Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ENOUGH IS ENOUGH!

Αρκετα πια! Αρκετα! Ολοι μιλανε για μια κριση, που ακομα δεν εχει ερθει! Τα ΜΜΕ τρομοκρατουν τον κοσμο, μιλανε για ανεχεια και φτωχια και ανεργεια, που ομως υπηρχαν ακριβως τα ιδια πριν απο ενα εξαμηνο, δεν εκτοξευτηκαν ξαφνικα στα υψη! Η τρομοκρατια σε ολο της το μεγαλειο! Και μεσα σε ολο αυτο, βρισκουν καποιοι εργοδοτες την ευκαιρια να εκμεταλλευτουν την κατασταση και επικαλουμενοι την "κριση", να κοβουν μισθους, να απειλουν με απολυσεις κτλ! Ετσι, καλη ωρα και ο δικος μας, μας ηρθε μια ωραια πρωια και μας ειπε "Παιδια η εταιρεια δεν παει καλα, εχουμε κριση, δεν μπορω να σας πληρωνω την ασφαλεια, οποτε επιλεχτε η να κοψετε την ασφαλεια εντελως και να παιρνετε ολο το μισθο σας η να σας μειωσω τον μισθο οσο ειναι η ασφαλεια." Οπερ μεθερμηνευομενον για εμενα προσωπικα, 390 ευρω!!!! Ναι, ακριβως! Ηθελε να μου μειωσει το μισθο 390 ευρω!!!! Εν τω μεταξυ, ολο αυτο το διαστημα που εργαζομαι εδω, πληρωνει σε ολους μας - και αυτο το λεω προς τιμην του- και το ποσοστο της εισφορας που θα επρεπε να πληρωνουμε εμεις. Επομενως, κι εγω, σαν ενδειξη καλης θελησης, λεω ΟΚ, ας δεχτω μειωση στο ποσοστο που θα μου αναλογουσε να πληρωσω ουτως η αλλως, το οποιο ειναι 150 ΕΥΡΩ περιπου. Που και παλι πολυ ειναι, γιατι τη συμφωνια που ειχαμε κανει εξαρχης, εφοσον εγω την τηρω, ειναι υποχρεωμενος να την τηρησει...αλλα λεω τεσπα, ας κανω μια υποχωρηση. Και μαθαινω τις επομενες ημερες οτι δεν ειναι καθολου ευχαριστημενος απο αυτο και οτι περιμενε μεγαλυτερη υποχωρηση! Επισης, οτι σκοπευει να μας δωσει το δωρο των Χριστουγεννων μισο!!! Μα μισο;;; Και εχω λοιπον να σχολιασω τα εξης πανω σε ολη αυτην την κατασταση:
1) Λεει ο ανθρωπος οτι αυτες οι περικοπες ειναι προσωρινες και οτι οσα χρηματα μας κρατησει τωρα, θα μας τα δωσει σιγα σιγα μολις αρχισει να κανει παλι πωλησεις κτλ. Και λεω εγω οτι τον πιστευω οτι εχει καθε προθεση να το κανει...κι αν δεν παει καλα τι γινεται; Ποιος μου εγγυαται εμενα οτι δεν θα χασω ολα αυτα τα χρηματα;
2) Η κριση ακομα δεν εχει ερθει για τα καλα. Αν απο τωρα κανουν τετοιες περικοπες -γιατι εχω ακουσει και αλλες παρομοιες περιπτωσεις- οταν ερθει η κριση τι σκατα θα κανουν; Και αν δεν εχουμε λεφτα εμεις, που ειμαστε το καταναλωτικο κοινο, πως θα κανουμε αγορες, πως θα κινηθει το χρημα; Δεν καταλαβαινουν οτι με αυτον τον τροπο επιταχυνουν την κριση, αντι να την εξομαλυνουν;
3) Αν εβλεπα εναν ανθρωπο που πραγματικα εχει αναγκη και δεν παει καλα και πνιγεται, θα πηγαινα κι εγω πασο, θα ελεγα να βοηθησουμε ολοι την κατασταση κ.ο.κ. Οταν ομως, απολυτα προκλητικα, προσλαμβανει νεο υψηλομισθο προσωπικο που δεν χρειαζεται, κανει ανακαινιση στα γραφεια επικαλουμενος μια επιδοτηση που ακομα δεν εχει παρει, κανει ταξιδακια απο δω κι απο κει συνεχως με το εταιρον ημισυ, ε μπορω να μην τα παρω; Δηλαδη ρε φιλε, για να μη στερηθεις εσυ την πολυτελεια σου, πρεπει εγω να κανω το σκατο μου παξιμαδι; Η απαντηση του σε αυτο ειναι οτι τα χρηματα που ξοδευει ειναι απο αλλους πορους εσοδων του και οτι απο το ταμειο της εταιρειας πια δεν παιρνει τιποτα, αντιθετως βαζει και απο την τσεπη του. Και αντιπαρερχομαι λεγοντας: Και τι με νοιαζει εμενα; Ποιανου ειναι η εταιρεια, δικη μου; Σαν επιχειρηματιας, δεν ξερει οτι υπαρχουν καλες και κακες χρονιες; Δεν ξερει οτι ειναι δικη του υποχρεωση να καλυπτει τα εξοδα της εταιρειας, ακομα και οταν εχει ζημιες; Τωρα που δυσκολευουν τα πραγματα, να μοιραστουμε την κριση, ωραια. Περυσι που ξεσκιστηκε στη δουλεια, μοιραστηκαμε μηπως τα κερδη;
4) Δεν μπορω να καταλαβω τους συναδελφους μου. Αντι να συζητησουμε και ολοι μαζι να κρατησουμε μια αλφα σταση, ο καθενας κανει του κεφαλιου του και το χειροτερο, καποιοι τον δικαιολογουν κιολας! Και πριν μερικες μερες, οταν εμαθα ανεπισημα και για το δωρο και εγινα εξαλλη, μου ελεγαν "και τι να κανουμε;"! Τι τι να κανουμε μωρε! Που ειναι η αξιοπρεπεια μας; Κι εγω εχω αναγκη και ειδικα αυτη τη στιγμη ζοριζομαι απιστευτα, γιατι πρεπει να στηριξω οικονομικα εναν δικο μου ανθρωπο και εχω τρελλο αγχος! Ε και; Να κατσω να με γαμησουν δηλαδη; Καλυτερα να καθαριζω σκαλες η ο.τιδηποτε αλλο, αλλα να εχω αυτοσεβασμο! Δεν ξεπουλιουνται ολα ρε γαμωτο! Δηλαδη, 500 ΕΥΡΩ κοστολογειται η αξιοπρεπεια μας;;;!!!! Ολα αυτα τα ειπα βεβαια και εγινα η κακια της υποθεσης, αλλα σκασιλα μου! Ουτως η αλλως δεν χανεται κανεις! Κατι θα βρεθει και για μενα αν φυγω απο εδω που ειμαι. Δεν με φοβιζει η δουλεια. Αυτο που με φοβιζει ειναι η αναξιοπρεπεια, η εκμεταλλευση, το να μην εχουν καποιοι ανθρωποι τσιπα!
Δυστυχως, το πανηγυρακι τωρα αρχιζει και ακομα πιο δυστυχως, βλεπω οτι εχουν κατασκευασει ανθρωπους τρομοκρατημενους και εξαρτημενους! Λες και αμα δεν εχουμε λεφτα να παμε διακοπες μια χρονια, θα χασουμε κατι σαν ανθρωποι, θα μειωθουμε! Το μονο ελαφρυντικο που δινω ειναι σε οσους εχουν παιδια, γιατι εχουν μια παραπανω ανασφαλεια και πολυ μεγαλυτερες ευθυνες! Για ολους εμας τους υπολοιπους δεν υπαρχει καμια δικαιολογια!
Γι' αυτο λεω ΑΡΚΕΤΑ! Αρκετα με τους εργοδοτες που νομιζουν οτι εχουν να κανουν με ηλιθιους και αρκετα με τους ηλιθιους που νομιζουν οτι πρεπει να ανεχονται τα παντα!!!

20 σχόλια:

  1. για ολα φταιμε ΕΜΕΙΣ,που ανεχομαστε ολα αυτα..
    ο απλος εργαζομενος φταιει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεταλούδα,
    ο κόσμος της πραγματικότητας ξεπερνάει κάθε ζοφερή φαντασία. Ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά τα τερατουργήματα, τα οποία παραδόξως θα φέρουν την κρίση, όπως πολύ σωστά επισήμανες αντί να την καθυστερήσουν, κάποιοι εξακολουθούν να κατοικούν στα σύννεφα. Δεν υπάρχει ελπίδα. Το μυαλό ορισμένων έχει ανεμόμυλους και το κακό είναι ότι άπτονται της ζωής μας. Δεν υπάρχει ελπίδα. Το μόνο που μένει, ο καθείς είναι να κάνει το καθήκον του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @laplace78
    Φταιμε ναι...αλλα ρομποτακο πολλες φορες μας φερνουν σε σημειο να αισθανομαστε, να μυριζουμε αδιεξοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @μυστης
    Το καθηκον του ναι, αλλα τελικα το καθηκον του απεναντι σε ποιον; Στο παιδι του στο σπιτι που δεν θελει φυσικα να πεινασει; Στην κοινωνια και στη νεολαια που απαιτει λιγοτερους συμβιβασμους και ενα καλυτερο αυριο; Στην αξιοπρεπεια του; Και σε ποια αξιοπρεπεια, γιατι η εννοια τελευταια εχει λιγο μπερδευτει. Πχ οταν λεμε "θελω να ζω αξιοπρεπως" συνηθως εννοουμε να εχω ενα δικο μου σπιτι, ενα αυτοκινητο, μια καλη δουλεια, τη δυνατοτητα να βγαινω 3 φορες την εβδομαδα, να πηγαινω 2 φορες το χρονο τουλαχιστον διακοπες και 3-4 μπουζουκια και αν εχω και εξοχικο, ακομα καλυτερα! Με οποιο κοστος φυσικα ολα αυτα...μα ειναι ρε γαμωτο αυτο αξιοπρεπεια; Υπαρχει και η αλλη αξιοπρεπεια, αυτη που σου λεει "θα τα στερηθω ολα ρε γαμωτο, αλλα θα περπατω με το κεφαλι ψηλα!" Ποιος ομως απο εμας εχει πραγματικα τη δυναμη να αλλαξει τοσο ριζικα τη ζωη του και να υποστει τις συνεπειες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @tovene592
    Αν χρειαστει, θα φτασουμε και εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι οι περισσότερες εργασιακές σχέσεις περίεργες. και δυστυχώς πατάνε στην ανάγκη του κόσμου για επιβίωση. μόνο αν μείνετε κάπως ενωμένοι θα έχετε αποτελέσματα. αν όντως είναι τόσο προκλητικός, συμφωνώ και εγώ. επιθεώρηση εργασίας. γιατί δεν μπορεί να είναι όλα ανεξέλεγκτα. γιατί δεν έδινε τα λεφτά από την επιδότηση στο δώρο των χριστουγέννων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @basnia
    Γιατι ειναι μαλακας! Και πιο μαλακες εδω στο γραφειο! Απο οσο ειδες κι εσυ, δεν παιζει συνεννοηση ουτε να ειμαστε ενωμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αααααχ, πεστα βρε παιδί μου!! αυτό είναι το νέο κολπάκι των εργοδοτών? να επικαλούνται την κρίση? άτιμοι και γελοίοι δημοσιογράφοι, αμέσως να φτιάξουν κλίμα φόβου και τρόμου!! δημαγωγοί της πλάκας!! θα με βρεις απολύτως σύμφωνο στις φράσεις που χρησιμοποιείς για το κλείσιμο του κειμένου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. Έναν εργοδότη είχα που έλεγα πως ξεχώριζε και ...αυτοκτόνησε. Μας βαπτίζουν στελέχη για να μπορούν να μας τρέχουν περισσότερο και όταν θεωρήσουν πως δεν φέρνεις λεφτά στην εταιρία σου λένε ..άντε γεια!!!
    Εύχομαι την καλύτερη εξέλιξη γιατί τη κρίση θα τη δούμε μετά τις γιορτές.
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε θέλουν κλωτσιές!
    Κρίση και κολοκύθια με τη ρίγανη! Άμα κάνουν τώρα έτσι, τι θα γίνει όταν θα μας ακουμπήσει στην πραγματικότητα;
    Μην δέχεστε τέτοιον εξευτελισμό της δουλειάς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεταλούδα μου και μη χειρότερα..

    Κάπως έτσι και από εδώ......!

    Κι εμείς από τον Σεπτέμβρη καθόμαστε....δεν έχει καθόλου δουλειά.

    και κάθε λίγο και λιγάκι με ρωτάει ..Πως τα βλέπεις τα πράγματα ...??

    Ε και εγώ δεν άντεξα του απάντησα ...τόσα χρόνια κέρδη είσαι υποχρεωμένος να έχεις καβάτζα για τα δύσκολα...αλλιώς έχεις αποτύχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @unclescrooge
    Ολοι τα ξερουμε Σκρουτζακο και μας περνανε για ηλιθιους γιατι αυτη την εντυπωση δινουμε. Γιατι ολοι τα συζητανε στα πηγαδακια για καφε και κανεις δεν εχει τη μαγκια να τα πει face to face!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @radiomarconi
    Να σου πω την αληθεια, οταν εχεις μπεσσα, δεν την παλευεις και πολυ με ολη την μπαμπεσια γυρω σου...δεν μου κανει εντυπωση που δεν αντεξε...κριμα τον ανθρωπο!
    Ναι, ειδες; Απο υπαλληλοι ολοι βαπτιστηκαμε στελεχοι!
    Απο εγκυρες πηγες εμαθα οτι η κριση θα φανει για τα καλα μετα το καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @γιωτα
    Ακριβως αυτο λεω κι εγω...αλλα οταν τα λες γινεσαι η κακια, η αναισθητη, ο εξυπνακιας κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ξανθουλα
    Και πολυ καλα του απαντησες! Αλλα στου κουφου την πορτα, οσο θελεις βροντα! Ρε συ, εμενα αυτος ηθελε να με αλλαξει εταιρεια (ο καημενος 2-3 εχει να παιζει) για να παρει μια επιδοτηση. Αυτο σημαινε απολυση απο τη μια και εκ νεου προσληψη στην αλλη. Δηλαδη, 2 χρονια που δουλευω εδω θα χανοναν και αν σε 3 μηνες με απελυε ουτε αποζημιωση δεν θα επαιρνα! Και οταν του ειπα οτι αν θελει να το κανουμε αυτο, θα πρεπει πρωτα να κλεισουμε τους λογαριασμους με την πρωτη εταιρεια, κοντεψε να παθει εμφραγμα! Που θα επαιρνε λεφτα απο αυτην την κινηση! Φυσικα, δεν το δεχτηκα να με αλλαξει με τους δικους του ορους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τί να κάνεις..πώς ν' αντισταθείς..πώς να ενώσεις τους ανθρώπους στην εποχή της Ζούγκλας..Καλημέρες λυπημένες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @οναρ
    Καλησπερες απογοητευμενες απο μενα...με μια μικρη δοση ελπιδας ομως παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαζί σου!
    Ποτέ δεν κατάλαβα τη νοοτροπία του ραγιά!
    Καμία υποχώρηση! Εχεις απόλυτο δίκιο!
    Έτσι μας έχουν καταντήσει!
    Καμία αλληλεγγύη και φόβος μόνο φόβος!
    Δεν πάει άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @kikop80
    Αμ δεν παει! Φαινονται τα αποτελεσματα ολης αυτης της καταπιεσης και δυστυχως πιο γρηγορα κα πιο εντονα απο οσο περιμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.