Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

UPDATE: Δειτε και το update 3 στην προηγουμενη αναρτηση αν θελετε.

Μολις ελαβα ενα μεηλ απο το γραφειο του αναπληρωτη υπουργου οικονομικων, Παντελη Οικονομου. Επειδη δεν υπαρχει περιγραφη για την ξεφτιλα τους, το παραθετω αυτουσιο:

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών
Παντελή Οικονόμου

για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής



"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητέ κύριε Γκιουλέκα, στο βάθος της Αίθουσας, είμαστε στην πραγματικότητα στην πολιτική για κάτι τέτοιες περιστάσεις, για μέρες που λαμβάνονται αποφάσεις, που μετρώνται σε ώρες ευθύνης και όλες μαζί μετατρέπονται σε μια ιστορική στιγμή. Μια τέτοια στιγμή ζούμε τώρα. Ο χρόνος πυκνώνει και δεν αρχίζει σήμερα με τη σημερινή ψηφοφορία ούτε θα τελειώσει την Κυριακή το βράδυ με τη Σύνοδο Κορυφής. Είναι μια ιστορική στιγμή, γιατί η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Και όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται πάρα πολύ καθαρές.

Είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο ποιοι είναι στο στρατόπεδο της σελίδας που γύρισε, στο στρατόπεδο του χθες. Είναι η ψεύτικη υπόσχεση ότι το χθες μπορεί να συνεχίσει. Μπορεί να γίνει και σήμερα και αύριο. Είναι η υπόσχεση της παρακμής με πολλά και διάφορα ονόματα.

Στην εποχή μας τα ονόματα είναι πολύ γνωστά, είναι συνθήματα. Το πρώτο είναι η αναδιαπραγμάτευση. Το δεύτερο είναι η ανυπακοή. Το τρίτο είναι η ανατροπή. Το τέταρτο είναι η καταψήφιση του νομοσχεδίου. Και το πέμπτο είναι οι εκλογές. Πέντε συνθήματα σε μια γραμμή. Όλα αυτά σημαίνουν χρεοκοπία. Στη γραμμή αυτή συγκλίνουν πέντε διαφορετικά συνθήματα.

Δεν είναι βέβαια λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν αυτήν τη γραμμή. Δεν είστε μόνο εσείς οι οποίοι μόλις πριν δυο χρόνια οδηγήσατε τη χώρα σε στάση πληρωμών και την εγκαταλείψατε. Δεν είστε μόνον εσείς που από την πρώτη στιγμή που χάσατε τις εκλογές, αντί να επιδοθείτε σε περισυλλογή, σε αυτοκριτική, σε χάραξη μιας γραμμής πλεύσης, επιδοθήκατε στη φθορά της Κυβέρνησης με μοναδικό σκοπό να φύγει η Κυβέρνηση και να ξαναέρθετε.

Πήρατε διαζύγιο με την ευθύνη ως Κυβέρνηση. Παίρνετε διαζύγιο με την ευθύνη σε δεύτερη ακρόαση ως Αντιπολίτευση. Σε τέτοιες ώρες ευθύνης όταν έχετε πάρει διαζύγιο με την ευθύνη τόσες φορές επιμόνως, τι ψάχνετε; Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό; Γιατί οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος δυσκολεύεται να το καταλάβει. Ξέρετε τι συμβαίνει; Όσο βλέπετε το πολιτικό στοίχημα που βάλατε, που δυστυχώς για εσάς το ταυτίσατε με τη χρεοκοπία της χώρας, όσο βλέπετε ότι χάνετε το στοίχημα, τόσο περιπίπτετε σε παροξυσμό, σε ακραίες εκφράσεις, σε ακραίες διατυπώσεις, σε διαστρεβλώσεις. Σε τέτοιες ώρες ευθύνης είναι αυτή ενδεδειγμένη συμπεριφορά; Θα έλεγα, όχι. Βεβαίως, ο καθένας διαλέγει το δρόμο του και κρίνεται γι αυτό.

Ξέρετε, πάντοτε στις μεγάλες στιγμές, στις στιγμές τις δύσκολες και τις κακιές -έτσι τα φέρνει η μοίρα- είναι πάντοτε οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στον εμφύλιο ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στην τραγωδία της Κύπρου ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στο βρώμικο ΄89 ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Και ήταν πάντα με κάποιο πρόσχημα.

Ποιο είναι το σημερινό πρόσχημα; Είναι τόσο βαριές οι θυσίες που υφίσταται ο λαός –που είναι πράγματι- οπότε να τις πετάξουμε στη θάλασσα και να σταματήσουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Δεν λέτε βέβαια ότι αν σταματήσουμε τώρα θα πάνε χαμένες και οι προηγούμενες θυσίες. Αυτό αποφεύγετε να το πείτε.
Μας λέτε ότι δεν αντέχετε άλλο τη φουρτούνα, ότι σας έχει πιάσει ζαλάδα. Ξέρετε τι προτείνετε ως λύση; Για να σταματήσει η φουρτούνα ας βουλιάξουμε. Τώρα που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε που είναι το λιμάνι;

Εγώ σας λέω, επειδή δεν μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας όλα αυτά, έχετε εναποθέσει τις ελπίδες σας στο ότι η πλειοψηφία του Σώματος εδώ θα ακολουθήσει όλες αυτές τις αδυναμίες της δικής σας πολιτικής που προσπαθείτε να τις κάνετε γραμμή. Θα διαψευσθείτε και πάλι. Η πλειοψηφία του Σώματος θα εγκρίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Θα μου πείτε τώρα ότι όλη αυτήν τη φασαρία που γίνεται έξω στον κόσμο, όλη την ταραχή που υπάρχει στο ελληνικό νοικοκυριό, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, η Νέα Δημοκρατία την κάνει; Ασφαλώς όχι. Ποτέ δεν έφτασε ένα κόμμα για να εκφράσει όλες τις δυνάμεις του κακού. Σ’ αυτόν τον παροξυσμό πραγματικά τον οπισθοδρομικό, που κυνηγάει τους Έλληνες κάθε μέρα, από το πρωί που ξυπνήσουν και θα ανοίξουν το ραδιόφωνο μέχρι το βράδυ που βλέπουμε δελτία ειδήσεων, έχετε συμπαίκτες με ονοματεπώνυμο.

Σε όλη αυτήν τη γραμμή της χρεοκοπίας συμπράττουν και άνθρωποι που πράγματι την επιδίωξαν με τα λεφτά τους, ραντιέρηδες, μαυραγορίτες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω για να αγοράσουν περιουσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, να γίνει η χρεοκοπία και να γυρίσουν πάλι μετά, συστηματικοί πλιατσικολόγοι της δημόσιας περιουσίας, γνωστοί και μη εξαιρετέοι και βέβαια λαθρέμποροι και φοροκλέφτες παλιοί και νέοι. Γιατί ξέρετε ότι πάντοτε το κακό βρίσκει και μιμητές. Όποιοι και αν είναι, όσοι και αν είναι, όπου και αν είναι, όσο κλίμα και αν φτιάχνουν, θα χάσουν. Και θα χάσετε και εσείς όσο πηγαίνετε μαζί τους. Έχετε κάθε δυνατότητα γιατί είστε μια ιστορική παράταξη να αποχωριστείτε αυτές τις κακές παρέες. Αν δεν το κάνετε, θα χάσετε μαζί τους.

Σας είπα πάρα πολλά για τους άλλους με την ελπίδα ότι είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να μιλήσω για αυτούς. Νομίζω, όμως, ότι χρωστάμε ένα λόγο στους δικούς μας ανθρώπους. Φτάνει η κουβέντα με τους απέναντι. Υπάρχουν και οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που σήμερα τους ταλαιπωρούμε, τους αδικούμε, τους πικραίνουμε κι έχουν ανάγκη από ένα λόγο αγάπης και ένα λόγο παρηγορητικό. Και το χρωστάμε το λόγο αυτό.

Έχουμε να δώσουμε μια διαβεβαίωση: Αύριο τίποτα δεν θα είναι έτσι όπως είναι σήμερα και από αυτά που γίνονται σήμερα τίποτα δεν είναι για πάντα. Τίποτα απ’ ό,τι χάνεται δεν είναι για πάντα. Η ψυχή μας είναι εκεί μαζί τους και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να γυρίσουμε το ταχύτερο δυνατό τη σελίδα. Και αν η προσπάθεια μέχρι σήμερα ήταν να γλιτώσει η χώρα τη χρεοκοπία. Αν η προσπάθεια σήμερα είναι να μη χρεώνουμε άλλο τα παιδιά μας, να είναι σίγουροι ότι από αύριο η προσπάθεια θα είναι να έχουμε καλύτερες συνθήκες ζωής, περισσότερες δουλειές και μια κοινωνία πιο δίκαιη.  Αυτή την προσπάθεια θα την κάνουμε όλο το δεύτερο μισό της κυβερνητικής μας θητείας. Κι αυτό είναι μια δέσμευση και θα το δείτε όλοι στην Αίθουσα αυτήν.

Ευχαριστώ."
Καταλαβατε; Μετα απο το χτεσινο εκτρωμα της ψηφισης, μας εστειλαν και μεηλ (παρεπιπτοντως που το βρηκαν;)! Να μας δειξουν ποσο πονεσαν για τον Ελληνικο λαο, με τι βασανο ψυχης πηραν αυτα τα μετρα!
Δεν αντεξα! Του απαντησα καταλληλως! Και οχι τοσο καταλληλως οσο θα ηθελα, δεν μου το επιτρεπει η διαγωγη μου!
Οποιος θελει να μαθει τι απαντησα, ας στειλει μεηλ.
Οποιος θελει να κανει το ιδιο:
info@poikonomou.gr
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!

20 σχόλια:

  1. Το ποιός φέρει την ευθύνη είναι το θέμα πια.. δεν ξέρω, δεν θέλω να μάθω, κάθε μέρα και χειρότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε ουστττττττττττ!ελεεινοι και προδοτες....δε με νοιαζει τοσο για το ζορι το οικονομικο που τραβαω....ειναι που ποναω γιατι κομματι κομματι ξεπουλησαν τη χωρα μας,μα τη ψυχη του ελληνα δε θα μπορεσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην μου ταραχίζεσαι πεταλούδα μάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ξεράσω...έλεος...

    Καλό σαββατοκύριακο, φιλιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ηφαιστιωνας
    Δεν υπαρχει ευθυνη, προδοσια υπαρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @cook
    Τι να πω, το ελπιζω αυτο το τελευταιο! Γιατι κι εγω για αυτο ποναω, για το οικονομικο οκ με αγχωνει αλλα δεν θα πεθανω κιολας, την πατριδα μου ομως; ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @τοβενιτο
    Τι να μην ταραζομαι, εγκεφαλικο μου ηρθε με τους ξεφτιλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @λεβιαθαν
    Αν ειναι να ξερασεις καντο πανω σε κανεναν απο δαυτους.
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα έγραψα πιο κάτω στο μπλοκοπαιχνιδο σου.. πάνε να δεις..
    Τα φιλιά μου...
    Συνέχισε τον αγώνα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ποντικι
    Το ειδα. Δικιο εχεις...Καλημερα!Και καλη δυναμη στον αγωνα ολων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @picifriki
    αστα να πανε! κι ακομα ψαρευουνγια αφελης ψηφοφορους με αυτες τις γελοιοτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Πεταλουδίτσα μου
    Τον περιποιήθηκε κι ο Άνεμος σήμερα

    http://anemos5.blogspot.com/2011/10/blog-post_4233.html

    Αλλά και το Λημέρι όλα τα λεφτά!!!

    http://tolimeri.blogspot.com/2011/10/video_25.html

    Την τιμητική του είχε ο τύπος... αλλά δεν βαριέσαι... χαμπάααριιι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @μαριανα
    Καλα ο ανθρωπος μιλαμε ειναι πολυ τσοκαρο!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απίθανα τα ψέματά τους, όλων πρωθυπουργού, Βενιζέλου και υπουργών.
    Ο απόλυτος ξεφτιλισμός του πολιτκού συστήματος, της πολιτκής ζωής του τόπου.Επιτέλους, που οδηγούν αυτή τη χώρα οι άχρηστοι;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @λεοντοκαρδος
    Εκει που τους αφηνουμε! Αλλα επεται νεα αναρτηση ως προς αυτο.
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θελω να μου στειλεις τι του απαντησες κουκλα!
    απλα κ ομορφα!

    Γιαννης Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @γιαννης α.
    Εγινε, θα το εχεις σημερα! Να μη χαμογελας σαρδονια οταν το διαβαζεις, εσυ ξερεις πως ειμαι οταν φουντωνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.