Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ...

Καλησπερα! Θυμαστε πριν απο λιγο καιρο που εγραψα μια αναρτηση και γκρινιαζα για την απαραδεκτη συμπεριφορα υπαλληλου της Εθνικης Τραπεζας και για το ελεεινο συστημα με την πορτα; Αν δεν θυμαστε, δειτε το!
Σημερα λοιπον χρειαστηκε να ξαναπαω. Και με περιμενε μια πολυ μα πολυ ευχαριστη εκπληξη!
Οχι μονο δεν ταλαιπωρηθηκα να περιμενω με τις ωρες, αλλα ηρθε ο διευθυντης της τραπεζας -σημειωτεον, ο ιδιος ο διευθυντης, ενω την προηγουμενη φορα μου την ελεγε ενας υπαλληλος αγνωστης ιδιοτητας!-, μου ανοιξε, με βοηθησε να κλεισω το καροτσι (για λογους ασφαλειας δεν ηθελε να ανοιξει ταυτοχρονα τις δυο πορτες), μου το κουβαλησε μεσα, με πηγε προσωπικα να μου δωσει προτεραιοτητα σε ενα ταμειο, μετα μου κουβαλησε εξω το καροτσι παλι! Και σε ολη τη διαρκεια ηταν ευγενεστατος και χαμογελαστος!
Επισης, μετα πηγα στην Alpha Bank. Κι εκει με βοηθησαν απ' εξω οι ανθρωποι να μπω, οι υπαλληλοι με καθοδηγησαν σε αυτο που ηθελα να κανω για να μη χανω χρονο, οι πελατες μου παραχωρησαν σειρα και μετα με βοηθησαν να βγω!
Στον δε δρομο, τρεις φορες σταματησε οδηγος να περασω με το καροτσακι!

Κι ολα αυτα, στην Ελλαδα του 2012, στην Ελλαδα που υποφερει, που τα νευρα χτυπανε κοκκινο, που καθε μερα βλεπω τον κοσμο να σαλταρει και να τσακωνεται με το παραμικρο...
Φυσικα, σε καθε περιπτωση ειχα κι εγω την αναλογη αντιδραση, ευχαριστησα και ειπα και στο Δημητρακη μου να κανει το ιδιο. Η ευγενεια πρεπει να ειναι αμφιδρομη, αλλιως ποιο το νοημα;

Την ιδια στιγμη ερχεται στο νου μου ενας ηλικιωμενος ανθρωπος προχτες στο λεωφορειο, περιμενα να μπω, δεν εβγαινε, περιμενα, δεν εβγαινε, τελικα παω να ανεβω κι εκεινη την ωρα του ηρθε να κατεβει. Το τι μου εσουρε δεν λεγεται, δεν εβρισα ειπα μονο "αυτος ειναι ο πολιτισμος μας!" κι αποχωρησα, ο καημενος εβριζε και μετα στο δρομο, μεγαλη δυστυχια να εχεις τοσα νευρα! Αυτο το παραθετω απλα σε αντιδιαστολη με τη σημερινη συμπεριφορα στην τραπεζα για να τονισω οτι ολα ειναι θεμα οπτικης. Αλλος επιλεγει τα νευρα και αλλος την ευγενεια, αλλος τον εγωισμο και αλλος την αλληλεγγυη.
Τελικα και η παιδεια και ο πολιτισμος και η αγαπη και η κατανοηση ειναι απλα θεμα ανθρωπου!
Καλη εβδομαδα ευχομαι να εχουμε με τετοιες ομορφες εικονες και συμπεριφορες που να μας κανουν να χαμογελανε!
Κι ενα χαμογελαστο τραγουδακι!



By the way, το "Στο Σκοταδι" Νο 5 ανέβηκε σήμερα! Όσοι πιστοί...
Πεταλουδισια φιλια!

16 σχόλια:

  1. @γρηγορης
    Παντα θα υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Καλησπερα Γρηγορη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο που θα πάω κι εγώ στην Εθνική, μου δανείζεις το καροτσάκι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντα στον ανθρωπο ειναι πεταλουδιτσα!τις καλησπερες μου!καλη εβδομαδα να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταγόνες στον ωκεανό;
    Στη χώρα των σταγονιδίων, κάτι μπορεί να προκύψει...
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η παιδεία είναι πολιτισμός! Αλλά που να τη βρεις πια!
    Μπράβο που έδειξαν τέτοια συμπεριφορά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @laplace
    Καλησπερα και σε σενα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ξενουδης
    Καλωσορισες καταρχας στο κουκουλι μου!
    Που ξερεις, μπορει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ηφαιστιωνας
    Ευτυχως στην τρελλα που ζουμε υπαρχει και ο αντιποδας που μερικες φορες σε κανει να ελπιζεις οτι τελικα ισως βγει και κατι καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι θυμάμε με το καροτσάκι και την τράπεζα και μπράβο για όλα αυτά.... αλλά εγώ.. !!! Σήμερα παίρνω ταξί από την μαμά να πάω με το παιδί σπίτι το μεσημέρι, έχω και το καροτσάκι.... φτάνουμε στο σπίτι και ο ταξιτζής... σταματάει στον απέναντι δρόμο δηλαδή δεν πέρασε την διασταύρωση να με παει έξω απο το σπίτι στην πόρτα μου μπροστά... για αυτό δεν πήρα ταξί? ε? η κάνω λάθος για αυτο δεν τον πληρώνω..? ε? του λέω... απέναντι είναι στην είσοδο της πολυκατοικίας παρακαλώ... ε εδώ κατεβείτε θα σας βοηθήσω εγώ με το καροτσάκι λέει.. κατεβαίνω τον κοιτάω περγίεργα και βρίζω απο μέσα μου και ψιλο φωνακτά να ακούει οτι μουρμουράω... τον πληρώνω και πάει να μου πάρει το καροτσάκι... όχι ευχαριστώ του λέω θα πάω μόνη μου απέναντι αρκέτα με βοηθήσατε... και ρίχνω καντίλια.. βασικά δεν έπρεπε να τον πληρώσω τώρα που το σκέφτομαι... !!! η ευγένεια του να με βοηθήσει δεν την κατάλαβα... γιατι δεν ήθελε να παέι απέναντι για να μην κάνει μετά όπισθεν... μήπως δεν ήξερε να κάνει όπισθεν... τελος πάντων... παω να διαβάσω την ιστορία σου να χαλαρώσω.. φιλιά βραδινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ποντικι
    Ενταξει βρε, αφου δεν θα σε αφηνε ο ανθρωπος να πας μονη σου, κατι ειναι κι αυτο...Ενταξει το σωστο ειναι να σε παει απ' εξω βεβαια!
    Μη σκας κοριτσι μου και νευριαζεις και χαλας τη ζαχαρενια σου, εγω πια εκει προσπαθω να φτασω, στη νιρβανα, ο κοσμος εχει τρελαθει και πρεπει να μην νευριαζω γιατι θα πλακωνομαι συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακάρι να γίνουν οι εξαιρέσεις πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @kitsos Mitsos
    Μακαρι δε λες τιποτα!Εσυ εισαι στη φωτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι καθαρά θέμα επιλογής και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για την άξεστη συμπεριφορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα, σε βρήκα από το ιστολόγιο του Κίτσου Μήτσου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.