Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Καλησπερα σε ολους!


Αντιραφω απο τον Νεφελικα.





sharks banner small





Δεν απέχω, συμμετέχω: 10 επιχειρήματα κατά της αποχής

1. Όλοι ίδιοι είναι και σιγά μην αλλάξει τίποτα.
Άρα ας ακολουθήσουμε το δρόμο της μοιρολατρίας κι ας ανεχθούμε τη διαφθορά, την ασυδοσία και την κοινωνική αδικία που μας ταλαιπωρούν τόσες δεκαετίες. Ας μην τολμήσουμε να κάνουμε τίποτα, γιατί είμαστε αδύναμοι, φοβισμένοι και απογοητευμένοι. Ας περιμένουμε παθητικά το επόμενο σκάνδαλο, το επόμενο ξεπούλημα, το επόμενο θύμα. Κι ας αρκεστούμε στο να γκρινιάζουμε μεταξύ μας, κατηγορώντας όλους τους άλλους που σκέφτονται ακριβώς όπως εμείς. Μ’ αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον θα είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ποτέ.

2. Δεν θέλω να στηρίξω αυτό το πολιτικό σύστημα.
Η δυνατότητα ψήφου δεν στηρίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, εκτός κι αν σκοπεύεις να επιλέξεις ένα από τα δύο κόμματα που παραδοσιακά εναλλάσσονται στην εξουσία. Αντιθέτως, η αποχή συντηρεί τις μέχρι τώρα ισορροπίες και ευνοεί τις παρατάξεις που έχουν χτίσει τη δύναμη τους στην πελατειακή λογική και την οπαδική νοοτροπία. Αν θέλεις λοιπόν να δεις τον δικομματισμό να θριαμβεύει για άλλη μια φορά, πήγαινε για μπάνιο. Διαφορετικά, κάνε την παρουσία σου αισθητή με την ψήφο σου και άλλαξε το πολιτικό τοπίο. Με λίγη καλή τύχη, ίσως καταφέρουμε να δούμε κάποια στιγμή και απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές. Η ευκαιρία υπάρχει, στο χέρι μας είναι αν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη.

3. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόμμα με το οποίο ταυτίζομαι απόλυτα.
Υπάρχουν δεκάδες πολιτικά κόμματα που καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος ιδεολογίας και μεθοδολογίας. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο που να θεωρείς ιδανικό, σίγουρα υπάρχει κάποιο με το οποίο συμφωνείς περισσότερο. Μπες στον κόπο να ψάξεις τις θέσεις τους αναλυτικά, ιδίως αυτές που αναφέρονται σε θέματα που σε αφορούν άμεσα. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να επιλέξεις να ανήκεις κάπου, ούτε ότι θα πρέπει να εμπιστευτείς τα πάντα σε πρόσωπα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Συμμετέχοντας σε εσωκομματικές διαδικασίες ή απλά ασκώντας πιέσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, έχεις τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσεις το κόμμα της επιλογής σου προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Και φυσικά, έχεις κάθε δικαίωμα να το απορρίψεις στις επόμενες εκλογές και να προτιμήσεις κάποιο άλλο.

4. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να συμμετέχεις πέρα από το να επισκέπτεσαι την κάλπη κάθε τέσσερα χρόνια.
Και ποιος είπε ότι το ένα αναιρεί το άλλο; Από πού κι ως πού η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποκλείει τη συμμετοχή σε άλλου είδους δράσεις; Ή μήπως αν κάποιος πάει και ψηφίσει γίνεται αυτομάτως κομματικό στρατιωτάκι και του απαγορεύεται να στηρίζει δραστηριότητες που δεν εγκρίνει η ηγεσία της παράταξης του; Αυτά είναι αστεία πράγματα, όπως αστείο είναι και να νομίζει κανείς ότι όλες οι πορείες, όλες οι συνελεύσεις και όλες οι συλλογικές διεκδικήσεις μαζί μπορούν να υποκαταστήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Το να αφιερώνει κάποιος χρόνο και ενέργεια από τη ζωή του για να ασχοληθεί με την πολιτική και μετά να φοβάται να πάει στις εκλογές να ψηφίσει ισοδυναμεί με κλωτσιά σε μία καρδάρα γεμάτη γάλα.



5. Η συνειδητή αποχή είναι πολιτική θέση.
Αόριστη και αόρατη, στο ίδιο ακριβώς τσουβάλι με την αποχή της άγνοιας και της αδιαφορίας. Χωρίς δυνατότητα να εκφράσει δημόσιο λόγο στο ευρύ κοινό. Χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση να προβεί σε αποτελεσματικές κοινωνικές δράσεις. Χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα μέσα και στα θεσμικά όργανα. Και χωρίς πιθανότητα να παρέμβει στο εσωτερικό των πολιτικών παρατάξεων για να αλλάξει τις δομές και τη νοοτροπία τους. Ουσιαστικά, η “συνειδητή” αποχή το μόνο που κάνει είναι να φιμώνει την ιδεολογία από την οποία προέρχεται, επιτρέποντας να διαιωνίζονται τα αρνητικά στερεότυπα που προσάπτουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο όλοι όσοι έχουν συμφέρον από τη δαιμονοποίηση του.



6. Είμαι οπαδός της αμεσοδημοκρατίας και δεν πιστεύω σε εκπροσώπους.
Ωραία, και πώς ακριβώς θα φτάσουμε κάποια στιγμή στην ουτοπία της αμεσοδημοκρατίας; Με επανάσταση; Ας είμαστε σοβαροί… Μέχρι να το επιτρέψουν οι τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις θα είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαζόμαστε σε εκδοχές του σημερινού μοντέλου. Με εκπροσώπους που – σε έναν ιδανικό κόσμο – θα έχουν τις ικανότητες και το ήθος να διαχειριστούν περίπλοκα ζητήματα που καμία μαζική συνέλευση δεν μπορεί να λύσει. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε την κλίμακα για την οποία συζητάμε. Η Ελλάδα έχει κάπου έντεκα εκατομμύρια πολίτες, η Ευρωπαϊκή Ένωση μισό δισεκατομμύριο. Χωρίς εκπροσώπους και φορείς δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει το σύστημα. Και για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό είναι απαραίτητες οι εκλογές. Η προοπτική να μην υπάρχει καθόλου σύστημα είναι απλά αφελής, εκτός αν κάποιος ονειρεύεται μία Ευρώπη που θα αποτελείται από εκατομμύρια ολιγομελή και αυτόνομα κοινόβια. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο πάντως ήταν λίγο μετά την εποχή των παγετώνων.



7. Καλύτερα να κάνουμε εκλογική απεργία για να ρίξουμε το σύστημα.
Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά, κι ούτε πρόκειται. Μάλιστα, όσες φορές επιχειρήθηκε συντονισμένα είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Όπως και να ‘χει, είτε το ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές φτάσει το 30% είτε το ξεπεράσει, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φτάσει στο σημείο να ακυρώσει την όλη διαδικασία. Ακόμα κι αν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον όμως, το μόνο που θα συνέβαινε θα ήταν να εκλείψει ο κοινοβουλευτισμός, ανοίγοντας το δρόμο σε αυτόκλητους “σωτήρες” να αντικαταστήσουν το δημοκρατικό πολίτευμα με τη δικτατορία της αρεσκείας τους. Θέλεις να συμβάλλεις σε μία τέτοια προοπτική;



8. Αν υπήρχε ενωμένη και ισχυρή αριστερά θα πήγαινα να ψηφίσω.
Και πώς ακριβώς περιμένεις να υπάρξει όσο δεν ψηφίζεις; Σα να μην έφτανε το ανοιχτό τραύμα της μακρόχρονης διάσπασης, από τη στιγμή που αποφασίζεις να απέχεις συντηρείς τα μικροπολιτικά παιχνίδια, την ηττοπάθεια, την οπισθοδρόμηση, την πόλωση, τον παλαιοκομματισμό και τη μίζερη καθαρολογία των ευκαιριακών μικρομάγαζων. Το χειρότερο όμως είναι ότι άθελα σου ενισχύεις όλα τα κόμματα που βρίσκονται στον ιδεολογικό αντίποδα όσων πιστεύεις. Αν θέλεις μια καλύτερη και ενωμένη αριστερά λοιπόν, δεν έχεις παρά να ψηφίσεις το κομμάτι που θεωρείς περισσότερο υγιές και να βοηθήσεις να αναδειχτούν τα πρόσωπα που εμπιστεύεσαι περισσότερο. Κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια αριστερά θέλεις, τουλάχιστον ψήφισε κάποιο μικρό και ανώδυνο κομμάτι της ώστε να αυξήσεις τη συνολική δυναμική της.



9. Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες.
Κι αν η αποχή μπορούσε να απειλήσει το κατεστημένο δεν θα την συνιστούσαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Από την Αυριανή μέχρι τον Πρετεντέρη, κι από τον Παπαχελά μέχρι το Άλτερ, η καθεστωτική προπαγάνδα επιμένει να προωθεί την αποχή ως μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος. “Πηγαίνετε για μπάνιο”, “εκμεταλλευτείτε το τριήμερο”, “μαυρίστε τους κάνοντας ηλιοθεραπεία”. Οι στυλοβάτες της διαπλοκής γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε χαμένη ψήφος συντηρεί τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Θα τους κάνεις τη χάρη;



10. Δεν πιστεύω στην δημοκρατία.
Το μόνο σύστημα στο οποίο δεν έχουν οι πολίτες δικαίωμα ψήφου είναι η δικτατορία – του χουντικού, του μονάρχη ή του προλεταριάτου. Ακόμα και στην αναρχία, η έννοια της αμεσοδημοκρατίας στηρίζεται στις ομόφωνες αποφάσεις ενός συνόλου. Λυπάμαι που σου το λέω λοιπόν, αλλά αν δεν πιστεύεις στη δημοκρατία, όποια λέξη και να χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τον εαυτό σου, είναι καιρός να παραδεχτείς ότι είσαι απλά άλλος ένας φασίστας.


Σας φαινεται τραβηγμενο; Σας φαινεται υπερβολικα καυστικο; Ισως καπως επιθετικο;Χμμμ...πριν απαντησετε, σκεφτειτε μονο ελαχιστα απο οσα μας απασχολησαν και μας απασχολουν τα τελευταια χρονια, αυτα που μου ερχονται στο μυαλο με τη μια:




-Τενεζος

-Κουνεβα

-Πυρκαγιες 2007 και 2008

-Siemens

-Υποκλοπες

-Σκανδαλο με υπουργο απασχολησης και παρανομους ανασφαλιστους αλλοδαπους

-Ασφαλιστικο

-Αυθαιρεσιες της αστυνομιας

-Ανυπαρξια της αστυνομιας

-Καρτελ και ακριβεια



Θελετε κι αλλα; Γιατι ειμαι σιγουρη οτι αν το σκεφτειτε ο καταλογος ειναι ατελειωτος! Ας μην πουμε καν για παιδεια, υγεια και γενικα την υποκουλτουρα που μας ταϊζουν και την βρωμια των Μ.Μ.Ε.!!!

Ως ποτε θα τους αφηνουμε να νομιζουν πως κοιμομαστε;;;




Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ




Ενας ακομα χρονος περασε...κι εγινα 29 χρονων!

Αν και αυτα τα γενεθλια δεν με βρισκουν στην καλυτερη φαση απο αποψη υγειας και οικονομικων, ουτε και ψυχολογικα, αφου μολις πατησα τα πρωτα -αντα και με εχει πιασει κρισηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!

Αλλα....η πεταλουδα δεν πτοειται και σε πεισμα των περιεργων ημερων γιορταζει και το φωναζει!

Κερναω λοιπον, περαστε ολοι να κεραστειτε!















Εκτος απο ποτα και γλυκα, σας αφηνω την αγαπη μου!!!!
Σας φιλω γλυκα στα μουτρακια!




Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΛΑΘΗ

Καλησπερα! Χαθηκα λιγο το ξερω...
Ειναι παρα πολλα αυτα πο θελω να γραψω...αλλα δεν εχω το χρονο και δεν μου αρεσει να κανω μια αναρτηση για θεματα που θεωρω σημαντικα "στο ποδι", θελω να ειναι οσα γραφω ψαγμενα και εμπεριστατωμενα. Εξαλλου, προτιμω να περναω μια βολτα απο τα μπλογκακια σας, να ανταλασσουμε αποψεις στα διαλειμματα μου απο τη δουλεια.

Σημερα, δεν εχω κατι σημαντικο να πω νομιζω...
Θελω απλως να πω μια καλησπερα σε ολους και να ευχηθω καλη εβδομαδα.

Σκεφτομαι τελευταια πολυ...για τα λαθη...
Θελω να πιω ενα ποτηρακι κρασι, κοκκινο σαν το παθος... και να αφιερωσω ενα τραγουδι...στα λαθη...στα ωραια λαθη...σε αυτα που ξερουμε εξαρχης πως θα πονεσουν πολυ, αλλα τα κανουμε ετσι κι αλλιως μ'ενα χαμογελο στα χειλη. Στα ωραια λαθη! Αυτα που μας αλλαζουν, μας γεμιζουν εμπειριες κι οσο και αν κοπαναμε το κεφαλι μας στον τοιχο μετα, τα γουσταρουμε...γιατι τα λαθη μας ειμαστε εμεις!

Στην υγεια μας!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!...

Καλησπερα! Μια υπεροχη ανοιξιατικη μερα! Επιτελους, ξεσπασε χθες η βροχη και σημερα ο ουρανος ειναι καταγαλανος!
Ολα αυτα ειναι ασχετα με τα δυο θεματα που θελω να θιξω σημερα, αλλα αυτος ο καιρος μου φτιαχνει τη διαθεση!
Παμε στα σοβαρα τωρα:

1) ΘΟΔΩΡΗΣ
Ε ναι, λοιπον, παλι! Γιατι αυτη τη φορα εχω σχετικα καλα νεα! Ο Θοδωρης δικαιωνεται! Αργα αλλα σταθερα! Τοτε, θα μου πειτε, γιατι σχετικα καλα νεα; Γιατι οχι υπεροχα νεα;
Γιατι, πρωτον, αυτο το αργα αλλα σταθερα, δεν ειναι αρκετο, αφου αν συνεχισει ετσι το πραγμα, θα παμε στο πολυυυυ αργα!!!Too late που λενε;;; Και αυτο ειναι απευκταιο!!!! Δευτερον, δεν δικαιωνεται εδω! Εδω, τρωει λασπη, χτυπαει σε κλειστες πορτες, αντιμετωπιζει την αδιαφορια και την ενοχη σιωπη ΟΛΩΝ απεναντι στα μεγαλα συμφεροντα! Ευτυχως, καποιοι ανθρωποι δεν κωφευουν και προκειται για την Ευρωπαϊκη Ενωση. Αφου ο ανθρωπος στη χωρα του δεν βρισκει ακρη, κατεφυγε εκει! Ειχε καλεσει και συνεντευξη τυπου, αλλα απο οοοολα τα ΜΜΕ μονο 3 δημοσιογραφοι παρευρεθησαν!!! Για τους υπολοιπους το θεμα των καρτελ και ενος ανθρωπου που κινδυνευει ειναι μαλλον ασημαντο!
Εκτενεστατη αναφορα επι των τελευταιων εξελιξεων θα βρειτε στο
http://www.stopcartel.org/gr/view.php?id=350. Εγω, ξεχωρισα καποια αποσπασματα απο τις τελευταιες αναρτησεις και τα παραθετω αυτουσια:

Αυτές οι γραμμές ειναι καταγγελία.
Ας τή διαψεύσουν αν δέν ισχύει, στήν πράξη.
Στήν αρχή προσπάθησαν να λασπώσουν αυτή τη διαμαρτυρία μέ ψιθύρους.
Από νωρίς, 13-2-09,δικαστική απόφαση-ηττα τών αδίστακτων συκοφαντών και δελτίο τύπου 28-2-09 μέ ατράνταχτα στοιχεία τούς διέψευσε.
Ο Απεργός είναι ένα έντιμο θύμα τού αδίστακτου καρτέλ.
Είπαν μέχρι ότι το STOPCARTEL είναι ...offshore εταιρεία, γιά νά διαψευστούν πανηγυρικά επίσης.
Στοιχεία Πρωτοδικείου Αθήνας, Αγγλίας/Ουαλιας.
Αμφισβή τησαν τήν Απεργία Πείνας, επειδή ο Απεργός Πείνας ...ζεί ακόμα ! Γιά να γελοιοποιηθούν από τά ιατρικά δεδομένα .
Δυστυχώς η Απεργία Πείνας είναι πραγματική.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΕΙ.



6-5-2009
Δύο κανάλια αποτελούν εξαίρεση στό διαταγμένο εμπάρκο τών ΜΜΕ.
Τό κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ μέ συνεργείο του κατέγραψε καί πρόβαλε ,για μία ακόμα φορά τή χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Τό κανάλι BLUE SKY καί ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, συνέχισε καί χθές βράδυ νά γνωστοποιεί τό περιεχόμενο τού αγώνα τού Θεόδωρου Τενέζου μέ εκτενή αναφορά.
Τό διαδικτυακό κανάλι LAMPSI TV κατέγραψε και πρόβαλε τή συνέντευξη τύπου.
Δημοσιογράφοι από τό ΠΑΡΟΝ, τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ και τη ΒΡΑΔΥΝΗ παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου.


Σέ ένα σκληρό σφυροκόπημα κατά της Ελληνικής κυβέρνησης εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στίς 30-4-2009.Μιλώντας γιά την πολιτική σημασία της Απεργίας Πείνας τού αγωνιστή Θεόδωρου Τενέζου μέσα σέ ενα πρωτοφανές κλίμα φόρτισης υπέρ τού Απεργού στην αίθούσα συνεδριάσεων,ο Πρόεδρος του STOPCARTEL Γιώργος Κοσμόπουλος χαρακτήρισε τή σιγή της κυβέρνησης επί 77 ημέρες,ως εκείνη την ημέρα, σαν την πλέον προκλητική, βάρβαρη, απολίτιστη πολιτική συμπεριφορά τών τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα ,η οποία προσβάλει βάναυσα τόν Ευρωπαικό πολιτικό πολιτισμό.

Η αντίδραση των Ευρωβουλευτών υπήρξε άμεση καί κατηγορηματική.
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτης τού ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος τής Επιτροπής Μαρία Ματσούκα πρότεινε όπως η Επιτροπή εκφράσει επίσημα την συμπαράστασή της στόν Απεργό Πείνας καί διατηρήσει ανοικτές γιά περαιτέρω έρευνα τίς αναφορές κατά τής Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Ελληνικής κυβέρνησης.
Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή από την Επιτροπή, η οποία διά τού Προέδρου της Πολωνού Ευρωβουλευτή Marcin Libicki εξέφρασε τήν αλληλεγγύη της πρός τόν Θεόδωρο Τενέζο,τήν πρώτη επίσημη Διεθνώς.
Η Επιτροπή εξουσιοδότησε τόν Πρόεδρο, όπως απευθύνει επειγόντως Επίσημη αυστηρή Επιστολή πρός τήν Επίτροπο Ανταγωνισμού Neelie Kroes μέ την οποία θά τήν καλεί νά πάρει θέση γιά τήν απαράδεκτη κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στήν Ελλάδα.

Αυστηρή υπήρξε η τοποθέτηση τού Βρεττανού Ευρωβουλευτή Sir Robert Atkins,ο οποίος απευθυνόμενος πρός τούς εκπροσώπους της Κομμισσιόν δύο φορες ρώτησε:"Μέ ποιά Επιτροπή Ανταγωνισμού επικοινωνείτε στήν Ελλάδα;",γιά νά επισημάνει, μή παίρνοντας απάντηση ότι δέν υπάρχει Επιτροπή Ανταγωνισμού στήν Ελλάδα.Δέν κάνει τη δουλειά της.Είναι απαράδεκτο πού έχει φθάσει το πρόβλημα.

Αφαντοι οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Μαυρομάτης καί Μαρία Παναγιωτοπούλου από τη συνεδρίαση !
Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι εστάλει σαν αντικαταστάτης καί δέν γνωρίζει τα θέματα για νά τοποθετηθεί !

Ο εκπρόσωπος της Κομμισσιόν δήλωσε ότι η Κομμισσιόν δέν απεκδύεται τών ευθυνών της γιά την κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στήν Ελλάδα.

Σαν μεγάλη πολιτική νίκη χαρακτήριζαν τά αποτελέσματα τής χθεσινής παρουσίας τού STOPCARTEL καί των μικρομεσαίων επιχειρηματιών
στό Ευρωπαικό Κοινοβούλιο έμπειροι νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών, μέ τήν προσθήκη τής ανύπαρκτης παρουσίας της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία γιά μία ακόμη φορά αφήνει μέ τις πολιτικές τίς οποίες εφαρμόζει στό εσωτερικό της χώρας να εκτείθεται τραγικά η πατρίδα μας διεθνώς.
------------------------------------------------------------------------------------
Μέ βάση τό γεγονός ότι ο Θεόδωρος Τενέζος βρίσκεται ήδη στην 81η ημέρα της Απεργίας Πείνας, ερωτάται γιά μία ακόμη φορά η κυβέρνηση αν προτείθεται να ικανοποιήσει τα 3 βασικά αιτήματα του Απεργού:

1.Έρευνα όλης της καταγγελίας του για το καρτέλ του σιδήρου. Ξεσκέπασμα και τιμωρία των ενόχων βιομηχάνων και χονδρεμπόρων που κατέστρεψαν παράνομα την επιχείρησή του.
2.Την καταγγελία του να δικάσουν όταν ολοκληρωθεί η πλήρης έρευνα ,άλλα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όχι αυτοί που έχουν μηνυθει στην ποινική δικαιοσύνη.Να υπάρξει δηλαδή δίκαια δίκη.
3.Να προστατεύονται δικαστικά αυτοί που καταγγέλουν τα καρτέλ και ο ιδιος, με την ενεργοποίηση στις περιπτωσεις καταγγελιων για καρτέλ του αρθρ.61 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Υπενθυμηση υπ αριθμ.81 !
Υπενθυμίζονται στην κυβερνηση:
1)Οι κίνδυνοι ανήκεστης βλάβης της υγείας και απώλεια της ζωής του Θεόδωρου Τενέζου
2)Η διαμαρτυρία αυτή είναι ειρηνική και συνεπώς προσπάθειες παρενόχλησης, τρομοκράτησης, βίαιου τερματισμού τής Απεργίας Πείνας είναι παράνομες και δεν γίνονται ανεκτές.

Η, ΞΕΚΑΘΑΡΑ :

ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ;

ΓΙΑΤΙ ;;;


2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οσοι εχουμε ανταλλαξει κατα καιρους διαδικτυακα συζητησεις για το περιβαλλον και την κατασταση του πλανητη και οσοι ειναι συνοδοιποροι στο Οικολογιο, δεν θα παραξενευτουν καθολου με το παρακατω αρθρο, που αναδημοσιευω απο τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και που ειχε πρωτοδημοσιευτει στο Ποντικι. Ειναι μια αλλη αποψη της πραγματικοτητας, ισως και η πιο ειλικρινης, αφου περιεχει γερη δοση αυτογνωσιας και αυτοσαρκασμου και παραθετει απλα την πραγματικοτητα εκατομμυριων ετων, κατα τα οποια υπηρξαν ειδη ζωων και φυτων που εξελιχθηκαν, αλλα που απλα επιβιωσαν και αλλα που εξαφανιστηκαν εντελως. Το ιδιο το περιβαλλον ομως, η πανσοφη φυση, δεν επαθε τιποτα απολυτως, πεταξε απο πανω της απλα οσα την ενοχλουσαν, επουλωσε τις πληγες της και αναγεννηθηκε. Διαβαστε λοιπον, προσεκτικα...περιμενω τις σκεψεις σας πανω σε αυτο...


Το περιβάλλον κινδυνεύει;;; Ποιος μας κοροϊδεύει;;;Το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί ποτέ…Η μεγαλύτερη ανακρίβεια που μπαίνει τεχνηέντως στο τραπέζι των συζητήσεων και της έξυπνης ψυχολογικής τρομοκρατίας.

Το περιβάλλον σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κινδυνεύσει.Το περιβάλλον προσαρμόζεται και διαχειρίζεται τους φυσικούς του πόρους ανάλογα με τα νέα δεδομένα κάθε φορά.
Το περιβάλλον και η φύση προσαρμόζονται κάθε φορά δημιουργώντας εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που του επιβάλλουν να συνεχίζει να παραμένει ζωντανό και λειτουργικό.Το περιβάλλον ζει εκατομμύρια χρόνια χωρίς ποτέ να κινδύνευσε από τίποτα και από κανέναν.
Όταν χρειάστηκε απλά προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.Τα ζώα εξελίχθηκαν, ή άλλαξαν μορφή, τα φυτά προχώρησαν σε νέες ποικιλίες.Ενώ με μια εκπληκτική συνέχεια, μέσα από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές, δημιουργούνται κάθε φορά νέα δεδομένα που φτιάχνουν ένα καινούργιο κλίμα, νέους ωκεανούς και βουνά, καινούργιες μορφές φυτών και ζώων και οποιασδήποτε άλλης μορφής ζωή.
Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτή την υποτιθέμενη καταστροφή του περιβάλλοντος, είτε μεγαλώσει η τρύπα του όζοντος είτε όχι, το περιβάλλον θα προσαρμοστεί και όλες οι μορφές ζωής θα ανταπεξέλθουνΕίτε λιώσουν οι πάγοι και ανέβει η στάθμη των θαλασσών, είτε όχι, το μόνο που θα αλλάξει θα μικρύνει το τμήμα της στεριάς πάνω στη γη, ζώα, ψάρια και φυτά, άλλα θα εξαφανιστούν, άλλα θα εξελιχθούν, άλλα θα γιγαντωθούν και άλλα θα παραμείνουν ως έχουν.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ το περιβάλλον δεν πρόκειται να καταστραφεί και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Θα εξελιχθεί, θα τροποποιήσεις τις λειτουργίες του, θα αλλάξει, θα προσαρμοστεί.

Η πραγματικότητα είναι ότι το περιβάλλον δεν κινδυνεύει.
Οι άνθρωποι κινδυνεύουν από την βίαιη μετεξέλιξη που θα υπάρξει στο περιβάλλον, και σε ότι αυτή η μετεξέλιξη περιλαμβάνει.

Με μόνη υπεύθυνη την απληστία των ανθρώπων, που ξεπερνούν καθημερινά τα όρια, και στύβουν σα λεμόνι όλες τις πηγές ενέργειας, που εκμεταλλεύονται αλόγιστα και σπαταλούν το πόσιμο νερό, που γονατίζουν την φύση, με την εντατική καλλιέργεια, που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα με την χρήση επικίνδυνων ρύπων, που βγάζουν και από τη μύγα ξύγκι, που καταστρέφουν εκατομμύρια στρέμματα γης και εκατομμύρια κυβικά νερό, που εναποθέτουν αλόγιστα και οπουδήποτε τα σκουπίδια αλλά και τα τοξικά απόβλητα, που προσπαθούν να φτάσουν στον Θεό όπως στον πύργο της Βαβέλ, που υλοτομούν αλλά και καίνε εκατομμύρια στρέμματα δάσους, για να πουλήσουν ή να οικοδομήσουν ή να εξορύξουν ορυκτά.
Και όμως αντί να συζητάμε για την επικείμενη δική μας καταστροφή, για τον επικείμενο κίνδυνο να αφανιστούμε με τις προκλητικές πολιτικές και την αλόγιστη σπατάλη των ενεργειακών αποθεμάτων έχουμε φτιάξει ένα ωραίο παραμύθι ότι τάχα το περιβάλλον κινδυνεύει και πρέπει να το σώσουμε, το περιβάλλον καταστρέφεται και πρέπει κάτι να κάνουμε, το περιβάλλον πεθαίνει… το περιβάλλον εκείνο, το περιβάλλον το άλλο.

Το περιβάλλον δεν παθαίνει τίποτα, οι άνθρωποι, κινδυνεύουν, οι άνθρωποι, καταστρέφονται οι άνθρωποι πεθαίνουν, εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους που έχει αλλάξει τα περιβαλλοντικά δεδομένα, προς το χειρότερο για τον άνθρωπο.
Με αυτή τη λογική, δηλαδή με την πραγματικότητα, θα πρέπει να δούμε το τόσο σοβαρό πρόβλημα μας. Εάν αυτό το πρόβλημα δεν επηρέαζε τη ζωή των ανθρώπων ποιος θα ασχολιόταν… ας τελειώνουμε λοιπόν μια δια παντός με αυτό το ακραίο και συγκαλυμμένο ψευδεπίγραφο πρόβλημα που έχει το περιβάλλον, και ας πούμε μια φορά την αλήθεια, ότι εμείς κινδυνεύουμε, όχι από κανέναν άλλον αλλά από εμάς τους ίδιους.
Και αλήθεια ποια είναι η λύση και πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;Για να δούμε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί θα πρέπει πρώτα να δούμε πως έχει συμβεί.
Ουσιαστικά όλα έχουν γίνει εξαιτίας της προσπάθειας επιβίωσης παλαιότερα και του κέρδους τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο.Όμως είναι απρόσωπος ο φταίχτης, είναι άγνωστος ο επικίνδυνος καταστροφέας; Δυστυχώς δεν είναι ούτε άγνωστος ούτε απρόσωπος ούτε πολύ περισσότερο κάποιος έξω από κάθε γήινη δραστηριότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και θα δούμε ποιος φταίει και ποιος είναι ο επικίνδυνος.Ναι δυστυχώς, εγώ είμαι, εσύ είσαι, αυτός είναι, εμείς είμαστε, εσείς είσαστε, αυτοί είναι… οι επικίνδυνοι καταστροφείς, όλοι εμείς που κοπτόμεθα για την προστασία του περιβάλλοντος…

Για αυτό λοιπόν ας βάλουμε μια τάξη στις σκέψεις μας, και ας κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα.Ναι βεβαίως φταίνε οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα καρτέλ του πετρελαίου, οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις, οι ανίκανες υπηρεσίες, οι «βαρόνοι» της κάθε λογής παράνομης δραστηριότητας και κάθε λογής πολεμοκάπηλοι, έμποροι όπλων, πολεμικές κρατικές μηχανές που διψάνε για αίμα και κάθε λογής καταστροφή.
Ναι βεβαίως φταίνε όλοι όσοι υλοτομούν τον Αμαζόνιο, όσοι κάνουν τους εμπρησμούς, όλοι εκείνοι οι μεγαλόσχημοι που χτίζουν παράνομα στα δάση, ή εκείνοι που διεκδικούν ακόμη και με χρυσόβουλα, δάση, λίμνες, βουνά και λαγκάδια … ελέω Θεού.
Ναι βεβαίως φταίει το καπιταλιστικό σύστημα, η ελεύθερη αγορά, ο νεοφιλελευθερισμός, το οικονομικό κατεστημένο, οι κάθε λογής πολιτικάντηδες.Ναι βεβαίως και φταίει ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Κρόνος, ο Δίας, η Αφροδίτη και όλοι οι άλλοι πλανήτες και οι διάφοροι κομήτες που γυρίζουν ανεξέλεγκτοι στο σύμπαν και επηρεάζουν τη Γη.

Αλλά εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο δε φταις σε τίποτα;;; Είσαι σίγουρος;;;

Μην κρύβεσαι κατεργάρη ανθρωπάκο, γιατί και τις μεγαλύτερες ευθύνες έχεις και το ξέρεις και σε βλέπουν και όλοι.
Για αυτό κατεργάρη ανθρωπάκο μην κρύβεσαι…Εσύ δεν είσαι εκείνος που ψηφίζεις τα κάθε λογής πολιτικά κατακάθια, για να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τα μικρά ή τα μεγάλα ρουσφέτια σου;Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο δεν είσαι εκείνος που παρακαλάει να νομιμοποιήσει ένα δασικό χώρο, εσύ δεν είσαι που δίνεις μίζες για να μπει ρεύμα νερό και τηλέφωνο στο αυθαίρετο που χτίζεις;
Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο, δεν είσαι εκείνος που δουλεύεις στις εταιρείες που κάνουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως στον Ασωπό; Εσύ δεν είσαι εκείνος που δουλεύεις στις πολεοδομίες, στα δασαρχεία, στους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς περιβάλλοντος; Εσύ δεν κάνεις τα στραβά μάτια, γιατί είτε τα παίρνεις, είτε εκβιάζεσαι, είτε είναι φίλος γνωστός ή συγγενής σου αυτός που παρανομεί;

Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο, δεν είσαι εκείνος που δεν καταγγέλλεις όσα παράνομα πέφτουν στην αντίληψή σου; Εσύ δεν είσαι εκείνος που λες «έλα τώρα μωρέ δεν πειράζει… ή ωχ αδερφέ μου τώρα, ποιος ασχολείται, που να μπλέξεις;»

Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο, δεν είσαι εκείνος που κάθε φορά ψάχνεις να παρανομήσεις, καίγοντας δάση, αφήνοντας σκουπίδια στις παραλίες, κόβοντας δέντρα για να κάνεις παρκινγκ, καταστρέφοντας τους πιο όμορφους περιβαλλοντικούς προορισμούς, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες τουριστικές υποδομές εις βάρος του περιβάλλοντος;
Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο δεν κάνεις όλα αυτά και άλλα περισσότερα ακόμη; Ναι ναι, δεν βρέχει εγώ σε φτύνω ή πιο σωστά…εγώ ΜΑΣ φτύνω… όλους μας, και πρώτα από όλους εμένα…

Άκου λοιπόν κατεργάρη ανθρωπάκο με προσοχή και σύνεση.
Έχουμε φτάσει στο παρά πέντε… η περιβαλλοντική καταστροφή για όλους εμάς είναι προ των θυρών.Μην νομίζεις ότι αλλάζοντας τις λάμπες πυρακτώσεως με οικονομικές έκανες το χρέος σου.Το χρέος σου είναι να έχεις περιβαλλοντική συνείδηση, και εσύ και τα παιδιά σου.Να δημιουργήσεις συνειδήσεις ευαισθητοποιημένων νεαρών μέσα στα σχολεία, να φτιάξεις περιβαλλοντική εκπαίδευση και περιβαλλοντική συνείδηση, πρώτα από όλα στα σχολεία. Να είσαι αλληλέγγυος στους υπόλοιπους συνανθρώπους σου, και πάνω από όλα να είσαι περήφανος, και εγωιστής, να είσαι άνθρωπος.

Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, να αφήσεις τον ανθρωπάκο και να βγάλεις από μέσα σου τον άνθρωπο, και βέβαια… να βάλεις των κατεργάρη στον πάγκο του!!!

Είναι στα χέρια σου κατεργαράκο το μέλλον του πλανήτη, εσύ είσαι εκείνος που θα που θα αποφασίσει, που θα απαντήσει, που θα επιλέξει: ζωή ή καταστροφή, ποιότητα ή ποσότητα, πράσινο ή μαύρο, στάχτη ή δέντρα, σκουπιδότοπους ή ανακύκλωση, εργοστάσια ή φάρμες. Τελικά κατεργαράκο είσαι εσύ εκείνο που θα επιλέξει:
ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ή ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ!!!

Εσύ διαλέγεις, εσύ επιλέγεις, εσύ είσαι το «αφεντικό» και ο «δούλος», απλά επέλεξε ποιο ρόλο θέλεις να έχεις…Εσύ διαλέγεις αν θα δολοφονήσεις τα παιδιάς σου ή θα τους κληρονομήσεις ένα περιβάλλον αντάξιο των προσδοκιών τους.

Στο χέρι σου είναι κατεργαράκο, εσύ αποφασίζεις… Και να σου πω και κάτι τελευταίο; Μην προσπαθείς να κρυφτείς, μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, μην προσπαθείς να κλείσεις τα μάτια, μην εθελοτυφλείς.Μην έχεις ούτε ενοχές, ούτε ανασφάλειες, απλά ξύπνα και ξεκίνα από σήμερα κιόλας σαν να είναι μια νέα μέρα, μια νέα αρχή, γίνε ένας άλλος άνθρωπος, θετικός, ανεκτικός, ενεργός, σοβαρός…
Γίνε η αρχή που θα ξεκινήσει η αλλαγή της νοοτροπίας, γίνε η αρχή της ζωής, γίνε η αρχή της χαράς, γίνε ότι δεν κατάφερες να γίνεις μέχρι τώρα, γίνε το πετραδάκι που θα δημιουργήσει την κατολίσθηση, γίνε η μπάλα του χιονιού που θα δημιουργήσει χιονοστιβάδα, γίνε η αρχή και το τέλος της ζωής.

Δώσε στα παιδιά σου το περιβάλλον που τους αξίζει για να ζήσουν.
Άκου κατεργαράκο καλά: δεν έχεις πολλές ευκαιρίες ακόμη.
Η φύση τιμωρεί και ήδη έχει αρχίσει και το κάνει, για αυτό λοιπόν εσύ αποφασίζεις ή περιβάλλον ανθρώπινο ή περιβάλλον ανθρωποφάγο…

Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει: ότι δεν καταστρέφουμε τα δάση, δεν τα καίμε δεν τα υλοτομούμε ανεξέλεγκτα, δεν χτίζουμε όπου βλέπουμε δάσος κόβοντας τα δέντρα.Περιβάλλον σημαίνει να μην ρυπαίνουμε τις θάλασσες και τις ακτές, με σκουπίδια, λύματα σκαφών, καραβιών, δήμων και κοινοτήτων, όχι σακούλες και πλαστικά έλεγε πριν αρκετά χρόνια ο πελαργός της διαφήμισης.
Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει να διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής να απαιτούμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει να μην σπαταλάμε τους υδάτινους πόρους αλόγιστα, ατομικά και συλλογικά, αλλά και να απαιτούμε το ίδιο από τους αρμόδιους φορείς. Και ακόμη να μην ρυπαίνουμε το πόσιμο νερό με τις δραστηριότητές μας, ατομικές ή εμπορικές.
Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει εργοστάσια και εγκαταστάσεις που να έχουν αυστηρές προδιαγραφές αλλά και αυστηρούς περιβαλλοντικούς ελέγχους.Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει πολιτική για τον άνθρωπο, σημαίνει παιδεία, σημαίνει βασικός μοχλός των οικονομιών και όχημα την πράσινη ανάπτυξη, και όχι την ασύδοτη ανάπτυξη.
Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει, ανακύκλωση, ορθολογιστική διαχείριση των σκουπιδιών,Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει να μην καταναλώνουμε αλόγιστα, κατανάλωση ειδικά άχρηστων προϊόντων αλλά και αλόγιστη αγοραστική μανία, μειώνει όλους τους φυσικούς πόρους. Και βέβαια να σταματήσουμε αυτή τη μεγαλομανία που μας έχει πιάσει.
Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας και όχι λιθάνθρακα, και πυρηνική ενέργεια για το καλό μας. Η φύση έχει ανεξάντλητες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και είναι απαίτηση να τις χρησιμοποιήσουμε.
Περιβάλλον ανθρώπινο σημαίνει να είσαι άνθρωπος, σημαίνει να είσαι πολίτης ενεργός, σημαίνει να σέβεσαι το μέλλον των παιδιών σου.

Για αυτό λοιπόν εσύ αποφασίζεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.
Εσύ κατεργάρη ανθρωπάκο, είναι στο χέρι σου αλλά, μην ξεχνάς, δεν έχεις πολύ χρόνο, είσαι λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή για αυτό πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Εσύ αποφασίζεις για το ποιος θα ζήσει, εσύ επιλέγεις για το πώς θα ζήσουν τα παιδιά σου, εσύ επιλέγεις αν θα ζήσουν τα παιδιά σου.
Εσύ αποφασίζεις αν θα παραμείνεις και κατεργαράκος και ανθρωπάκος ή θα γίνεις Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, υπερήφανος και άξιος γονιός.
Είναι στο χέρι σου, είναι στη σκέψη σου, είναι στις πράξεις σου, είναι στα χέρια σου.
Εσύ αποφασίζεις, ανθρωπάκος και κατεργαράκος ή γονιός που αγαπά τα παιδιά του.

Κανείς άλλος δεν φταίει για όλα όσα κινδυνεύεις να πάθεις, εσύ επιλέγεις, εσύ αποφασίζεις, εσύ είσαι η αρχή ή το τέλος μιας νέας ζωής, πράσινης και ποιοτικής.Εσύ αποφασίζεις κατεργάρη ανθρωπάκος…

Απλά πρέπει να σκεφτείς… και να αποφασίσεις…

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!!!

Φανταζομαι πως απο τα σημεια που εχω (υπερ)τονισει, καταλαβαινετε πως συμφωνω κατα πολυ με το κειμενο αυτο, αλλωστε ειναι μια αποψη που κατα καιρους εχω συζητησει και εκφρασει.

Σας αφηνω λοιπον, με τραγουδακι ανοιξιατικο και χαρουμενο.
Καλο απογευμα σε ολους!