Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ;;;

Με μια απλη βολτα στα μπλογκς, θα βρει κανεις καθε λογης ανθρωπους. Απο κλασσικους νεο-ελληναραδες, μικροψυχους, μεχρι μεγαλειωδεις ψυχες με μεστωμενη σκεψη και ρεοντα λογο.
Καθε μερα και περισσοτερες γινονται οι δευτερες περιπτωσεις, οι φωνες που εκπεμπουν δυναμη, περηφανια, τοσο εθνικη οσο και ανθρωπινη, αξιοπρεπεια, αγωνιστικοτητα. Διαβαζω αριστουργηματικα κειμενα, ζηλευω τον τροπο που εχουν οι λεξεις υφανθει, το αρτιο εργοχειρο που απλωνεται μπροστα μου, θαυμαζω τη σκεψη που ταξιδευει, φτανει ολο και πιο ψηλα.
Κι αναρρωτιεμαι...που ειναι ολοι αυτοι οι υπεροχοι ανθρωποι; Αυτο το ΟΧΙ που ορθωνεται ολο και μεγαλυτερο απεναντι σε οσα μας καταδυναστευουν, σε οσους θελουν να ξεχασουμε την ιστορια και την υποσταση μας, αυτο το απεραντο ΟΧΙ που ειναι; Γιατι σταματαει μολις εκφραστει;

Ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο που γιορταζει την αρχη του Β' Παγκοσμιου πολεμου. Ξερετε γιατι; Γιατι, κατα την παραδοχη πολλων μεγαλων ανδρων διεθνως, με πρωτο νομιζω τον Τσωρτσιλ, αυτο το βροντερο ΟΧΙ των Ελληνων σηματοδοτησε την αρχη του τελους για εναν πολεμο που φαινοταν χαμενος απο χερι. Ενα τοσο δα κρατος τομησε να υψωσει αναστημα στο Ιταλικο και στο Γερμανικο μεγαθηριο της εποχης. Και οχι μονο αυτο, αλλα εκει που ολοι περιμεναν να κατατροπωθει και να λουφαξει, τους εβγαλε τη γλωσσα κοροϊδευτικα καταφερνοντας το ενα χτυπημα μετα απο το αλλο, αναπτερωνοντας το ηθικο καθε σκλαβωμενου λαου, κερδιζοντας πολυτιμο χρονο για τους Συμμαχους να ανασκουμπωθουν και τελικα να κερδισουν τον πολεμο.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Το ΟΧΙ που μεθαυριο γιορταζουμε, δεν το ειπε ουτε ο Μεταξας ουτε και η Ελλαδα. Το ειπαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ενας προς εναν, ο καθενας ξεχωριστα και ολοι μαζι ειπαν το ΟΧΙ οταν εσπευσαν μαζικα και με τραγουδια να πολεμησουν. Χιλια οχι να ελεγε ο καθε Μεταξας, αν οι Ελληνες πολιτες δεν αποφασιζαν να πολεμησουν, δεν θα υπηρχε αποτελεσμα. Η νικη δεν ειναι της Ελλαδας αλλα των ΕΛΛΗΝΩΝ! Που θυσιαστηκαν, που αγωνιστηκαν. Των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ που εστειλαν στον πολεμο τα παιδια και τους αντρες τους, τους πατερες και τους αδερφους τους, που σταθηκαν στυλοβατες της κοινωνιας σε σκοτεινους καιρους, που προσετρεξαν στο πλευρο καθε πληγωμενου, που εκλαψαν, τραγουδησαν, ταϊσαν, φροντισαν, κινδυνευσαν, αλλα ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ! Για την Ελλαδα και για την Ελευθερια! Ειναι σχεδον συνωνυμες οι δυο εννοιες εξαλλου.

Και φτανουμε στο σημερα. Σε εναν αλλο ιδιοτυπο πολεμο, που δεχομαστε πλεον και σαν εθνος, αλλα και σαν ανθρωποτητα. Το κερδος πανω απο τον ανθρωπο. Η ζωη και η αξιοπρεπεια ζυγιαζονται στον ιδιο ζυγο με τα υπερκερδη καποιων και ολοι ξερουμε προς τα που γερνει.

Σημερα λοιπον, τι; Τι μας κραταει απο το να πουμε, να βροντοφωναξουμε παλι ΟΧΙ! Γιατι αντ' αυτου σκυβουμε το κεφαλι και υπακουα λεμε ναι σε ολα; Και δεν μιλαω για τους πολιτικους, αλλα για τους πολιτες.

Ο φοβος κυριαρχει σε καθε μας κινηση, φοβος για τη δουλεια μας, για τα εξοδα, για την ακεραιοτητα μας, φοβος για ολα...

Ξεχασαμε πως ειναι να μη φοβασαι, υποδουλωθηκαμε στο νεο τροπο ζωης που με τεχνη μας περασαν στο υποσυνειδητο και τωρα φοβομαστε. Μα δεν πανε μαζι Ελληνας και Φοβος!

Κι αν οι καιροι ειναι πονηροι, ας γινουμε κι εμεις. Δεν ηρθε η ωρα ακομα να ζωστουμε τα αρματα και να βγουμε στη ρουγα, αλλωστε μαλλον δεν θα ειχε αποτελεσμα αλλο απο το να φαγωθουμε μεταξυ μας.

Μπορουμε ομως να τους αγνοησουμε, δεν μπορουμε; Δεν μπορουμε απλα να μην υπακουμε, κυριως σε εκεινες τις πολιτικες που μας αφαιρουν την ελευθερια λογου, σκεψης, πραξεων; Που ειναι τα ΚΟΤΣΙΑ μας;

Ερχεται η κυρια Διαμαντοπουλου και λεει οτι θα τιμωρησει τους μαθητες που συμμετειχαν στις καταληψεις, αποκλειοντας τους απο την παρελαση. Και ποιος της ειπε οτι στη σχολικη παρελαση, σε καθε παρελαση ειναι στη δικαιοδοσια της ποιος θα συμμετασχει και ποιος οχι; Δεν ειναι σχολικη παρασταση η παρελαση. Ειναι αποδοση τιμης προς τους ηρωικα μαχομενους αγωνιστες που εδωσαν τη ζωη τους για την πατριδα και την ελευθερια! Αντι να κοιταξει να μεταδωσει πνευμα υπερηφανιας στους μαθητες μας, αντι να κοιταξει να κατανοησουν τα παιδια το σεβασμο που αξιζει στη μερα και να συμπεριφερονται αναλογα (πχ οχι στραγαλια, οχι φουστες-ζωνες, οχι 12ποντα), αναλωνεται σε αντεκδικησεις γελοιου τυπου; Και οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ και οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ με ΚΟΤΣΙΑ που ειναι; Γιατι δεν την αγνοουν και να κατεβουν ΟΛΟΙ σε παρελαση; Τι ακριβως φοβουνται; Οι περισσοτεροι ειναι εκτακτοι η αναπληρωτες, τι θα χασουν; Ισα ισα που θα εχουν ΜΙΑ ευκαιρια να μαθουν στα παιδια τι σημαινει εθνικο φρονημα, τι σημαινει αγωνας και πως οι Ελληνες αντιμετωπιζουν τα ανθρωπαρια που νομιζουν οτι ετσι ασκουν εξουσια!

Βγαινει ενα πανο με πολιτικο συνθημα στα γηπεδα και ξεσπαει το χαος! Ο διαιτητης θιγεται (!!!!), ο αγωνας διακοπτεται κι εχουμε παρουσια ασφαλειας και ελεγχους σε προσωπικα ειδη και αυτοκινητα! Απο ποτε απαγορευεται να εκφραζουν οι πολιτες την αποψη τους σε οποιαδηποτε στιγμη και σεκαθε χωρο; Και γιατι δεν φροντιζουν οι φιλαθλοι να εχουν ΟΛΟΙ αντιστοιχα πανο σε ΟΛΟΥΣ τους αγωνες; Τι θα κανει ο κος Παπουτσης, θα ακυρωσει τη super league;

Βγαινουν τα ΜΑΤ και χρησιμοποιουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ χημικες ουσιες εναντιον του κοσμου που διαδηλωνει; Ποιος τους τα παρεχει; Ποιος δινει εντολες; Γιατι δεν γινονται μαζικες μηνυσεις προς τον κο Παπουτση; Η ακομα καλυτερα, γιατι δεν προμηθευομαστε ΟΛΟΙ αντιασφυξιογονες μασκες και να τους στειλουμε για κουρεμα, που ειναι και δημοφιλες αυτη την εποχη;

Βρισκεται ενας θαραλλεος συμπολιτης μας και κανει μηνυση στην κυβερνηση για εσχατη προδοσια! Περαν των "μπραβο" και "αξιος" κλπ που ημασταν ολοι εμεις τοτε; Γιατι δεν συμπραξαμε με την υπογραφη μας σε μια τοσο δυνατη και αξιεπαινη κινηση;

Ερχονται το ενα μετα το αλλο τα χαρατσια και σπευδουμε ολοι να πληρωσουμε, μπας και χασουμε ΤΙ;

Ο,τι ηταν να χασουμε το χασαμε...Χασαμε τη βολη μας, χασαμε την ηθικη μας, χασαμε τον υπνο μας, πολλοι εχασαν τις δουλειες τους, χασαμε γενικα τον μπουσουλα. Λιγη αξιοπρεπεια και εθνικη υπερηφανεια μας εμεινε, θα τα χασουμε και αυτα; ΠΟΛΕΜΟ εχουμε, υπουλο,ταξικο και εθνικο. ΠΡΟΔΟΣΙΑ εχουμε απεναντι στη χωρα μας, στο λαο μας και στα ονειρα των παιδιων μας. Μας ζητανε ενθεν κακειθεν προδοτες να παραδοθουμε ανευ ορων! Εμεις θα πουμε ΝΑΙ;;;;;;;

Μην αναζητατε στη Βουλη τους ενοχους, ουτε και τις απαντησεις. Ας παψουμε να λεμε συνεχως γιατι η συγκεκριμενη κυβερνηση δεν λεει σε τιποτα οχι και ας θυμηθουμε:

Τα μεγαλα ΟΧΙ δεν τα λενε οι κυβερνησεις, τα λενε οι ΛΑΟΙ, τα λενε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Συνεχιζεται....






46 σχόλια:

  1. Εσύ είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!
    Μεθαύριο θέλω να πουν όχι όλοι οι μαθητές στο γύρισμα του κεφαλιού στους αν-επίσημους.. Εκεί θα ευχαριστηθώ.. να δουν τι σημαίνει απαξίωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαλτή είσαι να μου κάνεις τα νεύρα τσαντάλια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μέσα από τη καρδια μου κι εγω μαζί σου!ΝΑΙ σε όλα όσα λες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. fisika kai to lene oi an8ropoi...

    na sai kala!

    poli kalo sou vradi!

    filiaaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα περιγράφεις. Ξέρεις κάτι? Ακόμα και τώρα που μια μεγάλη μερίδα του κόσμου εξεγείρεται, το κάνει χωρίς ουσιαστικά να έχει αλλάξει νοοτροπία και εκεί είναι που έχουμε χάσει όλοι. Περιμένουμε τον εθνοσωτήρα, ενώ μόνοι μας πρέπει να σώσουμε το έθνος μας. Κάποιοι το έχουν ξαναπεί...ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω 2 ενστάσεις:
    Πρώτον ποια καθεστώτα κάνουν μαθητικές παρελάσεις, είναι τυχαίο ότι η Ελληνική κυβέρνηση που τις καθιέρωσε ήταν αυτή του Μεταξά; Ο κύριος Κουίκ πως θα τη χαρακτήριζε; Δημοκρατική; Δεν νομίζω...

    Δεύτερον το γεγονός ότι διεξάγεται το πρωτάθλημα της Superleague είναι ένα σκάνδαλο από μόνο μιας και οι περισσότεροι παράγοντες είναι μαφιόζοι και επίορκοι.

    Αν οι παρελάσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνεται ο μέσος άνθρωπος καλύτερος και περισσότερο πατριώτης θα συμφωνούσα με τα χίλια αλλά το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να αναπαράγουν εθνικούς μύθους και να φανατίζουν τον κόσμο, ένα απλό παράδειγμα: πόσοι Ελληνες γνωρίζουν ότι 1940 η Αλβανία γνώρισε διπλή κατοχή, πρώτα την Ιταλική και μετά την Ελληνική;

    Είναι τυχαίο ότι η ιδέα για τη περιφρόνηση των μαθητών προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Δεν θέλω να μειώσω τους ήρωες του 1940 αλλά ζούμε στο 2011...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικό γκρουπ στο Facebook: http://www.facebook.com/oxi.stis.mathitikes.parelaseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τα λόγια χτίζω ανώγεια, έλεγαν στο χωριό μου Χριστίνα.
    Πλέον δεν με συγκινούν τα μεγάλα, ωραία και ένδοξα λόγια.
    Θέλω ΕΡΓΑ!
    Και δυστυχώς βλέπω πως κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν αγαπά την πατρίδα του.
    Οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά στο εξωτερικό, οι επιχειρηματίες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες χώρες, ο καθένας μας κάνει φοροδιαφυγή ή αγωνίζεται να διατηρήσει μα προνομιάκια του, και μόλις ακούση μια φήμη, τρέχει να πάρει τα λεφάκια του απ’ την τράπεζα, κι ας ξέρει πως αυτό μπορεί να διαλύσει την οικονομία μας...

    Και θέλουμε, οι κερατάδες, να γιορτάζουμε και τις εθνικές επετείους.

    Εμείς οι ΚΟΤΕΣ δεν έχουμε καμία σχέση με κείνους που ήαν πρόθυμοι να θυσιάσουν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @roadartsit
    Σε ευχαριστω, αν και δεν το αξιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ηφαιστιωνας
    Μονο με το να τους αγνοησουμε παντελως θα καταλαβουν την απαξιωση. Αν τους γυρισουμε τα μουτρα και μετα κανουν το δικο τους, τους καναμε τη μουρη κρεας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @bear
    Γιατι τα δικα μου ειναι σε καλυτερη κατασταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @cook
    Θα επανελθω με συγκεκριμενες προτασεις αντιδρασης εντος και εκτος νετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @λεβιαθαν
    Ε ποτε θα το πουνε βρε Λεβι μου, ποτε θα το πουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ανωνυμος
    Εχεις εν μερει δικιο...αλλα οι υπολοιποι; Αυτοι που εχουν και φρονημα και θαρρος, που ειναι; Εκτος αν κρυφτηκαμε ολοι πισω απο ενα πληκτρολογιο και βγαζουμε διθυραμβους με ασφαλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ιωαννης κ
    Πολλα πραγματα που ηταν δικαια και σωστα καθιερωθηκαν παγκοσμιως μεσα σε δικτατορικα καθεστωτα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν επρεπε να πεσει η δικτατορια φυσικα!

    Φυσικα, αυτο ακριβως λεω κι εγω για τις παρελασεις, οτι αντι να τις χρησιμοποιει σαν μεσο αντεκδικησης και οι καθηγητες σαν "ωρα του παιδιου", θα επρεπε να φροντισει να κανουν ολα οσα αναφερεις!

    Το πρωταθλημα διεξαγεται ομως. Αν δεν διεξαγοταν για τους λογους που αναφερεις, σαφως και θα συμφωνουσα. Το σχολιο ηταν ειρωνικο. Δεν μπορει να δινεται μεσα απο ενα πρωταθλημα βημα να περνιουνται δικτατορικα μετρα.

    Το οτι ζουμε στο 2011 σημαινει καταρχας οτι θα επρεπε να γνωριζουμε ιστορια και να μην ξεχναμε οτι αν θελουμε να εχουμε μελλον οφειλουμε να μην ξεχναμε ποτε το παρελθον. Επισης, ακομα περισσοτερο θα επρεπε να τιμαμε τους ανθρωπους που θυσιαστηκαν για εμας, οχι να τους ξεφτιλιζουμε!...

    Την καλησπερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ιωαννης κ
    Μπηκα το ειδα και δεν συμφωνω. Το να τιμας τους νεκρους, τους φανταρους και την ιστορια δεν νομιζω να εχει κατι το φασιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ασκαρουλης
    Ακριβως! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΑΣ; Περιοριζομαστε σε λογια, αλλα απο εργα τιποτε! Και τελικα, θελουμε η οχι να αντιδρασουμε; Αν ναι, η αντιδραση πρεπει να ειναι συνολικη και καθολικη, οχι μεχρι οπου μας παιρνει. Αν οχι, οκ ας το πουμε να τελειωνουμε, να γυρισουμε πισω στα ροζ συννεφακια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το βροντερό το όχι το λένε οι άνθρωποι οι Έλληνες.
    Από το κοπάδι που γινήκαμε, μόνο μπέέέέ ακούς...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να συμφωνίσουμε. Θα μπορούσα να σου έλεγα ότι εγώ γράφω επώνυμα και να σταματούσα. Αντιθέτως θέλω να σε ρωτήσω πότε πήρε άδεια λειτουργίας το κανάλι του κυριού Κουίκ που έχει το θράσος να μιλάει για Χούντες. Ρητορική ερώτηση... Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος μιας και υπάρχει ο Παπαγιάννης και η ομάδα του στο Extra 3 ο οποίος πρέπει να είναι ο πρώτος τηλέ-εισαγγελέας διαφημιστής προπυλακισμών πολιτικών :(

    Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομη η ανάρτηση πανό με πολιτικό περιέχομενο σε γήπεδο. Αν δεν είναι τότε κακώς έγινε θέμα αλλά αν υπήρχε Δημοκρατία στην Ελλάδα, για να αναφερώ μόνο στο ποδόσφαιρο, ο επίορκος Θέμος θα ήτανε στη φυλακή και δεν θα ήταν εκδότης-παρουσιαστής εκπομπών.

    Είναι τυχαίο ότι θύματα προπηλακισμού πέφτουν μόνο οι σοβαροί πολιτικοί; Ο Πανικάς, παρόλο που είναι επιόρκος με τη βούλα εμφανίστηκε κανονικά, όπως και ο πνευματικός του πατέρας Ανθιμος. Αντιθέτος προπηλακίστηκε ο Παπούλιας. Σε μία φυσιολογική Δυτική κοινωνία ο λαός θα αντιδρούσε που ιεράρχες εκφέρουν πολιτικό λόγο αλλά η Ελληνική μάλλον δεν είναι, άλλωστε είμαστε η χώρα που ο Μακαριστός Χριστόδουλος προσπάθησε να κάνει Πραξικόπημα, το μη θέμα των ταυτοτήτων, και ο οπαδός του Κώστας Καραμανλής κυβέρνησε κανονικά για 5.5 χρόνια. Αλλά και αυτός βρίσκεται στο απυρόβλητο ίσως επειδή ήταν ο χειρότερος Πρωθυπουργός που γνώρισε Δυτική χώρα :P

    Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους ήρωες μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή και αξιοσέβαστη, οι πράξεις αυτές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα :(

    @PiciFriki
    Όταν πέσει ο "Γιωργάκης" θα αναλάβει ο Σαμαράς ο μοναδικός πολιτικός που έχει ρίξει Δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση αλλά δεν τον αποκαλούν πολλοί προδότη λογικό μιας και είναι εθνικιστής και οι παρελάσεις είναι το ψωμοτύρι του εθνικισμού :(

    Το γεγονός ότι ο Μεταξάς πήρε μία σωστή απόφαση το 1940 δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήτανε δικτάτορας.

    Μία κοινωνία σαν την Ελληνική του 2011 που χρωστάει τόσα πολλά χρήματα είναι εξ' ορισμού μειωμένης κυριαρχίας άρα για να γίνουμε ανεξάρτητοι πρέπει να ορθοποδήσουμε οικονομικά, σίγουρα οι στρατιωτικές παρελάσεις δεν βοηθάνε...

    Φασιστικό είναι να λένε οι καθηγητές στους μαθητές τι να κάνουν σε παρελάσεις, εντελώς κατά τύχη πίσω από την ΟΛΜΕ βρίσκεται ο Σαμαράς. Ακόμα περιμένω απάντηση στην ερώτηση μου: Πρώτον ποια καθεστώτα κάνουν μαθητικές παρελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΙωάννηΚ
    Η ανάρτηση πανό βέβαι είναι παράνομη δεν το ήξερες; Σε κάθε αγώνα γίνονται συλλήψεις μετά για τα πανο στις θυρές με συνθήματα των οπαδών!!! Πλάκα μας κάνεις;

    Για πες μου ένα θύμα προπηλακισμού που ήταν σοβαρός πολιτικός; Επίσης οι αποδοκιμάσιες δεν γίνονται γιατι οι πολιτικοί δεν είναι σοβαροί γίνονται γιατί πολύ απλά λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τον ίδιο τον λαό που υποτίθεται πως υπηρετούν.
    Ο Παπούλιας είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας και έχει υπογράψει όλα τα προεδρικά διατάγματα. Αν ο θεσμός του προέδρου της δημοκρατίας είναι απλά διακοσμητικός τότε δεν έγινε και τίποτα που έφυγε. Αν ο θεσμός είναι θεσμός και ο ρόλος του είναι αυτός λέει το σύνταγμα τότε λυπάμαι αλλά ναι είναι προδότης! Είναι πολύ υποκριτικό να μας νοιάζει η εικόνα και όχι η ουσία. Επίσης δεν είμαστε δυτική κοινωνία κι όσοι θέλουν να μας κάνουν τέτοια να κάνουν παρέα με την Διαμαντοπούλου. Θέλουμε να είμαστε μια ελεύθερη κοινωνία δημοκρατική! Το κοστουμάκι του δυτικού κράτους που μας φορέσαν μετά την επανάσταση μάλλον μας παραστένεψε τώρα και θέλουμε να το βγάλουμε.
    Όσο για τον Καραμανλή που το είδες το απυρόβλητο; Μαλάκα και ανίκανο και μπουχέσα τον λένε όλοι!
    Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους εαυτούς μας είναι να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε κι όχι να είμαστε υποτελείς. Επίσης και τελειώνω καλός πολιτης δεν είσαι οταν φοράς γραβάτα, μιλάς χαμηλόφωνα, πληρώνεις τους φόρους και να κάνεις ανακύκλωση. Για να είσαι καλός πολίτης πρέπει πρώτα από όλα να είσαι πολίτης, δηλαδή να μετέχεις της πόλης,δηλαδή να παίρνεις τις αποφάσεις κι για να είσαι και καλός πρέπει να ασκείς τον έλεγχο σε όποιον του έχεις αναθέσει την εξουσία.
    Κι όπως λέει κι ο Τζίμης Πανούσης ελβετόψυχοι, αμερικανοτσολιάδες ήρθεν η ώραν σας!!!

    @Butterfly
    Ελπίζω να πήρες λίγο κουράγιο με όλα αυτά που έγιναν σήμερα. Εγώ πήρα πάντος και είπα κοίτα να δεις που ο κόσμος τελικά όταν θέλει μπορεί. Πολύ θα ήθελαν να έχουν γίνει "εκτροπά" όπως λένε αλλά δεν τους βγήκε. Στη Θεσσαλονίκη, επειδή το έβλεπα εκείνη την ώρα, ο κόσμος τους έδιωξε και η παρέλαση έγινε μια χαρά, τα πολιτικά σώματα δηλαδή γιατί την στρατιωτική την ακύρωσε η κυβέρνηση, για προφανεις βεβαια λόγους. Αμα δεις τα βιντεακια σε όλες τις πόλεις όπου είχε εκπροσώπους της κυβέρνησης και βουλευτες του έκραξαν και τους εδιωξαν κι οι μαθητικες παρελασεις γιναν κανονικα. Αν σε όλη την Ελλάδα έχει μέλη το Συριζα τι να πω, πρέπει να βγει πρώτο κόμμα χαχα. Αν πάλι σε όλες τις πόλεις είναι μια μικρή μειοψηφία τότε τι να πω και πάλι, ας συνεχίσουν να λένε οτι ψιχαλίζει ενώ τους φτήνουν!
    Αν δεν μας σπρώξουν προς εμφύλιο και καταφέρουμε να μην πέσουμε στην παγίδα τότε είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο! Νικάμε χοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χριστίνα δες εδώ και το σχόλιο του Γλέζου
    http://youtu.be/0Jjvq38j84o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα πανό πολιτικού περιεχομένου τα απαγορεύει η UEFA, όπως και τα ρατσιστικά συνθήματα και αυτή δεν παίζει με τους νόμους :)

    Τους πολιτικούς μας τους ψηφίζουμε εμείς άρα αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι μαζί τους τους καταψηφίζουμε στις επόμενες εκλογές.

    Ένα mea culpa: ο Σεβασμιότατος Ανθιμος δεν εμφανίστηκε αλλά έστειλε εκπρόσωπο του, πονηρός ο βλάχος γαρ :)

    Ο θεσμός του Προέδρου είναι εν μέρη διακοσμητικός μιας και δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες, είναι μία μπινιά που έκανε ο Ανδρέας στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο χαρακτηρισμός προδότης είναι πολύ βαρύς και θα ίσχυε για τον Παπούλια αν προσπαθούσε να αποκτούσε εκτελεστικές εξουσίες, όπως σου έγραψα πριν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τον κύριο Σαμαρά αλλά δεν το κάνει κανείς όπως και κανένας δεν τον προπυλακίζει.

    Τα πράγματα θα χειροτερεύσουν όσο θα πλησιάζουμε στη χρεοκοπία μας αλλά φοβάμαι ότι θύματα προπυλακισμών θα πέφτουν οι αξιόλογοι πολιτικοί :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ΙωαννηςΚ

    Δεν μου απάντησες όμως ποιος αξιόλογος ή σοβαρός πολιτικός έχει πέσει θύμα προπηλακισμού που θεωρείς ότι έγινε άδικα;

    Με συγχωρείς που θα στο πω, δεν σε γνωρίζω μεν ούτε ξέρω αν έχεις μπλογκ ούτε θα το ψάξω, αλλά παραπληροφορείς και δημιουργείς εντυπώσεις ακολουθώντας τακτική Μανδραβέλλη, Πορτοσάλτε και Παπαδημητριού.
    1) για το πανό δεν το ξέρω και την Ουεφα αλλά έχω ακούσει τόσες φορές κάτι συνθήματα για βούλγαρους και συλλήψεις ποτέ δεν είδα. Βγάζει μάτι ότι το περιστατικό με το πανό που έλεγε "δεν σε θέλει ο λαός παρτην τρόικα και μπρος" έγινε για εκφοβισμό και για να προκαλέσει χουλιγκανικά επεισόδια αλλά δεν τους βγήκε. Τώρα αν δεν θες να το δεις πολυ κακώς!

    2) Τους πολιτικούς μας τους ψηφίζουμε για να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμά τους (π.χ. "λεφτά υπάρχουν"). Όταν αυτό το πρόγραμμα αλλάζει για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λογο πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, αν θελουμε να λεμε οτι εχουμε δημοκρατία. Διαφορετικά έχουμε δικτατορία! Γιατί δεν μπορεί μια κυβέρνηση να κάνει ακριβως τα αντιθετα απο οτι είπε και να υπογραφει συμφωνιες και νομους γαι τα επομενα 50 χρονια κι εμεις απλα να περιμενουμε να περασουν τα τεσσερα χρονια.

    3) Ο θεσμος του προεδρου ειναι αυτος που ειναι. Την υπογραφη του την βαζει οχι με το ζορι αλλα επειδη το θελει. Αν δεν την βαλει υπαρχει συγκεκριμενη διαδικασια να ακολουθηθει. Ο Παπουλιας ειναι προδοτης οσο προδοτης ειναι και ο ΓΑΠ.
    (συνεχιζω απο κατω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ιωαννη Κ
    (συνεχεια)

    Αρθρο 1ο του Συνταγματος
    1. Το πολιτευμα της Ελλαδας ειναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτικη Δημοκρατία.
    2. Θεμέλιο του πολιτευματος ειναι η λαικη κυριαρχια.
    3. Ολες οι εξουσιες πηγαζουν απο τον Λαο, υπαρχουν υπερ αυτου και του Εθνους και ασκουνται οπως οριζει το Συνταγμα.

    Αρθρο 26
    1. Η νομοθετικη λειτουργια ασκειται απο τη Βουλη και τον Προεδρο της Δημοκρατιας.
    2. Η εκτλεστικη λειτουργία ασκείται απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας και την Κυβερνηση.

    Αρθρο 37
    1. Ο προεδρος της Δημοκρατιας διοριζει τον Πρωθυπουργο και, με προταση του, διοριζει και παυει τα λοιπα μελη της Κυβερνησης και τους Υφυπουργους.

    Νομιζω εγινε σαφες αν ειναι ή οχι προδοτής ένας πρόεδρος που συναινει σε μετρα που καθως φαινεται απο τις συνεχεις και με ολες τις μορφες διαμαρτυριες του λαου δεν ειναι προς το συμφερον του ή αν θες δεν ειναι αποδεκτες.

    Πραρματικα παντως πολυ θα ηθελα να μου υποδειξεις ποιος πολιτικος προπηλακιστηκε που ηταν αξιολογος...

    (χριστινα συγγνωμη που πηρα καπως εργολαβια τον σχολιασμο αλλα δεν μπορω να κρατηθω ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Oι Έλληνες αυτοί Χριστίνα μου αποτελούν ένα σημαντικό, πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας .
    ΤΟ ΟΧΙ τους είναι καθαρό, θαρραλέο ,και ειλικρινές, όπως το δικό σου, το δικό μου και πολλών άλλων που μπορεί να μην συμπληρώνουμε την γκάμα των πνευματικών ανθρώπων , είμαστε όμως ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες και νοιώθουμε Ελληνικά και είμαστε οι περισσότεροι….

    Δεν νομίζω ότι από την στιγμή που ξεστομίζεται το ΟΧΙ μας,χάνεται. Απεναντίας περιφέρεται όλο και πυκνότερα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Ελληνικής κοινωνίας . Αλλά πρακτικά δεν μπορεί να μεταβληθεί ούτε σε άρνηση και ακύρωση του Δημόσιου χρέους ,ούτε σαν μια παλλαϊκή αντίδραση εναντίον της κυβέρνησης και να την καταργήσει. Γιατί απλούστατα είναι ήδη καταργημένη εκ των πραγμάτων.
    Χωρίς αντίσταση καταργήθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι με το έτσι θέλω και από θέση πιστωτικής ισχύος πήραν την Ελληνική κατάσταση στα χέρια τους.
    Μας στέλνουν και τελεσίγραφα.
    «Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία για να επιβιώσετε, διαφορετικά , θα βουλιάξετε σαν κράτος.»
    Κι αυτό είναι που με τρελαίνει . Δεν το χωράει ο νούς μου.
    Βρεθήκαμε από την μια χρονιά στην άλλη υπό καθεστώς δουλείας χωρίς να δώσουμε την μάχη μας…

    Αν συνεχίσουμε κορίτσι μου αυτήν την συζήτηση δεν ξέρω που θα μας βγάλει… Άσε που θα κουράσουμε ίσως την εκλεκτή παρέα σου.

    Εγώ πάντως πήρα τις αποφάσεις μου επί του συγκεκριμένου….
    Θα τις μοιραστώ μαζί σας αύριο Στον ΠΗΓΑΙΜΟ.

    Σε καληνυχτώ με την αγάπη μου και στους τρεις….και δυο φιλιά στο μωρό σου το άλλο σου μισό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η αρχική μου ένσταση είναι η εντολή της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές να ειρωνευτούν τους επίσημους της Ελλάδας, είτε μας αρέσει είτε όχι μας κυβερνάει ο ΓΑΠ μέχρι τις επόμενες εκλογες. Η εντολή είναι ο ορισμπός του φασισμού άρα ασέβεια στους νεκρούς του 40... Οι μαθητές δεν είναι στρατιώτες που πάνε στο μέτωπο.

    Ποια καθεστώτα κάνουν μαθητικές παρελάσεις; Η Βόρεια Κορέα και η Κούβα, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι είναι οι ορισμοί της Δημοκρατίας.

    Η ΟΛΜΕ ελέγχεται από τη ΝΔ του Σαμαρά ο οποίος είναι ο μοναδικός πολτικός που έριξε μία Δημοκρατικά εκλγεμένη κυβέρνηση στη Μεταπολίτεσυη αλλά δεν έχω ακούσει κανένα να τον λέει προδότη ούτε και για το γεγονός ότι είναι ο βασικός υπαίτιος που η Ελλάδα έχασε την υπόθεση του Μακεδονικού, πάλι κανένας δεν τον αποκάλεσε προδότη.

    Όσον αφόρα τους Βούλγαρους μάλλον αγνοείς ότι μέχρι το 1990 όταν οι ομάδες της Μακεδονίας κέρδιζαν τις άλλες ομάδες φώναζαν: έτσι γαμ... η Βουλγαρία μετά έμαθαν ότι υπάρχει μία χώρα που θέλει να ονομάζεται Μακεδονία και το σταμάτησαν, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι οι οπαδοί των ομάδων είναι αξιόπιστη πηγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μία απόδειξη ότι έχουμε Δημοκρατία είναι η ελευθερία σου να σχολιάζεις και να κατακρίνεις την όποια κυβένρηση έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ιωαννης κ.

    Σε γενικες γραμμες με καλυψε η Χαπι στα σχολια.
    Εγω δεν καταλαβαινω που κολλαει το οτι γραφεις επωνυμα και αυτο μετο καναλι του Κουικ. Κι εγω επωνυμα γραφω και ολοι εδω ξερουν το ονομα μου. Για το καναλι του Κουικ δεν εχω αναφερει ποτε τιποτα, οποτε πως σου ηρθε δεν ξερω.
    Περαν αυτου, θεωρω οτι στεκεσαι πολυ στο φαινεσθαι και ελαχιστα στο ειναι! Καταρχας, οι στρατιωτικες παρελασεις δεν ειναι απο μονες τους φασιστικη πραξη επειδη απλα τις χρησιμοποιουν φασιστικα καθεστωτα. Επιπλεον, η ΟΛΜΕ εδωσε μια παραινεση οχι μια διαταγη. Αυτη ειναι η διαφορα αναμεσα σε στρατιωτες και μαθητες. Οι πρωτοι υπακουν, οι δευτεροι αποφασιζουν.
    Τελος, ποιος ειπε οτι δεν λενε το Σαμαρα προδοτη; Εγω το ακουω συνεχεια! Και για το Σαμαρα και για ολους!
    Φιλικα,
    Χριστινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @happy hour
    Καλημερα!
    Σε γενικες γραμμες με καλυψες! Μη ζητας συγνωμη, ελευθερος ο σχολιασμος κι ειλικρινα δεν θα μπορουσα να τα πω εγω καλυτερα!
    Ναι, χαρηκα και αναθαρρησα, σκεφτηκα πως ισως τελικα υπαρχει ακομα ελπιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ξενικος
    Καλωσορισες κατ' αρχην!
    Απο οσο ειδες δεν ειμαστε τελικα και τοσο κοπαδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @picifriki
    Καλα αυτος θα μεινει στην ιστορια για τα πολλα ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @λυγερη
    Εχεις δικιο Λυγερη μου, το ΟΧΙ ακουγεται και διαχεεται και σιγα σιγα θα γινει ποταμος!
    Η κυβερνηση ειναι οντως ακυρη, αλλα εμεις αυτους εκλεξαμε οχι τους Ευρωπαιους, οποτε πρεπει να τους διωξουμε πριν εκχωρησουν τα παντα!
    Καλη δυναμη ευχομαι στον αγωνα σου και θα μπω να διαβασω το δικο σου ΟΧΙ!
    Σου επιστρεφω με αγαπη φιλια τρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τον Σαμαρά τον ανέφερα μιας και είναι ο μόνος πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση που εριξε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για μία υπόθεση που έχουμε χάσει, το Μακεδονικό, και αν κάνουμε εκλογές τώρα θα γίνει Πρωθυπουργός.

    Η ΟΛΜΕ ελέγχεται από το κόμμα του και η απόφαση της μου φάνηκε σαν Φετβά. Ας αφήσουμε τα παιδιά να χαρούν τα παιδικά τους χρόνια.

    Είμαστε σχεδόν χρεοκοπημένοι αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε σταρτιωτικές παρελάσεις, μαθητικές παρελάσεις κάνουν μόνο οι δικτατορίες και τα φασιστικά καθεστώτα άρα είναι οξύμωρο να χρησιμοποιούμε φασιστικές μεθόδους για να γιορτάσουμε τους ήρωες που τον πελέμησαν.

    Σε κάθε περίπτωση οι σωστοί πατριώτες θα φρόντιζαν να βγει η Ελλάδα όσο ποιο γρήγορα γίνεται από τη κρίση, οι παρελάσεις το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούνται πόροι και να αυξάνεται ο εθνικισμος.

    Ο Κουίκ "δικάζει" τη κυβένρηση όταν το κανάλι του δεν έχει νόμιμη άδεια, αν το βρίσκεις φυσιολογικό πάο πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ιωαννης
    Δεν το βρισκω φυσιολογικο, απλα δεν αναφερθηκα εγω στον Κουικ και εσυ τον αναφερεις απο το πρωτο σχολιο σου. Και δεν καταλαβαινω που κολλαει.
    Για τις παρελασεις εχω αλλη αποψη και δεν θεωρω οτι ειναι φασιστικες ουτε βεβαια οτι εκει θα σωθει ο προϋπολογισμος, μιλαμε για εξοδα μηδαμινα, ουτε οσο ΕΝΑ ταξιδι του οποιουδηποτε υπουργου.
    ΑΝ βγει ο Σαμαρας, ειμαστε τοσο μα τοσο ζωα που τι να πω!
    Για το τι θα εκαναν οι σωστοι πατριωτες πολιτικοι, δεν διαφωνω καθολου!
    ΑΝ ειχαμε πατριωτες πολιτικους αλλα και πολιτες!
    Καλο σου απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εχω να πω ένα μεγάλο μπράβο..!!
    Δεν είχα διαβάσει τι έγραψες.. μέχρι σήμερα....
    Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια όλων... μέχρι σήμερα..
    Τώρα μπορώ να πω με σιγουριά μπράβο... σε όσους νιώθουν αυτά που νιώθουν... αλλά τι περιμένουμε πίσω από ένα πληκτρολόγια τελικά να κάνουμε...
    Τι;
    είναι ότι δεν κάνουμε τίποτα τελικά..
    Συγνώμη.. αλλά έτσι έχουν τα πράγματα..
    Όπως είπε κάποιος μου διαφεύγει το όνομα του τώρα.. Το όχι ας το πούμε στις κάλπες.. μπορούμε... εμείς ναι!! μπορούμε και θα το κάνουμε.. οι άλλοι; τα κομματόσκυλα ... αυτοί που κάτι περιμένουν πάλι από κάποιο κόμμα... αυτοί που σίγουρα έχουν κάποιον δικό τους και θα κάνουν το λάθος... τι θα κάνουμε με αυτούς;
    Δεν γιατρεύεται ο Ελληνας... πιστεύει εύκολα γιατί ελπίζει σε ένα πολιτικό που του λέει θα το κανονίσω εγώ μην σε νοιάζει.
    Θα μπορούσα να πω τόσα πολλά... αλλά ποιος ο λόγος.. λες να με ακούσει κανείς..; δεν νομίζω...
    Όσο διάβαζα την ανάρτηση σου δάκρυσα... όταν διάβασα τα σχόλια σου θύμωσα...(με μερικά)... Ελπίζω να καταλαβαίνεις..
    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ποντικι
    Κι εγω καπως ετσι νιωθω. Τοση οργη, τοσος θυμος, εχω αναγκη να τα εκφρασω, αλλα και μετα τι; Κι οσο προσπαθω να αλλαξω κατι, τοσο μονη μου νιωθω. Γιατι ξερω οτι ειμαστε πολλοι, αλλα κατι μας κραταει μακρυα και δεν ξερω τι ειναι αυτο...
    Ξερω οτι πολλοι σκεφτομαστε με τον ιδιο τροπο, ελπιζω πως ηρθε η στιγμη να περασουμε στην πραξη, αλλωστε τα τελευταια γεγονοτα αυτο εδειξαν, πως ειμαστε λιγο πιο ετοιμοι απο ποτε...
    Κι εγω με καποια θυμωνω, αλλα ολα τα κατανοω, γιατι καθενας απο αλλη οπτικη τα βλεπει. Το πως θα παντρεψουμε αυτες τις οπτικες για να κρατησουμε το καλυτερο κομματι απο ολες και να βγει τελικα η καινουργια κοινωνια που ονειρευομαστε ειναι η προκληση τωρα.
    Κι ο μεγαλος μου φοβος ειναι μηπςω τελικα στην πλειοψηφια δεν ονειρευομαστε ενα καλυτερο αυριο για ολους αλλα καθενας για τον εαυτο του...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό που μας κρατάει μήπως είναι ο φόβος... ότι αύριο τι; Θα έχουμε να φάμε... μήπως τώρα έχουμε...;
    Ρωτάω εγώ... Ας αναρωτηθούμε όλοι λοιπών...
    τι φοβόμαστε... τσαγανό έχει μέσα του ο Ελληνας.. αλλά καλά τα λες μήπως για την πάρτη του... και για το δικό του μέλλον...
    μα το δικό του μέλλον θα έπρεπε να είναι όλων το μέλλων... θέλει πολλά κουράγια πεταλουδίτσα μου...
    Καλό βράδυ...
    Υ.Γ. είδες ο Νώε.. γιατί σε άλλες χώρες θα την έφτιαχνε πιο εύκολα την κιβωτό;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ποντικι
    Παντως τετοια γραφειοκρατια δεν θα συναντουσε νομιζω!
    Ετσι οπως τα λες ειναι! Κατι διαφαινεται στον οριζοντα, μια αχνη λαμψη κουραγιου, αλλα μενει να δουμε αν θα γινει εκτυφλωτικη η θα σβησει κατω απο το βαρος των τοσων που εχουμε στο κεφαλι μας να μας πιεζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @gregory
    Με μπερδεψες προς στιγμην!
    Καλησπερα και καλη εβδομαδα και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακριβώς. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.