Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ SOS!!!

Καλησπερα σε ολους τους μπλογκοφιλους!
Θελω να δωσω καποιες διευκρινισεις για την προηγουμενη αναρτηση, γιατι μαλλον δεν τα εγραψα καλα και αθελα μου δημιουργησα μια συγχιση.
Λοιπον, καταρχας ο στοχος ειναι ενας και μοναδικος, δηλαδη να βοηθηθει η Μαρια ωστε αν μη τι αλλο να μην πεθανει απο την πεινα. Γιατι σιγουρα ειναι αδυνατο καθε μηνα να συγκεντρωνεται καποιο ποσο που να καλυπτει τα εξοδα φαρμακων και νοσηλειας της.
Ανεφερα λοιπον τη λεξη "λιστα", η οποια και αποτελεσε την πετρα του σκανδαλου γιατι προφανως -και δικαιολογημενα στην εποχη που ζουμε- εφερε στο μυαλο πολλων συνειρμικα τις εννοιες του ελεγχου και την κριτικη. Ειλικρινα, καθολου δεν ηθελα να πετυχω κατι τετοιο, ουτε κατα διαννοια!
Με τη "λιστα" εννοουσα το εξης. Καταρχην, ειναι χρησιμο να ξερουμε ποιοι και ποσοι θελουμε να συμμετασχουμε σε αυτην την παροχη βοηθειας προς ενα συγκεκριμενο ατομο. Δηλαδη να πουμε "ναι, count me in, οσο και οποτε μπορω θα συμμετεχω". Ας υποθεσουμε τωρα οτι δηλωνουν "ναι" 150 ανθρωποι. Ειναι δεδομενο οτι καθε μηνα δεν θα μπορουν να δινουν το κατιτις τους ολοι. Θα μπορουσαμε λοιπον να ορισουμε μια περιοδο, πχ 25-30 καθε μηνα, που ολοι οσοι ειμαστε σε αυτην την mailing list, μεσω μεηλ θα μιλαμε και θα λεμε "παιδια ειμαι οκ αυτο το μηνα" η "παιδια εγω αυτο το μηνα δεν μπορω", ωστε απλα στο τελος να βλεπουμε τι ποσο ακριβως μαζευεται και αν ειναι λιγα και καποιος μπορει να τσονταρει κατι παραπανω να το βλεπουμε. Οχι με τη μορφη ελεγχου η δεσμευσης, αλλα με τη μορφη της ομαδας.. Και φυσικα, αν καποιος εχει την αισθηση οτι θα εχουμε σχολια τυπου "αχ, μωρε τι καλος, αυτος δινει συνεχεια!" η "α, για κοιτα, αυτος δεν εδωσε!", η οτι θα δημοσιοποιηθουν τα ονοματα μας για να το παιξουμε καλοι, τοτε καλυτερα εξαρχης να μην συμμετεχει, γιατι δεν προκειται για ανταγωνισμο, αλλα για συνεργασια!
Αν υποθεσουμε πως για καθε συνανθρωπο μας που υποφερει βρισκονται 100 αλλοι ανθρωποι να αναλαβουν την ευθυνη για οσο χρειαζεται, εστω με το μικροτερο δυνατο κοστος, να τον βοηθησουν, τοτε αυτο που λεμε Κοινωνικη Αλληλεγγυη θα εχει περασει απο τα λογια στα εργα.
Εννοειται πως κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να λαβει μερος, ουτε θα κριθει κανεις απο αυτη του την επιλογη, ο καθενας μας κανει αυτο που θεωρει οτι ειναι σωστο, οτι τον εκφραζει και στην τελικη ο,τι μπορει!
Οποιος θελει ας διαδοσει την πρωτοβουλια, με οποιοδηποτε κειμενο και οποιοδηποτε τροπο θελει.
Κι επειδη οπως ειπα και πριν, αυτο δεν ειναι παιχνιδακι δημοσιοτητας, αλλα μιλαμε για μια ανθρωπινη ζωη, θα μου επιτρεψετε να κλεισω τα σχολια, ο,τιδηποτε θελετε να συζητησουμε το μεηλ μου ειναι παντα στη διαθεση σας.
Καλο βραδυ σε ολους! Πεταλουδισια φιλια!