Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Καλημερα!
Ελαβα το παρακατω μεηλ, σε συνεχεια της Blog Action Day 2009, με θεμα την κλιματικη αλλαγη και το παραθετω (μεταφρασμενο):

Γεια σας, μπλογκερς!

Προσφατα συμμετειχατε σε ενα γεγονος ανευ προηγουμενου: με 500% αυξηση των αναρτησεων με θεμα την κλιματικη αλλαγη, την περασμενη Πεμπτη εγινε η μεγαλυτερη ολων των εποχων συντονισμενη επικοινωνια για το κλιμα! Ηταν εκπληκτικο να εισαι μελος σε κατι με τοσο ευρεια απηχηση και τωρα εχουμε την ευκαιρια να χρησιμοποιησουμε τις διαδικτυακες μας φωνες, για να κινητοποιησουμε την παγκοσμια δραση εκτος διαδικτυου!
Οπως πολλοι γνωριζετε, αυτο το Δεκεμβρη οι ηγετες παγκοσμιως θα συναντηθουν στην Κοπεγχαγη της Δανιας, με σκοπο να συνταξουν μια καινουργια οικουμενικη συνθηκη για το κλιμα-μια συνθηκη που εχει τη δυναμικη να αλλαξει τα δεδομενα για την υπερθερμανση του πλανητη και να ανοιξει ενα πιο φωτεινο μονοπατι. Το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι ηγετες του κοσμου και οι διαπραγματευσεις τους δεν καταλαβαινουν τη σοβαροτητα της καταστασης. Δεν σκοπευουν να κανουν αρκετα ωστε να αντιστρεψουν την κλιματικη κριση!
Πολλοι απο εσας ρωτατε τι θα μπορουσατε να κανετε για να βοηθησετε να αλλαξει αυτη η πραγματικοτητα. Το μοναδικο πραγματικα σημαντικο πραγμα που θα μπορουσατε να κανετε τωρα ειναι να συνεχισετε τη συμμετοχη σας στην Blog Action Day, στηριζοντας την International Day of Climate Action, που διοργανωνεται απο τους φιλους μας στο 350.org, αυτο το Σαββατο, 24 Οκτωβριου.
Ηδη, πανω απο 4000 δημιουργικα δρωμενα διοργανωνονται σε πανω απο 170 χωρες! Απο τους προποδες του Εβερεστ μεχρι τους υποθαλασσιους υφαλους των Μαλδιβων, μεχρι τα παρκα και τους δρομους της δικης σας γειτονιας. Ο ακτιβιστες θα ανεβαζουν φωτογραφιες απο τα δρωμενα ζωντανα και στην ιστοσελιδα του 350.org και στις γιαγαντο-οθονες στην Times Square του Λονδινου. Στο τελος της ημερας, θα εχει δημιουργηθει μια απαραμιλλη παγκοσμια γκαλερι εικονων και ιστοριων, αρκετη ωστε και τα παλια και τα νεα ΜΜΕ να αναγκαστουν να βροντοφωναξουν το νουμερο!
Η 24η Οκτωβρη εχει τις προδιαγραφες για να γινει η πιο διαδεδομενη μερα δρασης για το περιβαλλον στην ιστορια του πλανητη. Ολα τα δρωμενα εχουν σχεδιαστει με εναν στοχο: να δειξουν υποστηριξη στον σημαντικοτερο αριθμο του κοσμου, το 350.
Μα τι το τοσο σπουδαιο εχει το 350; Το 350 ειναι το νουμερο που εχουν ορισει οι κορυφαιοι επιστημονες του κοσμου ως το ανωτατο ασφαλες οριο μερων διοξειδιου του ανθρακα ανα ενα εκατομμυριο μερη στην ατμοσφαιρα μας. Το 350 ειναι το νουμερο απο το οποιο πιο κατω πρεπει να πεσει η ανθρωποτητα για να αποφυγει την ανυπολογιστη κλιματικη αλλαγη. (δειτε αυτο). Πιο αμεσα, το 350 ειναι το νουμερο που οι παγκοσμιοι ηγετες πρεπει εχουν ως στοχο, καθως ετοιμαζονται για τη συνοδο της Κοπεγχαγης το Δεκεμβριο, για μια καινουργια οικουμενικη κλιματικη συμφωνια.
Μονο 3 ημερες μενουν ως τις 24 Οκτωβρη, πρεπει να δρασουμε τωρα, ωστε αυτη η μερα να κανει πραγματι τη διαφορα.
Οποτε, να τι μπορειτε να κανετε σαν μπλογκερ για να το πετυχουμε: Χρησιμοποιειστε σημερα τα μπλογκ σας και τις επομενες ημερες, ωστε να δημιουργηθει το απαραιτητο κυμα για την 24η Οκτωβριου, Παγκοσμια Ημερα Δρασης του 350.org. Στο 350.0rg/bloggers υπαρχει μια ολοκληρη σειρα εργαλιων που μπορειτε να χρησιμοποιησετε στις αναρτησεις σας: κωδικες για παραπαπομπη, με τους οποιους οι αναγνωστες σας μπορουν μεσα απο το ιστολογιο σας να αναζητησουν δρωμενα, μπανερακια, εργαλεια του twitter και πολλα ακομα.
Καλεστε τους αναγνωστες σας να λαβουν δραση, συμμετεχοντας σε δρωμενα σε ολο τον κοσμο. Και συνεχιστε να χρησιμοποιειτε τις αναρτησεις σας τις ερχομενες εβδομαδες για να διαδωσετε παντου τον σημαντικοτερο αριθμο του πλανητη. Αν παλι θελετε να διοργανωσετε εσεις καποιο δρωμενο, υπαρχει ενας ευκολος και γρηγορος οδηγος.
Την περασμενη εβδομαδα, οι αναρτησεις σας απεδειξαν τη δυναμη που μπορουν να εχουν οι μπλογκερς για την ευαισθητοποιηση και ενημερωση πανω σε πολυ σημαντικα θεματα. Αυτη την εβδομαδα, οι αναρτησεις σας μπορουν να βοηθησουν να κινητοποιησουμε αμεση δραση, να παρασυρουν κοσμο σε αυτην την πρωτοφανη παγκοσμια κινηση και να αλλαξουν την πορεια της ιστοριας για το κλιμα.
Σας ευχαριστουμε που μας δανειζετε τη φωνη σας.

Το βρισκω υπεροχο! Δυστυχως, στην Αθηνα η μονη μεγαλη διοργανωση ειναι απο το Βρετανικο Συμβουλιο και απευθυνεται μονο σε σπουδαστες και τους γονεις τους...
Αν υπαρχουν παντως ιδεες...προλαβαινουμε!

Τρομακτικο δεν ειναι;


Ασχετο μεν, τελειο δε...


Πεταλουδισια φιλια σας στελνω!

8 σχόλια:

  1. Μόνο εμείς σκεφτόμαστε το περιβάλλον.
    Οι USA πχ δεν κάνουν τίποτα.
    Στέλνουν τα απόβλητά τους στις χώρες του τρίτου κόσμου.

    Αρκουδοφιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα το μπανεράκι! Τέλειο είναι! :)
    Σκέφτομαι να κάνω και μια ανάρτηση, θα δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @bear
    Καλα αστο αυτο! Τι να πεις...ας κανει ο καθενας μας το καλυτερο που μπορει...
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ηφαιστιωνας
    Καλε! Ναι! Μπανερακι δεν εβαλα!
    Παω να βαλω!
    Κανε κανε!
    Καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας βάλουμε όλοι μας ...
    ένα χεράκι να σώσουμε
    τη γη μας, το οφείλουμε στα παιδιά
    και τα εγγόνια μας, αν θέλουμε να μην
    μας βρίζουν αύριο για την αδιαφορία μας.
    Θα προσπαθήσω να βάλω το banner ...
    Την καλησπέρα μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @side21
    Κι εχουν και αρκετα για να μας βριζουν!
    Ευχαριστω! Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι είναι παρήγορο οτι επιτέλους πολύς κόσμος άρχισε να ενδιαφέρεται πραγματικά για το κλίμα και τη προστασία του. Να δούμε τώρα τι θα γίνει που επιτέλους έχουμε και το κατάλληλο Υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @leondokardos
    Καλη σου μερα!
    Η κινηση και μονο ειναι μια καλη αρχη! Ας περιμενουμε να δουμε στην πραξη τι θα γινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.