Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΔΡΑΣΕΙΣ

Δυο τα θεματα και πολυ καυτα!!!!



1) Ασωπος

Το ξερετε, το εχουμε συζητησει, καιει και τσουρουφλαει! Δεν θυμαστε; Εδω ειμαστε! Ο ΣΚΑΙ λοιπον, αποφασισε να ασχοληθει σοβαρα με αυτο το εγκλημα και ζηταει τη συμπραξη ολων μας για να απαιτησουμε επιτελους απο την πολιτεια να αναλαβει δραση ουσιαστικη και να παψει να αδιαφορει η να κανει πως ενδιαφερεται με μπαλωματα της κακιας ωρας. Δειτε εδω το σχετικο κειμενο και υπογραψτε, αν συμφωνειτε.
Ο Ασωπος αυτη τη στιγμη βαφεται. Οχι μονο καφε απο τη λασπη και τη μολυνση. Αλλα και κοκκινος απο το αιμα οσων αρρωσταινουν και πεθαινουν εξαιτιας της. Μεγαλων και παιδιων. Εκουσιως και ακουσιως υπευθυνων, αλλα και εντελως αθωων. Αυτο δεν γινεται να συνεχιστει. Πρεπει να παρουμε ολοι θεση. Παμε να ξαναβαψουμε γαλαζιο τον ποταμο!



2) Ανθρωποι μοναχοι

Κανει κρυο. Ειναι χειμωνας. Εισαι στο σπιτακι σου. Πινεις καφε και κουκουλωνεσαι με την κουβερτα. Το καλοριφερ στο φουλ. Τελεια ετσι; Αν εχεις και καλη παρεα, ακομα καλυτερα!
Ελα ομως που, καπου εκει γυρω σου, υπαρχει καποιος που δεν εχει ουτε κουβερτα, ουτε παρεα, ουτε καφε, ουτε καλοριφερ. Δεν εχει καν σπιτι. Δεν εχει φαγητο! Δεν εχει εναν ανθρωπο δικο του.
Μην κλεινεις τα ματια. Ανοιξε τα χερια.
Οι Ελληνες Ενεργοι Πολιτες και η ομαδα δρασης πολιτων Homeless Support διοργανώνουν:

την Κυριακή 22/02/2009 και τις ώρες 10:00 - 17:00, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Πανεπιστημίου, στάση μετρό Πανεπιστήμιο (γραμμή 2),
συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, και πιο συγκεκριμένα, υποστρώματα και υπνόσακους, για τους άστεγους της Αθήνας.

Οι υπνόσακοι και τα υποστρώματα που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν άμεσα, από εμάς τους ίδιους, στους αστέγους που έχουν για σπίτι τους τις γειτονιές, τις πλατείες και τα παγκάκια της Αθήνας.
Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορούν και θέλουν, να φέρουν βοήθεια αλλά και να βοηθήσουν στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των αστέγων.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει την ίδια και την επόμενη νύχτα, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους που ζουν στην πρωτεύουσα.


Για πληροφορίες:
Βασιλική Τζανάκου: τηλ. 6977 322 899
Στάθης Διομήδης: τηλ. 210 57 22 034 και 6972 259 600

e-mail: homeless.support14@gmail.com, ellinesenergoipolites@gmail.com
blog: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/
site: http://www.facebook.com/event.php?eid=49883386238


Σε κανεναν δεν αξιζει να ζει μονος. Δυστυχως καποιοι συνανθρωποι μας, ειτε απο αμελεια της Πολιτειας, ειτε ακομα κι απο λαθος επιλογες, ζουν μονοι κι εξαθλιωμενοι. Ειμαστε ολοι συνυπευθυνοι. Αν θελουμε να κοιμομαστε ησυχοι τα βραδια, δεν μπορουμε να μενουμε αμετοχοι.
Μπραβο στα παιδια για την πρωτοβουλια!
Σταθη και Μαρινα, το εχωπει απειρες φορες, ειναι μεγαλη μου τιμη που σας γνωρισα! Αν υπηρχαν κι αλλοι σαν εσας, ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος!

30 σχόλια:

  1. θα σταθώ κυρίως στην πρωτοβουλία για τους αστέγους. αυτούς τους ανθρώπους, όπως έγραψα και στο σχόλιό μου στην ρόουντ αρτιστ τους θυμόμαστε εμείς αλλά και η πολιτεία στις γιορτές και στα συσστίτια που τις συνοδεύουν. και μετά λες και λύνονται τα προβλήματα και οι αντιξοότητες. χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία. και ας είναι αυτό μόνο η αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διάβασα για την πρωτοβουλία για τους άστεγους και, πραγματικά, το θεωρώ μια κίνηση αξιόλογη. ένα βηματάκι παραπάνω προς την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να υπάρχουν κινητοποιήσεις για θέματα περιβάλλοντος όπως αυτό του Ασωπου, αλλά και ένδειξη ανθρωπιάς για τους άστεγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πραγματικα φοβερη η πρωτοβουλια για τους αστεγους!
    καλο σκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ έχω μια απορία: ένα τανκ λιγότερο να αγοράζαμε (ξέρετε... εκείνα που προμηθεύονται οι ένοπλες δυνάμεις για να παίρνουν μίζα κάποιοι "ψηλά", και μένουν ακίνητα επί χρόνια γιατί δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά τους ή λείπουν ανταλλακτικά)θα μπορούσαμε να στεγάσουμε όλους τους άστεγους της Αθήνας!

    (και μη τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει αυτό που είπα για τα "ακίνητα τανκ" γιατί θ' ανοίξω το στόμα μου και θα μετανιώσουν εκείνοι που μου φόρεσαν κάποτε το χακί και μου πέρασαν και παράσημο στο στήθος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα μέσα στα πράγματα και στις επάλξεις..μπράβο Πεταλουδίτσα μου..ευτυχώς που υπάρχουν μπλόγκερς σαν εσένα..Καληνύχτες χαρωπές (μες στη μαυρίλα των καιρών)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tovene 592
    Ακριβως Τοβενιτο! Για την πλειοψηφια απο εμας οι αστεγοι ερχονται στο νου μας σε γιορτες και "ημερες αγαπης". Ευτυχως, υπαρχουν ανθρωποι που εθελοντικα εργαζονται γι' αυτους ολο το χρονο!!!
    Καθε τι που μπορει να κανει κανεις καλο ειναι...δυστυχως οχι αρκετο, αλλα καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @unclescrooge
    Εχω φτασει στο σημειο να εχω πολυ μεγαλυτερη εμπιστοσυνη σε τετοιου ειδους πρωτοβουλιες μικρων ομαδων πολιτων, παρα σε μεγαλες κινησεις, δωρεες, τηλεμαραθωνιους, gala φιλανθρωπικα (απεχθανομαι αυτη τη λεξη!) κτλ. Τα παιδια αυτα τα ξερω και ειμαι σιγουρη πως η οποια βοηθεια θα φτασει στον προορισμο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @λεοντοκαρδος
    Ας κανει ο καθενας ο,τι μπορει, εστω και λιγο και ισως κατι να γινει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τιποτα δεν θα αλλαξει αν λεμε "εγω δεν μπορω να κανω τιποτα μονος μου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @laplace78
    Ρομποτακο μου, εκει που καποιοι αλλοι λενε αυτο πρεπει να κανουμε η το αλλο θα ηταν καλο, υπαρχουν ανθρωποι που τα κανουν πραξη ολα αυτα και δινουν οι ιδιοι το παραδειγμα και το κινητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ασκαρδαμυκτι
    Ξερεις ποσες τετοιες αποριες εχω εγω;;; Αστα! Απο που να το πιασω και σταματημο δεν θα εχω!
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @suspiria
    Ε απο καπου πρεπει να αρχισουμε Σουσπι μου! Ειδικα εφοσον αυτοι που τους πληρωνουμε για να ενδιαφερονται κοιμουνται τον υπνο του δικαιου (τρομαρα τους!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Οναρ
    Οι καιροι ειναι τοσο μαυροι οσο τους βλεπουμε...καπου αναμεσα στα συννεφα βλεπω το ουρανιο τοξο η μου φαινεται;;
    Καλημερες αισιοδοξες και πολυχρωμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για ν' αλλάξει κάτι
    για να μην αισθάνονται
    άνθρωποι μόνοι χωρίς συμπαράσταση
    χρειάζεται όλοι να βάλουμε πλάτη !!!
    Νομίζω πως πάνω απ' όλα προσφέρουμε
    στον εαυτό μας - γινόμαστε Άνθρωποι ...
    Καλή βδομάδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @side21
    Συμφωνω απολυτα! Προσφερει καθε τετοια κινηση απιστευτη ηθικη ικανοποιηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σωστά σε βγάζει. Πρόκειται για παιχνίδι που ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία. Συμπληρώνεις εκεί τα στοιχεία που ζητάει και κάνεις επικόλληση το κειμενάκι της καταχώρησης ή γράφεις κάτι δικό σου. Σκοπός είναι να πιεστεί ο δημιουργός να αλλάξει το όνομα στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @μιχαλης
    Ευχαριστω, θα περασω να το ξαναδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά το post "δράσεις"να περιμένουμε post"αποδράσεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @νικος
    Ετσι ελεγα, αλλα με προλαβε ο Παλαιοκωστας!!!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οχι...κανει αποδρασεις! Και με μεγαλη επιτυχια μαλιστα!
    Καλα εισαι Νικολη;
    Καλησπερα (ξαναλεω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @νικος
    Smile Νικολη! Να σκασουν οι οχτροι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λές ε;Δεν το είχα σκεφτεί..!Τι μαθαίνει κανείς στο μπατερφλαι γουορλντ τελεια μπλογκσποτ τελεια κομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @νικος
    Εμ τι το περασες το κουκουλι μου, ο,τι κι ο,τι; Εδω προσφερουμε μαθηματα ζωης! Και τσαμπα παρακαλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πεταλούδα δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Θα επανέλθω με ποστ στο blog μας και αν περάσεις να ρίξεις μια ματιά νομίζω και θα καταλάβεις και θα συμφωνίσεις μαζί μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.