    Και το κατάφερες! Απέδειξες πως ο νους δεν υποτάσσεται σε κανόνες.
    Εύχομαι καλή συνέχεια και στις επόμενες φίλες.
    (Μου φαίνεται σας έβαλα σε μπελάδες…!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ελενα λ.
    Καλωσορισες Ελενα στο μπλογκ μου.Χαιρομαι πολυ που σου αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @εκφρασου
    "Νομίζω πως κάνεις τους ανθρώπους που δεν ειναι ερωτευμενοι να θελουν να ερωτευτουν!"

    Νομιζω οτι αυτο ειναι ενα απο τα ωραιοτερα κομπλιμεντα που εχω ακουσει οσο καιρο γραφω και σε υπερευχαριστω! Χαιρομαι πολυ που σου αρεσε! Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @χριστινα
    Kαλα, εκτος του οτι εχω κατακοκκινισει εχω και συγκινηθει! Ειναι υπεροχο να δημιουργεις κατι και να βλεπεις οτι καποιους αγγιζει!
    Οσο για τη συνεχεια, εγω να σου πω αυτο που ειχα στο μυαλο ειναι τοσο απλο και καθολου δραματικο, μια ας το πουμε παρεξηγηση, ενα παιχνιδι της ζωης, αλλα για να δουμε που θα παει των επομενων η σκεψη, περιμενω με αγωνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @αιρις
    Παιδι μου εσυ εισαι σαν τον ανεμο! Χαχαχαχα!
    Αμ εγω που τα εγραφα και οσο να ειναι τα φανταζομουν δεν αναστατωθηκα;
    Κι εγω την περιμενα και χαρηκα πολυ!
    Σε υπερευχαριστω!!!!

    Υ.Γ. Το κεμπαπ και το παγωτο ασχολιαστο;;; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Κατερινα Βεριγκα
    Καλωσορισες Κατερινα στο κουκουλι μου!
    Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Και σε σενα ευχομαι τα καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @μαριλενα
    Καλως τη Μαριλενα! Πολυ γελασα με το σχολιο σου! Εμ τι τωρα ειμαστε για να χανουμε χρονο! Αμα υπαρχει αισθημα!
    Για να δουμε, θα λυθει το θεμα η ο Στελιος θα βγει καθικακι; Οι επομενοι αποφασιζουν!
    Φιλια πολλα και καλη ανοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @παλομα
    Παλομιτα μου σε ευχαριστω πολυ κοριτσαρα μου για τα καλα σου λογια! Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @φλωρα
    Εδω μεσα γινονται Σοδομα και Γομορα! Χαχαχαχαχα!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @νασια
    Ειδες που μπορει να οδηγησει ενα κεμπαπ;;; Απαπαπαπα!
    Φιλια και καλωσορισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @μαρια κανελλακη
    Να που τα λεμε και απο εδω! Καλωσορισες!
    Ε, οχι τωρα να μου πεις οτι εχεις εσυ αγχος τι θα γραψεις, αφου ξερουμε οτι οταν γραφεις ΚΕΝΤΑΣ!!! Σε ευχαριστω πολυ για τα υπεροχα σχολια σου, χαρηκα παρα πολυ!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @λιζα
    Να εισαι καλα κοριτσι μου! Α! Και την επομενη φορα να λαβεις μερος, γραφεις υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @funkey monkey
    Καλωσορισες! Εγω δηλωνω οτι εχω συγκινηθει πολυ με ολα σας τα καλοπροαιρετα σχολια και ολη αυτη την αποδοχη!
    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @κλαυδια
    Σε ευχαριστω Κλαυδια μου, σε ευχαριστω παρα πολυ! Καλωσορισες κι εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ποιω ελενη
    Κι εγω χαιρομαι που σε γνωριζω, καλωσορισες!
    Δραματουργια! Τι υπεροχη λεξη χρησιμοποιησες! Σε ευχαριστω για το ομορφο σχολιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @κατερινα βαλσαμιδη
    Ειμαι σιγουρη Κατερινα οτι θα δωσεις μια υπεροχη συνεχεια και οτι ολα θα ειναι τελεια! Σε ευχαριστω για την επισκεψη και για τα καλα σου λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @πετρος
    Πετρο μου περιμενα πως και τι το σχολιο σου, μιας κι ειναι το δικο σου πνευματικο παιδι που αναλαβαμε να "αναθρεψουμε"! Με συγκινησες και με εκανες να χαρω παρα πολυ με τα λογια σου!
    Ο νους μας ταξιδευει, εδωσες κι εσυ τωρα καποιες ιδεες... Η δημιουργια τελικα δεν εχει τελος! Οχι μονο σε μπελαδες δεν μας εβαλες, αλλα σε χαρα!
    Οσο για την ανατροπη, ε πεταλουδα ειμαι, το εχουμε στο αιμα μας!
    Καλο σου βραδυ κι ειλικρινα σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Ταξίδεψε ο νους", που λέει κι ο Πέτρος και συνέχισες με μια ανατροπή, μετά την @iris.Τώρα στο χέρι του επόμενου, η βέρα και το γαλάζιο μαντήλι....αφήνεις ανοικτό κάθε ενδεχόμενο στη φαντασία και μου αρέσει...πολύ!Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @georgette b.
    Καλωσορισες Ζωρζεττα!Πολυ χαιρομαι που σου αρεσε! Αυτο ακριβως ηθελα, να αφησω ανοιχτα ολα τα ενδεχομενα! Θα ειναι η βερα το τελος; Θα ειναι το μαντηλι η αφορμη; Για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να "προχωρήσει" τόσο γρήγορα η ιστορία και να έχει και κρυμμένα μυστικά...μου άρεσε όμως πολύ!!
    Μπράβο!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πεταλουδιτσα μου καλημερα!
    Σχετικα με το ημερολογιο που ταξιδευει που με ρωτησες πως μπορεις να λαβεις συμμετοχη και αν προλαβαινεις, ρωτησα εμαθα και σου παραθατω το λινκ: http://www.positive-thinking-greece.blogspot.gr/2013/12/2014.html.

    Θα μπεις εκει, θα αφησεις σχολιο και η Κατερινα μας η δημιουργος του μπλοκ και της ιδεας θα σε προσθεσει στη λιστα των φιλων που συμμετεχουν.

    Για οτι αλλο χρειαστεις θα ειμαι κοντα σου!

    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σου και πάλι! Ήρθα να σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή σου στο ημερολόγιο αισιοδοξίας! :)
    Καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχω χάσει πολλά επεισόδια απ'ότι δείχνει...Και ξέρεις σε ανάλογες περιπτώσεις που έχουν μια σημαντική συνέχεια μεταξύ τους δεν μπορείς να προσγειώνεσαι ως αλεξιπτωτιστής ....

    Μου φτάνει όμως και με ικανοποιεί η αίσθηση ότι έχεις ξεκινήσει μια σειρά εγγραφών, δημιούργημα που σε εκφράζει και καλύπτει την ανάγκη σου για έκφραση και δημιουργία. Αυτό σημαίνει ότι είσαι ανεβασμένη τουλάχιστον, για να μη πω σε πάρα πολύ καλή Ψυχολογία.
    Μπράβο Χριστινάκι μου, Να είσαι έτσι πάντα καλά και να βγαίνει αυτό και προς τα έξω.

    Σε ευχαριστώ που με θυμάσαι .Δεν μου είναι λίγο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάνω που είχαμε ερωτικές περιπτύξεις ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Φανταστική εξέλιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @μαρια
    Να εισαι καλα Μαρακι! Χαιρομαι που σου αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @εκφρασου
    Εκφραστικη μου Κικη, πολυ σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να το ψαξεις για μενα, αυτο δειχνει τι ανθρωπος εισαι!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Κατερινα Βεριγκα
    Να εισαι καλα Κατερινακι μου! Τωρα πρεπει να κανω κατι αλλο η απλα περιμενω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @λυγερη
    Ναι, ειμαι καλα! Κοντρα στις αντιξοες συνθηκες, με ολα τα αγχη που παλευω, βρισκω δημιουργικη διεξοδο και γενικα εχω μια αισιοδοξια!
    Φυσικα και δεν σε ξεχνω, δεν ξεχνω ποτε τους φιλους και δη τους καλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Ελενη Φλογερα
    Αν θες Ελενη μου μπορεις να βρεις τις συνεχειες εδω:
    http://ekfrastite.blogspot.gr/2014/03/bloggers-mia-5.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/OaYCW+%28%CE%95%CE%9A%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A5%29
    Χαρηκα που σου αρεσε και καλωσορισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ακολουθώντας την ροή του ερωτικού σπονδυλωτού κειμένου βρέθηκα εδώ ..
    Καλώς σε βρίσκω λοιπόν , απόλαυσα την συνέχεια μου άρεσε πολύ και εναγωνίως πάω για την επόμενη συνέχεια .
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @nikol
    Καλωσορισες! Χαιρομαι πολυ που σου αρεσε! Ειναι πολυ δημιουργικη η διαδικασια!Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ήρθα από της Αριστέας για τη συνέχεια.
    Πω πω πω αναστατώθηκα είναι η αλήθεια:)
    Μου άρεσε που ναι μεν προχώρησες τη σχέση αλλά στο τέλος έκανες την ανατροπή.
    Πάω να δω πως την εξέλιξε η επόμενη συγγραφέας:)
    Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @dimitra
    Καλωσορισες! Χαιρομαι που σου αρεσε! Κι οι αλλες κοπελες τη μια ανατροπη μετα την αλλη εκαναν! Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πεταλουδακι μου σε ευχαριστω για τις εικόνες που υφανες και σκαρωσε μετα την ιστορια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Διαβάζοντα πριν λίγο καιρό την αρχή αυτης της προσπαθειας στο Πέτρο..περίμενα να τελειώσει το γραψιμο απο όλους σας... για να διαβασω.. όλες τις συνέχειες μαζί... και νομίζω οτι είναι η πρωτη φορα..που έρχομαι εδώ.. η ιστορία αγαπης του καφενειου..με εξιτάρει να δώ που έχουν καταλήξει και οι υπόλυπες .. είσαι η τρίτη συνέχεια που απο οτι είδα τις εδωσες μια πολύ ωραια τροπή.... παω να διαβασω και την επόμενη.. φιλακιαααααα καλός σε βρήκα..φιλακιαααα πεταλουδίτσα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @μαριλιζ
    Γλυκεια μου, σαν υφαντο δεν απλωθηκε η ιστορια μας; Σαν η μια βελονια που βαζαμε να συνεχιζοταν απο την επομενη...
    Εγω ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @σμαραγδενια ρουλα
    Καλως ορισες στο μικρο μου κουκουλι! Χαιρομαι που σου αρεσει! Ειμαι σιγουρη οτι διαβαζοντας ολοκληρη την ιστορια η συγκινησιακη φορτιση θα ειναι ακομα μεγαλυτερη!
    Σε ευχαριστω! Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.