Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ;;;

Με μια απλη βολτα στα μπλογκς, θα βρει κανεις καθε λογης ανθρωπους. Απο κλασσικους νεο-ελληναραδες, μικροψυχους, μεχρι μεγαλειωδεις ψυχες με μεστωμενη σκεψη και ρεοντα λογο.
Καθε μερα και περισσοτερες γινονται οι δευτερες περιπτωσεις, οι φωνες που εκπεμπουν δυναμη, περηφανια, τοσο εθνικη οσο και ανθρωπινη, αξιοπρεπεια, αγωνιστικοτητα. Διαβαζω αριστουργηματικα κειμενα, ζηλευω τον τροπο που εχουν οι λεξεις υφανθει, το αρτιο εργοχειρο που απλωνεται μπροστα μου, θαυμαζω τη σκεψη που ταξιδευει, φτανει ολο και πιο ψηλα.
Κι αναρρωτιεμαι...που ειναι ολοι αυτοι οι υπεροχοι ανθρωποι; Αυτο το ΟΧΙ που ορθωνεται ολο και μεγαλυτερο απεναντι σε οσα μας καταδυναστευουν, σε οσους θελουν να ξεχασουμε την ιστορια και την υποσταση μας, αυτο το απεραντο ΟΧΙ που ειναι; Γιατι σταματαει μολις εκφραστει;

Ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο που γιορταζει την αρχη του Β' Παγκοσμιου πολεμου. Ξερετε γιατι; Γιατι, κατα την παραδοχη πολλων μεγαλων ανδρων διεθνως, με πρωτο νομιζω τον Τσωρτσιλ, αυτο το βροντερο ΟΧΙ των Ελληνων σηματοδοτησε την αρχη του τελους για εναν πολεμο που φαινοταν χαμενος απο χερι. Ενα τοσο δα κρατος τομησε να υψωσει αναστημα στο Ιταλικο και στο Γερμανικο μεγαθηριο της εποχης. Και οχι μονο αυτο, αλλα εκει που ολοι περιμεναν να κατατροπωθει και να λουφαξει, τους εβγαλε τη γλωσσα κοροϊδευτικα καταφερνοντας το ενα χτυπημα μετα απο το αλλο, αναπτερωνοντας το ηθικο καθε σκλαβωμενου λαου, κερδιζοντας πολυτιμο χρονο για τους Συμμαχους να ανασκουμπωθουν και τελικα να κερδισουν τον πολεμο.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Το ΟΧΙ που μεθαυριο γιορταζουμε, δεν το ειπε ουτε ο Μεταξας ουτε και η Ελλαδα. Το ειπαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ενας προς εναν, ο καθενας ξεχωριστα και ολοι μαζι ειπαν το ΟΧΙ οταν εσπευσαν μαζικα και με τραγουδια να πολεμησουν. Χιλια οχι να ελεγε ο καθε Μεταξας, αν οι Ελληνες πολιτες δεν αποφασιζαν να πολεμησουν, δεν θα υπηρχε αποτελεσμα. Η νικη δεν ειναι της Ελλαδας αλλα των ΕΛΛΗΝΩΝ! Που θυσιαστηκαν, που αγωνιστηκαν. Των ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ που εστειλαν στον πολεμο τα παιδια και τους αντρες τους, τους πατερες και τους αδερφους τους, που σταθηκαν στυλοβατες της κοινωνιας σε σκοτεινους καιρους, που προσετρεξαν στο πλευρο καθε πληγωμενου, που εκλαψαν, τραγουδησαν, ταϊσαν, φροντισαν, κινδυνευσαν, αλλα ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ! Για την Ελλαδα και για την Ελευθερια! Ειναι σχεδον συνωνυμες οι δυο εννοιες εξαλλου.

Και φτανουμε στο σημερα. Σε εναν αλλο ιδιοτυπο πολεμο, που δεχομαστε πλεον και σαν εθνος, αλλα και σαν ανθρωποτητα. Το κερδος πανω απο τον ανθρωπο. Η ζωη και η αξιοπρεπεια ζυγιαζονται στον ιδιο ζυγο με τα υπερκερδη καποιων και ολοι ξερουμε προς τα που γερνει.

Σημερα λοιπον, τι; Τι μας κραταει απο το να πουμε, να βροντοφωναξουμε παλι ΟΧΙ! Γιατι αντ' αυτου σκυβουμε το κεφαλι και υπακουα λεμε ναι σε ολα; Και δεν μιλαω για τους πολιτικους, αλλα για τους πολιτες.

Ο φοβος κυριαρχει σε καθε μας κινηση, φοβος για τη δουλεια μας, για τα εξοδα, για την ακεραιοτητα μας, φοβος για ολα...

Ξεχασαμε πως ειναι να μη φοβασαι, υποδουλωθηκαμε στο νεο τροπο ζωης που με τεχνη μας περασαν στο υποσυνειδητο και τωρα φοβομαστε. Μα δεν πανε μαζι Ελληνας και Φοβος!

Κι αν οι καιροι ειναι πονηροι, ας γινουμε κι εμεις. Δεν ηρθε η ωρα ακομα να ζωστουμε τα αρματα και να βγουμε στη ρουγα, αλλωστε μαλλον δεν θα ειχε αποτελεσμα αλλο απο το να φαγωθουμε μεταξυ μας.

Μπορουμε ομως να τους αγνοησουμε, δεν μπορουμε; Δεν μπορουμε απλα να μην υπακουμε, κυριως σε εκεινες τις πολιτικες που μας αφαιρουν την ελευθερια λογου, σκεψης, πραξεων; Που ειναι τα ΚΟΤΣΙΑ μας;

Ερχεται η κυρια Διαμαντοπουλου και λεει οτι θα τιμωρησει τους μαθητες που συμμετειχαν στις καταληψεις, αποκλειοντας τους απο την παρελαση. Και ποιος της ειπε οτι στη σχολικη παρελαση, σε καθε παρελαση ειναι στη δικαιοδοσια της ποιος θα συμμετασχει και ποιος οχι; Δεν ειναι σχολικη παρασταση η παρελαση. Ειναι αποδοση τιμης προς τους ηρωικα μαχομενους αγωνιστες που εδωσαν τη ζωη τους για την πατριδα και την ελευθερια! Αντι να κοιταξει να μεταδωσει πνευμα υπερηφανιας στους μαθητες μας, αντι να κοιταξει να κατανοησουν τα παιδια το σεβασμο που αξιζει στη μερα και να συμπεριφερονται αναλογα (πχ οχι στραγαλια, οχι φουστες-ζωνες, οχι 12ποντα), αναλωνεται σε αντεκδικησεις γελοιου τυπου; Και οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ και οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ με ΚΟΤΣΙΑ που ειναι; Γιατι δεν την αγνοουν και να κατεβουν ΟΛΟΙ σε παρελαση; Τι ακριβως φοβουνται; Οι περισσοτεροι ειναι εκτακτοι η αναπληρωτες, τι θα χασουν; Ισα ισα που θα εχουν ΜΙΑ ευκαιρια να μαθουν στα παιδια τι σημαινει εθνικο φρονημα, τι σημαινει αγωνας και πως οι Ελληνες αντιμετωπιζουν τα ανθρωπαρια που νομιζουν οτι ετσι ασκουν εξουσια!

Βγαινει ενα πανο με πολιτικο συνθημα στα γηπεδα και ξεσπαει το χαος! Ο διαιτητης θιγεται (!!!!), ο αγωνας διακοπτεται κι εχουμε παρουσια ασφαλειας και ελεγχους σε προσωπικα ειδη και αυτοκινητα! Απο ποτε απαγορευεται να εκφραζουν οι πολιτες την αποψη τους σε οποιαδηποτε στιγμη και σεκαθε χωρο; Και γιατι δεν φροντιζουν οι φιλαθλοι να εχουν ΟΛΟΙ αντιστοιχα πανο σε ΟΛΟΥΣ τους αγωνες; Τι θα κανει ο κος Παπουτσης, θα ακυρωσει τη super league;

Βγαινουν τα ΜΑΤ και χρησιμοποιουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ χημικες ουσιες εναντιον του κοσμου που διαδηλωνει; Ποιος τους τα παρεχει; Ποιος δινει εντολες; Γιατι δεν γινονται μαζικες μηνυσεις προς τον κο Παπουτση; Η ακομα καλυτερα, γιατι δεν προμηθευομαστε ΟΛΟΙ αντιασφυξιογονες μασκες και να τους στειλουμε για κουρεμα, που ειναι και δημοφιλες αυτη την εποχη;

Βρισκεται ενας θαραλλεος συμπολιτης μας και κανει μηνυση στην κυβερνηση για εσχατη προδοσια! Περαν των "μπραβο" και "αξιος" κλπ που ημασταν ολοι εμεις τοτε; Γιατι δεν συμπραξαμε με την υπογραφη μας σε μια τοσο δυνατη και αξιεπαινη κινηση;

Ερχονται το ενα μετα το αλλο τα χαρατσια και σπευδουμε ολοι να πληρωσουμε, μπας και χασουμε ΤΙ;

Ο,τι ηταν να χασουμε το χασαμε...Χασαμε τη βολη μας, χασαμε την ηθικη μας, χασαμε τον υπνο μας, πολλοι εχασαν τις δουλειες τους, χασαμε γενικα τον μπουσουλα. Λιγη αξιοπρεπεια και εθνικη υπερηφανεια μας εμεινε, θα τα χασουμε και αυτα; ΠΟΛΕΜΟ εχουμε, υπουλο,ταξικο και εθνικο. ΠΡΟΔΟΣΙΑ εχουμε απεναντι στη χωρα μας, στο λαο μας και στα ονειρα των παιδιων μας. Μας ζητανε ενθεν κακειθεν προδοτες να παραδοθουμε ανευ ορων! Εμεις θα πουμε ΝΑΙ;;;;;;;

Μην αναζητατε στη Βουλη τους ενοχους, ουτε και τις απαντησεις. Ας παψουμε να λεμε συνεχως γιατι η συγκεκριμενη κυβερνηση δεν λεει σε τιποτα οχι και ας θυμηθουμε:

Τα μεγαλα ΟΧΙ δεν τα λενε οι κυβερνησεις, τα λενε οι ΛΑΟΙ, τα λενε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Συνεχιζεται....






Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

UPDATE: Δειτε και το update 3 στην προηγουμενη αναρτηση αν θελετε.

Μολις ελαβα ενα μεηλ απο το γραφειο του αναπληρωτη υπουργου οικονομικων, Παντελη Οικονομου. Επειδη δεν υπαρχει περιγραφη για την ξεφτιλα τους, το παραθετω αυτουσιο:

Ομιλία Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών
Παντελή Οικονόμου

για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής



"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητέ κύριε Γκιουλέκα, στο βάθος της Αίθουσας, είμαστε στην πραγματικότητα στην πολιτική για κάτι τέτοιες περιστάσεις, για μέρες που λαμβάνονται αποφάσεις, που μετρώνται σε ώρες ευθύνης και όλες μαζί μετατρέπονται σε μια ιστορική στιγμή. Μια τέτοια στιγμή ζούμε τώρα. Ο χρόνος πυκνώνει και δεν αρχίζει σήμερα με τη σημερινή ψηφοφορία ούτε θα τελειώσει την Κυριακή το βράδυ με τη Σύνοδο Κορυφής. Είναι μια ιστορική στιγμή, γιατί η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Και όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται πάρα πολύ καθαρές.

Είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο ποιοι είναι στο στρατόπεδο της σελίδας που γύρισε, στο στρατόπεδο του χθες. Είναι η ψεύτικη υπόσχεση ότι το χθες μπορεί να συνεχίσει. Μπορεί να γίνει και σήμερα και αύριο. Είναι η υπόσχεση της παρακμής με πολλά και διάφορα ονόματα.

Στην εποχή μας τα ονόματα είναι πολύ γνωστά, είναι συνθήματα. Το πρώτο είναι η αναδιαπραγμάτευση. Το δεύτερο είναι η ανυπακοή. Το τρίτο είναι η ανατροπή. Το τέταρτο είναι η καταψήφιση του νομοσχεδίου. Και το πέμπτο είναι οι εκλογές. Πέντε συνθήματα σε μια γραμμή. Όλα αυτά σημαίνουν χρεοκοπία. Στη γραμμή αυτή συγκλίνουν πέντε διαφορετικά συνθήματα.

Δεν είναι βέβαια λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν αυτήν τη γραμμή. Δεν είστε μόνο εσείς οι οποίοι μόλις πριν δυο χρόνια οδηγήσατε τη χώρα σε στάση πληρωμών και την εγκαταλείψατε. Δεν είστε μόνον εσείς που από την πρώτη στιγμή που χάσατε τις εκλογές, αντί να επιδοθείτε σε περισυλλογή, σε αυτοκριτική, σε χάραξη μιας γραμμής πλεύσης, επιδοθήκατε στη φθορά της Κυβέρνησης με μοναδικό σκοπό να φύγει η Κυβέρνηση και να ξαναέρθετε.

Πήρατε διαζύγιο με την ευθύνη ως Κυβέρνηση. Παίρνετε διαζύγιο με την ευθύνη σε δεύτερη ακρόαση ως Αντιπολίτευση. Σε τέτοιες ώρες ευθύνης όταν έχετε πάρει διαζύγιο με την ευθύνη τόσες φορές επιμόνως, τι ψάχνετε; Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό; Γιατί οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος δυσκολεύεται να το καταλάβει. Ξέρετε τι συμβαίνει; Όσο βλέπετε το πολιτικό στοίχημα που βάλατε, που δυστυχώς για εσάς το ταυτίσατε με τη χρεοκοπία της χώρας, όσο βλέπετε ότι χάνετε το στοίχημα, τόσο περιπίπτετε σε παροξυσμό, σε ακραίες εκφράσεις, σε ακραίες διατυπώσεις, σε διαστρεβλώσεις. Σε τέτοιες ώρες ευθύνης είναι αυτή ενδεδειγμένη συμπεριφορά; Θα έλεγα, όχι. Βεβαίως, ο καθένας διαλέγει το δρόμο του και κρίνεται γι αυτό.

Ξέρετε, πάντοτε στις μεγάλες στιγμές, στις στιγμές τις δύσκολες και τις κακιές -έτσι τα φέρνει η μοίρα- είναι πάντοτε οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στον εμφύλιο ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στην τραγωδία της Κύπρου ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Στο βρώμικο ΄89 ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Και ήταν πάντα με κάποιο πρόσχημα.

Ποιο είναι το σημερινό πρόσχημα; Είναι τόσο βαριές οι θυσίες που υφίσταται ο λαός –που είναι πράγματι- οπότε να τις πετάξουμε στη θάλασσα και να σταματήσουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Δεν λέτε βέβαια ότι αν σταματήσουμε τώρα θα πάνε χαμένες και οι προηγούμενες θυσίες. Αυτό αποφεύγετε να το πείτε.
Μας λέτε ότι δεν αντέχετε άλλο τη φουρτούνα, ότι σας έχει πιάσει ζαλάδα. Ξέρετε τι προτείνετε ως λύση; Για να σταματήσει η φουρτούνα ας βουλιάξουμε. Τώρα που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε που είναι το λιμάνι;

Εγώ σας λέω, επειδή δεν μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας όλα αυτά, έχετε εναποθέσει τις ελπίδες σας στο ότι η πλειοψηφία του Σώματος εδώ θα ακολουθήσει όλες αυτές τις αδυναμίες της δικής σας πολιτικής που προσπαθείτε να τις κάνετε γραμμή. Θα διαψευσθείτε και πάλι. Η πλειοψηφία του Σώματος θα εγκρίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Θα μου πείτε τώρα ότι όλη αυτήν τη φασαρία που γίνεται έξω στον κόσμο, όλη την ταραχή που υπάρχει στο ελληνικό νοικοκυριό, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, η Νέα Δημοκρατία την κάνει; Ασφαλώς όχι. Ποτέ δεν έφτασε ένα κόμμα για να εκφράσει όλες τις δυνάμεις του κακού. Σ’ αυτόν τον παροξυσμό πραγματικά τον οπισθοδρομικό, που κυνηγάει τους Έλληνες κάθε μέρα, από το πρωί που ξυπνήσουν και θα ανοίξουν το ραδιόφωνο μέχρι το βράδυ που βλέπουμε δελτία ειδήσεων, έχετε συμπαίκτες με ονοματεπώνυμο.

Σε όλη αυτήν τη γραμμή της χρεοκοπίας συμπράττουν και άνθρωποι που πράγματι την επιδίωξαν με τα λεφτά τους, ραντιέρηδες, μαυραγορίτες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω για να αγοράσουν περιουσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, να γίνει η χρεοκοπία και να γυρίσουν πάλι μετά, συστηματικοί πλιατσικολόγοι της δημόσιας περιουσίας, γνωστοί και μη εξαιρετέοι και βέβαια λαθρέμποροι και φοροκλέφτες παλιοί και νέοι. Γιατί ξέρετε ότι πάντοτε το κακό βρίσκει και μιμητές. Όποιοι και αν είναι, όσοι και αν είναι, όπου και αν είναι, όσο κλίμα και αν φτιάχνουν, θα χάσουν. Και θα χάσετε και εσείς όσο πηγαίνετε μαζί τους. Έχετε κάθε δυνατότητα γιατί είστε μια ιστορική παράταξη να αποχωριστείτε αυτές τις κακές παρέες. Αν δεν το κάνετε, θα χάσετε μαζί τους.

Σας είπα πάρα πολλά για τους άλλους με την ελπίδα ότι είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να μιλήσω για αυτούς. Νομίζω, όμως, ότι χρωστάμε ένα λόγο στους δικούς μας ανθρώπους. Φτάνει η κουβέντα με τους απέναντι. Υπάρχουν και οι δικοί μας άνθρωποι, αυτοί που σήμερα τους ταλαιπωρούμε, τους αδικούμε, τους πικραίνουμε κι έχουν ανάγκη από ένα λόγο αγάπης και ένα λόγο παρηγορητικό. Και το χρωστάμε το λόγο αυτό.

Έχουμε να δώσουμε μια διαβεβαίωση: Αύριο τίποτα δεν θα είναι έτσι όπως είναι σήμερα και από αυτά που γίνονται σήμερα τίποτα δεν είναι για πάντα. Τίποτα απ’ ό,τι χάνεται δεν είναι για πάντα. Η ψυχή μας είναι εκεί μαζί τους και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να γυρίσουμε το ταχύτερο δυνατό τη σελίδα. Και αν η προσπάθεια μέχρι σήμερα ήταν να γλιτώσει η χώρα τη χρεοκοπία. Αν η προσπάθεια σήμερα είναι να μη χρεώνουμε άλλο τα παιδιά μας, να είναι σίγουροι ότι από αύριο η προσπάθεια θα είναι να έχουμε καλύτερες συνθήκες ζωής, περισσότερες δουλειές και μια κοινωνία πιο δίκαιη.  Αυτή την προσπάθεια θα την κάνουμε όλο το δεύτερο μισό της κυβερνητικής μας θητείας. Κι αυτό είναι μια δέσμευση και θα το δείτε όλοι στην Αίθουσα αυτήν.

Ευχαριστώ."
Καταλαβατε; Μετα απο το χτεσινο εκτρωμα της ψηφισης, μας εστειλαν και μεηλ (παρεπιπτοντως που το βρηκαν;)! Να μας δειξουν ποσο πονεσαν για τον Ελληνικο λαο, με τι βασανο ψυχης πηραν αυτα τα μετρα!
Δεν αντεξα! Του απαντησα καταλληλως! Και οχι τοσο καταλληλως οσο θα ηθελα, δεν μου το επιτρεπει η διαγωγη μου!
Οποιος θελει να μαθει τι απαντησα, ας στειλει μεηλ.
Οποιος θελει να κανει το ιδιο:
info@poikonomou.gr
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΑ...

UPDATE 3: Και αλλη μια μαρτυρια, αντιθετη αυτη τη φορα, που μου ηρθε με σχολια. Την παραθετω πρωτον γιατι πρεπει παντα να ακουγονται και οι δυο πλευρες πριν βγαλουμε συμπερασματα και δευτερον γιατι κανει για αλλη μια φορα ξεκαθαρη την αναγκη για ενοτητα.
"θα σου πω και τι δική μου μαρτυρία. Για μένα ηθικός αυτουργός για ό,τι έγινε χτες είναι το ΠΑΜΕ! Το ΠΑΜΕ χτες δεν έκανε απολεισμο της βουλης οπως ειπε εκανε αποκλεισμο του κοσμου απο το να μπορει να πλησιασει στην βασ.σοφιας. Περιφρουρηση της βουλης εκανε. Δεν υπαρχει αποκλεισμος οταν επιτρεπεις στους βουλευτες να μπουνε μεσα. Η σταση του ΠΑΜΕ χτες ηταν προκλητικη, με τον κοσμο του μπλοκ του να κοιταει προς το συνταγμα. Ειχαν την πλατη τους γυρισμενη προς την βουλη το διανοησε; Οι αστυνομικοι ηταν αραχτοι αφου τους φυλαγε το ΠΑΜΕ.Το σκηνικο λοιπον ξεκινησε καπως ετσι, πηγε πρωτα το μπλοκ του "δεν πληρωνω" να περασει, δεν τους αφηνουν και πεφτει το αναλογο βρυσιμο. Υστερα ηρθε το αναρχικο μπλοκ να περασει και άρχισε μετά το ξύλο. Δεν συμφωνω σε καμια περιπτωση με το να πλακωνομαστε στο ξυλο μεταξυ μας. ομως το παμε εβγαλε ομαδες κρουσης εκτος του μπλοκ του. Βρεθηκα εκει. Κι ενω εφευγα γιατι ειπα δεν προκειται να πλακωθω με το παμε βγαινει μια ομαδα με παμιτες απο την σταδιου με ξυλα και μαρμαρα που τα πεταγαν σε κοσμο σαν κι εμενα! Ακομα κι αν ειχε δικιο λοιπον να υπερασπισει τον κοσμο του απο τους κουκουλοφορους-ασφαλιτες δεν επιτρεπεται να βγαζει ΚΝΑΤ να πετανε μαρμαρα. Γενικα παντως χτες καταφεραμε να κανουμε το ακατορθωτο, με τοσο κοσμο και να πλακωθουμε μεταξυ μας και μεσα οι αλλοι να ψηφιζουν ανενοχλητοι. Και σκοτωθηκε ο ανθρωπος τζαμπα και βερεσε! Αστα λοιπον. Η αληθεια ειναι καπου στην μεση. Και για μενα το ΚΚΕ εχει πολυ μεγαλη ευθυνη για οτι εγινε."
Επομενως, καταληγουμε παλι στα ιδια. Ενας ανθρωπος νεκρος και μια ευκαρια για μαζικο ενωμενο αγωνα χαμενη. Παρολο που εχω αναθεωρησει σκεπτομενη ψυχραιμοτερα το κατα ποσο θα ηταν σωστο τελικα να μπουμε βιαιως στην βουλη, θεωρω οτι μια τετοια αποφαση και γενικα η οποιαδηποτε μεγαλη αποφαση πρεπει να παρθει συλλογικα. Ουτε μια ομαδα εχει δικαιωμα να παρεμποδιζει τις αλλες, ουτε ομως καποιος αριθμος ατομων χ μπορει να παρει στα χερια του μια τετοια αποφαση και να αιματοκυλισει τοσες χιλιαδες κοσμου με το ετσι θελω. Ας κατσουμε επιτελους κατω να βρουμε μια κοινα αποδεκτη λυση, ας παψουμε να προβατοφερομαστε, ας δουμε τι πρεπει και τι μας ωφελει να κανουμε τοσο για την ανατροπη του συστηματος οσο και για την επομενη μερα. Κυριως για την επομενη μερα. Κοιταξτε γυρω σας. Το ζητημα δεν ειναι οικονομικο ουτε ταξικο. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ!!!


UPDATE 2: Επειδη διαβαζω συνεχεια οτι το ΠΑΜΕ προδοτικα εκλεισε τη Βουλη για να την προστατευσει απο τους διαδηλωτες και παρολο που δεν ανηκω σε αυτον το χωρο, θελω να παραθεσω τα πραγματα οπως τα ακουσα δια στοματος 16χρονου Γιωργου, που ηρθε απο το Συνταγμα με τα ματια κοκκινα και τα χειλη πρησμενα απο τα χημικα. Οι ακριβεις του λεξεις ηταν "αν δεν ηταν το ΠΑΜΕ σημερα, θα ειχε γινει πολυ μεγαλο κακο!" Γιατι; ρωτησα κι εγω και μου εξηγησε. Πρωτον, οι κουκουλοφοροι προσπαθησαν με καθε μεσο, χτυπωντας τον κοσμο, να σπασουν τη διαδηλωση κι ο κοσμος πανικοβληθηκε, οι μονοι που εμειναν να τους αντιμετωπισουν και να προφυλαξουν τον κοσμο ηταν τα μελη του ΠΑΜΕ. Ομολογουμενως, απο ενα σημειο και επειτα ξεφυγαν τελειως και αυτοι και βαραγαν αδιακριτως με αποτελεσμα να τραυματιστει πολυς κοσμος, συμφωνα με τη μαρτυρια του. Πραγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Ο ιδιος ο Γιωργος ειχε κατεβει σε ομαδα μαζι με ολους τους μαθητες και καθηγητες του σχολειου του. Δεχτηκαν επιθεση απο τους κουκουλοφορους, αλλα οι καθηγητες εκαναν δυο σειρες αλυσιδα για να προστατευσουν τους μαθητες, δεν υποχωρησαν και οι κουκουλοφοροι αναγκαστηκαν να φυγουν. ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ δραση σε ολο το μεγαλειο!
Οσο για την περιφρουρηση της Βουλης, δεν ξερω κατα ποσο ηταν σωστη, εγω η ιδια λεω να μπουμε να την καταλαβουμε. Βασει νομου ομως- και ξερουμε οτι τηρουν τους νομους που τους συμφερουν!!- σε οποιον παει να μπει στη Βουλη εχουν δικαιωμα οι μπατσοι να ανοιξουν πυρ! Μηπως λοιπον ολο αυτο εγινε για να γλιτωσουμε το αιματοκυλισμα; Ποσοι απο εσας κατεβηκατε ετοιμοι να πεθανετε αποψε;;;
Για τα σχολια που εχω διαβασει, δεν εχω λογια. Η πληρης απογοητευση! Καμια ανθρωπια και καμια αλληλεγγυη. Μεχρι που διαβασα για τον ανθρωπο που σκοτωθηκε "ενας παμιτης λιγοτερος" ΑΙΣΧΟΣ!!!
Οι παρακρατικοι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ανελαβαν το ρολο της αστυνομιας για να καταλυσουν τη διαδηλωση, οι παμιτες ανελαβαν το ρολο του φυλακα, οι ΜΑΤατζηδες απλα κοιτουσαν και τελικα ολοκληρωσαν το σχεδιο. Κι εμεις, σαν τα ποντικια μες στη φακα, απλα πεσαμε στην παγιδα, χωριστηκαμε σε μετωπα, αρχισαμε εκατερωθεν βρισιες και χτυπηματα και τους αφησαμε να τριβουν απο χαρα και ικανοποιηση τα χερια τους! Το χασαμε το τρενο πατριωτη! Το γαμησαμε πως το λενε! Τετοια ΖΩΑ που ειμαστε,σαν ζωα μας συμπεριφερονται! ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΦΕΛΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΚΑΤΑ!

Και κατι τελευταιο, για οσους ακομα αμφιβαλλουν για το ρολο των κουκουλοφορων-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. Οταν οι τραυματιες και οσοι ειχαν αναπνευστικα προβληματα περιμαζευτηκαν απο τον ερυθρο σταυρο, οι κουκουλοφοροι πηγαν εκει να τους χτυπησουν, τους πεταγαν μπουκαλια και πετρες, ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΛΕΜΕ και αναγκαστηκαν να κανουν οι γιατροι ανθρωπινοι αλυσιδα για να τους προστατευσουν!
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ! ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!
Πολυ προφητικο τελικα εκεινο το πλακατ...
Δεν υπαρχει ελπιδα, την θαψαμε μονοι μας αποψε...Εγω παραιτουμαι!

UPDATE: Μολις εμαθα οτι πεθανε ο 53χρονος τραυματιας διαδηλωτης. Κι ολο διαβαζω αναλυσεις και φαγωματα αν ηταν του ΠΑΜΕ που τον χτυπησαν κουκουλοφοροι, αν ηταν ανεξαρτητος διαδηλωτης που τον χτυπησε το ΠΑΜΕ, αν αν αν ...κι ολο αλληλοκατηγοριες, χωρις κανεις να ξερει ακριβως την αληθεια. ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Π Ε Θ Α Ν Ε  Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Τ Η Σ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ;;; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ; ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΜΨΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΩΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ!  
ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

...να ημουν Συνταγμα τωρα! Δυστυχως, ως εργαζομενη στον ιδιωτικο τομεα δεν εχω τη δυνατοτητα να απεργησω 2 μερες.

Χτες που ημουν εκει, δυο πραγματα μου εκαναν εντυπωση.

Το πρωτο ηταν ενα πλακατ με συνθημα "ΚΑΝΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ". Το βρηκα εξαιρετικο, γιατι αυτο ειναι το στοιχημα μας για την επομενη μερα. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μην φαγωθουμε μεταξυ μας, να κανουμε ΟΛΟΙ πισω τον εαυτο μας για το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ καλο, για να χτισουμε μια δικαιοτερη κοινωνια, ΑΝ αυτο πραγματικα θελουμε.

Το δευτερο ηταν η αφελεια μας. Πηγαμε για αλλη μια φορα σαν προβατα για σφαγη. Με καποιες ιατρικες μασκες και με Μααλοξ μερικοι απο εμας, οι περισσοτεροι -οπως κι εγω- με τιποτα. Αποτελεσμα; Παλι με χρηση δακρυγονων καταφεραν να αδειαζουν κατα διαστηματα την πλατεια. Αν ομως φορουσαμε ολοι αντιασφυξιογονες μασκες; Τοτε απλα, θα εφαρμοζοταν στην πραξη το ομολογουμενως εμπνευσμενο συνθημα που ακουστηκε οταν επεσαν οι πρωτες "κανονιες":
ΒΑΡΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ! Κι αστους μετα να παιζουν κλεφτοπολεμο!

Παρολα αυτα, η διαδηλωση ηταν μεγαλειωδης. Τα ΜΜΕ τη θαψανε βεβαια παλι, αλλα ο αριθμος ηταν δεκαπλασιος απο αυτον που ειπαν.

Σημερα, ακουω οτι γινονται εκτεταμενα επεισοδια. Οι γνωστοι αγνωστοι αυτη τη φορα εκτοξευουν μολοτωφ προς τους διαδηλωτες. Λογικο. Τοσος κοσμος που κατεβηκε, τα ΜΑΤ βρεθηκαν στριμωγμενα στη γωνια, οποτε τα φιλαρακια τους πρεπει να τους ξελασπωσουν καπως. Ομως ο κοσμος ειναι ΠΟΛΥΣ! Κι αυτοι ολοι μαζι, ΜΑΤ και κουκουλοφοροι, ελαχιστοι. Κι ο κοσμος ΔΕΝ ανεχεται πλεον ΤΙΠΟΤΑ!

Ακουω οτι ετοιμαζονται για ντου στη Βουλη! Ελπιζω να το τολμησουν και να το καταφερουν. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ! Τα ΜΑΤ δεν μπορουν στην ουσια να κανουν τιποτα, ενας θα επιτιθεται εκατο θα του την πεφτουν.

Η κυβερνηση ΠΡΟΔΟΤΩΝ εχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Τολμηστε το! ΜΠΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Οσοι δεν μπορουσαμε σημερα να ερθουμε ειμαστε 100% μαζι σας με τη σκεψη και τις ευχες μας!

ΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ! 
ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ


Ενα ομορφο μπλογκοπαιχνιδο, που μου θυμισε ποσο μου εχει λειψει η εποχη που ημασταν πιο ξεγνοιαστοι και το μπλογκ μου ηταν ο χωρος που εγραφα τους στιχους μου, τις ιστοριες μου και αλλα πολλα, πολυ πιο ευχαριστα απο την τωρινη μου θεματολογια. Ελα ομως που δεν μου παει αλλιως! Εδω ο κοσμος χανεται, εγω θα λειπω απο το πανηγυρι! Νο, Νο!
Τεσπα, εκτος θεματος βγηκα!

Ευχαριστω το γλυκο Αρκουδο για το ομορφο βραβειακι που μου χαρισε!

Τωρα πρεπει να σας πω 7 πραγματα για μενα. Βεβαια, οσοι με διαβαζετε, δεν θα εκπλαγειτε, αφου τα ξερετε ηδη.

1) Ειμαι Διδυμος με ωροσκοπο Ζυγο. Αερας με αερα δηλαδη, μας πηρε και μας σηκωσε! Εμενα αστε με στον κοσμο το δικο μου και τα σχετικα.
2) Ειμαι πολυ αισιοδοξος και πολυ μελαγχολικος ανθρωπος! Πολυ ονειροπολα και αρκετα ρεαλιστρια.Τωρα πως αυτα συνδυαζονται δεν εχω ιδεα, οι ψυχιατροι ανα τον κοσμο συνεδριαζουν ακομα! Μολις βγει το πορισμα θα ενημερωσω.
3)Λατρευω τα γλυκα, τη ΣΟΚΟΛΑΤΑ και γενικα το καλο φαγητο. Αφου θα πεθανουμε μια μερα, ας παμε χορτατοι! (Ετσι, επειδη με λες σκατοφαγου!)
4)Απεχθανομαι την αδικια και την ανισοτητα, τις "δηθεν" καταστασεις (δηθεν χαμογελα, δηθεν φιλιες, δηθεν ανθρωπους) και σιχαινομαι τα 3Α της ανθρωποτητας, ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ, ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ, γιατι πιστευω πως ειναι η καταστροφη μας.
5)Προσπαθω να γινω καλυτερος ανθρωπος, οχι παντα με επιτυχια.
6)Ποτε δεν φοβηθηκα τη σκληρη δουλεια, αλλα ετσι και με πιασει η τεμπελια δεν κουνιεμαι που ο κοσμος να γυρισει τουμπα!
7)Το παιδι μου και ο αντρας μου ειναι, μαζι με οσους αγαπω, ολος μου ο κοσμος!

Τωρα εγω πρεπει να πασσαρω τη σκυτταλη σε αλλους 15, ελα ομως που το παιχνιδακι αυτο εχει γινει αναρπαστο! Τυχαια λοιπον και αν εχετε ξαναπαιξει, αγνοηστε το!

Ασκαρδαμυκτι
Roadartist
Basnia
Κιτσος-Μητσος
Happy hour
Γιωτα
mariana on ice
Βασιλιας της μοναξιας
Η Λιζα και ολοι οι αλλοι
Τζονακος
Μαγδαληνη (phoebe)
Marcella
Theo ο κηπουρος
Ειρηνη Κατσα
Στραβαδι


Φιλια πεταλουδισια!

Υ.Γ. Μην ξεχνιομαστε! ΑΥΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!!!! Για να αλλαξουμε τον κοσμο που μας εδωσαν με τον κοσμο που ονειρευομαστε!









Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙ @@ Ο ΛΟΓΟΣ

Κοιταζεις στον καθρεφτη λοιπον...αρματωμενος απο πανω μεχρι κατω...η ασπιδα στο χερι, το γκλομπ στο πλαι, το κρανος, η στολη, η αντιασφυξιογονα μασκα...ολα εκει, ολα ετοιμα...μια ακομα παρασταση αρχιζει κι εσυ εισαι πανετοιμος.
Αραγε τι να σκεφτεσαι αυτη τη στιγμη; Ποσα κεφαλια θα ανοιξεις και σημερα; Ποσα γυναικοπαιδα θα τρομαξεις; Σε ποσους συνταξιουχους θα προκαλεσεις ασφυξια; Γουσταρεις; Καυλωνειςς Με την εξουσια και τη δυναμη;
Για ποια δυναμη μιλας; Πως γινεται να μην καταλαβαινεις, πως γινεται να εχεις τυφλωθει; Αντρας δυο μετρα, παληκαρι, που με τοσα ονειρα σε μεγαλωσε η μανα σου! Σου ελεγε πως οι αντρες ειναι δυνατοι! Αυτο καταλαβες εσυ για δυναμη; Να μην τολμας να σηκωσεις αναστημα; Να εκτελεις εντολες που σε ωθουν να κανεις κακο στους συνανθρωπους σου; Να βγαζεις το αχτι σου πανω στους συμπολιτες σου που αγωνιζονται ΚΑΙ για τα δικα σου δικαιωματα; Να σηκωνεις οπλο και να σημαδευεις αμαχους; Να μην εχεις τα κοτσια να παλεψεις ενας προς εναν και σωμα με σωμα; Να την πεφτετε 5-6 πανω σε εναν; Να εχεις γινει πιονι του ιδιου συστηματος που εξαθλιωνει τη μανα, τον πατερα και το παιδι σου; Να πουλας καθε ηθικη για τον μισθο των 800-1000 ΕΥΡΩ; Η μηπως να φτιαχνεσαι με ολη αυτη τη βια; Ετσι νομιζεις πως τιμας τα παντελονια που φορας, παληκαρι μου; Εσυ που ορκιστηκες να μας φυλας απο καθε βια και αδικια;
Προσπαθω ειλικρινα να μπω μεσα στο μυαλο σου, να δω πως σκεφτεσαι, τι νιωθεις, αν εχεις συναισθηση. Να δω που πηγε η λεβεντια, η παληκαρια της νιοτης σου! Που πηγαν τα ιδανικα σου.
Θυμαμαι ομως υστερα εκεινο το πρωι του Ιουνη στην πλατεια. Βλεπω ομως υστερα αυτες τις εικονες:





https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnz5QwQcPLdF5CKhZFaPPAvLV2j0oLQyMURIioKlmMp-29GPG-5o00yQJ2ILvwUoFmnlGXBtjOb2khj42UwMKp2z_UKWYOjokweAum3KTUDuOTFUpOaM9ZVfCewLQlVDrc40lkeascSc8//epeisodia18.jpg 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjo0G9N19pIgVUtQhQW2l7X7t-gIPJiZcrwNuWWN8aW0GQRtdYfkagHtMS9QPPl7ZoraGvKjkC3aDEaXv18nj6bmPQxbLk6_mkf3-FVGrMw-QjsznK7j0WdLwYBo4ajpecvV24ijCoNbM/s1600/DSC_1439.JPG

Και εκει που αναρρωτιεμαι "ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ; ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ;", συνειδητοποιω πως ειναι πολυ απλο τελικα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ @@ ΚΑΙ @@ ΑΝΤΡΕΣ






Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

AVAAZ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ!

Για οσους δεν το γνωριζουν, το AVAAZ ειναι ενας διαδικτυακος οργανισμος εθελοντων σε ολο τον κοσμο, που παλευουν γαι δικαιοσυνη, ισοτητα, για εναν καλυτερο κοσμο σε ολα τα επιπεδα. Υπαρχουν πολλοι τροποι να συμμετεχει κανεις, με εθελοντικη εργασια, με δωρεες η μεσω ιντερνετ με την υπογραφη αιτησεων και τη διαδοση πληροφοριων. Θα μου πειτε "οκ, αλλο ενα petition site, και τι εγινε;" Αν ομως επισκεφτει κανεις το συνδεσμο παραπανω, θα ανακαλυψει πως η μαζικοτητα ειναι οπλο, ακομα κι οταν προκειται απλα για αιτησεις και υπογραφες. Ηδη ο οργανισμος μετρα αρκετες επιτυχιες σε παγκοσμιο επιπεδο, απλα και μονο απο την επιμονη και απο το χρονο που καποιοι αφιερωνουν στην αποστολη των αιτησεων και τη συγκεντρωση υπογραφων.

Γιατι ολος αυτος ο προλογος; Επειδη μολις πριν λιγες μερες, ελαβα ενα mail απο τον οργανισμο, να υπογραψω μια ακομα αιτηση. Κι η αιτηση αυτη αφορα την υποστηριξη προς την Ελλαδα! Ποτε δεν ειχα φανταστει πως η ελαχιστη αυτη βοηθεια που προσφερω υπογραφοντας και διαδιδοντας τις αιτησεις, καποια στιγμη θα γυρναγε πισω σε μενα, στη χωρα μου! Οτι αυτοι οι ανθρωποι θα αγωνιζονταν και για μενα καποτε! Μακαρι να μην ειχε χρειαστει, αλλα αφου χρειαστηκε, ειναι ομορφο να ξερεις οτι υπαρχει αλληλεγγυη, οτι καπου, στην αλλη ακρη του κοσμου, καποιος αγωνιζεται για να βρεις εσυ το δικιο σου!

Σας παραθετω αυτουσιο στα Αγγλικα το mail και ελπιζω να κανετε τον κοπο να το υπογραψετε, να το διαδωσετε και -γιατι οχι;- να γινετε κι εσεις μελη.

Dear friends across Europe,



The outrageous Greece bailout plan, written by bankers, floods banks and speculators with free taxpayer money and leaves Greece high and dry. Our finance ministers meet in 3 days, let's send them a massive call to go back to the drawing board, and come back with a plan that bails out Greece, not the banks:
Unbelievable, they're doing it again. Our governments are giving even more free taxpayer money to banks!

Absolutely, we need to bailout Greece to save Greece, save Europe, and save the Euro. But the current bailout makes us the taxpayers pay back banks for 90% of their foolish investments. Greek people don't get a cent of investment, and we give a ton of money to rich bankers. And even worse - 30% of our money will go to speculators who will actually make a massive profit from gambling on a bailout!

How on earth did our governments write a bailout plan that floods banks and speculators with our money and leaves Greece with nothing? The answer -- they actually asked bankers to write the agreement. Our finance ministers are meeting in 3 days to decide on this plan -- let's send them and our parliaments a massive call to go back to the drawing board, and bailout Greece, not the banks:

http://www.avaaz.org/en/eu_people_vs_banks/?vl

At a time when money is tight everywhere and our most vital social programs are being cut, governments are caving in to powerful banking lobbies. But they say they are also worried that some banks can't absorb the loss of their Greek investments and will fail if they don't get a bailout. But if we get into trouble and ask a bank for help, they don't give us free money, they give us a loan, or an investment. Now the banks are in trouble and coming to us, why would we treat them any differently? Instead of giving away money, let's loan to or invest in the banks, and ask them to pay us the taxpayers back at a healthy rate of interest!

This is what Gordon Brown did in the UK and Obama did in the US - when banks were in danger of failing, they didn't bail them out with free money, they bought in with loans and investments. And as soon as a year later, the taxpayers made a profit from the deal! This deal is corruption, pure and simple. There's no public interest argument for giving banks and speculators a massive windfall like this, and there's every reason to try and protect public finances. Instead of giving that money away, we can invest it, in Greece, and in our own societies' abilities to recover and rebuild from the financial crisis. It's time for our politicians to stop hiding behind complex agreements written by bankers - the game is up - let's tell them no to this outrageous bailout, and ask them to come back again with something sensible:

http://www.avaaz.org/en/eu_people_vs_banks/?vl

Far too often, our societies' economic future, and our children's possibilities, are decided in back rooms by corrupt interests that are looking after profit, not people. This is one of those times. The bankers and the politicians they own think all this is too complex for the public to understand or even be interested. Let's show them how wrong they are.

With hope,

Alex, Iain, Antonia, Emma, Alice, Maria Paz, Pascal and the whole Avaaz team

More info:

NYT -- Hedge funds look to profit from Greek bonds
http://www.nytimes.com/2011/09/29/business/global/hedge-funds-betting-on-lowly-greek-bonds.html?_r=1&sq=landon%20thomas&st=cse&scp=1&pagewanted=all

BBC -- Q and A: Greek debt crisis
http://www.bbc.co.uk/news/business-13798000

The Guardian -- Cuts will not end the crisis
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/sep/04/public-investment-bank-for-britain

Reuters -- Bankers - Don't touch Greek deal now, write off more
http://uk.reuters.com/article/2011/09/28/uk-bankers-greek-deal-idUKTRE78R28120110928

Time -- Greece Debt Crisis: Have the Cuts Gone Too Deep?
http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2094562,00.html

Πεταλουδισια φιλια και καλη σας μερα!

Υ.Γ. Στο κουτακι με την εικονιτσα και την παραπομπη στην αιτηση, γραφει:
"Το εξωφρενικο σχεδιο διασωσης της Ελλαδας, δημιουργημενο απο τραπεζιτες, πλημμυριζει τις τραπεζες και τους τζογαδορους (αυτους που παιζουν στοιχηματα) με τα χρηματα των φορολογουμενων και αφηνει την Ελλαδα στο χαος! Οι Υπουργοι των οικονομικων μας εχουν συναντηση σε 3 ημερες. Ας τους στειλουμε ενα μαζικο μηνυμα να τα ξαναβαλουν κατω και να επιστρεψουν με ενα νεο σχεδιο που θα σωζει την Ελλαδα και οχι τις τραπεζες!"
NO COMMENT!!!