Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Τελικα σε αυτη τη χωρα εφαρμοζουμε κατα γραμμα το μοτο του γνωστου σε ολους μας καθηγητη Βυζαντινολογιας, Κωνσταντινου Κατακουζηνου...ξερετε απο το σιριαλ "Κωνσταντινου και Ελενης"...το γνωστο συνθημα "ΕΜΠΡΟΣ...ΠΙΣΩ!!!". Και τουλαχιστον να οπισθοδρομουσαμε αργα και σταθερα προς τη μεγαλοπρεπεια και τα ιδεωδη της Αρχαιας Ελλαδας, κατι θα γινοταν. Ελα ομως, που η οπισθοδρομηση σταματαει εκει που αρχισαμε να χανουμε την ανθρωπια μας...
Μεσα σε ολο γενικα το χαος με ασφαλιστικο, κτηματολογιο, διαφορες μεταρρυθμισεις που φυσικα γινονται μεσα στο κατακαλοκαιρο, οταν ολοι λειπουν διακοπες...ε, τωρα τα βαλαμε και με τα ζωντανα! Οχι εμεις προσωπικα δηλαδη, αλλα ο Υφυπουργος Αγροτικης Αναπτυξης, κος Κωνσταντινος Κιλτιδης, ο οποιος εξεδωσε μια εγκυκλιο κατα την οποια ουτε λιγο ουτε πολυ καθισταται παρανομος οποιος εχει πανω απο δυο κατοικιδια η υιοθετει καποιο αδεσποτο ζωο απο το δρομο! Αν ειναι δυνατον! Εδω εχουμε πηξει στα αδεσποτα και αντι να μας προτρεπουν να τα περιθαλψουμε, θα βρεθουμε και υπολογοι!
Αυτη η εγκυκλιος βασιζεται σε μια παρερμηνεια του αρθρου 6 του νομου 3170/2003, οπου αναφερεται πως ακομα και οταν το καταστατικο της πολυκατοικιας δεν επιτρεπει κατοικιδια, ο καθε ενοικος εχει δικαιωμα να διατηρει μεχρι 2 κατοικιδια.
Τωρα απο αυτο το νομο, που διαφυλασσει τα δικαιωματα των φιλοζωων, πως φτασαμε στη σημερινη εγκυκλιο, ειναι ειλικρινα αξιον αποριας!
Κι εχουμε γινει τοσο γελοιοι, που αντι να κοιτανε να τροποποιησουν νομους περι εμποριας ναρκωτικων, παιδεραστιας, να διαλυσουν τις κλικες, ωστε να τιμωρουνται παραδειγματικα εγκληματα σαν αυτα της Μυκονου και της Σαντορινης, στρεφονται στα κατοικιδια!
Δουλεια δεν ειχε ο διαολος, γ-----ε τα παιδια του! Σαν δεν ντρεπομαστε λιγακι!
Φυσικα, ολη η φιλοζωικη κοινοτητα της χωρας εχει ξεσηκωθει, καθως θεωρει την εγκυκλιο παρανομη και κακοβουλη. Συγκεκριμενα, η διαδικασια τροποποιησης ενος νομου, απαιτει την υποβολη προτασης στη Βουλη και εγκριση η καταψηφιση της απο τους Βουλευτες, που τι σκατα τους εχουμε εκει και τους πληρωνουμε;;;;!!!!
Με το συνθημα "Εσυ το καταδικασες, εγω το εσωσα", η Φιλοζωικη Ομοσπονδια, που εχει ηδη προσφυγει στο Συνηγορο του Πολιτη, ζητα απο οσους θεωρουν οτι ειναι δικαιωμα του καθε πολιτη να εχει οσα κατοικιδια ζωα επιθυμει και να περιθαλπτει η υιοθετει οσα αδεσποτα επιθυμει, να φωτογραφηθει με τα κατοικιδια του σηκωνοντας το χερι ψηλα. Οι φωτογραφιες να αποσταλουν στο protest@pfo.gr. Φανταζομαι βεβαια, οτι φωτογραφιες πολιτων οι οποιοι δεν εχουν κατοικιδιο, αλλα θεωρουν θεμελιωδη τα παραπανω δικαιωματα και θελουν να τα υποστηριξουν, ειναι ευπροσδεκτες.

Πηγη: http://www.oikologio.gr/

15 σχόλια:

  1. Ουάου! Δηλαδή είναι καλύτερο να τα πάιρνει ο μπόγιας; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ηφαιστιωνας
    Ε ολα τα πρωτακουστα στο Ελλαδισταν θα τα βρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί να μας κάνουν εικόνισμα που τα περιμαζεύουμε, βρισκόμαστε και στο στόχαστρο...

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @φυρδην-μιγδην
    Γελοιοτης, γελοιοτητων, τα παντα γελοιοτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γελοίοι ειλικρινά, από αυτόν που τους χαρακτηρίζει ως κορυφή μέχρι και τον τελευταίο. Είδες τι είναι τελικά όταν οι έσχατοι παίρνουν πρωτιές? Και καλά τις παίρνουν , εντάξει, αλλά η αγνωμοσύνη και η αχαριστία?
    Έλεος! Στην Ελλάδα του 21ου αι. η γνώμη και οι πράξεις των πολιτών είναι ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ στα μάτια του όποιου τυχάρπαστου πολιτικού , που θα έπρεπε να βρίσκετε ίσως λουόμενος σε κάποια παραλία για να μας απαλλάξει από τις βλακώδεις σκέψεις του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ilive2loveme
    Ναι, αλλα να μην ξεχναμε ουτε εμεις ουτε αυτοι ποιος τους εβαλε εκει πανω και τους εδωσε την εξουσια που εχουν. Οσο αγνωμονες και αλλαζονες ειναι οι πολιτικοι μας, τοσο βολεμενοι και ανεγκεφαλοι ειμαστε εμεις οι ψηφοφοροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Me ola auta ta skotwmena zwa stin asfalto, tha ginei pote kati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ερασιτεχνης ανθρωπος
    Καλημερα! Μπα...μαλιστα με αυτη την εγκυκλιο θα αυξηθουν τα αδεσποτα και προφανως και τα σκοτωμενα θα αυξηθουν επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Εγκύκλιος, υποθέτω, είναι ερμηνευτική του νόμου.

    Όπερ σημαίνει ότι μας κυβερνούν άνθρωποι που δε γνωρίζουν:

    1. Την επίσημη γλώσσα του κράτους που κυβερνούν.

    2. Τη διαδικασία διακυβέρνησης αφού με εγκύκλιους προσπαθούν να "αλλάξουν" νόμο.

    3. Ας μην το χοντρύνω γιατί μας "βλέπει" κι ο πάροχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αμαλθεια
    Καλησπερα!
    Εγω νομιζω οτι το θεμα παει πολυ πιο βαθια, αλλα δεν λεω ακομα...ασε να δουμε...
    Οσο για την επισημη γλωσσα του κρατους...ας ξερανε την απλη γλωσσα των πολιτων και δεν πειραζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαράδεκτη εγκύκλιος. Λες και σ' αυτή τη χώρα είχαν λυθεί όλα τα άλλα θέματα... Ντροπή σε κάθε έναν πολιτικό που στρογγυλοκάθεται σε μια καρέκλα και δεν είναι σε θέση να διαβάσει σωστά ένα νόμο ή να κάνει μια ουσιαστική πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα πεταλουδίτσα!
    το μόνο που απομένει είναι για νομιμοποιήσουν και τη φόλα!
    Ενημερώστε γνωστούς και φίλους και άλλο κόσμο! Ο καθένας όπως μπορεί!
    Τι άλλο πία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @kikop80
    Καλημερα! Καλα δεν χρειαζεται να τη νομιμοποιησουν...ουτως η αλλως ξερεις εσυ κανεναν που να τιμωρηθηκε επειδη εριξε φολα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην οικογένεια μου ανήκουν ο Ράμπο, η Άνι,το Μηδειάκι και πρόσφατα μας ήρθε και ο Κλούντο. Είναι 4 και ήταν όλοι τους αδέσποτα.

    Κύριε Κιλτίδη όπως θα σας έλεγε ο Κωστάκης Ανάν 'νιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω οτι ο χώρος στα @@ μου είναι υπερπολύτιμος. Αν θέλετε μπορώ να σας γράψω κάπου κοντά στον κώλο μου'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.