Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ε, ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!!!!! (UPDATED)


UPDATE: Δεν χρειαστηκε τελικα να στειλω μεηλ, αφου εμαθα αργοτερα οτι εγινε διαβημα απο την Ελλαδα στη Γερμανια για το θεμα. Κι ο εκδοτης του περιοδικου στη συνεντευξη του τα μασαγε και εμφανιστηκε πολυ πιο διαλλακτικος...
Τουλαχιστον, υπηρξε αμεση αντιδραση, εστω και σε διπλωματικο επιπεδο.

Τωρα, οσον αφορα την αποψη που ακουγα εχτες στην τηλεοραση, οτι δηλαδη ενα περιοδικο δεν αντιπροσωπευει τη Γερμανικη κυβερνηση, οτι δεν θα επρεπε να παρει τοσο μεγαλες διαστασεις και οτι με το να απαιτουμε αλλαγη και συγνωμη και να στελνουμε διαβηματα, απλα προσπαθουμε να επιβαλουμε λογοκρισια.

Λοιπον, επειδη δεν μπορω φυσικα να εκπροσωπησω τον καθε πολιτη, θα απαντησω για μενα προσωπικα. Αν μη τι αλλο, μεσα απο το ιστολογιο μου, αλλα και στην καθημερινη μου ζωη, κανω ο,τι μπορω για να πολεμησω τη λογοκρισια και να υπερασπιστω το δικαιωμα του καθενα να εκφραζει τη γνωμη του οποια κι αν ειναι αυτη, ανεξαρτητα αν συμφωνω η οχι.
ΑΛΛΑ, ειναι αλλο πραγμα κατ' εμε να εκφραζεις μια αποψη και αλλο πραγμα να προσβαλεις και να λοιδωρεις. Ενα εγκυρο οικονομικο περιοδικο δεν ειναι σατυρικη εκπομπη, να εχει το ακαταλογιστο (που και παλι για μενα δεν θα το ειχε)! Ειναι ενα σοβαρο υποτιθεται περιοδικο. Αυτη τη στιγμη, που η Ελλαδα βρισκεται στο επικεντρο με τις οικονομικες εξελιξεις, καθε εικονα που μας αφορα κανει το γυρο του κοσμου. Πως ακριβως θα αντιδρουσε η Γερμανια, αν σε μια αντιστοιχη φαση, εβγαινε μια δικη μας εφημεριδα η περιοδικο απο τα πολυ δημοφιλη με εξωφυλλο εναν Ελληνα να παταει τη Γερμανικη σημαια και να εχει ενα συννεφακι με τις λεξεις "fuck you" η κατι αντιστοιχο; Ποσες φορες ακουμε στις διαδηλωσεις "φονιαδες των λαων Αμερικανοι"; Το ειδατε ποτε να φιγουραρει πρωτοσελιδο;
Το ιδιο ειναι να πεις "δεν πιστευω στο Θεο" και το ιδιο "γαμιεται ο Θεος κι εσεις που τον πιστευετε μαζι;"; Το ιδιο ειναι να εισαι μονος με καποιον να διαφωνεις και να τον πεις "μαλακα" και το ιδιο να του πεις μεσα σε ενα καταμεστο σταδιο "σου γαμω τη μανα";
Απο ποτε ειναι λογοκρισια να απαιτεις να σε σεβονται οι συνεταιροι σου; Απο ποτε ειναι ελευθερια λογου το να χρησιμοποιεις εθνικα συμβολα η την πολιτιστικη κληρονομια ενος τοπου για να τον εξευτελισεις;
Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει για αλλη μια φορα να σκυψουμε το κεφαλι!
Φυσικα και δεν ειναι η επισημη θεση του επισημου κρατους, αλλα δεν παυει να ειναι προσβλητικο! Καποια στιγμη πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι ελευθερια λογου δεν υφισταται και δεν θα υφισταται ποτε πραγματικα, αν δεν υπαρχει πρωτα σεβασμος και ευπρεπεια!
Αυτα και καλη σας μερα!
_______________________________________________________

ΟΚ, ειπαμε τα εχουμε κανει σκατα! ΟΚ, εχουμε γινει ρεζιλι στην Ευρωπαϊκη Ενωση με τα χαϊρια μας, τη λαμογια και τις κομπινες μας! ΟΚ, ολοι μας εχουν παρει χαμπαρι οτι ειμαστε κλεφτες και ψευτες!
ΑΛΛΑ.....να μιλανε ολοι, να μιλανε και οι κ..λοι;;;;; Να μας τη λενε αυτοι που μας χρωστανε δισεκατομμυρια; Να μας τη λενε αυτοι που ευθυνονται για το Β' Παγκοσμιο πολεμο, που εκτος απο την καταστροφη που επεφερε, χαθηκαν αδικα και τοσες ζωες; Να μας τη λενε αυτοι που εκτος απο ελαχιστες φωτεινες εξαιρεσεις στη μουσικη και στην πολιτικη θεωρια, αυτο που εχουν να επιδειξουν ως προσφορα στην ανθρωποτητα ειναι...ο Χιτλερ;;; Που εχουν κερδισει τοσα χρηματα εκθετοντας την ΔΙΚΗ ΜΑΣ πολιτιστικη κληρονομια; Ημαρτον!

Και καλα, αυτοι δεν αισχυνονται! Οι ανυπαρκτοι πολιτικοι μας που ειναι; Ο πρωθυπουργος μας διακοσμητικο στοιχειο ειναι; Οχι, γιατι αν ειναι ετσι, να βαλουμε πρωθυπουργο την Αλεξανδρατου, που ειναι και ομορφη! Η καραφλα του ΓΑΠ μονο διακοσμητικο στοιχειο δεν ειναι!

Ειμαι πολιτης της Ελλαδας και ΑΠΑΙΤΩ αντιδρασεις! Δεν ζητω, ΑΠΑΙΤΩ μια δημοσια συγνωμη!
Ακομα περισσοτερο, ΑΠΑΙΤΩ να εκμεταλλευτει ο πρωθυπουργος αυτο το στραβοπατημα της Γερμανιας και να βρει την ευκαιρια να απαιτησει πισω τα χρωστουμενα! Αυτη η προσβολη για τη χωρα μας ειναι το καλυτερο πατημα για να παψουμε να σκυβουμε το κεφαλι και να ανεχομαστε να μας λοιδωρουν. Σε απλα Ελληνικα, ΑΠΑΙΤΩ να απαντησει η Ελλαδα ως εξης:


"Ρε δε γαμιεστε που θα μας κοροϊδεψετε κιολας; Αρκετα σας ανεχτηκαμε! Αφου το θελετε ετσι το παιχνιδακι, δωστε μας τα δις που μας χρωστατε ΤΩΡΑ, αλλιως θα εχουμε δικαστικη διαμαχη! Και μολις μας επιστρεψετε τα χρωστουμενα, ελατε να μας πειτε ποιος θα χρεοκωπησει και ποιος θα εχει πλεονασμα!"


Ακουτε αξιοτιμε κυριε πρωθυπουργε;;;; ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ!!!!
Το ΑΠΑΙΤΩ, γιατι βαρεθηκα να ντρεπομαι να κοιταξω στα ματια τα ανηψια μου και τους μαθητες μου σημερα, τα παιδια μου αυριο!

Το ΑΠΑΙΤΕΙ η αξιοπρεπεια μου που την εχετε κανει λαστιχο!

Το ΑΠΑΙΤΕΙ το αιμα που εχυσε ο παππους μου πολεμωντας τους Ιταλους και τους Γερμανους!

Το ΑΠΑΙΤΕΙ το αιμα κι ο ιδρωτας που εχυσαν οι γονεις μου να με μεγαλωσουν και το αιμα που χυνω εγω τωρα, γιατι φαγατε εσεις με χρυσα κουταλια!

Το ΑΠΑΙΤΟΥΝ τα χρηματα που πληρωνω εγω και οι υπολοιποι φορολογουμενοι πολιτες για να κανετε εσεις σωστα τη δουλεια σας!

Κι αν εχετε ιχνος αξιοπρεπειας και ευθιξιας, πιστευω οτι το ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ και εσεις απο τον εαυτο σας κε Παπανδρεου να μην ανεχτειτε αλλο αυτη τη συμπεριφορα!
Μια εξαιρετικη αναρτηση- απαντηση εχω βρει εδω, αξιζει να τη διαβασετε!
Εγω αγαπητοι μου συμπολιτες προσωπικα σκοπευω, μολις λιγο ηρεμησω για να μην αρχισω να βριζω ασχημα να στειλω επιστολη τοσο στο focus, οσο και στον πρωθυπουργο μας και στον Γερμανο προξενο για αυτη την απαραδεκτη προσβολη!
Θα προτεινα να το κανουμε οσο περισσοτεροι γινεται, γιατι στο τελος θα μας πουνε και μαλακες!!!!
Τραγουδια βαζω, μηπως και χαλαρωσω λιγο, γιατι εχω παρει μια συγχιση...μα μια συγχιση!!!!

56 σχόλια:

  1. Διάβαζα την ανάρτησή σου και έλεγα <>!!Μαζί σου με τα χίλια!!Τα καμπανάκια είναι γύρω μας,αλλά το αυτάκι δεν ιδρώνει!Γιατί ο ήχοςς είναι τόσο μακρυά που λέμε <>Κάποτε δίναμε λαβές για σχόλια,τώρα τα σχόλια είναι μπροστά μας κι εμείς κινέζοι!!Αναβλητικότητα να το πω;;Μαλάκινση εγκεφάλου να το πω;;Ε,αι σιχτίρ!!Όπως το είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται τα όσα έγραφα στα εισαγωγικά..: (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα πεταλουδιτσα
    συμφωνω κ με την αναρτηση σου κ με το χαμομηλακι...
    οταν ειδα το εξώφυλλο σκεφτηκα αμεσως το 'φωναζει ο κλεφτης΄..
    ε οχι να μιλανε οι γερμανοι..

    περιμενα αμεση απαντηση απο την κυβερνηση αλλα...υπνος βαθύς..

    βασικα,περισσοτερο με ενοχλει που οι εκαστοτε κυβερνώντες δεν απαιτουν τα δεδικασμένα δις που μας χρωστανε οι γερμανοι αλλα οπως κ να εχει κ αυτό το εξωφυλλο δεν ειναι αμελητέα επιθετικη κίνηση

    πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @you may say i'm a dreamer
    Βλεπω το nik σου και σκεφτομαι πως καποτε κι εγω ονειροπολα ημουν...και τωρα καθε μου ονειρο ειναι ντυμενο με ομιχλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @you may say i'm a dreamer
    Οντως! Τι να πω...δεν ξερω γιατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @laplace
    Μα Ρομπτακο μου, απορω τι σκατα πολιτικες επιστημες υποτιθεται οτι εχουν σπουδασει! Η στοιχειωδης διπλωματια θα εβλεπε ενα τετοιο ατοπημα ως ευκαιρια! Αφου μας προσβαλετε, κοβουμε κι εμεις τις ευγενειες και σας στριμωχνουμε!
    Αλλα που...
    Για αυτο σου λεω...επιστολες διαμαρτυριας προς ολους, μπας και...που δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν περίμενα και κάτι άλλο από αυτούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ηφαιστιωνας
    Εγω ομως περιμενα! Και περιμενω!
    Καλησπερα Ηφαιστιωνακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειλικρινά δεν έχω λόγια... Είναι σα να σε κοροϊδεύει ο άλλος μπροστά σου κι εσύ όχι μόνο να μην αντιδράς, αλλά να συμφωνείς κιόλας, μην τυχόν και τον κακοκαρδίσεις... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @sweet and bitter
    ΑΥΤΟ! Ακριβως αυτο! Και χειροτερα να μη σου πω...ειναι σαν να σου βριζουν τη μανα και να χαμογελας σαρδονια, γιατι απλα δεν σε νοιαζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πριν δύο τρία καλοκαίρια πήγα χανιά. τέσσερα άτομα με αμάξι. τα εισιτήρια μόνο πήγαινε έλα φτάσανε κοντά στα 500 ευρώ!
    γνωριστήκαμε με κάτι παιδιά από γερμανία (τυχαίο το γερμανία θα μπορούσε να ήταν αγγλία γαλλία ελβετία ή ότι άλλο) που για 7 μέρες στην κρήτη με διαμονή με πρωινό και μεσημεριανό με εισιτήρια αεροπορικά τους ήρθε 500 ευρώ το άτομο!
    πολύ πρόσφατα περνούσα από ακρόπολη και είπα να ανέβω πάνω μαι βόλτα μια που είχα πολύ πολύ καιρό να το κάνω. με σταμάτησε κάποιος στην είσοδο αφενός μεν να με ενημερώσει ότι στις 3 κλείνει (κατά τις δύο πήγαμε) η ακρόπολη αφετέρου δε να πληρώσουμε 12 ευρώ είσοδο το άτομο! για κάτι που κάποιοι περιφράξανε.
    μόλις διάβασα ότι το ταμείο των εκπαιδευτικών δεν έχει λεφτά να δώσει το εφάπαξ σε 18000 που νόμιμα το δικαιούνται και τόσα χρόνια δίνανε τόσα λεφτά από τον μισθό τους.
    τι θέλω να πω; τίποτα δεν θέλω να πω. απλά έχω κουραστεί να αναπολούμε έναν αρχαίο πολιτισμό που ναι γέννησε την δημοκρατία ναι έκανε χίλια και άπειρα καλά μα ήταν ο πολιτισμός των αρχαίων μας. και εμείς σαν νέοι το μόνο που καταφέρνουμε είναι κάθε μέρα και κάθε στιγμή να επιβεβαιώνουμε πόσο μικροί είμαστε να κουβαλήσουμε ένα τόσο μεγάλο φορτίο. και το σχεδόν μόνο που προβάλουμε είναι το γκρικ τζατζίκι και το το γκρικ σουβλάκι.
    εδώ παραλίγο να κάψουμε την ολυμπία, που από καθαρή τύχη δεν κάηκε τελικά, το κακόγουστο εξώφυλλο ενός περιοδικού ενός εκδότη μας ξενίζει τόσο;
    καλησπέρα σου! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @basnia
    Συμφωνω Βασιλη μου απολυτα με καθε σου λεξη!
    Και θα δεχομουν καθε ειδους κριτικη απο οποιονδηποτε αν:
    α)ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ 7 ΔΙΣ!!!
    Δεν μπορεις να χρωστας στον αλλο τα κερατα σου και μετα να ειρωνευεσαι, να προσβαλεις και να εξευτελιζεις! Και αφου δεν εχεις σκοπο να πληρωσεις και αφου τα ζωα εδω δεν σου απαιτουν να πληρωσεις, τουλαχιστον κανε μοκο και μην κανεις τον καμποσο οτι πεσαμε στην αναγκη σου και αρνεισαι να μας βοηθησεις κιολας!
    β)ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
    Εμεις εχουμε απειρα μουσεια και το 95% των εκθεματων ειναι δικα μας. Αυτοι, οπως και αλλοι Γαλλοι, Αγγλοι κτλ, εκθετουν τα δικα μας αγαλματα και γεμιζουν μουσεια με τη δικη μας ιστορια και χρεωνουν εισοδο στους δικους τους τουριστες για να δουν τα δικα μας εκθεματα!
    Εκει λοιπον κολλαει η οργη!
    Και στην αδρανεια των εδω!

    Οσο για την Ακροπολη, 12 ΕΥΡΩ δεν ειναι πολλα, γιατι βλεπεις ΟΛΟΥΣ τους αρχαιολογικους χωρους, τη στιγμη που το Βατικανο χρεωνει 15 ΕΥΡΩ για εισοδο στην πολη και για καθε μουσειο κτλ μεσα στο Βατικανο πληρωνεις εξτρα!
    Τωρα το οτι γενικα, σαν Ελληνες θα επρεπε να εχουμε αλλη μεταχειριση στα ΔΙΚΑ μας, ΟΚ εχεις δικιο!
    Επισης, επειδη δουλευω στον τουρισμο, σε πληροφορω οτι ακριβως επειδη ο Γερμανος και ο Γαλλος κτλ που ερχεται, εχει αυτες τις τιμες κατοπιν ασφυκτικων πιεσεων των τουρ οπερεητορ του εξωτερικου, γι' αυτο πληρωνεις εσυ κι εγω τοσο ακριβα. Γιατι αλλιως δε βγαινει απλα...κι ετσι πληρωνουμε εμεις τη νυφη...Ενω αν οι τιμες ηταν για ολους πιο νορμαλ, θα ηταν και για εμας καλυτερα...ειναι μια πολυ μεγαλη συζητηση το πως λειτουργει αυτο το συστημα, καρτελ κανουν κουμαντο κι εκει...
    Καλησπερα Βασιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να το πούμε κι αυτό:
    ωραία, ήθελαν να βρουν κάτι ελληνικό για να το παραποιήσουν και να σατυρίσουν τα σημερινά χάλια μας!
    Ερώτηση: αν θελήσουμε κι εμείς να βρούμε κάτι αντίστοιχο γερμανικό, απλά δεν θα βρούμε!
    Εκτός από λουκάνικα Φραγκφούρτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ασκαρδαμυκτι
    Η θα μπορουσαμε να βαλουμε το Χιτλερ στα 4 να παιρνει πιπα στο Μεγα Αλεξανδρο, αλλα μαλλον ο Μεγας θα το επαιρνε ως τεραστια προσβολη!
    Αντε λερωσα το στομα μου απογευματιατικο!!!!
    Ακομα δεν εχω ηρεμησει!!!!
    (Τελικα, βγηκε η Κατινα απο μεσα μου,χεχε!)
    Αλλα, σιγα μην πεσουμε στο επιπεδο τους! Αλλα πρεπει να κανουμε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πω πω την έπιασε το Κολοκοτρωναίικο!

    Γειά σου Μπουμπουλίνα μου!!!
    Κι εγώ μαζί σου.
    Αι σιχτίρ ποια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ΑΠΑΙΤΟΥΝ τα χρηματα που πληρωνω εγω και οι υπολοιποι φορολογουμενοι πολιτες για να κανετε εσεις σωστα τη δουλεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωπ!
    Τι βγάλανε οι παλιο γερμαναράδες?
    Που ακόμα να δώσουν τις αποζημιώσεις για τον πόλεμο?
    Αλλά όπως τα λες με τις μαριονέτες που βγάζουμε να μας κυβερνάνε τι άλλο να περιμένεις?
    :-(((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα πεταλουδίτσα!
    Σε λίγο θα μας αφιερώσουν με πολύ αγάπη και το τραγούδι του Μιλιώκα''Θα μας πούνε και μαλάκες''
    Μόνο αει σιχτίρ...να πάνε... κ να μην ξανάρθουνε,κ λίγο τους είναι!!!
    Συγχύστηκα και εγώ!!!!!!!
    Γκρρρρρρρρρρρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξέρεις τελικά όμως δεν φταίνε αυτοί. Ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ποιος τους δίνει το δικαίωμα. Εμείς δεν τρέχουμε τόσο καιρό σαν ζητιάνοι και επετούμε για λίγη "πολιτική στήριξη" από την Ευρώπη ; Εμείς δεν κλαιγόμαστε ότι δεν έχουμε λεφτά και "δανείστε μας καλέ κύριε καλή κυρία κάτι" ; Τόσα χρόνια αυτή την χειρονομία εισπράττουμε απο τους πολιτικούς μας. Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε εμείς σ' αυτούς και να τους στείλουμε απο κει που ΄ρθανε ;
    Το ξέρω ότι στα εθνικά ζητήματα γινόμαστε τούρκοι αλλά δεν φταίνε αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. την αλεξανδράτου ε; και ποιος θα κάνει τον ψωνόπουλο ;χαχα!
    σιγά τη φυλλάδα που θα της δώσουμε και αξία!!!
    ζηλεύουν επειδή τους έχουμε πάρει τον ραχάγκελ!
    (είπα να το διακωμωδήσω λίγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @bear
    Εγω καλε μου μπορει να γεννηθηκα Πειραια, αλλα ειμαι απο τη Ρουμελη κι ειχα γιαγια Σμυρνια! Αμα με πιασει το γινατι...αστα να πανε!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ανεμος
    Ε μα πες μου εχω αδικο;;;
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @κικοπ80
    Κικοπακο, αστα! Γιατι τελικα απο οπου και να το πιασεις το θεμα, ποναει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ειρηνη
    Ειρηνακι μου γλυκο, μας εχουν ηδη πει...αλλα τι να περιμενεις, το μαλακα εχει γινει η εθνικη μας λεξη!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @happy hour
    Χαπυ μου, το ξερω οτι εμεις φταιμε! Για ολη τη δουλοπρεπεια και την ανοχη των τελευταιων χρονων...τι χρονων, αιωνων!
    Αλλα, θα σου πω αυτο που ειπα στο Βασιλη. Η κριτικη ειναι απολυτα θεμιτη, απο καποιον που εχει τα μουτρα να την ασκησει και που δεν ζει τοσο καιρο με ξενα κολυβα και το παιζει καμποσος! Επιπλεον, αλλο η κριτικη και αλλο η προσβολη!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @τοβενε
    Τοβενιτο καλημερα!
    Καλα κανεις, γιατι αν δεν πεσει και λιγο χιουμορ, δεν την παλευουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα όνειρα υπάρχουν μέσα σε όλους μας.Πότε τα ντύνουμε με ομίχλη και πότε με φως.Μη νομίζεις..μπορεί να είμαι μικρότερη,αλλά έχω κι εγώ όνειρα ντυμένα με ομίχλη.Και με πάγο ενίοτε.Αν δεν ονειρευόμαστε κιόλας,δεν ζούμε.Απλώς να αναγνωρίζουμε το πραγματικό από το ψεύτικο..Κι εγώ μπερδεύω πολύ συχνά αυτές τις δύο έννοιας.Ηθελημένα και μη..Να είσαι καλά και θα είμαι κάπου εδώ γύρω να σε διαβάζω!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @you may say i'm a dreamer
    Να ονειρευομαστε παντα αυτο μετραει! Καλο απογευμα και σε ευχαριστω! Θα τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. είναι χυδαία η γερμανική δημοσίευση. αλλά εξίσου χυδαία είναι και η στάση της ηγεσίας μας. αντί για αγανάκτηση, αδιαφορία. και σε αυτό όπως και σε τόσα άλλα.
    αυτό που ξέρω είναι ότι οι γερμανοί έχουν μια πολύ αυστηρή λογική σε πολλά πράγματα. σε καμία περίπτωση αυτό δεν δίνει το δικαίωμα για επιθέσεις όμως...
    καλησπέρες, πεταλούδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @U.S.
    Θειο μου, δεν φταινε αυτοι! Αν καναμε ενα μποΫκοταζ στα Γερμανικα προϊοντα για κανεναν μηνα, θα σου ελεγα εγω αν θα αλλαζαν σταση!
    Τεσπα!
    Καλημερα Σκρουτζακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ,
    ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΠΟΙΘΕΙ,
    ΤΕΛΕΙΩΣ,
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΟΛΑΔΟ,
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ...

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,
    ΘΑ 'ΝΑΙ ΤΑ GREEKLISH,
    (ΚΑΘ' ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ),
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ,
    ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΟΛΟ ΑΓΓΛΙΚΟΥΡΕΣ,
    (ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ),
    ΤΕΛΕΙΩΣ,
    ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ 'ΜΑΣ...

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ "ΧΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ,
    ΤΕΛΕΙΩΣ,
    ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ "ΜΑΛΑΚΙΑΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΕ "ΜΑΛΑΚΕΣ"...
    (ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ,
    ΠΟΛΛΑ ΑΠ' ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΗΣ)...

    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ "ΙΔΑΝΙΚΗ" ΧΩΡΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ,
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ "ΑΥΡΙΟ",
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΝΗΜΗ,
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ,
    ΤΕΛΕΙΩΣ,
    ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν ξέρουμε αν χαλάρωσες, αλλά εμείς είμαστε ακόμα έξαλλοι.
    Μιλάμε για τη χειρότερη αντιαισθητική ηλιθιότητα που έχουμε δει ποτέ.
    Και αυτά θα τα παρατηρήσετε πάντα από Αγγλους και Γερμανούς.
    Αδεια θα έπρεπε να μας ζητάνε για να μπουν στη χώρα μας και βάζουν και κωλοδάχτυλο στην Αφροδίτη, οι αχρείοι απολίτιστοι που ρεύονται κάθε πρωί τα αυγά και τα μπέικον και κατουράνε μπύρα με σοβινισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @θοδωρης
    Ξερεις Θοδωρη, το μια χωρα διακοπων και μια χωρα του αυριο, θα μπορουσαν ισως να αποτελεσουν τη θετικοτερη εκβαση και εξελιξη της Ελλαδας, με λιγο μερακι, λιγη αγαπη για την παραδοση και την ομορφια του τοπου και λιγο σεβασμο στην ιστορια μας...
    Αλλα, δυστυχως τιποτα δεν θα υπαρξει απο αυτα, μονο τα υπολοιπα που αναφερεις, που ειναι ακρως εφιαλτικα...
    Καλησπερα παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @αστροσυμμοριτες
    Δεν ξερω αν χαλαρωσα, ακομα εκνευρισμενη νιωθω, απλα λιγο πιο ηπια...Τι να πω για την απυθμενη μαλακια των ανθρωπων, απυθμενη ομως!!!
    Καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα μαζι σου. Τι θα πει να μη δίνουμε τόση σημασία ! Εγώ θα έλεγα οτι θα έπρεπε να χαλάσουμε το κόσμο, να φωνάξει ο Πρωθυπουργός όλους τους ηγέτες της Ε.Ε. και τους τα τρίψει στα μούτρα. Οι Αγγλοι έχουν πολύ μελύτερο έλλειμμα απο εμάς, αλλά δε μιλάει κανείς γιατί έχουν τη λίρα τους. Οι Γερμανοί κατά βάθος χαίρονται μαζί μας γιατί μειώνεται η αξία του ευρώ έναντι του δολλαρίου και τα προϊόντα τους γίνονται φθηνότερα.
    Καλά έκεγαν ορισμένοι μετά το πόλεμο οτι δεν έπρεπε να αφήσουν τη Γερμανία να ξανασηκώσει κεφάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @basnia
    Αχαχαχαχα! Καλα αυτο το αποσπασμα απο την ταινια εχει παιξει για τα παντα! Με ο,τι υποτιτλους μπορεις να φανταστεις!!!!!
    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @leondokardos
    Απλουστερα πραγματα! ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ! Αλλα αυτο συνεπαγεται αντιδραση ΜΑΖΙΚΗ, κατι που ο νεοελληνας...δεν το 'χει δυστυχως!!!
    Καλο απογευμα Λεοντοκαρδε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τότε πρέπει να σε λέω Τζαβαίλενα.
    χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @bear
    Χαχαχα! Μια εγω και μια η γιατρος σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. γεια σου Πεταλούδα.
    συμφωνώ μαζί σου σχεδόν σε όλα.
    Στο θέμα με την Αφροδίτη και το δάχτυλο έχω άλλη άποψη.
    δε με θίγει σαν Έλληνα αυτό, άλλα με θίγουν….
    Νομίζω πως υπερβάλλουμε. Λαμόγια μας κυβερνούσαν , λαμόγια μας νομίζουν.
    Εμένα με θίγει που πάμε οι Έλληνες και τα ψηφίζουμε…
    Ο λαός πρέπει να δώσει το στίγμα…
    έχει κι άλλη όψη φωτογραφία.
    Η Αφροδίτη, η ελληνίδα θεά, κάνει τη χειρονομία στα άλλα, τα πιο μεγάλα λαμόγια…

    Καλό σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ε όχι μόνο Χίτλερ βρε Χριστινούλα!
    Τα λουκάνικα φραγκφούρτηε πού τα βάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. χμ, εδώ θα διαφωνήσουμε. Οι Γερμανοί και όλοι οι Ευρωπαίοι καλά κάνουν και μας κράζουν για το πόσο κλέφτες και απατεώνες είμαστε. Τόσα χρόνια είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης της Ευρώπης πλήν της διαφθοράς που κάνουμε πρωταθλητισμό και μάλιστα καυχιώμασταν και για αυτό (το πώς τρώμε τα χρήματα των κουτόφραγκων και περνάμε καλά). Μακάρι να μας τσακίσουν αυτή την φορά να μάθουμε πως δεν θα την βγάζουμε πάντα καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @φοιβη
    Καλημερα Μαγδαληνη μου και καλο σου μηνα!
    Εμενα με θιγουν 2 πραγματα σε αυτο:
    1-Απο τη μια το οτι το επιτρεψαμε να φτασουμε εδω...
    2-Οτι ειναι ανανδρο και ελεεινο να χτυπας και να κοροϊδευεις καποιον που και του χρωστας και τον εκμεταλλευεσαι...

    Στα υπολοιπα συμφωνουμε απολυτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ασκαρδαμυκτι
    Ε, ναι, αυτο που το πας!!!
    Καλημερα Ασκαρουλη και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @mahler
    Μα καλε μου , το ενα δεν αναιρει το αλλο! Φυσικα και να μην υπαρξει ανοχη στη λαμογια, απο ΟΛΟΥΣ μας και τους εξω και κυριως τους μεσα, εμας δηλαδη!Αν και δεν νομιζω οι εταιροι μας να μην ηξεραν εστω και στο περιπου τοσα χρονια τι παιζοταν, αλλα τροφοδοτουσαν για δικους τους λογους την κατασταση...
    Παρολα αυτα, ξαναλεω, δεν ειναι η κριτικη που με ενοχλει αλλα το ποιος την κανει και με ποιον τροπο. Αν πχ την εκανε η Ελβετια, θα ηταν τελειως διαφορετικο, γιατι η Ελβετια ουτε μας χρωσταει ουτε πλουτιζει απο το δικο μας αρχαιοελληνικο πλουτο. Και δεν ειναι τυχαιο που μια τοσο χαμηλου επιπεδου χειρονομια εγινε απο τους Γερμανους, που ουτως η αλλως δεν χωνευουν τους Ελληνες...Καμια αλλη χωρα δεν εκανε κατι αντιστοιχο, γιατι απλα εχουν επιπεδο!
    Καλημερα Μαλερακο και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @jk
    Σκρουτζακο μου, ναι μπηκε η ανοιξη! Επιτελους!
    Καλο μηνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τους έξω εχθρούς τους ανακαλύψαμε και πάλι. Εύκολα αναγνωρίσιμος στόχος.
    Για τους εντός των τειχών, τους δικούς μας πότε θα αρχίσουμε να ντρεπόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πραγματικά όσο και να θελω να δω χιουμοριστικά αυτη την υπόθεση με το δάχτυλο, δεν μπορώ να σκεφτώ γερμανό να κάνει χιούμορ.
    Απλά μη γίνουμε κι εμείς σαν τους μουσουλμάνους που τους κράζαμε για το οτι θέλαν να δολοφονήσουν εναν Δανό σκιτσογράφο. Μη γίνουμε κι άλλο γραφικοί, η ελληνική λαμογιά εχει γίνει ανέκδοτο στην Ευρώπη, αυτο ειναι δεδομένο.
    Κι εμείς σαν λαός αν δεν αλλάξουμε, θα μείνουμε με τη δόξα της Ακρόπολης να λέμε είμαστε ένδοξοι, κλέβουμε ο ενας τον άλλο αλλα εχουμε μεγάλα @@ λόγω Παρθενώνα και μη μας τα ζαλίζετε κύριοι ευρωπαίοι, δώστε κι άλλες επιδοτήσεις σε πενταόροφα χωράφια των αγροτών μας αλλιως θα κλείσουν τους δρόμους και δε θα μπορούμε και να τους τιμωρήσουμε γι αυτο αφου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, δε βαριέσαι μωρε, ποιοί νόμοι ;
    Την καλημερα μου και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @κιτσος μητσος
    Νομιζω Κιτσο μου οτι τους εντος των τειχων εχθρους τους γνωριζουμε πολυ πολυ καλα και ντρεπομαστε και για αυτους και για εμας!
    Καλη ανοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @τζονακος
    Αν και δεν πολυκαταλαβα το σχολιο σου (χειμαρρος γαρ), θα συμφωνησω στο οτι πρεπει επιτελους να αρχισουν να εφαρμοζονται οι νομοι απο ολους και για ολους!!!
    Καλημερα, καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλά που έβαλες τα τραγούδια γιατί όλοι μάλλον θέλουμε τη χαλάρωση!
    Ό,τι και να απαιτείς πεταλουδίτσα μου αυτοί άλλα σχεδίασαν για μας.
    Όσο για τους Γερμαναράδες τι να λέμε τώρα?
    Αλλά ας όψονται τα ντόπια λαμόγια που μας οδήγησαν εκεί σε αγαστή συνεργασία με τα λαμόγια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @mariana
    Μαριανακι μου μας ξεπουλανε απο παντου! Δεν ξερω πια τι να περιμενω, τι να πιστεψω!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.