Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ

"Σωπα καρδια μου, σωπα εσυ...Το ξερω πονας ματακια μου, ετσι ειναι, απο την αρχη πονατε, πρωτα κολικοι, μετα δοντακια, αλλα πιστεψε με θα τα ξεχασεις ολα, συντομα δε θα θυμασαι τιποτα, σωπα ψυχη μου...ετσι ειναι η ζωη, δυσκολη μα τοσο ωραια..."
Αυτα τα λογια ειπα σημερα στο σχεδον νεογεννητο ανηψακι μου που βασανιζεται απο κολικους, δυσκοιλιοτητα και αναγωγες, καθως τον κρατουσα στην αγκαλια μου.
Τα ειπα αυθορμητα και μετα τα συνειδητοποιησα. Τιποτα περιπλοκο τελικα δεν εχει η ζωη. Ισα ισα που με απιστευτη ειλικρινεια μας αποκαλυπτεται απο την πρωτη κιολας στιγμη, μας υποδεχεται στον κοσμο με ενα δυνατο κλαμα, συνεχιζει με πονους και πονακια και μας μαθαινει πως για να μεγαλωσεις πρεπει πρωτα να πονεσεις, για να γελασεις πρεπει πρωτα να μαθεις να κλαις και για να απολαυσεις πρεπει να αγαπησεις...Τοσο απλα!

Θα λειψω κι εγω με τη σειρα μου για μια μικρη αποδραση στο χωριο του αντρα μου, ενα μερος ησυχο και καταλληλο για soul searching, κατι που πολυ εχω αναγκη...
Πιστευω πως αυτη η θεα θα καλμαρει λιγο την ψυχη μου...




Πεταλουδισια φιλια σε ολους, να προσεχετε και καλο υπολοιπο καλοκαιριου.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...







Αν θελετε υπογραψτε κι αυτο, γιατι σε λιγο και την αναπνοη μας θα πληρωνουμε!!!...


Πεταλουδισια φιλια και καλη εβδομαδα!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ SOS!!!

Καλησπερα σε ολους τους μπλογκοφιλους!
Θελω να δωσω καποιες διευκρινισεις για την προηγουμενη αναρτηση, γιατι μαλλον δεν τα εγραψα καλα και αθελα μου δημιουργησα μια συγχιση.
Λοιπον, καταρχας ο στοχος ειναι ενας και μοναδικος, δηλαδη να βοηθηθει η Μαρια ωστε αν μη τι αλλο να μην πεθανει απο την πεινα. Γιατι σιγουρα ειναι αδυνατο καθε μηνα να συγκεντρωνεται καποιο ποσο που να καλυπτει τα εξοδα φαρμακων και νοσηλειας της.
Ανεφερα λοιπον τη λεξη "λιστα", η οποια και αποτελεσε την πετρα του σκανδαλου γιατι προφανως -και δικαιολογημενα στην εποχη που ζουμε- εφερε στο μυαλο πολλων συνειρμικα τις εννοιες του ελεγχου και την κριτικη. Ειλικρινα, καθολου δεν ηθελα να πετυχω κατι τετοιο, ουτε κατα διαννοια!
Με τη "λιστα" εννοουσα το εξης. Καταρχην, ειναι χρησιμο να ξερουμε ποιοι και ποσοι θελουμε να συμμετασχουμε σε αυτην την παροχη βοηθειας προς ενα συγκεκριμενο ατομο. Δηλαδη να πουμε "ναι, count me in, οσο και οποτε μπορω θα συμμετεχω". Ας υποθεσουμε τωρα οτι δηλωνουν "ναι" 150 ανθρωποι. Ειναι δεδομενο οτι καθε μηνα δεν θα μπορουν να δινουν το κατιτις τους ολοι. Θα μπορουσαμε λοιπον να ορισουμε μια περιοδο, πχ 25-30 καθε μηνα, που ολοι οσοι ειμαστε σε αυτην την mailing list, μεσω μεηλ θα μιλαμε και θα λεμε "παιδια ειμαι οκ αυτο το μηνα" η "παιδια εγω αυτο το μηνα δεν μπορω", ωστε απλα στο τελος να βλεπουμε τι ποσο ακριβως μαζευεται και αν ειναι λιγα και καποιος μπορει να τσονταρει κατι παραπανω να το βλεπουμε. Οχι με τη μορφη ελεγχου η δεσμευσης, αλλα με τη μορφη της ομαδας.. Και φυσικα, αν καποιος εχει την αισθηση οτι θα εχουμε σχολια τυπου "αχ, μωρε τι καλος, αυτος δινει συνεχεια!" η "α, για κοιτα, αυτος δεν εδωσε!", η οτι θα δημοσιοποιηθουν τα ονοματα μας για να το παιξουμε καλοι, τοτε καλυτερα εξαρχης να μην συμμετεχει, γιατι δεν προκειται για ανταγωνισμο, αλλα για συνεργασια!
Αν υποθεσουμε πως για καθε συνανθρωπο μας που υποφερει βρισκονται 100 αλλοι ανθρωποι να αναλαβουν την ευθυνη για οσο χρειαζεται, εστω με το μικροτερο δυνατο κοστος, να τον βοηθησουν, τοτε αυτο που λεμε Κοινωνικη Αλληλεγγυη θα εχει περασει απο τα λογια στα εργα.
Εννοειται πως κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να λαβει μερος, ουτε θα κριθει κανεις απο αυτη του την επιλογη, ο καθενας μας κανει αυτο που θεωρει οτι ειναι σωστο, οτι τον εκφραζει και στην τελικη ο,τι μπορει!
Οποιος θελει ας διαδοσει την πρωτοβουλια, με οποιοδηποτε κειμενο και οποιοδηποτε τροπο θελει.
Κι επειδη οπως ειπα και πριν, αυτο δεν ειναι παιχνιδακι δημοσιοτητας, αλλα μιλαμε για μια ανθρωπινη ζωη, θα μου επιτρεψετε να κλεισω τα σχολια, ο,τιδηποτε θελετε να συζητησουμε το μεηλ μου ειναι παντα στη διαθεση σας.
Καλο βραδυ σε ολους! Πεταλουδισια φιλια!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

...να σωσουμε μια ζωη;;;
Ναι, σωστα καταλαβες, για τη Μαρια μας μιλαω και παλι. Ειναι υπεροχο που αρκετοι εσπευσαν να βαλουν ενα ποσο μολις εμαθαν οτι πεθαινει! Αλλα δεν ειναι αρκετο. Η Μαρια ποναει καθε μερα, καθε ωρα, κινδυνευει καθε στιγμη, τα φαρμακα τα χρειαζεται καθε μηνα, οχι μονο μια φορα, ηδη εξαλλου εχει περιοριστει στα απολυτως απαραιτητα, ακομα και στη διατροφη της που θα επρεπε να ειναι πλουσια. Επομενως, οι σπασμωδικες και μεμονωμενες κινησεις ειναι ωραιες μεν, ανουσιες δε μακροπροθεσμα. Χωρια που δεν νομιζω να μπορει κανεις καθε φορα που ανεβαινει μια τετοια εκτακτη ανακοινωση να δινει μαζεμενα 20-30-50 ευρω! Αν ομως αντι για 50 εδινε 5; Αν αντι για εκτακτα και μεμονωμενα εδινε καθε μηνα; Θελω να πω, η μπλογκογειτονια ειναι τεραστια, αλλα ταυτοχρονα μικρη, ολα μαθαινονται πολυ γρηγορα. Αν επομενως μεσα σε αυτη την τεραστια γειτονια μαζευονταν μονο 100-150 ανθρωποι που καθε μηνα θα εβαζαν 5 μολις ευρω για τη Μαρια; Και μη σας φαινεται μεγαλο αυτο το νουμερο, ειναι αριθμος ασφαλειας. 100 ατομα μαζευουν 500 ευρω. Ειναι δεδομενο οτι καθε μηνα θα εχουμε απωλειες της ταξης 10-15%, ειναι φυσιολογικο. Αν ομως υπαρχει μια λιστα με ονοματα οσων θελουν να συμμετεχουν σε αυτη την προσφορα, αν μεσω μεηλ ενημερωνομαστε για το ποιοι δεν θα συμμετεχουν καθε μηνα, θα μπορουμε να κανονισουμε παντα με βαση τους υπολοιπους να μαζευεται αυτο το ποσο, που ειναι νομιζω το μινιμουμ για να πουμε οτι καποιος ζει αξιοπρεπως.
Παρακατω παραθετω πληροφοριες για τους λογαριασμους της Μαριας μας, οπως μου τις εχει στειλει ακριβως! Για περεταιρω πληροφοριες ας μιλαμε με μεηλ, οκ;

 «Λοιπόν όταν συνάντησα το πρόβλημα με τις καταθέσεις στην τράπεζα κύπρου που ήταν η μόνη τράπεζα όπου μπορούσαν να καταθέτουν οι ελλαδίτες χωρίς προμήθεια, έψαξα το ζήτημα και βρήκα πως η μόνη λύση είναι το internet banking. Τι είναι αυτό ? Είναι η δυνατότητα που σου προσφέρει μια τράπεζα να κάνεις συναλλαγές μέσω ίντερνετ. Εγώ το δοκίμασα με την εθνική τράπεζα. Πας σε ένα κατάστημα της και κάνεις αίτηση για ίντερνετ banking. H διαδικασία είναι δωρεάν και κρατάει 4 εργάσιμες μέρες. Στο τέλος σε καλούν σου δίνουν ένα μηχανηματάκι που παράγει κλειδάριθμους και σου εξηγούν την διαδικασία. Μόνο έτσι θα μπορείς να καταθέτεις για την Μαρία, χωρίς εμβάσματα και εφορίες. Η μόνη προμήθεια για μεταφορά χρημάτων σε τράπεζα άλλης χώρας είναι 50 λεπτά! Οπότε συμφέρει! Κάνε αυτά που σου είπα και αν έχει άλλες απορίες, εδώ είμαστε πάλι το χρησιμοποιούν κυρίως και επαγγελματίες για τις συναλλαγές τους»

Οι Λογαριασμοί:


1] Αριθμός Λογαριασμού από τράπεζα Κυπρου κατάθεσης μέσω ONE BANK (όπου θα έρχονται απευθείας τα χρήματα στο λογαριασμό μου χωρίς καμία χρέωση σε σας) – είναι: 0107 – 00 – 021363 – 00 [Για Κυπρο και για Ελλάδα αυτός ο λογαριασμός]
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2] Για τράπεζα Κύπρου πάλι αλλά σε κατάθεση σε όποιασδήποτε άλλης τράπεζας (αν δεν μπορείται στην ίδια) εχτός τράπεζας Κύπρου με ελάχιστα δικαιώματα όπως μας είπαν ο λογαριασμός είναι - IBAN: CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 – Swift number (code BIC) – BCYPCY2N [Για Κυπρο και για Ελλάδα αυτός ο λογαριασμός]
Maria Demetriou (edw xreiazetai latinikous xaraktires...gi auto sou to edwsa opws exei ta onomata kai stis dyo periptwseis)

3] Ελληνική Τράπεζα: CY43005001120001121054591900 – SWIFT NUMBER: HEBACY2N (Για Ελλάδα, για Κύπρο και για εξωτερικό)

Μπορείτε επίσης απο οποιαδήποτε τράπεζα διατηρείτε λογαριασμό να στείλετε έμβασμα στην τράπεζα της Μαρίας μας......

Μια διευκρινιση μονο: ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, Η ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ...ΑΚΟΜΑ!

Τραγουδακι για εμπνευση:




Πεταλουδισια φιλια!