Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Καλησπερα σε ολους!


Αντιραφω απο τον Νεφελικα.





sharks banner small





Δεν απέχω, συμμετέχω: 10 επιχειρήματα κατά της αποχής

1. Όλοι ίδιοι είναι και σιγά μην αλλάξει τίποτα.
Άρα ας ακολουθήσουμε το δρόμο της μοιρολατρίας κι ας ανεχθούμε τη διαφθορά, την ασυδοσία και την κοινωνική αδικία που μας ταλαιπωρούν τόσες δεκαετίες. Ας μην τολμήσουμε να κάνουμε τίποτα, γιατί είμαστε αδύναμοι, φοβισμένοι και απογοητευμένοι. Ας περιμένουμε παθητικά το επόμενο σκάνδαλο, το επόμενο ξεπούλημα, το επόμενο θύμα. Κι ας αρκεστούμε στο να γκρινιάζουμε μεταξύ μας, κατηγορώντας όλους τους άλλους που σκέφτονται ακριβώς όπως εμείς. Μ’ αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον θα είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ποτέ.

2. Δεν θέλω να στηρίξω αυτό το πολιτικό σύστημα.
Η δυνατότητα ψήφου δεν στηρίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, εκτός κι αν σκοπεύεις να επιλέξεις ένα από τα δύο κόμματα που παραδοσιακά εναλλάσσονται στην εξουσία. Αντιθέτως, η αποχή συντηρεί τις μέχρι τώρα ισορροπίες και ευνοεί τις παρατάξεις που έχουν χτίσει τη δύναμη τους στην πελατειακή λογική και την οπαδική νοοτροπία. Αν θέλεις λοιπόν να δεις τον δικομματισμό να θριαμβεύει για άλλη μια φορά, πήγαινε για μπάνιο. Διαφορετικά, κάνε την παρουσία σου αισθητή με την ψήφο σου και άλλαξε το πολιτικό τοπίο. Με λίγη καλή τύχη, ίσως καταφέρουμε να δούμε κάποια στιγμή και απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές. Η ευκαιρία υπάρχει, στο χέρι μας είναι αν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη.

3. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόμμα με το οποίο ταυτίζομαι απόλυτα.
Υπάρχουν δεκάδες πολιτικά κόμματα που καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος ιδεολογίας και μεθοδολογίας. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο που να θεωρείς ιδανικό, σίγουρα υπάρχει κάποιο με το οποίο συμφωνείς περισσότερο. Μπες στον κόπο να ψάξεις τις θέσεις τους αναλυτικά, ιδίως αυτές που αναφέρονται σε θέματα που σε αφορούν άμεσα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να επιλέξεις να ανήκεις κάπου, ούτε ότι θα πρέπει να εμπιστευτείς τα πάντα σε πρόσωπα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Συμμετέχοντας σε εσωκομματικές διαδικασίες ή απλά ασκώντας πιέσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, έχεις τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσεις το κόμμα της επιλογής σου προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Και φυσικά, έχεις κάθε δικαίωμα να το απορρίψεις στις επόμενες εκλογές και να προτιμήσεις κάποιο άλλο.

4. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να συμμετέχεις πέρα από το να επισκέπτεσαι την κάλπη κάθε τέσσερα χρόνια.
Και ποιος είπε ότι το ένα αναιρεί το άλλο; Από πού κι ως πού η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποκλείει τη συμμετοχή σε άλλου είδους δράσεις; Ή μήπως αν κάποιος πάει και ψηφίσει γίνεται αυτομάτως κομματικό στρατιωτάκι και του απαγορεύεται να στηρίζει δραστηριότητες που δεν εγκρίνει η ηγεσία της παράταξης του; Αυτά είναι αστεία πράγματα, όπως αστείο είναι και να νομίζει κανείς ότι όλες οι πορείες, όλες οι συνελεύσεις και όλες οι συλλογικές διεκδικήσεις μαζί μπορούν να υποκαταστήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Το να αφιερώνει κάποιος χρόνο και ενέργεια από τη ζωή του για να ασχοληθεί με την πολιτική και μετά να φοβάται να πάει στις εκλογές να ψηφίσει ισοδυναμεί με κλωτσιά σε μία καρδάρα γεμάτη γάλα.



5. Η συνειδητή αποχή είναι πολιτική θέση.
Αόριστη και αόρατη, στο ίδιο ακριβώς τσουβάλι με την αποχή της άγνοιας και της αδιαφορίας. Χωρίς δυνατότητα να εκφράσει δημόσιο λόγο στο ευρύ κοινό. Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση να προβεί σε αποτελεσματικές κοινωνικές δράσεις. Χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα μέσα και στα θεσμικά όργανα. Και χωρίς πιθανότητα να παρέμβει στο εσωτερικό των πολιτικών παρατάξεων για να αλλάξει τις δομές και τη νοοτροπία τους. Ουσιαστικά, η “συνειδητή” αποχή το μόνο που κάνει είναι να φιμώνει την ιδεολογία από την οποία προέρχεται, επιτρέποντας να διαιωνίζονται τα αρνητικά στερεότυπα που προσάπτουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο όλοι όσοι έχουν συμφέρον από τη δαιμονοποίηση του.



6. Είμαι οπαδός της αμεσοδημοκρατίας και δεν πιστεύω σε εκπροσώπους.
Ωραία, και πώς ακριβώς θα φτάσουμε κάποια στιγμή στην ουτοπία της αμεσοδημοκρατίας; Με επανάσταση; Ας είμαστε σοβαροί… Μέχρι να το επιτρέψουν οι τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις θα είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαζόμαστε σε εκδοχές του σημερινού μοντέλου. Με εκπροσώπους που – σε έναν ιδανικό κόσμο – θα έχουν τις ικανότητες και το ήθος να διαχειριστούν περίπλοκα ζητήματα που καμία μαζική συνέλευση δεν μπορεί να λύσει. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε την κλίμακα για την οποία συζητάμε. Η Ελλάδα έχει κάπου έντεκα εκατομμύρια πολίτες, η Ευρωπαϊκή Ένωση μισό δισεκατομμύριο. Χωρίς εκπροσώπους και φορείς δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει το σύστημα. Και για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό είναι απαραίτητες οι εκλογές. Η προοπτική να μην υπάρχει καθόλου σύστημα είναι απλά αφελής, εκτός αν κάποιος ονειρεύεται μία Ευρώπη που θα αποτελείται από εκατομμύρια ολιγομελή και αυτόνομα κοινόβια. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο πάντως ήταν λίγο μετά την εποχή των παγετώνων.



7. Καλύτερα να κάνουμε εκλογική απεργία για να ρίξουμε το σύστημα.
Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά, κι ούτε πρόκειται. Μάλιστα, όσες φορές επιχειρήθηκε συντονισμένα είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Όπως και να ‘χει, είτε το ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές φτάσει το 30% είτε το ξεπεράσει, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φτάσει στο σημείο να ακυρώσει την όλη διαδικασία. Ακόμα κι αν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον όμως, το μόνο που θα συνέβαινε θα ήταν να εκλείψει ο κοινοβουλευτισμός, ανοίγοντας το δρόμο σε αυτόκλητους “σωτήρες” να αντικαταστήσουν το δημοκρατικό πολίτευμα με τη δικτατορία της αρεσκείας τους. Θέλεις να συμβάλλεις σε μία τέτοια προοπτική;



8. Αν υπήρχε ενωμένη και ισχυρή αριστερά θα πήγαινα να ψηφίσω.
Και πώς ακριβώς περιμένεις να υπάρξει όσο δεν ψηφίζεις; Σα να μην έφτανε το ανοιχτό τραύμα της μακρόχρονης διάσπασης, από τη στιγμή που αποφασίζεις να απέχεις συντηρείς τα μικροπολιτικά παιχνίδια, την ηττοπάθεια, την οπισθοδρόμηση, την πόλωση, τον παλαιοκομματισμό και τη μίζερη καθαρολογία των ευκαιριακών μικρομάγαζων. Το χειρότερο όμως είναι ότι άθελα σου ενισχύεις όλα τα κόμματα που βρίσκονται στον ιδεολογικό αντίποδα όσων πιστεύεις. Αν θέλεις μια καλύτερη και ενωμένη αριστερά λοιπόν, δεν έχεις παρά να ψηφίσεις το κομμάτι που θεωρείς περισσότερο υγιές και να βοηθήσεις να αναδειχτούν τα πρόσωπα που εμπιστεύεσαι περισσότερο. Κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια αριστερά θέλεις, τουλάχιστον ψήφισε κάποιο μικρό και ανώδυνο κομμάτι της ώστε να αυξήσεις τη συνολική δυναμική της.



9. Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες.
Κι αν η αποχή μπορούσε να απειλήσει το κατεστημένο δεν θα την συνιστούσαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Από την Αυριανή μέχρι τον Πρετεντέρη, κι από τον Παπαχελά μέχρι το Άλτερ, η καθεστωτική προπαγάνδα επιμένει να προωθεί την αποχή ως μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος. “Πηγαίνετε για μπάνιο”, “εκμεταλλευτείτε το τριήμερο”, “μαυρίστε τους κάνοντας ηλιοθεραπεία”. Οι στυλοβάτες της διαπλοκής γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε χαμένη ψήφος συντηρεί τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Θα τους κάνεις τη χάρη;



10. Δεν πιστεύω στην δημοκρατία.
Το μόνο σύστημα στο οποίο δεν έχουν οι πολίτες δικαίωμα ψήφου είναι η δικτατορία – του χουντικού, του μονάρχη ή του προλεταριάτου. Ακόμα και στην αναρχία, η έννοια της αμεσοδημοκρατίας στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις ενός συνόλου. Λυπάμαι που σου το λέω λοιπόν, αλλά αν δεν πιστεύεις στη δημοκρατία, όποια λέξη και να χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τον εαυτό σου, είναι καιρός να παραδεχτείς ότι είσαι απλά άλλος ένας φασίστας.


Σας φαινεται τραβηγμενο; Σας φαινεται υπερβολικα καυστικο; Ισως καπως επιθετικο;Χμμμ...πριν απαντησετε, σκεφτειτε μονο ελαχιστα απο οσα μας απασχολησαν και μας απασχολουν τα τελευταια χρονια, αυτα που μου ερχονται στο μυαλο με τη μια:




-Τενεζος

-Κουνεβα

-Πυρκαγιες 2007 και 2008

-Siemens

-Υποκλοπες

-Σκανδαλο με υπουργο απασχολησης και παρανομους ανασφαλιστους αλλοδαπους

-Ασφαλιστικο

-Αυθαιρεσιες της αστυνομιας

-Ανυπαρξια της αστυνομιας

-Καρτελ και ακριβεια



Θελετε κι αλλα; Γιατι ειμαι σιγουρη οτι αν το σκεφτειτε ο καταλογος ειναι ατελειωτος! Ας μην πουμε καν για παιδεια, υγεια και γενικα την υποκουλτουρα που μας ταϊζουν και την βρωμια των Μ.Μ.Ε.!!!

Ως ποτε θα τους αφηνουμε να νομιζουν πως κοιμομαστε;;;




39 σχόλια:

  1. τεράστια κουβέντα. και δεν ταιριάζει και με την ημέρα. :)
    το θέμα είναι ότι ξεχνάμε ότι την πραγματική δύναμη την έχουμε εμείς. και τις περισσότερες φορές ξεχνάμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε.
    καλό σου απόγευμα! σε ευχαριστώ πολύ. για όλα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα κ καλη εβδομαδα!
    φοβερη αναρτησ,εβαλες κ το αγαπημενο μου απο μπιλαρα...

    εγω παντως θα παω!
    εχεις δικιο οτι τα λαμογια θελουν να παμε για μπανακι...εγω παντως θα πανω να ψηφισω..οι αλλοι ας πανε για φραπε/μπανιο/διακοπες οπου θελουν..

    εγω δεν ειμαι προβατο..

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ψηφίσουμε πρωί-πρωί και μετά... κατευθείαν για μπανάκι με τη συνείδησή μας αναπαυμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @basnia
    Ενταξει...εσυ εννοειται οτι απαλασσεσαι για σημερα!!! Απο αυριο τα σοβαρα, σημερα γιορταζουμε!
    Εγω ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @laplace
    ουτως η αλλως δεν αναιρει το ενα το αλλο. Πας νωρις, ψηφιζεις και μετα για μπανιο, καφε, φαγητο κοκ...
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ασκαρδαμυκτι
    Ακριβως το ιδιο γραφαμε ταυτοχρονα! Χα! Τα μεγαλα μυαλα συναντιουνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και μόνο το ότι μας προτρέπει η φυλλάδα Κουρή να πάμε για μπάνιο σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε το εντελώς αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απέχοντας απλά ψηφίζετε ...το πρώτο κόμμα! ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...ότι χειρότερο!

    αλλάξτε τακτική λοιπόν και ψηφίστε μικρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγαλύτερο έγκλημα από την αποχή δεν υπάρχει.
    Όποιος νομίζει ότι τους τιμωρεί ή τους περνάει το μήνυμα της δυσαρέσκιάς του κάνει μεγάλο λάθος.
    Το μήνυμα μπορούν να το πάρουν με έναν μόνο τρόπο και αυτός είναι το που θα ρίξεις την ψήφο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σωστά όλα όσα γράφεις. Καμία δικαιολογία για αποχή απο τις εκλογές.
    Θεωρώ οτι καμία ψηφος δε πάει χαμένη,οτι η ψήφος μας σημαίνει συμμετοχή στα δρώμενα και μας δίνει το δικαίωμα να κρίνουμε αυτά που ακολουθούν.Θεωρώ ακόμα οτι το λευκό είναι υπεκφυγή, έλειψη γνώμης.
    Νομίζω όμως οτι τη σημερινή αδιαφορία την έχουν προκαλέσει και οι πολιτικοί μας με τη στάση τους και τις πράξεις τους. Εχουν και αυτοί ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αχ, εγώ θα σε απογοητεύσω αλλά δεν θα πάω να ψηφίσω! αλλά για κανένα λόγο από όλους αυτούς (εντάξει αν έχει καλό καιρό μπορεί να πάω για μπάνιο). κυρίως γιατί είμαι ετεροδημότης και ψηφίζω 500 και βάλε χλμ μακρυά!
    συγγνώμη αλλά δεν κάνω 1000 χλμ για τις ευρωεκλογές! αν ήταν εθνικές θα το έκανα.
    επίσης θα ψήφιζα κάτι μικρό ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα τα λεφτά είναι το σχόλιο του/της mahler76!
    Αφού είμαστε ΤΟΣΟ συνειδητοποιημένοι, ώστε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που μας προστάζει ο Κουρής, άσχετα αν αυτό είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ας πάμε να γαμηθούμε να ασπρίσουμε.
    Αει στο διάολο πιά με τέτοιες απόψεις...ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @mahler76
    Ναι, ειναι συνηθισμενη πρακτικη αυτης της εφημεριδας η προπαγανδα και η παραπληροφορηση!
    Φιλουρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΙΖ
    Γιαννη μου, ναι, αυτο ακριβως...για αυτο κανουν ο,τι μπορουν να προωθησουν την αποχη απο τη διαδικασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @γιωτα
    Εγω εκει που τρελαινομαι ειναι οταν βλεπω παιδακια 18-19 χρονων να λενε "δεν με ακφραζει κανεις"! Μα καλε μου, καλη μου...ποτε το εψαξες και κατεληξες εκει; Βεβαια, οφειλω να ομολογησω οτι κι εγω καποτε επεσα στη λουμπα αυτη του μηδενισμου και της αδιαφοριας, αλλα ευτυχως κρατησε λιγο...
    Φιλια! Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @λεοντοκαρδος
    Φυσικα, αφου θελουν να ειμαστε απογοητευμενοι και αδιαφοροι, ευθυνονται απολυτα για την κατασταση που επικρατει, καλε μου.
    Καλησπερα και καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @τοβενε
    Τοβενιτο μου, το καταλαβαινω απο τη μια, γιατι δεν ειναι μικρη η αποσταση! Μπορει κι εγω να εκανα το ιδιο...αλλα δεν νομιζω οτι θα κραταγα αλλη σταση στις ευρωεκλογες απο ο,τι στις εθνικες, δεν τις θεωρω λιγοτερο σημαντικες, οποτε αν το κανεις για τις εθνικες αξιζει να το κανεις και για τις ευρωεκλογες...το να πας εννοω...
    Φιλια και καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @βασιλιας της μοναξιας
    Νομιζω Βασιλια μου οτι παρεξηγησες τη σημασια του σχολιου του Μαλερ. Απλα, η συγκεκριμενη εφημεριδα ειναι τοσο προκατειλημμενη, τοσο πουλημενη, που κατανταει εξωφρενικο! Δεν εχει να κανει με αυτο που θελουμε η δεν θελουμε, αλλα με την προπαγανδα που δεχομαστε και με την αντισταση μας σε αυτην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρόποι διαμαρτυρίας υπάρχουν πολλοί. Καλώς ή κακώς η αποχή είναι ένας από αυτούς αλλά μάλλον όχι ο καλύτερος.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. FILOI MOU ANADIMOSIEUO EK MEROUSON FILON THS MIKRIS MARIAS POU ISOS GNORIZETE http:/mariatweety.blogspot.com

    FILOI MOU TO GLYKO MAS MARAKI TIS TELEUTAIES 2 MERES NOSILEUETAI SE POLI SOVARI KATASTASI LOGO EPEIDINOSIS TOU EGKEFALOU TIS KAI ETSI SAS KALOUME OLOUS NA PROSEUXEI8OUME ELPIZONTAS NA TA KATAFEREI GIA AKOMA MIA FORA

    PEITE TO KAI SE ALLOUS GIA PROSEUXI
    KAI GIA SIMPARASTASI
    EPISIS AFISTE KAI SXOLIA SAS STO BLOG TIS GIA SIMPARASTASI TON DIKON TIS

    SAS EUXARISTUME

    KANTE OTI MPOREITE

    Υ.Γ: OSOI FILOI DEN GNORIZUN TO MARAKI KALO EINAI NA TO GNORISOUN MESA APO TO BLOG TIS KAI NA SIMPARASTA8OUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. H SOSTI DIEU8INSI EINAI

    http://mariatweety.blogspot.com

    EK MEROUS TON FILON TIS KAI PALI SAS EUXARISTUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ σωστά τα επιχειρήματα σου για την αναγκαιότητα της ψήφου μας στις
    7 του Ιούνη.Αλλά πεταλαουδίτσα μου ,πετάξου μέχρι τον ΠΗΓΑΙΜΟ ν' ακούσεις και το παράπονο της λυγερής του επί της ουσίας.
    Μ' ενδιαφέρει η γνώμη σου,το ξέρεις.
    http://ligery.pblogs.gr
    http://lygeri.pblogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να πάμε,ναι.Αλλά συνειδητοποιημένοι,για το πού θα ρίξουμε την ψήφο μας.Κι όχι για τον χαβαλέ μας.Επειδή πρέπει να το κάνουμε
    Τώρα αν θα εισακουστούμε,αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τελικά, το να κλοτσήσουμε τη καρδάρα και να χυθεί το γάλα, είναι καλό? Με μπέρδεψε!

    Καλησπέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @sdryche
    Γυρισες;; Επιτελους!!!
    Ερχομαι απο εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ανωνυμος
    Ευχαριστω για την ενημερωση, θα περασω αμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @λυγερη
    Καλημερα κοριτσι μου, τωρα ειδα το σχολιο σου, θα ερθω στο μπλογκ σου να ψαξω να βρω το ποστ αυτο και θα το συζητησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ανιμα
    Ε ναι! Να βρουμε καποιον που να μας εκφραζει στα βασικα και που να πιστευουμε οτι εχει δυνατη φωνη για την Ευρωπη, αλλιως δεν εχει νοημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @radio marconi
    Τι να σου πω...οταν το γαλα εχει ξινισει η οταν η αγελαδα βγαζει αρρωστο γαλα, τοτε μαλλον ειναι πολυ καλυτερο να το χυσουμε παρα να το πιουμε, δεν νομιζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με βρίσκεις σύμφωνο! :)
    Φωνή-εν θα με βρεις στις 7!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αντέγραψα και εγώ το κείμενο και το ανέβασα στο κομματικό μου μπλογκ και μιας και ανέφερα το κομματικό μου μπλογκ: στις Ευρωεκλογές θα ψηφίσω Οικολόγους Πράσινους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ιωαννηςκ
    Καλημερα και καλωσορισες!
    Καλα εκανες και το αντεγραψες, αρκει να εχει λινκ προς το Νεφελικα!
    Απογοητευτηκα πολυ με τις εκλογες...για αλλη μια φορα αφησαμε την ευκαιρια να παει χαμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να μαι ξανά λοιπόν.

    Η γνώμη που παραθέτω και η απάντηση μου σε αυτά που διάβασα, απευθύνεται και στον άνθρωπο που το έγραψε..απλά εδώ το είδα και εδώ θα απαντήσω..

    Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω..

    Γράφει λοιπόν...''Λυπάμαι που σου το λέω λοιπόν, αλλά αν δεν πιστεύεις στη δημοκρατία, όποια λέξη και να χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τον εαυτό σου, είναι καιρός να παραδεχτείς ότι είσαι απλά άλλος ένας φασίστας...''

    Είναι ίσως ότι πιο άκυρο έχω διαβάσει ποτέ μου..είναι ότι πιο προκλητικό από ανθρώπους που στηρίζουν και προσπαθούν να αλλάξουν όπως λένε το ρου της ιστορίας να μιλάνε με τέτοιο καθεστωτικό τρόπο…

    Είναι σαν να ακούω όλο αυτό το συρφετό των φανατισμένων της κάθε θρησκείας, να μιλάνε τόσο προσβλητικά για αυτούς που δε πιστεύουν π.χ. στον χριστιανισμό, η στο κοράνι ή όπου αλλού. Πριν μερικά χρόνια είχα ακούσει το Χριστόδουλο να λέει ότι ο μουσουλμάνος είχε την ιστορική ατυχία να μάθει να ζει κάτω από ένα ψέμα και να μην έχει την ευκαιρία να μάθει να ζει κάτω από τις αρχές του Χριστιανισμού..μάλιστα θεώρησε κατώτερους ανθρώπους τους ανθρώπους του Ισλάμ γιατί προβάλλουν το ψέμα και άλλα πολλά όπως μας έλεγε ο Χουντόδουλος…

    Έτσι και τώρα.. όποιος δεν πιστεύει κάτω από αυτούς τους όρους της δημοκρατίας που έχουμε είναι φασίστας..ζήσαμε για να το ακούσουμε και αυτό.

    Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν ασπάζεται τη δημοκρατία αυτή που μας έχουν επιβάλει(..αλήθεια δημοκρατία είναι αυτό που έχουμε..;..απλά ρωτάω..), αλλά ασπάζεται την ευθύνη του σαν άνθρωπος να βοηθάει καθημερινά τον συνάνθρωπο του, να φροντίζει να παλεύει καθημερινά ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, καταπίεσης και επιβολής, να παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και άλλα πολλά αυτός ο άνθρωπος που δεν στηρίζει τη εκάστοτε δημοκρατία και κατ επέκταση τις εκλογές είναι φασίστας;

    Ξέρετε πόσοι άνθρωποι αυτή τη δημοκρατία που μας παρουσιάζουν και παρουσιάστηκε και στο κάτωθι κείμενο, δεν την θέλουν;..και μιλάω για ανθρώπους που ο γνώμονας τους είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η κοινωνική αλληλεγγύη κ.α . Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι είναι φασίστες..το ξαναγράφω για να το πιστέψω αυτό που διάβασα..είναι φασίστες..Επειδή χθες ήταν ημέρα μνήμης για τον Μανό Χατζιδάκι(..σαν χθες έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια)..ο Μάνος λοιπόν ήταν φασίστας όταν έλεγε πως η δημοκρατία δεν είναι η Ε.Ε. αλλά ούτε οι εκλογές,..όταν έλεγε πως στο όνομα της δημοκρατίας έχουν γίνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ήταν φασίστας που πίστευε στους αναρχικούς και σε αυτά που πρεσβεύουν, ήταν φασίστας που έλεγε πως η λύση δεν είναι η δημοκρατία αλλά η ευθύνη του καθένα στη καθημερινή του ζωή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και βέβαια ο καθένας έχει τη γνώμη του..σεβαστή πάνω από όλα..απλά διαφωνώ κάθετα στο γεγονός ότι η δημοκρατία και οι θεσμοί της είναι η λύση , και όσοι δε το ασπάζονται είναι φασίστες..εάν είχα δει τη δημοκρατία θα ήξερα τι αντιπροσώπευε..επειδή εγώ δεν έχω δει δημοκρατία μέχρι τώρα στη ζωή μου, δεν ξέρω..έκτος και αν είναι όντως αυτή η δημοκρατία που έχουμε..

    Το γεγονός ότι μιλάω και έχω πάτημα ώστε να με ακούσει έστω και ένας άνθρωπος το οφείλω σε ανθρώπους που μάτωσαν και εξορίστηκαν στη Ζώη τους. Που πέθαναν για κάποια ιδανικά ..αλήθεια ποια είναι αυτά τα ιδανικά;

    Για να μη γράφω 2 μέρες λοιπόν και κουραστείς απίστευτα πιστεύω πως η αποχή και το έγραψα και στο blog μου δεν είναι και δεν πρέπει να έχει πολίτικο κριτήριο.. είναι Αποχή ανθρώπων..

    Το γράφω συνέχεια στο blog μου και θα το γράφω ακόμα περισσότερο..

    Μετά της φωτιές στη Πελοπόννησο και ενώ 100 συνάνθρωποι μας οι στάχτες τους ήταν στον ουρανό, όλα τα κόμματα, ΟΛΑ όμως, μετά από 3 μέρες ξεκίνησαν προεκλογικές συγκεντρώσεις..γέμισαν τις πλατείες και τους δρόμους με σημαίες φωνάζοντας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ..Και αυτός ο κόσμος, που στο όνομα των εκλογών και των κομμάτων πήγε στους δρόμους, αντί να σκύψει και να μη μιλήσει καθόλου, να κάτσει σπίτι του και να μη συμμετάσχει στις προεκλογικές και συνάμα προκλητικές συγκεντρώσεις, θα μου πει που δεν θα ψηφίσω και θα απέχω από αυτό το σύστημα φασίστα;

    Εγώ με όλο αυτό το συρφετό των απάνθρωπων που στο όνομα της ψήφου δεν έχουν στάλα ανθρωπιά δεν θα απολογηθώ …προτιμώ όχι απλά να μη ψηφίσω αλλά να φτύσω το καθένα από αυτόν που στις εκλογές του 2007 πήγε σε συγκεντρώσεις και ψήφισε κιόλας..100 άνθρωποι το ξαναλέω καιγόντουσαν ζωντανοί..που είναι η ανθρωπιά μας..; που είναι ;

    Η δημοκρατία που στα χείλη του κάθε ένα έγινε καραμέλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπεί, έχει ως πρώτο μέλημα τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟ.. που τη είδατε εσείς τη λέξη άνθρωπο, που είδατε σεβασμό στα ιδανικά αυτής της λέξης, που την είδατε λοιπόν τη δημοκρατία..; Αλήθεια όλοι αυτοί που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πως θα τους χαρακτηρίζατε.; δημοκράτες πιθανώς..; φασίστες μήπως..; πως..; αλήθεια θα θελα να μάθω που κατατάσσονται όλοι αυτοί..

    Η λύση είναι και θα είναι στη καθημερινότητα μας..εμείς είμαστε η λύση.

    Η δυσαρέσκεια δεν εκφράζεται με την ψήφο. Εκφράζεται με κοινωνικούς αγώνες. Με άμεσες και πολύμορφες δράσεις στην καθημερινότητα…

    Πότε όλα αυτά τα χρόνια νιώσατε ‘’ενεργός πολίτης’’ ψηφίζοντας..;

    Αντιγράφω και εγώ λοιπόν ένα ενδιαφέρον κείμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. {Οι πολιτικοί πάντα μας καλούσαν να ψηφίσουμε να επαναπαυτούμε και να τους αφήσουμε να αποφασίσουν αυτοί για εμάς. Να ευθυγραμμιστούμε πίσω από ειδικούς της εξουσίας σε ένα είδος παθητικής εξουσίας. Και εμείς τους ακλουθούμε πιστά. Αφήνουμε να διαιωνίζεται ο διαχωρισμός μεταξύ ηγετών και ηγουμένων, μεταξύ αντιπροσώπων και αντιπροσωπευόμενων, μεταξύ οργανωτών και οργανωμένων. Αρνούμαστε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας.

    Καλούμαστε λοιπόν να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους της νέας αυτοκρατορίας στα πρότυπα αυτής των Η.Π.Α. Ένα ακόμα κέντρο αποφάσεων με τη διαφορά πως αυτή τη φορά έχουμε την αυταπάτη πως είμαστε και εμείς κομμάτι του. Για τα επόμενα χρόνια αυτοί που εκλέξαμε θα αποφασίζουν για τις ζωές μας σε ένα άλλο κέντρο πιο μακριά από μας(πάντοτε για εμάς!).

    Θα αποφασίζουν ποιοι «τριτοκοσμικοί» θα γίνουν σκλάβοι μας και ποιοι θα πεθάνουν στην προσπάθεια αυτή. Θα αποφασίζουν ποιοι είναι «τρομοκράτες» και ποιοι «νομοταγείς πολίτες».

    Θα αποφασίζουν ποιοι θα πρέπει να πληρώσουν την οικονομική κρίση. Και αυτοί προφανώς δεν θα είναι τα κατά τόπους αφεντικά αλλά εμείς. Μια οικονομική κρίση από τα αφεντικά για εμάς.}

    Και κάτι τελευταίο..

    Μήπως ξέρετε πόσα παίρνει ένας ευρωβουλευτής το μήνα;

    Για όσους δε ξέρουν λοιπόν παίρνει 17000 μεικτά.

    Εγώ κούκλα μου αυτό με εξοργίζει..με εξοργεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος από όπου και αν ανήκει να πληρώνεται 17000 ευρώ..δηλαδή για 5 χρόνια 85.000 ευρώ!

    Και θα πάω να ψηφίσω και να στηρίξω ένα τέτοιο τραγικό και συνάμα εξοργιστικό σύστημα εκλογών;

    Η δυσαρέσκεια μου για αυτό το απίστευτο πράγμα ένα ευρωβουλευτής να πληρώνεται με τέτοια υπέρογκα ποσά πως θα πάρει σάρκα και οστά..; ψηφίζοντας ένα μικρό κόμμα; Είναι δυνατόν;

    Εάν σε όλους εσάς σας αρέσει που Πλευρης και ο κάθε Πλεύρης παίρνει τόσα λεφτά ενώ εσεις αγωνίζεστε για μία καλύτερη Ελλάδα πηγαιντε και ψηφίστε για Ευρωβουλευτές και για Ευρωκοινοβούλιο..έτσι θα λύθει το προβλημα.

    Εάν εμεις οι ίδιοι δεν αλλάξουμε την καθημερινότητα μας, δεν προσπαθησουμε να κάνουμε τη ζωη τη δικη μας και του διπλα καλυτερη τοτε παιδιά δυστηχώς το χάσαμε το ματσάκι.

    Πάντα με γνωμονα ανθρώπινο..

    Το μοναδικό που θα ήθελα να κάνεις εάν θες επειδή εδώ σε κούρασα απίστευτα με το σεντόνι να διαβάσεις εάν θες την τελευταία μου ανάρτηση για να έχεις ακόμα πιο ολοκληρωμένη γνώμη.

    Είναι τόσο μεγάλο το ζήτημα που ειλικρινά νομίζω πως ούτε το 5% από αυτά που θέλουμε να πούμε δεν θα τα αποτυπώσουμε εδώ μέσα.

    Και το ύφος μου δεν έχει να κάνει σε κανένα πρόσωπο..το ξαναλέω πως σέβομαι απόλυτα τη κάθε γνώμη, αλλά θα υπερασπιστώ με κάθε δύναμη τα πιστεύω μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @artistz
    Την διαβασα την τελευταια σου αναρτηση, αλλα δεν εχω προλαβει να σχολιασω, τη διαβασα το μεσημερι.
    Παμε λοιπον στα καθεκαστα.

    Καταρχην, το μονο που μπορω με σιγουρια να πω για τον ανθρωπο που εγραψε το κειμενο ειναι οτι πιστευει απολυτα στην αμεση δημοκρατια και στην αλλαγη της νοοτροπιας του καθενα μας ξεχωριστα στην καθημερινοτητα μας. Ο ιδιος εχει πολλακις αγωνιστει για αυτο. Αυτες ειναι οι παγιδες οταν κανεις αναδημοσιευση, γιατι εσυ που παρακολουθεις καιρο καποιον εχεις πλεον καταλαβει το υφος και το ποιον του και διαβαζεις πισω απο τις λεξεις...ο αλλος ομως που βλεπει ενα ξερο κειμενο, οχι. Ο Ελικας οταν μιλαει για δημοκρατια, δεν εννοει αυτο που σημερα κατ' επιφασην εχει αυτο το ονομα, λεει ομως οτι αν δεν πιστυεις στην δημοκρατια σαν ιδεα, τοτε το μονο που απομενει ειναι ο φασισμος. Και οτι για να φτασουμε σε μια πιο αμεση δημοκρατια με συμμετοχη ολων, πρεπει πρωτα ρεαλιστικα να δουμε τι γινεται και να αλλαξουμε πρωτα το πολιτικο σκηνικο. Αν ομως απεχουμε πως θα το αλλαξουμε;Δεν απαντω περαιτερω στο κειμενο γιατι δεν μπορω να μιλαω εκ μερους του.

    Θα σου πω τις δικες μου αποψεις.

    Θεωρω τραγικο οτι μετα τις φωτιες του 2007 εγιναν καπακι εκλογες και ο κοσμος ψηφισε οπως ψηφισε.
    Θεωρω τραγικο να εχουμε καταντησει τη δημοκρατια ανεκδοτο και μαλιστα κακοειπωμενο.
    Θεωρω την ψηφο δικαιωμα αλλα και υποχρεωση, ως το τελευταιο οχυρο δημοκρατιας που εχουμε και οφειλουμε να το διαφυλαξουμε.
    Φυσικα, συμφωνω οτι με γνωμονα την ανθρωπια, πρωτα και κυρια πρεπει να αλλαξουμε νοοτροπια, να ανοιξουμε καρδια και αγκαλια στο συνανθρωπο μας, να ξεφυγουμε απο τη λαμογια, να ξαναβρουμε τις αξιες μας κι ετσι σιγα σιγα να φτιαξουμε τον κοσμο.
    Ομως, η συμμετοχη στις εκλογες δεν εχει σχεση με αυτο. Αυτη ειναι σταση ζωης, ειναι καθημερινοτητα, τροπος σκεψης. Και μαλιστα, κατα την αποψη μου παντα, ενας τετοιος τροπος σκεψης ειναι που επιβαλει τη συμμετοχη στα κοινα και τη μη αποχη απο τις εκλογες. Δεν εχουμε αλλο τροπο να στειλουμε μηνυμα οτι σιγα σιγα ξυπναμε και απαιτουμε αλλαγη. Και αν απεχουμε, τοτε προτεινε μου αλλον τροπο να απαιτησουμε, να διεκδικησουμε καλυτερη πολιτεια και καλυτερους πολιτικους, ειμαι πραγματικα ανοικτη σε καθε προταση γιατι ειμαι εξισου απογοητευμενη. Ψαχνω να βρω λυσεις και τροπους, αλλα εξακολουθω να θεωρω οτι απεχοντας ειναι σαν να λεμε οτι δεν μας νοιαζει.
    Ακομα κι οσα λες για τους απαραδεκτους μισθους τους, αν θελουμε να το αλλαξουμε, μεσα απο τους θεσμους θα το κανουμε αναγκαστικα, οποτε δεν γινεται να απεχουμε. Αντιθετα, οσο πιο ενεργοι γινομαστε και στην καθημερινοτητα αλλα και σε καθε αλλη ευκαιρια (οπως οι εκλογες)δειχνουμε τη θεληση μας να επιβαλουμε την εφαρμογη μιας δημοκρατιας που δεν θα μας πεταει εξω απο οσες αποφασεις μας αφορουν.
    Αλλα, η συζητηση αυτη μπορει να κρατησει αιωνες...
    Οσν αφορα το τελαυταιο σου σχολιο, θα σου απαντησω με μια αγαπημενη μου φραση του Βολταιρου:
    "μπορει να μη συμφωνω ουτε με μια λεξη απο οσα λες, αλλα θα υπερασπιζομαι και με τη ζωη μου ακομα το δικαιωμα σου ελευθερα να λες οσα πιστευεις"

    Καλο σου απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σιγουρα αυτή η συζήτηση θέλει χρόνο και συνάμα τόνους μελάνι..απλά να σου απαντήσω σε καποια πράγματα που έθιξες.
    Για τον άνθρωπο που ανέβασε την ανάρτηση έχω διαβάσει αρκετές αναρτήσεις του και έχω αποκτήσει άποψη..και εννοείται πως δεν υπάρχει λόγος να αναλύουμε τη γνώμη του..ο καθενας έχει τη γνωμη του και τα πιστεύω του..εγω απλά αντιδρώ σε καποια λεγόμενα του..και στεκομαι σε αυτο που λες οτι χρειάζεται ρεαλισμος για να πας μπροστά..ο ρεαλισμός δεν πιστευώ οτι έγγυται σε ψήδο σε μικρα κόμματα,και ουτε βέβαια πιστευω οτι το εκλογικό συστημα και εν γένει το πολιτικο σύστημα μπορεις εκ των έσω να το πολεμησεις..εαν οπως λενε είναι δύσκολο να το πολεμησεις απ'εξω σκέψου και δες πόσο πιο δύσκολο είναι να το πολεμησεις απο μεσα..έχει τόσο καλα φτιαχτει απο όλους αυτους που οποιος προσπαθησει να κουνηθει να συντριβεται..και αν όχι με τη μία, σε βαθος λίγου χρόνου σίγουρα..
    Χρειάζεται τόνους συνειδηση στο μυαλο του Ελληνα να βάλεις που κυριολεκτικά είναι τόσο δύσκολο έως ακατόρθωτο..και παντα μιλαω για αυτό που εγραψες περι ρεαλισμου στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού...
    Για την ανθρωπια και το κοινωνικο χαρακτήρα που πρεπει να διέπει καθε άνθρωπο,οπως τονιζουμε και οι δύο, δεν νόμιζω οτι έχει να κάνει μόνο σαν στάση ζωής και τρόπο σκέψης στη καθημερινοτητα..και οι εκλογές είναι στάση ζωής..εαν σέβεσαι την εννοια ΑΝΘΡΩΠΟ δεν μπορείς να συμβιβαστείς με τον όρο εκλογές οπως της εφαρμόζουμε εδώ(..αλλα και στις περισσοτερες χώρες..)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα σου πω ενα παράδειγμα..Πριν λίγο διάστημα οπως θα θυμασαι είχαμε το θεμα του ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ..οπως ξερεις εμεις ειμασταν συμφωνοι για το ευρωσύνταγμα(..άραγε εσένα που ψήφισες στις εκλογές σε ρωτήσαν..;)..οπως επισης θα θυμάσαι για να εγκριθεί κάτι τετοιο χρειάζεται η συμφωνη γνώμη όλων των χωρών της Ε.Ε...και όντως μία χώρα δεν το εγκρινε..η ΙΡΛΑΝΔΙΑ..και ξέρεις γιατί..;γιατι έκανε δημοψήφισμα...και ο κοσμος δεν τον ηθελε..κοινως δηλαδή οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ της ιρλανδιας μας έσωσαν απο άλλη μία παλινωδία..
    Εμας εδώ ούτε καν μας ρωτησαν..το θεωρουσαν δεδομενο και όχι βέβαια γιατι το θελαμε γιατί βόλευε όλους αυτους και γιατί αυτό μας είπαν να κάνουμε..που είναι εδώ ο ρεαλισμός.;
    τι να δω ρεαλιστικά..;
    Οταν μιλαμε για εξουσία και για ανθρώπους που την επιθυμουν δεν μπορουμε να μιλαμε για ρεαλισμό.
    Εγω πιστευω οτι το κλειδί ειναι η συμμετοχη στους αγώνες..η συμμετοχη στα κοινωνικά προβλήματα που καθημερινα παρουσιάζονται..θελει θύσιες και απο εμάς τους ίδιους.
    θα σου πω ενα παράδειγμα..
    Το εργασιακο είναι ενα προβλημα που ανέκαθεν είχαμε πρόβλημα..οταν γίνονται απεργίες ΜΟΝΟ οι άμεσα θιγμένοι κατεβαίνουν στους δρόμους..εκει είναι που πρεπει να μπουμε μπροστά..ολοι να απαιτησουμε ..ολοι να διεκδικησουμε..και οχι μία μερα..στο δρόμο μεχρι δικαίωσης..τον βλέπειε τον ΘΟΔΩΡΑ..παλεύει μέχρι εσχάτων..σκέψου να ήταν κάτω και άλλοι..και δε βγάζω την ευθυνη που μου αναλογει..θελει αγώνα με καθε μεσο..να θυσιαστουμε και εμεις για κατι καλύτερο..δεν είναι δυνατον σε καθε πορεία που γίνεται για κάποιο ζήτημα να είναι μόνο οι ''γνωστοι-άγνωστοι'' κάτω..και να οτυς βρίζουμε κιόλας ως κουκουλοφόρους αλήτες τραμπουκους και το πιο θεικό οτι με το να σπάνε χαλάνε τον αγώνα των άλλων..ποιων άλλων..;του καναπέ..;εαν είναι δυνατόν..και βέβαια δεν συμφωνω να πας σε πορεια και να τα σπας,αλλα όπως ειχε πει και ο Χατζιδακις ..''Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συμμετοχη σε καθε μοργη αγώνα θελει..να μας νιώσουν στο δρόμο,και οχι μονο 500..να γινουμε χιλιαδες..αφου όλοι είμαστε στεναχωρημενοι..ΟΛΟΙ...τι περιμενουμε..;συμμετοχη στους αγωνες...να θυσιαστουμε και εμεις...τοτε ναι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στα κοινά...
    Στα κοινα δε συμμετεχεις με το να ψηφισεις και να αράξεις στο σπιτακι σου για 4 χρόνια και μαλιστα οπως λενε και οι περισσοτεροι με τη συνειδηση τους καθαρή..σοβαρά ρε παιδιά μιλαμε..;η συνειδηση ειναι καθαρη οταν ψηφίζεις και οταν δεν απεργεις και δεν συμμετεχεις σε καθε μορφη αγώνα νιώθεις καλά..;

    ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ..ΝΑ ΜΗΝ ΥΣΗΧΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..
    Και επειδη το ανεφερα ας το ολοκληρωσω κιολας..στα εργασιακά χρειαζεται η δημιουργία σωματειων καθαρου μη κομματικου..καμια ταμπέλα στα σωματεια..να διαφυλαχτουν τα δικαιωματα του καθενα μας..τωρα δες για τι συνδικαλισμό μιλάμε..το ενα σωματείο πρασινο..το αλλο μπλε..το αλλο κόκκινο..το ΠΑ.ΜΕ. εαν είσαι Κ.Κ.Ε. θα σε βοηθησει μέχρι εσχάτων..εαν όχι..τράβα στο κομμα σου θα σου πουν..και εάν δεν έχεις..;γίνε μέλος τους και θα σε βοηθήσουν..
    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ..
    Θες να το προχωρησουμε το θεμα πως μπορουμε να γινουμε ακομα πιο ενεργοί..;συμμετοχη στους αγωνες της καθε γειτονιας..να αποκτησει καθε γειτονια συλλογικότητα και ευθύνη..ήδη πολλες περιοχες αποκτάνε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους..δημιουργουν συλλογικότητες και παίρνουν τη κατασταση στα χέρια τους..ΕΚΕΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ..γιατι εαν το ενα πετύχει θα πετυχουν και τα αλλα..στηριξη και βοήθεια..και ήδη υπάρχουν πολλα παραδείγματα..
    Θες συνέχεια..;
    Καθολική συμμετοχή σε καθε μορφής αγώνα..π.χ.σε λιγες μέρες ετοιμαζεται συγκεντρωση και πορεία γιια βοήθεια προς τους μετανάστες και στα όσα ετοιμάζουν να τους κάνουν(..στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.α.)..εαν ΠΑΛΙ στη πορεία ειναι 500 άτομα τη μυνημα θες να περάσει..;εαν όμως μαζεψει μία τεραστια μάζα ανθρώπων,και θα εισακουστουν και ο κόσμος θα δει εκτος απο τους ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ και αλλον κόσμο να απαιτει ανθρωπιά προς όλο το κόσμο..και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε μία απάντηση στο ΛΑΟΣ και σε ολα τα φασιστοείδη που να πάνε..στο χερι μας είναι..
    Θες και αλλα να σου πω..;δεκαδες πράγματα κουκλα..και εσυ τα γνωρίζεις και εσυ τα ξέρεις..
    Οι εκλογες δεν είναι η μοναδικος δρόμος για να τους δείξουμε οτι υπάρχουμε..ας είμαστε πρωτα υπεύθυνοι με τους ευατους μας και στουε τρόπους που αντιμετωπιζουμε τα προβλήματα και μετα έρχεται και η σειρα της ψήφου..που εμένα και το ξαναλέω με βρίσκει ΑΚΡΑ αντίθετο..
    Να σαι καλά..φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.