Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΠ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Καλησπερα και καλη εβδομαδα!

Οπως ειχα αναφερει στην προηγουμενη αναρτηση, εχω φριξει με οσα ακουω για το θεμα της πωλησης, η μαλλον ενοικιασης του ΟΛΠ στους Κινεζους.
Συμφωνα με πληροφοριες απο εργαζομενους στον Οργανισμο, προκειται για το ξεπουλημα του αιωνα!
Ο ΟΛΠ, συμφωνα παλι με πληροφοριες, γιατι εγω δεν ειμαι μεσα ωστε να ξερω σιγουρα, ειναι μια απο τις μεγαλυτερες δημοσιες πηγες εσοδων. Επειδη σαν οργανισμος που ειναι απαγορευεται να εχει αποθεματικο, τα κερδη του καθε χρονο πανε στο δημοσιο, στο κρατος δηλαδη. Τα κερδη αυτα, καθως ειναι μια ιδιαιτερα κερδοφορα επιχειρηση, ανερχονται στα 11.000.000 ΕΥΡΩ. Η πωληση μιας προσοδοφορας επιχειρησης ειναι ουτως η αλλως μια κινηση ανευ λογικης, αλλα εστω οτι την πουλας, τουλαχιστον υποτιθεται οτι ο σκοπος ειναι να εχεις καποιο σημαντικο κερδος απο αυτη την κινηση. Κερδος που να ισοβαθμιζει, αν οχι να ξεπερναει, τα χρηματα που θα κερδιζες αν δεν την πουλουσες.
Οι Κινεζοι εχουν αγορασει τον ΟΛΠ με τους εξης ορους:
1) 50.000.000 ΕΥΡΩ αερας! Απιστευτο; Για μια βιλα στην Εκαλη θες 2-3 εκατομμυρια ΕΥΡΩ κι εδω μιλαμε για το κεντρικο λιμανι της χωρας, το κεντρο της εμπορικης διακινησης με ολες τις εγκαταστασεις του! Ειναι εξευτελιστικο το ποσο!
2) Ενοικιο 7.000.000 ΕΥΡΩ το χρονο για 20 (η 30, δεν θυμαμαι καλα) χρονια και θα εκμεταλλευονται πληρως το λιμανι, με ολα τα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ οφελη που θα προκυψουν! Τη στιγμη που εβγαζε 11.000.000!!!
3) Οι Κινεζοι δεν θα καταβαλλουν στο Ελληνικο δημοσιο ΦΠΑ για ο,τι αγαθο διακινειται στο λιμανι.
4) Οι υπαλληλοι θα ειναι αποκλειστικα Κινεζοι! Οι οποιοι μαλιστα, δεν θα πληρωνουν εισφορες σε καποιο ασφαλιστικο ταμειο, θα ειναι ασφαλισμενοι και θα συνταξιοδοτουνται στη χωρα τους! Μαλιστα, εχουν ηδη αγοραστει τα κτιρια του Παπαστρατου και του Κερανη, ωστε να δημιουργηθουν κατι σαν κοιτωνες, εστιατορια, ιατρεια για να φιλοξενηθουν οι περιπου 2-3.000 (!!!) Κινεζοι εργατες που θα ερθουν.
5) Τους παραχωρειται δανειο υψους 300.000 ΕΥΡΩ που ειχε παρει ο Οργανισμος με προνομιακο επιτοκιο 1%, με μοναδικη υποχρεωση να επεκτεινουν το λιμανι σε Περαμα και Δραπετσωνα, κατι που θα ειναι ολεθριο για το περιβαλλον της πολης και για το λογο αυτο εχει σηκωθει θυελλα αντιδρασεων!

Και ρωτω εγω η αφελης: Ποιο το οφελος για την Ελλαδα απο αυτην την συμφωνια;
-2-3.000 νεες θεσεις εργασιας, που ομως ΔΕΝ θα καταληφθουν απο Ελληνες, ωστε να καταπολεμηθει η ανεργια! (ευτυχως που σκεφτηκαν τουλαχιστον να απαγορευσουν την απολυση του υφισταμενου προσωπικου!)
-2-3.000 εργατικα χερια, που ομως ΔΕΝ θα καταβαλουν εισφορες, ωστε να ξαλαφρωσουν λιγο τα ετοιμορροπα ασφαλιστικα ταμεια!
-Εσοδα κατα μεσο ορο 4.000.000 ΕΥΡΩ λιγοτερα το χρονο για το δημοσιο!
- 2-3.000 ανθρωποι, κατοικοι για ενα διαστημα της χωρας μας, που ομως ΔΕΝ θα δωσουν καμια ωθηση στην αγορα, εφοσον ουτε σπιτια θα νοικιαζουν, ουτε και θα χρειαζονται τροφιμα, αφου θα τους παρεχονται!
-Ακομα πιο ευκολη προσβαση για τα ηδη αναριθμητα Κινεζικα προϊοντα, που θα κατακλυσουν την αγορα με εξευτελιστικες τιμες και θα τιναξουν στον αερα τις Ελληνικες επιχειρησεις!
-Επεκταση του λιμανιου σε Περαμα και Δραπετσωνα, με αποτελεσματα καταστροφικα σε ενα ηδη επιβαρυμενο περιβαλλον, που χρονια οι Δημοτες παλευουν να σωσουν!

Οπως ειπα και στην αρχη- ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ/ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ- προκειται για το ξεπουλημα του αιωνα!

Για αυτο το λογο και οι υπαλληλοι του ΟΛΠ εχουν προβει σε απεργια μεχρι και αυριο, για να κερδισουν χρονο πριν προλαβουν οι Κινεζοι να μπουν επισημα στο λιμανι. Με το που θα κοψουν το πρωτο τιμολογιο, η υποθεση θεωρειται τελειωμενη ανεπιστρεπτι, η συμφωνια επισφραγιζεται. Ακομα υπαρχει χρονος, γιατι εχουμε το δικαιωμα επεναδιαπραγματευσης των ορων της συμφωνιας μεχρι και την τελευταια στιγμη. Τωρα που εγιναν εθνικες εκλογες, αναγκαστικα θα περιμενουν μεχρι να ορκιστει η νεα κυβερνηση. Οι εργαζομενοι ελπιζουν πως ο νεος πρωθυπουργος θα επαναδιαπραγματευτει τους ορους, ωστε ακομα κι αν δεν ακυρωθει εντελως η συμφωνια, να ειναι τουλαχιστον συμφερουσα προς τη χωρα.
Να λοιπον που ο κυριος Παπανδρεου πρεπει να μπει δυναμικα, γιατι τον περιμενει με το καλημερα σας ενα πολυ σημαντικο θεμα, το οποιο αν το χειριστει σωστα μπορει να του δωσει την ουσιαστικη ψηφο εμπιστοσυνης του Ελληνικου λαου!
Για να δουμε αν θα φανει ανταξιος της ελπιδας που εναποθεσαν πανω του οι Ελληνες πολιτες.

Και να ερθουμε και στο θεμα των εκλογων. Η νικη του ΠΑΣΟΚ επι της ΝΔ ηταν οντως θριαμβευτικη. ΑΛΛΑ...μην ξεχναμε οτι υπηρχε ενα 30% αποχη. 1 στους 3 πολιτες περιπου δηλαδη απαξιωσε εντελως το θεσμο, τους πολιτικους, την πολιτικη. Το ποσοστο ειναι εξαιρετικα υψηλο. Και κατα την αποψη μου, αυτη η αρνηση συμμετοχης σηματοδοτει το χειροτερο επιτευγμα ολων των κυβερνησεων μετα τη μεταπολιτευση! Ο Ελληνας εχει χασει την ελπιδα του! Δεν πιστευει σε κανεναν και δεν ελπιζει οτι μπορει τιποτα να αλλαξει και να καλυτερευσει! Για μενα αυτο ειναι ο,τι χειροτερο, ακομα και απο την οικονομικη κριση, την κριση των θεσμων, την κοινωνικη κριση, η κριση της Ελπιδας ειναι το μεγαλυτερο κακο! Μια ζωη χωρις ελπιδα ειναι μια χαμενη, αδεια ζωη!
Γι' αυτο εγω, παρολο που δεν στηριξα τον ΓΑΠ στις εκλογες, ΕΛΠΙΖΩ πως θα διαβασει και ο ιδιος, αλλα κυριως οι συνεργατες του τα μηνυματα της εποχης και θα πραξει αναλογως...

Οσο για τα υπολοιπα αποτελεσματα, ηταν λιγο πολυ αναμενομενα. Οσο κι αν γκρινιαζουμε σαν λαος, τελικα τα ιδια 2 κομματα στηριζουμε εδω και δεκαετιες, τοσο που εχω αρχισει να πιστευω πως τελικα την ψιλοβρισκουμε να μας π%^$$ε η απλα το εχουμε συνηθισει! Μεγαλο πραγμα η συνηθεια! Και κυριως, η κακη συνηθεια, αυτη δεν κοβεται με τιποτα!

Απογοητευτικο για μενα που δεν μπηκαν οι Οικολογοι Πρασινοι στη Βουλη, εστω και οριακα. Μην ακουσω τα περι Σκοπιων κτλ. Με μια η δυο εδρες δεν νομιζω οτι θα επηρεαζαν και τοσο τα εθνικα μας θεματα, χωρια που δεν θα χρειαζοταν, εχουμε αρκετους πουλημενους που δεν εχουν αναγκη απο βοηθεια, τα μουσκευουν μια χαρα και μονοι τους! Ομως, θα ηθελα μια φωνη για το περιβαλλον στο Κοινοβουλιο, εστω μια ουσιαστικη φωνη. Αλλα, για αλλη μια φορα αποδειξαμε ποσο πισω ειμαστε στα θεματα αυτα, ποσο χαμηλη αξια δινουμε στο περιβαλλον και κατ' επεκταση στην ιδια μας τη ζωη...

Αυτα για σημερα!
Απο αυριο επιστρεφω στον παλι καλο α-πολιτικ εαυτο μου, καθως πονοκεφαλιαστηκα με τοσες σκεψεις και τοσα νευρα, χρειαζομαι επειγοντως μια αποτοξινωση!

Σας αφηνω οπως παντα με μουσικουλα, για να εχουμε μια καλη εβδομαδα!



Πεταλουδισια φιλια σας στελνω!

32 σχόλια:

  1. αααααα! οοοοοοο! ξέχασα και το σχόλιο και όλα! τι ωραίο φαίνεσθαι είναι αυτό; που στην προκειμένη είναι και είναι; μεγιές μεγιές! :))
    για τους οικολόγους ναι θα συμφωνήσω. όσο περισσότερες φωνές στην βουλή ίσως καλύτερα. στις επόμενες ίσως και έχουμε έξι κόμματα πλέον.
    αααα πολύ όμορφο και ωραίο το νέο τεμπλέιτ!!
    καλό σου απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς,δείξαμε πόσο πίσω είμαστε...άλλη μια φορά,σε θέματα περιβάλλοντος...και το γαμώτο είναι πως όλοι μας βλέπουμε πως πάμε από το κακό στο χειρότερο!
    Ας ελπίσουμε πως στις επόμενες εκλογές θα μπουν δυναμικά στο κοινοβούλιο οι Ο.Π!

    Υ.Γ Αγαπητή butterfly,
    Σε ευχαριστώ πολύ για το
    σχόλιό σου,έχω γίνει μέλος
    στο oikologio,όσον αφορά την
    ερώτησή σου για το
    χρώμιο,επειδή έχω ένα
    ψιλοπροβληματάκι στα σχόλια
    στο ιστολόγιό μου,θα σου
    απαντήσω εκτενέστατα,λίαν
    συντόμως...δεν το ξεχνάω!
    Φιλιά πολλά!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε πεταλουδίτσα,
    Στήνονται τόσα και τόσα πολιτικοοικονομικά -και μη- παιχνίδια -στις πλάτες μας- που άντε να τα καταλάβουμε..

    Δεν έχεις άδικο που πονοκεφαλιάζεις, και ούτε είσαι και η μόνη - στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι..

    Ελπίζω σε ένα πράγμα, τούτη η αποχή από τις εκλογές καθώς και το συντριπτικό αποτέλεσμα αυτών να τους δώσουν να καταλάβουν κάποια πράγματα..
    Δεν ξεχνά, μα το κυριότερο, δεν συγχωρεί πια τόσο εύκολα ο "λαός"..

    **Τα φιλιά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα!

    Ξεπουλάμεεεεεε!
    Όλα σε τιμή ευκαιρίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα
    συμφωνω οτι ξεπουλαμε σε τιμη ευκαιριας!!!
    μιαλμε για τρομερα πραγματα,ετσι?κ ποιος τα ξερει αυτα?ολοι στα ΜΜΕ ασχολουνται με ...

    Υ.Γ. για οικολογους ΔΙΑΦΩΝΩ 100% οχι για αυτο που εγραψες για τα εθνικα θεματα(αν κ ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ αυτο που κανουν) αλλα γιατι ΑΜΦΙΒΆΛΩ αν ειναι...ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ..κ ξερω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι γραφω..

    αλλα ειπαμε..στην ελλαδα ο καθενας οτι θελει πιστευει,οτι θελει δηλωνει κλπ οποτε ας μην το συζητησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @αμαλθεια
    Πιθανως...αλλα φαινεται πολυ ασχημα...
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @basnia
    Ευχαριστω Βασιλη μου! Τοσο καιρο το λεω, τελικα το καταφερα και ηταν και απλουστατο!
    Οσο περισσοτερες φωνες, τοσο το καλυτερο για ολους μας!
    Φιλια, καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ειρηνη
    Καλημερα Ειρηνη!
    Οι προτεραιοτητες μας ειναι γενικα ανω κατω, οποτε δεν περιμεναμε και κατι καλυτερο...
    Περιμενω, μην ανησυχεις, αν θες στειλε και μεηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @λινα
    Αχ μωρε Λινα μου, μακαρι να το πιστευα! Εγω εχω δει οτι ο λαος και συγχωρει και ξεχναει παρα παρα πολυ γρηγορα! Τι να πω...ας ελπισουμε σε μια καποια αλλαγη..
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ηφαιστιωνας
    Για την ακριβεια ενοικιαζουμε, αλλα οι οροι ειναι ελεεινοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @laplace
    Ρομποτακο καλημερα!
    Σιγα μην τα πουν στα ΜΜΕ.

    Για τους Οικολογους, αν γνωριζεις κατι, θα με ενδιεφερε να το ακουσω...
    Αλλα, γνωριζω προπωπικα ανθρωπους που εθεσαν με αυτην την παραταξη υποψηφιοτητα, οι οποιοι αγωνιζονται παρα πολυ για το περιβαλλον, εμπρακτα και συχνα διακινδυνευοντας την ελευθερια η και την εργασια τους, αναδεικνυουν θεματα οπως του Ασωπου και διοργανωνουν η συμμετεχουν σε εξαιρετικες πρωτοβουλιες (βλ. Μαργαριτα Καραβασιλη και Γιαννη Ζαμπετακη). Για μενα αυτοι οι ανθρωποι εχουν αποδειξει οτι αξιζουν την εμπιστοσυνη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πεταλουδιτσα,πολλα σαιτς κ μπλογκς εχουν ασχοληθει με τους...οικολογους

    βαζω ενδεικτικα ενα λινκ

    http://www.antinews.gr/?p=6694

    επισης μετα τις ευρωεκλογες,βγηκε ο τρεμοπουλος στον real fm .την ακουγα την εκπομπη.ηταν η επομενη ημερα των ευρωεκλογων κατα τις 7.7.30 το απογευμα.

    εκει του πηρε συνεντευξη ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ(οπως ειπαν κ οι 2)ο κυριος Χουνταλακης...

    Και του ειπε ΔΗΜΟΣΙΑ οτι θα ηταν πιο σωστο κ λιγοτερο υποκριτικο το να βγαινει στις καμερες με το niva που κυκλοφορει κανονικα κ οχι και καλα με ποδηλατο(κ μαλιστα επειδη ηταν γνωστης των αντοκινητων-εγω δεν εχω ιδεα απο ρυπους- του ειπε οτι σαν οικολογος ειναι ντροπη να εχε το πιο ρυπογονο αυτοκινητο)

    τωρα,εσυ το οτι γνωριζεις 2 ατομα,εμενα προσωπικα δεν μου λεει κατι για το κομμα αυτο..

    ισως αυτοι οι 2 να ειναι οι καλυτεροι κ πιο ευαισθητοι ανθρωποι..

    αυτο εμενα προσωπια,δεν μου λεει κατι..

    ολα τα κομματα εχουν τους καλους που εχουν αποδειξει σε καποιους οτι αξιζουν την εμπιστοσυνη τους..

    απλα,δεν ειναι πολυ επιφανειακη αντιμετωπιση το να λεμε οτι το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ειναι μικροτερης σημασιας του 'οικολογικου θεματος' ή επειδη ξερουμε 2 καλους απο αυτο το κομμα να λεμε οτι ολα ειναι ροδινα?

    κ παλι σου λεω,ΑΜΦΙΒΑΛΩ για τις οικολογικες τους ευαισθησιες..

    κ οχι μονο εγω,μια απλη αναζητηση στο google αν κανεις,θα δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @laplace
    Γενικα, αμφιβολιες υπαρχουν για τις προθεσεις ΟΛΩΝ ανεξαιρετως των παραταξεων και για τα συμφεροντα που κρυβονται πισω απο αυτες...
    Αλλα, οχι δεν το θεωρω επιφανειακη αντιμετωπιση για τους εξης 2 λογους:
    1) Δεν θεωρω οτι εχουν τη δυναμη να επηρεασουν τα εθνικα θεματα οι Οικολογοι.
    2) Επειδη ακριβως υπαρχουν αξιολογοι και μαλακες σε καθε παραταξη, εχω αποφασισει να ψηφιζω/στηριζω/πιστευω ατομα και οχι παραταξεις. Αναλογα με την προσφορα και τη δραση τους, φυσικα. Και παντα, η ψηφος εμπιστοσυνης δεν ειναι αμετακλητη, την εχει ο καθενας για οσο την αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστινακι, καλα κανεις που ψηφιζεις προσωπα κ οχι κομματα αν ετσι το βλεπεις,εγω δεν θα σου πω ποιο ειναι το σωστο ή το λαθος!

    Κ ειλικρινα δεν τους θεωρω 'προβλημα' για το πολιτικο τοπιο(διοτι ειναι πολυ μικρο μεγεθος),απλα αναφέρθηκα διοτι το εθιξες :)

    κ φυσικα δεν ειναι σε θεση οι οικολογοι να επηρεασουν τα εθνικα μας θεματα,απλα το 'επιφανειακη αντιμετωπιση' το εγραψα οχι για να σε προσβαλω(κ με συγχωρεις το διατυπωσα λαθος)αλλα γιατι με το να το αντιμετωπιζουμε ετσι,ειναι σαν να λεμε 'οκ επειδη ειναι μικρο κομμα,εχουν δικαιωμα στα τραγικα λαθη ακομα κ σε τοσο σηματικα θεματα' ..
    Απλα θεωρω οτι τα λαθη ειναι λαθη κ πρεπει να ειμαστε σκληροι με αυτα(μεγαλο θεμα κ το ειχες θιξει κ σε παλαιοτερη αναρτηση για ασχετο θεμα αν θυμασαι)

    Θελω να πω οτι το να κανει καποιος πχ βλακειες για τα εθνικα κ να κανει 1 καλο στα οικολογικα θεματα(που ξαναγραφω οτι ΑΜΦΙΒΑΛΩ),αυτο δεν λεει κατι..
    Μια καλη κινηση δεν αναιρει μια λαθος.

    απλα σταθηκα στο ΚΡΙΜΑ να μην μπουν οι οικολογοι..
    αλλα εφόσον εννοεις οτι ΚΡΙΜΑ που δεν μπηκαν οι 2 που εμπιστευεσαι,ναι,σε αυτο θα συμφωνησω!Για να το λες εσυ οτι θα ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ στο περιβαλλον,τοτε ετσι ειναι!
    αλλο αυτο ομως κ αλλο το 'κριμα που δεν μπηκε καποιος -ο οποιοσδηποτε- απο αυτους',γιαυτο σταθηκα :)

    ελπιζω να μην παρεις τα σχολια μου σαν 'επιθεση'
    καμια σχεση,ετσι?
    απλη συζητηση μιας κ ξερω οτι εισαι εξω καρδια κ δεν σε πειραζει η ανταλλαγη αποψεων

    καλο μεσημερι να εχεις
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @laplace
    Καλε τι λες; Δεν ενιωσα να μου επιτιθεσαι! Οι αποψεις μας οπως εχεις διαπιστωσει σπανια συμπιπτουν, αλλα παντα καταφερνουμε να συζηταμε πολιτισμενα χωρις διαξιφισμους, ετσι δεν ειναι;
    Τωρα αυτο για τα λαθη, δεν το θυμαμαι, σε ποια αναρτηση αναφερεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eτσι ακριβως ειναι Χριστινακι
    Κ χαιρομαι οταν υπαρχει αντιλογος κ φυσικα πολιτισμενη συζητηση με επιχειρηματα

    Η αναρτηση σου (που αναφέρθηκα) περι λαθων,ειναι αυτη: http://butterfly-butterflysworld.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html

    γενικα για τα λαθη,καμια σχεση με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ λαθη :)

    πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @laplace
    Αχααα! Μα ναι! Εγω ομως εκει δηλώνω υπερμαχος των λαθων, αρκει να μην πληγωνουν τους αλλους...αλλα και ακομα σε αυτην την περιπτωση ειμαι υπερ της μετανοιας και της δευτερης (τριτης, τεταρτης κτλ) ευκαιριας. Γενικα, κρινω το συνολο των ανθρωπων και οχι μεμονωμενες πραξεις τους..θυμασαι; Στο εχω γραψει ξανα αυτο...
    Φιλια!Καλο απογευμα Ρομποτακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να πουλήσουμε το λιμάνι της χώρας. Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά μου φαίνεται αδιανόητο ένα τόσο κομβικό σημείο της χώρας να παραδίδεται σε ξένους. Πόσο μάλλον όταν λες ότι είναι τόσο προσοδοφόρο. Αν γίνει οτιδήποτε (π.χ.ένας παγκόσμιος πόλεμος, ούτε ο πρώτος θα΄ναι ούτε ο τελευταίος)και είμαστε αντίπαλοι με τους κινέζους, τότε τι ; Και πέρασε στα ψιλά γράμματα κι απο το ΠΑΣΟΚ αυτό.
    Δηλαδή να τα ξεπουλήσουμε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α ξέχασα, πολύ όμορφη η αλλάγη του μπλογκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @happy hour
    Αυτο ακριβως δεν καταλαβαινω κι εγω! Αν επρεπε οπωσδηποτε να εξυγιανθει, ας το καναν εκ των εσω, παιρνοντας τα κεφαλια οσων επρεπε!
    Βασικα, το ΠΑΣΟΚ δεν το περασε στα ψιλα, αντιθεταμ αρνηθηκε τοτε να υπογραψει τη συμφωνια, να δωσει την εγκριση. Γι' αυτο ελπιζουν οι εργαζομενοι σε καποια επαναδιαπραγματευση τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @happy hour
    Α, ευχαριστω! Και καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλησπέρα...

    τους Κινέζους μου μέσα....

    για τους απέχοντες, καλά τα λες.
    ως ένας από αυτούς, σου δηλώνω πως ναι! πιστεύω πως δεν υπάρχει ελπίδα...
    μου άρεσε ο πολιτίκ εαυτός σου πεταλούδα μου....
    έτσιιι , να πετάς που και που και στις…τσουκνίδες ! (χαχαχα)

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @φοιβη
    Καλως την κουκλα!
    Το ξερω μωρε, μιλαω με πολυ κοσμο και αυτο διαπιστωνω...δυστυχως!

    Λες να το καθιερωσω; Μπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πεταλουδίτσαααααααααα check your email.. Πριν λίγο μπήκα σπίτι και αμέσως στο έστειλα.. Ελπίζω να το χαρείς.. σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @roadartist
    Το ελαβα Αρτιστα μου και σου απαντησα ηδη!
    Ειναι εκπληκτικο!
    Σε ευχαριστω πολυ!
    Φιλια στα μουτρακια και καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εαν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, πράγματι πρόκειται για ξεπούλημα του λιμανιού σε ξένους. Σύμφωνοι, χρειαζόμαστε επενδύσεις, είμαστε οι τελευταίοι στο τομέα αυτό, αλλά δεν σημαίνει οτι πρέπει να παραδινόμαστε άνευ όρων.
    Κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο ήταν μεγάλη η αποχή γενικά. αλλά ήταν μεγάλη και η αποχή απο τη Α Αθηνών, μιά παραδοσιακή περιοχή της ΝΔ. Προφανώς η κυβέρνηση τιμωρήθηκε απο τους δικούς της ψηφοφόρους για την ανικανότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν έχω πληροφορίες περί του θέματος αλλά μάλλον είναι καλό που δεν είναι ο ...κινέζος πρωθυπουργός! :)

    Επίσης χθες έγινε μια πρόταση για συμμετοχή μέλους των οικολόγων στο κυβερνητικό σχήμα με αρνητική απάντηση. Κατά τη γνώμη μου ήταν μια ευκαιρία για αυτούς και στο φινάλε αν δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη, θα μπορούσαν να αποχωρήσουν αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις από τον κόσμο.

    Πολλές καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @leondokardos
    Κι εγω αναφερω τα πραγματα οπως μου τα εχουν περιγραψει οι εργαζομενοι. Αν υπαρχει αντιθετη αποψη, θα ηθελα ειλικρινα να την ακουσω...
    Για το εκλογικο αποτελεσμα, θεωρω οτι ειναι ενα πρωτο βημα εξελιξης η αποφαση των πολιτων να φυγουν απο τα κλισε και να τιμωρησουν μια κακη κυβερνηση. Ειναι ομως ενα δειλο βημα...θελουμε πολληηηηηηη δουλεια ακομα για να φτασουμε να γινουμε πραγματικη δημοκρατια και κοινωνια πολιτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @radio marconi
    Χμμ...Το κακο θα ειναι αν ο πρωθυπουργος κανει τον...κινεζο!

    Το ακουσα κι εγω...δεν ξερω...αρχικα με ξενισε, αλλα δεν γνωριζουμε λεπτομερειες ουτε το παρασκηνιο, οποτε θα ηταν καλυτερο να περιμενουμε. Θα δω κι εγω αν μπορω κατι να μαθω...
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γειά σου πεταλουδάκι!
    Πραγματικό ξεπούλημα!!!!
    Να το πρώτο μεγάλο τεστ της νέας κυβέρνησης!
    Στο θέμα του υπουργείου περιβάλλοντος,πάντως, έκανε κίνηση ματ!
    Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος που αρνήθηκαν, για μένα είναι σάχλα!
    Αν είσαι εντάξει παίρνεις το υπουργειάκι και προσπαθείς να φτιάξεις τα πράγματα! Αν δεν "σ' αφήνουν" ή σε εμποδίζουν ή βρήκες άλλα 'ντι άλλων, ενημερώνεις τον κόσμο και τους πολίτες και τα καταγγελεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @kikop80
    Ακριβως Κικοπακο! Δεν παιζουμε πια, εδω καιγεται η γουνα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.