Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗ;

Η Ελλη...μια γυναικα, Η γυναικα...Η Ελλη ειναι ολες οι γυναικες μαζι. Ειναι η μοιραια γυναικα, η ερωτικη, η δυναμικη, η ακαταμαχητη. Ειναι η γυναικουλα, η κατινα, η παραδομενη. Ειναι η αμετανοητη, η απειθαρχη, η προδοτρα και η προδομενη. Η Ελλη ειμαι εγω...κι εσυ κι εσυ κι εσυ, που διαβαζετε αυτες τις γραμμες. Ειναι ολα οσα ειμαστε και οσα θα θελαμε να ειμαστε αλλα δεν τολμαμε, η ακομα οσα δεν θα θελαμε ποτε να ειμαστε. Μα πανω απο ολα ειναι ενα πλασμα εντονο, που νιωθει, ερωτευεται, θυμωνει, απογοητευεται, αγαπαει και ζει με παθος!


Οι ιστοριες που γραφω στο ημερολογιο της Ελλης ειναι αληθινες. Καποιες ειναι δικες μου, μα τις περισσοτερες μου τις εχουν εκμυστηρευθει κατα καιρους αλλοι ανθρωποι...Ειναι ιστοριες αγαπης, ερωτα, φιλιας, οικογενειακα δραματα και καθημερινες ευτυχιες, που ομως δεν πιστευω πως τυχαια εφτασαν σε μενα. Ενιωσα πως δεν πρεπει να χαθουν και να ξεχαστουν, πως αντιθετα επρεπε να καταγραφουν και να μεινουν ανεγγιχτες, αναλλοιωτες στο χρονο...αλλωστε, πιστευω πως για αυτο λεμε μια ιστορια, επειδη ετσι της δινουμε ζωη, επειδη γινεται ενα κομματι της μνημης καποιου αλλου, του ακροατη...


Ετσι λοιπον, απλα ξεκινησα να τις γραφω. Προσπαθωντας να τις δω μεσα απο τα ματια εκεινων που της εζησαν, αβιαστα, αληθινα, απλα και προσωπικα, χωρις περιτυλιγματα και εξευγενισμους, οπως γραφει κανεις στον εαυτο του, στο ημερολογιο του. Τις γραφω οπως μου βγαινουν, αλλες σε πρωτο, αλλες σε δευτερο, αλλες σε τριτο προσωπο. Οπως κανουμε και στη ζωη...αλλες φορες ειμαστε ενα με τον εαυτο μας, αλλες φορες τον εχουμε απεναντι η διπλα και συζηταμε κι αλλες παλι βγαινουμε απο τον εαυτο μας και τον κοιταμε απο αποσταση.


Ετσι απλα, διαλεξα και τους πρωταγωνιστες μου. Την Ελλη και τον Ορεστη...τον αντρα εκεινο που κυριαρχει στην καρδια και τα ονειρα της...
Ακομα το εγχειρημα ειναι πολυ καινουργιο και δεν ξερω πως θα βγει. Η μονη μου σταθερα ειναι η Ελλη, ουτε καν ο Ορεστης. Ισως τις αφησω σαν αυτουσιες αυτοτελεις κι εντελως ασυνδετες μεταξυ τους ιστοριες, με τους ιδιους παντα πρωταγωνιστες. Ισως παλι, καταφερω με μικρες επεμβασεις να τις συνδεσω και να βγει τελικα μια και μοναδικη ιστορια, με συνεχεια και συναφεια, η ιστορια της Ελλης και του Ορεστη. Επειδη ομως καθετι που γραφω απο ενα σημειο και μετα αποκτα τη δικη του ζωη, οντοτητα ανεξαρτητη απο εμενα, που αντι να την κατευθυνω με κατευθυνει, θα το αφησω να φανει στην πορεια...και ποιος ξερει; Ειτε ετσι ειτε αλλιως, ισως καποτε να τις κανω βιβλιο...


Θα χαρω πολυ αν καποιος απο εσας θελει να δει τι μπορω να κανω με μια δικη του ιστορια, που δεν θελει να χαθει...ανωνυμα παντα, εννοειται!


Εν τω μεταξυ, δειτε εδω μια επιστολη ενος νεου ανθρωπου, που για αλλη μια φορα με κανει περηφανη για τα παιδια μας, αυτην τη γενια που τοσο αδικουμε!

Πεταλουδισια φιλια σας στελνω!
Καλο Σαββατοκυριακο!


26 σχόλια:

  1. Έχω χάσει επεισόδια εδώ! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα αναπληρώσω! Απολογούμαι :) φιλάκι πολύ καλό σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο σουκού να έχεις. φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ποιός είναι τέλος πάντων αυτός ο ΙΚΑΣ που έλεγε και ο Χατζηχρήστος!!!
    :-D
    Συνέχισέ το μην το παρατήσεις γιατί δεν ξέρεις που θα σε βγάλει και πως θα το εξελίξεις!
    Είναι πολύ καλή ιδέα!
    :-))
    Καλημέρα πεταλουδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεταλουδίτσα να συνεχίσεις να γράφεις τις ιστορίες, είναι πολύ όμορφο αυτό που κάνεις, άσχετα που θα καταλήξει. Αυτές οι ιστορίες ζωής πάντα διδάσκουν και προσφέρουν εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @roadartist
    Καλημερα κουκλιτσα και καλη εβδομαδα!
    Μην ανησυχεις, δεν σε παρεξηγω, το κουκουλι μου ειναι παντα ανοιχτο!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @basnia
    Νομιζω οτι το ειχα! Αν μη τι αλλο, ξεκουραστηκα παρα πολυ κι ευχαριστηθηκα το σπιτακι μου! Ειναι πολυ ομορφο το σπιτι τον χειμωνα!
    Καλημερα Βασιλακη! Μια καλη, καλυτερη, χαμογελαστη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @κικοπ
    Κικοπακο!Χαχαχαχαχα! Που το θυμηθηκες;;;
    Ναι, δεν ξερω που θα βγαλει, αλλωστε το κανω πολυ χαλαρα, γραφω μονο οταν καποιος μου πει μια ιστορια, η αν θυμηθω κατι που παλιοτερα μου εχουν πει η μου εχει συμβει...Δεν το βιαζομαι, μπορει να κανω και μηνες να γραψω, αλλωστε εχω αλλο βιβλιο στα σκαρια...χεχε!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @λεοντοκαρδος
    Σε ευχαριστω πολυ!
    Παντα η ζωη γραφει τα καλυτερα! Ο πιο εμπνευσμενος συγραφεας δεν θα μπορουσε ποτε να αποτυπωσει την ενταση μια στιγμης κι ενος συναισθηματος τοσο δυνατα και αληθινα οσο βιωνονται στην πραγματικοτητα!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @φοιβη
    Καλο μηνα Μαγδαληνη μου! Χαιρομαι που βρηκες στην Ελλη κατι απο σενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θέλω ιστορίες με γυναίκες άστατες, βρόμικες, που όταν κάνουν έρωτα με τον άντρα τους σκέφτονται τον γκόμενο, που φαντασιώνονται πως είναι "του δρόμου και ψωνίζονται"!

    Διαθέτει τέτοιες το μενού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ασκαρδαμυκτι
    Θα δειξει Ασκαρουλη! Αναλογα με το τι ιστοριες μου εκμυστηρευονται γραφω...οποτε...αν βρω η αν μου στειλει κανεις καμια ζουμερη...γιατι οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς μας ήρθε και η Ελλη..λοιπόν!
    Για τον Ορέστη δεν είμαι και πολύ εγκάρδια θα δείξει η διαγωγή του...

    Υ.Γ. Ελπίζω η Ελλη μέσα σε όλα τα άλλα να είναι και στραβή...Θέλω να ταυτιστώ για να νιώσω..:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @stravadi
    Χαχαχαχαχα!!! Απιστευτη εισαι! Δεν το ειχα σκεφτει...δεν ξερω, ουτε καν εχω σκεφτει πως ειναι εξωτερικα...
    Καλημερα κοριτσακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω στραβή εννοώ στραβή και ανάποδη σαν χαρακτήρας..Αν βέβαια της προσθέσεις και λίγη μυωπία άλλο αυτό..(στους 4 βαθμούς είμαστε οκ!)..εεε εκεί μιλάμε για απόλυτη ταύτιση..χαχα! καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις δυνατή πέννα...
    Δεν το ήξερα...
    Μπράβο σου!

    Καλό ξημέρωμα ααα και καλό μήνα, έστω και λίγο καθυστερημέναα!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @stravadi
    Α δηλαδη ιδια με μενα! Χαχαχαχα!
    Φιλια κοριτσαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @marianaonice
    Εγω; Ευχαριστω κοριτσι μου! Καλο μηνα και σε σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @JK
    Καλησπερα! Καλο μηνα και σε σενα! Παντα με γελιο και καινουργιες γνωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ;;;;;;
    Και που είναι αυτό το ημερολόγιο της κας Έλλης, οεο ; Πολύ καλή ιδέα βέβαια δεν το συζητώ και (μάλλον) το'χεις το "γράφειν", οπότε να το δούμε σε βιβλίο σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @happyhour
    Κατω στις ετικετες θα βρεις μερικα αποσπασματα με ετικετα "το ημερολογιο της ελλης".
    Σε ευχαριστω πολυ! Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μα έτσι δεν είναι πάντα; γράφεις με όποιο τρόπο θες χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σταθερές, όπως νιώθεις, όπως νομίζεις ότι θα εποικοινωνήσεις καλύτερα αυτό που θες.
    η εξομολόγηση με όποιο τρόπο κι αν γίνεται είναι λυτρωτική, ακόμη και μέσω τρίτης οδού!
    φιλίιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @tovene
    Καλημερα Τοβενιτο! Ναι, ακριβως ετσι ειναι! Ποσα και ποσα δεν τολμαμε να πουμε, πραγματα που δεν θα θελαμε να ξεχαστουν, αλλα και δεν τολμαμε να συζητησουμε για αυτα...οταν τελικα γινεται, με οποιον τροπο, ειναι λυτρωτικο!
    Υ.Γ. Περιμενε μεηλ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όμορφο να γράφεις και μέσα από αυτό να βγαίνει κάτι όμορφο.
    Συνέχισε και ποιος ξέρει...Κάποια στιγμή θα σε διαβάσουμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @κιτσος μητσος
    Μωρε λες...Μπα...Αλλα και παλι, ποιος ξερει;
    Φιλια και καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.