Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ...

Δε με θελει, δε με θελει, δε με θελει φετος! Η μια αναποδια μετα την αλλη!
Παμε λοιπον, να αλλαξουμε τα πραγματα και γιατι οχι...τον κοσμο!
Ειναι στιγμες που νιωθω οτι κατι παει παρα πολυ στραβα με τον κοσμο-πολλες στιγμες...ομως ισως να μην εχει χαθει η ελπιδα! Το στοχο μου για τη νεα χρονια μου εδωσε η ιστορια ενος μικρου αγοριου, που μεσα απο ενα σχολικο project πιστεψε οτι μπορει να αλλαξει ο κοσμος...και σχεδον τα καταφερε! Εχετε δει την ταινια με τους Helen Hunt, Kevin Spacey και τον απιστευτο πιτσιρικα Haley Joel Osment το Pay it forward, ελληνιστι Προωθησε το? Ειναι η ιστορια ενος παιδιου με μια αλκοολικη μητερα, εναν πατερα που εφευγε κι ερχοταν κατα βουληση και τους κακοποιουσε και εναν πληγωμενο δασκαλο που του εδωσε το εναυσμα και τη δυναμη να δοκιμασει κατι το ριζοσπαστικο. Η ιδεα ειναι στην ουσια της πολυ απλη, αλλα δυσκολα κανεις θα το σκεφτοταν. Οταν καποιος σου κανει μια χαρη, αντι να την ανταποδωσεις στον ιδιο, να μεταδωσεις τη θετικη ενεργεια, κανοντας 3 καλες πραξεις για καποιους αλλους ανθρωπους, γνωστους η αγνωστους. Η εφαρμογη της δυσκολη, θελει κοτσια και πολυ καλη θεληση...ομως τελικα πηρε διαστασεις σε ολη τη χωρα και καθε φορα που καποιος εκανε κατι καλο για καποιον αλλο του ελεγε απλα: "Προωθησε το". Ταινια θα μου πειτε και σιγα μη γινει αυτο στην πραγματικοτητα. Κι εγω λεω: "Γιατι οχι;" Σας προσκαλω λοιπον ολους να ξεκινησουμε μαζι μια προσπαθεια μεταδοσης της αγαπης και της ανθρωπιας. Σας προσκαλω να ανταποδιδετε καθε τι καλο που σας συμβαινει με 3 καλες πραξεις, οποιες κι αν ειναι αυτες. Περιορισμος δεν υπαρχει στην ανθρωπια και στη φαντασια. Κι αν το εργο δεν ειχε ακριβως αυτο που λεμε Happy End, μπορει ολοι μαζι να καταφερουμε κατι στην πραγματικοτητα...ετσι για να αλλαξει το γουρι! Ετσι, σε πεισμα ολων αυτων που μας κανουν να ξεχναμε την πραγματικη μας φυση, το ρολο μας σ' αυτη τη γη! Λοιπον, δεχεστε την προ(σ)κληση; Τι εχουμε αλλωστε να χασουμε;
Μαζι μπορουμε πολλα, ισως τα παντα!
Για παμε...

7 σχόλια:

  1. :) :) :)
    Ωραία αυτά που γράφεις! Και ναι, είναι ωραία η πρωτοβουλία! Εγώ πάντως προσπαθώ να το κάνω αυτό, χωρίς να περιμένω ανταπόδοση! Κάποια στιγμή θα ξαναφτάσει σε μένα η χάρη - ή ακόμη και σε κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη/ε μου ακριβως αυτο ειναι το νοημα. Οτι ολοι πρεπει να καταλαβουμε οτι το καλο αργα η γρηγορα επιστρεφει σε εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι έχω μάθει να βασίζομαι στον εαυτό μου ποτέ δεν περιμένω να γυρίσει ένα καλό που έκανα κάποτε να ρθεί σε μένα ή στην οικογένεια μου.
    Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα!
    @Σταλαματια
    Το θεμα δεν ειναι αν το περιμενεις να γυρισει, αν η θετικη ενεργεια διαδοθει ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα επιστρεψει σε σενα. Παντως και το κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο την ιδια δουλεια κανει...Το θεμα μας ειναι να γινει το καλο, για οποιους λογους θελει ο καθενας να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ταινία και πολυ ωραία ιδέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι πραγματικα πολυ συγκινητικη ταινια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσορισες στο κουκουλι μου.