Καλησπερα!
Σε καποια προηγουμενη αναρτηση σας ειχα κανει να σας τρεχουν τα σαλια και εταξα συνταγη για σπιτικο παγωτο...εγω δεν ξεχναω!
Και να λοιπον η περιφημη πανευκολη και αμαρτωλα υπεροχη συνταγη για παγωτο!!!
Λοιπον, η βασικη συνταγη αποτελειται απο 3 συστατικα. Το τεταρτο ειναι αυτο που καθοριζει τη γευση και το αλλαζουμε αναλογα με τη διαθεση μας, το τι μας αρεσει κτλ. Η ολη διαδικασια κραταει το πολυ ενα τεταρτο, τα βαζετε σε οποιαδηποτε φορμα, ταπερακι, μπωλ κτλ, κατα προτιμηση σκεπαστο και παγωνει στην καταψυξη 4 ωρες τουλαχιστον. Ειναι πεντανοστιμο, χωρις συντηρητικα (για αυτο και ειναι καλυτερο να κανετε μικρες ποσοτητες συχνα και να καταναλωνεται μεσα σε λιγες ημερες) και σιγουρα λιγοτερο παχυντικο απο τα παγωτα που πουλανε εξω, με βουτυρα και αβγα!
Ξεκιναμε!
Παιρνουμε ενα κουτι ζαχαρουχο γαλα, ενα κουτι γαλα κανονικο και μια αγλυκη σαντιγι (ermol η morfat). Τα χτυπαμε για λιγο μαζι στο μιξερ, ωσπου να φουσκωσει λιγο η σαντιγι.
Τωρα, παμε στις γευσεις.
Για σοκολατα, προσθετουμε στο μειγμα 5-6 κουταλιες της σουπας κακαο η σοκολατα Cadburry, αναλογα με το ποσο πικρη η γλυκια τη θελουμε. Εγω προτιμω το δευτερο. Χτυπαμε για λιγο ακομα μεχρι να γινει παχυρευστο. Για πιο σπεσιαλ καταστασεις, προσθετουμε κομματακια σοκολατας.
Για μπισκοτο, παιρνουμε ενα πακετο πτι-μπερ και το τριβουμε στο μουλτι, ωσπου να γινει τοσο ψιλο σαν τριμμενη φρυγανια. Το προσθετουμε στο μειγμα και το χτυπαμε ωσπου να γινει παχυρευστο.
Για καραμελα, προσθετουμε στο μειγμα ενα βαζακι μαρμελαδα καραμελα γαλακτος Bonne Maman. Αν θελουμε βεβαια, βαζουμε και σταγονες καραμελας.
Για βανιλια, προσθετουμε 4-5 βανιλιες ζαχαροπλαστικης η ακομα καλυτερα φρεσκια βανιλια. Προαιρετικα κομματια λευκης σοκολατας.
Γενικα, δεν υπαρχει περιορισμος. Μπορειτε να βαλετε φραουλα τριμμενη στο Μουλτι για παγωτο φραουλα, αλλα θα γινει σαν γρανιτα περισσοτερο η σαν σορμπε. Μπορειτε ακομα να βαλετε 1-2 κεσεδακια γιαουρτι και πριν παγωσει καλα καλα, να προσθεσετε μελι. Μπορειτε αντι για φραουλα να τριψετε μηλα και να βαλετε και κανελλα. Μπορειτε στη σοκολατα, λιγο πριν παγωσει καλα να βαλετε και σιροπι σοκολατα. Μπορειτε στη βανιλια να προσθεσετε μεσα κερασια και σιροπι βυσσινο. Με εναδυο σφηνακια Baileys μεσα στο μειγμα φανταζομαι πως θα βγει φανταστικο!
Αφηστε τη φαντασια σας αχαλινωτη, γιατι το παγωτο ειναι απολαυση και η δημιουργια το ιδιο!
Και επειδη ειναι και ΣΚ και εχετε χρονο για δοκιμες, περιμενω τη Δευτερα να ακουσω τα αποτελεσματα των πειραματισμων σας!
Καλο Σαββατοκυριακο! Σας φιλω γλυκα στα μουτρακια!
Τόσο εύκολο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' έβαλες σε πειρασμό ...
Θα το δοκιμάσω κι ας πάει η δίαιτα !!!
Καλό Σ.Κ.
καλησπερα
ΑπάντησηΔιαγραφήεμενα μου τα φτιαχνουν βασικα αλλα θα κρατησω την συνταγη
καλο ΠΣΚ
Οοο... Αυτό ήταν καλό πεταλουδίτσα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω τώρα που είμαι μόνη μου! Μην μπερδεύεσαι, η Spider είμαι, απλά έβαλα το όνομα μου, μ'αρέσει περισσότερο τελικά!
Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!!
Είναι τόσο εύκολο και δεν το ήξερα;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θα το δοκιμάσω!!!
1)Το γάλα όχι το ζαχαρούχο, να είναι εβαπορέ ή φρέσκο;
2)"τα χτυπάμε για λίγο μαζί" δηλ τα βάζουμε και τα χτυπάμε όλα μαζί και θα φουσκώσει μόνο η σαντιγί;
3)Το ζαχαρούχο πόσα γραμμάρια να είναι; Το άλλο γάλα πόσο;
@side 21
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια αναμενω!
@laplace
ΑπάντησηΔιαγραφήΡομποτακο, ποιος σου τα φτιαχνει τυχερουλη;;;
Καλο ΣΚ!
@κορινα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑραχνουλα, δοκιμασε το στο συστηνω ανεπιφυλακτα! Καλο ΣΚ!
@ηφαιστιωνας
ΑπάντησηΔιαγραφήΗφαιστιωνακο, εχεις δικιο το ξεχασα, εβαπορε ειναι. Το ζαχαρουχο και η σαντιγι ειναι ενα μεγεθος, το γαλα το εβαπορε το κανονικο οχι το μικρο. Ολα μαζι και η σαντιγι θα φουσκωσει, θα το καταλαβεις...
Φιλια!
χεχεχε οκ!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
εγώ λέω να δοκιμάσω τα αποτελέσματα όσων δοκιμάσουν να φτιάξουν. :))
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιάαααααααα! καλό σουκού!
Το προτιμάμε απ΄τα χεράκια σας μικρή μας
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχετε αντίρρηση;
Έεεερχομαιιιιιιιιι,λέμε
Έφτασα...
Καλό σ-κ μικρή μας
Κάπως έτσι είναι και το παγωτό που κάνει η μαμά μου (εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ). Πάντως βάζει μέσα και λίγο νες-καφέ και γίνεται τέλειο κι ακόμα καλύτερο με βύσσινο μετά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'χα λίγο!
Φιλιάαα!
Μας άνοιξες την όρεξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖέστη...ζέστη....ζέστη και τρώμε μόνο παγωτά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Εδώ είναι που φτιάχνουν σπιτικό παγωτό;Εδώ είναι..περιμένω λοιπόν τη σειρά μου για να δοκιμάσω!!Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!ΠΑΓΩΤΑΚΙ.ΘΕΛΩ ΑΠ ΟΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.
Σαν τον παλιό καλό καιρό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω!
:))
Αχ τι μας κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα έχω ταράξει από το Πάσχα και μετά και πρέπει να τα κόψω ρε γαμώτο... :/
φτου και δεν πρόλαβα να σε διαβάσω Παρασκευή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έφτιαξα κάτι άλλο αλλά ψιλοαποτυχία ...θα το αναρτήσω όμως!!! Λες να το δοκιμάσω το επόμενο ΣΚ???
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και τη δροσιά του να έχεις!!!
@ηφαιστιωνας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλε τιποτα! Καλημερα!
@basnia
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμμμ...Καλα λοιπον, δοκιμασε και πες εντυπωσεις!
Καλημερα!
@ανιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμια αντιρρηση! Φιλια! Καλη σου μερα!
@sweet and bitter
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ ναι! Με βυσσινο σιροπι και με τρουφα απο πανω!!! Γιαμ γιαμ!!!
@κιτσος-μητσος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα Κιτσο μ' και καλη βδομαδα!
@φυρδην μιγδην
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσυ Γλαρενια μου, επειδη σε εχω κοψει για χρυσοχερα, φανταζομαι πως φτιαχνεις παπαδες απο γλυκα!!!
@στρατος
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσυ ειδικα καλε μου, που εισαι και μαγειρας, δεν εχεις καμια απολυτως δικαιολογια, οποτε αναμενω αποτελεσματα!!!
Καλωσορισες!
@JK
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκρουτζακο μου, φαε φαε να μεγαλωσεις κι αλλο! Καλο καλοκαιρι και σε σενα!
@αμαλθεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πες για πες Τερατακι, τι εγινε, πετυχε;;;
@γιωτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα θηλαζεις! Τη διαιτα αστην για το χειμωνα! Φιλια!
@radio marconi
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναρτησε το Μαρκονακο! Τη δευτερη θα το πετυχεις!
Καλη εβδομαδα και σε σενα!
Όχι άλλο παγωτόοοοο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα γίνω σημαδούρα στη θάλασσα!!!!
Αμάν τι κόλαση είναι αυτή!!!!
Γειά σου πεταλουδάκι!!!
α θα βάλω την μαμά μου να το φτιάξει.
ΑπάντησηΔιαγραφή@kikop
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα!!! Σημαδουρα!!!χαχα!
Κικοπακο, μη νοιαζεσαι! Δεν παχαινει πολυ αυτο το παγωτο!Καλημερουδια!
@mahler
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαλερακο, γιατι δεν της το φτιαχνεις εσυ να της κανεις εκπληξη;;;
Γλυψ Γλυψ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ταχυδρομος
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαε φαε!!!!
La catastrofe ! Αχ, αχ είπα να φτιάξω κι εγώ το παγωτό χτες ... αχ... με κατεστρεψες... και τους έταξα στο σπίτι "θα φάτε σουπερ παγωτο" και "τετοιο παγωτο δεν εχετε ξαναφαει" κ.ο.κ. Τα παίρνω απο την αρχη, παίρνω τον ερμολ-αο την σαντιγυ, παιρνω τα γαλατα, μεχρι εδω οκ, τα βαζω στο μιξερ και αρχιζω να χτυπαω. Χτυπαω, χτυπαω, χτυπαω ... δεν φουσκωνει, δεν φουσκωνει, χτυπαω, χτυπαω, χτυπαω, δεν φουσκωνει, καταλαβαινεις πως ημουν "χαλια θα γινει" και τετοια. Το ριξα κι εγω στο κουτι το σκεπασα και το εβαλα στο ψυγειο. Δεν ξερω ακομα πως εχει γινει γιατι το εκανα το βραδυ, μολις γυρισω απο τη δουλεια θα δοκιμασω. Και να πω οτι δεν σκαμπαζω απο μαγειρικη. Αχ, αχ, μικρη πεταλουδιτσα, σαν μολοτοφ χωρις βενζινη θα χει γινει, κριμα τα μπισκοτα και την βανιλια που εβαλα !
ΑπάντησηΔιαγραφή@happy hour
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα! Βρε συ, οταν λεμε να φουσκωσει, εννοουμε λιγακι, οχι και σαν κεικ! Θα δεις οταν γυρισεις που θα εχει παγωσει και θα ειναι τελειο!!! Περιμενω να μου πεις!
Λοιπόν, το παγώτο έγινε πολύ νόστιμο (έβαλα 3 βανίλιες, τριμμένο πτι μπερ και κουβερτούρα σε σταγόνες) αλλά ..., ναι υπάρχει αλλά, ήταν πάρα μα πάρα (μα πάρα σου λέω) πολύ σκληρό. Το κόψαμε με το μαχαίρι ! Καμιά ιδέα για βελτίωση ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολη πάντως η συνταγή, καλά έκανες και την μοιράστηκες !
@happy hour
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι γινεται λιγο σκληρο το μπισκοτο, η σοκολατα οχι. Εγω απλα το βγαζω εξω κανενα 10λεπτο πριν το φαω και μαλακωνει!
Χαιρομαι που σου αρεσε!
Αυτη ειναι μια συνταγη που θα την κανω καποια στιγμη, μου φαινεται καλη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κοπελια που ειμαι τις τελευταιες μερες, εφτιαξε μια αλλη..με ζαχαρουχο γαλα, ξηρους καρπους και διαφορα αλλα μεσα που δεν καταλαβα(παρφε το ονομασε).
Αν σας ενδιαφερει,την ρωταω και σας λεω
Fotis
@Ανωνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατι οχι? Καλο ακουγεται...
Καλωσορισες Φωτη!