Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

24 DAYS' CHALLENGE # 6: ΖΑΧΑΡΗ

Παντα ζαχαρη, πολλη, σε συνδυασμο με το γαλα σε τονους, να γινεται ο καφες γαλακτομπουρεκο. Κουταλιες γενναιοδωρες στο γιαουρτι, να την ακους να κρατσαναει μεσα στα δοντια.
Ζαχαρη μεσα σε ελαιολαδο, απλο σπιτικο πιλινγκ, για την ταλαιπωρημενη απο το τρεξιμο και το αγχος επιδερμιδα.
Παντα ζαχαρη, ποτε ζαχαρινη, ποτε υποκαταστατα! Αντε στο τσακιρ κεφι μια δοση μαυρη ζαχαρη, να το γυρισουμε στο πιο υγιεινο.
Ειναι που δεν μπορω τα ημιμετρα, τα μετρια. Το γλυκο το θελω πετιμεζι και το σκετο σκετο, οχι να σπαει...
Ειναι κι αυτη η μυρωδια των παιδικων μου χρονων, απο τα γλυφιτζουρια που μου επαιρνε η γιαγια, εκεινα τα κοκκινα τα στρογγυλα. που ηταν σε μια μεγαλη ταινια και τα εκοβες ενα ενα.
Ειναι η γευση απο το μαλλι της γριας στο λουνα παρκ του Φαληρου, εκει που τωρα ειναι ο σταθμος και το γηπεδο.
Ειναι το αρωμα απο τα ζαχαρωμενα μηλα, βραστα, η ψημενα στο φουρνο και εκεινες τις υπεροχες τηγανιτες βουτηγμενες στη ζαχαρη.
Ειναι τα πρωινα με βρεγμενο ψωμι βουτηγμενο σε ζαχαρη.
Απο μικρη χουφτες η ζαχαρη... κι ας λενε ολοι οι γιατροι οτι δεν κανει, ας λενε για παχυσαρκιες, ζαχαρες, χοληστερινες.
Ισως για να εχω αποθεματα για τους καιρους των δυσκολιων...
Ισως παλι οχι... απλα ετσι, χωρις λογο, επειδη μου αρεσει.
Ποση γλυκα χωραει σε μια μπουκια; Σε μια αγκαλια; Μια κουβεντα; Μια ζωη ολοκληρη;
Just a spoonful of sugar helps the medicine go down... in the most delightful way!!!

Η αναρτηση αποτελει μερος της συμμετοχης μου στο παιχνιδι 24 days' challenge του blog myStick land και συμμετεχουν τα εξης ιστολογια:




mystickland

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Αντιγραφω απο http://anemos5.blogspot.com/2013/05/blog-post_7205.html και απο http://miss24gr.blogspot.gr/2013/05/23.html


ΕΠΕΙΓΟΝ..


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

24 DAYS' CHALLENGE # 5: ΕΚΤΟΣ

Εκτός ... μένω...από τα όνειρά σου, από τον έρωτά σου, τον πόθο και την αγάπη σου...
Εκτός... μένω... από τα όνειρά μου, από τον εαυτό μου...
Εκτός εαυτού... ανεξέλεγτη... σπασμένη... σαν τα χιλιάδες κομμάτια του καθρέφτη που σπάσαμε χτες...
Κι όλα είναι εντός... τα υπόλοιπα...
Ο φόβος... για την έλλειψη... της αγάπης... της αγκαλιάς...
Ο πόνος... για το ξερίζωμα... του μέλλοντος... της ψυχής...
Η ανάγκη... για αποδοχή... για αγάπη...
Μα γιατί να είναι η αγάπη σου, η αποδοχή σου τόσο σημαντικά; Γιατί όταν λείπουν να μένω χωρίς αέρα;
Κι έτσι οι σκέψεις μου, οι πράξεις μου, οι αντοχές μου είναι εκτός ορίων...
Εκτός ελέγχου...
Πες πως θα μείνεις...
Εκτός λογικής, εκτός συμβιβασμού, εκτός κάθε πιθανότητας... εντός ενός ακόμα μικρού ή μεγάλου θαύματος...



Η αναρτηση αποτελει μερος της συμμετοχης μου στο παιχνιδι 24 days' challenge του blog myStick land και συμμετεχουν τα εξης ιστολογια:



mystickland

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

30 + 3

33 τα χρονια του Χριστου, 33 τα χρονια του Μεγα Αλεξανδρου, 33 και τα δικα μου...
Ξεπερναω η αν θελετε προσπερναω την φρικη των 30 και κατι και στεκομαι στο οτι ειμαι γεματη αγαπη, ονειρα και ενεργεια και οσο κι αν η κατασταση δυσκολευει, γεματη ελπιδα οτι που θα παει θα τα καταφερουμε!

Δεν θα γραψω πολλα, θα σας αφιερωσω μονο ενα τραγουδακι για την υπεροχη παρεα σας, την συντροφικοτητα, την αγαπη και το μοιρασμα που με ακολουθει τα τελευταια 5μιση χρονια!

Πεταλουδισια φιλια!


Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΔΑΙΜΟΝΕΣ!!!

Μια νεαρη βασίλισσα στο Μεσαίωνα έρχεται αντιμέτωπη με όλα της τα πιστεύω, με τον ίδιο της τον εαυτό, όταν αναγκάζεται να κρίνει την τύχη μιας νεαρής επίσης μάγισσας, οπαδού του Σατανά, που θυσιάζει τις παρθένες του βασιλείου σε τελετές οργίων.
Ένας θίασος γεμάτος προοπτικές στην Νέα Υόρκη του σήμερα, μια χούφτα νέα παιδιά που κυνηγούν το όνειρό τους να παίξουν στο Μπρόντγουαίη. Ανάμεσά τους μια εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός και ένας ανατρεπτικός σκηνοθέτης, ερωτευμένοι κι ευτυχισμένοι.
Μια κατάρα που χάνεται στο βάθος του χρόνου, σε μια άλλη ζωή, κάποια άλλη στιγμή...

Όποιος δεν έχει δει τη συγκεκριμένη παράσταση, ας σπεύσει να το κάνει όσο είναι καιρός! Είναι μια καταπληκτική παράσταση, εντελώς διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει, είναι η μοναδική όπερα στην Ελληνική γλώσσα. Τα σκηνικά είναι υπέροχα, η ιδιοφυής μουσική του Νίκου Καρβέλα με ζωντανή ορχήστρα ιδιαιτέρως επιβλητική, αλλά όλο το παιχνίδι πάιζεται στις εξαιρετικές ερμηνείες.
Η Εβελίνα Παπούλια στο ρόλο της μάγισσας πραγματικά μεταμορφώνεται. Πάει καιρός που έχει ξεφύγει από το μοτίβο της ανάλαφρης ξανθιάς που την είχαμε πρωτοδεί στο "Δυο Ξένοι" και έχει αποδείξει τόσο την υποκριτική όσο και τη χορευτική της αξία, αλλά στους Δαίμονες είναι μια πραγματική αποκάλυψη! Και φωνητικά, αν και δεν είναι σοπράνο, στέκεται παραπάνω από αξιοπρεπώς.
Στο ρόλο του Ντάνιελ, του σκηνοθέτη δηλαδή, βλέπουμε έναν Παναγιώτη Πετράκη όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί και όπως εγώ προσωπικά δεν περίμενα να τον δω ποτέ. Ο ρόλος του στα Μυστικά της Εδέμ ήταν αρκετά γλυκανάλατος και δεν θα μάντευα ποτέ τις υποκριτικές του ικανότητες αν δεν έβλεπα αυτό το έργο. Τόσο φωνητικά, όσο και σωματικά αλλά και εκφραστικά με εντυπωσίασε τόσο που δεν μπορώ να το περιγράψω!
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Άννα Βίσση. Τι να πει κανείς για αυτήν την ερμηνεύτρια; Παρακολουθώ την πορεία της εδώ και πάνω από 20 χρόνια και ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει. Είτε ροκ, είτε ποπ, είτε λαϊκά, ό,τι μα ό,τι και να τραγουδήσει το τραγουδάει άψογα, η φωνή της είναι μαγική και κάθε ερμηνεία της βγαίνει από την ψυχή της. Θεωρώ ειλικρινά πως καμία, μα ΚΑΜΙΑ τραγουδίστρια δεν διαθέτει το εύρος και την πολυπλοκότητα της φωνής της. Επομένως μπορώ με σιγουριά να πω ότι ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, αλλά αυτό δεν με εντυπωσίασε, γιατί απλά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο!

Είχα δει το έργο και το 1991 που πρωτοανέβηκε και παρόλο που ήμουν παααάρα πολύ μικρή, θυμάμαι ακόμα απ' έξω σχεδόν όλους τους στίχους, τόση εντύπωση μου είχε κάνει! Φυσικά το ριμέικ είναι σκάλες ανώτερο, καθώς χρησιμοποιούνται μέσα που δεν είχαν τότε στη διάθεσή τους.

Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 20 μέχρι 50 ευρω. Καλό θα ήταν να εκμεταλευτείτε -όπως κι εγώ- την προσφορά που ισχύει για Τετάρτη και Πέμπτη, όπου πληρώνεις ένα εισιτήριο και παίρνεις δυο, οπότε ουσιαστικά σου έρχεται στη μισή τιμή. Η παράσταση είναι στο Παλλάς και αξίζει να πάρεις μια καλή θέση, γιατί το θέατρο είναι μεν αμφιθεατρικό, αλλά είναι και πολύ μεγάλο!
Όπως και να έχει πάντως, το συστήνω ανεπιφύλακτα ακόμα και στους πιο δύσπιστους θεατρόφιλους και μη! Πρόκειται για μια παράσταση που δεν υστερεί σε τίποτα συγκριτικά με μεγάλες ξένες παραγωγές! Δεν υπάρχει περίπτωση να σας απογοητεύσει!

ΔΑΙΜΟΝΕΣ













Οι συντελεστές:
Δημιουργός: Νίκος Καρβέλας
Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σιδεράς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Ζωή Τατόπουλος
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Φιλίππου
Βοηθοί ενδυματολόγου: Κατερίνα Τσακότα, Έβελυν Τρύφων
Πρωταγωνιστούν:
Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης

Θέατρο Παλλάς
Βουκουρεστίου 5, City Link
Τηλ.: 2103213100

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ!!

Με μεγαλη χαρα, απο την πολυ αγαπημενη μου Αλεξανδρα, παρελαβα αυτο το βραβειο:

Την ευχαριστω παρα πολυ και με τη σειρα μου το παραδιδω στους παρακατω μπλογκερ, που προεκυψαν εντελως τυχαια, χωρις κανενα απολυτως κριτηριο, γιατι απλουστατα ολα τα μπλογκς που διαβαζω τα αγαπω πολυ και στους "ιδιοκτητες" τους εχω βρει κατι το ιδιαιτερο.

http://lisaandothers.blogspot.gr/
http://theonewithallthetastes.blogspot.com/

http://mahler76.blogspot.gr/
http://tzonakos.blogspot.gr/
http://aurangel-auraofanangel.blogspot.gr/
http://roadartist.blogspot.gr/
http://giota-papadimakopoulou.blogspot.gr/

Και τωρα αντε μετα απο 5μιση συναπτα ετη παρουσιας να βρω κατι που να μην ξερετε για μενα! Τι κατι δηλαδη... 11 "κατι"!Ουφφφ!

1) Μου αρεσουν πολυ οι εφηβικες σειρες του Nickelodeon
2) Ολο θελω να κανω πραγματα κι ολο τα αναβαλλω
3) Ειμαι η προσωποποιηση του ανοργανωτου και αναβλητικου ανθρωπου
4) Ενημερωνομαι πλεον σχεδον αποκλειστικα απο το διαδικτυο
5) Ειμαι τοσο αμελης που μολις χτες πηρα τις φωτογραφιες απο τη βαφτιση του γιου μου που εγινε... περυσι!
6) Βαριεμαι γρηγορα γενικα, αλλα αν κολλησω με κατι δεν ξεκολλαω ουτε με βεντουζα
7) Μου αρεσει πολυ να οδηγω
8) Μετα απο 3 χρονια γαμου και 5 συμβιωσης μπορω να πω πως ΤΩΡΑ μαθαινω τελικα να μαγειρευω
9) Αρχιζω και κοβω το τσιγαρο καθε τρεις και λιγο με ευκολια που ζηλευουν ολοι οι καπνιστες φιλοι και γνωστοι μου
10) Μοτο μου ειναι "μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θες να σου κανουν" και προσπαθω να το τηρησω χωρις παντα να πετυχαινω
11) Ειμαι γκρινιαρα, εκνευριζομαι ευκολα, αλλα δεν παρεξηγουμαι ευκολα και δινω πολλες ευκαιριες, οταν δεν με αντιμετωπιζουν με τον ιδιο τροπο ομως πειραζομαι πολυ και βαθια.

Αυτααααα!
Φιλακια πεταλουδισια!

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

24 DAYS' CHALLENGE # 4: ΔΑΙΜΟΝΕΣ

"Καθενας εχει το δικο του σταυρο να σηκωσει και τους δικους του δαιμονες να παλεψει..." Αυτη ηταν η απαντηση μου, κυνικη, εκεινη τη νυχτα κατω απο τη βροχη. Λιγη κατανοηση ζητουσες, λιγη στοργη, μα η ετυμηγορια μου αμιληκτη. Οταν πεφτεις, ξανασηκωνεσαι, μονο οι δειλοι δεν μπορουν να σηκωθουν, μονο οι δειλοι μενουν κατω και σερνονται σαν τα σκουληκια. Ομως εσυ, δεν ηθελες να σερνεσαι, ενα χερι να πιαστεις ηθελες... Πως ειναι δυνατον να μην το ειδα;
Επειτα, μια σφαιρα και λιγες μοναχα αραδες σε ενα σημειωμα. "Λυπαμαι, μα εγω δεν ειμαι ο Χριστος να σηκωσω το σταυρο, ουτε καν εχω τοση πιστη ωστε να παλεψω με τους δαιμονες... Συγχωρα με..."
Κι απο τοτε εμεινε να με στοιχειωνει το τελευταιο εκεινο βραδι, τα ματια σου να τυραννανε τη σκεψη μου, το γελιο σου να εισβαλει βασανιστικα στα ονειρα μου. Μα πιο πολυ να με στοιχειωνει η δικη μου αλλαζονεια, η δικη μου ανεπαρκεια. Εμελλε να γινεις εσυ ο δικος μου δαιμονας, εκεινος που με τιποτα δεν μπορω να αντιμετωπισω. Κι ευχομαι τοσο συχνα να ειχα τη δικη σου δυναμη, να πεταξω κι εγω μακρια απο αυτον τον κοσμο, να απαλλαγω μια για παντα...μα δυστυχως ουτε κι αυτο μπορω να κανω. Ισως παλι να ειναι αυτη η θεια δικη, η ακριβοδικαιη τιμωρια μου.. τους δαιμονες που σου φορτωσα να πρεπει εγω για μια ζωη να τους παλεψω...

 Η αναρτηση αποτελει μερος της συμμετοχης μου στο παιχνιδι 24 days' challenge του blog myStick land και συμμετεχουν τα εξης ιστολογια:







mystickland
 
Χρονια Πολλα σε ολους! Ευχομαι να ειχατε ενα υπεροχο Πασχα, με αγαπη, υγεια και ο,τι αλλο θα εκανε την καρδια σας να αγαλλιασει.
Χριστος Ανεστη! 

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

24 DAYS' CHALLENGE # 3: ΓΕΛΙΟ

Στη μεση ενος μικρου σπιτιου που εχω νοικιασει,
το γελιο ενος μωρου παιδιου μ' εχει αγκαλιασει....

Γελας, με ενα γελιο τοσο αθωο τοσο παιδικο. Τα ματια σου λαμπουν, το κεφαλι σου γερνει προς τα πισω. Γελας δυνατα με την ψυχη σου, ειναι αυτο ακριβως που λατρευω στο γελιο σου, αυτος ο αυθορμητισμος. Το γελιο σου ειναι σαν τη βροχη που πεφτει στο προσωπο μου, ειναι σαν καθαρο νερο που ξεπλενει τα λαθη μου. Ενα ουρανιο τοξο γεματο χρωματα, ενα αρωμα αγαπημενο απο γιασεμι.
Μην παψεις ποτε να γελας ετσι, με την καρδια σου, μην παψεις ποτε να μου χαριζεις την αυρα σου, μην παψεις γιατι θα παψω να αναπνεω.
Αχ, ποσο μ' αρεσει να γελας!

Ειμαι ενα γελιο κρεμασμενο στο μπαλκονι σου,
πεφτει επανω μου η βροχη και με παγωνει...

 Η αναρτηση αποτελει μερος της συμμετοχης μου στο παιχνιδι 24 days' challenge του blog myStick land και συμμετεχουν τα εξης ιστολογια:






mystickland